Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Όταν αρχίζει να μιλάει ο παπαγάλος, πέφτει ο μανδύας του Αχρωμάτιστου.



 


   



ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΣΧΥΟΣ 500 KW ΤΗΣ ΕΛΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Διαβούλευση του Αναλυτικού Κειμένου του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού




Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δίνοντας στη δημοσιότητα για διαβούλευση στις 4 Απριλίου τη σύνοψη του σχεδίου Οδικού Χάρτη Πορείας της Ελλάδας στο Τομέα της Ενέργειας με ορίζοντα το 2050, που συνέταξε η Επιτροπή Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού η οποία είναι άμισθη, ξεκίνησε τη διαδικασία διαλόγου σχετικά με τη χάραξη του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού της χώρας μας, που θα αποτελέσει τον ολοκληρωμένο ενεργειακό οδικό χάρτη μας μέχρι το 2050.


Ο ενεργειακός σχεδιασμός σε εθνικό επίπεδο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στην πορεία υλοποίησης της αναπτυξιακής πολιτικής μιας χώρας, καθώς η δρομολόγηση και επιτυχής υλοποίησή του θα επηρεάσει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και το πλαίσιο διαμόρφωσης τόσο γεωπολιτικών συνεργασιών, όσο και επενδυτικών δραστηριοτήτων.


Στο πλαίσιο αυτό, σε συνέχεια της διαδικασίας διαλόγου που ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου, το ΥΠΕΚΑ με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη τα έως τώρα σχόλια δίνει σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση αναλυτικό κείμενο του Εθνικού Ενεργειακού Σχεδιασμού, στο οποίο βασίζεται η συνοπτική παρουσίαση του οδικού ενεργειακού χάρτη για το 2050.


Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός


ΠΗΓΗ: http://www.energia.gr

26/04/2012 Δελτίο Τύπου - Απεργία 1η ΜΑΗ




Η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους στην πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για την Τρίτη 1η Μαΐου στις 10:00πμ στην πλατεία Κοτζιά .
Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας
Η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση
Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων. της ανεργίας ,της υποταγής της χώρας στα θέλω και στις απαιτήσεις των αγορών και των Τραπεζιτών.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων ώρα 10:00 στην Πλατεία Κοτζιά


Κανείς μόνος του
Όλοι Μαζί Μπορούμε!


 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

ΠΗΓΗ:http://www.gsee.gr

Δελτίο Τύπου 26/04/2012 


ΕΚΕ-ΔΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  

ΖΗΤΩ η Εργατική Πρωτομαγιά
Εμείς δεν παραδίδουμε τα δικαιώματά μας
Συνεχίζουμε τους Αγώνες μας  


ΠΗΓΗ:http://www.ekeda.gr

Δελτίο Τύπου 26/04/2012



ΕΚΕ-ΔΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας συμπαραστέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ που ξεκίνησαν ένα σοβαρό και αξιόπιστο αγώνα απέναντι στην ανευθυνότητα και στην προσπάθεια των διοικούντων για απαξίωση τόσο των εργαζομένων όσο και της υλοποίησης των έργων που έχουν αναλάβει.


Έναν αγώνα που με αίσθημα ευθύνης προσπαθεί για την  στήριξη και αναδιοργάνωση της εταιρείας, με σκοπό να δημιουργηθούν εκείνες οι δομές ώστε αφενός να ανταπεξέλθει η επιχείρηση  στις προκλήσεις της εποχής και αφετέρου να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.
Την ίδια σοβαρότητα όμως που επέδειξαν οι εργαζόμενοι, δεν επιδεικνύουν οι διοικούντες της εν λόγω εταιρείας, καθώς το μόνο που ξέρουν είναι το παιχνιδάκι στις πλάτες των εργαζομένων για τα δικά τους πάντα συμφέροντα, ένα παιχνιδάκι απειλών μέσω προειδοποιήσεων για απολύσεις (11 απολύσεις ανάμεσά τους και 2 συνδικαλιστές).
Καλούμε την ΑΣΠΡΟΦΟΣ να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, καθώς είναι ολοφάνερο ότι θέλουν να εκμεταλλευτούν την αναστάτωση, την σύγχιση και την γενικότερη δυσμενή συγκυρία.
Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα είναι παρόν στον αγώνα που θα δώσουν οι συνάδελφοί μας και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν για την εξεύρεση λύσης.


Για τη Διοίκηση 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


              ΝΙΚ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ                                        ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ 

ΠΗΓΗ:http://www.ekeda.gr

Ένας «μικρός» πυρηνικός πόλεμος θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την ανθρωπότητα

Ακόμα και τα μικρά πυρηνικά οπλοστάσια της Ινδίας και του Πακιστάν θα ήταν αρκετά για να κάνουν τον πλανήτη να πεινάσει
Ακόμα και τα μικρά πυρηνικά οπλοστάσια της Ινδίας και του Πακιστάν θα ήταν αρκετά για να κάνουν τον πλανήτη να πεινάσει   
ΠΗΓΗ:http://news.in.gr

Η Σαουδική Αραβία Ενισχύει τα Αποθέματα Πετρελαίου Λόγω Ιράν



Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, αυξάνει συστηματικά τα αποθέματα πετρελαίου της προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε πιθανή αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης το καλοκαίριο, ειδικά αν κλιμακωθεί η ένταση γύρω από το Ιράν.
Αυτό τονίζει σε σχετική έκθεσή του ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός, Goldman Sachs, υπονοώντας ότι η αύξηση των σαουδαραβικών αποθεμάτων αντανακλάται και στις υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς.  
ΠΗΓΗ:www.energia.g