Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ειδήσεις » Ελληνικές » Έρευνα στη Λάρισα για Λαθρεμπορία Καυσίμων στο Στρατό

Ειδήσεις » Ελληνικές » Έρευνα στη Λάρισα για Λαθρεμπορία Καυσίμων στο Στρατό

PMI-GREECE EXPERT Series Events - Πρόσκληση σε ανοικτή εκδήλωση Greek Chapter of the Project Management Institute (PMI) - PMI GREECE Chapter




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Παραρτήματος του Ινστιτούτου Διοίκησης Έργων (PMI-GREECE)
απευθύνει πρόσκληση σε ανοικτή εκδήλωση, που θα γίνει την Τρίτη 29 Μαΐου 2012, 18:00–20:30 υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών – ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αμφιθέατρο 6ου ορόφου)
Ο ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Κος Χάρης Πανιτσίδης, 
Project Director των Ελληνικών Πετρελαίων με θέμα:
«To MEGA PROJECT της Ανάπτυξης και Επέκτασης των διυλιστηρίων Ελευσίνας!»
Η προσέλευση στην εκδήλωση απαιτεί εγγραφή στο παρακάτω URL
όπου υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:
http://www1.pmi-greece.org/EVENTS/2012/2012-05-29-ELPE/
Εκ’ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του PMI-GREECE,
Θεοφάνης Γιώτης,
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου PMI-GREECE
Δρ. Πάνος Χατζηπάνος,
Γενικός Γραμματέας PMI-GREECE
Χάρης Ξανθόπουλος,
Αντιπρόεδρος Επαγγελματικής Ανάπτυξης PMI-GREECE
Παρατηρήσεις
1) Οι θέσεις στην εκδήλωση είναι περιορισμένες λόγω της δυναμικότητας του αμφιθεάτρου του ΕΒΕΑ
2) Η ασφάλεια του κτιρίου του ΕΒΕΑ θα επιτρέπει την είσοδο σε όσους έχουν κάνει εγγραφή 
3) Παρακαλούμε να γίνει εγγραφή ΜΟΝΟΝ από όσους θα παρευρεθούν (EventId:MAY.2012.ELPE) 

Η ιστορία της FIFA





Η FIFA (Federation Internationale de Football Association) είναι η ανωτάτη ποδοσφαιρική αρχή και ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός στον κόσμο. Ιδρύθηκε στις 21 Μαΐου 1904 στο Παρίσι από τις ομοσπονδίες 7 ευρωπαϊκών κρατών, υπακούοντας στην ανάγκη για έναν οργανισμό, που θα εποπτεύει το άθλημα του ποδοσφαίρου, το οποίο στις αρχές του 20ου αιώνα αναπτύσσετο με ταχείς ρυθμούς.
Η πρώτη μη ευρωπαϊκή χώρα που εισήλθε...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανάσα στη ναυλαγορά από τα δεξαμενόπλοια





Με την παγκόσμια ναυτιλία να περνά τη δική της κρίση, ίσως μία από τις σοβαρότερες των τελευταίων 25 χρόνων, οι προβλέψεις για πιθανή ανάκαμψη είναι περιορισμένες, παρά την αλλαγή στρατηγικής και τις οικονομίες κλίμακας από τους εφοπλιστές. 
Το «βαρύ» orderbook των περασμένων χρόνων και η μεγάλη προσφορά, σε αντίθεση με τη χαμηλή ζήτηση για τη μεταφορά κάθε είδους εμπορευμάτων, είναι μία από τις βασικότερες πληγές για τη ναυτιλία. Παρά τις διαλύσεις και τις ακυρώσεις παραγγελιών, οι εφοπλιστές πασχίζουν να βγάλουν κέρδη, ναυλώνοντας τα καράβια τους σε πολύ χαμηλές τιμές.
Σε πολλούς κλάδους της ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι τιμές των ναύλων, έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους, με αποτέλεσμα οι διαχειρίστριες εταιρείες να μην βγάζουν ούτε τα λειτουργικά κόστη ενός ταξιδιού. Στις αρχές του έτους, ένα πλοίο μεταφοράς σιδηρομεταλλευμάτων έκλεινε ναύλους με 15.000 δολ./ημέρα. Δύο μήνες μετά, η τιμή έχει υποχωρήσει στα 6.000 δολ. την ημέρα, ενώ προ της κρίσης ο μέσος όρος των ναύλων άγγιζε τα 30.000 δολ.! 
Αν και αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2011, το τελευταίο διάστημα, οι τιμές των ναύλων σε όλους τους κλάδους ενισχύονται.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, Ηράκλειο Σάββατο 26 Μαΐου 2012, Χανιά


ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΛΑΔΟΣ
ΤΕΕ/ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΕΕ/ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ



Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, μετά την επιτυχία της Ημερίδας που διοργάνωσε με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε την επανάληψή της και σε άλλες πόλεις της Χώρας και στην Κύπρο.
      Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, με τα Τμήματά του στην Ανατολική και Δυτική Κρήτη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στην Αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο) και το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Παπανδρέου 70, Χανιά). Ώρα έναρξης: 9:30.
Σκοπός της Διημερίδας είναι η ανασκόπηση των μέχρι σήμερα ερευνητικών εργασιών και η παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης όσον αφορά την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, των βημάτων που θα ακολουθήσουν (παραχωρήσεις κλπ), του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για τη χώρα σε σχέση και με την πετρελαϊκή αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και τέλος των δυνατοτήτων για αξιοποίηση του Επιστημονικού Δυναμικού της χώρας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Επίσης, στο σκοπό της Διημερίδας εντάσσεται και η συμβολή στη διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής πολιτικής στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο.
Οι βασικές θεματικές ενότητες της Διημερίδας είναι οι ακόλουθες:
  1. Το εκτιμώμενο πετρελαϊκό δυναμικό – Η υφιστάμενη εμπειρία - Η αξιολόγηση του επενδυτικού περιβάλλοντος - Οι γεωπολιτικές παράμετροι -Το θεσμικό πλαίσιο.
  2. Παρουσίαση μελετών σχετικών με την ύπαρξη Υδρογονανθράκων στην Κρήτη.
  3. Τεχνολογίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

58ο ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ





Έφτασε η στιγμή της κορυφαίας παγκόσμιας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού που πραγματοποιείται στη χώρα μας, το 58ο Ράλλυ Ακρόπολις!
Επίσημος Χορηγός της φετινής διοργάνωσης είναι η ΕΚΟ!
Οι Έλληνες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πληρώματα παγκοσμίου φήμης όπως οι Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Mikko Hirvonen, Jari‐Matti Latvala, Peter Solberg να αγωνίζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες με εξαιρετικά έντονο ανταγωνισμό σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά πρωταθλήματα Ράλλυ του κόσμου!
Σ’ αυτό το πρωτάθλημα συμμετέχει γι’ άλλη μια χρονιά και η ΕΚΟ RACING TEAM με 2 ελληνικά πληρώματα (από τις συνολικές 7 ελληνικές συμμετοχές του πρωταθλήματος):
‐ Mitsubishi EVO X – Ψύλλος Δ. / Κόντος Κ.
‐ Mitsubishi EVO IX – Κύρκος Λ. / Πολυζώης Γ.
Και τα δύο πληρώματα θα αγωνισθούν με αξιώσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα, με αντιπάλους τις ισχυρότερες εργοστασιακές ομάδες του χώρου παγκοσμίως!
Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τις ομάδες μας από κοντά τις ημέρες:
Πέμπτη 24 Μαΐου
17:00
Τελετή Εκκίνησης
Ζάππειο Μέγαρο
Παρασκευή 25 Μαΐου
18:50
Ειδική Διαδρομή
Θήβα 2
Κυριακή 27 Μαΐου
15:30
Power Stage
Τελετή Λήξης
Καζίνο Λουτρακίου
Η ΒΡ Ultimate θα είναι ο χορηγός του Service Park και θα βρίσκεται κι εκείνη κοντά μας στην ειδική «Θήβα 2». Για να ενισχύσουμε όλοι μαζί, τις ομάδες μας και όλες τις ελληνικές συμμετοχές και κυρίως να απολαύσουμε αυτή τη γιορτή του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού!
« Όλοι μαζί, μια γιορτή! »
Διεύθυνση Marketing & Στρατηγικής Εμπορίας

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Ανατολία»: 20.000 Ισραηλινοί Στρατιώτες θα Προστατεύουν τις Υποδομές Φυσικού Αρερίου στην Κύπρου

Ειδήσεις » Ελληνικές » «Ανατολία»: 20.000 Ισραηλινοί Στρατιώτες θα Προστατεύουν τις Υποδομές Φυσικού Αρερίου στην Κύπρου

Ειδήσεις » Ελληνικές » Αυτόνομα Δίκτυα Φυσικού Αερίου σε Απομακρυσμένες Περιοχές Σχεδιάζει η ΔΕΠΑ

Ειδήσεις » Ελληνικές » Αυτόνομα Δίκτυα Φυσικού Αερίου σε Απομακρυσμένες Περιοχές Σχεδιάζει η ΔΕΠΑ

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ PETRELAIOPIGI ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Σε μια εποχή όπου ο αγώνας και η προσδοκία για την επιτυχία –σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο- αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και καθίστανται αναγκαιότητα, η PETRELAIOPIGI  με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων  εύχεται στο «ελπιδοφόρο κομμάτι» του κοινωνικού μας ιστού,  καλή δύναμη και καλή επιτυχία .
Ευχόμαστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και αυτής της διαδικασίας, με απώτερο στόχο να δρέψουν σύντομα τους καρπούς του κόπου τους.
Στα παιδιά των συναδέλφων μας που συμμετέχουν στις εξετάσεις και που κάθε φορά φέρνουν πρωτιές και επιτυχίες, ευχόμαστε και φέτος, να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προσπάθειά τους.

Διστάζουν να έρθουν οι ξένες εταιρείες στους διαγωνισμούς για τα πετρέλαια




Τον κίνδυνο αποτυχίας αντιμετωπίζουν οι διαγωνισμοί για Πατραϊκό κόλπο, Ιωάννινα και Κατάκολο καθώς οι ενδιαφερόμενοι διστάζουν να συμμετάσχουν. Στον αέρα και οι σεισμικές έρευνες, ενώ καθυστερεί η στελέχωση του Ειδικού Φορέα.
Στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με την προκήρυξη, λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών από εταιρείες έρευνας υδρογονανθράκων για τις τρείς περιοχές, Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο που «έβγαλε» σε διαγωνισμό η χώρα μας μετά από ακινησία 15 ετών. Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες του energypress, ενώ το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών εταιρειών υπήρξε εξαρχής έντονο, μετά τις εκλογές το κλίμα έχει μεταστραφεί εντελώς και είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος αποτυχίας του εγχειρήματος.
Την επιφυλακτικότητά τους που σχετίζεται αποκλειστικά με το ρευστό πολιτικό περιβάλλον (που γίνεται ακόμα πιο ρευστό μετά την προκήρυξη νέων εκλογών), έχουν διαμηνύσει κάποιες από τις σοβαρότερες εταιρείες που έχουν πάρει στοιχεία από το data room, τόσο στους αρμόδιους του υπουργείου Περιβάλλοντος όσο και σε Έλληνες συνομιλητές και συνεργάτες τους. Ας σημειωθεί δε ότι την περίοδο αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να φτιάχνουν τους φακέλους τους, δουλειά σύνθετη και κοστοβόρα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο – Θα αντέξει ο Dow Jones; | marketbeast.gr

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο – Θα αντέξει ο Dow Jones; | marketbeast.gr

«Κατ' οίκον» έλεγχοι του ΣΔΟΕ για προμήθεια «φθηνού» πετρελαίου





ΕΦΟΔΟΥΣ σε σπίτια και πολυκατοικίες σχεδιάζει να κάνει μέσα στο καλοκαίρι το ΣΔΟΕ, με στόχο να ελέγξει όσους έσπευσαν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου τον περασμένο Απρίλιο για να εκμεταλλευτούν τις συγκριτικά χαμηλότερες τιμές, πριν από τις αυξήσεις έως και 40 λεπτών το λίτρο, που προβλέπεται από το μνημόνιο να επιβληθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ θεωρούν ότι ανάμεσα σε αυτούς που φρόντισαν να «στοκάρουν» έγκαιρα στις δεξαμενές τους πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα κρύβονται και λαθρέμποροι καυσίμων, οι οποίοι χρησιμοποιούν εικονικά ΑΦΜ και γεμίζουν τις δεξαμενές τους με φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης είτε για να κερδοσκοπήσουν με την τιμή είτε για να το πουλήσουν ως... πετρέλαιο κίνησης! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους παραγωγούς ΑΠΕ





Υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ θα ασφαλίζονται οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πλην φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού.
Ειδικότερα, το έγγραφο του Ταμείου το οποίο φέρει ημερομηνία 4/5/2012 και συντάχθηκε έπειτα από απάντηση του υπουργείου Εργασίας σε ερώτημα των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΑΕΕ, ορίζει ότι η ασφάλιση είναι υποχρεωτική από την ημερομηνία πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, ανεξάρτητα από τα kW.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, για να πάρει κάποιος απαλλαγή από την ασφάλιση, μέχρι την πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να πάρει απαλλαγή από τον Οργανισμό ύστερα από βεβαίωση έναρξης στην εφορία. Μετά την παρέλευση ενός έτους από την παραλαβή της απαλλακτικής βεβαίωσης, ο ΟΑΕΕ ξεκινά αυτεπάγγελτη ασφάλιση.
Από τη στιγμή που θα προσκoμιστεί βεβαίωση της εταιρίας από την οποία θα αποδεικνύεται η πώληση της ενέργειας, θα οριστικοποιείται η εγγραφή στον ΟΑΕΕ, από την ημερομηνία που αναφέρεται στη βεβαίωση της εταιρίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δέσμευση των G8 για το πετρέλαιο




Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) δεσμεύονται να διατηρήσουν σταθερή την προσφορά στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου καθώς θα τίθενται σε εφαρμογή οι κυρώσεις για τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, αλλά δεν συζήτησαν κάποιο ειδικό μέτρο που θα προκαλούσε κάποια ενέργεια, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ.
Ο Μάικλ Φρόμαν, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως αν και οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, παραμένουν υψηλές.
Είπε, επίσης, πως η κοινή δήλωση για την ενέργεια που εκδόθηκε από την G8 αντανακλά την ενότητα στο θέμα αυτό και την ετοιμότητα να ζητηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας να λάβει μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει υγιής σε περίπτωση περαιτέρω πιέσεων.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Στο 100% η Παραγωγή Πετρελαίου του Κατάρ

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Στο 100% η Παραγωγή Πετρελαίου του Κατάρ

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Total: Οι Υψηλές Τιμές του Αργού Θα Παραμείνουν

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Total: Οι Υψηλές Τιμές του Αργού Θα Παραμείνουν