Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Το μπλόκο της Κοκκινιάς. Οι "κουκουλοφόροι" ταγματασφαλίτες σε δράση. (Βίντεο)



Η ναζιστική Γερμανία κατέρεε και αυτό οδήγησε τους ναζί και τους “φίλους” σε ακόμη πιο ακραίες αντιδράσεις. Στις 17 Αυγούστου του 1944, έγινε το Μπλόκο της Κοκκινιάς.
Γερμανικές δυνάμεις μαζί με ταγματασφαλίτες εισέβαλαν στη γειτονιά του Πειραιά για να διαπράξουν ένα ακόμη αποτρόπαιο έγκλημα.
Οι κάτοικοι της Κοκκινιάς περίμεναν την θηριωδία.Το Μάρτιο του 1944 είχε γίνει η μάχη της Κοκκινιάς. 
Ξημερώματα της 17ης Αυγούστου, δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές: Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί, Ρέντη, Κερατσίνι, Φάληρο, Πειραιά. Ο κλοιός σφίγγει ασφυκτικά γύρω από την πόλη, στην οποία καταφθάνει μαζί με τους κατακτητές και το μηχανοκίνητο τμήμα του δωσίλογου Ν. Μπουραντά.
Την ώρα που ο κόσμος κοιμάται, 3.000 Γερμανοί κι Έλληνες ταγματασφαλίτες εισβάλλουν βαριά οπλισμένοι στην Κοκκινιά....
Μετά τις 6:00΄ ακούγονται τα χωνιά των ταγματασφαλιτών: «Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άντρες από 14 έως 60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου».  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περί ευρώ..

«Ο “καρκινικός όγκος” του Ισραήλ θα εξαφανιστεί σύντομα»



Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα ότι ο «καρκινικός όγκος» του Ισραήλ σύντομα θα εξαφανιστεί, στη διάρκεια μιας ομιλίας του στην Τεχεράνη με την ευκαιρία της Ημέρας αλ Κοντς (Ιερουσαλήμ).
«Το σιωνιστικό καθεστώς είναι ένας καρκινικός όγκος. Οι χώρες της περιοχής σύντομα θα τερματίσουν την παρουσία των σιωνιστών σφετεριστών στη γη των Παλαιστινίων», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ ενώπιον του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης για την κοινή προσευχή.
Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών που ήρθαν από όλη τη χώρα για να συμμετάσχουν στην Ημέρα αλ Κοντς, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις ιρανικές αρχές στο τέλος του μήνα του Ραμαζανιού σε ένδειξη συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Τρία Υπεράκτια Αιολικά στη Γερμανία Απέκτησε η Dong Energy



Τον έλεγχο τριών υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Γερμανίας συνολικής ισχύος 900 MW απέκτησε η DONG Energy έναντι 157 εκατ. ευρώ.
Έως τον Ιανουάριο 2014 εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών προκειμένου να τεθούν άμεσα σε λειτουργία.
“Οι υπεράκτιες αιολικές μονάδες αποτελούν κεντρικό σημείο της στρατηγικής της DONG Energy” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Carsten Krogsgaard Thomsen, επισημαίνοντας ότι “αναμένεται πως η κατασκευή τμημάτων των έργων θα μπορούσε να ξεκινήσει μέχρι το 2015”. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΣΕΒΕΕ - ΓΣΕΕ Στο τραπέζι η επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό


Στο τραπέζι η επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό
Την επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό από πηγές χρηματοδότησης που δεν θα επιβαρύνουν την παραγωγή ούτε και τις επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν προσωπικό και ήδη καταβάλλουν υψηλές εισφορές (με βάση το Μνημόνιο, θα πρέπει να μειωθούν το 2013 κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες) επαναφέρουν στο τραπέζι οι μικρομεσαίοι (ΓΣΕΒΕΕ) και η ΓΣΕΕ μπροστά στο διαφαινόμενο χρηματοδοτικό αδιέξοδο της κοινωνικής ασφάλισης και όσων συνεισφέρουν στα Ταμεία.
Τη δημιουργία ειδικού «τροφοδότη» λογαριασμού για το Ασφαλιστικό από «τρίτες» πηγές -δεδομένου ότι εξαντλούνται τα περιθώρια χρηματοδότησης μέσω της επιβολής εισφορών στους συνταξιούχους και επαχθέστερων όρων στους ασφαλισμένους- ζήτησε με υπόμνημα που έστειλε στην κυβέρνηση με αφορμή την αναμόρφωση του φορολογικού η ΓΣΕΒΕΕ. Η ΓΣΕΒΕΕ πρότεινε την επιβολή εισφοράς ένα τοις χιλίοις επί του τζίρου σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας και ιδιοκτησιακού καθεστώτος και με πρόβλεψη μικρότερης εισφοράς σε όσες επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν χαμηλό συντελεστή κέρδους.
Γαλλικό μοντέλο α λα ελληνικά
Στο τραπέζι η επιβολή κοινωνικού πόρου για το Ασφαλιστικό
Τη συγκεκριμένη πρόταση υποστηρίζει, με ακόμη πιο διευρυμένο περιεχόμενο σε ό,τι αφορά τις πηγές χρηματοδότησης, η ΓΣΕΕ, φέροντας ως παράδειγμα το γαλλικό μοντέλο όπου το 55% των εσόδων των Ταμείων προέρχεται από κοινωνική εισφορά και το υπόλοιπο 45% από τις εισφορές ασφαλισμένων - εργοδοτών (το συγκεκριμένο σύστημα χρηματοδότησης «ισορροπεί» ακόμη και κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες της κρίσης). Το μοντέλο αυτό, προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα, επαναφέρει η ΓΣΕΕ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μερίδιο στον αγωγό TANAP διεκδικεί η ΒP



Συμμετοχή στον αγωγό Trans-Anatolian pipeline διεκδικεί η ΒΡ.
Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύει να εξαγοράσει μερίδιο της κρατικής εταιρείας υδρογονανθράκων του Αζερμπαϊτζάν, Socar, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές ποσοστό που θα αναλάβει.
Σύμφωνα με την ΒΡ, προς το παρόν διεξάγονται συζητήσεις και η τελική απόφαση θα ληφθεί στα μέσα του 2013.
Ο αγωγός TANAP, τον οποίο δρομολογεί η Τουρκία μαζί με το Αζερμπαϊτζάν, αναμένεται να μεταφέρει έως και 16 δισ. κυβικά μέτρα αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Η τουρκική Botas ελέγχει το 20% και η αζέρικη Socar το 80%. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εφεδρεία μετά από... τεστ αξιολόγησης!



Με αξιολόγηση, μέσω εξετάσεων, σχεδιάζει η κυβέρνηση να επιλέξει τους υπαλλήλους του Δημοσίου που θα υπαχθούν στην εργασιακή εφεδρεία.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", τα σενάρια για την εξεύρεση των 15.000 εφέδρων έως το τέλος του έτους - και συνολικά 40.000-45.000 μέχρι το 2015 -, προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο, βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να μην εφαρμοστεί και αυτή τη φορά με οριζόντια κριτήρια η εφεδρεία.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο διενέργειας μιας ηλεκτρονικής εξέτασης πολλαπλών επιλογών, προκειμένου να αναδειχθούν οι ικανότεροι από το προσωπικό που χρειάζονται για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.
Υπάρχουν σκέψεις να υποβληθούν καταρχήν οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης σε τεστ γενικών γνώσεων και αντίληψης, ενώ δεν αποκλείεται να περιληφθούν και ορισμένες ερωτήσεις κρίσεως.
Υπό διερεύνηση είναι κατά πόσο σε αντίστοιχα τεστ θα υποβληθούν και οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά ακόμη και σε περίπτωση που τελικώς συμμετέχει και το προσωπικό της κατηγορίας αυτής, θεωρείται πιθανό ορισμένες ειδικότητες -όπως πχ οι οδηγοί- να εξαιρεθούν.
Εκτός εξέτασης αναμένεται να είναι οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για τους οποίους μελετάται να οριστεί διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης, στην οποία θα μπορούσαν να μοριοδοτούνται μεταξύ άλλων η προϋπηρεσία και η εμπειρία τους, καθώς και κοινωνικά κριτήρια (οικογενειακή κατάσταση, ύπαρξη τέκνων κ.ά.).
Όπως αναφέρεται, θα συνυπολογιστούν και οι ανάγκες κάθε φορέα, για τον λόγο αυτόν δεν αποκλείεται να συνοδευτεί η αξιολόγηση και από μετακινήσεις υπαλλήλων μεταξύ υπηρεσιών.  
ΠΗΓΗ:citypress.gr

ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Πετρελαιοκηλίδα στη Motoroil στο Σουσάκι-τώρα


Πετρελαιοκηλίδα στη Motoroil στο Σουσάκι-τώρα
Πετρελαιοκηλίδα σημαντικών διαστάσεων έχει προκληθεί από αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Σουσάκι δίπλα από το δυιλιστήριο της MotorOil. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το είδος του κασύμου που έχει χυθεί στη θάλασσα η μυρωδιά είναι αποπνικτικοί και οι κάτοικοι της περιοχής απομακρύνονται.
Για το θέμα κλήθηκε το λιμενικό σώμα, το οποίο όμως δεν έχει αναλάβει δράση και προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα. Όπως καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής ο διοικητής του λιμενικού της περιοχής αρνήθηκε την υποβολή μήνυσης προφασιζόμενος ότι είναι άγνωστος ο υπαίτιος, ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι για το ατύχημα ευθύνεται είτε η MotorOil είτε κάποια από τα πλοίο τα οποία προορίζονταν να ξεφορτώσουν στο δυιλιστήριο.
Η εταιρία δεν έχε εκδόσει ανακοίνωση προς το χρηματιστήριο ή προς τις αρμόδιες αρχές προσπαθώντας να αγνοήσει το θέμα. Αν όμως αποδειχθεί πως η MotorOil είναι υπεύθυνη γ ια πετρελαιοκηλίδα τότε οι επιπτώσεις στα οικονομικά της μεγέθη θα είναι μεγάλες.
Οι κάτοικοι της περιοχής με τους οποίους το Sofokleousin.gr βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία έχουν καλέσει και την Greenpeace στην περιοχή.
Τώρα μένει να αποδειχθεί η ευαισθησία του παρολίγον υπουργού ναυτιλίας και προέδρου του ελληνικού γραφείο της Greenpeace κ. Βερνίκου.
Πριν από λίγο το λιμενικό απέκλεισε το λιμάνι εκφόρτωσης απαγορεύοντας στους κατοίκους να πλησιάσουν. Κατά παράβαση των νόμων έχει απαγορεύσει και τη λήψη φωτογραφιών. 
ΠΗΓΗ;inews.gr

Εντοπίστηκε νέος ιός που στοχεύει ενεργειακές υποδομές



Καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή αυξάνεται, και λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του εντοπισμού του Gauss, «διαδόχου» του Stuxnet, που είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ένας νέος ιός άγνωστης, αλλά ίσως κρατικής, προέλευσης, εντοπίστηκε από ερευνητές των γνωστών εταιρειών antivirus Symantec και McAfee.
Πρόκειται για ένα worm το οποίο οι ερευνητές των δύο εταιρειών ονόμασαν αντίστοιχα Shamoon και Disttrack. Το συγκεκριμένο επιβλαβές λογισμικό έχει τη δυνατότητα να διαγράφει πλήρως τα δεδομένα που υπάρχουν στο σκληρό δίσκο ενός υπολογιστή, πρακτικά αχρηστεύοντάς τον. Όπως αναφέρθηκε, ενδεχομένως να σχετίζεται με τον ιό Wiper, ο οποίος είχε αντίστοιχη λειτουργία και είχε χρησιμοποιηθεί κατά του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν τον Απρίλιο- θεωρία την οποία ωστόσο δεν δέχονται οι ερευνητές της Kaspersky Labs, που, από πλευράς τους, μιλούν για «αντίγραφο», καθώς οι μέθοδοι διαγραφής που ακολουθούνται διαφέρουν από αυτές του Wiper. «Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ‘αντίγραφο’, δουλειά από script kiddies (χρήστες του Ίντερνετ που αναπτύσσουν επιβλαβή λογισμικά βασιζόμενοι πάνω στη δουλειά προηγουμένων developers) που ‘εμπνεύστηκαν’ από την όλη ιστορία» αναφέρεται σχετικά σε δημοσίευση στο blog της εταιρείας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Όσον αφορά τους στόχους του νέου ιού, δεν έχουν εξακριβωθεί: στην αναφορά της Symantec γίνεται λόγος για τουλάχιστον έναν οργανισμό του ενεργειακού τομέα.
Η ιδιαιτερότητα του Shamoon/Disttrack είναι ότι φροντίζει ιδιαιτέρως για την αδυναμία επανάκτησης των δεδομένων που έχουν διαγραφεί. Έχει αυξημένες δυνατότητες μετάδοσης/ εξάπλωσης του εαυτού του, ενώ στοχεύει και στο τμήμα του λειτουργικού που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές με Windows για την εκκίνησή τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα" λέει η ΓΣΕΕ στον Βρούτση



Ανούσια η προειδοποίηση του Υπουργού Εργασίας ότι θα κλείσει τις επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους, σύμφωνα με την ...ΓΣΕΕ αφού δεν υπάρχουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να «σπάσουν» το μεγαλύτερο απόστημα στην αγορά εργασίας.
Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Θάνος Βασιλόπουλος, είναι ακόμη πιο καυστικός λέγοντας, ότι ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, ενώ χρησιμοποιεί και μια λαική φράση, "πολύ λάδι και ...τηγανίτα τίποτα". 
ΠΗΓΗ:lamiastar.gr

Κύπρος: Κάλυψη των Αναγκών Ύδρευσης από Διυλιστήρια Αποφάσισε το Υπουργικό



Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρία της Δευτέρας, αποφάσισε όπως οι ανάγκες σε νερό ύδρευσης καλυφθούν κατά κύριο λόγο από τα διυλιστήρια και αύξησε την ποσότητα νερού που θα παραχωρηθεί για άρδευση, αυξάνοντας το όριο υπερκατανάλωσης.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργικό αποφάσισε την κατανομή του νερού άρδευσης και ύδρευσης λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης Υδάτων και το γεγονός ότι στα φράγματα μέχρι το τέλος Αυγούστου θα εισρεύσουν 191 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.
Η εισροή στα φράγματα είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε ποτέ, από τη συμπλήρωση των μεγάλων φραγμάτων τα 1987, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η βροχόπτωση κατά την περίοδο Οκτώβριος 2011-Μάιος 2012 έφθασε τα 131% ενώ στο τέλος Ιουνίου 2012 έφθασαν τα 264,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ποσοστό 91% της συνολικής αποθηκευτικής δυνατότητας τους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Στο Στόχαστρο των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων τα Βιοκαύσιμα



Η ξηρασία στις ΗΠΑ και η ραγδαία άνοδος των τιμών σε ορισμένα τρόφιμα έδωσαν τροφή στους επικριτές των βιοκαυσίμων, οι οποίοι προειδοποιούν για το ενδεχόμενο μιας επισιτιστικής κρίσης επειδή η γεωργική παραγωγή συνεχίζει να κατευθύνεται στην παραγωγή καυσίμων, παρά για να αναπληρώσει την τροφή.
Αντίστοιχες πιέσεις ασκούνται εδώ και καιρό και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία για τον διαμερισμό ανάμεσα στα τρόφιμα και στα βιοκαύσιμα. Όπως είναι φυσικό, το όλο θέμα προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον της συγκεκριμένης ενεργειακής πηγής, η οποία ανθίζει στην Αμερική, όπου το 40% της καλλιέργειας καλαμποκιού κατευθύνεται για την παραγωγή καυσίμου.
«Η κατάσταση στις ΗΠΑ πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση για την Ευρώπη ότι οι αδιάλλακτοι κανονισμοί για τα βιοκαύσιμα μπορούν να οδηγήσουν σε διακύμανση των τιμών», τόνισε η οργάνωση Transport and Environment.
Την ίδια στιγμή, οι περισσότερες περιβαλλοντικές οργανώσεις αμφισβητούν το ότι τα βιοκαύσιμα είναι πράγματι «πράσινα» και ισχυρίζονται ότι στην πραγματικότητα βλάπτουν το περιβάλλον. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΠΛΕΟΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!..ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Το συμβάν στον Έβρο είναι 100% πραγματικό και για του λόγου το αληθές θα αναφέρουμε τους αριθμούς των εμπλεκομένων. Η ελληνική περίπολος αποτελούμενη από 7 συνοριοφύλακες αντελήφθη σε διάστημα μισής ώρας 2 βάρκες με 17 συνολικά λαθρομετανάστες (11 στην πρώτη και 6 στη δεύτερη) Σύριους στην πλειοψηφία τους. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες άρχισαν να φωνάζουν στους λαθρομετανάστες να αποχωρήσουν, ενώ σε ενίσχυση κλήθηκαν άλλοι 2 συνοριοφύλακες. Το επεισόδιο αντελήφθη τουρκική περίπολος από την απέναντι όχθη, η οποία φώτισε με φακούς την ελληνική πλευρά και αμέσως μετά οι τούρκοι στρατιωτικοί όπλισαν τα ατομικά τους τυφέκια. Σε όσους έχουν υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό είναι γνώριμος ο ήχος που κάνει το κλείστρο του G3 όταν οπλίζει. Τελικά οι Έλληνες συνοριοφύλακες, οι οποίοι ήταν στην ουσία άοπλοι, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, δεχόμενοι την αποβίβαση όλων των λαθρομεταναστών. Να γνωρίζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ ότι η απόκρυψη ενός μείζονος εθνικού προβλήματος δεν οδηγεί σε λύση, αλλά σε περαιτέρω διόγκωσή του. Αύριο θα κατατεθεί σχετική επίκαιρη ερώτηση από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr/blog

Στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο η εξομοίωση φόρων κίνησης - θέ​ρμανσης



Τα οικονομικά επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και ΠΕΚΑ, οριστικοποίησαν  την εφαρμογή από τις 15 Οκτωβρίου του ενιαίου φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ο οποίος θα ανέρχεται σε 330 ευρώ τα 1.000 λίτρα.
Με βάση την απόφαση αυτή, η οποία προβλέπεται και στο μνημόνιο των δανειστών, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα αυξηθεί από τα 60 ευρώ σήμερα στα 330 με συνολική επιπλέον επιβάρυνση για τον καταναλωτή (ειδικός φόρος συν ο ΦΠΑ επί του ειδικού φόρου) 332 ευρώ, ή 33,2 λεπτά το λίτρο. Αντίθετα για τον αυτοκινητιστή το καύσιμο του θα φθηνύνει συνολικά κατά 100 ευρώ τα 1.000 λίτρα ή 10 λεπτά το λίτρο.
Αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν διαδικασίες για την ελάφρυνση των ασθενέστερων τάξεων και των κατοίκων των περιοχών όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένος χειμώνας, μέσω της επιστροφής μέρους των επιπλέον εσόδων με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης.
Ωστόσο τόσο στο ΥΠΕΚΑ όσο και στο ΥΠΟΙΚ, θεωρούν ότι με την εξίσωση του ειδικού φόρου, επιτυγχάνεται κατ΄ αρχήν πάταξη σημαντικού μέρους του λαθρεμπορίου στα υγρά καύσιμα, το οποίο ευνοεί η μεγάλη διαφορά στους ειδικούς φόρους για καύσιμα του ίδιου τύπου.
Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης είχε συνεχή αυξητική τάση, ενώ αντίθετα η κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης μειωνόταν, γεγονός που απεδείκνυε την εκτεταμένη χρήση του θέρμανσης για κίνηση οχημάτων, μηχανημάτων κ.λπ.
Γενικότερα δε εκτιμάται ότι η εξίσωση του φόρου στα δύο καύσιμα, θα προσφέρει πόρους για τη χρηματοδότηση του επιδόματος θέρμανσης σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη, θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του κράτους, ενώ θα εξαλείψει ένα παράγοντα που προκαλούσε στρεβλώσεις στην αγορά πετρελαιοειδών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΠΕ: Χωρίς το μέρισμα από σήμερα στο ΧΑ



Από σήμερα, 17/08/2012, οι μετοχές των ΕΛΠΕ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το μέρισμα χρήσης 2011, ποσού 0,45 ευρώ ανά μετοχή.
Από σήμερα επίσης, οι μετοχές της ΕΥΑΘ διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα του 2011 ποσού 0,188 ευρώ ανά μετοχή.
Τα ποσά των μερισμάτων υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου 25% σύμφωνα με το ν. 3943/2011. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Απίστευτη πρόκληση απ' τους Άγγλους. Έσβησαν την Ελλάδα, από τον χάρτη



ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 
Πήγαν στο Λονδίνο για διακοπές και είπαν να περάσουν απο το πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου...
συνέρρεαν και ακόμη συρρέουν κατά χιλιάδες οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά ψάχνοντας τον χάρτη ανακάλυψαν ότι... η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα μας, είχε βγάλει φτερά και είχε πετάξει!!!! Όπως είχε... πετάξει και από τον χάρτη που βρισκόταν μέσα στο Ολυμπιακό πάρκο.
Ο λόγος για τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου Πατρέων Πέτρο Ψωμά και τη σύζυγό του, γραμματέα του Δημάρχου Πατρέων Ελένη Κίτσιου, οι οποίοι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι προέρχονται απο μια χώρα η οποία δεν...υπάρχει!
"Αυτό που αντικρίζεις στο Pin Trading Centre των Αγώνων ξεπερνά κάθε όριο προσβολής!" λέει ο Πέτρος Ψωμάς. "Στο πλέον επίσημο εμπορικό στέκι του London 2012, στο κέντρο του Λονδίνου, στο Hyde Park, εκεί όπου συρρέουν κατά χιλιάδες –οι ντόπιοι μιλάνε για εκατομμύρια- οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπισμού υπάρχει χάρτης της υφηλίου με την Ελλάδα… απούσα! Unfair στη γλώσσα των Εγγλέζων… Unfair και στη γλώσσα των Αμερικάνων που ως μεγάλοι χορηγοί (Coca Cola) έχουν αναλάβει του συγκεκριμένου χώρου την επιμέλεια και λειτουργία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ - Ε, λοιπόν ΟΧΙ!!!



Χάρρυ Κλυνν
Ε, λοιπόν ΟΧΙ!!! Όχι κύριοι και κυρίες που επί 40 χρόνια ξεσκίζετε απροκάλυπτα, ανενδοίαστα, ξεδιάντροπα και ασυνείδητα μία ολόκληρη χώρα, εξαθλιώνοντας ένα λαό στο όνομα της δικιάς σας Δημοκρατίας επισείοντας το φόβητρο μιάς πεθαμένης δικτατορίας που καμία ελπίδα δεν έχει πλέον να...
αναστηθεί.
                 ΟΧΙ!! Δεν μας ενδιαφέρει η όποια τύχη σας πολιτική ή προσωπική. Φοβισμένα ανθρωπάρια είσαστε πλέον που εκλιπαρείτε σαν τραγικοί επαίτες την ψήφο όλων μας για να συνεχίσετε να αποτελείτε τους πιο ακριβοπληρωμένους άνεργους αυτής της χώρας.
                ΟΧΙ!! Δεν θα φοβηθούμε τους εκβιασμούς σας και τα ψευτοδιλήμματά σας. Δεν θέλουμε ζωή υποταγμένη στα αφεντικά σας για να επαίρεστε για την βλακεία που μας δέρνει όλα αυτά τα χρόνια. 
              ΟΧΙ!!! Δεν θα ξεχάσουμε τις εγκληματικές αυτοκτονίες που εξοντώνουν ΕΛΛΗΝΕΣ, με δική σας ευθύνη, ούτε την συστηματική εξόντωση των ηλικιωμένων ανθρώπων πού έστησαν αυτή τη χώρα στα πόδια της, για να έρθετε όλοι εσείς μετά να την γκρεμίσετε 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;....



   
  Στην ελληνική μυθολογία, η ευγενής Ιφιγένεια θυσιάζεται ώστε ούριος άνεμος να βοηθήσει τον απόπλου των ελληνικών πλοίων για τον πόλεμο στην Τροία. Στη μυθολογία της ευρωζώνης, η Ελλάδα γίνεται η Ιφιγένεια που θυσιάζεται για να σαλπάρει το ευρώ. Ωστόσο, αυτή η θυσία δεν θα πιάσει. Αφού η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου και οι Έλληνες δεν έχουν όρεξη να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη, το Grexit γίνεται μια απόφαση την οποία πρέπει να λάβουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Θα είναι δίκαιη απόφαση να αποδιώξει η ευρωζώνη την Ελλάδα; Θα είναι σοφή απόφαση;
Ένα διαδεδομένο επιχείρημα υπέρ της υποχρεωτικής εξόδου είναι ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της. Είναι γεγονός ότι το έλλειμμα παραμένει υψηλό και οι μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα χωλαίνουν. Ωστόσο, αν δούμε τις βελτιώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, φαίνεται μια διαφορετική εικόνα. Για παράδειγμα, η Ελλάδα μείωσε το συνολικό έλλειμμα στο πρωτογενές ισοζύγιο κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ μέσα σε δύο χρόνια (2010 και 2011).
Οι απαισιόδοξοι επίσης κοιτούν το εμπορικό έλλειμμα της χώρας και προβλέπουν ότι ποτέ δεν θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. Όμως, η απελευθέρωση των αγορών εργασίας και οι μεγάλες περικοπές των μισθών έχουν προκαλέσει την απαιτούμενη εσωτερική υποτίμηση. Αν περιληφθεί και το εργασιακό κόστος, η υποθετική συναλλαγματική ισοτιμία της Ελλάδας είναι η πιο ανταγωνιστική της τελευταίας 10ετίας και πλέον. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Mr Panos σατιρίζει την Μέρκελ και τρελάνει την Αμερική Βίντεο !

Μεγαλύτερη “δύναμη” στον χώρο των πετρελαίων παραμένει η Saudi Aramco



Πρώτη στην κατάταξη των 25 ισχυρότερων και πιο δραστήριων πετρελαϊκών ομίλων σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes είναι και για την φετινή χρόνια η Saudi Aramco.
“Η επιλογή έγινε βάσει της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου” εξηγεί στέλεχος του Forbes, Christopher Helman.
“Η Saudi Aramco διατηρεί την πρώτη θέση μπροστά από κάθε άλλη εταιρεία, “ρίχνοντας” στην αγορά 1 δισ. δολ. την ημέρα”, προσθέτει ο ίδιος, σημειώνοντας πως η Σαουδική Αραβία “κάθεται” πάνω σε περισσότερα από 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου.
Νούμερο δύο είναι η Gazprom, στην τρίτη θέση βρίσκεται η National Iranian Oil Co., ενώ η ExxonMobil έρχεται τέταρτη και η PetroChina πέμπτη.
Ο κατάλογος συμπληρώνεται από τις BP (6η), Royal Dutch Shell (7η), Chevron (9η), Kuwait Petroleum Corp. (10η), Abu Dhabi National Oil Co. (11η), Total (13η), Petrobras (14η), Qatar Petroleum (17η), ConocoPhillips (21η), Sinopec (23η) και Petronas (25η). 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έντονη Ζήτηση για Βουλγαρικά Καυσόξυλα



Όπως επισημαίνουν άνθρωποι της βουλγαρικής αγοράς, αφενός η οικονομική κρίση, αφετέρου η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, που θα προκύψει από την εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης, θα οδηγήσουν πολλούς Έλληνες να στραφούν στα καυσόξυλα για θέρμανση το χειμώνα.
Τοπική εκπρόσωπος μίας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών εμπορίας καυσόξυλων από τη Βουλγαρία δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ ότι μόνο η εταιρεία της μεταφέρει περίπου δύο φορτηγά με καυσόξυλα καθημερινά προς την Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως είπε, οι παραγγελίες που έχουν στα χέρια τους είναι ικανές να γεμίσουν 12 φορτηγά ημερησίως, ωστόσο κάποια ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταφορά του προϊόντος κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τη δουλειά.
Το βασικό πρόβλημα είναι, όπως εξήγησε, ότι, εξαιτίας της συρρίκνωσης του εξαγωγικού τομέα, τα φορτηγά δεν μπορούν να βρουν εύκολα φορτίο για το δρομολόγιο προς Βουλγαρία.
Γεγονός πάντως είναι ότι ο φετινός χειμώνας αναμένεται πολύ δύσκολος για χιλιάδες νοικοκυριά, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να στραφούν σε πιο οικονομικές μορφές θέρμανσης, όπως οι παραδοσιακές ξυλόσομπες και τα ενεργειακά τζάκια.
Την ίδια στιγμή, οι πρατηριούχοι διαπιστώνουν σημαντική μείωση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr