Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Στην 96η θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας υποχώρησε η Ελλάδα



Στην 96η θέση της κατάταξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την ανταγωνιστικότητα, υποχώρησε η Ελλάδα, από την 90ή το 2011, σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οργανισμού που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Η λίστα του WEF έχει συνολικά 144 χώρες.
«Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, για παράδειγμα, έχασε τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια 30 περίπου θέσεις και την βλέπουμε πλέον στην 96η θέση επί συνόλου 144 χωρών, την ώρα που η Γερμανία βρίσκεται στην 6η. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, ειδικά μάλιστα εντός της Ευρωζώνης. Αυτές οι διαφορές στην ανταγωνιστικότητα ασκούν φυσικά πιέσεις στη σταθερότητα της ΕΕ», σχολίασε η Μαργκαρέτε Ντρτσένιεκ, μια εκ των συντακτών της έκθεσης.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης που έχασαν έδαφος περιλαμβάνεται η Γαλλία, η οποία εγκατέλειψε την ομάδα των 20 ανταγωνιστικότερων χωρών, υποχωρώντας στην 21η θέση από την 18η που κατείχε κατά τον περασμένο χρόνο και την 15η το 2010.
Άλλες χώρες της Ευρωζώνης που έχασαν έδαφος είναι το Βέλγιο, η Κύπρος και η Πορτογαλία, η οποία υποχώρησε κατά τέσσερις θέσεις στην 49η. Η Ισπανία διατήρησε την 36η θέση.
Η κρίση στις χώρες της νότιας Ευρώπης οδήγησε στην αύξηση του χάσματος, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε αποτελεσματικότερες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που οργανώνει την ετήσια διάσκεψη του Νταβός.
Η Ελβετία είναι πρώτη στον κατάλογο της Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας για τέταρτη συνεχή χρονιά, χάρη στις καινοτόμες επιχειρήσεις της και μία ισορροπημένη ως προς τα συμφέροντα εργαζομένων και εργοδοτών πολιτική απασχόλησης.
Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν πρώτη χώρα στον τομέα της καινοτομίας, το επίπεδο της συνολικής της ανταγωνιστικότητας υποχώρησε για τέταρτη συνεχή χρονιά, στην 5η θέση, εξαιτίας του αδιεξόδου στη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η  επίθεση  της  κυβέρνησης  και  των  αφεντικών  τους  (Τρόικα)    που  τους

« καθοδηγούν»   ενάντια  στους  εργαζόµενους,   τα  δικαιώµατα,   τις  ζωές  µας,   δεν  έχει

τελειωµό.

Σαν Σωµατείο δεν έχουµε αυταπάτες για το που στοχεύουν και ποιους στοχεύουν

οι πολιτικές των µνηµονίων. Γνωρίζουµε πως ο µόνος τρόπος για να σταµατήσει αυτή η καταστροφή, είναι ο σκληρός αγώνας των εργαζοµένων.
Μόνο εµείς, οι εργαζόµενοι µε τους αγώνες και την απόφασή µας να τους διώξουµε, µπορούµε να βάλουµε τέλος σ’ αυτόν τον κοινωνικό εφιάλτη. Και ως ένα βαθµό το αποδείξαµε, µε τους αγώνες µας για την ΕΣΣΕ το 2011.

Δυστυχώς όµως µέχρι τώρα δεν στάθηκε δυνατό να αναπτυχθούν και να γενικευθούν τέτοιοι αγώνες, από το εργατικό και λαϊκό κίνηµα της χώρας µας. Και έτσι, οι ισοπεδωτικές πολιτικές τους συνεχίζονται, συντρίβοντας κοινωνικά δικαιώµατα και κυρίως ανθρώπινες ζωές.

Σαν Σωµατείο, πιστεύουµε πως αν δεν τους σταµατήσουµε τώρα, σε λίγο δεν θα µείνει τίποτα όρθιο.
Διαλύουν κάθε κοινωνικό, εργασιακό, και ασφαλιστικό πλαίσιο. Διαλύουν την υγεία, την παιδεία. Διαλύουν τα Ταµεία.
Κλείνουν µαγαζιά, το ένα µετά το άλλο.

Η ανεργία έφτασε πλέον σε κάθε σπίτι.
Αυτή η καταστροφική πολιτική δεν µπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Το Σάββατο 8  Σεπτεµβρίου 2012  στις 6  µ.µ.,  την ηµέρα που ανοίγει η   Δ.Ε.Θ.,

διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη,   παλλαϊκό συλλαλητήριο.
Ας κάνουµε αυτό το συλλαλητήριο την αρχή του τέλους τους.

Ας κάνουµε αυτό το συλλαλητήριο την αρχή της αναγέννησης της κοινωνίας και της χώρας µας.

Καλούµε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο, να δώσει το δικό του δυναµικό παρόν.
Το Σωµατείο µας, µαζί µε την Οµοσπονδία του κλάδου, σας καλεί στην συγκέντρωση, απέναντι από το άγαλµα του Βενιζέλου στις 6 µ.µ. το απόγευµα.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΜΙΚΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΑΤΜΟΥ Ατύχημα με δύο τραυματίες σε πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας



Μία απότομη διαρροή ατμού στην πυρηνική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Fessenheim, στην ανατολική Γαλλία, έγινε αιτία να τραυματιστούν ελαφρά δύο εργαζόμενοι και να σημάνει ο συναγερμός του εργοστασίου.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της κρατικής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας EDF, το ατύχημα συνέβη σε μια από τις δεξαμενές όπου παράγεται οξυγονούχος ατμός. Από την μικρής ισχύος έκρηξη δεν προκλήθηκε φωτιά, ωστόσο ενεργοποιήθηκε αμέσως ο συναγερμός.
"Υπήρξε μια διαρροή ατμού υπεροξειδίου του υδρογόνου που σχηματίστηκε από τον ψεκασμό σε μια δεξαμενή υπεροξειδίου του υδρογόνου το οποίο έκανε αντίδραση με το νερό", δήλωσε ο εκπρόσωπος της EDF.
Δύο εργάτες υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια, όταν ο καυτός ατμός διαπέρασε, σύμφωνα με την EDF, τα ειδικά γάντια που φορούσαν.
Επί τόπου μετέβη ισχυρή δύναμη της γαλλικής πυροσβεστικής, με 50 πυροσβέστες.
Το εργοστάσιο του Fessenheim βρίσκεται πολύ κοντά στα ανατολικά σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία και την Ελβετία και έχει γίνει συχνά ο τόπος διαδηλώσεων κατά της χρήσης πυρηνικής ενέργειας.
Πρόκειται για την πλέον "ηλικιωμένη" από τις πυρηνικές μονάδες που λειτουργούν σήμερα στη Γαλλία, και για το λόγο αυτό έχει ιδιαίτερα επικριθεί από τους οικολόγους, λειτουργεί από το 1977. Η μονάδα αυτή, που εκμεταλλεύεται ο EDF, διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες με παραγωγική ικανότητα 900 μεγαβάτ ο κάθε ένας.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δεσμευτεί να κλείσει τη μονάδα μέχρι το 2017. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Κραυγή απελπισίας από ΓΣΕΕ: Οδηγούμαστε σε πραγματική ανεργία 34%!


Κραυγή απελπισίας από ΓΣΕΕ: Οδηγούμαστε σε πραγματική ανεργία 34%! 
Κραυγή αγωνίας και απελπισίας για τον εργασιακό χάρτη στην Ελλάδα βγάζει η ΓΣΕΕ στην -μάλλον πιο δυσοίωνη και «μαύρη» μέχρι σήμερα- έκθεσή της, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Το Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας αναφέρεται στην ανεργία στο τέλος του 2013 στον αριθμό-σοκ του 29% όσον αφορά τη στατιστική ανεργία και το εξωπραγματικό 34% όσον αφορά την πραγματική!
Όπως αναφέρει η έκθεση, το κόστος εργασίας στη χώρα μας έχει μειωθεί κατά 8% μέσα σε μια διετία αλλά αυτό δεν έχει εμποδίσει την εκτόξευση της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, με πρόβλεψη μάλιστα να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα μέχρι το 2020.
Την ίδια ώρα, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για τραγική κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας λόγω της αύξησης της ανεργίας, της εισφοροδιαφυγής από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία και τη μη καταβολή των οφειλών του κράτους από το 1993 (το υπολογίζει στα 12 δισ. ευρώ).
Παράλληλα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι αν είχε «πιαστεί» ακόμη και το μισό από την ετήσια φοροδιαφυγή (περίπου 7,5 δισ. ευρώ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα είχαν γλιτώσει από τις περικοπές. 
ΠΗΓΗ:star.gr

Σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης η Ελλάδα λόγω διαφθοράς και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα



Σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι τέλους του 2012 τίθεται, από την Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO ) η Ελλάδα, για «την πλήρη ανεπάρκεια που παρουσιάζει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στην διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων».
Η έκθεση της Ομάδας των Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO ), που αναφέρεται διεξοδικά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στον τομέα πάταξης της διαφθοράς, στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία, έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από τις 22 Ιουνίου 2012 και μέσω αυτής, γνωστοποιείται ότι:
Η Ελλάδα τίθεται (με βάση το άρθρο 32 του Κανονισμού της Επιτροπής) σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, διάστημα κατά το οποίο οι ελληνικές αρχές θα πρέπει υποβάλλουν έκθεση, σχετικά με την ενδεχόμενη πρόοδο που θα έχουν παρουσιάσει στον τομέα πάταξης της διαφθοράς.
Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να μεταφράσουν στα ελληνικά, το εκ 52 σελίδων κείμενο του πορίσματος της GRECO και να του δώσουν ευρεία δημοσιότητα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του Μνημονίου


Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος προσφεύγουν στο Στρασβούργο
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προσφεύγουν δικηγόροι και μηχανικοί κατά του Μνημονίου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) προσέφυγαν στο Στρασβούργο καταγγέλλοντας την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών από την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου.
Η προσφυγή έρχεται μετά την αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε νόμιμο και συνταγματικό το πρώτο Μνημόνιο, με το οποίο επήλθαν περικοπές αποδοχών, επιδομάτων, συντάξεων στους εργαζομένους στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει, μεταξύ άλλων, ο ΔΣΑ και το ΤΕΕ κατά των νόμων που επιβλήθηκαν από το πρώτο Μνημόνιο.
Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι η εφαρμογή του Μνημονίου προσβάλλει το δικαίωμα της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, το οποίο προστατεύεται από το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Σημειώνεται ότι στην έννοια της περιουσίας περιλαμβάνονται τόσο ο μισθός όσο και η σύνταξη.
Οι μειώσεις των αποδοχών και των συντάξεων των Ελλήνων εργαζομένων που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο έχουν διαρκή και μόνιμο χαρακτήρα, υπογραμμίζεται στην προσφυγή και ισοδυναμούν ουσιαστικά με στέρηση της περιουσίας των εργαζομένων.
Ακόμη υποστηρίζεται ότι παραβιάζονται οι αρχές της αναλογικότητας, του σεβασμού τη αξίας του ανθρώπου και της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου πολίτη. 
ΠΗΓΗ:24h.gr

ΕΛ.ΠΕ.: Εξαιρετικά Αποτελέσματα λέει η UBS



Η UBS χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα 6μήνου των ΕΛ.ΠΕ. και θεωρεί την έναρξη λειτουργίας της Ελευσίνας από το Σεπτέμβριο ορόσημο για την μετέπειτα πορεία του Ομίλου.

Για αυτό το λόγο αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 6 ευρώ από 5 ευρώ προγενέστερα αν και διατηρεί την ουδέτερη σύσταση της.

Τα ΕΛ.ΠΕ. μπόρεσαν να ξεπεράσουν αισθητά το consensus των αναλυτών και να μειώσουν τον καθαρά δανεισμό στο 1,818 δισ. ευρώ από 2,203 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, εξηγεί η UBS, και για αυτό το λόγο θεωρεί τα αποτελέσματα εξαμήνου εξαιρετικά.
Σύμφωνα με την UBS, η ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης θα αφαιρέσει μεγάλο κίνδυνο από τη μετοχή, ενώ σύμφωνα με τις δηλώσεις του CFO του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. στο conference call, οι διαδικασίες για την αναχρηματοδότηση των 1,2 δισ. δολαρίων επιταχύνθηκαν και θα πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια των προσεχών εβδομάδων με μια κοινοπραξία ελληνικών και ξένων τραπεζών.
Οεκσυγχρονισμός του διυλιστηρίου Ελευσίνας είναι έτοιμος και θα πρέπει συμβάλει στις ταμειακές ροές του Ομίλου από το Σεπτέμβριο και μετά, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS η λειτουργία της Ελευσίνας θα μπορούσε να προσθέσει 250 εκατ. ευρώ στα EBITDA του Ομίλου.
Η αναχρηματοδότηση του δανεισμού, η ομαλή έναρξη της Ελευσίνας και κάποια πρόοδος αναφορικά με τη διάθεση της ΔΕΠΑ θα μπορούσαν να δράσουν ως καταλύτες για να αυξηθεί περαιτέρω η τιμής στόχος για τη μετοχή, εξηγεί η UBS. Ειδικά για την ΔΕΠΑ, ο επενδυτικός οίκος αποτιμά το 35% της συμμετοχής των ΕΛ.ΠΕ.στα 718 εκατ. ευρώενώ συνολικά αποτιμά τη ΔΕΠΑ λίγο περισσότερο από 2 δισ. ευρώ.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα φλερτάρει με την έξοδο της από τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS πάντα, οι συνέπειες μια τέτοιας ενέργειας για τα Ελληνικά Πετρέλαια θα ήταν ευνοϊκές, αφού ο Όμιλος «κερδίζει» και "πουλάει" προϊόντα σε δολάρια ενώ σημαντικό μέρος των λειτουργικών δαπανών του είναι σε τοπικό νόμισμα, άρα η υποτίμηση της νέας δραχμής θα μπορούσε να είναι πολύ ευεργετική για τα οικονομικά αποτελέσματα του, υπό την προϋπόθεση ότι οι ελληνικές τράπεζες που χρηματοδοτούν το βραχυπρόθεσμο δανεισμό του Ομίλου θα μετατρέψουν τα δάνεια στο νέο νόμισμα.
Στην αντίθετη περίπτωση,αν δηλαδή ο δανεισμός παραμείνει σε ευρώ, τότε ο Όμιλος θα αντιμετωπίζει το συναλλαγματικό κίνδυνο.
ΠΗΓΗ:energia.gr

Aρμενία και Αζερμπαϊτζάν στα Πρόθυρα Πολέμου



Στα πρόθυρα πολέμου βρίσκονται Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας ενός περίεργου περιστατικού που ανάγεται στο 2004 επί ουγγρικού εδάφους. Τότε, ο Αζέρος αξιωματικός Ραμίλ Σαφάροφ δολοφόνησε στη Βουδαπέστη, κατά την διάρκεια άσκησης που είχε οργανωθεί από το ΝΑΤΟ, με τσεκούρι τον Αρμένιο στρατιωτικό Κουρκέν Μαρκαρίαν ενώ ο τελευταίος κοιμόταν. Έκτοτε, ο Αζέρος αξιωματικός εξέτιε ισόβια κάθειρξη στην Ουγγαρία, όμως, την περασμένη Παρασκευή, η ουγγρική κυβέρνηση τον εξέδωσε στο Αζερμπαϊτζάν, παρά τις αντιδράσεις της Αρμενίας. 
Το ποτήρι ξεχείλισε για το Ερεβάν όταν ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, χορήγησε χάρη στο Σαφάροφ μόλις αυτός επέστρεψε στη χώρα. Έτσι, με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, ο τελευταίος δηλώνει ότι «Δεν θέλουμε τον πόλεμο, αλλά αν εξαναγκαστούμε, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε». Μάλιστα, κατήγγειλε διεθνώς το Αζερμπαϊτζάν. 
Ας σημειωθεί ότι πριν την έκδοση του Αζέρου αξιωματικού, το Μπακού είχε διαβεβαιώσει την Βουδαπέστη ότι ο Σαφάροφ θα συνέχισε να εκτίει την ποινή του σε φυλακή της πατρίδας του. Ωστόσο, στην κατά την επιστροφή του στο Αζερμπαϊτζάν του επιφυλάχθηκε υποδοχή ήρωα, προήχθη σε ταγματάρχη, ενώ έλαβε ένα σπίτι καθώς και αναδρομικά τους μισθούς των οκτώ ετών που πέρασε στις φυλακές της Ουγγαρίας.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι εξτρεμιστές προκάλεσαν αιματηρή σύγκρουση στη συριακή πρεσβεία


Комитет народного сопротивления Палестина оружие терроризм экстремистские группировки
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων στην πρεσβεία της Συρίας στο Κάιρο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο αριθμός των τραυματιών έφτασε τα 33 άτομα, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλάνε για 85 τραυματίες.
Οι συγκρούσεις στην πλατεία μπροστά από το κτήριο της πρεσβείας ξέσπασαν, όταν οι εξτρεμιστές ύψωσαν εκεί τη σημαία του λεγόμενου Συριακού ελεύθερου στρατού και ανάγκασαν τον πρέσβη να εγκαταλείψει το κτήριο. Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιχείρηση, αλλά πέταξαν εναντίον τους πέτρες και βόμβες μολότοφ. Καταστράφηκε ένα από τα αυτοκίνητα της αστυνομίας. Σε απάντηση, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων. 10 άτομα συνελήφθησαν. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Το συμφέρον του διαπλεκόμενου κράτους πάνω από το συμφέρον του λαού και της πατρίδας



Αποκαλυπτικές πτυχές της νέας εξαπάτησης του ελληνικού λαού που επιχειρείται ή απλά της νέας ανικανότητας που αναδεικνύεται από ένα βαθιά διαβρωμένο κομματικό μηχανισμό που ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα για τη χώρα σκέφτεται και δρα με παλαιολιθικές λογικές, αναδεικνύονται καθημερινά.
Τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν στηθεί στο απόσπασμα ως οι μοναδικοί φταίχτες της «φούσκας» που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, κάποιοι επιμένουν…. ελληνικά και μικρόνοα. Δηλαδή να προτάσσουν το συμφέρον των τραπεζών, των εκδοτών και των βιομηχάνων, των δημάρχων και τοπικών κομματαρχών, των εμπόρων της υγείας και τελικά των εκμαυλιστών της κοινής λογικής, πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.
Και αυτή η νέα απεχθής αλλά και τόσο γνώριμη (από παλιότερες εποχές)  πραγματικότητα, αποκαλύπτεται από την πραγματική αδυναμία να περικοπούν σπατάλες και δαπάνες από ένα υπερτροφικό κράτος, με επακόλουθο τη μείωση μισθών και συντάξεων όλων εκείνων που «ούτε τα έφαγαν μαζί» αλλά αντίθετα συνεισέφεραν τα μάλα σε αυτή την οικονομική κρίση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To ΠΑΣΟΚ άλλαξε σήμα => Μπράβο στο ΠΑΣΟΚ



Μου ζητάτε να γράψω κάτι για τα χθεσινά γενέθλια του ΠΑΣΟΚ και για την "Ανασύσταση". Να γράψω λοιπόν. Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σήμα. 
Επίσης, ο πρόεδρος του μίλησε πολύ για τον Ανδρέα Παπανδρέου και δεν ανέφερε ούτε...
...ονομαστικά τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο ένας ήταν πρωθυπουργός για 8 χρόνια ο άλλος αρχηγός για άλλα τόσα κι ο πρόεδρος που φλερτάρει με το 8% θεώρησε περιττή οποιαδήποτε αναφορά. Όμως το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σήμα, ας μην το ξεχνάμε.
Τι άλλο να γράψω; Το ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σήμα το έγραψα; Έχει 7 ακτίνες ο ήλιος, ίσως ο πήχης κατεβαίνει στο 7%. Αυτά γενικά. Επίσης, το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σήμα. Την περασμένη Κυριακή μια δημοσκόπηση της Alco έδειχνε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος απολαμβάνει της ίδιας δημοτικότητας με το Νίκο Μιχαλολιάκο κι ότι η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ανάλογο ποσοστό με το ΠΑΣΟΚ.
Τι σημασία όμως έχουν όλα αυτά; Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε σήμα... 
ΠΗΓΗ:parapolitiki.com

Περισσότεροι νέοι θα μείνουν εκτός αγοράς εργασίας ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ILO



