Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ» ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε ο Βενιζέλος


Τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε και έλαβε από τα μέλη του οργάνου, ο πρόεδρος του Κινήματος, καθώς, όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των κομματικών οργάνων και της κοινωνικής βάσης του Κινήματος.
«Μιλάμε για ριζική αναμόρφωση, συζητάμε με την κοινωνία», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα θα συστήσει -με απόφαση του προέδρου του- Εθνική Επιτροπή Ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές, η οποία θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συνεδρίου του.
Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί σε όσους εξελέγησαν βουλευτές στις εκλογές της 6ης Μαΐου, μαζί με εκείνους που ήταν υποψήφιοι- «σε όλα τα ψηφοδέλτια», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- την Κυριακή στις 12.00 στο ξενοδοχείο Caravel.
Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος θα δώσει το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την ταυτότητα της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς «της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας». 
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr

Οχημα για την έξοδο με ακριβό τίμημα η εξαγορά της θητείας


Οχημα για την έξοδο με ακριβό τίμημα η εξαγορά της θητείας

Ποιοι υπάλληλοι είναι οι κερδισμένοι
Διαβατήριο για ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη -αλλά με υψηλό τίμημα- αποτελεί για τους ασφαλισμένους η εξαγορά του στρατού.
Σε καλύτερη μοίρα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ ακριβά κοστίζει η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και τράπεζες και τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.
Πάντως, όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το διάστημα 2011-2014 και καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία (όχι το Δημόσιο), έχουν έκπτωση 30% για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας. Η έκπτωση φτάνει το 50% για όσους θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, οπότε και είναι πιο συμφέρουσα.
Διαφορετικές ρυθμίσεις ισχύουν στον δημόσιο τομέα, όπου η αναγνώριση γίνεται χωρίς καταβολή εισφορών για όσους συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 1997. Οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν εισφορά, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης προβλέπεται έκπτωση 10%.
ΔΗΜΟΣΙΟ
Απαλλαγή εισφορών σε εκείνους που θεμελίωσαν έως το 1997
ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Γενναία έκπτωση για όσους χτίσουν δικαίωμα μετά το 2015 
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr

Η Αριστερά και οι κρυμμένες αλήθειες






Του Διονύση Τσακνή
Ε λοιπόν πόσο ειλικρινείς είμαστε και πόσο τάχα να κοστίζει η αλήθεια! Μερικές χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ψήφων, είναι αρκετοί για να δώσουν ικανοποίηση στα επιτελεία της Αριστεράς, ή μήπως θα χρειαζόταν και το χειροκρότημα των αντιπάλων. «Μια ζωή παλεύουμε για να γίνουμε αρεστοί στα μάτια όσων δεν συμπαθούμε» είχε πει κάποτε ο Τσαρούχης  και είχε τελικά δίκιο.
Και τώρα, αφού οι έπαινοι και το χειροκρότημα κόπασαν, δίνοντας τη θέση τους στην αμφισβήτηση, την καχυποψία, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στον σκεπτικισμό ήρθε η ώρα να μιλήσουμε όπως μάς ταιριάζει. Η Αριστερά, δεν πρέπει να έχει άλλο λόγο, εκτός απ’  τον καθαρό, τον ευθύ και κυρίως τον ειλικρινή. Και αν φοβάται μήπως με το λόγο της αυτό, φοβίσει τον κόσμο, τότε ούτε Αριστερά είναι, ούτε μας χρειάζεται.
Ας αρχίσουμε απ’ το ΣΥΡΙΖΑ, μια και το μεγαλύτερο ποσοστό κατέγραψε και πρόταση κατέθεσε για μια αριστερή διακυβέρνηση, με ή άνευ εισαγωγικών. 
Ας υποθέσουμε πως όλοι στηρίζουμε τις βασικές κατευθύνσεις της πρότασής του, θα μας απαντήσει χωρίς μισόλογα, τι θα γίνει σε μια περίπτωση αποπομπής μας απ’ την ΕΕ και το ευρώ; Έχει το θάρρος να πει πως ΝΑΙ, σε μια τέτοια περίπτωση, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και χωρίς αυτά τα δεκανίκια; Έχει το θάρρος να δηλώσει πως ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρξει πρόβλημα στα ταμεία του κράτους  μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα με το όποιο νέο νόμισμα; Έχει τα κότσια να καλέσει το λαό σε μια ΠΕΡΗΦΑΝΗ φτώχεια για κάποιο διάστημα μέχρι, τα διεθνή μας ερείσματα (τα όποια τέλος πάντων υπάρχουν ή θα προκύψουν στην πορεία ) συμβάλλουν κι αυτά, (παράλληλα με τις δικές μας προσπάθειες και ριζικές αλλαγές) στην αποκατάσταση της ντόπιας αγοράς και των διεθνών εμπορικών μας σχέσεων (επάρκεια αγαθών , ενέργεια κλπ). Τολμάει να πει ότι ΔΕΝ φοβάται να χαρακτηριστεί ως το κόμμα της δραχμής, αν τελικά αυτή θα είναι η κατάληξη;
Καταλαβαίνει ο καθένας, πως οι απαντήσεις των στελεχών τους πως τίποτα τέτοιο δεν θα συμβεί διότι απλούστατα η ΕΕ θα φοβηθεί τους ενδεχόμενους τριγμούς από μια πιθανή αποπομπή της Ελλάδας, δεν είναι παρά, παλιομοδίτικοι και παλαιοκομματικοί βερμπαλισμοί ή ευσεβείς πόθοι. Πρέπει να απαντήσουν στην υποθετική, στην … ακραία  έστω, (κατά τη γνώμη τους) περίπτωση μιας πιθανής πτώχευσης, που θα έρθει ως αποτέλεσμα της σθεναρής τους τάχα στάσης απέναντι στους Ευρωπαίους.
Τι θλίψη η αποφυγή απαντήσεων σε τόσο κομβικής σημασίας ζητήματα! Οι εκλογές πλησιάζουν και οι απαντήσεις, μάς είναι απαραίτητες. Πολύ φοβάμαι πως δεν θα τις λάβουμε ποτέ
Ή μήπως είναι ειλικρινής η ΔΗΜΑΡ του κυρίου Κουβέλη; Μέχρι σήμερα το πρωί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πίστευε ότι θα συναινούσε σε μια κυβέρνηση «εθνικής» ενότητας. Το γεγονός πως εν τέλει αρνήθηκε, σημαίνει άραγε, ότι θα πράξει το ίδιο σε μια αντίστοιχη συνθήκη σε πολύ λίγο διάστημα; Και ακόμα,  πως δεν θα επικαλεστεί το συμφέρον τάχα του τόπου, υποκύπτοντας στις ορέξεις των ευρωπαϊστών συνομιλητών της; Μπορεί να απαντήσει μέχρι πού μπορεί να φτάσει υποχωρώντας διαρκώς, προκειμένου να υπερασπιστεί το ευρώ και την ευρωπαϊκή προοπτική που προτάσσει; Και αν ο δρόμος δείξει (που το δείχνει ήδη) πως η Ευρωπαϊκή αυτή προοπτική σημαίνει περισσότερα δεινά και φτώχεια, θα επιμείνει σ’ αυτή; Είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω την άποψή μου πως πρόκειται για έναν μεταμφιεσμένο σοσιαλδημοκράτη ή διαφορετικά για ένα πασόκ με πολιτική περιβολή, αν ακολουθήσει άλλον δρόμο
Και το ΚΚΕ; Είναι αρκετή η δικαίωσή του για τις εκτιμήσεις του γύρω απ’ το ρόλο της ΕΕ και του διεθνούς κεφαλαίου; Είναι αρκετή η συνέπειά του; Συνέπεια σε τι όμως; Συνέπεια στην απομόνωση και στην αποφυγή εμπλοκής, την ώρα που διαμορφώνονται οι συνθήκες προκειμένου να προωθηθούν οι  στρατηγικοί του στόχοι; Είναι επιστημονική ( ο Μαρξισμός είναι επιστήμη) η άρνησή του για συνεργασία με τις δυνάμεις των πραγματικά αριστερών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έχουν κοινούς στόχους; Μπορεί να πει γιατί δεν συμμετέχει σ’ ένα διάλογο έστω, με τις υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις  πέρα απ’ την αστήρικτη άποψη ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε απογοήτευση στους εργαζόμενους; Μια τολμηρή θέση του Β. Ι. Λένιν θυμίζω: «Θα συνεργαζόμουν και με το διάβολο αν χρειαζόταν», αλλά και μια ρήση του Ν. Ζαχαριάδη:  «Άλλο συνεργασία και άλλο ενότητα.» Για συνεργασίες μιλάμε λοιπόν, όχι για κομματικούς γάμους.
 Η γνώμη του ΚΚΕ είναι πάντα χρήσιμη, γιατί οι αναλύσεις του γύρω απ’ την πολιτική και οικονομική κατάσταση, δεν στερούνται  σοβαρότητας. Ας συμμετείχε λοιπόν σ’ ένα διάλογο πιέζοντας ολοένα και πιο αριστερά τις δυνάμεις που ταλαντεύονται και αν στην πορεία  διαπίστωνε (πράγμα σφόδρα πιθανό) ότι η διολίσθηση βρίσκεται προ των πυλών, ας αποχωρούσε, ξεσκεπάζοντας το ρόλο των υποκριτών, έχοντας όμως αποκομίσει την εμπειρία της συνεργασίας και έχοντας ωφεληθεί απ’ την ώσμωσή του και με άλλα στρώματα εργαζομένων
Κυριακή κοντή γιορτή. Όλοι θα θερίσουν απ’ την μέχρι τώρα πολιτική τους. Ανάλογα με τη στάση τους. Η διαφορά έγκειται, πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται ως δεδομένο και αμετακίνητο. 
ΠΗΓΗ:http://www.enikos.gr




