Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Τούρκοι βγάζουν στο Αιγαίο υδρογραφικό σκάφος. Τι σχέση υπάρχει με το F 16 που λένε ότι καταρρίψαμε



Νέα πρόκληση από την πλευρά της Άγκυρας στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, στις 01-09-2012, η Υδρογραφική-Γεωγραφική Διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις ακόλουθες δραστηριότητες των τουρκικών υδρογραφικών πλοίων για τον μήνα Σεπτέμβριο.

· Από 16-9-2012 έως 20-9-2012 το υδρογραφικό πλοίο TCG Çeșme (A-599) θα πραγματοποιήσει επιχείρηση έρευνας και ανέλκυσης ναυαγίου στην περιοχή Νο 1 που φαίνεται στο χάρτη, περίπου 13 ν.μ. νοτιοανατολικά του Αγ. Ευστρατίου και ορίζεται από τα σημεία 39°20' 28''Β-025°07' 17''Α, 39°17' 56''Β-025°10' 31''Α, 39°15' 25''Β-025°07' 17''Α και 39°17' 56''Β-025°04' 03''Α. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι το TCG Çeșme συμμετείχε στις έρευνες ανεύρεσης του τουρκικού αεροσκάφους RF-4E που καταρρίφτηκε από την συριακή αεράμυνα στις 22-6-2012. 

· Από 29-8-2012 έως 10-9-2012 το υδρογραφικό πλοίο TCG Çubuklu (A-549) θα πραγματοποιήσει επιχείρηση χαρτογράφησης στην περιοχή Νο 2 που φαίνεται στο χάρτη και ορίζεται από τα σημεία 40°02' 52''Β-026°07' 56'Α, 40°02' 04''Β-025°44' 42''Α, 39°33' 24''Β-025°39' 23''Α και 39°31' 40''Β, 026°04' 18''Α. Ως γνωστόν, το πλοίο αυτό διαθέτει τους κατάλληλους αισθητήρες και συστήματα επεξεργασίας πληροφοριών για την παρακολούθηση συλλογή και επεξεργασία ηλεκτρονικών πληροφοριών.
Σε ότι αφορά στην προγραμματισμένη δραστηριότητα του υδρογραφικού πλοίου TCG Çeșme (A-599), ο επίκουρος καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου Ευάγγελος Συρίγος μας ενημέρωσε ότι για έρευνες επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ναυαγιαιρέσεις απαιτείται άδεια από το ελληνικό κράτος. [σ.σ. Σύμφωνα με το Ναυτικό Δίκαιο ο όρος ναυαγιαίρεση ή ναυαγιαιρεσία (wrecking) καλύπτει τρεις εννοιολογικές σημασίες: α) Η ανάληψη διάσωσης του ναυαγήσαντος πλοίου ή φορτίου. β) Η ανάληψη διάσωσης υπολειμμάτων του ναυαγήσαντος πλοίου ή φορτίου και γ) Η δόλια ή ηθελημένη (αναγκαστική) καταστροφή (μερική ή ολική) του πλοίου.]
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Χεζμπολάχ καλεί τις ΗΠΑ να «ειρηνεύσουν» το Ισραήλ


иран израиль сша израиль иран сша иран
Το Ιράν θα καταφέρει χτύπημα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ. Τέτοια προειδοποίηση έκανε ο επικεφαλής του λιβσνικού κινήματος Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι της Βηρυτού Αλ Μαγιαντίν (Al-Mayadin).
Ο Λιβανέζος πολιτικός, επικαλούμενος κάποια επίσημα πρόσωπα του Ιράν δήλωσε ότι η αντίστοιχη απόφαση έχει ήδη ληφθεί από την Τεχεράνη. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι δεν θα έχει σημασία, το αν συμμετάσχουν ή όχι άμεσα οι ΗΠΑ στην ισραηλινή επίθεση. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, όπως είπε, για την επίθεση εναντίον των ιρανικών εγκαταστάσεων θα ευθύνεται η Ουάσιγκτον.
Η προειδοποίηση του αρχηγού της Χεζμπολάχ, για τον οποίο η Τεχεράνη μαζί με τη Δαμασκό είναι βασικός σύμμαχος στην περιοχή, είναι πολύ λογική, - θεωρεί ο Ντμίτρι Μαριάσης, εμπειρογνώμονας του ρωσικού Ινστιτούτου Ανατολικών Σπουδών.
- Το Ισραήλ, χωρίς τη συγκατάθεση των ΗΠΑ δεν θα καταφέρει κανένα πλήγμα. Κάτι περισσότερο. Ο ισραηλινός Στρατός δεν έχει αρκετές δυνατότητες για την καταφορά αποτελεσματικού χτυπήματος κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Οι εγκαταστάσεις του είναι κρυμμένες βαθιά στο έδαφος και για την προσβολή τους απαιτούνται ειδικά όπλα. Η μόνη χώρα, που μπορεί να βοηθήσει το Ισραήλ είναι οι ΗΠΑ. Έτσι, λοιπόν, δεν έχει σημασία ποιός θα καταφέρει το πλήγμα, όλοι θα ξέρουν ότι πίσω από το Ισραήλ βρίσκονταν και βρίσκονται οι ΗΠΑ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στείλτους εκεί που τους αξίζει!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



Ένα χαρακτηριστικό της περιόδου της παρακμής είναι η επιστροφή της ιστορίας ως φάρσα. Αυτό συνέβαινε πάντοτε. Είδα την πρώτη εκδήλωση.Το θέαμα ήταν θλιβερό, ιδιαίτερα για ανθρώπους που έχουν μνήμη. Μια συνάθροιση ενόχων Μανδαρίνων, μάλλον Μπέηδων της μεταπολίτευσης μια και οι Μανδαρίνοι ήταν αλλού.
Με ρωτάτε για το νέο ήλιο.Θα σας έλεγα ήλιος με τα δόντια. Στην πολιτική όταν σβήνουν οι ακτίνες φωτός, επανέρχονται ως δόντια. Πρόκειται γιαυτό που ονομάζω τερατογονία. Απορώ όμως εδώ και καιρό γιατί ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέλαβε να βάλλει αυτός ο ίδιος την ταφόπλακα στην τερατογόνα μετεξέλιξη ενός κινήματος, στο ΚΚΚΑΣΟΡ. Είδα χθές στην τηλεόραση άλλους, που η ιστορία τούς δίνει αυτό το ρόλο, αυτό το έπαθλο, αυτόν τον τίτλο. Είδα και την άλλη εκδήλωση.Εκεί είχες άλλη πρόκληση συναισθημάτων. Δεν σου ξεφεύγει ένα μειδίαμα. Ένα χαρακτηριστικό των περιόδων παρακμής είναι η εμμονή, η τάση να ευτελίζουν στιγμές αλλά και την πολιτική. Ας πάμε όμως σε ένα επίπεδο σοβαρότητας, διανοητικής σοβαρότητας. Δεν νομίζω- αυτό λέει η σύγχρονη πολιτική ιστορία αλλά και η επιστήμη- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί, έχει τα μορφωτικά, αναλυτικά εφόδια να ανοίξει μια συζήτηση για την 3η του Σεπτέμβρη. Ένας ουδέτερος παρατηρητής θα σας έλεγε ότι δεν μπορεί να ανοίξει γενικότερα μια δημόσια εθνικού επιπέδου συζήτηση για πολλά ζητήματα. Παρατηρείς ένα ξύλινο λόγο που χαρακτήριζε τη μεταπολίτευση.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα απολίθωμα αυτής της εποχής. Πρέπει να πω ότι μου θυμίζουν πολύ, σε πολλά πράγματα, τη νομενκλατούρα του ΚΚΚΑΣΟΡ. Το πώς και το γιατί είναι ερμηνεύσιμα. Τώρα πώς προέκυψε ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι; Προϊόντα μιας μπλοκαρισμένης δημοκρατίας. 
ΠΗΓΗ:polis-agora.blogspot.gr

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ !...



Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, πολίτες και πολιτικό σύστημα, άνθρωποι και κοινωνία, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, τρία στοιχεία οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανά και να δυναμώσουμε. 
Πρώτον, τη μετωπική σύγκρουση με όλους όσοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εμφανίζονται υπερόπτες με τους αδύναμους και ενδοτικοί με τους δυνατούς.
Δεύτερον, την υψηλή αυτοσυνειδησία στην καθημερινή μας στάση ζωής σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου.
Τρίτον, την δίψα για προκοπή και την πίστη ότι στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι από αυτή την σκληρή και αναγκαία μάχη.
Να συγκρουστούμε
Αυτό βεβαίως προϋποθέτει να συγκρουστούμε με όλους όσοι οικοδομούν το παράλογο και αρνούνται τις ευθύνες τους κρυμμένοι πίσω από βολικές ερμηνείες.
Να συγκρουστούμε με ό,τι απειλεί τα συλλογικά συμφέροντα και υπηρετεί τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Να συγκρουστούμε με τις φαύλες και παρασιτικές δυνάμεις που μετέφεραν τον πλούτο των Ελλήνων σε εξωχώριους προορισμούς για να μπορούν αργότερα να εμπορευτούν την χώρα σε φθηνές τιμές, ενώ την ίδια στιγμή, στηρίζουν τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν την επιστροφή στην δραχμή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για 1 εκατ. ευρώ η Ελλάδα χάνει την μεγαλύτερη γεωπολιτική ευκαιρία των τελευταίων ετών



Ένα απίστευτο γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ανευθυνότητα κάποιων που στερούν από την Ελλάδα ένα τεράστιο γεωπολιτικό πλεονέκτημα φέρνει στην επιφάνεια το defencenet.gr. Πρόκειται για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι του Μπουργκάς η οποία παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου δίνει μία εναλλακτική λύση για την μεταφορά κοντέινερ από και προς την περιοχή της Μαύρης θάλασσας.
Το απίστευτο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τα δύο λιμάνια υπάρχει εδώ και δεκαετίας και μάλιστα το βουλγαρικό της τμήμα αναβαθμίζεται με κοινοτικά κονδύλια, αλλά 
για 300 μέτρα η σύνδεση του δικτύου του ΟΣΕ με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έχει ολοκληρωθεί.
Όσο και αν ακούγεται απίστευτο η ελληνική πολιτεία έχει κατασκευάσει ένα σύγχρονο τεράστιο λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη το οποίο δεν διαθέτει σύνδεση με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ για 300 μέτρα ! Το δε κόστος την επένδυσης αυτή είναι μόνο 1 εκατ. ευρώ δηλαδή κλάσμα των χρημάτων που το ελληνικό κράτος έχει δώσει στις διάφορες ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ !...

Μέτρηση-σοκ στην Ιπποκράτους: Στο 5% το ΠΑΣΟΚ!



Το ότι μίλησε ο Δατσέρης σε συνέντευξή του και τόνισε ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ανασχηματισμός και (γιατί όχι) να έχουμε και άλλον πρωθυπουργό, δεν είναι τυχαίο.
Γνωρίζουμε από την στήλη αυτή ότι οι δύο άνδρες, που είναι κολλητοί φίλοι, είδαν μαζί τα πρώτα αποτελέσματα εσωτερικής δημοσκόπησης για το ΠΑΣΟΚ και τη δυναμική του.
Τα αποτελέσματα ήταν οικτρά…
Το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια νούμερα με ποσοστό που κυμαινόταν σε πολλές περιπτώσεις και γύρω στο 5%!
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έβγαζαν το εξής συμπέρασμα. Ότι τελικά η μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με στελέχη, τελικά έφερε το κόμμα σε απραξία.
Επίσης οι δημοσκοπήσεις δικαιώνουν τον Λοβέρδο, τον Χρυσοχοϊδη και άλλους που κράδαιναν τα περι ενεργής συμμετοχής και ανάληψη από τον Βενιζέλο μία θέση στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης…
Τελικά ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι μία πολιτική ιδιοφυία αρχίζει και γίνεται (με αυτά και με αυτά) μεγάλος μύθος… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Ολόκληρο το non-paper της Τρόικα με το οποίο ζητά κατάργηση του πενθημέρου



Για δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά πιέζει η Τρόικα, γεγονός που αποδεικνύεται από το non-paper που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας.
Συγκεκριμένα την Τρίτη, το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη αυτού του non-paper που τους εστάλη μέσω e-mail, τονίζοντας, ωστόσο, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία την οποιαδήποτε «συζήτηση επ΄αυτών» τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Μέσω αυτού προτείνονται μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα και άλλα, τα οποία, έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στη δανειακή σύμβαση και τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης.
Εκτός από αυτά, όμως, περιλαμβάνονται και άλλα θέματα (όπως αποζημιώσεις απολύσεων, ωράριο, κατάργηση του πενθήμερου ) που έχουν τεθεί...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προκλητική ανάμειξη Ερντογάν στα εσωτερικά της χώρας, με μήνυμα στους "Τούρκους της Δ. Θράκης"



Συγχαρητήριο μήνυμα για την 21η επέτειο της ίδρυσης του μειονοτικού Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη έστειλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς τον πρόεδρο του κόμματος Μουσταφά Αλιτσαβούς.  
Ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».    
Τόνισε επίσης ότι «όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας».  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής


ΣΥΡΙΖΑ: Όχι κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής
Την αντίθεσή του στην κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής (ΕΓΔΕΠ) του Υπουργείου ΠΕΚΑ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως: «Η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση της ήδη υποβαθμισμένης Ειδικής Γραμματείας Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της ανεύθυνης αντιμετώπισης από τη μνημονιακή κυβέρνηση  ζητημάτων κομβικής σημασίας όπως η ενεργειακή πολιτική. Είναι προφανές ότι η ανευθυνότητα αυτή   και η απουσία ολοκληρωμένης πολιτικής στον ενεργειακό τομέα δίνει την ευκαιρία σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, να λυμαίνονται τον κρίσιμο και προσοδοφόρο χώρο της ενέργειας σε βάρος της κοινωνίας και της ανάπτυξης του τόπου».
Συνεχίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην ίδια ανακοίνωση θεωρεί ότι: «ειδικά στη σημερινή συγκυρία με τις ενεργειακές ανακατατάξεις σε διεθνές επίπεδο να έχουν σημαντικές διπλωματικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις (π.χ. αγωγοί φυσικού αερίου), είναι στρατηγικής σημασίας η εκπόνηση ενός δημοκρατικού, μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, θα μειώνει την εξάρτησή της από εισαγόμενα καύσιμα, θα προωθεί την εξοικονόμηση ενέργειας και θα ενισχύει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα υπό δημόσιο σχεδιασμό και έλεγχο, και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών.
Σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της κυβέρνησης, θεωρούμε ότι η εκπόνηση ενός τόσο σύνθετου ολοκληρωμένου προγράμματος προϋποθέτει την πλήρη αξιοποίηση του πλούσιου επιστημονικού δυναμικού της χώρας και την αναβάθμιση αντί για την κατάργηση των αρμόδιων υπηρεσιών». 
ΠΗΓΗ:ert.gr

