Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Φόρουμ διαλόγου ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ για την κεντροαριστερά




Σε δράσεις για τη δημιουργία φόρουμ διαλόγου για την κεντροαριστερά προχωρούν ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, ο αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστος Δερβένης και εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται: «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στηρίζει χωρίς προαπαιτούμενα και όρους τη συγκρότηση του φόρουμ διαλόγου για την Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία και ανέθεσε στο Γιάννη Μανιάτη, Γραμματέα της ΚΟ και τον Χρήστο Δερβένη, Αντιπρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ, τις συζητήσεις με τη ΔΗΜΑΡ και τις κινήσεις για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και του πλαισίου λειτουργίας του». 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ... Εκτοξεύθηκε ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 - Όλα αλλάζουν για τις ελληνικές ΕΔ




Η Ελλάδα τίθεται υπό την παρακολούθηση του πρώτου τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου που εκτοξεύθηκε σήμερα και ξεκινά την αποστολή εικόνων από την Ελλάδα τον ερχόμενο Ιανουάριο και όλα αλλάζουν σε ότι αφορά την διάγνωση ετοιμοτήτων των ΕΔ, στοχοποίησης στρατηγικών κέντρων και υποδομών, μετακίνησης δυνάμεων κλπ. από τον κύριο εχθρό της χώρας...
Πριν λίγο εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο Jiuquan στην Κίνα ο πρώτος τουρκικός δορυφόρος παρατήρησης. Η κατασκευή του δορυφόρου χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ερευνών της Τουρκίας  (TUBITAK) και την τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TΑΙ),
H Τουρκία θα αποκτήσει τα δικά της μάτια στο διάστημα αφού ο κατασκοπευτικός  δορυφόρος Göktürk-2 ο οποίος αναπτύχθηκε από το τουρκικό κρατικό ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK UZAY και την κρατική εταιρεία TAI ενώ όλο το λογισμικό για τον δορυφόρο κατασκευάστηκε στην Τουρκία.
Ο συγκεκριμένος δορυφόρος έχει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα και θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες συνολικού όγκου 15 Gbit.
Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοση του στην Γαλλία.  Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007. 
Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 θα τεθεί σε τροχιά 700 χλμ από την επιφάνεια της Γής, η κάθε περιστροφή του θα διαρκεί 98 λεπτά, ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων στο σταθμό ελέγχου στην Γής θα διαρκεί 40 λεπτά την κάθε ημέρα, το δε βάρος του δορυφόρου είναι 409 κιλά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνήγορος Πολίτη: Δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά & εισφορά αλληλεγγύης σε αποζημίωση, εφάπαξ


Δεν επιβάλλεται έκτακτη εισφορά & εισφορά αλληλεγγύης σε αποζημίωση, εφάπαξ, γνωμοδότησε ο Συνήγορος του Πολίτη

Δεν μπορούν να συμπεριλαμβάνονται στα εισοδήματα, χρήματα που προέρχονται από αποζημίωση εθελουσίας εξόδου και εφάπαξ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκληφθούν ως βάση επιβολής της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αποφάνθηκε ο Συνήγορος του Πολίτης, μετά από αίτημα που κατέθεσε πολίτης. Μετά τη γνωμοδότησή της, η ΔΟΥ, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του πολίτη για νέα εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των οικονομικών ετών 2010 και 2011
Αναλυτικότερα:
Σύμφωνα με το αίτημα που υποβλήθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη,  η αρμόδια ΔΟΥ απέρριψε καταρχήν προφορικά το αίτημα για επανεκκαθάριση της έκτακτης εισφοράς ως προς τα εισοδήματα που περιλάμβαναν και την αποζημίωση εθελούσιας εξόδου, επειδή η επανεκκαθάριση αυτή αφορούσε προηγούμενο οικονομικό έτος. Επιπλέον, ο πολίτης ενημερώθηκε ότι από λάθος συνυπολογίσθηκε το εφάπαξ βοήθημα για την επιβολή της νέας έκτακτης εισφοράς, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει έγκαιρα η επανεκκαθάριση της εισφοράς αυτής.
Η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν. 3833/2010) επιβάλλεται έκτακτη εφάπαξ εισφορά επί του συνολικού καθαρού εισοδήματος του φυσικού προσώπου, εφόσον αυτό είναι 100.000 ευρώ και άνω. 
Για την εξεύρεση, εντούτοις, του συνολικού εισοδήματος δεν προσμετρώνται συγκεκριμένα εισοδήματα που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ). Επίσης, προβλέπεται (Ν. 3986/2011) ότι επιβάλλεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων, που προέκυψαν κατά τις διαχειριστικές χρήσεις από το 2010. 
Για την εξεύρεση, εντούτοις, του συνολικού εισοδήματος δεν προσμετρώνται και πάλι συγκεκριμένα εισοδήματα που προβλέπονται από τον ΚΦΕ. Όπως προκύπτει, εξάλλου, από τον ΚΦΕ δεν θεωρείται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες η εφάπαξ παροχή που καταβάλλεται από τα ταμεία προνοίας και τους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς στους ασφαλισμένους, το εφάπαξ βοήθημα που παρέχεται σε δημόσιους υπαλλήλους λόγω εθελούσιας εξόδου από την υπηρεσία, κλπ.
Ο Συνήγορος του Πολίτη επισήμανε ότι και τα δύο αυτά ποσά εμπίπτουν στις εξαιρέσεις που προβλέφθηκαν από τους αντίστοιχους νόμους, βάσει των οποίων επιβλήθηκαν οι δύο αυτές έκτακτες εισφορές. Επίσης, πρότεινε στην αρμόδια υπηρεσία να προχωρήσει στην επανεκκαθάριση των εν λόγω εισφορών, με έκπτωση αυτών των ποσών από τα εισοδήματα των αντίστοιχων ετών. 
ΠΗΓΗ:eklogika.gr

Απίστευτο! Η Ελλάδα της φτώχειας έχασε την προθεσμία για δωρεάν χρηματοδότηση για τις ζημιές από τις πυρκαγιές στη Χίο




 Η ελληνική κυβέρνηση ούτε καν διεκδίκησε την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης!
- Το επιβεβαίωσε η Κομισιόν μετά από ερώτηση Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές της Χίου
- Αντίστοιχες αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ έχουν πάρει στη Γαλλία και στην Πορτογαλία ενώ αξιολογείται τώρα αίτηση της Ισπανίας για τις πυρκαγιές στα Κανάρια νησιά
- Σκληρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ που καταλογίζει ευθύνες στο ΥΠΕΚΑ
Ενώ λοιπόν η Κομισιόν, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, έχει χρηματοδοτήσει σε ανάλογες περιπτώσεις, ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές σε νησιά, όταν της το ζήτησαν οι κυβερνήσεις των αντίστοιχων χωρών μελών,
για την περίπτωση της Χίου, ουδέποτε δέχθηκε αίτημα χρηματοδότησης από την ελληνική κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε στο chiosnews.com.
Για την ακρίβεια... έχασε την προθεσμία!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κοινωνία "σφαδάζει" και στα ΕΛΠΕ μοιράζουν Bonus




Καλοκαίρι 2012. Οι τροικανοί έχουν «εγκατασταθεί» για τα καλά στο υπουργείο Οικονομικών... και δεν πρόκειται να φύγουν αν δεν πάρουν «ζεστό αίμα» από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δίνουν μάχες, όπως τονίζεται σε όλους τους τόνους από το Μαξίμου, για να μην επέλθει το μοιραίο της χρεοκοπίας.
Η κοινωνία σφαδάζει από το λεπίδι της τρόικας και το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στα κάγκελα.
Λίγα χιλιόμετρα όμως πιο μακριά από την πλατεία Συντάγματος, στα Βόρεια Προάστια (Μαρούσι), η διοίκηση των ΕΛΠΕ εισηγείται να πάρουν bonus για το 2011, τα καλοπληρωμένα διευθυντικά στελέχη. Όπερ και εγένετο.
Δυο εικόνες, δυο διαφορετικοί κόσμοι στην ρημαγμένη Ελλάδα του μνημονίου.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 6 μήνες, όταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kentrinews.gr, εισήχθη προς συζήτηση και έγκριση στο Δ.Σ του ομίλου των ΕΛΠΕ υπηρεσιακό σημείωμα, δύο γενικών διευθυντών, για την «Μισθολογική πολιτική 2012, Στελεχών Διευθυντικού Επιπέδου».
Στην παρέμβαση τους, ανέπτυξαν στα μέλη του ΔΣ το υπηρεσιακό σημείωμα και εισηγήθηκαν να δοθεί bonus για το 2011!!! Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣ υποστήριξε στην ομιλία του «ότι και ο ίδιος θεωρεί δίκαιη την χορήγηση του bonus και είναι έτοιμος να αντικρούσει τις αναμενόμενες πιέσεις και να στηρίξει αυτή την απόφαση».
Τελικά, αποφασίστηκε να δοθεί «μεταβλητή αμοιβή (bonus)ια την επίτευξη στόχων» στα διευθυντικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό που δόθηκε ως bonus στα διευθυντικά στελέχη των ΕΛΠΕ και της ΕΚΟ (ανήκει στον όμιλο των ΕΛΠΕ),  ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.
Δηλαδή ποσό ίσο με 2500 αγροτικές συντάξεις ή αν προτιμάτε ίσο με 1500 βασικούς μισθούς εργαζομένων.
Έτσι μαζί με τους υπέρογκους μισθούς που εισπράττουν τα «χρυσά παιδιά» των ΕΛΠΕ ενθυλάκωσαν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με την μορφή bonus.
Για την ιστορία, ο όμιλος των ΕΛΠΕ ανήκει κατά 35,477% στο ελληνικό δημόσιο, (7 από τα 13 μέλη στο ΔΣ των ΕΛΠΕ διορίζονται από ελληνικό δημόσιο), το 41,25% στον όμιλο Λάτση και το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στους μικρομετόχους. Δηλαδή ο ένας από τους 2 μεγαλομετόχους των ΕΛΠΕ είναι το δημόσιο, ήτοι οι έλληνες φορολογούμενοι.
Έτσι, για να γνωρίζουμε ποιοι πληρώνουν τα bonus στα «χρυσά παιδιά» των ΕΛΠΕ.
Αυτά για σήμερα.
Θα συνεχίσουμε αύριο με στοιχεία για τους «χρυσούς» μισθούς των γενικών διευθυντών, των απλών διευθυντών και φυσικά της ηγεσίας των ΕΛΠΕ.
Επίσης, θα μπορέσετε να διαβάσετε και την απάντηση, αλλά και τις εξηγήσεις, για τα προκλητικά μπόνους, που έδωσε στο kentrinews το γραφείο του διευθυντή Δημοσίων και Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας, κ. Ευάγγελου Στράνη, την ώρα που η κοινωνία αργοπεθαίνει… 
ΥΓ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είναι έξαλλος με τα bonus που έλαβαν στα ΕΛΠΕ και έχει ζητήσει εξηγήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης... 
ΠΗΓΗ:kentrinews.gr

Η επιστημονική αλήθεια για την Ελλάδα και τα πετρέλαιά της




Του Δρ. Μάριου Πατσουλέ
Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες ότι έχει φουντώσει πάλι το θέμα του πετρελαίου ή φυσικού αερίου (των υδρογονανθράκων μ’ ένα όνομα), με αποτέλεσμα: το άπλωμα ενός παιχνιδιού «της κολοκυθιάς», που θυμίζει έντονα παλαιότερες εποχές με το: «Ναι, οι σεισμοί μπορούν να προβλεφτούν, -Όχι, αυτό είναι αδύνατον!».
Έτσι και με τους υδρογονάνθρακες λοιπόν. Όχι τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά -συγκεκριμένα-, τα τρία τελευταία χρόνια. Με το ερώτημα πάντα το ίδιο: βρε, έχουμε ή δεν έχουμε; Μη μας μπλέκετε με τα επιστημονικά σας. Έχει ή δεν έχει η χώρα κοιτάσματα; Θα σωθούμε; Θα περισώσουμε την οικονομία μας;
Τα πράματα δεν είναι τόσο απλά και καλό είναι να κατανοήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ότι στην κυριολεξία, μιλάμε για ‘διαστημική τεχνολογία’, που αν δεν την εφαρμόσουμε με σύγχρονες μεθόδους, συστηματικά, με μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, συγκεκριμένους στόχους και ισχυρές ομάδες  εξειδικευμένων επιστημόνων, χάσαμε. Και αυτό περίπου έχουμε πάθει στη χώρα μας. Διότι, έχουμε ένα σωρό άλλες τρύπες για να κλείσουμε, η ‘διαστημική τεχνολογία’ μας μάρανε;
Αναφέρθηκα λίγο πριν, στο γεγονός, ότι όλη αυτή η κουβέντα, που έχει αναδείξει διάφορους επίδοξους ‘πετρελαιάδες’, απ’ όλους τους χώρους, άρχισε να διογκώνεται μετά το Συνέδριο που οργανώσαμε τον Ιανουάριο του 2010 στο Κάραβελ, με το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ). Τίτλος του Συνεδρίου: «Η Πορεία της Έρευνας, Ανάπτυξης, Παραγωγής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, σε Εθνικό και Εταιρικό Επίπεδο. Στόχοι - Προοπτικές».
Γνωρίζαμε καλά, ότι το θέμα Έρευνα και Εξόρυξη πετρελαίου, είχε ξεχαστεί, ή στην καλύτερη περίπτωση ‘παραμεριστεί’, από τους ιθύνοντες. Μου ζητήθηκε λοιπόν από τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ να οργανώσω αυτό το Συνέδριο, με σκοπό να ανακινήσουμε το θέμα, να αναταράξουμε λιγάκι τα ‘λιμνάζοντα ύδατα’. Το δέχτηκα με χαρά και θεώρησα ότι ήταν μια ευκαιρία μιας δυναμικής τομής σ’ ένα χώρο, που, πιστέψτε με, αξίζει το κόπο.
Στο Συνέδριο, με πολύ μεράκι συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι που δούλεψαν στον Ελλαδικό χώρο για την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου. Στα Πρακτικά, που εκδώσαμε λίγο αργότερα, απεικονίζεται όλη η αλήθεια -κι έχει καταγραφεί με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο- για τα στάδια της έρευνας υδρογονανθράκων στη χώρα μας, και τα επιτεύγματά της. Στην έκδοση αυτή λοιπόν, θα βρει ο καλός γνώστης της επιστημολογίας του πετρελαίου, όλα τα ‘συστατικά’ εκείνα που δείχνουν το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας. 
Ακόμη, να τονίσω το γεγονός, ότι η πρώτη αναφορά με παράθεση σεισμικών τομών, στο δυναμικό της Ν/Α-κής Μεσογείου, έγινε -δυο χρόνια πριν την ανακάλυψη της ‘Αφροδίτης’-, από τους Bruneton, Πατσουλέ & Κονοφάγο, στο ανωτέρω περιγραφόμενο Συνέδριο του ΠΣΕΕΠ και τα στοιχεία περιλαμβάνονται στα Πρακτικά.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ !...




Και ξαφνικά όλοι μεταβλήθηκαν σε οπαδούς της απλής και ανόθευτης αναλογικής. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τη θέλουν, διότι έτσι ελπίζουν να διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην πολιτική ζωή, η ΝΔ θ' αναγκαστεί να τη θέλει, αφού επιμένουν οι κυβερνητικοί εταίροι της και το ΚΚΕ τη θέλει γιατί πάντα την ήθελε.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο τη θέλει και μάλιστα σχεδιάζει να καταθέσει και σχετικό νομοσχέδιο; Δεν υπάρχει πολίτης που να μη γνωρίζει ότι ενδεχόμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής θα σημάνει οριστικά και τελεσίδικα το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Ποσοστά πάνω από 50% μόνο η Ενωση Κέντρου το 1964 και η ΝΔ το 1974 κατάφεραν να συγκεντρώσουν. Υποθέτω ότι δεν θα υπάρχει άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος να ελπίζει σε ανάλογο επίτευγμα.
Αρα η προώθηση του αιτήματος της απλής αναλογικής από τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αυτόματα αποδοχή κυβερνητικής συνεργασίας του με έναν ή περισσότερους από τους «μνημονιακούς» της συγκυβέρνησης.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό μόνον οι τρεις της σημερινής κυβερνητικής συνεργασίας μπορούν να ελπίζουν σε συνολικό ποσοστό άνω του 50%, αν το κυβερνητικό έργο αποδειχθεί επιτυχές τους επόμενους μήνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ πώς και με ποιους μπορεί να προσβλέπει σ' ένα τέτοιο επίτευγμα; Ακόμη κι αν το ΚΚΕ δεχόταν να συνεργαστεί μαζί του, τα κουκιά δεν βγαίνουν. Και φυσικά δεν μπορεί να υπολογίζει -αν ποτέ υπολόγιζε- και στους Ανεξάρτητους Ελληνες, οι οποίοι έχουν εισέλθει πια στη φάση της διάλυσης.
Δύο είναι, κατά συνέπεια, οι προοπτικές ανάμεσα στις οποίες θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Ή ότι δεν θα φτάσει ποτέ στην εξουσία ή ότι θα φτάσει μόνο αν συνεργαστεί μ' αυτούς που σήμερα καταγγέλλει. Το πρώτο αποκλείεται να το έχει επιλέξει, άρα μοιραία θα οδηγηθεί στο δεύτερο ενδεχόμενο. Τρίτη επιλογή ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει.
Διεργασίες γίνονται και θα γίνουν ακόμη περισσότερες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μόνο που καμία από αυτές δεν προβλέπεται να είναι αντιμνημονιακή. Αρα μόνο στο μνημονιακό στρατόπεδο θα πρέπει ν' αναζητήσει συμμαχίες ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ό,τι θα σημαίνει αυτό για την πολιτική του απήχηση και την εσωκομματική του σταθερότητα. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

BEICIP ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗΣ "2,4 τρισ. κυβικά το αέριο και μάλλον έχει και πετρέλαιο"




Η γαλλική εταιρεία ανάλυσης γεωλογικών δεδομένων BEICIP υπολόγισε βάσει ειδικού software, γεωλογικών δεομένων, συγκεκριμένων αεροβαρυτομετρικών και αερομαγνητικών στοιχείων ότι νότια της Κρήτης βρίσκονται κατ'ελάχιστον 2,4 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε μια περιοχή 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Η εκτίμηση είναι μετροπαθής, αλλά πολύ ουσιαστική ως προς το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η γαλλική Τοtal για την περιοχή. Το ενδιαφέρον: "Πιθανατότατα βρίσκονται και μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου κάτω από το φυσικό αέριο. Αυτό δείχνει η στατιστική ανάλυση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων της περιοχής".
Το πετρέλαιο βρίσκεται πάντα στα χαμηλότερα γεωλογικά στρώματα από αυτά του φυσικού αερίου, αλλά δεν είναι βέβαιο πάντα ότι υπάρχει. Η γειντίαση, όμως με την πετρελαιοφόρα περιοχή του Ιονίου (εδώ συμβαίνει το αντίθετο: Δεν υπάρχει φυσικό αέριο που προφανώς διέφυγε κάποια στιγμή, αλλά πετρέλαιο) μπορεί να αποβεί καθοριστική, αφού μπορεί να είναι επέκταση του ιδίου κοιτάσματος...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Και (ανεπαισθήτως;) κατοχή...




Γερμανική κατοχή με αγγλικό δίκαιο.
Η πεμπτουσία της ευρωπαϊκής ιδέας. Ή μήπως της παγκοσμιοποίησης; Ή μήπως της παλιάς καλής αποικιοκρατίας;
Ετσι όπως τα εκφράζει όλα αυτά εις ό,τι αφορά τους πλούσιους φοροφυγάδες ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δηλώνοντας ότι «δεν είναι πλέον Γάλλος αλλά Ευρωπαίος».
Ή όπως την εξέφρασε στα καθ’ ημάς ο κ. Ρέστης, απευθυνόμενος στην Αριστερά και το ενδεχόμενο φιλολαϊκής κυβέρνησης: «για να μας φορολογήσετε πρέπει πρώτα να μας πιάσετε».
Αντιθέτως, για τον πολύ κόσμο η νέα αποικιοκρατία οδηγεί ακόμα και σε εικονικά διαζύγια ορισμένα νεαρά ζευγάρια προκειμένου να μετριάσουν το άχθος των φόρων.
Οπως και να ’χει, αυτά που προέλεγαν μη ακουόμενοι ορισμένοι πολιτικοί και πολίτες για την απώλεια της ασυλίας της χώρας απέναντι στους πιστωτές της είναι πλέον γεγονός.
Οι πιστωτές της χώρας έχουν πλέον πλήρη δικαιώματα κατάσχεσης σε κάθε μορφή εθνικού πλούτου στη βάση αποφάσεων που μπορούν να εκδώσουν δικαστήρια της Βρετανίας και του Λουξεμβούργου (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, φύλλο 240, 12-12-2012). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ «Συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία»!




Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στη νότια Αμερική –συν γυναιξί και τέκνοις- προκειμένου να λάβει "τεχνογνωσία" αποτροπής χρεωκοπίας από τους... Αργεντινούς νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με ανθελληνικές δηλώσεις βουλευτών του κόμματός του σχετικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.
Έτσι πιο συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη ξεπερνώντας κάθε όριο και σε συνέντευξή της σε εφημερίδα των Σκοπίων ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως η Ελλάδα ευθύνεται για την εμπλοκή στο θέμα χωρίς να παραλείψει βέβαια να αποκαλέσει  τα Σκόπια ως Μακεδονία.
Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα Nova Makedonija και η Ι. Γαιτάνη ανέφερε μεταξύ άλλων:
« Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία. Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι κα εάν όλα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: ...
«Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία γι' αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλάζουν όλα για την υποβολή των δηλώσεων και την πληρωμή των φόρων – Δείτε τα νέα δεδομένα


Το 2013 θα έρθουμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτον διότι θα πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις μέσω Internet. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Και δεύτερον διότι από τον Ιούνιο του 2013, θα μας απαγορεύσουν να πληρώνουμε τις δόσεις στην εφορία. Όλα θα γίνονται μέσω τράπεζας. Ήδη, το Taxis λανσάρει ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Αλλάζουν όλα για την υποβολή των δηλώσεων και την πληρωμή των φόρων – Δείτε τα νέα δεδομένα

Οι ειδήσεις φτάνουν από διαφορετικές πηγές και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.
Φορολογική δήλωση θα καταθέτουν όλοι οι πολίτες με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους. Δηλαδή, δεν θα εξαιρούνται ούτε καν αυτοί που έχουν χαμηλές αποδοχές της τάξεως των 1000-2000 ευρώ ετησίως.
Όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά κάτι που σημαίνει ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρούνταν μέχρι σήμερα, θα πρέπει να εκδώσουν κωδικούς πρόσβασης στο taxis.
Από την 1η Ιουνίου 2013, κλείνουν τα ταμεία των Δ.Ο.Υ. Όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές (φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες οφειλές, παράβολα, τα πάντα) θα γίνονται μέσω τραπέζης. Μάλιστα, δεν θα είναι καν υποχρεωτική η προσέλευση στην τράπεζα καθώς οι πληρωμές στο σύνολό τους θα γίνονται μέσω Internet. Για κάθε οφειλή, θα ακολουθείται η διαδικασία που γνωρίσαμε με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα μπαίνουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο σύστημα Taxis, θα τυπώνουμε    το ειδοποιητήριο στο οποίο θα αναγράφεται ένας μοναδικός αριθμός της πληρωμής και θα εξοφλούμε είτε στο υποκατάστημα της τράπεζας είτε μέσω ηλεκτρονική τραπεζικής.
Ήδη το σύστημα taxisέχει εκσυγχρονιστεί αρκετά. Αν μπει κάποιος με τους κωδικούς τους στις εξατομικευμένες υπηρεσίες μπορεί να έχει πλέον πλήρη εικόνα για τα στοιχεία που έχει καταγράψει η εφορία στον ΑΦΜ του. Συγκεκριμένα, στη διεύθυνση www.gsis.gr οι φορολογούμενοι μπορούν να βρουν:
1.Πλήρες ημερολόγιο στο οποίο αποτυπώνονται όλες φορολογικές υποχρεώσεις
2.Όλα τα στοιχεία του Μητρώου της εφορίας
3.Στοιχεία οφειλών (είτε είναι σε ρύθμιση είτε όχι)
4.Όλες τις θεωρήσεις που έχει κάνει ο φορολογούμενος κ.ά.
 ΠΗΓΗ:fpress.gr

Εμφιαλώνουν παράνομα επώνυμο υγραέριο




Την προηγούμενη Τετάρτη, κατά τις απογευματινές ώρες, περί ώρα 18.00, συνελήφθηκαν σε αγρό, στην περιοχή Ψαχνών Ευβοίας, ο οδηγός ΙΧ φορτηγού μεταφοράς εμφιαλωμένου υγραερίου ιδιοκτησίας επώνυμης εταιρίας εμπορίας με έδρα τη Λαμία, και Διανομέας εμφιαλωμένου υγραερίου της περιοχής, καθώς κατελήφθησαν επ’αυτοφόρω να ανταλλάσσουν παρανόμως, μεγάλο αριθμό φιαλών υγραερίου επωνύμων εταιριών εμπορίας υγραερίου, οι οποίες είχαν γεμιστεί και σφραγιστεί παράνομα, εν αγνοία των ιδιοκτητριών τους εταιριών και προορίζονταν για διάθεση στην κατανάλωση, σαν προερχόμενες από τις εταιρίες αυτές.
Συγκεκριμένα, κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης,  εντοπίστηκαν στον ανωτέρω χώρο, σε δύο ΙΧ φορτηγά, ιδιοκτησίας του Διανομέα εμφιαλωμένου υγραερίου, σημαντικός αριθμός επαναπληρούμενων φιαλών διαφόρων επωνύμων εταιριών εμπορίας υγραερίου. Στο σημείο, εμφανίστηκε λίγο αργότερα, φορτηγό, όπως προέκυψε,  ιδιοκτησίας της άλλης επώνυμης εταιρίας, με έδρα τη Λαμία, που μετέφερε μεγάλο αριθμό φιαλών διαφόρων εταιριών. Στο σημείο αυτό, άρχισε να εξελίσσεται μεταφόρτωση των φιαλών από το ένα φορτηγό στα άλλα.
Κατά την εξέλιξη της ανωτέρω διαδικασίας, οι δράστες κατελήφθησαν επ’αυτοφόρω από τα όργανα του ΑΤ Ν. Αρτάκης και όταν τους ζητήθηκε, δεν προσκόμισαν κανέναν παραστατικό που να αντιστοιχεί στο μεταφερόμενο φορτίο του ΙΧ της εταιρίας εμπορίας. Ακολούθησε υποβολή μηνύσεων εκ μέρους των εταιριών εμπορίας, των οποίων οι φιάλες ήταν το αντικείμενο συναλλαγής των δραστών, για σειρά αξιοποίνων πράξεων όπως  υπεξαίρεση των φιαλών τους, παράβαση του νόμου περί  εμπορικών σημάτων, παράβαση των διατάξεων περί αθεμίτου ανταγωνισμού καθώς και παράβαση των διατάξεων του νόμου περί Οργάνωσης της Αγοράς των Πετρελαιοειδών.
Κατόπιν αυτών, οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και προσήχθησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Τις επόμενες ημέρες, η Αστυνομία, με εντολή του αρμοδίου Εισαγγελέα,  προχώρησε σε απόδοση των φιαλών -κενών και πλήρων (που βρέθηκαν  στα χέρια των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν) στις τρείς ιδιοκτήτριές τους εταιρίες .  Κατασχέθηκαν (και αφαιρέθηκαν) επίσης οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας  των  φορτηγών.
Για την υπόθεση διατάχτηκε προανάκριση.    
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μετατροπές Πλοίων σε Αποθήκες Πετρελαίου Προσφέρει η Portman Management




Η βρετανική Portman Management, στην οποία κύριος μέτοχος είναι ο Νίκος Ζώμπος, ενδιαφέρεται να προσφέρει στη χώρα μας υπηρεσίες μετατροπής πλοίων σε αποθήκες πετρελαίου ( FPSO).
Όπως δήλωσε η εταιρεία, διαθέτει εμπειρία σε αυτού του είδους τα έργα που σχετίζονται με τον κλάδο της εξόρυξης και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου και επιθυμεί να την αξιοποιήσει στην ελληνική αγορά. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Οι προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ για το 2013




Εντός του Ιανουαρίου θα ψηφιστεί ο νόμος για τη δημιουργία της «νέας ΛΑΡΚΟ» στην οποία θα περάσουν τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, ενώ τον επόμενο τρίμηνο θα εγκριθούν και οι ρυθμίσεις για την άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών που κατέχει ο ΟΔΙΕ και στη συνέχεια η εκκαθάριση του τελευταίου. 
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του μνημονίου, θέμα ημερών είναι και η ρύθμιση για τη λειτουργία των παιχνιδομηχανών του ΟΠΑΠ (VLTs) καθώς πρέπει εντός του Δεκεμβρίου να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως και οι τελικές ρυθμίσεις για τη φορολογία των τυχερών παιγνίων. 
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους η κυβέρνηση και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) πρέπει επίσης να προχωρήσουν σε σειρά ρυθμίσεων για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), όπως οι προβλέψεις για την καθολική υπηρεσία, για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και την ΕΥΔΑΠ (τιμολογιακή πολιτική, ρυθμιστική αρχή υδάτων, κ.λπ.). 
Στην έκθεση αναφέρεται πως τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις υπήρξαν απογοητευτικά και πως για το σύνολο του 2012 δεν θα ξεπεράσουν τα 100.000.000 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δελτίο Τύπου - 3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας: ο αγώνας συνεχίζεται




H ΓΣΕΕ συνεχίζει τον αγώνα και την αντιπαράθεση με τις καταστροφικές και αδιέξοδες τροϊκανές πολιτικές που εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Η νέα φορολογική επίθεση κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των απλών πολιτών, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων, οι πολιτικές της ύφεσης των ιδιωτικοποιήσεων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της ανεργίας και των απολύσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν.
Η ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής είναι επιτακτική και αναγκαία για την επιβίωση των πολιτών και της χώρας.
Γι΄αυτό το λόγο η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως τις 15.00 και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι εξοντωτικές για οικονομία και κοινωνία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες αντί να λύνουν, διευρύνουν τα προβλήματα. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Χωρις λογια….

gah bsba20
 ΠΗΓΗ:asimonis.wordpress.com/

Απίστευτο. Νέο τσεκούρι. Ακύρωσαν τα μειωμένα τεκμήρια για Ι.Χ και σπίτια


Απίστευτο. Νέο τσεκούρι. Ακύρωσαν τα μειωμένα τεκμήρια για Ι.Χ και σπίτια

Απίστευτο. Τελικά στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν πέρασαν τα μειωμένα τεκμήρια για Ι.Χ και Ακίνητα παρά το γεγονός ότι οι μειώσεις είχαν ενσωματωθεί και στο 1ο προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου και στο 2ο.Τελικώς τα τεκμήρια της επόμενης χρονιάς θα είναι ίδια με της προηγούμενης.
Αυτοκίνητα
Το αυτοκίνητο μου είναι ηλικίας έως 5 ετών
Το αυτοκίνητό μου είναι ηλικίας 5-10 ετών
Το αυτοκίνητό μου είναι ηλικίας άνω των 10 ετών

Ακίνητα
(ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμη επιβαρυνόμαστε με τεκμήριο ακόμη και αν νοικιάζουμε σπίτι. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες)
Μένω σε διαμέρισμα σε περιοχή με τιμή ζώνης έως 2799 ευρώ
Μένω σε διαμέρισμα σε περιοχή με τιμή ζώνης από 2800 έως 4999 ευρώ
Μένω σε διαμέρισμα σε περιοχή με τιμή ζώνης από 5000 ευρώ και πάνω
Μένω σε μονοκατοικία σε περιοχή με τιμή ζώνης έως 2799 ευρώ
Μένω σε μονοκατοικία σε περιοχή με τιμή ζώνης από 2800 έως 4999 ευρώ
Μένω σε μονοκατοικία σε περιοχή με τιμή ζώνης από 5000 ευρώ και πάνω
ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΕΞΟΧΙΚΗΣ Η ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Το εξοχικό μου είναι διαμέρισμα σε περιοχή με τιμή ζώνης έως 2799 ευρώ
Το εξοχικό μου είναι διαμέρισμα σε περιοχή με τιμή ζώνης από 2800 έως 4999 ευρώ
Το εξοχικό μου είναι διαμέρισμα περιοχή με τιμή ζώνης από 5000 ευρώ και πάνω
Το εξοχικό μου είναι μονοκατοικία σε περιοχή με τιμή ζώνης έως 2799 ευρώ
Το εξοχικό μου είναι μονοκατοικία σε περιοχή με τιμή ζώνης από 2800 έως 4999 ευρώ
Το εξοχικό μου είναι μονοκατοικία σε περιοχή με τιμή ζώνης από 5000 ευρώ και πάνω
 ΠΗΓΗ:fpress.gr

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Στηρίζει και Αυτό το Χειμώνα τις Τοπικές Κοινωνίες




Μια σειρά από δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο σφράγισαν το τελευταίο διάστημα την παρουσία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στις τοπικές κοινωνίες. Επιγραμματικά δίνουν το στίγμα των τελευταίων μηνών για όλα όσα υλοποιήθηκαν.
• Ζεστός χειμώνας στα σχολεία:
Όπως κάθε χρόνο, συνεχίζεται και φέτος με επιτυχία το πρόγραμμα ‘ ζεστός χειμώνας στα σχολεία’ με την παροχή πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία του Θριασίου.
Η ζεστασιά στα σχολεία, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ήταν και παραμένει μια από τις προτεραιότητές μας. Από φέτος το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία των Δήμων Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου.
• Οικονομική Ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων:
Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας, ύστερα και από τη δική μας ενίσχυση, εμφανίζουν ιδιαίτερη κινητικότητα με μεγάλη προσέλευση πολιτών στους οποίους προσφέρονται τρόφιμα. Ενισχυμένες είναι και οι παραδόσεις μας ενόψει Χριστουγέννων. Παράλληλες δράσεις υλοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη όπου, με την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων των Δήμων Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, βοηθάμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
• Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης:
Ενισχύουμε και φέτος την προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης να ανακουφίσει άνεργους πολίτες της Θεσσαλονίκης τις ημέρες των Χριστουγέννων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παράταση της Άδειας Εκμετάλλευσης Πετρελαίου Επιδιώκει η ΒΡ στο Άμπου Ντάμπι




Μετά από ορισμένες διαφωνίες, η ΒΡ προσκλήθηκε τελικά από το Άμπου Ντάμπι να λάβει μέρος στον γύρο αδειοδότησης που αφορά πετρελαιοπηγές στη συγκεκριμένη χώρα. Με τον τρόπο αυτό, η ΒΡ θα έχει την ευκαιρία να ανανεώσει την άδεια που διαθέτει ήδη σε συγκεκριμένες περιοχές, η οποία της αποφέρει 50 εκατ. δολάρια ετησίως σε κέρδη και λήγει το 2014.
Πριν από την κλήση που έγινε προς την ΒΡ, είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, στο Άμπου Ντάμπι, κατά την οποία προφανώς συζητήθηκε και το ζήτημα της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας.
Τέλος, σημειώνεται ότι η ΒΡ διατηρεί παρουσία στο Άμπου Ντάμπι εδώ και 70 χρόνια. Η συγκεκριμένη άδεια αποτελεί μια σταθερή αξία για την εταιρεία, καθώς έχει μεγάλη διάρκεια και σταθερή απόδοση.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Απολύσεις στον «Ριζοσπάστη» ετοιμάζει το ΚΚΕ




Στη μείωση του εργατικού δυναμικού της κομματικής εφημερίδας φαίνεται πως καταλήγουν στον Περισσό για να αντιμετωπίσουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ μείωση θα υπάρξει και στις απολαβές των επαγγελματικών στελεχών.
Το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, σύμφωνα με το vima.gr, φέρεται να έχει ανάψει το πράσινο φως για απολύσεις στον «Ριζοσπάστη», ενώ το χειρότερο σενάριο κάνει λόγο για μαζικές απομακρύνσεις προσωπικού.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε μείωση 15% στους μισθούς του προσωπικού, ενώ έχουν γίνει πολλές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΚΗ Α.Ε. όσο και στον «902» με τον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό να έχει αναστείλει τη λειτουργία τους.
Παράλληλα, η ΚΕ του κόμματος έχει προαναγγείλει μεγάλες μειώσεις στο μισθό των επαγγελματικών στελεχών τονίζοντας ότι «τα επαγγελματικά στελέχη του κόμματος στηρίζονται οικονομικά με ποσό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Τα δάνεια της ανεξαρτησίας του 1824 είχαν καλύτερους όρους από τα τροϊκανά




Καθώς η Ιστορία της Ελλάδος λήγει σύντομα  στην ΕΕ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι όλα άρχισαν με ένα δάνειο και από φαίνεται τελειώνουν με ένα δάνειο.
Συγκρίνοντας  όμως δυο δάνεια που πήρε η χώρα  σε έκτακτες στιγμές  βρίσκουμε ότι το δάνειο της ανεξαρτησίας  του 1824 είχε πολύ καλύτερους όρους από αυτό που παραχωρεί την ανεξαρτησία στην ΕΕ και στην Τρόικα. Κάτι που βεβαίως ήταν αναμενόμενο με αυτούς που μας κυβερνούν.
Το 1824 πήραμε ένα δάνειο 800.000 λιρών  από τα λεγόμενα δάνεια της ανεξαρτησίας με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.
Το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί  ως στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες) και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες. Το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις 298.000 λίρες, περίπου το 37%  του ποσού που χρεωθήκαμε.
Σήμερα από τα 52,5 δις που χρεωθήκαμε  στην πράξη θα δούμε μόλις 7 δις δηλαδη το 13,31% των χρημάτων.
Παρότι «ληστρικό», το δάνειο  του 1824 χαιρετίστηκε στην Ελλάδα ως πολιτική επιτυχία της Επανάστασης. Τι  όμως μπορεί να πει κανείς για το παρών δάνειο…
Αλλά ας μην γελιόμαστε
Μόλις φάνε τα λεφτά θα κάνουν εκλογές.
Θα καταβληθούν στην Ελλάδα συνολικά 52,5 δισ. ευρώ, μέχρι τον Μάρτιο εκ των οποίων  λέει το ρεπορτάζ  τα 41,5 δισ. θα μείνουν στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα 11 δισ. σβήνουν χρέος της τάξεως των 20 δισ. ευρώ. Από τα 41,5 τα 34 θα πάνε για τις τραπεζες και θα μείνουν περίπου 7 δις για να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες όφειλες του κράτους
Με 7 δις ευρώ μια χαρά κάνεις προεκλογικό αγώνα. Ξεπληρώνεις κάποιες κρίσιμες οφειλές, χρηματοδοτείς τους τραπεζίτες για να αγοράσουν όσα ξεπουλάς,  τσοντάρεις κάποιους φίλους που “ζορίζονται” και κάνεις εκλογές δεδομένου ότι γύρω στο Μάιο θα πρέπει να απλώσεις και πάλι το χέρι στους εταίρους.
Μόλις φάνε τα λεφτά θα κάνουν εκλογές  όπως έχει δείξει η πείρα από το τρόπο που πολιτεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Σάμπως όλα να δείχνουν πως η έλευση της δόσης θα σημάνει και την έναρξη της προεκλογικής  εκστρατείας.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Έκκληση Νεολαίας ΚΑΠ-Σπίθα: Ή τώρα ή ποτέ





Με ανακοίνωσή της η Νεολαία του Κινήματος των Ανεξάρτητων Πολιτών Σπίθα-Μίκης Θεοδωράκης απευθύνει έκκληση στους νέους να ξεσηκωθούν και να αγωνιστούν για να σώσουν την Ελλάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Και όταν λέω ''ποτέ'', το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα-πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως και για αιώνες»
Μίκης Θεοδωράκης
Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το. Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας.
Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατέλειωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες την δυνατότητα να το κάνεις. Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ράιχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία.
Έλληνα αδερφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα 'ναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας. Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκτασή της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου. Μάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματά του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωσή που όλα τα μέσα απέκρυψαν, (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7/11/12), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Κι εκτός του, ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Ότι η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι η αξία του τουρισμού μιας τέτοιας, νησιωτικής κι όχι μόνο, χώρας είναι ανυπολόγιστη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΆΓΚΥΡΑ: "Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ" Η Τουρκία στέλνει ερευνητικά πλοία με δική της σημαία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα




Aντιμέτωπες με ευρείες εθνικές κρίσεις θα βρεθούν μέσα στο 2013 οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου: Η Τουρκία  ακύρωσε την ναυπήγηση σκάφους σεισμικών ερευνών (για ανεύρεση υδρογονανθράκων) γιατί επρόκειτο να παραδοθεί στα ... τέλη του 2014 γιατί όπως δήλωσαν οι Τούρκοι "Το χρειαζόμαστε άμεσα στις αρχές του 2013"!
Το αποτέλεσμα είναι η τουρκικός κρατικός οργανισμός πετρελαίων η γνωστή Turkish Petroleum Corp (TPAO) να ζητήσει  αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) από την νορβηγική, εισηγμένη στο Οσλο, ναυτιλιακή offshore σεισμικών ερευνών, Polarcus με αντικείμενο την μακρού χρόνου μίσθωσή του πλοίου «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 στο οποίο θα "σηκώσουν" και την τουκρική σημαία.
«Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της» αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Polarcus, Rolf Ronningen.
Που βρίσκεται η "τουρκική υφαλοκρηπίδα" στα ενεργειακού ενδιαφέροντος πεδίου της Α.Μεσογείου; Ακριβώς επάνω στην ελληνική! Ήδη οι περιοχές
Εφόσον η συμφωνία προχωρήσει η γειτονική χώρα εκτιμάται ότι μπορεί να παραλάβει το πλοίο εντός του πρώτου τριμήνου του 2013.
Η Τουρκία έχει αντιληφθεί ότι για να προχωρήσει στις συνήθεις "πειρατικές" προσπάθειές της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να αμφισβητήσει στην πράξη την ελληνική ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα των νήσων της Μεσίστης, δεν μπορεί να υπολογίζει σε ενοικιάσεις υπηρεσιών από σκάφη τρίτων χωρών γιατί είναι εκτεθειμένα σε ελληνικές διπλωματικές πιέσεις στος διεθνείς οργανισμούς και στην χώρα προέλευσης του σκάφους. Με αποτέλεσμα την αποχώρηση των σκαφών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