Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Συναγερμός για τη νόσο των κλιματιστικών



Προειδοποιητική ανακοίνωση για τη νόσο των λεγεωνάριων εξέδωσε  το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς, όπως... επισημαίνεται, μπορεί να παρουσιαστούν ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού του μικροβίου στα δίκτυα διανομής νερού των διαφόρων κτιρίων και..ειδικότερα στα κλιματιστικά μηχανήματα.
Το βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας (legionella) μεταδίδεται κυρίως αερογενώς μέσω λεπτότατων σταγονιδίων με μορφή αερολύματος που σχηματίζονται από τα κλιματιστικά μηχανήματα. Η μετάδοση μπορεί να γίνει και με τα σταγονίδια που εκπέμπονται με το ντους, στο τζακούζι ή στο spa, στα συντριβάνια, αλλά και κατά το πλύσιμο των χεριών αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 
Ωστόσο η προϊσταμένη του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Σιδηροπούλου, διευκρινίζει στο ΑΜΠΕ ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα ενώ η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από ενημέρωση του υπουργείου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών, για προληπτικούς λόγους. 
Επειδή είμαστε πολύ ζεστή χώρα και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της νόσου, δεδομένων και των συστημάτων κλιματισμού στα ξενοδοχεία, οφείλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και να επιστήσουμε την προσοχή του τονίζει χαρακτηριστικά.
 Επισημαίνεται ότι τα συμπτώματα εκδηλώνονται δύο με δέκα μέρες μετά την μόλυνση ενώ η κλινική εικόνα είναι αυτή της άτυπης πνευμονίας, με εξελισσόμενη ακτινολογική εικόνα και βαρύτητα.  Η θνησιμότητα είναι περίπου 15%, αλλά η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν άτομα άνω των 50 ετών, καπνιστές, άτομα με χρόνιες πνευμονοπάθειες, διαβητικοί, άτομα με νεοπλασίες, μεταμοσχευμένοι, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και όσοι βρίσκονται σε αγωγή με κορτικοστεροειδή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Σε «γιάφκα» στο Λυκαβηττό στήνεται το νέο κόμμα


Δεδομένης της «εκρηκτικής» κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ΠΑΣΟΚ, η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται, εδώ και ημέρες, σε πολυκατοικία της οδού Γ. Σταθά, στις παρυφές του Λυκαβηττού, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί κυοφορείται ο νέος κομματικός φορέας που σχεδιάζουν νυν και πρώην κορυφαίοι του Κινήματος.


Σε «γιάφκα» στο Λυκαβηττό στήνεται το νέο κόμμα
Μυστικές διεργασίες
Όπως φαίνεται, σε μία από τις πολυκατοικίες της «καλής» αυτής γειτονιάς της Αθήνας -στην οποία κατά σύμπτωση διαμένει και ο Γιώργος Οικονομέας- ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει προχωρήσει σε συναντήσεις τόσο με τον πρώην υπουργό Γιώργο Φλωρίδη όσο και με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Αηδόνη, καθώς και με άλλα στελέχη του κόμματος. Στα μυστικά ραντεβού της περιοχής φαίνεται ότι γίνεται η απαραίτητη προεργασία για τη διαμόρφωση του νέου κόμματος. 
Αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη οργανωμένη κίνηση των εμπνευστών του νέου κόμματος. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό φέρεται να συμβαίνει μία μόλις ημέρα έπειτα από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία από έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -μεταξύ αυτών και από τους κύριους Λοβέρδο, Παπανδρέου, Χρυσοχοϊδη και Αηδόνη- καθώς και το οξύ φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στη Βουλή. 
Η σημειολογία
Κάτι που φαίνεται να διατηρεί τη δική του σημειολογική σημασία είναι η «καταγωγή» του ονόματος της οδού όπου και βρίσκεται η επίμαχη πολυκατοικία-στρατηγείο. 
Ο Γιάνης Σταθάς λοιπόν, «στα τέλη του 18ου αιώνα έδρασε… κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου (1806-1807) και μαζί με άλλους αρματολούς ενίσχυσε τα ρωσικά στρατεύματα. Μετά την ανακωχή του 1807 ο Σταθάς και άλλοι αρματωλοί κατέφυγαν στη  Σκιάθο, δημιουργώντας ένα στολίσκο από 70 πλοιάρια, συνεχίζοντας τις επιδρομές κατά των Τούρκων. Δημοτικό τραγούδι της εποχής περιγράφει την επίθεση του στολίσκου του Σταθά εναντίον τουρκικής κορβέτας στα παράλια της Χαλκιδικής». 
Με λίγα λόγια ο Γιάννης Σταθάς ήταν ένας αρματωλός-«μπουρλοτιέρης, μαθημένος στα εντυπωσιακά, αιφνιδιαστικά και αντάρτικα χτυπήματα...
Υ.Γ. Πάντως η πολυκατοικία της Γ. Σταθά λέγεται ότι έχει δύο εισόδους, δεδομένο βολικό για όσους επιθυμούν να αποφεύγουν τα ενοχλητικά βλέμματα...
Παναγιώτης Σκευοφύλακας 
ΠΗΓΗ:newpost.gr

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ BLACKROCK. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ!



Το γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει Έλληνας πλέον που να μην καταλαβαίνει το σκανδαλώδες της εκχώρησης της Αγροτικής στον εκπρόσωπο του τραπεζικού πασοκισμού. Η πληροφορία όμως που έχουμε αφορά την έκθεση της BlackRock που δολίως κρύβεται, ενώ θα έπρεπε να έχει κοινοποιηθεί τουλάχιστον στους πολιτικούς αρχηγούς που την έχουν ζητήσει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η έκθεση λοιπόν βάσει των δεικτών αξιολόγησης, φέρνει την Αγροτική Τράπεζα αμέσως μετά την Εθνική, πολύ μπροστά από οποιαδήποτε ιδιωτική τράπεζα. Εάν αυτή η έκθεση ερχόταν στο φως, καταλαβαίνετε ότι δεν θα τολμούσε καμμία κυβέρνηση να έκανε αυτό το ανοσιούργημα, αυτό το Εθνικό έγκλημα.
Δεν χρειάζονται ούτε καν εικασίες. Ο αρχιτέκτονας της κρίσης, κύριος Προβόπουλος με την συνενοχή του πολιτικού συστήματος τελεί μία εθνικά επιζήμια ενέργεια πο μπροστά της η υπόθεση της ΕΤΒΑ θα μοιάζει με παράνομο παρκάρισμα.
Είναι δεδομένο ότι ποντάρουν σε εθνικό χάος και αιματοκύλισμα της Ελληνικής κοινωνίας για να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία τους. Δεν εξηγείται αλλιώς το θράσος τους. Το έγκλημα τους δεν έχει όρια. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Το Εργατικό κέντρο Ελευσίνας καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την τρομοκρατία που ασκεί η εταιρεία της χαλυβουργίας Ελλάδος  με  την στάση της απέναντι   στους  εργαζόμενους  μετά και την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η επιχείρηση χθες προχώρησε σε αιφνιδιαστικές απολύσεις 6 εργαζόμενων παρά τις δεσμευτικές υποσχέσεις της  για  τερματισμό των απολύσεων σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι έληγαν την απεργία διάρκειας.
Η εργοδοτική τρομοκρατία της επιχείρησης όμως  χτύπησε  κόκκινο, καθώς δεν δίστασε   μέσα στους  6 απολυμένους να συμπεριλάβει και το εκλεγμένο μέλος του σωματείου των εργαζόμενων με την ιδιότητα του ταμία.
 Πρόκειται σαφώς για απαράδεκτη, παράνομη,  και καταχρηστική απόλυση που όλα αυτά μαζί συντελούν  μια εκδικητική  κίνηση  με καθαρό και μάλιστα ειδικό στόχο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και στην συνεχεία  την κατατρομοκράτηση των υπόλοιπων εργαζόμενων να αποστασιοποιηθούν από  την όπια προσπάθεια για διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους   στο χώρο εργασίας. Σύσσωμοι λοιπόν οι εργαζόμενοι  του Θριάσιου πεδίου,  
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει τώρα στην ανάκληση της παράνομης και άκυρης απόλυσης του συνάδελφου συνδικαλιστή και ταμία του σωματείου και την καλούμε να σεβαστεί το Ν.1264/82.
ΚΑΛΟΥΜΕ    την διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει στην ανάκληση και  των υπόλοιπων 5 απολύσεων που αφορούν εργαζόμενους στην εν λόγο εταιρεία.
Τέλος θέλουμε να καλέσουμε  τον Υπουργό εργασίας Κυρ ΒΡΟΥΤΣΗ να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες  ώστε να μην καταστρατηγηθεί ο Ν. 1264/82 ο οποίος είναι και ο μοναδικός νόμος προάσπισης  των δικαιωμάτων μας  πάνω στο αναφαίρετο και δημοκρατικό μας  δικαίωμα που είναι η ελεύθερη και ανεμπόδιστη  συνδικαλιστική δράση και έκφραση. 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά



Στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ (ΕΝΑΕ) με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΓΣΕΕ και του Προέδρου του Σωματείου των εργαζομένων συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και για τους εργαζόμενους και για τη λειτουργία των ναυπηγείων από την απαράδεκτη και καταχρηστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας που ως αποκορύφωμα είχε την εκ περιτροπής «εργασία» του συνόλου των εργαζομένων μια μέρα την εβδομάδα!! 
Με αιχμή τα ζητήματα ασφαλείας και συντήρησης των 3 υπό κατασκευή υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, οι εργαζόμενοι αν και σε καθεστώς «εκ περιτροπής» και απλήρωτοι για μήνες, δήλωσαν ότι θα προστατεύσουν την περιουσία του Δημοσίου (υποβρύχια) και συμφωνήθηκε η ενίσχυση της ασφάλειας και συντήρησης με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού. 
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ πέραν της ανάγκης εξεύρεσης άμεσων λύσεων για να μην καταρρεύσουν τα δύο οργανωμένα Ναυπηγεία της χώρας, έθεσε το ζήτημα της Εθνικής Πολιτικής για τη Ναυπηγική Βιομηχανία με τη δημιουργία ενιαίου φορέα (Σκαραμαγκάς – Ελευσίνα – Νεώριο) προκειμένου να αξιοποιηθεί παραγωγικά το σύνολο του δυναμικού τους.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πολιορκούν την Ουκρανία Exxon Mobil, Shell και Lukoil



Η ρωσική OAO Lukoil Holdings και μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Exxon Mobil έχουν υποβάλει προσφορά για μια πηγή άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Interfax.
Η Ουκρανία επιχειρεί να αναπτύξει σημεία άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια προσπάθεια να μειώσει τη ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία.
Η Exxon Mobil υποβάλει προσφορά από κοινού με τη βρετανική Royal Dutch Shell, τη ρουμανική OMV Petrom SA και την ουκρανική, κρατική Nadra Ukrainy, αναφέρει το δημοσίευμα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μαϊμού Αιμοδότης, Συνδικαλιστής της ΔΕΗ, για να Παίρνει Άδειες



Επιχείρηση ψεύτικων αιμοδοσιών με παραποιημένα και πλαστά έγγραφα προκειμένου κάποιοι να καρπώνονται πληρωμένες άδειες από την εργασία τους έφερε στο φως μια τυπική τυπική έρευνα ρουτίνας από την διεύθυνση του ορυχείου του κυρίου Πεδίου της ΔΕΗ. 
Εντοπίσθηκε γνωστός συνδικαλιστής, πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών στο Λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ να έχει προσκομίσει πλαστά έγγραφα από αιμοδοσίες που δήθεν πραγματοποίησε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα η διεύθυνση του ορυχείου του Κυρίου πεδίου στην οποία εργάζεται ο συνδικαλιστής προέβη σε έλεγχο των αιμοδοτικών αδειών προκειμένου να διαπιστώσει εάν όντως οι ημερομηνίες που αναγράφονται στα έγγραφα που έχουν προσκομιστεί είναι πραγματικές και υπάρχουν στα αρχεία των νοσοκομείων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρέμβαση ΕΕΚΕ στην πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σύριζα για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά



Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, την Τετάρτη 01 Αυγούστου 2012
και στα πλαίσια της διαβούλευσης για πρόταση νόμου με σκοπό την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, κατέθεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Σύριζα ουσιαστικές παρατηρήσεις, διαπιστώσεις και προτάσεις τόσο σχετικά με το ισχύον καθεστώς του Ν. 3869/2010, όσο και σχετικά με το περιεχόμενο της νέας πρότασης νόμου. Ακολουθούν οι προτάσεις μας.
Για να διαβάσετε την επιστολή ...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύσκεψη στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά



Με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και μετά από σχετική πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, συγκαλείται αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, στο Υπουργείο Οικονομικών Διυπουργική σύσκεψη με θέμα την κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά.
Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν: Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος και άλλοι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στην σύσκεψη, θα λάβει μέρος και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και ο Πρόεδρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά του Σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» Βασίλης Καρακίτσος.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Σιγή Ιχθύος από την Κομισιόν, για το Πυρηνικό στο Ακουγιού



Έναν και πλέον χρόνο μετά από τις πρώτες γραπτές ερωτήσεις των Κυπρίων ευρωβουλευτών, Τάκη Χατζηγεωργίου και Κυριάκου Μαυρονικόλα, σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει η Κομισιόν, προκειμένου να σταματήσει τα τουρκικά σχέδια, για την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου, στην σεισμογενή περιοχή του Ακουγιού,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παραμένει δέσμια των τετριμμένων και γενικόλογων απαντήσεων που έδωσε το καλοκαίρι του 2011.
Τηρεί δε σιγήν ιχθύος στο βασικό ερώτημα, αν προτίθεται να πάρει μέτρα έναντι, μιας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, όπως είναι η Τουρκία, προκειμένου η χώρα αυτή να σεβαστεί το άρθρο 17 αλλά και γενικότερα τα διεθνή θέσμια που διέπουν την ανάπτυξη και εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών ενέργειας.
Από την αλληλογραφία, μεταξύ των δύο Κυπρίων ευρωβουλευτών και των αρμοδίων κοινοτικών επιτρόπων, στην οποία ανέτρεξε το ΚΥΠΕ, προκύπτει ότι:
Στις 24 Μαρτίου 2011, ο ευρωβουλευτήςΚυριάκος Μαυρονικόλας, υπογράμμιζε, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν ότι:
“ Το γεγονός ότι η Τουρκία δεν μετέχει στο πρόγραμμα της Ε.Ε. για την πυρηνική ασφάλεια σε καμία περίπτωση δεν «δένει» τα χέρια της Επιτροπής ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας για να μην προβεί στην κατασκευή του σταθμού, αφού πρόκειται για υποψήφια προς ένταξη χώρα.
Η ανάγκη λήψης μέτρων από την πλευρά της Επιτροπής καταδεικνύεται και από την πρόσφατη έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, η οποία προέκυψε μετά το φονικό σεισμό στην Ιαπωνία. Το εν λόγω περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια τον πραγματικό κίνδυνο που σοβεί και τον οποίο είχα υπογραμμίσει στην προηγούμενη ερώτηση. Επισημαίνω ότι η ευρύτερη περιοχή θεωρείται σεισμογενής και η πιθανότητα κατασκευής του σταθμού θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους κατοίκους της Κύπρου και των Δωδεκανήσων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H '' ΛΥΣΗ '' ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ!...



ΣΤΗΝ Ευρώπη εδώ και τρία χρόνια έχουμε καταπιαστεί να διαψεύσουμε τον Κέινς. Η επιβαλλόμενη από το Βορρά αντίληψη είναι ότι με εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης των εργασιακών αμοιβών, της περικοπής των δημόσιων δαπανών και της αύξηση της φορολογίας θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Για την περίπτωση της Ελλάδας είχαμε και τη λύση του κουρέματος των ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ιδιώτες ομολογιούχοι. Τα μέτρα αυτά είχαν ως πρακτικό αποτέλεσμα να γίνει ουσιαστικά απόσυρση χρήματος από την αγορά του Νότου.
Παράλληλα, με τα νέα ενυπόθηκα δάνεια που χορηγούνται από την ΕΚΤ, τα κράτη της ΟΝΕ και το ΔΝΤ προς τις χώρες του Νότου και τα οποία χρησιμοποιούνται στην ουσία για την εξαγορά των ομολόγων χωρών του Νότου που κατέχουν οι ξένες τράπεζες και τα διάφορα funds δημιουργείται νέο χρήμα, το οποίο καρπούνται εν μέρει οι χώρες του Βορρά (και εν μέρει άλλοι εκτός ευρωζώνης επενδυτές). Ταυτόχρονα γίνεται μεταφορά καταθέσεων λόγω ανασφάλειας από τις τράπεζες του Νότου στις τράπεζες του Βορρά και έτσι συντηρείται ένας νέος φαύλος κύκλος ανάγκης νέου δανεισμού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Να που φτιάχνουμε μια μορφή νομισματικής ένωσης δύο ή τριών ταχυτήτων !  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από σήμερα το κινεζικό αεροπλανοφόρο "Waishanhu-878" στις ακτές της Συρίας… σε θέση μάχης!



Η Κίνα είναι στη Μεσόγειο για να προστατεύσει τη Συρία με τρία (3) πολεμικά πλοία!
Μια απάντηση στις απειλές των ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκίας, της ψυχοπαθούς Hillary Clinton!
Πρώτοι γράψαμε για την είσοδο των κινέζων στη Μεσόγειο. Σήμερα το τεράστιο αεροπλανοφόρο "Waishanhu-878", με 11.000 τόνους πολεμικό εξοπλισμό και τα πολεμικά πλοία "Quingb-133" και "Noauio-83" με 4.000 τόνους πολεμικό εξοπλισμό το καθένα, βρίσκονται στις ακτές της Συρίας!
Εκεί βρίσκεται και ο ρωσικός στόλος με 11 πολεμικά πλοία και το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Kutznezof".
Ρώσοι και Κινέζοι αναμένουν το στόλο του Ιράν και θα ξεκινήσει μια...
τεράστια κοινή πολεμική άσκηση Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και Συρίας με την εμπλοκή 90.000 στρατιωτών. Με αντικείμενο-σενάριο της άσκησης την αντιμετώπιση μια επίθεσης από ΗΠΑ και Ισραήλ!
Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν λάβει το μήνυμα; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κτηματολόγιο: «Ξέχασαν» 70 Εκατ. και Τώρα Αναζητούν 30 Εκατ. και Ιδιώτη Επενδυτή



Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες παραμένει η λειτουργία και η συνέχεια του Κτηματολογίου, με την κυβέρνηση να εξετάζει δύο σενάρια, μεταξύ των οποίων και την είσοδο ιδιώτη επενδυτή για την χρηματοδότηση του έργου. Το έλλειμμα, όμως, θα μπορούσε να υπερκαλυφθεί απο τα? ξεχασμένα και αζήτητα κτηματόσημα. Την ίδια στιγμή, η Γ.Γ. ΔΕΚΟ «ψάχνει» τους υψηλούς μισθούς που δίνονται ακόμα και σήμερα στην εταιρεία και ζητά αποκατάσταση και επιστροφή χρημάτων. Το εγχείρημα για πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή φαίνεται ότι απέτυχε ύστερα από τρεις παρατάσεις της διαδικασίας, καθώς ουδείς εκδήλωσε ενδιαφέρον. Πάντως κυβέρνηση και τρόικα δεν έχουν καταλήξει στο σενάριο που θα υιοθετήσουν, αφού παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο ευνοϊκής δανειοδότησης απο την ΕΤΕπ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και η Gazprom στα κουρδικά πετρέλαια στο Βόρειο Ιράκ!



Μετά τις αμερικανικές Chevron και ExxonMobil, καθώς και τη γαλλική Total, ήταν η ώρα των Ρώσων και της Gazpromneft να κινηθεί δραστήρια και να αποκτήσει πρόσβαση στον πετρελαϊκό πλούτο των κουρδικών περιοχών στο Βόρειο Ιράκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας, απέκτησε το 40% του «οικοπέδου Garmian» και το 80% του «οικοπέδου Shakal», με την Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση να διατηρεί ποσοστό 20% σε καθένα από τα δυο οικόπεδα-κοιτάσματα.
Όπως έχει γίνει γνωστό, η Βαγδάτη έχει εξοργιστεί και κινείται εναντίον των εταιριών που παρακάμπτουν την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση, συνάπτοντας απευθείας συμφωνίες με τους Κούρδους. Οι προαναφερθείσες εταιρίες έχουν αποκλειστεί από την αξιοποίηση κοιτασμάτων σε άλλες περιοχές του Ιράκ, μια πρακτική όμως η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί και αυτοκαταστροφική.
Είναι προφανές ότι η τεράστια επιρροή που ασκεί πλέον η Τεχεράνη στη σιτική κυβέρνηση της Βαγδάτης, έχει οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις της τελευταίας με τη Δύση… 
ΠΗΓΗ:defence-point.gr

Με υπογραφή ΕΜΠ το ηλεκτρικό πλοίο της επόμενης γενιάς



Καράβια που θα… φορτίζονται από το ηλεκτρικό δίκτυο, θα αξιοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή θα χρησιμοποιούν διάφορες μορφές ιστίων, για να εκτελούν τα δρομολόγιά τους με ελάχιστους ρύπους. Τέτοια σενάρια μελετούν ερευνητές από τη σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στοχεύοντας στον δραστικό περιορισμό της χρήσης του ντίζελ ναυτιλίας στις θαλάσσιες μεταφορές.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος Marinelive, που έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2010 και στο οποίο συντονιστής είναι το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι Ελληνες επιστήμονες σε συνεργασία με Ευρωπαίους συναδέλφους τους ερευνούν μία σειρά από τεχνολογίες, για να διαπιστώσουν ποιες από αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα Πλήρως Εξηλεκτρισμένα Πλοία, δηλαδή σε επιβατηγά και φορτηγά σκάφη τα οποία θα καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες αποκλειστικά με ρεύμα.
«Το βασικό χαρακτηριστικό αυτών των πλοίων θα είναι ο κινητήρας τους, ο οποίος θα περιστρέφει τις προπέλες λειτουργώντας με ρεύμα, σε αντίθεση με τις μηχανές εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούν σήμερα τα περισσότερα πλοία», λέει στην «Κ» ο δρ Ιωάννης Προυσαλίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΜΠ και υπεύθυνος του έργου. Ετσι, το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που θα είναι αποθηκευμένη στο καράβι, ή θα παράγεται εν πλω, θα δαπανάται για την προώθηση του σκάφους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Κέρδισε" η εφεδρεία



«Όχι» είπε η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας στις αιτήσεις δύο υπαλλήλων, σε υπουργείο και επιμελητήριο, με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλεί η αυτοδίκαιη θέση τους σε προ συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, στην οποία τέθηκαν στο τέλος του 2011 με βάση το νόμο 4024/2011.
Οι δύο γυναίκες τέθηκαν σε προ συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα με την αιτιολογία ότι το 2013 θα συμπλήρωναν το 55ο έτος της ηλικίας τους με συντάξιμη υπηρεσία 35 χρόνων. Οι υπάλληλοι έχουν προσβάλλει τον νόμο και την προ συνταξιοδοτική διαθεσιμότητα τους, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα, το Κοινοτικό Δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Οι αιτήσεις ακυρώσεως πρόκειται να συζητηθούν τον Οκτώβριο στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr


Δήμαρχος Κερατσινίου: Καταστροφική η Αποσύνδεση του Λογαριασμού της ΔΕΗ από τα Δημοτικά Τέλη



Αν υλοποιηθεί μία απόφαση αποσύνδεσης του λογαριασμού της ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη, αυτό θα είναι καταστροφικό για τους δήμους, τονίζει στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.
Αυτήν τη στιγμή, σημειώνει, οι περισσότεροι δήμοι βρίσκονται στο «κόκκινο», εξαιτίας της μείωσης του ποσού των κεντρικών αυτοτελών πόρων αλλά και των εσόδων από τα τέλη, καθώς όπως τονίζει, λόγω της οικονομικής κρίσης εκατοντάδες καταστήματα και διαμερίσματα είναι ξενοίκιαστα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πολλών οικογενειών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς.
Ο κ. Τζανής ανέφερε ότι ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, έχει συνολικό χρέος από τα προηγούμενα χρόνια και χρήσεις περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την είσπραξη δημοτικών τελών για φέτος έχουν πέσει κατά 50%. 
ΠΗΓΗ:energia.gr