11/05/2012 Δελτίο Τύπου - Επιχειρείται μείωση αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τον υπηρεσιακό Υπουργό Παιδείας!



Η ΓΣΕΕ με εξαιρετικό ενδιαφέρον και κατάπληξη παρακολουθεί στα ΜΜΕ και από σχετικές ανακοινώσεις των ενδιαφερομένων το ζήτημα που έχει προκύψει ύστερα από την πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας να μειώσει τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω γνωμοδοτήσεως του Ν.Σ.Κ.
Η οριζόντια περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων επιδεινώνει την ύφεση και τη δημοσιονομική καταβαράθρωση της χώρας και σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, ενώ οι μόνοι στους οποίους εξασφαλίζει οικονομικό όφελος είναι η συντεχνία των ιδιοκτητών-εργοδοτών, όπως εξάλλου φαίνεται και από τη θερμή στήριξη με την οποία περιβάλλουν την πρωτοβουλία αυτή.
Επιθυμούμε ακόμα να επισημάνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή πάσχει και στην ηθική της βάση, γιατί ωφελεί και προσωπικά τον Υπουργό Παιδείας, ως Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων σχολείων, αλλά και στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης, ιδιαίτερα ύστερα από την πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού και τον υπηρεσιακό χαρακτήρα που έχει πλέον η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας.
Γι’ αυτό καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσει κάθε περαιτέρω ενέργεια σχετικά με τις αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 
ΓΣΕΕ θα σταθεί ενεργά δίπλα στην ΟΙΕΛΕ με νομικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ενέργειες για την αποτροπή της μείωσης των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  
ΠΗΓΗ:http://www.gsee.gr

ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ

Η δυσαρέσκεια για το πρόγραμμα εργασίας από τον κόσμο της βάρδιας στις ΒΕΘ ενόψει των καλοκαιρινών αδειών οδήγησαν το σωματείο σε συνάντηση με τους εργαζόμενους αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες. 