Δήλωση του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ για τα νέα μέτρα



Σε δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, Νίκος Κιουτσούκης, αναφέρει ότι να νέα μέτρα, εάν αυτά εφαρμοσθούν, θα καταστήσουν ζούγκλα την αγορά εργασίας.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Απ’ ότι φαίνεται το άνοιγμα της “κερκόπορτας” στην τρόικα, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμου, άνοιξε την όρεξη ορισμένων νέων δοσίλογων-κουκουλοφόρων οι οποίοι με όχημα τους τροικανούς και εκτελεστές τους κυβερνώντες, διαλύουν τη κοινωνία και την οικονομία, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία.
Εάν εφαρμοσθούν αυτά τα οποία η τρόικα ζητά, κατ’ εντολή των γνωστών εργοδοτικών οργανώσεων θα καταργηθούν και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα (8ωρο – 5μερο – 40ωρο – απολύσεις) θα καταστήσουν ζούγκλα την αγορά εργασίας και θα έχει ολοκληρωθεί το έγκλημα διαρκείας εις βάρος της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός έπρεπε να απαντήσουν όχι στις παράλογες αυτές απαιτήσεις, κλείνοντας όχι μόνο την πόρτα, αλλά και τα παράθυρα που δυστυχώς μένουν ορθάνοιχτα από τη δήλωσή τους.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν μπορούν οι κυβερνώντες να πουν όχι στην τρόικα, θα λάβουν σύντομα την απάντηση από τον ίδιο τον ελληνικό λαό» 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΥΠΕΚΑ: Αύριο το Μεσημέρι η Ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων για τις Σεισμικές Έρευνες



Την τελική απόφαση του ΥΠΕΚΑ αναφορικά με τη διενέργεια γεωφυσικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο του Υπουργείου, επί της λεωφόρου Μεσογείων 119 (αίθουσα 622).
Νωρίτερα το πρωί ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Η πίτα της ενέργειας


thumb
Το μεγάλο ερώτημα αφορά την εμπλοκή της οικογένειας Λάτση στα ενεργειακά: Θα πραγματοποιηθεί ο ιστορικός μετασχηματι­σμός από τις τράπεζες στην ενέργεια, μέσω της ενίσχυσης στα ΕΛΠΕ, ή θα επιλεγεί μια άλλη λύ­ση; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου μεταφέρθηκαν από ανώτατο επίπεδο οι θέσεις της οικογένειας, οι οποίες συνοψίζονται στο ότι θα πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις... καλής εκτέ­λεσης για την ολοκλήρωση του deal τόσο στα ΕΛ­ΠΕ όσο και με τη ΔΕΠΑ (που αποτελεί έναν δεύτε­ρο στόχο). Σε αντίθετη περίπτωση ο όμιλος μπο­ρεί να αποεπενδύσει και σε αυτό το επίπεδο.
Πιθανό αντίπαλο δέος για την οικογένεια Λάτση στα ενεργειακά είναι η ισραηλινή Delek, που πρό­σφατα πέρασε μεταξύ των τεσσάρων ενδιαφερο­μένων για τα κοιτάσματα Ιονίου και Νότιας Κρή­της στον σχετικό ελληνικό διαγωνισμό. Και εδώ το ερώτημα είναι εάν η υπόθεση αυτή θα φύγει από τα στενά ελληνικά δεδομένα ή θα αποκτήσει και διεθνές ενδιαφέρον...
Στην περίπτωση αυτή ένας ισχυρός Έλληνας παίκτης με ξένες διασυνδέσεις θα πρέπει να θε­ωρείται ο Μυτιληναίος, που ήδη έχει τη συμμαχία της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πολλές διε­θνείς επιτυχίες (κυρίως λόγω της μεγάλης εξωστρέφειας της ΜΕΤΚΑ) στο ενεργητικό του. Στο στόχαστρο του Μυτιληναίου βρίσκεται η ΔΕΠΑ, μέσω της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης (σε συνερ­γασία με τον Βαρδινογιάννη), αλλά και η ΛΑΡΚΟ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Γ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1_2012-09-04.mpg

Υπογράφηκε η σύμβαση για τις έρευνες της Total στη βουλγαρική ΑΟΖ



Σύμβαση παραχώρησης με την Total E & P Bulgaria B.V. για έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα υπέγραψε η βουλγαρική κυβέρνηση.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Delyan Dobrev και ο εκπρόσωπος της Total E & P, Patrick Pluen.
Υπενθυμίζεται στις 25 Ιουλίου, η κοινοπραξία έλαβε άδεια γεωτρήσεων στο μπλοκ 1-21 Khan Asparuh, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η Moodys υποβάθμισε συνολικα την ευρωζώνη


Η  Moodys άνοιξε το χορό των υποβαθμίσεων της ευρωζώνης στο σύνολό της
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, Moodys Investors Service υποβάθμισε την προοπτική της Ευρωζώνης, αλλάζοντας την αξιολόγησή της από “ΑΑΑ”, σε αρνητική.
Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα μέσα ενημέρωσης, αυτό αποτελεί ουσιαστικά προειδοποίηση για τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.
Επίσης είναι ένας μοχλός πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το αμφιλεγόμενο σχέδιό της, για την εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγοράς κρατικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά.
Τον Ιούλιο άλλαξε τις προοπτικές της για τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ενώ οι προοπτικές για τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης αρνητικές. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Τα χρέη του Δημοσίου ηλεκτροσόκ για τη ΔΕΗ



Στα όρια του οικονομικού κραχ... οδηγούνται εκ νέου η ΔΕΗ και η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το Δημόσιο χρωστά στην επιχείρηση 190 εκατ. ευρώ, ενώ η ενσωμάτωση και φέτος του ειδικού τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς ρεύματος επιτείνει τις ανησυχίες για καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.
Τα προβλήματα ρευστότητας της ΔΕΗ παρουσιάστηκαν στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Αρθούρο Ζερβό.
Aναλυτικά oι οφειλές του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, χρέη τα οποία χρονολογούνται ακόμη και από το 1998.
Ανέρχονται συνολικά στα 190 εκατ. ευρώ και οι πηγές είναι τρεις. Ποσό 50 εκατ. ευρώ οφείλεται από φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου κ.λπ.), στα 53 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι υποχρεώσεις του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) από τους φωτεινούς σηματοδότες τροχαίας κίνησης, ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι των απαιτήσεων της ΔΕΗ, ήτοι 87,45 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ.
Εντονη, όμως, είναι η ανησυχία και για τις επιπτώσεις από την πληρωμή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έσοδα 54,9 Δις Δολαρίων Αναμένει Φέτος η Λιβύη από το Πετρέλαιο



Η κρατική πετρελαϊκή της Λιβύης ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει έσοδα ύψους 54,9 δις. δολαρίων το 2012 από την παραγωγή και εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο αριθμός αυτός προκύπτει από μέση παραγωγή 1,35 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα και τιμή 100 δολαρίων ανά βαρέλι για το πετρέλαιο που πωλείται. Στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, η Λιβύη αποκόμισε 30,4 δις δολάρια και η παραγωγή της κυμάνθηκε σε 1,41 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αυξημένη κατά 5% σε σύγκριση με τις προβλέψεις. 
ΠΗΓΗenergia.gr:

Ανάδοχος για τα σεισμικά - τέσσερα βήματα έως τα γεωτρύπανα



Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση του αναδόχου ή των αναδόχων που θα διεξάγουν τις σεισμικές έρευνες για υδρογονανθράκες στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης και στο Ιόνιο. Το όνομα ή τα ονόματα θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πιθανότατα ως το τέλος της εβδομάδας.  Θυμίζουμε ότι στη τελική φάση, είχαν προεπιλεγεί τέσσερις από τις αρχικά οκτώ εταιρείες που εξέφρασαν ενδιαφέρον. Τρεις από τις τέσσερις αυτές εταιρείες είναι νορβηγικών συμφερόντων, οι TGS-Nopec, PGS και Spectrum, και μια αμερικανικών, η ΙΟΝ με έδρα το Χιούστον.
Παρότι από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει αναφερθεί ότι δεν θα είναι υποχρεωτικά μία η εταιρεία που θα αναλάβει τα σεισμικά, αξιόπιστες πηγές εκτιμούσαν, μιλώντας στο energypress, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, την ελληνική, μάλλον θα προτιμηθεί τελικά η ανάθεση σε μία και όχι σε δύο εταιρείες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος σύγχυσης εάν δεν είναι εντελώς «καθαρό» το τοπίο.
Το πρόβλημα που δημιουργείται από το ότι καθυστέρησε να ανακηρυχτεί ο ανάδοχος και συνεπώς οι σεισμικές έρευνες θα γίνουν το χειμώνα (από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο) δεν θεωρείται σημαντικό, καθώς μιλάμε για μεγάλες εταιρείες που έχουν την εμπειρία να αντεπεξέλθουν υπό δύσκολες συνθήκες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φορολογούν τον εργαζόμενο των 500 ευρώ και το κράτος χρωστά 6,7 δις!



Ένας από τους πολλούς τίτλους ειδήσεων, που φωτογραφίζει το ΧΑΛΙ αλλά και το ΘΡΑΣΟΣ εκείνων που (υποτίθεται) μας κυβερνούν και μας κυβερνούσαν.
Μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που δείχνει το «αύριο» ενός ολόκληρου λαού τον οποίο έβαλαν σκοπό αφού τον κατακλέψουν, να τον εξοντώσουν.
Γιατί μη μου πείτε ότι και καλά με τα μέτρα αυτά δεν μας κατακλέβουν.
Μη μου πείτε ότι πιστεύετε πως θα πληρώσουν κάποτε ΟΛΟΙ οι μεγαλοφειλέτες τα χρωστούμενα.
Μην ξεχνάμε ότι ΟΛΟΥΣ αυτούς ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση ΔΕΝ τους άγγιξε τόσα χρόνια και φυσικά ούτε που πρόκειται να τους αγγίξει.
Βλέπετε, είναι τα «συνεταιράκια» των κυβερνήσεων, εκείνοι που θησαύρισαν στις πλάτες ενός λαού και όχι μόνο.
Ούτε κουβέντα λοιπόν γι αυτούς γιατί όπως και να το κάνουμε, ξέρουν πολλά και θα κάψουν κόσμο έτσι και μιλήσουν.
Τα «μέτρα» που μπήκαν για ακόμα μια φορά στην καμπούρα μας, και τα επόμενα που θα έρθουν (γιατί όποιος πίστεψε τα λεγόμενα του πρωθυπουργού ότι ΔΕΝ έχει άλλα μέτρα, και ότι αυτά είναι τα τελευταία μάλλον είναι αφελής) θα επισφραγίσουν το ζητούμενο που είναι η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ μας.
Είδα ηλικιωμένους και ανάπηρους να κλαίνε γιατί έμειναν από φάρμακα, γιατί δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν, όπως και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους γιατρούς που θα τους εξετάσουν.
Μίλησα με γονείς που φέτος δεν πρόκειται να ζεσταθούν στο σπίτι επειδή είναι ΑΝΕΡΓΟΙ και τα χρήματα τους φτάνουν δεν φτάνουν για το καθημερινό φαί.
Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ και οι κυβερνώντες ΚΟΒΟΥΝ, τη στιγμή που εν μέσω κρίσης πλήρωσαν εκατομμύρια για μετακινήσεις ψηφοφόρων τους.
Τα εκατομμύρια αυτά τα έβγαλαν από τις τσέπες τους;
Δεν άκουσα την απάντηση σας.
Απειλούν με φυλακή όσους δεν πληρώνουν, και αυτοί, είναι ΕΞΩ και συνεχίζουν καθημερινά, ακόμα και με τη σκέψη μόνο, να κλέβουν έναν ολόκληρο λαό, έναν λαό ο οποίος υπομένει, και δεν λέει κουβέντα αφήνοντας τους κουστουμαρισμένους ΛΥΚΟΥΣ να του ξεσκίζουν τις σάρκες.
Το εμβατήριο λέει ότι η «Ελλάδα Ποτέ δεν πεθαίνει».
Οι Έλληνες, πεθαίνουν καθημερινά, και ούτε μνήμα δεν τους αφήνουν εκείνοι που ευθύνονται για τον θάνατο τους.
Τους ρίχνουν στην «χωματερή».
ΠΗΓΗ:seleo.gr

Η Σοφία Γιαννακά στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ



Παρούσα στην εκδήλωση στη Νίκαια με ομιλητή τον Α. Τσίπρα είναι η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά.  
ΠΗΓΗ:real.gr

5ετής συμφωνία ψευδοκράτους - TPIC για πετρελαϊκές εγκαταστάσεις



Στη σύναψη συμφωνίας με τη Διεθνή Τουρκική Εταιρία Πετρελαίου (Turkish Petroleum International Company, TPIC) για τη μεταβίβαση  για 5 χρόνια του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στα Γαστριά, ο οποίος ανήκει στην «αρχή ηλεκτρισμού» , προχώρησε το ψευδοκράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χαβαντίς, το περιεχόμενο του οποίου αναδημοσιεύουν τα κυπριακά μέσα.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την ανακοίνωση έκανε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της TPIC, ο Πρόεδρος του ΔΣ της τουρκικής εταιρείας,  Μιτχάτ Τζιανσίζ.
Σύμφωνα με τη συμφωνία, η TPIC, η οποία υπάγεται στον Ανώνυμο Συνεταιρισμό Πετρελαίων Τουρκίας (ΤΡΑΟ), θα ανεγείρει στα κατεχόμενα Γαστριά εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών, ενώ αναφέρεται ότι τα καύσιμα που θα είναι αποθηκευμένα εκεί, θα διατίθενται προς πώληση τόσο στην «αρχή ηλεκτρισμού», όσο και σε άλλες χώρες της Μεσογείου. Ο κ. Τζιανσίζ αναφέρει ότι το έργο αυτό που ανέλαβε η TPIC θα συμβάλει στο να καταστεί το ενεργειακό παιχνίδι στην Μεσόγειο πιο ανταγωνιστικό και αποκαλύπτει ότι οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών θα είναι χωρητικότητας 50 χιλιάδων κυβικών μέτρων. Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας, η TPIC ανέλαβε τη δέσμευση να παρέχει 200.000 τόνους πετρελαίου το χρόνο στην «αρχή ηλεκτρισμού».
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία της TPIC με το ψευδοκράτος εντάσσεται στο πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα ενέργειας που υπέγραψαν ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ με τον «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν κατά τη διάρκεια Διεθνούς Συνεδρίου για την ενέργεια στις 22 Οκτωβρίου 2010, στην Τουρκία.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

14 Δις Δολάρια Επενδύει η BP στο Ομάν



Η βρετανική ΒΡ πρόκειται να δαπανήσει 24 δις. δολάρια για την πρώτη φάση ανάπτυξης του οικοπέδου 61 στο Ομάν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πετρελαίου του αραβικού εμιράτου.
Η άδεια παραγωγής της εταιρείας έχει 25ετή διάρκεια και ο στόχος είναι να παράγεται 1 δις κ.π. φυσικού αερίου ανά ημέρα, μετά το πέρας των εργασιών. Οι πρώτες εξαγωγές αναμένεται να αρχίσουν από το 2017 και αργότερα θα ακολουθήσει και δεύτερη φάση ανάπτυξης ώστε να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η παραγωγή των κοιτασμάτων.
Με βάση το συμβόλαιο, το αέριο θα αγοράζει αποκλειστικά η κυβέρνηση του Ομάν και αφορά συνολική έκταση 2.800 τ.χμ.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Βόμβα ! Αρνούνται την ένταξη στο ευρώ στην Βουλγαρία !



Η Βουλγαρία έγινε η πρώτη χώρα που αρνείται την ένταξή της στο ευρώ θεωρώντας ότι αυτό θα μπορούσε να έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της! 
 Έτσι, επικαλούμενη την γενικότερη αστάθεια στην ευρωζώνη και την μετατόπιση των Βούλγαρων που εμφανίζονται όλο και πιο......
απρόθυμοι να ενταχτούν στο κοινό νόμισμα, "αναβάλει επ' αόριστον τα σχέδια της για την ένταξη στο ευρώ" ανακοινώθηκε πριν λίγο στην Σόφα. 
 Μέσα στην κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη «έχουν μεταβληθεί οι απόψεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών Σιμεόν Τζάνκοφ.  "Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κάποια οφέλη από μια είσοδο στην ευρωζώνη, μόνο κόστος" ανέφερε ο κ. Τζάνκοφ.  "Είναι μεγάλο το ρίσκο για μας και επίσης δεν είναι σίγουρο ποιοι είναι οι κανόνες και ποιοι θα είναι σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα" τόνισε. 
 Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο για την ευρωζώνη, αφού αν μία οικονομία επιπέδου της βουλγαρικής αρνείται να υιοθετήσει το ευρώ ως νέο νόμισμα, φαντασθείτε πόσο άσηχμες είναι οι προοπτικές της. 
 Πάντως είναι γεγονός ότι όλες οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων της γειτονικής χώρας συνέτειναν στο ότι "Θα καταστραφεί εντελώς η ανταγωνιστικότητά μας αν ενταχθούμε στην ευρωζώνη, κάτι το οποίο αποτελεί την μοναδική ελπίδα ανάκαμψης κάποτε, της βουλγαρικής Οικονομίας"!   
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ??Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ!!



 ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΒΡΑΙΟΔΟΥΛΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡ!!! 
 Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-197, βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει. Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.!
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για....
δική του χρήση, από τους εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!! Με απλά λόγια, κανένας εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο ...;!!!
Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα ...; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κίνηση "ματ" από Κύπρο: Το Ισραήλ απέκτησε μερίδιο στο κοίτασμα φυσικού αερίου!



 Mια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στην Α.Μεσόγειο, καθώς μετά από 1,5 χρόνοα διαπραγματεύσεων η ισραηλινή Delek και η αμερικανική Noble Energy συμφώνησαν για την συνεκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου που έχει βρεθεί στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.
Η ισραηλινή εταιρεία θα λάβει το 30% από το αμερικανικό μερίδιο και βέβαια αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού......
αποκτά συμφέροντα επί των κυπριακών κοιτασμάτων και δεν θα χρησιμοποιεί απλά την Κύπρο για μεταφορα αερίου στην Ευρώπη από το ισραηλινό κοίτασμα Λεβιάθαν.
 Κατ'συτό τον τρόπο διαψεύδονται και δημοσιεύματα όπως αυτό της Ιnternational Herald Tribune το οποίο ανέφερε ότι "Αν δεν κατανοήσει η Κύπρος και η Ελλάδα ότι το παιχνίδι της ενέργειας στην Α.Μεσόγειο τους υπερβαίνει κινδυνεύουν με πόλεμο αφού το Ισραήλ μπορεί σε δεύτερο χρόνοα να έρθει σε συμφωνία με την Τουρκία και να μείνει μόνη της η Κύπρος"
Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Κύπρου, Νεοκλή Συλικιώτη, η αρμόδια επιτροπή της κυπριακής Βουλής αναμένεται να κάνει δεκτό το αίτημα της Delek και να της επιτραπεί να συμμετάσχει στο επενδυτικό σχήμα στην εκμετάλλευση της «Αφροδίτης».
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που κλείνει αυτή η συμφωνία (σκληρίι διαπραγματευτές οι Κύπριοι, ας το λάβει αυτό υπ'όψιν της η ελληνική κυβέρνηση) καθώς οι Κύπριοι είχαν διαπραγματευθεί με πείσμα η είσοδος της Delek να μην γίνει σε βάρος τους δικού τους μεριδίου. Και το κέρδισαν.
Το ότι το Ισραήλ αποκτά απτά συμφέροντα και μερίδιο στο κυπριακό κοίτασμα, πέρα από την οποιαδήποτε συμφωνία μεταφοράς του ισραηλινού φυσικού αερίου από το κοίτασμα Λεβιάθαν (είτε μέσω αγωγού, είτε με υγροποιησή τους στην Κύπρο και μετά μεταφορά του με πλοία LNG), χωρίς να μειωθεί το ποσοστό της Κύπρου, δίνει, εκτός των άλλων, δυνατότητα ενεργού προστασίας του συγκεκριμένου κοιτάσματος από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και περαιτέρω ασφάλεια στην κυπριακή προσπάθεια. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Το εμπάργκο στο πετρέλαιο θα αυξήσει τις τιμές


Казахстан месторождение Тенгиз казахстан нефть буровая вышка сырье топливо
Η Τεχεράνη πιστεύει ότι έως και σήμερα στη διεθνή αγορά έχει επικρατήσει μια ισορροπημένη τιμή στο «μαύρο χρυσό», ωστόσο το συνεχιζόμενο εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο και η πολιτική πίεση στην Τεχεράνη θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Αυτό δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Ροστάμ Κασεμί στην πρώτη του συνέντευξη σε ξένο πρακτορείο. Κατά τα λεγόμενά του το Ιράν δεν είναι υποστηρικτής της άποψης όπου η τιμή του πετρελαίου είναι τεχνητά υποτιμημένη ή υπερτιμημένη. Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιουλίου επέβαλαν εμπάργκο στην εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου στην ΕΕ σε μια προσπάθεια να εξαναγκάσουν την Τεχεράνη να αναστείλει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθούν οι εισαγωγές πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά κατά 40 % περίπου. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Χρέος και εξοπλισμοί.Πως μας πούλησαν "σκουπίδια" για "χρυσάφι"! Απίστευτα στοιχεία



Πολύ μεγάλη συζήτηση έγινε για την επιβάρυνση των εξοπλισμών που αγόρασε η Ελλάδα, στην υπόθεση του χρέους. Η συζήτηση ήταν πολύ έντονη στην αρχή της κρίσης,αλλά όσο ο χρόνος περνούσε τόσο ατονούσε. Δεν ήταν τυχαίο. Οι ευθύνες και των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι κολοσσιαίες. Και πρέπει να επικεντρωθούν όχι μόνο στο κόστος των εξοπλισμών,αλλά στο τι και γιατί αγοράστηκε. Εκεί είναι το μεγάλο θέμα.
Μας πουλούσαν ότι ήθελαν να “ξεφορτωθούν” οι μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές βιομηχανίες κι όχι ότι πραγματικά χρειάζονταν οι Ελληνικές ΕΔ. Αυτό έκανε το διαρκές σκάνδαλο των εξοπλισμών ακόμη μεγαλύτερο. 
Ο συνάδελφος Δημήτρης Μηλάκας στο βιβλίο του “Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου” καταγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο και στοιχεία το “πάρτι” στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ξένοι, με τον Έλληνα φορολογούμενο να καλείται να πληρώσει από το υστέρημά του δισεκατομμύρια,να φουσκώσουν το χρέος και τώρα πάλι οι φορολογούμενοι καλούνται να “αναλάβουν την ευθύνη”. 
Πως έκαναν την Ελλάδα “σκουπιδότοπο εξοπλισμών”
Μια χαρακτηριστική σύνοψη του τρόπου δόμησης των ελληνικών εξοπλιστιικών δαπανών τη χρωστάμε σε έναν εξ επαγγέλματος ειδικό επί του θέματος. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