Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πληροφορίες που ήρθαν στην PETRELAIOPIGI  θέλουν την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ να προχωράει στις αρχές   του Σεπτεμβρίου σε συνέδριο με όλα τα θέματα ανοικτά προς συζήτηση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όσα ακούγονται είναι αλήθεια και όχι ένα ακόμα συνδικαλιστικό τρικ σαν αυτά που βιώνουμε στις μέρες μας

Ο χρόνος ανεργίας θα προσμετράται στο συνολικό χρόνο ασφάλισης!


Ο χρόνος ανεργίας θα προσμετράται στο συνολικό χρόνο ασφάλισης!
Ο Συνήγορος του Πολίτη μετά από έρευνα που διενήργησε, διαπίστωσε ότι το ΙΚΑ, βασιζόμενο σε εγκύκλιο του 1993, έκρινε ότι οι ημέρες επιδότησης λόγω ανεργίας συνυπολογίζονται στο χρόνο ασφάλισης μόνο για συμπλήρωση των γενικών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης σε περίπτωση χορήγησης πλήρους σύνταξης λόγω γήρατος.
Αντιθέτως, το ΙΚΑ δεν συνυπολογίζει τον χρόνο αυτό στην περίπτωση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος. Δηλαδή δεν τον συμπεριλαμβάνει στα 100 ημερομίσθια που απαιτούνται να έχουν συμπληρωθεί κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία πριν την υποβολή της αίτησης για σύνταξη.
Η ανεξάρτητη αρχή επισήμανε στη διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στη γενική-γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας ότι σύμφωνα, με τη νομοθεσία και την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεδομένης της μη ύπαρξης αντίθετης διάταξης, ο χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων που απαιτούνται για τη θεμελίωση σύνταξης λόγω γήρατος σε κάθε περίπτωση δηλαδή, τόσο για τη θεμελίωση της πλήρους σύνταξης όσο και της μειωμένης.
Κατά συνέπεια ο χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας προσμετράται τόσο στο συνολικό χρόνο ασφάλισης όσο και στο χρόνο των 100 ημερών εργασίας ανά έτος κατά την τελευταία πενταετία. Η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε δεκτή την πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη κι έδωσε νέες οδηγίες προς όλους τους φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης με τις οποίες συνυπολογίζεται πλέον ο χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας για τη χορήγηση μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος. 
ΠΗΓΗ:/www.newsbomb.gr

Ευρωπαϊκή εβδομάδα για την ενέργεια 18 έως 22 Ιουνίου



Στις Βρυξέλλες από 18 εως 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ενέργεια 2012 (EUSEW 2012), διεθνής διοργάνωση με πληθώρα εκδηλώσεων, συνεδρίων, ημερίδων και παράλληλων εργασιών και εκθέσεων.
Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, οι εταίροι του Προγράμματος «MEDEEA :Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου (eea) σε Μεσογειακές Περιοχές», διοργανώνουν την 21η Ιουνίου 2012 στα γραφεία του FEDARENE στις Βρυξέλλες, «εκδήλωση δικτύωσης και συνεργασίας» για να συζητηθεί το θέμα του τοπικού ενεργειακού προγραμματισμού στους Δήμους της Μεσογείου, με συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών καθώς και των Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα MEDEEA υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης (Ενεργειακό Κέντρο) και 12 Δήμους της Κρήτης και συγκεκριμένα τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Χερσονήσου, Σητείας, Ιεράπετρας, Φαιστού, Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας και Ανωγείων.
Στόχος του έργου είναι η ενεργή Συμμετοχή των Δήμων της Μεσογειακών Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία του «Συμφώνου των Δημάρχων» με την εκπόνηση Δημοτικών Σχεδίων Βιώσιμης Ενεργειακής Ανάπτυξης για συμβολή στην Επίτευξη των Ευρωπαϊκών και Εθνικών Στόχων του «20-20-20».
Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ενέργεια 2012 η Κρήτη θα συμμετέχει με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των Δήμων Χανίων, Ρεθύμνουκαι Φαιστού. 
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Ταμείο Καινοτομίας Ενέκριναν τα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης με Έμφαση και στην Ενέργεια



Υπογράφηκε από τους υπουργούς Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φρόσω Κιάου και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Γιάννη Στουρνάρα, η υπουργική απόφαση για τη σύσταση Ταμείου Χαρτοφυλακίου (Κεφαλαίου) με την επωνυμία "ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ", ως χωριστή χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ ΑΕ).
Η σύσταση αυτού του σύγχρονου μέσου χρηματοοικονομικής τεχνικής, γίνεται σε ολοκλήρωση του σχεδιασμού και της διαβούλευσης για το Ταμείο Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (venture capital), που είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας τον Ιανουάριο 2012.
Σκοπός του "ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ" είναι η ενίσχυση καινοτόμων, δυναμικών επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής τεχνολογίας, με κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) μέσω αύξησης του μετοχικού τους κεφαλαίου. Βασική επιδίωξη αποτελεί και η παρακίνηση ιδιωτών επενδυτών να προμηθεύσουν επιχειρηματικά κεφάλαια σε εταιρείες που τα αναζητούν, για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τεχνολογικής καινοτομίας. Η χρηματοδότηση που καταλήγει στις επιχειρήσεις είναι επιστρεπτέα, γεγονός που θα επιτρέψει τη συνεχή ανατροφοδότηση των πόρων του Ταμείου, με αποτέλεσμα σταδιακά να καταστεί βιώσιμο εργαλείο πολιτικής. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το κόμμα που 400πλασίασε τη δύναμη του…



Μόλις τρία κόμματα κατάφεραν να αυξήσουν τις ψήφους τους στις χθεσινές εκλογές,σε σχέση με την 6η Μαΐου. Τα δύο από αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό κόμμα που έσπασε όμως όλα τα κοντέρ είναι το Παναθηναϊκό Κίνημα το οποίο 400πλασίασε τη δύναμή του λαμβάνοντας συνολικά 12.439 ψήφους, έναντι των 131 που είχε λάβει το Μάιο.
Το Παναθηναϊκό Κίνημα ιδρύθηκε τον Απρίλιο από τον οργανωμένο φίλαθλο του Παναθηναϊκού Γιώργο Μπέτσικα.
Οπως αναφέρεται στο προφίλ του κόμματος….
στη wikipedia αρχηγείο του κόμματος είναι στην Αθήνα, σήμα του το Τριφύλλι, η ιδεολογία του είναι «ο Παναθηναίκός» και η πολιτική του θέση «υπερκομματική».
Τα πρόσωπα εκτός από τον κ. Μπέτσικα είναι η Θεοδώρα Κανελλοπούλου που είναι γραμματέας και ο Σωκράτης Σπίνος, εκπρόσωπος.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και εξηγεί ίσως την άνοδο των ψηφοφόρων είναι το ότι στις εκλογές του Μαΐου το κόμμα δεν είχε ψηφοδέλτια και όποιος ήθελε να το ψηφίσει έπρεπε να γράψει Παναθηναϊκό Κίνημα σε λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο μετά θα έπρεπε να σφραγίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο άνεργος, πρωην υπάλληλος εστιατορίων Γιώργος Μπέτσικας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:
«Το κόμμα μας είναι ένας συνδυασμός-απάντηση στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο Σύλλογος»… «Αν μπορούσα να αλλάξω και το αίμα μου και να το κάνω πράσινο, ευχαρίστως θα το άλλαζα»…«Η θύρα 13 είναι κάτι σαν τη νεολαία του κόμματος» 
ΠΗΓΗ:citypressblog.wordpress.com

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ Υποχρεωτικές οπτικές ίνες στα κτίρια



Το ευρωπαϊκό μοντέλο όπου τα νέα κτίρια είναι έτοιμα προκειμένου να υποστηρίζουν την παροχή υψηλής ποιότητας και ταχύτητας τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις προτείνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων να ακολουθήσει και η χώρα μας.
Από το βήμα του 7ου διεθνούς συνεδρίου της ΕΕΤΤ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Λεωνίδας Κανέλλος πρότεινε να γίνει υποχρεωτική η ένταξη της μελέτης ινο-οπτικής καλωδίωσης στα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών οικοδομής, όπως ισχύει σήμερα για την ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση και το πιστοποιητικό ενεργειακής κατανάλωσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τα κτίρια αυτά, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «ψηφιακά ώριμα» θα είναι έτοιμα προκειμένου να συνδεθούν με τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επόμενης γενιάς που πρόκειται να δημιουργηθούν στο προσεχές μέλλον, και τα οποία, πιθανότατα, θα βασίζονται σε οπτικές ίνες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οποίων είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τα καλώδια χαλκού των υπάρχοντων τηλεπικοινωνιακών υποδομών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επανήλθε το ρεύμα στον άξονα Αναβύσσου-Λαυρίου



Αποκαταστάθηκε σύμφωνα με τη ΔΕΗ αργά χθες το απόγευμα η τροφοδοσία με ρεύμα στον άξονα από την Ανάβυσσο μέχρι και το Λαύριο, που είχε διακοπεί από το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να γίνουν με ασφάλεια ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Συνεργεία της ΔΕΗ αποκατέστησαν τις βλάβες στους υποσταθμούς που είχαν υποστεί βλάβη, και που το πρωί της Κυριακής είχαν φτάσει σε αριθμός τους 35, ενώ παράλληλα επισκευάσθηκαν καμένοι στύλοι.
Εκείνη η περιοχή που μέχρι τις 9 χθες το βράδυ συνέχιζε να μην έχει ρεύμα, ήταν το νησί της Κύθνου, λόγω πυρκαγιάς που προκάλεσε βλάβες στο τοπικό δίκτυο. Συνεργείο της ΔΕΗ επρόκειτο να καταφτάσει στο νησί για να αποκαταστήσει τη βλάβη στους στύλους και στο δίκτυο. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

FIMOTRO: ΤΟ 40% ΠΛΗΣΙΑΣΕ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

FIMOTRO: ΤΟ 40% ΠΛΗΣΙΑΣΕ Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!: Κατά περίπου 11% αύξησε τη δύναμή της η Νέα Δημοκρατία και αναδείχθηκε πρώτο κόμμα. Εξαπλασίασε τη δύναμή του ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 2009. ..
.

Εκλογές 2012: Τα επίσημα αποτελέσματα - Ποιοι εκλέγονται

Εκλογές 2012: Τα επίσημα αποτελέσματα - Ποιοι εκλέγονται