Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

UFO ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

75.000 ευρώ κόστισε η παραγωγή του σποτ του ΕΟΤ με την Όλγα και το iPhone της




Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε το video του ΕΟΤ που ανέδειξε η Παραπολιτική το οποίο κι επιχειρεί να διαφημίσει την Ελλάδα μέσω ενός σποτ γυρισμένου στο Λονδίνο στο οποίο συμμετέχει και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Αναζητήσαμε και βρήκαμε...
...στη Διαύγεια το έγγραφο με το κοστολόγιο του συγκεκριμένου κακόγουστου happening το οποίο κι άγγιξε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 75.000 ευρώ.




Πιο συγκεκριμένα, το γύρισμα του σποτ κόστισε περίπου 65.000 ευρώ ενώ 15.500 ευρώ κόστισε η δεξίωση για 200 άτομα που ακολούθησε. Κι όλα αυτά για να διαφημιστεί ο Τάμεσης με πρωταγωνίστρια την Όλγα... 
Δείτε το video εδώ. 
ΠΗΓΗ:parapolitiki.com

ΑΠΩΛΕΙΕΣ 13 - 136€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ Η παρακράτηση «τρώει» μισθούς και συντάξεις


Η παρακράτηση «τρώει» μισθούς και συντάξεις
Οδυνηρές συνέπειες για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει η νέα φορολογική κλίμακα, η εφαρμογή της οποίας αρχίζει τον Ιανουάριο. Στις περικοπές θα συνυπολογιστούν και οι εισοδηματικές απώλειες που προκύπτουν από το δραστικό «ψαλίδισμα» των αποδοχών και την κατάργηση των δώρων
Νέα... αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η αύξηση της παρακράτησης φόρου, η οποία θα υπολογίζεται από τον Ιανουάριο του 2013 με την καινούργια φορολογική κλίμακα, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα παιδιά, τα οποία καταργούνται.
Το νέο καθεστώς θα οδηγήσει σε αύξηση της παρακράτησης που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει μέχρι και το 90% για μισθωτό με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ.
Οπως προκύπτει από τους αναλυτικούς πίνακες που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» (για τους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και όλους τους συνταξιούχους) οι πρόσθετες μηνιαίες απώλειες κυμαίνονται από 13 έως και 136 ευρώ για όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά και οι αποδοχές τους κυμαίνονται από 916 έως και 2.917 ευρώ τον μήνα.

Από την άλλη, οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος μειώνουν την παρακράτηση μέχρι και 33 ευρώ τον μήνα για όσους δεν έχουν παιδιά και οι ετήσιες αποδοχές τους είναι χαμηλότερες των 25.000 ευρώ.
Θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι οι απώλειες ελέω αυξημένης παρακράτησης έρχονται να προστεθούν στις μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα «τρέξουν» από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, αλλά και από την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο και στους συνταξιούχους.
Πιο αναλυτικά, το 2013 η παρακράτηση φόρου θα γίνεται με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών και θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα έλθει στη Βουλή ίσως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Ειδικότερα, καταργούνται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τα προστατευόμενα παιδιά και θα ισχύει νέο σύστημα υπολογισμού του φόρου των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Τα 3 κλιμάκια
Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα με τρία κλιμάκια.        
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΕΚΤ - ΤΤΕ Ρυθμίσεις δανείων: Σε ποια λύση καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες


Ρυθμίσεις δανείων: Σε ποια λύση καταλήγουν κυβέρνηση και τράπεζες

Περίοδο χάρητος τεσσάρων ετών, επιτόκιο 1,5% και μηνιαία δόση κάτω από τα 200 ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για την ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.
Οι ρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν τελούν σε κάθε περίπτωση υπό την αίρεση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» για να ισχύσουν.
Οπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, στη σύσκεψη που είχε σήμερα με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, οι αλλαγές που θέλει να επιφέρει η κυβέρνηση, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην αγορά από τις αρχές του 2013, εφόσον εγκριθούν.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης η ρύθμιση θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν τεκμαιρόμενη εξαρτημένη σχέση εργασίας (μπλοκάκια), το οικογενειακό εισόδημα των οποίων θα πρέπει να είναι έως 25.000 ευρώ και να έχει μειωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2010 τουλάχιστον κατά 35%.
Κατά την περίοδο χάριτος ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους του δανείου με όριο το 30% του εισοδήματός του. Σε περίπτωση που η δόση υπερβαίνει το ποσοστό αυτό θα είναι χαμηλότερη.
Στη ρύθμιση εντάσσεται η πρώτη κατοικία, η αντικειμενική αξίας της οποίας για μισθωτούς και συνταξιούχους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ για τους πολύτεκνους τις 200.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στην προωθούμενη ρύθμιση εντάσσονται ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια όπως άνεργοι, ανάπηροι και πολύτεκνοι, ενώ οι άνεργοι κατά την περίοδο χάριτος δεν θα καταβάλλουν δόση.
Επίσης, η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει την επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2013.
Παράλληλα σχεδιάζεται η τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Στο πλαίσιο αυτό θα αρκεί η σύμφωνη γνώμη του 51% των πιστωτικών ιδρυμάτων και όχι του 100% αυτών που απαιτούνταν μέχρι σήμερα.
Επιπλέον την ημέρα που θα καθορίζεται η δικάσιμος ο δανειολήπτης θα ξεκινά να καταβάλλει ελάχιστο ποσό, το οποίο θα είναι στο 10% της προηγούμενης δόσης που είχε οριστεί με την τράπεζα, με ελάχιστη δόση τα 40 ευρώ το μήνα και το ποσό θα μετρά για το κεφάλαιο.
Παράλληλα καταργείται ο Τειρεσίας με τη μορφή που ισχύει σήμερα.
Στις προωθούμενες αλλαγές εντάσσεται και η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών με προγράμματα που θα βγάλει η κάθε τράπεζα. 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Απόδειξη ότι η Σελήνη είναι αστρόπλοιο!



Πολλοί είναι αυτοί που όταν λέω ότι η Σελήνη είναι ένα διαστημόπλοιο και όχι δορυφόρος της γης ξεσπάνε στα γέλια, ή ακόμα με κοιτάνε πολύ περίεργα σαν να είμαι εγώ εξωγήινος…. τους δικαιολογώ!!! Είναι ένα πείραμα που έκανα για να δω τις αντιδράσεις του κόσμου σε κάτι που λιγοστοί γνωρίζουν ότι η Σελήνη είναι "κάτι" που δεν θα έπρεπε να είναι εκεί που βρίσκεται τώρα αλλά κάπου αλλού!!! Σας φαίνεται και εσάς παράξενο; 
Δεν σας αδικώ, φαίνεται παράξενο ακόμα σε κάποιους από τους συνεργάτες μου. Βλέπεται είναι κάτι που δεν μπορεί να το χωνέψει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ότι η Σελήνη είναι κάτι άλλο από ότι αυτό που μαθαίναμε στο σχολείο, ότι είναι μια τεράστια προστασία της γης από τους μετεωρίτες και ότι αν δεν υπήρχε η Σελήνη δεν θα υπήρχε η γη!!! Είναι όμως η αλήθεια αυτή; 
Μετά από σοβαρές έρευνες και μελέτες όχι μόνο δικές μου ή των συνεργατών μου αλλά και άλλων πολλών επιστημόνων, μαθηματικών, αστρονόμων, γεωλόγων καταθέτω το παρακάτω άρθρο με αποδείξεις που δείχνουν ότι η Σελήνη είναι ένα τεχνητό αστρόπλοιο και όχι ένας πλανήτης-δορυφόρος της γης!!!!!
Ξεκινώντας την έρευνα αυτήν ήθελα τουλάχιστον τα μαθηματικά τα οποία είναι αλάνθαστα αλλά είναι και η παγκόσμια γλώσσα του σύμπαντος να συμφωνούν με τις έρευνες μου!! Όταν ανάθεσα σε έναν από τους συνεργάτες μου να μου βρει αποστάσεις γη-Σελήνης, την μάζα της αλλά και ότι άλλο μπορούσε να βρει που να μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στια μαθηματικές αποδείξεις…… έμεινα άφωνος όταν μου είπε ότι ήδη έχουν γίνει οι ανάλογες διαδικασίες ειδικά από έναν μεγάλο αστρονόμο και συγγραφέα του προηγούμενου αιώνα Ισαάκ Ασίμωφ. Αμέσως παράτησα ότι έκανα και έτρεξα να βρω τις αποδείξεις μόνος μου….. ήθελα να μάθω αν ο Ασίμωφ είχε τις ίδιες ανησυχίες με μένα και με κάποιους άλλους ερευνητές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είπα - ξείπα για το ΕΚΑΣ από την κυβέρνηση


Είπα - ξείπα για το ΕΚΑΣ από την κυβέρνηση

Αλλαγή στάσης για το ΕΚΑΣ μέσα σε μια εβδομάδα πραγματοποιεί η κυβέρνηση.
Ειδικότερα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε το Υπουργικό Συμβούλιο, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν θα καταβάλλεται στους συνταξιούχους με τη συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας τους, όπως προέβλεπε ο νόμος του Μεσοπρόθεσμου (ν. 4093/2012), αλλά με τη συμπλήρωση του 65ου έτους.
Η αλλαγή αυτή, κρίθηκε αναγκαία για λόγους δημοσιονομικούς και ενδεχομένως να προκαλέσει ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, καθώς η Δημοκρατική Αριστερά είχε ταχθεί κατά της χορήγησης του ΕΚΑΣ στα 65.
Ομοίως, η χορήγηση του ΕΚΑΣ για τα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του γονέα τους πραγματοποιείται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ορίου ηλικίας.
Ακόμη, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διευκρινίζεται το ποιοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας εξαιρούνται από τις μειώσεις συντάξεων (1.1.2013) που κυμαίνονται από 5% έως 20%. Ειδικότερα, εξαιρούνται όσοι:
α. Πάσχουν από μυασθένεια-μυοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, 
β. έχουν ακρωτηριασμό κατά τα τέσσερα άκρα, από τον αστράγαλο και πάνω για τα δύο κάτω άκρα και από τον καρπό και πάνω για τα δύο άνω άκρα ή έχουν υψηλό μηριαίο ακρωτηριασμό των δύο κάτω άκρων ή πλήρη ακρωτηριασμό των δύο άνω άκρων ή αντίστοιχο ακρωτηριασμό του ενός κάτω άκρου και του ενός άνω άκρου, που δεν επιδέχονται εφαρμογής τεχνητού μέλους, 
γ. έχουν φωκομέλεια που επιφέρει τον ίδιο βαθμό κινητικής αναπηρίας με την παραπάνω περίπτωση β της παραγράφου αυτής, 
δ. πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία -τετραπληγία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, 
ε. έχουν πλήρη ακρωτηριασμό του ενός άνω ή κάτω άκρου με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, που δεν επιδέχεται εφαρμογής τεχνητού μέλους.
Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η εξαίρεση που προβλέφθηκε μόνο ως προς την καταβολή των ποσών των δώρων και του επιδόματος αδείας που αντιστοιχούν στο επίδομα απόλυτης αναπηρίας και το επίδομα παρα-τετραπληγίας θα συνεχίσει να ισχύει. Ταυτόχρονα, για τη διευκόλυνση των ασφαλιστικών οργανισμών αλλά και των ασφαλισμένων – αναπήρων, τα ποσά του επιδόματος που αντιστοιχούν στο δώρο Χριστουγέννων, το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας θα αθροίζονται και θα επιμερίζονται πλέον σε 12μηνη βάση και το ποσό που αντιστοιχεί κατά μήνα θα καταβάλλεται μαζί με τη σύνταξη.
Τέλος, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται πως η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α), ο ενιαίος φορέας ελέγχου και πληρωμών συντάξεων των δικαιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου, θα προχωρήσει από την 1η Ιανουαρίου 2013 στην ενιαία ημερομηνία καταβολής (η τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) όλων των μηνιαίων συντάξεων κύριων, επικουρικών και μερισμάτων των ασφαλιστικών οργανισμών 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!


Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!

Θα πεθάνουν άνθρωποι. Δεν είναι σχήμα λόγου. Θα πεθάνουν, πρώτα-πρώτα, τα παιδιά μας και οι παππούδες μας. Κι αυτό δε θα συμβεί κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον. Θα πεθάνουν άμεσα. Τους επόμενους μήνες, τις επόμενες εβδομάδες.
Οι θάνατοι αυτοί, των συγγενών, των φίλων, των γνωστών μας, θα έχουν υπογραφή. Μια λέξη: τρόικα. Κάθε μέρα που περνά, οι δανειστές μας αποδεικνύουν ακόμη και στον πιο ανυποψίαστο ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν εκατομμύρια. Μέχρι τώρα λέγαμε ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια στις πλάτες των Ελλήνων. Είναι πλέον σαφές ότι αυτό δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να βγάλουν εκατομμύρια πατώντας πάνω στα πτώματα των Ελλήνων. Κι αυτά τα εκατομμύρια δε θέλουν καν να τα βγάλουν απλά από τα δανεικά και τα ληστρικά τους επιτόκια. Θέλουν να τα πάρουν απευθείας από το πορτοφόλι και του τελευταίου Ελληνα, δίνοντάς τον βορά στις πολυεθνικές τους. Κι ας μείνει χωρίς να έχει να ταΐσει τα παιδιά του. Κι ας βλέπει, ανήμπορος, τα παιδιά του να πεθαίνουν...
Ποιο είναι το τελευταίο κρούσμα που αποδεικνύει, χωρίς πλέον να αφήνει καμία αμφιβολία, τα σχέδια της τρόικας εις βάρος των ίδιων μας των ζωών; Δε φτάνει που υποχρέωσαν την κυβέρνηση να ψηφίσει την κατάπτυστη ρύθμιση για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, η οποία αφήνει τον ελληνικό λαό εκτεθειμένο στα φάρμακα-δολοφόνους, στα ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου κόσμου με τις τόσες και τόσες παρενέργειες, που νομοτελειακά οδηγεί σε αύξηση των δημόσιων δαπανών και στέλνει 20.000 οικογένειες στο δρόμο... Όχι, δεν τους έφτασε που υποχρέωσαν μια ολόκληρη χώρα να πετσοκόψει τις ζωές του λαού της (παρά τη συνολική αντίθεση όλων των εμπλεκομένων) για βγάλουν κέρδη οι πολυεθνικές τους. Τώρα ζητούν τη θανατική μας καταδίκη υπογεγραμμένη, απορρίπτοντας συλλήβδην όλες τις εξαιρέσεις από τη συνταγογράφηση δραστικής.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ Τα έδωσαν όλα δεν παίρνουν τίποτα - Γερμανία: "Δεν θα λάβουμε αύριο αποφάσεις"! Τα έδωσαν όλα δεν παίρνουν τίποτα - Γερμανία: "Δεν θα λάβουμε αύριο αποφάσεις"!




Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έδωσε τα κλειδιά της χώρας με το πραξικόπημα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (εκτός και αν μας έχει κηρυχθεί πόλεμος και δεν το ξέρουμε) προκειμένου να λάβει την δόση που θα διατηρήσει την πολιτική και οικονομική ελιτ στην εξoυσία, η Γερμανία αρνείται και πάλι να δώσει την υπεσχημένη δόση αύριο στο Eurogroup! 
Πριν λίγη ώρα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι "Στο αυριανό Eurogroup δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα"!
«Στο Eurogroup θα αναζητήσουμε μια κοινή γραμμή για την Ελλάδα», τόνισε η Μαριάν Κότε και χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσέρχεται στο αυριανό Eurogroup αποφασισμένη να προτείνει οριστική λύση για την Ελλάδα, αλλά όλες με ένα μοναδικό στόχο: Την βιωσιμότητα του χρέους και το 120% επί του ΑΕΠ το 2020!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πτώση 43% στα ΕΒΙΤDA γ' τριμήνου των ΕΛΠΕ προβλέπει η SocGen




Μειωμένα κατά 43% θα είναι τα EBITDA γ’ τριμήνου των ΕΛΠΕ, όπως προβλέπει η SocGen.
Η γαλλική τράπεζα, σε έκθεσή της με με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο 7,2 ευρώ προβλέπει ότι τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν το γ’ τρίμηνο EBITDA 112 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 43% σε τριμηνιαία βάση και κατά 62% σε ετήσια βάση.
Η SocGen αποδίδει την πτώση στο κλείσιμο του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο και στο κόστος που συνδέεται με την εκκίνηση του διυλιστηρίου στην Ελευσίνα.
Παράλληλα, μειώνει τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2012, στα 249 εκατ. ευρώ, από 265 εκατ. ευρώ προηγουμένως. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σε επιτήρηση οι υπουργοι του Σαμαρά και κράτος




Σε επιτήρηση από τους δανειστές Υπουργεία, ΟΤΑ και ΔΕΚΟ
Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΔΕΚΟ δεν θα έχουν, πλέον, καμία δυνατότητα υπερβάσεων δαπανών, καθώς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφενός επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του ελέγχου που προβλέπεται για τα υπουργεία αφετέρου πολλαπλασιάζονται οι ασφαλιστικές δικλείδες, αφού η Τρόικα έκρινε ότι το πλαίσιο εποπτείας που ψηφίστηκε με το Μεσοπρόθεσμο, ανοίγει διάπλατα «παράθυρα» διαφυγής και αποκλίσεων.
Ειδικότερα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποκτά τον απόλυτο έλεγχο έτσι ώστε να είναι άμεση η παρέμβαση στη περίπτωση αποκλίσεων. Σε υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ τίθενται τριμηνιαίοι στόχοι αλλά η
παρακολούθηση θα γίνεται σε μηνιαία βάση.
Στη περίπτωση που διαπιστώνονται αποκλίσεις άνω του 10% τότε αυτομάτως θα περικόπτονται λειτουργικές δαπάνες και επιχορηγήσεις, ενώ εάν διαπιστώνονται σοβαρές αποκλίσεις επί 2 συνεχή τρίμηνα τότε θα τοποθετείται Επόπτης.
Ειδικά για τους ΟΤΑ, προβλέπεται ότι οι αποκλίσεις έναντι των στόχων θα καλύπτονται και με αύξηση φόρων και τελών, ενώ για τις ΔΕΚΟ προβλέπεται ότι στη περίπτωση αποκλίσεων θα υπάρχει και προσωπική ευθύνη των Διοικητών, που θα υφίστανται αυτομάτως περικοπή των αποδοχών τους, ενώ εάν με το «κλείσιμο» του έτους διαπιστώνεται ότι οι αποκλίσεις παραμένουν, τότε η θητεία τους θα λήγει αυτοδικαίως!
Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι εάν και το νέο πλαίσιο έχει ως στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο των δαπανών στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, τη… νύφη θα τη πληρώνουν οι πολίτες, τουλάχιστον σε εκείνους τους Δήμους που δεν θα τηρούν τους στόχους τους, καθώς ένας από τους φόρους που θα μπορεί να αυξάνεται είναι το ΤΑΠ.
Πρόκειται για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και κυμαίνεται από 0,25%ο έως 0,35%ο και που σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, θα μπορεί να αυξηθεί έως το 3%ο! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ που σήμερα επιβαρύνεται με ΤΑΠ 35 ευρώ ετησίως, θα επιβαρύνεται με 300 ευρώ! 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ !...




Τα τελευταία βράδια η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει στους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά εμείς δεν ανάβουμε καλοριφέρ. «Αγάπη μου, φόρα μια ζακέτα. Τι θα κάνεις όταν πιάσουν τα πραγματικά κρύα ;». Σωστό... Ποιο είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών ; «Παρήγγειλα πετρέλαιο»...
Τη διαφήμιση την ακούσατε ; «Μ' αρέσουν τα κρύα αστεία. Μου αρέσει να μου τα λένε στην ψύχρα. Μου αρέσει το κρύο νερό. Το κρύο μπάνιο σφίγγει το δέρμα», απαγγέλλει ο έρμος που προσπαθεί να συνηθίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες - κάτι που εντός ολίγου θα αφορά πάρα πολλούς σε όλη την Ελλάδα.
Και όλα αυτά γιατί ; Για να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα. Και πώς χτυπιέται ; Απλό, με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Πες το κι έγινε... Καλό Πάσχα !
Και τι απέγινε ; Οι φόροι εξισώθηκαν, αλλά το πετρέλαιο κίνησης πωλείται ακριβότερα από το θέρμανσης επειδή, λέει, έχει και βιοντίζελ. Ωραία, αλλά η διαφορά τιμής δεν συνιστά κίνητρο για λαθρεμπόριο ; Προφανώς - αλλά όχι στην Ελλάδα, όπου οι λαθρέμποροι έχουν μπέσα και μόλις άκουσαν ότι έγινε η εξίσωση των φόρων αποφάσισαν να αλλάξουν επάγγελμα ! Σιγά που το αποφάσισαν : διότι πέρα από όλα αυτά, υπάρχουν και το - αφορολόγητο - ναυτιλιακό πετρέλαιο και οι εικονικές εξαγωγές, για να τα εκμεταλλευθούν και να βγάλουν ακόμα περισσότερα από πριν !
Βέβαια, οι φύλακες έχουν γνώση. Οι αρμόδιοι θα βάλουν GPS στα βυτία και θα παρακολουθούν την κίνηση κάθε λίτρου καυσίμου. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε πέρυσι τη Μεγάλη Εβδομάδα - και μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι η εφαρμογή του θα γίνει... καλό Πάσχα !
Και τι θα συμβεί σε λίγους μήνες ; Τίποτα σπουδαίο. Απλώς, χιλιάδες άνθρωποι θα ξεπαγιάζουν, τα κρατικά έσοδα θα μειωθούν αισθητά - οπότε μπορεί να χρειαστεί να περικοπούν λίγο ακόμα οι μισθοί και οι συντάξεις για να πιάσουμε τους στόχους - και το λαθρεμπόριο θα οργιάζει. Τρία στα τρία ! 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Επέμβαση ισραηλινών ειδικών δυνάμεων κατά ιρανικού πλοίου που μεταφέρει ρουκέτες 11/19/2012 - 17:17




Με νέους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας  Fajar-5 ετοιμάζεται να εφοδιάσει το Ιράν την Γάζα με το Ισραηλινό Ναυτικό να αναμένει την κατάλληλή ευκαιρία να παρέμβει και να καταστρέψει το φορτίο.
Αυτές τις ώρες στην Ερυθρά θάλασσα εξελίσσεται ένα θρίλερ το οποίο μπορεί να αλλάξει την πορεία των επιχειρήσεων στην Γάζα.
Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις αναμένεται να επιτεθούν σε ιρανικό εμπορικό πλοίο το οποίο μεταφέρει 270 ρουκέτες στην Hamas.    
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ιρανικό πλοίο αναχώρησε από το ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas χτες 18 Νοεμβρίου με προορισμό τον ανεφοδιασμό των μαχητών της Hamas με 220 ρουκέτες μικρής εμβέλειας και 50 πυραύλους Fajar-5.
Το ιρανικό πλοίο το οποίο ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης παρακολουθείται από τους Ισραηλινούς και έχει ήδη εισέλθει στην Ερυθρά θάλασσα. Για την αποφυγή του εντοπισμού του το ιρανικό πλοίο άλλαξε στην πορεία όνομα και από Vali-e Asr σε Cargo Star και ύψωσε σημαία Tuvalu.
Την ίδια στιγμή οι Ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις εντόπισαν τέσσερα εμπορικά πλοία του Σουδάν.
Το ιρανικό πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες των Ισραηλινών θα συναντηθεί με τέσσερα σουδανικά πλοία στην Ερυθρά τα οποία με την σειρά τους θα παραλάβουν το φορτίο και θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις ρουκέτες σε αιγυπτιακά λαθρεμπορικά ψαροκάικα τα οποία όπως έχει γίνει στο παρελθόν ξεφορτώνουν το πολύτιμο για την Hamas  σε ερημικές ακτές της χερσονήσου του Σινά.
Από εκεί άλλες ομάδες θα μεταφέρουν τις ρουκέτες μέσω των υπόγειων τούνελ στην Γάζα. Το ιρανικό πλοίο προστατεύεται από την ιρανική φρεγάτα και το πλοίο ανεφοδιασμού που διατηρεί το Ιράν σε μόνιμη βάση πλέον στην Ερυθρά θάλασσα.
Η ισραηλινή επιχείρηση καταστροφής ή εξουδετέρωσης του φορτίου με ειδικές δυνάμεις είναι αναπόφευκτη και η σύγκρουση μεταξύ του Ισραηλινού και του Ιρανικού Ναυτικού φαίνεται να είναι περισσότερο από ποτέ πιθανή.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr  

Ανεβαίνει συνεχώς το υγραέριο που ξεπέρασε το 1 ευρώ ανά λίτρο



Πάνω από 1 ευρώ στο λίτρο πωλείται το υγραέριο κίνησης σε πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων ανά την Ελλάδα, γεγονός που έχουν διαπιστώσει, τις τελευταίες ημέρες, όσοι το χρησιμοποιούν για τα οχήματά τους. Το νούμερο αυτό έχει προβληματίσει τους οδηγούς που βλέπουν συνεχώς το συγκεκριμένο καύσιμο να ανεβαίνει...
σημαντικά όταν την ίδια ώρα, βενζίνη και diesel πέφτουν. 
Κοιτάζοντας τις τιμές διυλιστηρίου παρατηρούμε ότι από τον περασμένο Ιούνιο η αύξηση είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, και εκεί που η τιμή του τόνου κόστιζε 521,130, έφτασε το περασμένο Σάββατο να πωλείται για 869,890 ευρώ, χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβάνονται οι όποιες επιβαρύνσεις. Στις νέες τιμές έχει συμπεριληφθεί και το επιπλέον «χαράτσι» που έχει εφεύρει η Πολιτεία από την εξίσωση σε σχέση με το πετρέλαιο κίνησης, γεγονός που έχει εκτινάξει την τιμή ανά λίτρο πάνω από το 1 ευρώ (τόσο πωλείται στα πρατήρια). 
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι έχει αυξήσει σημαντικά τα έξοδα μετακίνησης των πολιτών που κάνουν χρήση του υγραερίου και υπολογίζονται σε 90.000 σε όλη την Ελλάδα. Το ποσοστό αύξησης στην τιμή είναι πολύ μεγάλο αν αναρωτηθεί κανείς ότι πριν από μερικά χρόνια η τιμή ήταν κοντά στα 70 λεπτά ή και πιο κάτω από αυτή… 
Για να δείτε τις τιμές που δίνει το διυλιστήριο (ΕΛ.ΠΕ.) πατήστε εδώ 
 Τιμή υγραερίου/τόνο*
18 Νοεμβρίου (869,890)
16 Νοεμβρίου (863,370)
14 Νοεμβρίου (842,530)
11 Νοεμβρίου (822,460)
6 Νοεμβρίου (826,850)
30 Οκτωβρίου (819,850)
25 Οκτωβρίου (797,910)
16 Οκτωβρίου (771,440)
5 Οκτωβρίου (738,270)
25 Σεπτεμβρίου (745,770)
7 Σεπτεμβρίου (793,960)
28 Αυγούστου (773,210)
15 Αυγούστου (762,050)
1 Αυγούστου (738,220)
20 Ιουλίου (724,700)
13 Ιουλίου (671,940)
6 Ιουλίου (585,520)
29 Ιουνίου (524,070)
15 Ιουνίου (521,130)
*Πηγή: Γενική Γραμματεία Εμπορίου
**Τιμές χωρίς επιβαρύνσεις
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Εκλογές για νέα διοίκηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης




Με τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας 31μελούς διοίκησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 31ου συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Ψήφισαν 493 από τους 502 εκλεγμένους αντιπροσώπους, που εκπροσωπούν 183 σωματεία, και από τα μέχρι τώρα στοιχεία της καταμέτρησης προκύπτουν τα εξής: Η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 42% χάνει 2 έδρες και παίρνει 13 από 15 έδρες που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Η Εργατική Ενότητα (ΠΑΜΕ) διατηρεί τις 8 έδρες με 25,4%.
Η ΔΑΚΕ με ποσοστό 17% χάνει μια έδρα και παίρνει 5 από 6 έδρες που είχε. Το νέο ψηφοδέλτιο με τίτλο «Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία», που συγκροτήθηκε από συνδικαλιστές της «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) και πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ παίρνει ποσοστό 14,5% και 5 έδρες. Μόνη της η Αυτόνομη Παρέμβαση στην προηγούμενη διοίκηση είχε 2 έδ 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Μεγάλη διαρροή πετρελαίου από αγωγό της ExxonMobil στα ανοιχτά της Νιγηρίας


Όταν ο μαύρος χρυσός δεν είναι πολύτιμος.

Σε ακτίνα τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων από τα παράλια εκτείνεται η διαρροή πετρελαίου από έναν αγωγό της εταιρείας ExxonMobil στα ανοιχτά του Δέλτα του Νίγηρα, καλύπτοντας τα νερά με μία ταινία βούρκου και προκαλώντας τεράστια προβλήματα στους αλιείς που κατοικούν στην περιοχή.
Η ExxonMobil διέκοψε τη λειτουργία του επίμαχου πετρελαιαγωγού την προηγούμενη Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, λόγω της διαρροής, ωστόσο το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιδιορθωθεί.
Τα αίτια της διαρροής δεν έχουν αποσαφηνιστεί, με τον τοπικό επικεφαλής της εταιρείας, Μαρκ Γουάρντ, να αναφέρει πως έχουν κινητοποιηθεί οι μονάδες καθαρισμού.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη διαρροή πετρελαίου που εντοπίζεται κοντά σε εγκαταστάσεις της ExxonMobil στην περιοχή τους τελευταίους τρεις μήνες.
Οι διαρροές πετρελαίου είναι αρκετά συχνά φαινόμενα στη Νιγηρία, όπου η εφαρμογή κανονισμών προστασίας του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα χαλαρή και ένοπλες συμμορίες συχνά προκαλούν ζημιές σε αγωγούς προκειμένου να κλέψουν αργό πετρέλαιο.
Εντός της εβδομάδας, η BP ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπόθεση διαρροής ποσότητας πέντε εκατομμυρίων βαρελιών αργού στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, συμφωνώντας να πληρώσει συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.
Παρά τις συχνές και μεγάλες διαρροές που λαμβάνουν χώρα στη Νιγηρία κάθε χρόνο, καμία μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία δεν έχει υποχρεωθεί να καταβάλει οποιαδήποτε χρηματικά αξιοσημείωτη αποζημίωση. 
ΠΗΓΗ:skai.gr

Βρέθηκαν ξένοι επενδυτές για τη ΛΑΡΚΟ



VIDEO
Φορείς και εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ για τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών του στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενημέρωσε ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο δημαρχείο Αταλάντης.
Ο κ. Λίολιος μετέφερε δυσάρεστα νέα, αφού ανακοίνωσε ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία της πώλησης της βιομηχανίας και μάλιστα έχουν δείξει ενδιαφέρον ξένοι επενδυτές . Φορείς και εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν των αγώνα τους γα τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δυνάμεις του Κοσσόβου θα παρελάσουν στα Τίρανα – Ετοιμάζουν Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα




Σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή προχωρούν οι Κοσσοβάροι  με την απόφασή τους να στείλουν επίσημο στρατιωτικό απόσπασμα στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 28 Νοεμβρίου, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της Αλβανίας.
  «Τιμώντας την Ημέρα της Σημαίας και την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, η Δύναμη Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου (KSF) έχει αρχίσει την προετοιμασία ενός στρατιωτικού τ5μήματος ειδικά προς τιμήν της εκδήλωσης αυτής», δήλωσε ο Ιμπραήμ Σάλα, διευθυντής δημόσιας ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας του Κοσόβου.
Εξήντα-πέντε στρατιώτες έχουν ήδη επιλεγεί για να συμμετάσχουν στην παρέλαση στα Τίρανα, δήλωσε ό ίδιος.
Ο Σάλα εξήγησε πως οι στρατιώτες του Κοσσυφοπεδίου θα παρελάσουν με νέα στολή η οποία σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. «Ωστόσο θα έχουν μία ταυτότητα Κοσοβάρων, η οποία τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους στρατούς άλλων χωρών».Ο ίδιος ανέφερε πως η κίνηση είναι μέρος διμερούς συνεργασίας που αναπτύσσει το Κοσσυφοπέδιο με γειτονικά κράτη.
«Έχουμε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων Άμυνας Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας. Έχουμε επίσης συμφωνίες συνεργασίας με Μαυροβούνιο και ΠΓΔΜ», δήλωσε ο Σάλα.
Ωστόσο, η συμμετοχή συμπερίληψη δυνάμεων της KSF σε μία Αλβανική παρέλαση προκαλεί ανησυχία σε πολλούς όπως είναι αναμενόμενο:
Ο Βέλιμπορ Στέβιτς, πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας του κινήματος «Δύναμη της Σερβίας» και συνεργάτης του συνασπισμού με το κυβερνών σερβικό προοδευτικό κόμμα, δήλωσε πως Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο «σχεδιάζουν ένωση του Κοσσυφοπεδίου  και της Αλβανίας για να δημιουργήσουν τη Μεγάλη Αλβανία. Η παρουσία της KSF στη στρατιωτική παρέλαση της Αλβανίας στα Τίρανα αποτελεί απόδειξη αυτού».
Αναμφισβήτητα η κίνηση αποτελεί μια ένδειξη των προθέσεων Αλβανίας και Κοσσόβου για την ένωσή τους κάτω από τη σημαία μιας μεγάλης Αλβανίας, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο τόσο των Αλβανών όσο και των Κοσσοβάρων των ίδιων. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στη δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου μουσουλμανικού κράτους στα Βαλκάνια με τις επιπτώσεις για την γεωπολιτική  ισορροπία στην περιοχή να είναι κατακλισμιαίες.
Και Αλβανικό κόμμα στην Ελλάδα...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χ.Λιάγγου: Η ήττα της ΓΕΝΟΠ, τα σχέδια Φωτόπουλου και οι εργαζόμενοι



Tην ίδια στιγμή που πίσω από τις κλειστές πόρτες μιας αίθουσας, 276 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου της ΓENOΠ αποφάσιζαν για την επανεκλογή του Nίκου Φωτόπουλου στη θέση του προέδρου, οι περίπου 25.000 εργαζόμενοι στη ΔEH έδειξαν να τον αγνοούν παντελώς, συμμετέχοντας μόλις σε ποσοστό 2% στις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.
Aυτή ήταν η μεγαλύτερη ήττα που προέκυψε για το 35ο Συνέδριο της ΓENOΠ ανάμεσα στις πολλές άλλες. O επανεκλεγείς πρόεδρος εδώ και καιρό έχει αντιληφθεί τη φθορά του συνδικαλιστικού οργάνου που προΐσταται και ακολουθεί την προσωπική του ατζέντα. Eίναι κοινή η εκτίμηση μέσα κι έξω από τη ΔEH ότι έχει βάλει πλώρη για το τιμόνι της ΓΣEE και ως εκ τούτου, το μάτι του είναι στραμμένο στις επικείμενες εκλογές την άνοιξη του 2013 για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην τριτοβάθμια οργάνωση εργαζομένων.
Tο Συνέδριο της ΓENOΠ ήταν για τον «ακτιβιστή» N. Φωτόπουλο το πρώτο στοίχημα σε αυτή τη φιλόδοξη διαδρομή προς την ηγεσία της ΓΣEE, γι’ αυτό και οι εργασίες του εξαντλήθηκαν σε συνδικαλιστικές αντεγκλήσεις και παραταξιακές αντιπαραθέσεις, αφήνοντας εκτός διαλόγου τα μείζονα προβλήματα της ΔEH, των εργαζομένων και συνολικά της αγοράς ηλεκτρισμού. Oι πρώην σύντροφοί του στην παράταξη της ΠAΣKE, που στις εκλογές κατέβηκαν με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο («ΠAΣKE Συνεργαζόμενοι ΓENOΠ»), με επικεφαλής τον πρόεδρο του ισχυρού Σωματείου του Bορρά, Γιώργο Aδαμίδη, τον κατηγόρησαν για «σταλινικές και αυταρχικές πρακτικές».
H διάσπαση της «πράσινης» παράταξης είχε προδιαγραφεί μήνες νωρίτερα, όταν άρχισε να μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Bορείων και Nοτίων για τα μισθολογικά. Tο ΠAΣOK έχασε ένα από τα πιο ισχυρά συνδικαλιστικά του κάστρα, αφού η παράταξη του κ. Aδαμίδη, μέσω του οποίου εκπροσωπήθηκε, ήρθε τέταρτη με 30 ψήφους και 3 έδρες. O N. Φωτόπουλος, που από τις περασμένες εκλογές διέρρηξε τους πολιτικούς δεσμούς με το κόμμα που τον ανέθρεψε, δηλώνοντας ότι δεν το ψήφισε, έχτισε τη δική του παράταξη και απέσπασε την πρωτιά με 79 ψήφους και εννέα έδρες.
Tα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά εάν το κόμμα της N.Δ. είχε καταφέρει να συσπειρώσει τις δύο παρατάξεις της ΔAKE, με επικεφαλής στη μία τον A. Kαρρά που με 64 ψήφους και 8 έδρες ήρθε δεύτερη και τον K. Kατσαρό στην άλλη, που ήρθε τρίτη με 45 ψήφους και 5 έδρες. H N.Δ. αρχικά θέλησε να «τιμωρήσει» τη ΔAKE για την αντιμνημονιακή στάση της, στηρίζοντας το διασπαστικό ψηφοδέλτιο του κ. Kατσαρού, κάτι που επιχείρησε ματαίως να αναιρέσει στη συνέχεια καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για την κάθοδο στις εκλογές μιας κοινής «γαλάζιας παράταξης» που θα μπορούσε να κερδίσει την προεδρία. H διάσπαση της ΔAKE χάρισε και την οριστική νίκη στον Nίκο Φωτόπουλο, αφού αναδείχθηκε πρόεδρος με τη στήριξη της παράταξης του κ. Kατσαρού και της παράταξης του πρώην οργανωτικού γραμματέα της ΓENOΠ Pίζου Pίζου.
(Καθημερινή, 18/11/2012) 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Η ιταλική ENI στην ΕΕ για τις απειλές της Τουρκίας




Στην ΕΕ έχει προσφύγει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ENI, ενώ συνεργάζεται στενά και με την ιταλική κυβέρνηση, λόγω απειλών που δέχθηκε απο την Τουρκία  για «επανεξέταση» των επενδύσεών της στη χώρα, λόγω της συμμετοχής της στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει η Hurriet.
Στελέχη της εταιρίας δηλώνουν ότι το μόνο που κάνουν είναι να φροντίζουν ώστε να συμμορφώνονται με όσα θεωρούνται νόμιμα από την άποψη του ευρωπαϊκού δικαίου. Ωστόσο, προσπάθησαν να μετριάσουν τις επιπτώσεις από τις τουρκικές κυβερνητικές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τις ως «μετριοπαθείς», αν και φαίνεται ότι θα συμμορφωθούν με όσα συμφωνηθούν σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Ιταλίας-Τουρκίας.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της συμμετοχής της ιταλικής Eni, σε κοινοπραξία με τη νοτιοκορεατική KOGAS, τη γαλλική Total και τη ρωσική Novatec, η οποία επελέγη καταρχήν, οπότε θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για την ανάληψη του έργου της πραγματοποίησης ερευνών σε «οικόπεδο» της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μεγάλη Απειλή το Οικονομικό Peak Oil, Προειδοποιεί Βρετανικό Think Tank




Το «οικονομικό peak oil» ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία ως το 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής δεξαμενής αναλύσεων, New Economics Foundation ( nef). Για το λόγο αυτό, προτείνεται η ανάληψη επείγουσας δράσης προκειμένου να απεξαρτηθούν οι οικονομίες από τα ορυκτά καύσιμα.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε η nef, πλέον πρέπει να γίνεται λόγος όχι για το παραδοσιακό « peak oil», δηλαδή το σημείο κορύφωσης της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, αλλά για το «οικονομικό peak oil», δηλαδή για το σημείο εκείνο στο οποίο το κόστος της παραγωγής πετρελαίου αρχίζει να πλήττει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα.
Οι συντάκτες της μελέτης τονίζουν με έμφαση ότι η απειλή είναι πραγματική και ότι βρισκόμαστε σήμερα διεθνώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν το τραπεζικό σύστημα το 2006, δύο χρόνια πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Με άλλα λόγια, η παγκόσμια οικονομία βαδίζει ταχέως προς μια νέα εποχή στην οποία το πετρέλαιο δεν θα είναι φθηνό όπως στο παρελθόν, αλλά θα χαρακτηρίζεται από σταθερά υψηλές τιμές που θα πλήττουν τις οικονομίες και θα γεννούν φτώχεια και υποαπασχόληση.
Η nef σημειώνει επίσης ότι οι χώρες εκείνες που θα αναλάβουν δράση από νωρίς ώστε να αποκηρύξουν τα ορυκτά καύσιμα, θα βγουν κερδισμένες στο μέλλον, σε αντίθεση με εκείνες που χαρακτηρίζονται από υψηλή εξάρτηση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άκου Ελληνάκο ΙΙ - Εσύ πρέπει να δώσεις τη μάχη σου


Άκου Ελληνάκο ΙΙ - Εσύ πρέπει να δώσεις τη μάχη σου
Μην με παρεξηγείς επειδή δεν σε συμπαθώ. 
Σκέψου ποιόν συμπαθείς εσύ Ελληνάκο. 
Σκέψου τους γιατρούς, τους επιχειρηματίες, τους φαρμακοποιούς, τους ταξιτζήδες, τις νοσοκόμες, τους οδηγούς βυτιοφόρων, τους ψιλικατζήδες, τους καφετζήδες, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους υπαλλήλους της Βουλής, τους εργάτες, τους μηχανικούς, τους καλλιτέχνες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους δικηγόρους, τους αγρότες, τους ασφαλιστές, τους αθλητές, τους νεκροθάφτες και όποιον άλλον έχει τύχει να γνωρίζεις ή να έχεις έρθει σε επαφή.
Δεν είναι όλοι αυτοί απατεώνες Ελληνάκο; Μόνο εσύ είσαι ο καλός και τίμιος σε έναν κόσμο κακό και άτιμο. Εσύ είσαι το θύμα πάντα Ελληνάκο. Όλοι οι άλλοι υπάρχουν για να σε ταλαιπωρούν.
Τα μόνα τίμια χρήματα Ελληνάκο είναι αυτά που κερδίζεις εσύ. Όλοι οι άλλοι κλέβουν και φοροδιαφεύγουν.
Η μόνη καλλιτεχνική δουλειά είναι αυτή που κάνεις εσύ. Όλων των άλλων είναι οι κακοτεχνίες και οι προχειροδουλειές.
Στην εργασία σου είσαι ο πιο εργατικός Ελληνάκο. Όλοι οι συνάδελφοί σου σε ζηλεύουν και προσπαθούν να σου την φέρουν γιατί είσαι πραγματικά ο καλύτερος και ο πιο ευσυνείδητος υπάλληλος.
Όλοι σου φορτώνουν δουλειές και εσύ ποτέ δεν τις αρνείσαι. Έχεις ταχθεί να κουβαλάς τον κάματο όλων των τεμπέληδων. Όλοι λουφάρουν αλλά εσύ ποτέ Ελληνάκο.
Η ζωή σού φέρθηκε σκληρά. Σε επιφόρτισε να εργάζεσαι πιο σκληρά από όλους. Από το πρωί έως το βράδυ δουλεύεις και βλέπεις τους άλλους να ξύνονται. Εσύ είσαι ο πραγματικός αγωνιστής Ελληνάκο. Όλοι οι άλλοι ζουν εις βάρος σου. Από τη δική σου δουλειά εξαρτάται το καλό όλης της κοινωνίας.
Είναι όπως όταν οδηγείς Ελληνάκο. Έχεις πάντα δίκιο. Και όταν ακόμη περάσεις με κόκκινο το κάνεις γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και όταν τρέχεις με διακόσια το κάνεις γιατί έχεις πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου ή της μηχανής σου. Οι άλλοι είναι κόπανοι και εγκληματίες όταν κάνουν τα ίδια.
Η άποψή σου είναι πάντα η σωστή ενώ οι άλλοι λένε ανοησίες.
ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Βλέπεις τα δελτία ειδήσεων και εξοργίζεσαι με όλες τις λαμογιές που ακούς. Ζεις μέσα σε έναν κακό και εχθρικό κόσμο Ελληνάκο. Τα κανάλια προσπαθούν, για το καλό σου, να σε ενημερώσουν και εσύ αναστατώνεσαι με ότι ακούς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ



Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Η ξεκάθαρη αυτή δήλωση οφείλεται σε όλους όσοι νομίζουν ότι αυτό που δεν κατάφεραν τότε οι μεραρχίες του Γ' Ράιχ μπορούν τώρα να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης!
Το σχέδιο για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της, δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων. Φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις.
Είναι βαρύ για μια χώρα να υπακούει σε εντολές για εφαρμογή πολιτικής οικονομικής λιτότητας τόσο σκληρής που τείνει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Είναι ακόμη βαρύτερη η διαταγή για απολύσεις, έστω και δικαιολογημένες, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ακόμη χειρότερες οι εντολές της τρόικας, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν κατακτήσεις των εργαζομένων...
Αλλά έστω ότι πρέπει όλοι να τιμωρηθούν, διότι έκαστος έχει το μερίδιό του στις ευθύνες - διότι πώς μπορείς να υπερασπισθείς υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα διορισμένους από το παράθυρο, κατά παράβαση του νόμου Πεπονή;
Ο τρώσας και ιάσεται - έστω για το παρελθόν...
Και φθάνουμε στις νέες ρυθμίσεις. Σε γειτονικές στήλες οι ειδικοί συνεργάτες του «Βήματος» παρουσιάζουν και αναλύουν τις νέες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κινηθούν οι τράπεζες και να... αναπτυχθεί η Οικονομία.
Είναι καταφανές ότι αν δεν σκοπείται, πάντως μπορεί να επιχειρηθεί η λειτουργία ενός σχεδίου που θα σημάνει αφελληνισμό των τραπεζών και καταστροφή του κορμού της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός έχουν την υποχρέωση να παρεμποδίσουν όσους τροϊκανούς ονειρεύονται εξουσία και χρήμα.
Και εν είδει υποσημειώσεως: Οσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες  αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες - αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι! 
ΠΗΓΗ:tovima.gr

ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Ελληνική η αρχαιότερη ευρωπαική επιγραφή




Ως γνωστόν οι προσπάθειες μείωσης του εύρους της ιστορίας μας κρατούν από πολύ παλιά, κυρίως με την δημιουργία του ινδοευρωπαικού μύθου, άρα της αρνήσεως της αυτοχθονίας των Ελλήνων (κάτι που και οι ίδιοι υποστήριζαν ότι δηλαδή ήταν αυτόχθονες),και φυσικά με το παραμμύθι του ότι οι Έλληνες άρχισαν να γράφουν με "δανεικά" από τους Φοίνικες μόλιις το 800 π.Χ
Tο πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη βρέθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς στον λημναίο προιστορικό οικισμό το 1998, ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου. Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.
Θα ανατρέπονταν δηλαδή η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικες κλπ. !!) και θα έπρεπε να καλύψουν το μεγάλο κενό των τεσσάρων χιλιάδων χρόνων, όταν δηλαδή, οι ανατολικοί λαοί εκφράζονταν με ιδεογράμματα, οι Έλληνες έγραφαν με συλλαβές όπως σήμερα. Είναι καταφανές ότι αυτό δηλώνει πρώιμο στάδιο σκέψης και πολιτισμού.
Σύμφωνα με τη σημερινή θεωρία - που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία - οι Έλληνες έμαθαν γραφή περί το 800 π.Χ. από τους Φοίνικες. Εκείνο που δεν μπορούν να μας εξηγήσουν πως είναι δυνατόν η ελληνική γλώσσα να έχει 800.000 λήμματα,πρώτη γλώσσα στον πλανήτη, όταν η αμέσως επόμενη έχει 250.000 λήμματα.
Πως είναι δυνατόν να γράφηκαν τα Ομηρικά έπη περί το 800 π.Χ. όταν δηλαδή έμαθαν να γράφουν οι Έλληνες; Παρουσιάστηκαν ξαφνικά οι αρχαίοι Έλληνες στο ιστορικό προσκήνιο τον 8ο αιώνα π.Χ., με γλώσσα εκατοντάδων χιλιάδων λημμάτων, που για να δημιουργηθεί απαιτείται γλωσσική προϊστορία τουλάχιστον 10.000 ετών (σύμφωνα με επίσημη αμερικανική γλωσσολογική έκθεση). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μην δέχεσαι να είσαι ελέφαντας τσίρκου – Νιώσε τη δύναμή σου!! – Ξεκίνα από σήμερα!! -



Έχετε δει ποτέ ελέφαντα σε τσίρκο; Αν ναι, δεν έχετε αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν αυτό το πανίσχυρο, θεόρατο ζώο να ελέγχεται τόσο αποτελεσματικά από τους εξουσιαστές του, να υπακούει στις προσταγές τους, να μην αντιδρά, να μην επιχειρεί καν να δραπετεύσει -ποδοπατώντας τους ταυτόχρονα; Ποιό είναι το μυστικό αυτού του ελέγχου;
Όταν αιχμαλωτίζονται τα ελεφαντάκια στην Αφρική, με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, κρατούνται σε περιφραγμένο μέρος, όπου υποβάλλονται σε μίας μορφής «πλύσης εγκεφάλου», προκειμένου να εξημερωθούν. Αλυσοδένονται από το πόδι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από έναν πάσσαλο, με μέγεθος ικανό να τα κρατάει αιχμάλωτα. Παρ’ όλες τις επανειλημμένες τους προσπάθειες, τα ελεφαντάκια δεν καταφέρνουν να ξεφύγουν, μέχρι που συνηθίζουν τόσο πολύ σε αυτήν την αιχμαλωσία, ώστε πλέον πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να ελευθερωθούν και μαθαίνουν να αποδέχονται την σκλαβιά τους.
Αυτό αποτελεί κλασική περίπτωση αρνητικής «εξαρτημένης μάθησης», κατά την οποία το υποκείμενο έχει πλέον πειστεί ότι δεν οφελεί σε τίποτα να συνεχίσει να ενεργεί προς την κατεύθυνση που επιθυμεί και εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια.
Eδώ λοιπόν είναι το μυστικό: oι ενήλικοι αιχμάλωτοι ελέφαντες, κρατούνται πάλι δεμένοι από το πόδι, όπως στην αρχική τους αιχμαλωσία. Ομως πλέον έχουν φθάσει σε πλήρη ανάπτυξη και ζυγίζοντας πολλούς τόνους, εύκολα θα μπορούσαν να ελευθερωθούν ξεριζώνοντας τον πάσσαλο. Ομως δεν το επιχειρούν καν, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Η ανάμνηση της αδυναμίας που ένιωσαν λίγο μετά τη γέννησή τους, είναι χαραγμένη στη μνήμη τους. Και το χειρότερο είναι ότι ποτέ δεν αμφισβήτησαν σοβαρά αυτή την ανάμνηση. Ποτέ, μα ποτέ δεν προσπάθησαν να δοκιμάσουν ξανά τις δυνάμεις τους…
ΝΟΙΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!!
ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ – ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ!!
ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!!
ΠΗΓΗ:RAMNOUSIA