Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Λίστα Λαγκάρντ



Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών. 

Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί. 

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι τα 2059 ονόματα συμπεριλαμβάνονται στην λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα άτομα έχουν διακινήσει παρανόμως ποσά, είτε ότι κατέχουν παρανόμως καταθέσεις σε αυτήν την τράπεζα. 

Όπως επίσης δεν σημαίνει και ότι φοροδιαφεύγουν ή ότι παρανομούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι γνωστοί επιχειρηματίες με διεθνείς δραστηριότητες, εφοπλιστές που διακινούν συνεχώς ποσά στο εξωτερικό.

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία. 

Τι δείχνει η λίστα 


Η Κατερίνα Σχοινά, σκιτσογράφος
Ο κατάλογος των ονομάτων παραπέμπει σχεδόν σε όλες τις γνωστές ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας ή σε μεμονωμένα μέλη των οικογενειών αυτών. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα που δεν βρίσκονται εν ζωή, όπως ο Ιωάννης Μπούτος, ο γνωστός πολιτικός ο οποίος απεβίωσε το 2004. Προκύπτει λοιπόν ένα εύλογο ερώτημα. Είναι η λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «ΗΟΤ DOC» η ίδια η οποία απεστάλη από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το περιβόητο πλέον CD που παρεδόθη στον τότε υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιελάμβανε πρόσωπα με σχετικά πρόσφατες καταθέσεις στο υποκατάστημα της HSBC.

Η Κατερίνα Σχοινά, σκιτσογράφος
Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Ένα δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο που προκύπτει από την ανάγνωση των ονομάτων είναι πώς ένας μεγάλος αριθμός καταθετών που είναι επιχειρηματίες ή σχετίζονται με επιχειρηματικές οικογένειες με διεθνή οικονομική δραστηριότητα, έχουν λογικά κάθε δυνατότητα να διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία για την εξυπηρέτηση και των ιδίων αλλά και των διαφόρων επιχειρηματικών υποχρεώσεών τους. Υφίσταται ωστόσο πάντα το ενδεχόμενο ακόμη και αυτοί οι επιχειρηματίες να διακίνησαν κεφάλαια από ελληνικές τράπεζες προς την Ελβετία χωρίς τα κεφάλαια αυτά να είχαν δηλωθεί και φορολογηθεί. 
Ο Σταύρος Παπασταύρος,σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά
Παραμένει ωστόσο το ερώτημα για πολλούς άλλους καταθέτες των οποίων η επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα τους δεν συνάδει με την διατήρηση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Αλλά και πάλι μένει να καταδειχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές αν οι λογαριασμοί αυτοί αποτελούν προϊόν παράνομης διακίνησης χρημάτων ή προϊόν φοροδιαφυγής. 

Γνωστά ονόματα ........
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πολύ αύξηση 5-6 λεπτά στο υγραέριο κίνησης



Η είδηση ότι θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου κίνησης πριν από μερικές εβδομάδες, οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου αλλά και 90.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Αυτομάτως «πάγωσαν» οι όποιες παραγγελίες υπήρχαν και, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η «είδηση» που άφησαν κάποιοι να διαρρεύσει έχει μείνει στα λόγια αφού δεν έχει υπάρξει αύξηση στην τιμή του υγραερίου κίνησης.
Ωστόσο το οικονομικό σοκ που υπέστησαν οι εταιρείας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ήταν τεράστιο και όπως φαίνεται δεν το θα αφήσουν να περάσει έτσι. Με ανακοίνωσή τους οι επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδος δηλώνουν αποφασισμένοι να στείλουν στη δικαιοσύνη όσους «διαρρέουν» ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν πιθανής αύξησης της τιμής του υγραερίου.
Αύξηση το πολύ 5-6 λεπτά
Σε συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Σαρημπαλίδη και στην εκπομπή «Μπιπ Μπιπ» στο Zougla Radio, ο εκπρόσωπος των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στα κιτ υγραερίου Στέλιος Μπατσιούδης, τόνισε χαρακτηριστικά πως «κανένας κρατικός φορέας δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις φήμες αυτές, ενώ αντίθετα, πολλοί ειδικοί, επιβεβαιώνουν την άποψη ότι το υγραέριο κίνησης, θα εξακολουθεί να έχει την τιμή που γνωρίζουμε ή θα αυξηθεί ελάχιστα, το πολύ 5 με 6 λεπτά στο λίτρο».
Από εκεί και πέρα με ανακοίνωση του, ο υπό ίδρυση φορέας των εμπόρων που δραστηριοποιούνται στο υγραέριο, αναφέρει, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει την οδηγία (96/2003), σύμφωνα με την οποία σε καμία περίπτωση η φορολογία του υγραερίου δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 25%, ενώ στην βενζίνη είναι 100% έως το 2018».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ Σόλων Κασίνης: "60 τρισ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο αξίας 2 τρισ. ευρώ στην κυπριακή AOZ"



Σόκ και δέος» στην παγκόσμια αγορά ενέργειας προκαλούν οι αποκαλύψεις του διευθυντή της υπηρεσίας Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνη για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που διαθέτει η Κύπρος. Σύμφωνα με τον Σόλων Κασίνη  στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκονται «αποθηκευμένα» συνολικά 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικό αέριο.
Μόνο στο κοίτασμα Αφροδίτη του  «οικοπέδου 12» Αφροδίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του Σόλων Κασίνη στο ΡΙΚ τα κοιτάσματα πιθανόν να ανέρχονται στα 8 με 12 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και, όπως σημείωσε, αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου για 250 χρόνια.
Η συνολική αξία του φυσικού αερίου του «οικοπέδου 12» υπολογίζεται σε 350 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το καθαρό κέρδος μόνο για το συγκεκριμένο κοίτασμα, αν αφαιρεθεί το κόστος ανόρυξης και εκμετάλλευσης, ανέρχεται στα 86 δισεκατομμύρια ευρώ για την κυπριακή Δημοκρατία. 
Αν δε υπολογιστεί η συνολική αξία και των υπολοίπων οικοπέδων της κυπριακής στα οποία εκτιμάται ότι υπάρχει φυσικό αέριο ΑΟΖ σύμφωνα με τις γεωλογικές εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή η συνολική αξία των κοιτασμάτων ανέρχεται σε δύο τρισεκατομμύρια ευρώ. Το καθαρό κέρδος  για την κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα πάντα με τον Σόλων Κασίνη εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 800 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου.
Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι εκτιμήσεις του Σόλων Κασίνη αφορούν μόνο για την αξία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Εάν σε αυτές τις εκτιμήσεις υπολογιστεί και το πετρέλαιο που κρύβεται στον πυθμένα της κυπριακής ΑΟΖ τότε το συνολικό ποσό θα αυξηθεί περεταίρω.  Ο ίδιος στην συνέντευξη του στο ΡΙΚ διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει και πετρέλαιο και όπως δήλωσε «θα γίνει γεώτρηση σε βάθος επτά χιλιομέτρων και θα διαφανεί πόσο πετρέλαιο υπάρχει».
Αναμφίβολα εάν τελικά τα λόγια του Σόλων Κασίνη ενός ανθρώπου που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο το ζήτημα ενεργειακοί πόροι στην Αν. Μεσόγειο, επαληθευτούν τότε θα πρόκειται για την μεγαλύτερη γεωπολιτική μεταβολή στην ιστορία της Κύπρου και ολόκληρου του ελληνισμού, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα υπάρξει η κατάλληλη πολιτική ηγεσία, η οποία θα προετοιμάσει τον ελληνισμό πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά και στρατιωτικά για την υπεράσπιση και διαφύλαξη αυτών των πόρων που αποτελούν την κληρονομία της δικιάς μας γενιάς προς τις επόμενες γενιές που θα έρθουν, για ζήσουν μία καλύτερη ζωή χωρίς τα λάθη και βάσανα που δοκιμάζουν τον ελληνισμό σήμερα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr    

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ έσοδα από την εκποίηση κατασχεμένων καυσίμων



Ποσό ύψους 1.087.000 ευρώ εισέρρευσε στα δημόσια ταμεία από την εκποίηση κατασχεμένων καυσίμων από τον ΣΔΟΕ.
Παράλληλα, οι υπηρεσίες του σώματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο πλαίσιο των ελέγχων σε φορτηγά στα σημεία εξόδου της χώρας προς την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία εντόπισαν τρεις Αλβανούς, ένα υπήκοο ΠΓΔΜ και δύο Έλληνες να εισάγουν ή να χρησιμοποιούν αφορολόγητα, ή νοθευμένα καύσιμα. Τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4.500 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

BΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ: "Αν η Ελλάδα είχε δραχμή θα είχε και εθνική κυριαρχία"



Σε μια εντυπωσιακή δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφορικά με την ελληνική οικονομική κρίση μιλώντας στο γνωστό forum του Διεθνούς Ομίλου "Βαλντάι", που έχει χαρακτηριστεί και Νταβός της Ρωσίας
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική καταστροφή επέρριψε την ευθύνη στην αδυναμία της Ελλάδας να "σηκώσει" ένα νόμισμα όπως το ευρώ και επέκρινε εμμέσως την απόφαση να ενταχθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σημειώνοντας: "Κοιτάξτε τι έχει γίνει στην Ελλάδα με το ευρώ. Εάν η Ελλάδα είχε ακόμα ως νόμισμα της την δραχμή, τότε θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε υποτίμηση, με αποτέλεσμα να μην βιώνει τα σημερινά προβλήματα και να έχει γλιτώσει την κρίση".
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε πως " Αυτό θα ήταν ένα μήνυμα πως η μακροοικονομία ν(σ.σ. εννοεί δημοσιονομική κατάσταση) θα μπορούσε να ανακάμψει από εσωτερικές διορθωτικές κινήσεις, ενώ τώρα δεν υπάρχει άλλη λύση, από το να καταφεύγουν διαρκώς σε δάνεια. Και όταν κάποιος μπαίνει στον φαύλο κύκλο του εξωτερικού δανεισμού στο τέλος οδηγείται σε εκχώρηση της κυριαρχίας του.
Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν ιδιαίτερο βάρος, ακριβώς γιατί γίνονται από έναν, ας πούμε, "ουδέτερο παρατηρητή" της ελληνικής τραγωδίας, ο οποίος δεν έχει κανένα συμφέρον, φυσικά, να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, το αντίθετο θα λέγαμε, αφού έχει τονιστεί επανειλημμένα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε μεγάλα προβλήματα και για την ρωσική οικονομία βάσει της αρχής του ντόμινο
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Συμφωνία Ρωσίας-Ισραήλ για την Α.Μεσόγειο!



Στις 26 Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες, την εμπλοκή του κρατικού μονοπωλίου Gazprom της Ρωσίας στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Ισραήλ μέσω θυγατρικής, συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδας ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη μεταξύ τους συνάντηση.
Αυτό αποκάλυψε  ο διεθνής συμβουλευτικός-πληροφοριακός οίκος για θέματα ενέργειας Platts.
Την ίδια ώρα, αποκαλύπτεται ότι η Gazprom ασκεί πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να κερδίσει το προβάδισμα στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ελληνικής ΔΕΠΑ.
Οι κινήσεις της Gazprom δείχνουν ότι θέλει να έχει σημαντικό λόγο και ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή της αιγαίου και την Μεσογείου , ώστε να μη μειωθεί το εκτόπισμα που έχει με τον σχεδόν μονοπωλιακό εφοδιασμό της ευρώπης με φυσικό αέριο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Platts προς τους πελάτες της και που είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο, στη συνάντηση Πούτιν - Νετανιάχου, οι κυβερνήσεις Ρωσίας και Ισραήλ συμφώνησαν όπως η Gazprom, συστήσει στο Ισραήλ θυγατρική εταιρεία, που θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη των τεράστιων κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν στην ΑΟΖ του Ισραήλ.
Η Platts επικαλείται για τις πληροφορίες αυτές απο δικές της πηγές στο Ισραήλ.
Όπως αναφέρεται μάλιστα, «η ισραηλινή θυγατρική της Gazprom θα εστιασθεί στις γεωτρήσεις καθώς και στη μεταφορά φυσικού αερίου από τα υπεράκτια πεδία της χώρας» και συμπληρώνει πως η Gazprom έχει ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τρεις "Μυστικές" Πόλεις-Κράτη

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω



Με τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του μοιάζει τελευταία η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που παρακολουθεί από κοντά τη ΔΗΜΑΡ, ενώ επιχειρεί να «φορμάρει» τα πολιτικά της αντανακλαστικά στις απαιτήσεις και αιτιάσεις των βουλευτών του κόμματος.
Η μακροσκελής και θολή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποδεικνύει τις ασκήσεις ισορροπίας στις οποίες επιδίδεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, όπως σχολιάζουν πικρόχολα πολιτικοί αναλυτές, η μόνη καθαρή θέση του Βενιζέλου στο προχτεσινό «διάγγελμά» του είναι το ξεπερασμένο και από τις αποφάσεις του τσιτάτο: «η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».
Οι ρητορικές ατραποί όμως του γλωσσοπλάστη προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν αρκούν για να καλύψουν την προφανή αδυναμία μιας ξεκάθαρης γραμμής που θα δίνει συνέπεια και συνέχεια στην πολιτική του κόμματος. Οι βουλευτές επιμένουν να είναι στα… κάγκελα, αφού, παρά την άποψη που διαρκώς διατυπώνει δημόσια ο πληθωρικός Βενιζέλος ότι είναι ο πιο δημοκρατικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, νιώθουν ότι δεν μετέχουν σοβαρά στην όποια διαβούλευση κάνει το κόμμα εντός της κυβέρνησης, δεν θέτουν τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις τους σε τακτικές συνεδριάσεις και γενικώς καλούνται να επικυρώσουν αποφάσεις.
Αυτή η τακτική Βενιζέλου, που λέει με προτεταμένο το δάκτυλο προς τους βουλευτές του «εγώ που ξέρω θα σας πω τι πρέπει να γίνει», έχει εκνευρίσει πολλούς, αρκετοί εκ των οποίων μοιάζει να αναπολούν τον χαοτικό τρόπο λειτουργίας του Γιώργου Παπανδρέου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ... ΞΥΠΝΗΣΤΕ !



ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ  ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΙ  ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΛΙΓΗ  ΤΣΙΠΑ  ΣΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΤΟΥΣ…ΤΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …
ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΕΣ  ΤΟΥΣ!!!
Σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 του Συντάγματος, αν οι 
έδρες που εκενώθηκαν μέσα στο τελευταίο έτος της περιόδου δεν είναι περισσότερες από 60, δεν συμπληρώνονται με αναπληρωματική εκλογή.
Αυτό σημαίνει ότι κατά το τελευταίο έτος της περιόδου θα πρέπει να παραιτηθούν περισσότεροι από 60 βουλευτές για να συμπληρωθούν με αναπληρωματική εκλογή.
Για την περίοδο των τριών πρώτων χρόνων ισχύει το Άρθρο 104 του Π.Δ.96/2007 σύμφωνα με το οποίο αν κενωθεί μια βουλευτική έδρα κατά την διάρκεια της βουλευτικής περιόδου πληρώνεται από τους αναπληρωματικούς αλλά αν δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί ή ο αριθμός τους έχει εξαντληθεί τότε προκηρύσσεται αναπληρωματική εκλογή
..Επειδή όμως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των “Αν.Ελλήνων” εκλέγονται σε όλες τις περιφέρειες και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αυτό στην πράξη σημαίνει γενικές εκλογές!!!
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ  ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ  ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ !!! 
ΘΑ  ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ??? 
ΠΗΓΗ:cretanpatriot.wordpress.com

Δελτίο Τύπου - Η σκανδαλώδης αντιμετώπιση της Siemens δεν έχει τελειωμό...



Ø      Την ώρα που η πραγματική οικονομία στενάζει
Ø      Την ώρα που η παραγωγική δομή της χώρας αποσυντίθεται
Ø      Την ώρα που η ανεργία καλπάζει
Ø      Την ώρα που «με τα δόντια» πασχίζουμε να σωθεί κάθε θέση εργασίας στις επιχειρήσεις
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
Η γραφειοκρατία ενδεδυμένη το μανδύα «ανεξάρτητης αρχής» (ΑΔΜΗΕ) με διάφορες αμφίβολης ισχύος αιτιάσεις προσπαθεί να αποκλείσει την ελληνική εταιρία FULGOR από το διαγωνισμό (υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης για τη διασύνδεση των Κυκλάδων).
Έτσι μένει ένας «παίκτης» στο διαγωνισμό, δηλ. η κοινοπραξία της SIEMENS με εισαγόμενο υλικό, άρα και εισαγόμενη ανεργία!
Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει με προτεραιότητα την με προγραμματική συμφωνία ανάθεση του έργου σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ παραγωγική μονάδα και αν αυτό δεν είναι εφικτό για την εξασφάλιση ισότιμης συμμετοχής στο σχετικό διαγωνισμό των Ελληνικών Εταιριών. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Βουτιά στην αγορά καυσίμων, αλλά κέρδη για τις πετρελαϊκές



Περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011 έναντι του 2009, έβαλε στα ταμεία του το κράτος μόνο και μόνο από τις αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων. Την ίδια στιγμή, βουτιά έκανε η κατανάλωση, εξαιτίας της κάθετης απογείωσης των τιμών, με αποτέλεσμα οι συνολικές ζημιές των 50 μεγαλύτερων επιχειρήσεων εμπορίας πετρελαιοειδών να αυξηθούν από 1,16 εκατομμύρια ευρώ το 2010 σε περίπου 49 εκατομμύρια ευρώ. Παρά ταύτα, μεγάλες πετρελαϊκές εμφάνισαν ιδιαιτέρως σημαντικά κέρδη. Στο μεταξύ, εκτοξεύθηκαν στα ύψη οι περιπτώσεις λαθρεμπορίου και νόθευσης καυσίμων.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας STAT BANK, η οποία αναφέρει πάντως, ότι οι 50 εταιρείες του κλάδου διαχειρίστηκαν το αστρονομικό ποσό των 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που είναι και ο συνολικός τους τζίρος για το 2011. Στον κλάδο βεβαίως επικρατεί ένας υπερ-συγκεντρωτισμός αφού οι 11 πρώτες διαχειρίστηκαν 12,3 δις. ευρώ. Ο τζίρος αυτός ήταν αυξημένος κατά 5,9% σε σχέση με το 2010.
Την ίδια στιγμή αναφέρει η εταιρεία, οργιάζει η νοθεία καυσίμων. Ειδικότερα, εκτιμά ότι το  20% του Πετρελαίου, το οποίο πωλείται ως πετρέλαιο Κίνησης είναι νοθευμένο με πετρέλαιο Θέρμανσης ή Ναυτιλίας. Επίσης, περίπου το 2% των πωλήσεων Βενζινών είναι νοθευμένες με συστατικά που δεν έχουν ειδικό φόρο κατανάλωσης ή από εικονικές αφορολόγητες εξαγωγές. Ακόμα, οι πρατηριούχοι που χρεώνουν τον καταναλωτή με επιπλέον ποσότητα από την πραγματικά παραδοθείσα, δηλώνουν ποσότητα παράδοσης από 3,5% έως 7% μεγαλύτερη της πραγματικής. Έτσι, σε τρέχουσες τιμές ο καταναλωτής βενζίνης ζημιώνεται από 6 έως 12 λεπτά ανά λίτρο στα πρατήρια που «πειράζουν» τις αντλίες.
Ακόμα, σημειώνει η εταιρεία, οι 35 από τις 50 πετρελαϊκές εμφάνισαν επιδείνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.  Οι εταιρείες που βούλιαξαν στις ζημιές είναι οι εταιρείες Ελληνικά Καύσιμα, ΕΚΟ και Dracoil. Οι δύο πρώτες ανήκουν στο συγκρότημα των Ελληνικών Πετρελαίων που ελέγχεται από το κράτος και τον όμιλο επιχειρήσεων Σπύρου Λάτση. Στη ζημιογόνο πλευρά της αγοράς βρέθηκαν δύο ακόμη εταιρείες: Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ και η Jetoil. Η πρώτη που ελέγχεται από τον διεθνή όμιλο επιχειρήσεων του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη προχώρησε σε γενναία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που ενισχύει τη θέση της εταιρείας στην αγορά.
Αντιθέτως, μεταξύ των εταιρειών που εμφάνισαν τα υψηλότερα κέρδη ήταν και οι εταιρείες BP, ΣΕΚΑ, ΣΕΚΑΒΙΝ, Shell, ΕΤΕΚΑ, Αργώ, Revoil, Cyclon, Elin Oil  και Avin. Από τις παραπάνω εταιρείες οι: ΣΕΚΑ, ΣΕΚΑΒΙΝ, Shell, Cyclon  και Avin ανήκουν οι ελέγχονται από τον όμιλο επιχειρήσεων κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ας σημειωθεί ότι κατά το 2011 η ελληνική βιομηχανία Μότορ Όιλ που  κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη. Ιδιαίτερα σταθερή εμφανίζεται η πορεία της εταιρείας εμπορίας καυσίμων ΕΤΕΚΑ, συμφερόντων του κ. Γιώργου Σπανού. Από τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρείες, η ΕΤΕΚΑ εμφανίζει την μεγαλύτερη αύξηση κερδών.
 ΠΗΓΗ:antinews.gr

Νέα παράταση στο διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ



Λήγει σήμερα (μετά την ολιγοήμερη παράταση που είχε δοθεί από το ΤΑΙΠΕΔ) η προθεσμία για την παρουσίαση των συμμαχικών σχημάτων που θα διεκδικήσουν τη ΔΕΠΑ κατά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Η επόμενη προθεσμία είναι εκείνη της 5ης Νοεμβρίου, οπότε θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν ενδεικτικές προσφορές αλλά και να παρουσιάσουν το ενδεικτικό στρατηγικό τους πλάνο για την εταιρεία. Αμέσως μετά οι ενδεικτικές προσφορές και τα business plans θα αξιολογηθούν ώστε να καταρτιστεί η short list και να ξεκινήσει η διαδικασία (data room, ενημερωτικές συναντήσεις κλπ) ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν οριστικές προσφορές.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης και του Ταμείου είναι να δώσει παράταση ολίγων ημερών (7 έως 10) και στην προθεσμία της 5ης Νοεμβρίου, καθώς η κινητικότητα που υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο και η αβεβαιότητα για την υπόθεση «έκθεση τρόικας – εκταμίευση δόσης – επιμήκυνση» βαραίνει το κλίμα και επηρεάζει τις προθέσεις των ενδιαφερομένων.
Το ενδιαφέρον των 14 ξένων και εγχώριων ομίλων που εκφράστηκε στην πρώτη φάση του διαγωνισμού δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται και στη δεύτερη. Όπως υποστηρίζουν παράγοντες που γνωρίζουν το παρασκήνιο, ενώ συζήτησαν πολλοί με πολλούς, τελικά ο μόνος «σίγουρος» παίχτης είναι ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom, ο οποίος μάλιστα, εκτός απροόπτου, φαίνεται ότι θα εμφανιστεί μόνος στο διαγωνισμό και όχι με συμμαχικό σχήμα.
Κινητικότητα υπήρξε και από τις Ιταλικές ENI και EDISON, την Ισραηλινή ISRAEL CORPORATION και τους δύο ελληνικούς ομίλους (αφενός τη συμμαχία Μυτιληναίου – Βαρδινογιάννη και αφετέρου τον Όμιλο ΤΕΡΝΑ). Κοινός παρανομαστής η εξασφάλιση ρόλου, κυρίως μέσω της ένταξης σε κάποιο ισχυρό άρμα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, δεν αποκλείεται σε αυτή τη διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί άλλωστε καταβολή χρημάτων ή άλλου τύπου δέσμευση, να εμφανιστούν κάποιοι  ενδιαφερόμενοι, με το ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης, όμως, να μετατίθεται για αργότερα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Για Καρτέλ στα Καύσιμα Κατηγορούνται οι Shell, Total, BP και Chevron στη Ν. Αφρική



Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Νοτίου Αφρικής απήγγειλε σήμερα κατηγορίες, μετά από έρευνες τεσσάρων ετών, εις βάρος των θυγατρικών των διεθνών πετρελαϊκών Shell, Total, BP και Chevron για σύσταση «καρτέλ»όσον αφορά τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων.
Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την επιβολή γενναίων προστίμων, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται και οι εγχώριες Sasol και Engen.Την ίδια στιγμή, πηγές δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι τέσσερις εταιρίες θα κληθούν να καταβάλλουν, ως πρόστιμο, «το 10% του τζίρου τους» στη Νότια Αφρική για την τελευταία οικονομική χρήση τους.
«Κατά την έρευνά μας λάβαμε γνώση συστηματικών 'ανταλλαγών' ευαίσθητων πληροφοριών για το επιχειρείν ανάμεσα στα στελέχη των 4 εναγόμενων, ενώ διαπιστώσαμε ένα συνωμοτικό πνεύμα», τονίζεται στο πόρισμα. Η Επιτροπή αναφέρει επίσης ότι με την εναρμόνιση των τιμών τους, οι εταιρείες «κατέγραψαν ιστορικά υψηλά περιθώρια κέρδους» από την λιανική εμπορία των προϊόντων τους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Justice For Greece: Αφιέρωμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο Από το "Justice For Greece", μέσω "Στοχασμός-Πολιτική"



α) Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες. Ο «γαλαζοαίματος», που για χάρη τους «κυλίστηκε» στον σοσιαλισμό, λέει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 30/06/2011.
“Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά με την ελληνική οικονομία, θα ήταν για γέλια. Ανέλαβε ο γνωστός Βαγγέλης Βενιζέλος να “σώσει” την ελληνική οικονομία …Ανέλαβε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου να μας βάλει σε αναπτυξιακή πορεία …Ο άσχετος δικηγόρος, που, επειδή τα “παίρνει” γρήγορα, θα μάθει τα οικονομικά της τελευταίας στιγμής, για να μας “σώσει”. Ένας δήθεν διαπρεπής συνταγματολόγος ανέλαβε να μας “σώσει” σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν...
κατέχει.
… Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όλα τα αντισυνταγματικά “ξεράσματα”, τα οποία πληρώνουμε σήμερα ως λαός και εν πολλοίς μάς οδήγησαν στο σημερινό χάλι, δικά του “επιτεύγματα” είναι. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή ο νόμος περί βασικού μετόχου φέρουν την επιστημονική “υπογραφή” του. Αυτά κατάφερε στον τομέα της εξειδίκευσής του. Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε δήθεν διαπρεπής.
Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να ερμηνεύσουμε, είναι η “εικόνα” του στον κόσμο. Γιατί ο κόσμος —ακόμα κι αυτός που δεν τον συμπαθεί— τον θεωρεί έξυπνο; Είναι πράγματι έξυπνος ή αυτή είναι μια “αγορασμένη” πανάκριβη “εικόνα”, την οποία κάποιοι φρόντισαν να του την προσφέρουν απλόχερα; Ο Βενιζέλος είναι πραγματικά έξυπνος ή απλά κάποιους τρίτους τους συμφέρει να τον εμφανίζουν σαν έξυπνο; Ο Βενιζέλος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις στην ανάλυσή της. Δεν είναι αυτό το οποίο φαίνεται και σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο θα ήθελε και ο ίδιος να είναι …Κατ’ αρχήν δεν είναι ο ηγέτης, που έχει φυσικά χαρακτηριστικά ηγέτη.
Οι φίλοι του μιλάνε για έναν δεινό ρήτορα, ο οποίος κατατροπώνει τους συνομιλητές του. Οι ίδιοι μιλάνε για έναν άριστο επιστήμονα, ο οποίος κατέχει πλήθος γνώσεων. Οι ίδιοι μιλάνε για έναν γενναίο άνθρωπο, ο οποίος, μπροστά στην επίτευξη ενός στόχου, δεν φοβάται τίποτε. Όλα αυτά δεν ισχύουν σε απόλυτα μεγέθη και εκεί όπου ισχύουν έχουν μια πολύ συγκεκριμένη εξήγηση.
Ο Βενιζέλος είναι η απόλυτη απόδειξη ότι το πραγματικό θεμέλιο της διάκρισης ενός ατόμου μέσα στην κοινωνία είναι η σωστή επιλογή του στον επαγγελματικό τομέα. Ο Βενιζέλος έφτασε εδώ όπου έφτασε, επειδή διάλεξε το μοναδικό επάγγελμα που του ταιριάζει και μπορούσε να του αποδώσει διάκριση. Ό,τι άλλο κι αν έκανε, δεν θα ξέφευγε από τη μετριότητα του “έξυπνου” του καφενείου της γειτονιάς …Του θρασύδειλου εξυπνάκια, που τσακίζει λιοντάρια όταν αυτά λείπουν και που λέει καμιά μαλ…. για να περάσει η ώρα, όταν αυτά εμφανίζονται μπροστά του. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΑΓΚΙΑ" ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Όταν η Ουγγαρία χλευάζει ΔΝΤ & ΕΕ!



Παράδειγμα προς μίμηση θα έπρεπε κανονικά να αποτελέσει η γενναία στάση της ουγγρικής κυβέρνησης απέναντι στο ΔΝΤ και την ΕΕ. Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban έβαλε τα γυαλιά στην ελληνική κυβέρνηση με τη γενναία της στάση αναφορικά με τη συμφωνία που είχε υπογράψει η προηγούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν μετέβη στη Βουδαπέστη αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στην Αφρική, προκειμένου να παρακολουθήσει τον τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα που εδώ τα κυβερνητικά στελέχη σχεδόν στέκονται προσοχή στις επισκέψεις της τρόικας.
«Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο ΔΝΤ και στην ΕΕ που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική Liberation. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γαλλική Le Monde «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται οViktor Orbán, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Ο Orbán επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Η άρνηση της ουγγρικής κυβέρνησης θορύβησε τους πιστωτές, ενώ προκάλεσε ρίγη θαυμασμού. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σκιέργκι Μάτολσι μιλώντας στην ουγγρική κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρος για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση απέναντι στη συνταγή λιτότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)
«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας» σημείωσε.
Μάλιστα η νέα κυβέρνηση αντιπρότεινε στους απεσταλμένους του ΔΝΤ ένα νέο τρόπο προκειμένου να μαζέψει έσοδα. Αντί για μέτρα που θα στοχεύουν στη μεσαία τάξη πρότεινε το απλό: Να φορολογηθούν οι τράπεζες, υπό τη μορφή έκτακτης εισφοράς. Ένα μέτρο που στη χώρα μας έχει επιβαρύνει χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Μάλιστα η γερμανική Frankfurter Allgemeine, υπογράμμισε σε δημοσίευμά της ότι «η Ουγγαρία θα γίνει η 1η χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων».
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ; Τρέλα τρόικας: "Εμείς αποτύχαμε αλλά εσείς θα πάρετε νέα μέτρα πέρα από αυτά των 13,5 δισ."!



Πριν καν κλείσει το πακέτο των νέων μέτρων που έχουν σπρώξει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα στην άβυσσο της κοινωνικής εξέγερση, η τρόικα ζητεί νέα μέτρα, πέραν των 89, και μάλιστα με ποια δικαιολογία; Ότι έχει αποτύχει παταγωδώς η πολιτική της αφού ομολογεί πλέον είναι ασιαφανές ότι ο στόχος του 120% του χρέους επί του ΑΕΠ είναι αδύνατον να επιτευχθεί το 2020! 
Όπως μεταδίδει το Reuters, tο ελληνικό χρέος θα βρίσκεται πάνω από τον στόχο του 120%του ΑΕΠ το 2020, βάσει προκαταρτικής έκθεσης του ΔΝΤ που παρουσιάστηκε στο Euroworking Group, και στην οποία αναφέρεται ότι η Αθήνα θα χρειαστεί να προβεί σε ... περισσότερες μεταρρυθμίσεις (σ.σ.: έτσι λένες πλέον τους νέους φόρους: "Μεταρρυθμίσεις").
«Είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
«Νέα μέτρα πρέπει να ληφθούν, εκτός των υπαρχόντων 89» προσέθεσε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πραγματικότητα στο Ναυτικό των ΗΠΑ το 2015 (βίντεο)





Σε δύο χρόνια από σήμερα το αμερικανικό Ναυτικό θα έχει στην διάθεση του για επιχειρησιακή χρήση το πρώτο όπλο laser.
Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε πλοία και θα μπορεί να αντιμετωπίσει μικρά σκάφη, UAV αεροσκάφη και πυραύλους. Το σύστημα αποτελεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών πολλών ετών και ήδη από τον Απρίλιο του 2011 το αμερικανικό Ναυτικό είχε αποδεσμεύσει το πρώτο βίντεο από μία δοκιμή όπου η δέσμη laser του πυροβόλου είχε προκαλέσει φωτιά στις μηχανές ενός ταχύπλοο σκάφους στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας.
Ακολούθησε η προσπάθεια ολοκλήρωσης του συστήματος στα πλοία και το 2015 το πρώτο σύστημα θα είναι επιχειρησιακό στο αμερικανικό Ναυτικό. Το πλεονέκτημα του πυροβόλου laser είναι ότι μία ριπή κοστίζει μόλις ένα δολάρια όταν το κόστος των πυραύλων φτάνει τα 1,4 εκατ. δολάρια.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΗ !...



Να συμφωνήσουμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το ευρώ είναι μονόδρομος. Ότι η Ελλάδα δεν έχει σήμερα τίποτε να κερδίσει από μια έξοδο από το κοινό νόμισμα. Αυτή άλλωστε είναι η κυρίαρχη σήμερα πολιτική θέση, εντός και εκτός Ελλάδος.
Το επόμενο ερώτημα, όμως, που δεν έχει απαντηθεί, είναι πού οδηγείται η χώρα μέσα από αυτόν τον μονόδρομο. Οδηγείται μέσω μιας βίαιης έστω προσαρμογής προς την «ευρωπαϊκού τύπου» ανάπτυξη, ή μήπως κινδυνεύει να γίνει «ευρωλιγούρης», ένας επιβάτης με εισιτήριο καταστρώματος στο πλοίο της ευρωζώνης ; Πρόκειται για κίνδυνο που καθίσταται ολοένα και περισσότερο ορατός.
Οι καταιγιστικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η εμμονή της τρόικας να αυξήσει την ελληνική ανταγωνιστικότητα κυρίως μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους, η μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων (με έμφαση στα μεγάλα ακίνητα), όλη η πρακτική της «εσωτερικής υποτίμησης» μαρτυρά το εξής απλό : Ότι οι «εταίροι» μας, θεωρητικά ισότιμοι, μας αντιμετωπίζουν ως «άτακτους» Βαλκάνιους, που στην πραγματικότητα δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να διεκδικούν βιοτικό επίπεδο σημαντικά υψηλότερο από αυτό των γειτόνων τους.
Κάθε τόσο η κυρία Μέρκελ θυμάται ότι στην Ελλάδα δεν έχουν πληρώσει οι πλούσιοι, αλλά μόνο οι υπόλοιποι, ή ότι δεν έχουμε προχωρήσει στην εκ βάθρων ανανέωση της φορολογικής νομοθεσίας. Ωραία λόγια. Στην πράξη, όμως, η τρόικα δεν φώναξε μέχρι σήμερα «δεν θα σας δώσουμε τη δόση αν δεν κάνετε σωστό φορολογικό σύστημα, γιατί το θεωρούμε πρώτη προτεραιότητα». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Οι μάσκες έπεσαν!



Το πραγματικό του πρόσωπο και τις αληθινές του επιδιώξεις αποκάλυψε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ. Πίσω από τη μάσκα του «φιλεργατικού» εκπροσώπου των βιομηχάνων επιχείρησε να κρύψει τους χρόνιους και μύχιους πόθους του ΣΕΒ, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε και η τακτική του και ο στόχος του.
Όλως τυχαίως αυτός ο στόχος συμπλέει με το στόχο και τις απαιτήσεις του κ. Τόμσεν.
Μπορεί για τον Πρόεδρο του ΣΕΒ οι τριετίες, τα επιδόματα και γενικότερα τα εργασιακά δικαιώματα να είναι «χαϊμαλιά και σκουλαρίκια», για τους εργαζόμενους όμως είναι σημαντικές κατακτήσεις που έχουν κατοχυρωθεί με ΣΣΕ, είναι αναγκαίες και βασικές προϋποθέσεις για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Ας αφήσει λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα για τις μνημονιακές πολιτικές και τη ρύθμιση των εργασιακών θεμάτων και ας μας απαντήσει με ειλικρίνεια και καθαρότητα: συμφωνεί ή διαφωνεί με το ρόλο, τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της Τρόικα.
Ο κ.Δασκαλόπουλος υπεραμύνεται δημοσίως του κοινωνικού διαλόγου όταν σε πρόσφατη πρόσκληση της ΓΣΕΕ για την υπογραφή Εθνικής Σύμβασης που θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό πριν τις μειώσεις, περιορίστηκε στο να σφυρίζει αδιάφορα.
Αφού λοιπόν διαφωνεί γιατί αρνείται να προσέλθει σε διάλογο όπως του είχε ζητηθεί από την ΓΣΕΕ και τους δύο εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ & ΕΣΕΕ) για την υπογραφή της εθνικής σύμβασης και εκχωρεί στον κ.Τόμσεν το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και άλλων εργοδοτικών φορέων;
Προφανώς κοινωνικός διάλογος, όταν άλλα λέγονται δημοσίως, άλλα στην κ.Μέρκελ, άλλα στους κοινωνικούς συνομιλητές και εν τέλει σε εντελώς άλλα συμφωνεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ με τις απαιτήσεις της Τρόικα, δεν υπάρχει και ούτε μπορεί να υπάρξει και υπεύθυνος γι’ αυτό είναι αποκλειστικά ο κύριος Δασκαλόπουλος. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Τι ξέρει η Γερμανία και επαναφέρει 150 τόνους χρυσού της από ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Γαλλία



Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας Μπούντεσμπανκ αποφάσισε να επαναφέρει 150 τόνους χρυσού, οι οποίοι είχαν παραδοθεί προς φύλαξη σε ξένες τράπεζες κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου.  
 Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου η Γερμανία είχε αποστείλει ράβδους του πολύτιμου κίτρινου μετάλλου προς φύλαξη σε άλλες μεγάλες δυτικές δυνάμεις, φοβούμενη τυχόν...
επίθεση από πλευράς της ΕΣΣΔ. Ο χρυσός κατανεμήθηκε κατά τον εξής τρόπο: στις ΗΠΑ φυλασσόταν το 66 % των αποθεμάτων της Γερμανίας, στη Μ.Βρετανία το 21 % και στη Γαλλία το 8 %. Μέχρι στιγμής η Γερμανία διαθέτει το δεύτερο σε μέγεθος κρατικό απόθεμα σε χρυσό. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

FT: "Ζητούν από την Ελλάδα να προσλάβει ξένους τεχνοκράτες"!



«Ζητούν από την Ελλάδα να προσλάβει ξένους τεχνοκράτες»  είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της αγγλικής έκδοσης των Financial Times που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τό δημοσίευμα η γερμανική κυβέρνηση ζητά την «υποχρεωτική» πρόσληψη ξένων ειδικών για να βοηθήσουν στην Ελλάδα στην είσπραξη των φόρων, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, ως αντάλλαγμα για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της με πρόσθετη χρηματοδότηση 16-18 δισ. ευρώ.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα των FT, τα μέτρα επιβολής διεθνούς ελέγχου στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τον ελληνικό προϋπολογισμό θα είναι περισσότερο προωθημένα σε σχέση με το παρελθόν. Τα μέτρα αυτά υποστηρίζονται, σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, από τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το νέο σχέδιο για την Ελλάδα προβλέπει επίσης την αυτόματη και οριζόντια μείωση των δημοσίων δαπανών, εάν η χώρα μας αποκλίνει από τους αναθεωρημένους στόχους για το δημοσιονομικό έλλειμμα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δολοφόνησαν Ελληνορθόδοξο ιερέα στην Συρία - Πρώτα του έβγαλαν τα μάτια (vid)



Ενας Ελληνορθόδοξος ιερέας που υπηρετούσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δολοφονήθηκε από μισθοφόρου ισλαμιστές στην Συρία, αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά, ενώ  μετέφερε λύτρα για την απελευθέρωση ενός απαχθέντος Σύρου γιατρού επίσης ελληνορθόδοξου. Ο ιερέας απάχθηκε με την σειρά του και ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Είναι μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο από τα εκατοντάδες που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας τους οποίους δολοφονούν καθημερινά οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί σαφώς υπέρ των ισλαμιστών με δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου.
Ο 43χρονος ιερέας Σωτήρη Χαντάντ, βρέθηκε νεκρός στην πόλη Κατάνα και ενώ αγνοούνταν η τύχη του επί μια τουλάχιστον εβδομάδα. Τον είχαν βασανίσει φρικτά, του έβγαλαν τα μάτια και βέβαια είχαν αρπάξει τα λύτρα που μετέφερε για τον απελευθέρωση του άλλους Ελληνορθόδοξου, του οποίου η τύχη αγνοείται.
Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα ημέρες όταν άγνωστοι απήγαγαν έναν 35χρονο γιατρό μέλος της Ορθόδοξης Κοινότητας. Τότε ισλαμιστές μισθοφόροι τηλεφώνησαν στην οικογένειά του και ζήτησαν λύτρα ύψους 550.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο
Τα χρήματα ανέλαβαν να μεταφέρουν ο ιερέας και ο θείος του γιατρού, όμως και αυτοί στην συνέχεια, έπεσαν και αυτοί θύματα απαγωγής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι επιτελείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας δέχθηκαν τηλεφώνημα αγνώστου, πιθανότατα από την ομάδα των απαγωγέων, ο οποίος τους έδωσε πληροφορίες για την τοποθεσία που βρισκόταν η σωρός του ιερέα στην πόλη Ντρούσα, στην συνοικία Τζαραμάνα. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι κατά την διάρκεια της κηδείας του οι ισλαμιστές είχαν τοποθετήσει βόμβες στις πορεία της πομπής, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 4 άτομα, όλους Ελληνορθόδοξους. 
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα. «Ζούμε όλοι μαζί. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να έγινε από Σύριους. Οι άνθρωποι σέβονται τους ιερείς, όπως και τους Ιμάμηδες», φωτογραφίζοντας τους ισλαμιστές μισθοφόρους που με την υποστήριξη των δυτικών έχουν αιματοκυλίσει την Συρία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ?...



Η κυβέρνηση και οι εταίροι της στην Ε.Ε. έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο δημοσιονομικό, αλλά έχει να κάνει και με την αξιοπιστία της, στην Ευρώπη και διεθνώς. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να ανορθώσει το κύρος της χώρας και να ανακτήσει μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης προς αυτήν.

Ας δεχτούμε ότι τα πράγματα έχουν ακριβώς έτσι. Αρκεί ορισμένοι, πάνω στη χαρά τους, να μην ξεχνούν ακόμη μια κρίσιμη, όσο και προφανή πλευρά: ότι για να βγούμε από το τούνελ της κρίσης, δεν αρκεί να υπάρχει καλή «χημεία» ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της. Είναι απολύτως αναγκαία και η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κυβέρνηση -ή γενικότερα την πολιτική ελίτ- και τους πολίτες αυτής της χώρας. Να σου δώσω, βρε αδερφέ, τον όβολό μου, έστω και με το ζόρι, αλλά τουλάχιστον να ξέρω ότι δεν πρόκειται να με κλέψεις ξανά, ούτε να με κοροϊδέψεις.

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα. Διότι η εποχή του «μπλα μπλα» και των ατελείωτων «θα» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και έχει δώσει τη θέση της στην αμείλικτη κριτική: Δείξε μου τι κάνεις, για να σου πως ποιος είσαι. Και έτσι, οι κυβερνώντες βρίσκονται πολλαπλά εκτεθειμένοι. Ας ξεχάσουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις ότι νέα μέτρα δεν θα υπάρξουν και ας πάρουμε συγκεκριμένα παραδείγματα: όπως, την είδηση ότι η ΔΕΗ, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα, οφείλει να προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος. Για σιγά, θα πει κανείς. Εσείς δεν λέτε ότι εκτός από τους μισθούς, πρέπει να πέσουν και οι τιμές; Πώς γίνεται, λοιπόν, να τις αυξάνετε σε ένα είδος πρώτης ανάγκης, που επιβαρύνει άμεσα τα νοικοκυριά ;
Πάμε τώρα στη φοροδιαφυγή, η αντιμετώπιση της οποίας είναι η αγαπημένη «καραμέλα» τούτης και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπα, καλοί μου άνθρωποι. Πώς γίνεται να κηρύσσετε ανένδοτο και, την ίδια ακριβώς στιγμή, υπουργοί Οικονομικών, πρόεδροι κομμάτων και κορυφαία στελέχη να παίζουν κρυφτούλι με το... στικάκι που περιέχει τα ονόματα των άπιστων και απάτριδων ;
Πάρτε τώρα το θέμα των τραπεζών -οι οποίες θα απορροφήσουν το σύνολο και αυτής της «δόσης», μην αφήνοντας παρά πενταροδεκάρες στην αγορά. Ας υποθέσουμε ότι ορθώς τις ενισχύετε διαρκώς με κεφάλαια. Για απαντήστε, όμως, σε δύο ερωτήματα :
Πρώτον, πώς δέχεστε να σας κάνουν τον τσαμπουκά και να μη δέχονται να πληρώσουν ούτε τα 550 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως δική τους οφειλή ;
Και δεύτερον, από τα δεκάδες δισ. που τους έχετε δώσει, δεν βρήκατε ούτε 4 - 5 για να στηρίξετε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία καταρρέουν ;
Κι ας τελειώσουμε με το «θα πεινάσετε!» -την απειλή που εκτόξευσε προχθές ο υπουργός Οικονομικών. Αλήθεια, κύριε υπουργέ, μήπως από τον φόρτο εργασίας έχετε κάνει λάθος στον χρόνο που χρησιμοποιήσατε; Διότι σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες σας πεινούν ήδη... Εκτός αν λειτουργείτε και εσείς με βάση την αρχή ότι σύμμαχος του κακού είναι το χειρότερο. Αλλά τότε, δεν μιλάμε για εμπιστοσύνη, αλλά για φόβο... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Σύγκρουση για την απόσυρση του δημοσίου από ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κ.λπ.



Έντονο αναβρασμό στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστερά προκαλεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο σε σειρά ΔΕΚΟ μεταξύ των οποίων τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΔΙΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ κ.ά. , απειλώντας την κυβερνητική συνοχή.
Στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον 10 βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν την ρύθμιση, καθώς ζητούν πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
Μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης της ρύθμισης από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή σχετική τροπολογία η οποία όμως και πάλι δεν ικανοποιεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν εξασφαλίζει ότι η γνώμη που θα εκφράσει η Βουλή για κάθε αποκρατικοποίηση θα είναι δεσμευτική.
"Εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή", λένε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο εισηγητής του νομοσχεδίου, από το ΠΑΣΟΚ κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια, και αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι "σε μεγάλο βαθμό μπορεί να καλύψει αυτό που ζητάμε από την πρώτη μέρα".
Ωστόσο, οι 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν δεν καλύπτονται από όσα είπε ο κ. Κουκουλόπουλος, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως τεταμένο εντός του ΠΑΣΟΚ.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στην ομιλία του ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στο επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ και τις κρίσεις των υπαλλήλων στις εφορίες.
Την ρύθμιση που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις εξάλλου έχει ήδη δηλώσει ότι θα την καταψηφίσει και η Δημοκρατική Αριστερά, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν η ρύθμιση θα περάσει τελικά την Τρίτη, όταν δηλαδή έχει προγραμματιστεί η ονομαστική ψηφοφορία. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δέσμη 31 Μέτρων Προτείνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την Αγορά Καυσίμων



Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε σήμερα να γνωμοδοτήσει υπέρ της υιοθέτησης μιας ευρείας γκάμας μέτρων με σκοπό την άρση των στρεβλώσεων στην αγορά πετρελαιοειδών και τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού με θετικές συνέπειες, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους τελικούς καταναλωτές.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή τονίζει σχετικά ότι έκρινε αναγκαίο και σκόπιμο να επανεξετάσει τις συνθήκες λειτουργίας στον κλάδο των πετρελαιοειδών αφού η ύπαρξη ρυθμιστικών εμποδίων ανατροφοδοτεί την μη ομαλοποίηση των συνθηκών λειτουργίας στον νευραλγικό αυτό κλάδο της οικονομίας. «Η κατάσταση αυτή περιορίζει υπέρμετρα, όπως είναι επόμενο, την οικονομική και επιχειρηματική ελευθερία και εισάγουν εμπόδια στη λειτουργία του ανταγωνισμού (ιδίως αναφορικά με την είσοδο νέων επιχειρήσεων ή/και την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στην αγορά), χωρίς να προκύπτει ή να υφίσταται πλέον επιτακτικός λόγος δημοσίου συμφέροντος για τη διατήρησή τους», σημειώνεται.
Ειδικότερα η Επιτροπή προτείνει:
Ι. Στάδιο διύλισης
1. Να υποχρεωθούν οι εταιρίες διύλισης να γνωστοποιούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) το κόστος τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας που χρεώνουν τις εταιρίες εμπορίας και τους μεγάλους τελικούς καταναλωτές, τόσο στην εγχώρια αγορά (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης) όσο και στη διεθνή αγορά (αεροπορικά, ναυτιλιακά καύσιμα).
2. Να υποχρεωθούν οι εταιρίες διύλισης να προβαίνουν σε αναλυτικό επιμερισμό των στοιχείων κόστους που περιλαμβάνονται στην προσαύξηση (premium) που χρεώνουν τις εταιρίες εμπορίας και τους μεγάλους τελικούς καταναλωτές, τόσο στην εγχώρια αγορά (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης) όσο και στη διεθνή αγορά (αεροπορικά, ναυτιλιακά καύσιμα), και να γνωστοποιούν τα στοιχεία αυτά στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