ΕΛΠΕ: Από το ΤΑΙΠΕΔ η Άσκηση Δικαιωμάτων Ψήφων του Δημοσίου



Η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, κατόπιν γραπτής ενημέρωσης που έλαβε την 11η Μαΐου 2012 από το Ελληνικό Δημόσιο περί μεταβίβασης του συνόλου των 108.430.304 (35,477%) μετοχών που κατείχε στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ)», γνωστοποιεί ότι τα παραπάνω δικαιώματα ψήφου, θα ασκούνται από το ΤΑΙΠΕΔ 
ΠΗΓΗ;http://www.energia.gr

Έκλεψε χαλκό αξίας 1.000.000 ευρώ από υποσταθμό της ΔΕΗ




Εξακόσια κιλά χαλκού από υποσταθμό της ΔΕΗ που εξυπηρετεί ανάγκες του δικτύου του ΟΣΕ, αφαίρεσε το βράδυ της Τρίτης, ένας 33χρονος, σε συνεργασία με 2 ακόμη άτομα τα οποία αναζητούνται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, εκτός από τη ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ που προκάλεσε στην ΔΕΗ, ο δράστης έθεσε και σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών, καθώς λόγω της κλοπής προκάλεσε προβλήματα στη σηματοδότηση των τρένων και υπήρχε μεγάλη πιθανότητα σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Ο 33χρονος, που επέβαινε σε Ι. Χ. αυτοκίνητο, εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Τανάγρας και ακινητοποιήθηκε, προκειμένου διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
Μετά από έρευνα στο όχημά του, βρέθηκε στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών ποσότητα χαλκού, επιμελώς κρυμμένη κάτω από κουβέρτα, βάρους 600 κιλών και κατασχέθηκε.
Όπως προέκυψε ο 33χρονος, μαζί με δύο τουλάχιστον ακόμη συνεργούς του, είχαν αφαιρέσει την ανωτέρω ποσότητα χθες μεταμεσονύχτιες ώρες από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης  
ΠΗΓΗ:http://www.econews.gr

Λογαριασμός μισθοδοσίας με επιτόκιο 5% από το ΤΤ


ΥΨΗΛΟ προνομιακό επιτόκιο 5% από το πρώτο ευρώ έως τα 3.000 ευρώ προσφέρει ο τρεχούμενος λογαριασμός ΤΤ Μισθοδοσία Plus του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 
Ο λογαριασμός προσφέρεται σε εργαζόμενους αλλά και συνταξιούχους που λαμβάνουν το μισθό ή τη σύνταξή τους μέσω του συστήματος DIASPAY.
Για το άνοιγμα του ΤΤ Μισθοδοσία Plus δεν απαιτείται ελάχιστο ποσό κατάθεσης, ενώ δωρεάν παρέχονται το πρώτο μπλοκ επιταγών, η χρεωστική κάρτα TT Visa Electron, η χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τραπεζικής TT e-bank, καθώς και οι πάγιες εντολές για την αυτόματη εξόφληση λογαριασμών (π.χ. ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας κ.ά.). Επιπλέον προσφέρεται έκπτωση 50% στα έξοδα των εμβασμάτων.
Πιστωτική κάρτα POSTCREDIT TT VISA χωρίς συνδρομή για πάντα μπορεί να χορηγηθεί στους κατόχους του ΤΤ Μισθοδοσία Plus, αρκεί η αποπληρωμή της να γίνεται με πάγια εντολή αυτόματης εξόφλησης μέσω του λογαριασμού μισθοδοσίας.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα υπερανάληψης με προνομιακό επιτόκιο, το ανώτατο ποσό της οποίας ανέρχεται σε αυτό ενός καθαρού μισθού ή σύνταξης με ανώτατο όριο τα 5.000 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:http://www.express.gr

Alpha: Μειώνονται ως 20% τα επιδόματα των εργαζομένων

<b>Alpha:</b> Μειώνονται ως 20% τα επιδόματα των εργαζομένων

Με μόνιμο «κούρεμα» της τάξης του 10% - 20% στα καταβαλλόμενα επιδόματα, που... μπαίνει από την 1η Ιουνίου, συμφώνησαν η διοίκηση της Alpha bank και ο Σύλλογος των εργαζομένων να περιορίσουν το μισθολογικό κόστος με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν στον κλάδο των τραπεζών.
Η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της Αlpha bank (4η στη σειρά μετά τις συμφωνίες στην Emporiki, στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος) δεν θίγει τους κλαδικούς μισθούς και το ωράριο εργασίας της ΟΤΟΕ, εξαιρεί από τις μειώσεις όσους λαμβάνουν μισθό έως 1.800 ευρώ και ρίχνει το βάρος των περικοπών στα επιδόματα, που άλλα μειώνονται και άλλα καταργούνται.
Για να μην «κουρευτεί» και το επίδομα αδείας (καθώς οι μειώσεις ισχύουν από την 1η Ιουνίου) προβλέπεται να καταβληθεί το συγκεκριμένο επίδομα στις 30 Μαΐου αντί της 30ής Ιουνίου.
Τι θα ισχύει 
Με την επιχειρησιακή σύμβαση που έχει διάρκεια δύο ετών, από 1/6/2012 έως 31/5/2014, από την 1η Ιουνίου:
Μειώνονται κατά 10% - 20% συνολικά εννέα ειδικά επιδόματα, τα οποία διαμορφώνονται ως εξής:
Τα έξοδα παραστάσεως θέσεως, ανάλογα με τη θέση ευθύνης, από 190 ευρώ - 290 ευρώ, το επίδομα ταμειακής διαχείρισης στα 80 ευρώ για τους καταμετρητές και στα 170 ευρώ για τον teller, τα επιδόματα τεχνικών από 140 - 440 ευρώ, των οδηγών στα 100 ευρώ και για οδηγούς της γενικής διεύθυνσης από 200 - 320 ευρώ, το τουριστικό στα 40 ευρώ, το επίδομα παραμεθορίων περιοχών στα 60 ευρώ, το επίδομα των απασχολουμένων στη διεύθυνση ηλεκτρονικών υπολογιστών από 90 ευρώ - 360 ευρώ (ελεγκτής), στα 160 ευρώ η ειδική αμοιβή απογευματινής εργασίας των υπαλλήλων στα καταστήματα διευρυμένου ωραρίου και των φρουρών από 110 ευρώ (δόμιμος) - 470 ευρώ (φρουρός διοίκησης).
Μειώνεται σε 8% επί του βασικού μισθού το επίδομα πρώτης ξένης γλώσσας για όσους ήδη το λαμβάνουν μέχρι 31/5/2012, ενώ δεν θα καταβάλλεται το συγκεκριμένο επίδομα σε άλλους εργαζόμενους από την 1/6/2012 και μετά.
Καταργούνται τα επιδόματα δεύτερης και τρίτης ξένης γλώσσας, τα έξοδα συγκοινωνίας και το επίδομα θέρμανσης και για τη μερική «κάλυψη» των απωλειών θα δίνονται έναντι αυτών των επιδομάτων χωριστά ποσά από 40 ευρώ έως 160 ευρώ (ανάλογα με τη θέση στην τράπεζα). Το ειδικό επίδομα για ασφαλισμένους μέχρι 31/12/92 θα επαναχορηγείται ένα μήνα πριν από την οριστική αποχώρηση από την τράπεζα, έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και του εφάπαξ.
Η επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπει, τέλος, αλλαγές στα επιτόκια δανείων και πιστωτικών καρτών, όπως τη δυνατότητα μείωσης κατά 50% της δόσης στεγαστικού δανείου για διάστημα τριών ετών.
Τ. Γκιάτης
«Υπογράψαμε τη νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας με μόνο στόχο τη διασφάλιση των εργαζομένων μέσα σε ένα αβέβαιο και ασταθές οικονομικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στην τράπεζα Τάσος Γκιάτης, υπογραμμίζοντας ότι παρά το νέο αρνητικό περιβάλλον (κατάργηση της μετενέργειας των συμβάσεων που οδηγεί στη μετατροπή των κανονιστικών έως τώρα όρων σε όρους ατομικής σύμβασης από 14/5/2012) διατηρούνται όλες οι κλαδικές ρυθμίσεις, δεν μειώνεται κανένα επίδομα που αντιστοιχεί στο εφάπαξ και τη σύνταξη (βασικοί μισθοί, οικογενειακά επιδόματα, επιδόματα βαθμού, επιδόματα πτυχίου, τέκνων, επιστημονικό, ανθυγιεινά κ.λπ.) και δεν καταργείται ούτε μειώνεται το επίδομα ισολογισμού.
Η επιχειρησιακή σύμβαση προβλέπει, τέλος, ρήτρα διατήρησης ευνοϊκότερων όρων και συνθηκών εργασίας. 

ΕΥΔΑΠ: Υπογραφή 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας


ΕΥΔΑΠ: Υπογραφή 3ετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τριετούς διάρκειας κατέληξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων της Ε.ΥΔ.Α.Π. με τη Διοίκηση της Εταιρείας.
Όπως ανακοίνωσε, με τη νέα Σ.Σ.Ε., οριακά πριν την κατάρρευση της προηγούμενης Σύμβασης (14/5/12) οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ πέτυχαν:
- Τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας.
- Τη διατήρηση του Κανονισμού Εργασίας.
- Η ΟΜ.Ε.- Ε.ΥΔ.Α.Π. διατηρεί όλα τα δικαστικά και νομικά δικαιώματά της και τις
εν ισχύ κατατεθειμένες αγωγές που αμφισβητούν τις περικοπές μισθών με τους
νόμους του Μνημονίου.
- Με τη λήξη του Μνημονίου (2015) επανέρχεται σε ισχύ η Συλλογική Σύμβαση του
2009. 
ΠΗΓΗ:http://www.imerisia.gr

Eνώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα ανοικτά του Ομάν Πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ




Στα χέρια πειρατών έπεσε το ελληνόκτητο τάνκερ «Σμύρνη», ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα ανοικτά του Ομάν.
Το λιβεριανής σημαίας Μ/Τ «Σμύρνη» μετέφερε 135.000 τόνους αργού και όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Dynacom Tankers Management, περίπου στις 11.15 (GMT) της 10ης Μαΐου έπεσε θύμα πειρατείας ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα 
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Τραυματισμός ναυτικού του Δ/Ξ JET X





Η Λιμενική Αρχή Περάματος ενημερώθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον Πλοίαρχο του Δ/Ξ JET X Ν.Π. 10872, για... περιστατικό τραυματισμού 47χρονου Έλληνα ναυτικού, μέλος του πληρώματος. Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του δεξαμενόπλοιου στο λιμένα εγκατάστασης ELPETROL στο Πέραμα, τραυματίστηκε ο ανωτέρω ναυτικός ύστερα από πτώση του στο κατάστρωμα του πλοίου. Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία της εταιρείας INTERAMERICAN. Προανάκριση διενεργείται από το Ζ’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
ΠΗΓΗ:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δείτε φωτογραφίες με τον τραυματία δημοσιογράφο


   

Στην δημοσιότητα έδωσε ο ΣΚΑΙ φωτογραφίες  από την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα (10/05) ο δημοσιογράφος του σταθμού Κωνσταντίνο  Μπογδάνου στο κέντρο της Αθήνας.
Το περιστατικό ξυλοδαρμού του δημοσιογράφου σημειώθηκε στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, λίγο μετά τη μια και μισή τα ξημερώματα.
Τρία άτομα μόλις τον αναγνώρισαν του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Αφού ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έπεσε στο έδαφος οι δράστες με μανία τον έσυραν για τουλάχιστον 50 μέτρα και τον ξυλοκόπησαν άγρια.
Για πέντε ολόκληρα λεπτά οι δράστες τον χτυπούσαν και τον έβριζαν. Τελικά από τα χέρια των κακοποιών κατάφερε να γλιτώσει μετά από την επέμβαση της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Ακαδημίας.
Ο δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Είχε μώλωπες, εκδορές στο κεφάλι και το σώμα και κάταγμα στο χέρι.

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


thumb

Με σύνθηµα «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», οι ποδηλάτες από όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού την Κυριακή 13 Μαΐου για την 5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.
Οι ποδηλάτες θα δώσουν δυναµικό «παρών» µε στόχο να περάσουν το µήνυµα ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση για να γίνουν οι πόλεις βιώσιµες και πιο φιλικές για τον πολίτη και το περιβάλλον.
Στην Ποδηλατοπορεία θα συµµετάσχουν ποδηλάτες σχεδόν από όλες τις µεγάλες πόλεις της χώρας, σε µια προσπάθεια να απαιτήσουν τα αυτονόητα, δηλαδή τη δηµιουργία ποδηλατοδρόµων, την ενίσχυση των µέσων µαζικής µεταφοράς και γενικότερα την ανάπτυξη πολιτικών που δεν θα ενθαρρύνουν τη χρήση των αυτοκινήτων στις πόλεις.
Επισηµαίνεται ότι η περσινή 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Αθήνα είχε κάνει αίσθηση, αφού είχαν συµµετάσχει σ’ αυτήν περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες, δίνοντας ένα ηχηρό µήνυµα ότι το ποδήλατο κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ένα ηχηρό µήνυµα µε µόλις 70 ντεσιµπέλ έντασης, όσο δηλαδή µια δυνατή φωνή!
Συνολικά στην περσινή ποδηλατική κινητοποίηση συµµετείχαν περισσότερες από 34 πόλεις, αριθµός που φέτος αναµένεται να αυξηθεί.
Όπως επισηµαίνουν οι συµµετέχοντες, η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία δεν είναι απλώς µια µεγάλη ποδηλατόβολτα, αλλά η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο, µια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στις πόλεις µας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου µε τον οποίο βλέπουµε τις µετακινήσεις. 
ΠΗΓΗ:http://topontiki.gr

Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει


Το Μουσείο της Ακρόπολης γιορτάζει

Εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδος στις 18/5
Με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... 
ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/

Περί επιδομάτων βάρδιας...



Επειδή πολλά ακούγονται για τα αιτήματα των συνδικαλιστών, στο πλαίσιο της συζήτησης για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης μεταξύ ΓΕΝΟΠ και διοίκησης της ΔΕΗ, σας μεταφέρω το τελευταίο που άκουσα : Η διοίκηση έχει πει εδώ και καιρό πως θα κοπούν τα επιδόματα βάρδιας, σε όσους μέχρι σήμερα εισέπρατταν τέτοια επιδόματα, χωρίς όμως να κάνουν βάρδιες. Εμαθα λοιπόν ότι κάποιοι από τη ΓΕΝΟΠ πίεσαν ώστε ειδικά οι συνδικαλιστές να εξαιρεθούν από το μέτρο. Και όσοι είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να κάνουν βάρδια, να πληρώνονται κανονικά σαν να κάνουν βάρδια. Η διοίκηση δεν έκανε δεκτό το αίτημά τους.
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Μάχη Προμηθευτών και Πελατών για το Νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΡΑΕ



Η ΡΑΕ δημοσιοποίησε τον κατάλογο των συμμετεχόντων και τις θέσεις τους στη δημόσια διαβούλευση επί του επικαιροποιημένου σχεδίου Νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΗ, τη Neco Trading, την ΕΒΙΚΕΝ, τη Μυτιληναίος και την Elpedison, οι οποίες υποστήριξαν σθεναρά τα συμφέροντά τους και το Energia.gr σας παρουσιάζει τις θέσεις τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr/

Ενώ Λήγει η Προθεσμία για τον Β’ Γύρο Παραχωρήσεων στην Κύπρο, Έρευνες Νότια της Ρόδου Προαναγγέλλει η Άγκυρα



Ευκαιρία προσπαθεί να βρει η Άγκυρα στην παρούσα συγκυρία για να προωθήσει de facto τις δικές της απόψεις τόσο για το νομικό καθεστώς που ισχύει στο Αιγαίο, όσο και για την επίλυση του Κυπριακού, εν όψει, μάλιστα, και της επικείμενης κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε. Συγκεκριμένα, καθώς σήμερα, 11 Μαΐου, λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η Λευκωσία για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες για τον β΄ γύρο παραχωρήσεων για κοιτάσματα υδρογονανθράκων, η Άγκυρα «βγάζει από το συρτάρι» απόφαση για έρευνες της ΤΡΑΟ ανάμεσα σε Ρόδο και Κύπρο – και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας! 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr/