Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Kόσμος χωρίς ναζισμό


Германия флаг нацизм фашизм свастика
Σήμερα Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του φασισμού. Είναι ημέρα πένθους για τους στρατιώτες, που έπεσαν στα πεδία των μαχών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για τα εκατομμύρια των αμάχων, που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς και τους βασανισμένους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Και αυτήν την ημέρα οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν για άλλη μια φορά να επιστήσουν την προσοχή στο πρόβλημα της ηρωοποίησης των εγκληματιών ναζί και των σύγχρονων μορφών ρατσισμού.
Τα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η ανθρωπότητα πλήρωσε μεγάλο τίμημα για να απαλλαγεί από το ναζιστικό ζυγό. Οι συνεργάτες του Χίτλερ θεωρούσαν τους κανόνες διεξαγωγής του πολέμου συναισθηματικές επινοήσεις. Θεωρούσαν ως κανόνα τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις, τη σχεδιασμένη εξόντωση ολόκληρων λαών. Όμως αυτά τα τρομερά μαθήματα σήμερα παραδίδονται στη λήθη. Το «φάντασμα του ναζισμού» περιφέρεται στην Ευρώπη, αποκτά πλήρως χειροπιαστά χαρακτηριστικά. Προηγούνται ως προς τον αριθμό των υποστηρικτών των ακροδεξιών ιδεών οι χώρες της Βαλτικής. Περίπου 40 χιλιάδες εξτρεμιστές υπολογίζεται ότι υπάρχουν στη Λιθουανία, περίπου από 30 χιλιάδες στη Λετονία και την Εσθονία. Στις χώρες αυτές διοργανώνονται ελεύθερ νεοναζιστικές συναθροίσεις και διαδηλώσεις, πορείες λεγεωνάριων των SS, υπενθυμίζει ο ειδικός του ρωσικού Ινστιτούτου Εθνολογίας και Ανθρωπολογίας Βλαντίμιρ Ζόριν:
Το ζήτημα είναι πώς η κοινωνία και η εξουσία αντιδρούν σε αυτά, σε ποιο βαθμό από θέσεις αρχής και με τον δέοντα τρόπο ενεργού υπ’ αυτές τις συνθήκες. Προς μεγάλη μας λύπη εδώ είναι ορατά τα διπλά μέτρα και σταθμά. Ενώ εδώ μέτρο πρέπει να υπάρξει μόνο ένα: ο νεοναζισμός και ο φασισμός δεν θα περάσουν. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μοιραίο λάθος: ταυτίσαμε την Ευρώπη με το ευρώ.



Ας φύγουμε για λίγο από τη ζοφερή πραγματικότητα των 11,88 δισ. Ας βάλουμε στην άκρη θέματα όπως τα λάθη και η ανεπάρκεια του πολιτικού μας συστήματος, τα απάνθρωπα βάρη στις πλάτες των πολιτών, οι περικοπές και οι θυσίες που απαιτεί η τρόικα, θέματα που από την πολλή ανάλυση αρθρογράφων και πανεπιστημιακών έχουν υποβαθμιστεί στο επίπεδο του αυτονόητου. Ας μιλήσουμε λίγο για την ουσία, και ουσία είναι η οντότητα που λέγεται «Ευρώπη». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ισραήλ χτυπήθηκε με πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας


Учения Великий пророк иран ракета испытания запуск
Τρεις πύραυλου συστήματος «Γκραντ» (Κατιούσα) τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Λωρίδας της Γάζας εναντίον των πόλεων Μπεέρ-Σεβά και Νετιβότ στο νότιο Ισραήλ, γράφει η εφημερίδα Jerusalem Post.
Δύο πύραυλοι έπεσαν στην περιοχή της πόλης Μπεέρ-Σεβά, όπου έγινε δυνατό να αποφευχθούν τα θύματα. Στην Νετιβότ όμως από την πτώση του πυραύλου υπέστησαν ζημιές 2 κτήρια, ένα από τα οποία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Για λόγους ασφαλείας στην Μπεέρ-Σεβά, την Ασντόντ και την Ομέρ σήμερα ακυρώθηκαν τα σχολικά μαθήματα. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Τι πετρέλαιο, τι ξύλο, η εκμετάλλευση παραμένει η ίδια



Η αυξημένη, έως και απαγορευτική, τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οδηγεί την πλειονότητα των Ελλήνων σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, με κυριότερη τα καυσόξυλα για τζάκι ή ξυλόσομπες. Και εδώ η ικανότητα των Ελλήνων στην απάτη αποδεικνύεται προσοδοφόρα για κάποιους επιτήδειους και εξουθενωτική για τους υπόλοιπους.
Έτσι, διαπιστώνονται οι ακόλουθες παρατυπίες
1. Τεράστιες διαφορές τιμών μεταξύ των αγορών σε διαφορετικές πόλεις. Για παράδειγμα, στη Θεσσαλονίκη ο ένας τόνος καυσόξυλα στοιχίζει 110€ ο τόνος, στην Πάτρα 160€ και στην Αθήνα 200€!!! Αλήθεια, πόσο τους κοστίζει η αγορά και με τι ποσοστό κέρδους πουλάνε στον καταναλωτή;
2. Είναι γνωστή η τακτική να πωλούνται τα καυσόξυλα βρεγμένα, με συνέπεια το τελικό κόστος για τον καταναλωτή να είναι πολύ μεγαλύτερο από το προϊόν που πραγματικά προμηθεύεται.
3. Υπάρχει μια μορφή καρτέλ σε κάθε πόλη, με συνέπεια όταν ρωτάς την τιμή σε έναν έμπορο, είναι σαν να ρωτάς σε όλους (δηλαδή  έχουμε "καρτέλ ξύλου"). Στην Πάτρα, π.χ. όλοι έχουν ακριβώς την ίδια τιμή, χωρίς να υπάρχει διαφορά ούτε κατά ένα λεπτό!!!
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα στους αρμόδιους φορείς:
1. Θα υπάρξουν έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχουν καρτέλ, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την επιβεβλημένη απομάκρυνση από το πετρέλαιο και τη διέξοδο προς τα καυσόξυλα;
2. Πως δικαιολογείται το τεράστιο αυτό εύρος τιμών μεταξύ των διαφόρων αγορών;
3. Γιατί δεν εφαρμόζεται και στην Ελλάδα η μονάδα μέτρησης Cord*, όπως κάνουν οι κουτόφραγκοι χρόνια τώρα; Η χρήση του κιλού είναι ιδανική για την εξαπάτηση των καταναλωτών, καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ της ποσότητας του ξύλου που αγοράζει ο καταναλωτής και της ποσότητας που πληρώνει. Το χειμώνα, που τα ξύλα είναι βρεγμένα η διαφορά μπορεί να φθάσει και στο 50%, δηλαδή πληρώνεις 100€ ξύλα και παίρνεις 50€, γιατί τα υπόλοιπα είναι νερό!!!
4.Υπάρχει διάθεση από την κυβέρνηση να προστατεύσει τους καταναλωτές από την εκμετάλλευση και την αισχροκέρδεια ή θα αφήσει την εξέλιξη των πραγμάτων στην τύχη τους, και όποιος μπορέσει ας επιβιώσει;
Σε καιρούς χαλεπούς, όπου η προστασία των αδυνάμων οφείλει να είναι το πρώτο μέλημα της κάθε κυβέρνησης, η εφαρμογή και αυστηρή τήρηση των νόμων είναι επιβεβλημένη, ώστε οι ανισότητες να αμβλυνθούν κατά το μέγιστο δυνατό.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ζητά την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων άμεσα και αποτελεσματικά, για να δοθεί ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και παρουσίας ενός οργανωμένου και σοβαρού κράτους.
Η άφεση των πραγμάτων στην τύχη τους δεν ωφελεί κανέναν, και πρωτίστως τους ανίσχυρους. 
ΠΗΓΗ:thebest.gr

Το Ιράν απάντησε με αυστηρότητα στον Καναδά


стивен харпер премьер министр канада флаг выступление
Το ιρανικό ΥΠΕΞ αντέδρασε στην απόφαση του Καναδά να κλείσει την Πρεσβεία του στην Τεχεράνη και να απελάσει τους Ιρανούς διπλωμάτες.
Στην Τεχεράνη θεωρούν ότι η απόφαση του Καναδά να διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με το Ιράν αποτελούν «μέρος της αντιιρανικής πολιτικής του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ» και «προφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου». «Αυτές οι εχθρικές πράξεις της καναδικής ρατσιστικής κυβέρνησης στην πραγματικότητα διενεργούνται υπό την καθοδήγηση του σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ και της Μ.Βρετανίας», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Ραμίν Μεχμανπαράστ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επέμβει στην Συρία. Η Ελλάδα τι κάνει;



 Η διεθνής συζήτηση που αφορά στην  κατάσταση στη Συρία και στο Ιράν έχει  πάρει μεγάλες διαστάσεις στα διεθνή φόρα . Στο πλαίσιο αυτό το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για μία ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή που θα συνίσταται στους εξής έξη τομείς:
Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Humanitarian Assistance), η οποία θα απασχολήσει  από 500.000 έως 1000.000 προσωπικό και θα περιλαμβάνει έλεγχο συνόρων ,πρόληψη για διείσδυση τρομοκρατών , έλεγχο προσφύγων .
Άμυνα κατά Βαλλιστικών  Πυραύλων (Ballistic Missile Defense)
 Επιθετικές Επιχειρήσεις για να μετριαστεί ο κίνδυνος  από όπλα Μαζικής Καταστροφής (  Offensive Operations, to Mitigate WMD Threat)
Επιχειρήσεις Ναυτικής Αποτροπής (Maritime Interdiction Operations)
Αντιαεροπορική  άμυνα (Air Defense)
Κυβερνοάμυνα (Cyber Defense)
Πέραν των σχεδιαζόμενων στη Συμμαχία, οι προαναφερόμενοι τομείς σχεδιασμού αναμένεται να επηρεάσουν αισθητά την Χώρα μας αλλά και την Κύπρο εφόσον:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΗΠΑ και Τουρκία συνεργάζονται για την επίλυση της διαμάχης για τα κουρδικά πετρέλαια



Αμερικανοί και Τούρκοι αξιωματούχοι μοιράζονται τις ανησυχίες τους, για τη συνεχιζόμενη διαμάχη ανάμεσα στη Βαγδάτη και την κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση του Αρμπίλ, στο Βόρειο Ιράκ. Αφορμή οι συμφωνίες για τα πετρέλαια που έχει υπογράψει η κουρδική διακυβέρνηση με ξένες πετρελαϊκές εταιρίες. Αμερικανοί και Τούρκοι συμφωνούν πως οι διαφορές θα πρέπει να επιλυθούν «μέσω διαλόγου» και με βάση το ιρακινό σύνταγμα.
Ένταση επίσης έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Άγκυρας και της Βαγδάτης, λόγω της απόφασης της Τουρκίας να αγοράσει αργό πετρέλαιο από το κουρδικό βόρειο Ιράκ. Τη αγοραπωλησία αυτή η ιρακινή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει «παράνομη».
Τα ζητήματα αυτά ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων που είχε ο αμερικανός πρέσβης Carlos Pascual, ειδικός απεσταλμένος του Στέητ Ντηπάρτμεντ και συντονιστής για διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, με ανώτερους τούρκους αξιωματούχους στις 6-7 Σεπτεμβρίου. Στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, την αμερικανική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πρέσβης Feridun Sinirlioğlu.
Η εσωτερική διαμάχη Βαγδάτης- Αρμπίλ ήταν το κύριο θέμα των συζητήσεων που είχε ο Pascual με τον τούρκο υπουργό Ενέργειας Taner Yıldız, στις 6 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και με αξιωματούχους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην Άγκυρα, στις 7 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ».
Η διαμάχη μεταξύ Αρμπίλ και Βαγδάτης έχει ξεσπάσει επειδή η κουρδική διακυβέρνηση αρνείται να ενημερώνει και να παίρνει την έγκριση της ιρακινής κυβέρνησης για τα πετρελαϊκά συμβόλαια που υπογράφει με τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες.
Η πρόσφατη κίνηση της Τουρκίας να αγοράσει απ’ ευθείας αργό πετρέλαιο από το κουρδικό βόρειο Ιράκ, έχει χαρακτηριστεί «παράνομη», από τη Βαγδάτη. Η ιρακινή κυβέρνηση, απειλεί επίσης δυτικές πετρελαϊκές εταιρίες ότι θα αποκλειστούν από τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα του νότου, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν και συνεχίσουν απ’ ευθείας αγορές αργού από το Αρμπίλ. Ήδη, η ExxonMobil αποκλείστηκε από την αγορά ιρακινού πετρελαίου.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, «οι προσπάθειες για την προώθηση του “νότιου διαδρόμου” του πετρελαίου, για τις εξαγωγές πετρελαίου από την Κασπία στην Ευρώπη, βρίσκονταν επίσης στην ατζέντα της αμερικανικής αντιπροσωπείας με τους Τούρκους αξιωματούχους». 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΔΝΤ: Φορολόγηση των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ



Την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου και την αντικατάστασή του με έκπτωση από τον τελικό φόρο κατά ανώτατο όριο 2.160 ευρώ, τέσσερα φορολογικά κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα, κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των διάφορων εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα στη φορολογία εισοδήματος, καθώς και κατάργηση της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους εισηγείται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην κυβέρνηση. Στην πολυσέλιδη έκθεση προτείνει τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων, και όπως προκύπτει από τις αναλύσεις το αποτέλεσμα είναι ουδέτερο για τα δημόσια ταμεία, ωστόσο σε κάθε περίπτωση υπάρχει μετατόπιση του φορολογικού βάρους Η έκθεση του τεχνικού κλιμακίου θα αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου η κατάρτιση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης ενημέρωσε τις προηγούμενες μέρες τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και σύμφωνα με πληρoφορίες από τον Oκτώβριο μέχρι και τον Ιανουάριο θα κατατεθούν τρία φορολογικά νομοσχέδια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mε συστατική από Κύπρο οι Βίκινγκς των πετρελαίων


Mε συστατική από Κύπρο οι Βίκινγκς των πετρελαίων
Η Petroleum Geo-Services συνεργάζεται ήδη από το 2006 με την κυπριακή κυβέρνηση πραγματοποιώντας έρευνες πέριξ της Μεγαλονήσου, έρευνες οι οποίες μάλιστα έχουν στεφθεί με επιτυχία.
Γέννημα-θρέμμα μίας εκ των μεγαλυτέρων πετρελαιοπαραγωγών χωρών παγκοσμίως (της Νορβηγίας) και εταιρεία απολύτως συνυφασμένη με τη νορβηγική ενεργειακή γιγάντωση των τελευταίων δεκαετιών, η Petroleum Geo-Services (PGS) επιλέχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιήσει τις σεισμικές έρευνες για εξεύρεση πετρελαίου/υδρογοναθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.
Μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες θαλασσίων σεισμικών ερευνών παγκοσμίως -με «πλούσιο» στόλο, πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της και μεγάλη εμπειρία στον χώρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου (έχει αναλάβει ανάλογες αποστολές και στην Κύπρο)- η νορβηγική PGS αναμένεται να πιάσει δουλειά άμεσα, ενώ το ύψος της ελληνικής της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 15 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω έρευνες προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός του επόμενου μήνα και να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012.
Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των δεδομένων έως το καλοκαίρι του 2013, και η πώληση του τελικού πορίσματος στις όποιες ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές (πώληση από την οποία το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται πως θα λάβει μερίδιο συνολικού ύψους ενδεχομένως μεταξύ 12-13 εκατ. ευρώ) κι όλα αυτά με στόχο οι πρώτες γεωτρήσεις να αρχίσουν το 2014.
Τα γραφεία της εταιρείας στο Οσλο
Τα γραφεία της εταιρείας στο Οσλο
Τα κριτήρια 
Η Petroleum Geo-Services επελέγει μεταξύ των συνολικά οκτώ εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη αποστολή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η 15χρονη Μυρτώ άνοιξε τα μάτια της – Οι πρώτες ελπίδες ότι θα τα καταφέρει



Η 15χρονη Μυρτώ άνοιξε τα μάτια της – Οι πρώτες ελπίδες ότι θα τα καταφέρει
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της 15χρονης Μυρτούς είδαν οι δικοί της άνθρωποι και οι γιατροί, καθώς η μικρή άνοιξε τα μάτια της για πρώτη φορά, 1,5 μήνα μετά την βάναυση κακοποίηση που υπέστη από τον Πακιστανό στην Χρυσή Ακτή της Πάρου.
Η μητέρα της, μιλώντας στην εφημερίδα Real News που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή, εξομολογείται πως βλέπει για πρώτη φορά ελπίδα για ανάρρωση της κόρης της. Παράλληλα εμφανίζεται αισιόδοξη καθώς όπως λέει η 15χρονη Μυρτώ ήταν πάντοτε παλικάρι και δυνατή. Συμπληρώνει δε πως πιστεύει ότι η κόρη της θα τα καταφέρει και θα βγει νικήτρια από την μάχη αυτή.
Ωστόσο οι ιατροί επισημαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μικρή Μυρτώ και τονίζουν πως θα χρειαστεί ακόμη χρόνος ώστε να μπορέσει η ίδια να ξεπεράσει τον κίνδυνο. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Piraeus Sec: Προκλήσεις για τη ΔΕΗ στο Β' Εξάμηνο



Τιμή - στόχο στα 6 ευρώ και σύσταση neutral διατηρεί για τη μετοχή της ΔΕΗ η Piraeus Securities, η οποία χαρακτηρίζει αδύναμα αλλά καλύτερα των εκτιμήσεών της ταοικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου της επιχείρησης.
«Παραμένουμε επιφυλακτικοί για τη μετοχή λόγω του αντίξοου περιβάλλοντος της αγοράς, του ομιχλώδους outlook και της υφιστάμενης ρυθμιστικής αβεβαιότητας», σημειώνει η Piraeus Sec. σε έκθεση με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2012, προβλέποντας ότι το δεύτερο εξάμηνο θα παρουσιάσει τις ίδιες προκλήσεις ή και περισσότερες.
H χρηματιστηριακή προσαρμόζει ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης στο σύνολο της χρήσης 2012-2013, κάνοντας λόγο για 59 εκατ. ευρώ, από 65 εκατ. ευρώ προηγουμένως. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η κοινωνία ζητούσε το «πόθεν έσχες» των πολιτικών και αυτοί εξετάζουν το «πόθεν έσχες» της κοινωνίας.



Είναι γνωστό ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητούσε μετ΄ επιτάσεως  να ελεγχθούν τα «πόθεν έσχες» των ανθρώπων του πολιτικού συστήματος. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί ότι θα ελεγχθεί το ουσιαστικό «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα.
Τελευταία όμως πληροφορούμαστε από τα κατοχικά ΜΜΕ ότι στο στόχαστρο....
των φορολογικών ελέγχων μπαίνουν 8.500.000 Έλληνες. Προφανώς εξαιρούνται μόνο οι ανήλικοι που δεν διαθέτουν περιουσιακό στοιχείο. 
Δηλαδή εκεί που η κοινωνία απαιτούσε να ελεγχθεί ο πλουτισμός των ανθρώπων του πολιτικού συστήματος και κατ' επέκταση της άρχουσας ελίτ, η τελευταία (ως ελέγχουσα την εξουσία) αντέστρεψε τους όρους και αντί πλέον να ελεγχθεί η πολιτικοοικονομική ελίτ του τόπου, θα ελεγχθούν λεπτομερώς όλα τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας, για νέο ξεζούμισμα υπέρ του αδηφάγου χρεοκοπημένου κράτους, από το οποίο τρέφεται αυτή η κρατικοδίαιτη παρασιτική ελίτ.
Αναρωτιόμαστε: Αυτό είναι άραγε το πολιτικό σύστημα που θα μας βγάλει από την κρίση;;;  
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Total: Πετρελαϊκός Κολοσσός με Πολλά Ονόματα



Η Total είναι μία από τις έξι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο. Ο λογότυπός της είναι αναγνωρίσιμος και παρά το γεγονός ότι η επωνυμία του ομίλου αποτελείται από μια πολύ κοινή λέξη (και όχι μόνο στα γαλλικά), εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο γνωρίζουν ότι πίσω από τα κόκκινα γράμματα Total κρύβεται ο γαλλικός κολοσσός παραγωγής και εμπορίας υδρογονανθράκων.
Ωστόσο η ονοματοδοσία δεν ήταν πάντοτε η πιο εύκολη δουλειά για τους διοικούντες την επιχείρηση. Πιθανόν η εταιρεία θα μπορούσε να διεκδικήσει το ρεκόρ αλλαγής επωνυμίας, αφού έχει αλλάξει όνομα πέντε φορές στα 78 χρόνια της ιστορίας της. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερη Διαφάνεια Διεκδικεί το Ευρωκοινοβούλιο από τις Πετρελαϊκές



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να υιοθετήσει νέες αυστηρότερες ρυθμίσεις για την διαφάνεια στις συναλλαγές των πετρελαϊκών αυτόν τον μήνα, όπως ανακοίνωσε η Αρλέν Μακάρθι.
Η ίδια τόνισε ότι «υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία για τις προτάσεις αυτές. Αναμένεται αντίθεση από ορισμένα κράτη-μέλη, αλλά η άποψή τους ίσως αλλάξει μόλις ισχύσουν νέοι καθολικοί κανόνες».
Μάλιστα, οι θέσεις του ευρωκοινοβουλίου ενισχύθηκαν από αντίστοιχες αποφάσεις στην Αμερική εκ μέρους της Επιτροπής Ασφαλειών ( SEC), που επιβάλουν στις επιχειρήσεις να είναι πιο διαφανείς στις σχέσεις τους με τις κυβερνήσεις τρίτων χωρών.
Η σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο ευρωκοινοβούλιο στις 18 Σεπτεμβρίου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ο Πούτιν πρότεινε να δημιουργηθούν αποθεματικά νομίσματα


путин саммит атэс
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τις διεθνείς οικονομίες να δημιουργήσουν περισσότερα αποθεματικά νομίσματα με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού ωκεανού.
Σύμφωνα με το Ρώσο ηγέτη αυτό είναι απαραίτητο για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματιστικού συστήματος. «Εάν θέλουμε να απαλλαγούμε από περιττά παράγωγα, να αυξηθεί η πειθαρχία και η σταθερότητα των παγκόσμιων χρηματιστικών αγορών, πρέπει να περάσουμε σε ποικιλία παγκόσμιων αποθεματικών νομισμάτων», είπε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση των ηγετών του APEC με τα μέλη του Επιχειρηματικού Εισηγητικού Συμβουλίου του Φόρουμ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ξαφνικά ο ποταμός έγινε κόκκινος : Σημάδια Αποκάλυψης ?



Το νερό σε έναν από τους παραπόταμους του ποταμού Γιαντσέ στην κεντρική κινεζική πόλη-λιμάνι Τσουντσίν βάφτηκε ξαφνικά με κόκκινο χρώμα. 
 Το περιστατικό αποτυπώθηκε από τους φωτογράφους σε μια από τις διακλαδώσεις του Γιαντσέ, ο οποίος περιπλέει τα ναυπηγεία στο λιμάνι και τις πλατφόρμες φορτοεκφόρτωσης της πόλης. 
 Το αποκρουστικό θέαμα παρατήρησαν....
ντόπιοι κάτοικοι. Ένας λεκές κόκκινου χρώματος σαν το αίμα εκτείνεται σε πολλές εκατοντάδες μέτρα.  Πολλοί Κινέζου αποφάσισαν να γεμίσουν μπουκάλια με το νερό, για να διατηρήσουν στη μνήμη τους το ασυνήθιστο φαινόμενο. 
 Οι εκπρόσωποι των επίσημων Αρχών προς το παρόν δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση στο συμβάν. Οι τοπικοί αξιωματούχοι άρχισαν τη διερεύνηση του περιστατικού. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com