Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ολοκλήρωση Δράσης Δενδροφύτευσης από τον ΔΕΣΦΑ



Ο ΔΕΣΦΑ, πιστός στις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και με προτεραιότητα τον σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, διοργάνωσε τη Κυριακή 10 Ιουνίου 2012  περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης στις εγκαταστάσεις του Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Νήσο Ρεβυθούσα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στη δράση συμμετείχαν η Διοίκηση, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του ΔΕΣΦΑ μαζί με τις οικογένειες τους.
Η έναρξη της δράσης σηματοδοτήθηκε από το συμβολικό φύτευμα ενός κυπαρισσιού το οποίο φύτεψαν από κοινού ο Πρόεδρος του ΔΣ, Δρ. Πάνος - Δημήτριος Μαυροκέφαλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Δρ. Γιώργος Παπαρσένος.
Οι συμμετέχοντες φύτεψαν πάνω από 100 δένδρα, τα οποία επιλέχθηκαν με κριτήριο τις κλιματολογικές συνθήκες και τις ανάγκες της φυσικής βλάστησης του νησιού, ενώ όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ανάπτυξη των δένδρων, καθώς το κάθε δένδρο φέρει το όνομα του ανθρώπου ή της οικογένειας που το φύτεψε.
Με το πέρας της δράσης, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν.........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Sofokleousin.GR | Ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία η Βενεζουέλα σε πετρέλαιο

Sofokleousin.GR | Ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία η Βενεζουέλα σε πετρέλαιο
Ξεπέρασε τη Σαουδική Αραβία η Βενεζουέλα σε πετρέλαιο

Δελτίο Τύπου - Σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ



Η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και ο καθορισμός κοινού αγώνα αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της ΓΣΕΕ και των σωματείων των εργαζομένων στα εργοστάσια της επιχείρησης.
Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, εκτιμήθηκε η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί και οι επιφυλάξεις των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρίας και καταγράφηκε η σύμπτωση απόψεων ΓΣΕΕ και εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. 
Κοινή θέση και στάση της Συνομοσπονδίας και των εργαζομένων στην επιχείρηση είναι:
1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς να παραμείνει υπό τον έλεγχο του δημοσίου.
2. Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
3. Να εκσυγχρονιστεί και να ισχυροποιηθεί η εταιρία.
Η κοινή αυτή θέση αποτυπώθηκε και στην επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΕ την προηγούμενη εβδομάδα στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό κ.Π.Πικραμμένο και στους αρχηγούς των κομμάτων, με την οποία ζητήθηκε να παγώσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος από μηδενική βάση, προκειμένου να επαναξιολογηθούν οι προοπτικές της επιχείρησης.
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και είναι αποφασισμένη να εντείνει αυτόν τον αγώνα, ώστε να αρθεί τα αδιέξοδο για να διασφαλιστεί η χωρίς προβλήματα λειτουργία της επιχείρησης και κατ΄ επέκταση οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ;/www.gsee.gr

Ειδήσεις » Διεθνείς » Μπαγίς: Η Τουρκία Δεν Υπογράφει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

Ειδήσεις » Διεθνείς » Μπαγίς: Η Τουρκία Δεν Υπογράφει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας

Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους από το Φεστιβάλ Αθηνών


Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους από το Φεστιβάλ Αθηνών
Ποιες παραστάσεις αφορούν
Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους θα δοθούν και φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών, όπως είχε άλλωστε ανακοινωθεί και στην εναρκτήρια συνέντευξη Τύπου του φεστιβάλ.
Τα εισιτήρια αφορούν στις εξής παραστάσεις:
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης – Μουσική Διεύθυνση Αλέξανδρος Μυράτ 15/6 (Ηρώδειο)
Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη – Μάρκος ο Φραγκοσυριανός 22/6 και 23/6 (Ηρώδειο)
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Μουσική Διεύθυνση Βασίλης Χριστόπουλος 28/6 (Ηρώδειο)
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Μουσική Διεύθυνση Στέφανος Τσιαλής 5/7 (Ηρώδειο)
Αφιέρωμα στη Δομνα Σαμίου – Εχε Γεια, Πάντα Γεια 8/7 (Ηρώδειο)
Η παραλαβή των εισιτηρίων θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας μόνο από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός της στοάς Πεσματζόγλου, τηλέφωνο: 210 32 72000, Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 -17.00, Σάββατο: 09.00 – 15.00). 
ΠΗΓΗ:/www.newsbeast.gr