Η ανεργία των νέων θα αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η κρίση στην Ευρώπη πλήττει πλέον και τις αναπτυσσόμενες χώρες ενώ και άλλοι αποθαρρυμένοι νέοι σταματούν να αναζητούν απασχόληση, προειδοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (International Labour Organization).
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, το ποσοστό των ανέργων μεταξύ των ανθρώπων κάτω των 25 ετών παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί στο 12,9% ως το 2017, καταγράφοντας αύξηση περίπου 0,2% από το ποσοστό που προβλέπεται για φέτος, και οι νέοι στις αναπτυσσόμενες χώρες θα είναι εκείνοι που θα πληγούν περισσότερο.
«Οι συνέπειες της ευρωπαϊκής κρίσης αναμένεται να επεκταθούν πολύ πέρα από την Ευρώπη, πλήττοντας οικονομίες στην Ανατολική Ασία και στη Λατινική Αμερική, αφού οι εξαγωγές προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες συρρικνώνονται», επισήμανε ο ILO σε έκθεσή του.
Η ανεργία μεταξύ των νέων στις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι πιθανό να μειωθεί από το ποσοστό-ρεκόρ του 17,5% του δυνητικού εργατικού δυναμικού κάτω των 25 στο 15,6% το 2017, αλλά αυτό θα συμβεί κυρίως διότι πολλοί απογοητευμένοι νέοι θα πάψουν να ζητούν εργασία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΕΡΟΧΟ

Σας Θυμίζει κάτι ? Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς το πυραυλικό σύστημα «Club-K» βίντεο !


Και μόνο το άκουσμα ότι απλά κοντέινερ με βαλλιστικούς πυραύλους υπάρχει σαν όπλο και μάλιστα Ρωσικής κατασκευής κάνει το μυαλό να πηγαίνει στην έκρηξη των κοντέινερ στην Κύπρο ! Δείτε το πολύ ενδιαφέρω βίντεο που ακολουθεί.    
 Οι επιτυχείς βαλλιστικές δοκιμές του πυραυλικού κοντέινερ οπλικού συστήματος "Club-K" με το πύραυλο KH-35UE πραγματοποιήθηκαν την...
Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, πληροφόρησε πηγή από τον όμιλο "Morinformsystem-Agat", ο οποίος και πραγματοποίησε τις δοκιμές. 
 "Οι πραγματοποιημένες δοκιμές έδειξαν ακόμη μία φορά, πως στους αγοραστές προτείνεται όχι κάποιο μοντέλο είτε --- αλλά ένα ενεργό πυραυλικό κοντέινερ οπλικό σύστημα, με τεράστια πλεονεκτήματα, το κοντέινερ αυτό επιτρέπει την μετατροπή του οποιουδήποτε σκάφους σε πυραυλικό πλοίο, τρένου η ακόμα και απλού φορτηγού αυτοκινήτου σε καμουφλαρισμένο στρατιωτικό όχημα", - είπε η πηγή.  
Επίσης υπενθύμισε, πως το σύστημα «Club-K» είχε παρουσιαστεί σε πολλές διεθνείς εκθέσεις και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους ξένους αγοραστές.



 ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Citigroup: Η Σαουδική Αραβία Κινδυνεύει να Γίνει Εισαγωγέας Πετρελαίου ως το 2030



Σε μια ηχηρή εκτίμηση προχώρησε σήμερα η Citigroup, λέγοντας ότι με αυτούς τους ρυθμούς κατανάλωσης, η Σαουδική Αραβία κινδυνεύει να γίνει ως το 2030 εισαγωγέας πετρελαίου, αν και σήμερα διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα παγκοσμίως.
Το βασίλειο χρησιμοποιεί ευρέως το πετρέλαιο για τις εγχώριες ενεργειακές του ανάγκες και χαρακτηριστικό είναι ότι το 50% της ηλεκτροπαραγωγής καλύπτεται με την συγκεκριμένη πηγή. Μάλιστα, οι ανάγκες για ηλεκτρισμό αυξάνονται με ρυθμό 8% ετησίως, με αποτέλεσμα τώρα πια να χρησιμοποιείται το 25% της παραγωγής καυσίμων για τους σκοπούς αυτούς.
«Αν η κατανάλωση πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αυξάνεται παράλληλα με την ζήτηση για ηλεκτρισμό, τότε η χώρα θα μπορούσε να γίνει εισαγωγέας πετρελαίου ως το 2030», τονίζει ο αναλυτής Χαιντί Ρεμάν της Citi. Ταυτόχρονα, η χώρα καταναλώνει όλη την παραγωγή φυσικού αερίου που διαθέτει και σχεδιάζει να κατασκευάσει πυρηνικούς σταθμούς, έναντι υψηλού κόστους.
Ο Ρεμάν προσθέτει ότι «αναμένουμε να αυξηθεί η κατανάλωση πετρελαίου συγκριτικά με την αύξηση του πληθυσμού, καθώς ο νεανικός σήμερα πληθυσμός θα γερνάει και θα αυξάνει τις καταναλωτικές του δαπάνες».
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Reuters: Η Νορβηγική Petroleum Geo Services Νικήτρια στο Διαγωνισμό για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων



Η νορβηγική Petroleum Geo - Services αναδεικνύεται νικήτρια στον διαγωνισμό για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Ευάγγελου Λιβιεράτου σε επιτροπή της Βουλής, που επικαλείται το πρακτορείο, η PGS θα έχει συλλέξει τα στοιχεία από τη σεισμική δραστηριότητα στις δυο περιοχές έως τα τέλη του έτους.
Με βάση τα αποτελέσματα, η Ελλάδα σχεδιάζει νέα διαγωνιστική διαδικασία για την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στις δυο περιοχές έως τα μέσα του 2014. Σημειώνεται επίσης ότι η PGS έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες έρευνες και στην Κύπρο στο παρελθόν. 
Ο υπουργός δήλωσε ότι «υπάρχουν σοβαρές προοπτικές», σημειώνοντας ότι οι έρευνες θα διενεργηθούν σε μια θαλάσσια ζώνη πλάτους 100-400 χιλιομέτρων.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Αύριο η Ακρόαση της Νέας Διοίκησης - Διαμάχη για την Διαδικασία Διορισμού



Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής και στην οποία έχουν κληθεί προς ακρόαση ο Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Τάκης Αθανασόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης. Παραμένει, ωστόσο, αβέβαιο αν κατά τη συνεδρίαση αυτή θα πραγματοποιηθεί κι ο επίσημος διορισμός της νέας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ.
Η καθυστέρηση της εκλογής της νέας διοίκησης του Ταμείου από την Επιτροπή ΔΕΚΟ, έχει «παγώσει» τους επτά εν εξελίξει διαγωνισμούς, ενώ δεν μπορούν να ληφθούν και οι αποφάσεις για τις κρίσιμες προκηρύξεις που προγραμματίζονται, μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
Όπως προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ (Ν. 3986/2011), πριν τον ορισμό της Διοίκησης του Ταμείου η Επιτροπή ΔΕΚΟ διατυπώνει, με πλειοψηφία των 2/3 των μελών της, γνώμη για την καταλληλότητα των προτεινομένων προς διορισμό ή την ανανέωση της θητείας τους. Ωστόσο, καθώς τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης δεν συγκεντρώνουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) δεν συγκεντρώνουν την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 δηλαδή των 10 από τους 15 βουλευτές της Επιτροπής, αλλά μόλις 9 μέλη, η αβεβαιότητα παρατείνεται 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βρετανική αστυνομία: όχι πυροβολισμός, πέτρα



Το επεισόδιο με τον πυροβολισμό κατά του λεωφορείου της ρωσικής Παραολυμπιακής ομάδας βόλεϊ έχει διερευνηθεί από την βρετανική αστυνομία.
Σχολιάζοντας αυτό το συμβάν στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» η Λουμπόβ Μπερέζινα, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τύπου της Ρωσικής Παραολυμπιακής Ομάδας είπε: «Όταν η ομάδα πήγαινε να παίξει με την εθνική ομάδα του Μαρόκου, σημειώθηκε μία βολή, που έσπασε το γυαλί κοντά στη θέση, όπου κάθονταν ο αρχιπροπονητής και ο διερμηνέας της ομάδας. Ευτυχώς η σφαίρα δεν τραυμάτισε κανένα. Στη συνέχεια κάλεσαμε την αστυνομία».
Η Βρετανική Υπηρεσία ασφαλείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «χτύπησαν το γυαλί με πέτρα και όχι με πυροβολισμό». Η βρετανική πλευρά ζήτησε βαθιά συγγνώμη και υποσχέθηκε να κάνει το παν «για αντάξια προάσπιση της ασφάλειας της ρωσικής αντιπροσωπείας ως το τέλος των Αγώνων». 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Πόσα δισ. έχασε κάθε Ασφαλιστικό Ταμείο από το κούρεμα χρέους [πίνακες]



Απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων είχαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων υπό ελληνικό και ξένο δίκαιο (το λεγόμενο PSI) με αποτέλεσμα να βρίσκονται κυριολεκτικά σε άθλια οικονομική κατάσταση.
Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος μετά από αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, δείχνουν ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους που έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο έφερε στα Ασφαλιστικά Ταμεία απώλειες ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ειδικότερα, η ονομαστική αξία του Κοινού Κεφαλαίου (το «κοινό ταμείο» στο οποίο είχαν κατατεθεί υποχρεωτικά όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων και επενδύονταν σε ελληνικά ομόλογα) από 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν στις 9 Μαρτίου 2012 μειώθηκε κατά 53,5% λόγω του PSI. 
Σύμφωνα με τους πίνακες, η ονομαστική αξία των μερίδων των διαθέσιμων κεφαλαίων των ασφαλιστικών Ταμείων έπεσε από τα 17,3 δισ. ευρώ στα 10,064 δισ. στις 12 Μαρτίου 2012 όταν ολοκληρώθηκε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων από την κυβέρνηση Παπαδήμου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φορο-σοκ στα ακίνητα – 3 δισ. φόροι ακόμη και στα ... χωράφια!



- Τέλος το χαράτσι μέσω ΔΕΗ και ο ΦΑΠ, έρχεται νέος φόρος για 6,6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες
- Αγροί, αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου θα μπουν στο στόχαστρο με τσουχτερό φόρο
- Οι αντικειμενικές αξίες επεκτείνονται παντού για να πληρώσουν ΟΛΟΙ 
- Υπάρχει μόνο ΜΙΑ εξαίρεση – Ποιοι δεν θα πληρώνουν το νέο φόρο
Τα σπασμένα δύο και τριών ετών για τους απλήρωτους φόρους λόγω αδυναμίας του κράτους θα τα πληρώσουν ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι πολίτες που έχουν στην ιδιοκτησία τους ακόμη και ένα χωράφι.
Μπορεί το διαβόητο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ να φεύγει από τη ζωή μας, όμως έρχεται ο νέος ενιαίος φόρος στον οποίο θα ενταχθεί και ο ΦΑΠ και έτσι από τα 2,5 εκατομμύρια που ήταν τα έσοδα του κράτους θα ανέλθουν στα 3 δισ.
Ουσιαστικά όμως θα μπουν στο στόχαστρο οι πάντες. 5.6 εκατομμύρια πολίτες που έχουν στο όνομά τους οποιοδήποτε ακίνητο (ηλεκτροδοτούμενο ή μη) αλλά και 1 εκατομμύριο νομικά πρόσωπα.
Το νέο σχέδιο προβλέπει να μπουν στον φόρο όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα, πλην των εκτάσεων εκείνων που ανήκουν στου ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ.
Προσοχή όμως και οι αγρότες θα πληρώσουν για τα ακίνητά τους, θα εξαιρεθούν μόνο οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Ουσιαστικά, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” ο νέος φόρος θα συμπεριλάβει ακόμη και τα ακίνητα που σήμερα φοροαπαλλάσσονται.
Δηλαδή μιλάμε για αγρούς, αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου εκτάσεις, ακόμη και τις εκτάσεις στις οποίες έχουν εγκατασταθεί φωτοβολταϊκά.
Πως θα γίνει αυτό;
Με την επέκταση των αντικειμενικών αξιών παντού οι οποίες θα υπολογιστούν από τις εφορίες με βάση την αγοραία αξία στην περιοχή ή με βάση τις τιμές ζώνης που ήδη υπάρχουν. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr