Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια



Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (Π. Οφθαλμίδη, πρόεδρος, Θ. Κωστόπουλο, οργανωτικός γραμματέας και Αθ. Σταμούλη, γενικός γραμματέας) είχαν σήμερα στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος. Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα καυτά θέματα του λαθρεμπορίου καυσίμων, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και για τη σημασία που έχει για το κοινωνικό σύνολο ο Δημόσιος χαρακτήρας των Ελληνικών Πετρελαίων.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια υπογράμμισαν:

1. Τα ΕΛ.ΠΕ. μαζί με την Δ.Ε.Η. είναι οι ποιο σημαντικές εταιρείες του δημόσιου τομέα αφενός λόγω του μεγέθους και αφετέρου λόγω της σπουδαιότητας του αντικειμένου. Μέχρι τώρα η ιδιωτικοποίηση έχει δείξει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα από την είσοδο των ιδιωτών στην επιχείρηση αλλά στην ουσία σώθηκε ο ιδιώτης (Λάτσης) ο οποίος σταδιακά απέκτησε τον έλεγχο της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας. Τα ΕΛ.ΠΕ. παρά την μείωση της εσωτερικής ζήτησης ανακοίνωσαν για το πρώτο εξάμηνο του 2012 αυξημένα κέρδη EBIDTA 272 εκατομμύρια ευρώ έναντι 217 εκατομμύρια ευρώ το 2011 (αύξηση 25%). Τα κέρδη για το 2013 αναμένονται ακόμα μεγαλύτερα λόγω του αναβαθμισμένου διυλιστηρίου της Ελευσίνας το οποίο θεωρείται από τα πιο σύγχρονα της Ε.Ε. και το κόστος αναβάθμισής του ήταν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.
2. Σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων, ότι προφανώς οι κυβερνώντες δεν επιθυμούν να το πατάξουν, καθώς, όπως είπαν, υπάρχουν οι ελεγκτικοί εκείνοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να το πετύχουν κι άλλοι που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Οι ίδιοι τόνισαν ότι τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω είναι μεγάλα και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Σημείωσαν μάλιστα ότι δυο είναι οι βασικές «πύλες» του λαθρεμπορίου, η θαλάσσια περιοχή της χώρας και τα τελωνεία στα σύνορα.
3. Σε ότι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η αντιπροσωπεία του σωματείου ανέφερε ότι η κατάσταση με την αύξηση της τιμής του θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλους τους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους αλλά και στους βιοτέχνες και επαγγελματίες και για αυτό η απόφαση δεν πρέπει να ισχύσει. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Η Τρόικα θέλει κι άλλο αίμα λένε οι τρομαγμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων



Τρόμαξαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση από την ενημέρωση που είχαν χθες το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών με την επιμονή της Τρόικα να απαιτεί μέτρα σίγουρης απόδοσης απορρίπτοντας τα ισοδύναμα που έχουν προτείνει ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της Τρόικα επιμένουν στο ζήτημα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 έτη και δίνουν προθεσμία στην κυβέρνηση ως την Κυριακή για να κλείσει το πακέτο των μέτρων 11,8 δισ. ευρώ. Η Τρόικα απαιτεί τα 8 από τα 11,8 δισ. να προέρχονται από περικοπές μισθών και συντάξεων σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε στην κυβέρνηση και δεν δέχεται τις εναλλακτικές προτάσεις των κομμάτων της κυβέρνησης για «ελάφρυνση» του πακέτου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκπρόσωπος κόμματος, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν φτάνουν τα μέτρα, η Τρόικα θέλει και άλλο αίμα», ενώ άλλο στέλεχος κόμματος που στηρίζει την κυβέρνηση, αρκέστηκε να πει λακωνικά ότι «είναι άγρια τα πράγματα». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εφικτή η Πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως τα Τέλη Ιανουαρίου 2013, Λέει ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ



Εφικτή μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2013 θεωρεί την πώληση του Ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές.
«Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα δεν είναι κορεσμένη σε κανέναν τομέα, ιδιαίτερα στον τουρισμό», τόνισε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Όσον αφορά τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε: «Αναμένουμε 4 ή 5 εταιρείες να φθάσουν στο τελικό στάδιο (του διαγωνισμού για την πώληση) και να καταλήξουμε σε συμφωνία έως το τέλος του Ιανουαρίου». Μάλιστα εκτιμά ότι η εν λόγω πώληση θα δώσει ώθηση για την άντληση εσόδων ύψους 19 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές της, ενώ θα ανοίξει τον δρόμο για μία σειρά συμφωνιών για υποδομές που θα δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και θα προωθήσουν την οικονομική ανάκαμψη. 
Ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει τον στόχο όσον αφορά στην τιμή της συμφωνίας για την πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κυβέρνηση καταργεί την ειδική σύνταξη των συνδικαλιστών



Στην κατάργηση της ειδικής σύνταξης που καταβάλλεται, λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας προχωρά το υπουργείο Εργασίας. Η νομοθετική ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.
Πηγές του υπουργείου Εργασίας, αναφέρουν ότι η παραπάνω απόφαση, θα επιφέρει εξοικονόμηση πόρων, ενώ "συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος".
Η σύνταξη αυτή, χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ και χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.
Η ειδική συνδικαλιστική σύνταξη θεσμοθετήθηκε το 1937 και αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία, οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

35ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο ΓΣΕΕ



Με την υπ΄αριθμ. 10 της 17/9/2012 εγκύκλιό της, η ΓΣΕΕ γνωστοποίησε προς τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα την προκήρυξη του 35ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της Συνομοσπονδίας.
Αναλυτικά η εγκύκλιος έχει ως εξής:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόβλημα η βιωσιμότητα του χρέους



Οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πιστεύουν πλέον ότι το χρέος μπορεί να επιστρέψει το 2020 σε βιώσιμο επίπεδο, αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη κύκλους της Τρόικας.
Ο στόχος της διαμόρφωσης του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ, το 2020, δεν θεωρείται πλέον ρεαλιστικός, υποστηρίζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε σημερινό ρεπορτάζ, επικαλούμενη κύκλους της Τρόικας. Σύμφωνα με τις εν λόγω εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα είναι εξαρτημένη για περισσότερο χρόνο από την οικονομική βοήθεια των εταίρων της.
Τα νέα αυτά στοιχεία καταδεικνύουν ότι δεν ισχύουν πλέον οι βασικές προϋποθέσεις επί των οποίων στηρίχτηκε το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Η κυριότερη από αυτές ήταν ότι η Αθήνα θα μείωνε το 2020 το επίπεδο του χρέους της στο 120,5% του ΑΕΠ. Για να μπορούσε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θωρήθηκε απαραίτητο να σημειωθεί από το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ. Αυτόν τον στόχο δεν φαίνεται να είναι σε θέσει να πετύχει πλέον η Αθήνα πριν το 2016, αναφέρει το δημοσίευμα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mιά ρόζ γραμμή που δεν τηρεί τις υποσχέσεις της...

Αναδρομική εισφορά στις συντάξεις. Ή καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους «κουτόφραγκους»!!!



Σύμφωνα με τελευταίες φρέσκιες πληροφορίες, η τρικολόρε συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, αποφάσισε λέει να επιβάλει εισφορά σε όσους βγήκαν στη σύνταξη από το 1995 και μετά και έχουν πάρει εφάπαξ. Θα επιβαρύνεται λέει η σύνταξη με αναδρομική εισφορά 1%-3% τον μήνα. Αλήθεια τα νομικά που τα έμαθαν οι ηγέτες μας;    
Σύμφωνα τώρα με το άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος....
 «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε». 
Μετά από αυτό εσείς τι λέτε;
Καταλύουν το Σύνταγμα ή κοροϊδεύουν τους "κουτόφραγκους" της τρόϊκας για να πάρουν τα 31,5 δις για τις τράπεζες και τους προμηθευτές του δημοσίου;
Το ερώτημα όμως είναι ρητορικό. Στην πράξη όχι μόνο το Σύνταγμα έχει de facto καταλυθεί, αλλά και το ίδιο το κράτος έχει καταργηθεί και έχει υπαχθεί στην κυριαρχία της Γερμανίας.  
Εννοείται πως εφαρμόζοντας το άρθρο 120 του Συντάγματος, μπορούμε να βγούμε στους δρόμους και να τους εμποδίσουμε. Αν ποτέ αφυπνιστούμε!!!
Αλλά εμείς είπαμε.
Καναπέ, φραπέ και ένα κοντρόλ στα χέρια για τούρκικα σίριαλ, ειδήσεις και talk show του καθεστώτος..
Σε λίγο θα κτυπήσουν την πόρτα όλων μας.
Κανείς μας δεν θα την γλιτώσει αδέρφια. Οι άνθρωποι ξεπέρασαν κάθε νομικό ή ηθικό φραγμό, αρκεί να διασωθεί το διεφθαρμένο πολιτικό τους σύστημα. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Παλουκωμένος βρυκόλακας 700 ετών βρέθηκε στη Βουλγαρία



Στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας, ο Μεσαίωνας έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του. Ένα από αυτά αφορά σε μια από τις πιο διαδεδομένες δεισιδαιμονίες των άμοιρων χωρικών, που γέννησε στα Βαλκάνια το μύθο του Βαμπίρ, του βρυκόλακα δηλαδή που τρέφεται και ζει για πάντα από το αίμα -κυρίως των ανθρώπων- μέχρι να βρεθεί κάποιος και να του χώσει στην καρδιά ένα παλούκι. Ο σκελετός ενός τέτοιου «βρικόλακα» -διόλου ασήμαντου μάλιστα- που είχε σκοτωθεί με βίαιο τρόπο και έφερε μια σιδερένια ράβδο καρφωμένη στο στέρνο του περίμενε 700 χρόνια για να ανακαλυφθεί από αρχαιολόγους στη Σωζόπολη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καταζητείται ο Μπασάρ αλ Άσαντ




Ένας διοικητής των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανακοίνωσε πως προσφέρεται επικήρυξη 25 εκατ. δολαρίων σε οποιονδήποτε συλλάβει τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ «ζωντανό ή νεκρό», όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από έναν διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ο οποίος δεν κατονομάσθηκε, τα χρήματα της επικήρυξης συγκεντρώθηκαν από δωρεές επιχειρηματιών που τάσσονται εναντίον του αλ-Άσαντ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Αποσύρουν το Ενδιαφέρον τους για Έρευνες στις Νότιες Ακτές της Τουρκίας 11 Διεθνείς Πετρελαϊκές



Καμία από τις 11 διεθνείς πετρελαϊκές που είχαν δείξει αρχικό ενδιαφέρον για έρευνες υδρογονανθράκων στις νότιες ακτές της Τουρκίας στη Μεσόγειο δεν κατέθεσαν, τελικά, αίτηση αδειοδότησης. Έτσι, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους που επικαλείται το Ρώυτερς, η Τουρκία θα ξεκινήσει μόνη της εξορύξεις το 2013 στην περιοχή ανάμεσα Κύπρο και Συρία.
Αιτία της ματαίωσης του διεθνούς ενδιαφέροντος είναι η ανησυχία που προκαλεί η περιφερειακή ένταση λόγω της κλιμακούμενης συριακής κρίσης, αλλά και η στασιμότητα στο Κυπριακό, τη στιγμή, μάλιστα, που οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρούν ήδη με δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων. Το ενδιαφέρον τους αφορούσε έρευνες πετρελαίου σε συνεργασία με την τουρκική κρατική ΤΡΑΟ στην περιοχή ανάμεσα στην Μερσίνα και την Αλεξανδρέττα, κοντά στα σύνορα με την Συρία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δείτε πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα κάθε είδους ακίνητά σας [πίνακας]



Με στόχο την είσπραξη περίπου 2,5 δισ. ευρώ κάθε χρόνο το υπουργείο Οικονομικών προωθεί την τελική ρύθμιση για τη φορολόγηση των ακινήτων με νέο τρόπο. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο φόρος θα είναι ένας και μοναδικός, αλλά για πρώτη φορά θα
συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους ακίνητα και οικόπεδα, εκτός από τις εκτάσεις που καλλιεργούνται από επαγγελματίες αγρότες. 
Ετσι, κάθε είδους κατοικίες, καταστήματα, αποθήκες ακόμη και ιδιωτικά δάση θα φορολογηθούν με βάση τις αντικειμενικές τους αξίες. Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Μετά τις τελικές συνεννοήσεις με την Τρόικα, η ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα αρχίσει να ισχύει από το 2013. 
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ θα παραμείνει αφορολόγητη, ενώ μικρή θα είναι -συνολικά 100 ευρώ- η φορολόγηση και για αντικειμενική αξία έως τις 200.000 ευρώ που σήμερα είναι αφορολόγητα. 
Από εκεί και πέρα, η κλιμάκωση θα ανεβαίνει προοδευτικά για να φτάσει τα 3.400 ευρώ για περιουσία έως 1,1 εκατομμύριο ευρώ και 20.400 ευρώ το χρόνο για περιουσία αντικειμενικής αξίας 3,1 εκατομμυρίων ευρώ.  

ΠΗΓΗ:/logia-starata.blogspot.gr

Στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί δεν φορολογούμε του εφοπλιστές Βρυξέλλες προς Αθήνα: Γιατί δεν φορολογείτε τους εφοπλιστές;



 Ακόμη και η Κομισιόν, βασικός παράγων της τρόικας, ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των εφοπλιστών
 Τη στιγμή που η κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει πογκρόμ κατά συνταξιούχων, εργαζομένων και δήθεν “συντεχνιών” του δημόσιου τομέα, η Κομισιόν ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της αποκαλύπτοντας ότι η μεγαλύτερη συντεχνία στη χώρα μας, η συντεχνία που χαίρει απολύτου ασυλίας, είναι οι εφοπλιστές. Σε έγγραφο με ημερομηνία 17 Αυγούστου διατυπώνει 35 ερωτήματα προς την κυβέρνηση για συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές και προνόμια των εφοπλιστών και ζητεί να καταργηθούν. Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, προειδοποιείται η κυβέρνηση με παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

“Ξεκλειδώνουν” 400.000 πάπυρους από την αρχαία Ελλάδα!



Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν .
H έγκυρη βρετανική εφημερίδα Independent σε ένα άρθρο της έγραψε… “Eureka! Εκπληκτική ανακάλυψη αποκαλύπτει τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων” .
Χιλιάδες χειρόγραφα που έως τώρα δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε και που περιέχουν σπουδαία κείμενα της κλασσικής φιλολογίας τώρα μπορούν να διαβαστούν για πρώτη φορά με μια τεχνολογία που πιστεύεται ότι θα ξεκλειδώσει τα μυστικά των αρχαίων ελλήνων .
Μεταξύ των άλλων θησαυρών που έχουν ήδη ανακαλυφθεί από μια ομάδα επιστημόνων του Παν/μίου της Οξφόρδης υπάρχουν και άγνωστα έως τώρα έργα κλασσικών γιγάντων όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Ησίοδος.
Αόρατη με το κοινό φώς, η ξεβαμμένη μελάνη γίνεται καθαρά ορατή κάτω από υπέρυθρο φώς, με τεχνικές ανάλογες με την επισκόπηση από δορυφόρους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διχασμένη η τρόικα για το αν μπορεί η Ελλάδα να "σωθεί"


Διχασμένη η τρόικα για το αν μπορεί η Ελλάδα να σωθεί
Δύο δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο μεταφέρουν τις αμφιβολίες της τρόικας σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα...
Ανέφικτους θεωρούν οι πιστωτές της Ελλάδας τους στόχους του οικονομικού επιτελείου για μείωση του χρέους, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
«Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός», αναφέρει η εφημερίδα στο φύλλο της Δευτέρας, επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην Τρόικα.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το δεύτερο πακέτο βοήθειας το δημόσιο χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020 ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σχετικά βιώσιμο χρέος και να μπορεί να δανειστεί από τις αγορές ένα χρόνο αργότερα.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Handelsblatt, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014 κάτι που σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2016.
Spiegel: Διχασμένη η τρόικα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel παρατηρείται διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών της τρόικα, σχετικά με το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Ενδεικτικό των διχογνωμιών που έχουν προκύψει είναι το ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας, με την Κομισιόν να προσφέρει μία θετική αποτίμηση της κατάστασης, αλλά τα υπόλοιπα δύο μέλη της τριμερούς να ζωγραφίζουν μία «εικόνα με μελανά χρώματα».
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ παραμένουν ακόμα δύσπιστοι και όσον αφορά στην επάρκεια του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας, ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς εκτιμούν πως δεν θα είναι αρκετό προκειμένου να επιτρέχει στην Αθήνα να πετύχει το στόχο της μείωσης του δημόσιου χρέους της στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. 
ΠΗΓΗ:epikaira.gr

Τα σενάρια για το επίδομα πετρελαίου - Το ποσό θα κυμαίνεται από 200 έως 400 ευρώ - Θα υπολογίζεται με εισοδηματικά κριτήρια



- Στο 1,6(!) κλειδώνει η τιμή του πετρελαίου - Πόσο επηρεάζει το εμβαδόν της κατοικίας
- Ερώτημα για το εάν η "βάφτιση' σε επίδομα πετρελαίου αφήνει εκτός εκείνους με φυσικό αέριο
- Θα παγώσουν πολλά σπίτια το φετεινό χειμώνα
- Ερώτημα γιατί καθυστερούν να πάρουν τις τελικές αποφάσεις
Βάφτισαν αλλιώς αυτό που ονομάζουμε επίδομα θέρμανσης και εγένετο επίδομα πετρελαίου. Και αυτό γεννά ερωτήματα. Όσοι έχουν φυσικό αέριο θα μείνουν εκτός; Παρόλα αυτά τελικές αποφάσεις ή ανακοινώσεις δεν είχαμε από το υπουργείο Οικονομικών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα καταψηφίσει και ο Βουδούρης



Σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης, τονίζοντας παράλληλα ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα.
''Είναι σαφές ότι θα καταψηφίσω τα νέα μέτρα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση ή τη δυνατότητα ή το σθένος να κάνει μια πραγματική διαπραγμάτευση. Γιατί δεν έγινε διαπραγμάτευση και δεν έχει τη δυνατότητα έστω να φέρει στο τραπέζι της διαβούλευσης τα μέτρα που θα έπρεπε να πάρει'', δηλωσε ο Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο "Marconi Radio''. 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Χίλια κινεζικά σκάφη κινούνται προς τα ιαπωνικά νησιά Σενκάκου


Китай протест Китай Япония Китай острова Сенкаку Китай
Στολίσκος από χίλια κινεζικά αλιευτικά σκάφη κινούνται προς τα ιαπωνικά νησιά Σενκάκου, ώστε να επιβεβαιώσουν τα δικαιώματα του Πεκίνου στα εδάφη αυτά. Αυτό ανακοίνωσε το κρατικό ράδιο της ΛΔ Κίνας. Αναμένεται ότι ο στολίσκος θα αφιχθεί στα νησιά ήδη σήμερα.
Στην περιοχή των νησιών Σενκάκου έχουν συγκεντρωθεί πλοία περιφρούρησης της ιαπωνικής ακτοφυλακής. Στο Τόκιο δεν αποκλείουν ότι ο κινεζικός στολίσκος μπορεί να προσπαθήσει να αποβιβάσει καταδρομείς στα ακατοίκητα νησιά. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Παραλύουν τα διυλιστήρια της Πορτογαλίας λόγω απεργιών



Βαρύ πλήγμα για τα κύρια διυλιστήρια της Πορτογαλίας αποτελούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει στη χώρα.
Συγκεκριμένα,  η λειτουργία των δύο κύριων διυλιστηρίων της χώρας, αυτού στη Σίνες, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας, και αυτού στο Ματοσίνχος, κοντά στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας στο βορρά, είχε σχεδόν διακοπεί λόγω της προβλεπόμενης τριήμερης απεργίας. "Η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνάει το 90%", δήλωσε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν την απεργία σε διαμαρτυρία για τον νέο κώδικα εργασίας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Αυγούστου και αποσκοπεί στην χαλάρωση της αγοράς εργασίας στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υιοθέτησε η Πορτογαλία με αντάλλαγμα το πακέτο βοήθειας ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο της χορηγήθηκε τον Μάιο του 2011.
Ο πετρελαϊκός όμιλος Galp ανακοίνωσε ότι "έλαβε μέτρα ώστε ο αντίκτυπος (από την απεργία) να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος και να μην διακοπεί η τροφοδοσία στη χώρα". Εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Λισαβόνα και σε περίπου τριάντα πόλεις της χώρας σε διαμαρτυρία για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, έχουν παραλύσει και τα περισσότερα λιμάνια της χώρας, λόγω απεργίας των λιμενικών, με τα κρουαζιερόπλοια να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ιράν: Έκρηξη στις Γραμμές Ηλεκτροδότησης Πυρηνικού Σταθμού



Οι γραμμές ηλεκτροδότησης του υπόγειου πυρηνικού σταθμού στο Φορντό του Ιράν υπέστησαν ζημιές έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο, όπως δήλωσε σήμερα από τη Βιένη ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Φερεϊντούν Αμπασί Νταβανί.
«Στις 17 Αυγούστου 2012 οι γραμμές ηλεκτροδότησης από την πόλη Κομ προς το συγκρότημα του Φορντό κόπηκαν έπειτα από τη χρήση εκρηκτικών», δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), στην οποία παίρνουν μέρος 155 κράτη μέλη.
«Νωρίς το πρωί οι επιθεωρητές της υπηρεσίας είχαν ζητήσει να προχωρήσουν σε μια μη ανακοινωμένη επιθεώρηση. Η επίσκεψή τους συνδέεται με την έκρηξη;», διερωτήθηκε ο Νταβανί.
«Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στις γραμμές ηλεκτροδότησης του σταθμού στη Νατάνζ», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο πυρηνικός σταθμός του Φορντό, που βρίσκεται κάτω από ένα βουνό, θεωρείται ως η μόνη πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν που δεν κινδυνεύει από ένα στρατιωτικό πλήγμα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Το Ιράν κατασκεύασε 129 πυραυλικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη



Ο διοικητής του Σώματος φρουρών της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν στρατηγός Αλή Τζαφαρί ανακοίνωσε ότι στη διάθεσή του βρίσκονται 129 μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Σαχίντ». 
 Ο στρατηγός είπε ότι αυτές οι συσκευές βρίσκονται στον αέρα περίπου 24 ώρες και μπορούν να χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς. Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι επίσης ικανό να...
μεταφέρει πύραυλο, πράγμα που καθιστά δυνατή την προσβολή στόχων σε μεγάλες αποστάσεις. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Πρόστιμα 17,5 εκατ. δολαρίων θα πληρώσει η Chevron για διαρροή πετρελαίου στη Βραζιλία



Πρόστιμα 17,5 εκατ. δολαρίων θα καταβάλλει η Chevron για διαρροή πετρελαίου στα ανοικτά του Ρι.
Ο αμερικανικός πετρελαϊκός όμιλος Chevron θα καταβάλλει συνολικά πρόστιμα 17,5 εκατ. δολαρίων για τη διαρροή στη θάλασσα 3.000 βαρελιών αργού πετρελαίου ανοικτά του Ρίο ντε Ζανέιρο, τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε σήμερα η διευθύντρια της Βραζιλιάνικης Υπηρεσίας Πετρελαίου (ΑΝΡ) Μάγκντα Σαμπριάρντ.
Τα πρόστιμα των 35 εκατ. ρεάις (17,5 εκατ. δολαρίων) αντιστοιχούν σε 24 παραβιάσεις, που προκάλεσαν ζημίες που η καθεμιά της φθάνει τα δύο εκατ. ρεάις, τόνισε η ίδια. 
ΠΗΓΗ:kathimerini.gr