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ



Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, βιώνοντας στο έπακρο τις ανησυχίες/απαιτήσεις των συναδέλφων που ζουν και εργάζονται στα Ενεργειακά Κέντρα της χώρας (σε συνθήκες που κάποιοι είναι αδύνατο ακόμα και να τις φανταστούν) ΔΕΝ μπορεί να αγνοεί τα μηνύματα που λαμβάνει από την καθημερινή του δραστηριότητα στους χώρους δουλειάς και να μην πράττει αναλόγως. Τούτο θα πράξουμε λοιπόν –μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. (11/6/2012)- και στην περίπτωση της προσφυγής κατά της απόφασης 134/29.5.2012 του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. Μια πράξη που σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λογοδοτεί στις χιλιάδες των εργαζομένων που εκπροσωπεί –σε Σταθμούς και Ορυχεία της ΔΕΗ- και δεν είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί σε κανέναν άλλο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ισχυρισμούς της ΓΕΝΟΠ για την επιλογή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα των κρατήσεων, μάλλον και ΠΑΛΙ δεν θυμούνται καλά. Δεν θυμούνται στην «ηγεσία» της ΓΕΝΟΠ, ότι στο κεφάλαιο της ΕΣΣΕ «Γενικές ρυθμίσεις», παράγραφος 5, αναφέρεται ότι: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ δηλώνει ότι η υπογραφή της παρούσας ΕΣΣΕ δε συνιστά παραίτηση της ιδίας, των σωματείων μελών της, αλλά και των εργαζομένων από το δικαίωμα της προσβολής του Νομικού πλαισίου ρύθμισης των αποδοχών των εργαζομένων και κάθε πράξης βασιζόμενης σε αυτή»;
Την ίδια ώρα, το ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα έφθανε σε σημείο να παραδεχθεί ...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μυστικοί πράκτορες» αναζητούν «πειραγμένες» αντλίες στα βενζινάδικα



«Μυστικοί πράκτορες» αναζητούν «πειραγμένες» αντλίες στα βενζινάδικα
Σε ρόλο μυστικών πρακτόρων, οι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, επιδιώκουν να βρουν τις πειραγμένες αντλίες των βενζινάδικων.
Για την ακρίβεια, επιβατικό αυτοκίνητο, χωρίς τα διακριτικά του υπουργείου, βγαίνει για ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων με σκοπό τον εντοπισμό παραβατών που παρεμβαίνουν, με ειδικούς μηχανισμούς, στις αντλίες για να κλέβουν τους οδηγούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Imerisia.gr», το όχημα αυτό βρίσκεται στη διάθεση της γενικής γραμματείας Εμπορίου. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ειδικό επιβατικό αυτοκίνητό των αστυνομικών αρχών, τοποθετήθηκαν ειδικοί μηχανισμοί καταμέτρησης ποσοτήτων.
Το Ι.Χ. όχημα χρησιμοποιείται ήδη, από τη διεύθυνση Μετρολογίας της γενικής γραμματείας Εμπορίου για τον έλεγχο αντλιών πρατηρίων υγρών καυσίμων. Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι που οδηγούν και επιβαίνουν στο αυτοκίνητο, προσποιούνται τους απλούς καταναλωτές και το εφοδιάζουν με καύσιμα από βενζινάδικα. Στη συνέχεια, μέσα από ειδικούς μηχανισμούς, διαπιστώνεται αν οι ποσότητες που τους έχουν χρεωθεί είναι οι πραγματικές. Σε περίπτωση που αυτές είναι λιγότερες σε σχέση με τα λίτρα που ζητήθηκαν γίνεται σε επόμενο στάδιο έλεγχος στο πρατήριο ώστε να εντοπιστούν οι παρεμβατικοί μηχανισμοί.
Πηγές αναφέρουν ότι η γενική γραμματεία Εμπορίου, αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου με την ενσωμάτωση σε αυτό λογισμικού με πραγματική απεικόνιση του χρόνου και του τόπου όπου γίνεται ο έλεγχος.
Στο μεταξύ η κλοπή στις αντλίες των καυσίμων συνεχίζεται, αν και τα ποσοστά παραβατικότητας είναι χαμηλά. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου για το 2011, η διεύθυνση Μετρολογίας ήλεγξε 261 βενζινάδικα και 1.140 αντλίες. Εντοπίστηκαν 16 επιτήδειοι με 46 παραβάσεις, ενώ οι καταδολιευμένες αντλίες ήταν 30.
Ταυτόχρονα η διεύθυνση Μετρολογίας κατά τη χειμερινή σεζόν 2010-2011 προχώρησε και σε ελέγχους για τις παραδόσεις ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 554 βυτιοφόρα. Εντοπίστηκαν 29 παραβάτες και οι παραβάσεις που μετρήθηκαν ανέρχονται σε 46. 
ΠΗΓΗ:/www.imerisia.gr

Επίδομα ανεργίας: σε ποιους και με ποιες προϋποθέσεις χορηγείται | marketbeast.gr

Επίδομα ανεργίας: σε ποιους και με ποιες προϋποθέσεις χορηγείται | marketbeast.gr
http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/06/image36.jpeg

O ΟΗΕ υποστηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου στις 15 Ιουνίου



Την Παρασκευή 15 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, όπου χιλιάδες θα βιώσουν τη δύναμη της αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 200 εκδηλώσεις σε τουλάχιστον 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου ασκεί πίεση στους ηγέτες του κόσμου που θα συγκεντρωθούν την επόμενη εβδομάδα για τη Σύνοδο Κορυφής του Ρίο +20 για να δεσμευτούν στο διπλασιασμό του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.
Σήμερα η αιολική ενέργεια έχει αναπτυχθεί εμπορικά σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλο τον κόσμο, με 21 χώρες να έχουν περισσότερα από 1000 MW εγκατεστημένα η κάθε μια. Η τρέχουσα εγκατεστημένη ισχύς 250 GW+ είναι πάνω από 30 φορές από αυτή που είχε αναπτυχθεί  μόλις πριν από 15 χρόνια, όταν υπογράφηκε το Πρωτόκολλο του Κιότο το 1997.
Προβλέψεις της βιομηχανίας δείχνουν ότι η αιολική ενέργεια, με τη σωστή πολιτική στήριξης, θα διπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ της μέχρι το 2015, και πάλι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, προσφέροντας 9 έως 12% της παγκόσμιας προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό θα μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 1,5 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, εξοικονομώντας δισεκατομμύρια λίτρα πολύτιμου πόσιμου νερού, και θα συμβάλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και στη σταθερότητα των τιμών σε όλο τον κόσμο. Αλλά προκειμένου να αναπτυχθούν πλήρως η αιολική ενέργεια και οι άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι κυβερνήσεις πρέπει να ενεργήσουν.
Όταν οι ηγέτες του κόσμου θα συγκεντρωθούν στο Ρίο την επόμενη εβδομάδα......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πράσινο Φως για Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο 500 MW στη Λήμνο



Τον δρόμο για την κατασκευή του τρίτου μεγαλύτερου θαλάσσιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, αποτελούμενο από 81 ανεμογεννήτριες με συνολική ισχύ 498,15 MW, ανοίγει σήμερα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με «Τα Νέα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ της RF Energy, με μετόχους την οικογένεια του εφοπλιστή Β. Ρέστη (50%), την εισηγμένηFG Europe συμφερόντων Γ. Φειδάκη (37,5%) και τον ίδιο τον Γ. Φειδάκη (12.5%), που σήμερα πρόκειται να πάρει άδεια παραγωγής από την ολομέλεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η άδεια θα εκδοθεί στο όνομα της City Electric, κατά 100% θυγατρικής της RF Energy.
Το έργο, που ενδεχομένως να έχει υλοποιηθεί ύστερα από μία 3ετία, θα εγκατασταθεί στα βορειοανατολικά της Λήμνου. Το πάρκο θα παράγει ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει περίπου 500.000 νοικοκυριά. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr


Ειδήσεις » Ελληνικές » Moody΄s: Υποβάθμιση Σοκ για Ισπανία και Κύπρο

Ειδήσεις » Ελληνικές » Moody΄s: Υποβάθμιση Σοκ για Ισπανία και Κύπρο

Σε μορφή πιστωτικής οι νέες ταυτότητες

Σε μορφή πιστωτικής οι νέες ταυτότητες

Η Shell Εγκαταλείπει Σχέδιο Βιοκαυσίμων στην Βραζιλία



Θυγατρική της Shell στη Βραζιλία αποφάσισε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για την αγορά εκτάσεων για καλλιέργεια ενεργειακών καρπών, μετά από πιέσεις των κρατικών αρχών.
Οι εκτάσεις αυτές φιλοξενούν αυτόχθονες πληθυσμούς, οι οποίοι υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την απόφαση της εταιρείας Raizen. 
ΠΗΓΗ:/www.energia.gr

Αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου η Vegas Oil



Ξεπέρασε τα 7,9 εκατομμύρια βαρέλια η παραγωγή αργού πετρελαίου στην παραχώρηση NW Gemsa της Αιγύπτου, το οποίο εκμεταλλεύεται κονσόρτιουμ εταιρειών με επικεφαλής την εταιρεία Vegas Oil συμφερόντων Βαρδινογιάννη.
Το πεδίο εκτείνεται σε μια περιοχή 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καΐρου, σε μια μερικώς ανεξερεύνητη περιοχή της λεκάνης του κόλπου του Σουέζ. Η ημερήσια περιοχή στα πεδία Al Amir και Geyad που περιλαμβάνονται στην παραχώρηση έχει φτάσει τα 10 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου. Οι εταίροι που μετέχουν στο κονσόρτιουμ παραχώρησης είναι: Vegas Oil and Gas (διαχειριστής και κάτοχος του 50%),Circle Oil Plc (μερίδιο 40%) και Sea Dragon Energy (μερίδιο 10%).
Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και νέες ερευνητικές γεωτρήσεις που έχουν ως στόχο την αύξηση της παραγωγής.  Πιο συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται δύο ερευνητικές γεωτρήσεις: η γεώτρηση AASE-11XST 1 που σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα εμφανίζει αρχική παραγωγή 1635 βαρέλια ημερησίως, ενώ στα τεστ η μέση παραγωγή έφτασε στο διπλάσιο (3500 βαρέλια) και η γεώτρηση AASE-12X που έχει φτάσει ήδη στα 2000 πόδια και έχει ως στόχο τα 9800 πόδια βάθος.
Στην Αίγυπτο η Vegas Oil έχει ισχυρή παρουσία και αποτελεί μια από τις έντονα δραστήριες εταιρείες έρευνας και παραγωγής πετρελαίου με παρουσία..............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην Αθήνα για… δουλειές οι Κινέζοι της Hanergy



Η ηγεσία του κινεζικού κολοσσού Hanergy θα βρεθεί εκ νέου την Παρασκευή στην Αθήνα προκειμένου να έχει επαφές, τόσο με θεσμικούς παράγοντες όσο και με επιχειρηματίες της αγοράς, τις οποίες είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας που έρχεται στην Αθήνα θα είναι οι CEO της εταιρείας για την Κίνα και την Ευρώπη αντίστοιχα, και στόχος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, είναι να προχωρήσουν σε επενδυτικές συμφωνίες.
Το ενδιαφέρον των Κινέζων επικεντρώνεται στις ανανεώσιμες πηγές και ειδικά στα φωτοβολταϊκά, καθώς εμφανίζονται διατεθειμένοι να επενδύσουν σε μεγάλα φωτοβολταϊκά projects μέχρι και 2.000 Μεγαβάτ! Οι υψηλές ταρίφες και η μεγάλη ηλιοφάνεια της χώρας μας είναι άλλωστε το δέλεαρ που τους έφερε στην Αθήνα.
Η Hanergy είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της ενέργειας (μεταξύ άλλων διαχειρίζεται 6.000 Μεγαβάτ υδροηλεκτρικών, ενώ διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών πάνελς, δυναμικότητας 2.000 Μεγαβάτ το χρόνο). Έχει επενδύσει ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου και στη «γειτονιά μας» στην Βουλγαρία και την Ιταλία, ενώ συζητά την περίοδο αυτή με χώρες της Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.
Το μέγεθος της εταιρείας της επιτρέπει....................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυξήθηκε η ανεργία τον Μάιο



Αύξηση κατά 13,33% σε ετήσια βάση και μείωση κατά 0,27% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφανίζει ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, για το Μάιο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι 776.307
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέρχεται στους 216.889 και εμφανίζεται μειωμένος κατά 36.109 σε σχέση με τον Απρίλιο. 
Στοιχείο κρίσιμης σημασίας -και σοκαριστικό- είναι η αύξηση κατά 29,13% που εμφανίζουν σε ετήσια βάση οι μακρόχρονια άνεργοι, αλλά και το ότι το 63% των ανέργων είναι από 30 έως 54 ετών. 
ΠΗΓΗ:/www.zougla.gr

«Πράσινο» για επενδύσεις 4,5 δισ. σε ΑΠΕ - Με «μπλόκο» απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ



Επενδύσεις ύψους 4,5 δις. ευρώ οι οποίες αφορούν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Κρήτη έλαβαν το πράσινο φως από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.
Ειδικότερα, οι σχετικές αποφάσεις οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ με ημερομηνία 6 Ιουνίου και τις οποίες υπογράφει ως πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής, ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης κ.Γιάννης Στουρνάρας, αφορούν στην έγκριση κατασκευής αιολικών σταθμών ισχύος 2.000 MW σε όλη την Κρήτη και καλωδιακής διασύνδεσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα από δύο εταιρείες με προυπολογισμό 4,2 δις.
Υπάρχει, επίσης, έγκριση κατασκευής ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος 70 MW στην Σητεία, προυπολογισμού 300 εκατομ ευρώ.
Αναλυτικότερα: Στο ΦΕΚ 1787 / 6-6-2012 δημοσιεύθηκαν οι εξής αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Fast Track) οι οποίες ελήφθησαν στις 28/5:...............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυξάνουν την παραγωγή πετρελαίου τα ΗΑΕ



Σε αύξηση της παραγωγής αργού θα προχωρήσουν έως το τέλος του χρόνου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Mohammad Al-Hamli.
«Σχεδιάζουμε να προσθέσουμε 200.000 βαρέλια ημερησίως έως το τέλος του έτους στην τρέχουσα παραγωγή μας», δήλωσε ο Al-Hamli στη Βιέννη όπου ο OPEC θα συνεδριάσει την Πέμπτη. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Ειδήσεις » Ελληνικές » Επιστολή-Διάψευση του ΥΠΕΚΑ Σχετικά με Αδειοδότηση για Βιοκαύσιμα

Ειδήσεις » Ελληνικές » Επιστολή-Διάψευση του ΥΠΕΚΑ Σχετικά με Αδειοδότηση για Βιοκαύσιμα