Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Η ΓΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Ο.Ι.Υ.Ε




Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε) ,η οποία έχει αποφασίσει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την ερχόμενη Κυριακή 30/12/2012 αντιδρώντας στην κυβερνητική αυθαιρεσία.
Η πρόθεση της Κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί προαναγγελία γενικότερης κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας και εξόντωσης των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Το επιχείρημα ότι η λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές θα αυξήσει την αγοραστική κίνηση φανερώνει την κυβερνητική υποκρισία αλλά και το στόχο που δεν είναι άλλος από την στήριξη των πολυεθνικών –πολυκαταστημάτων με παράλληλη κατάργηση για όλους τους κλάδους την κυριακάτικης ανάπαυσης των εργαζομένων.
Ας καταλάβουν επιτέλους όσοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις ότι αφενός μεν στους εργαζόμενους και στους πολίτες δεν λείπει ο χρόνος για να ψωνίσουν αλλά τα χρήματα ,όπως λείπουν και σε όσους έχουν ακόμη δουλειά οι μισθοί αξιοπρέπειας και τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία περικόπτονται καθημερινά από τις βάρβαρες εργοδοτικές και κυβερνητικές πολιτικές.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την παράλογη και καταστροφική αυτή απόφαση για την κοινωνία και την οικονομία (εν μέσω της μεγαλύτερης ύφεσης και κρίσης )διαφορετικά θα αντιμετωπίσει τις γενικότερες αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ο Παπακωνσταντίνου στη νέα λίστα Λαγκάρντ


Ο Παπακωνσταντίνου στη νέα λίστα Λαγκάρντ

Τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συγγενικά του πρόσωπα έκρυβε η παλιά λίστα Λαγκάρντ και τα οποία «ανακαλύφθηκαν» στη νέα λίστα που παραδόθηκε προ ημερών από την Γαλλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα περιλαμβάνονται τρία νέα πρόσωπα, τα οποία είναι συγγενείς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.
Το όνομα του κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων του φορολογικού του προφίλ των τριών νέων προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Πάντως αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν σε όλους τους τόνους ότι τα πρόσωπα αυτά δεν συνδέονται με αρχηγό κόμματος, πρώην πρωθυπουργό και εν ενεργεία υπουργούς.
Στα πρόσωπα αυτά φέρεται να ανήκουν δύο λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας – που είναι μέχρι και σήμερα ανοιχτός - έχει καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίων.
Ο άλλος λογαριασμός είναι κλειστός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι αυτή τη λίστα είχαν παραδώσει και τότε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Δηλαδή είναι σαφέστατο ότι υπήρξαν εσκεμμένες αλλοιώσεις στη λίστα.
Πως εμπλέκεται ο Παπακωνσταντίνου στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, αφαίρεσε σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις σε ξένη τράπεζα.
Όπως προκύπτει από την αξιολόγηση της λίστας που έκαναν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες με τον αντεισαγγελέα Νικόλαο Παντελή, ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να «πείραξε» την πρώτη λίστα που έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ αφαιρώντας τα ονόματα των συγγενών του.
«Το αρχικό CD που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι» είχε υποστηρίξει στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για τη «χαμένη» λίστα Λαγκάρντ
Πριν δύο μήνες ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει για το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Έλεγε, λοιπόν στις 24 Οκτωβρίου ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου:
«Το αρχικό cd που πήρα στα χέρια μου μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για εμπιστευτική φύλαξη στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι, λυπάμαι αλλά δεν ξέρω πού είναι!».
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου ζητούν στήριξη από τν Μ. Ομπάμα




Το πετρελαϊκό λόμπι των ΗΠΑ επιχειρεί να προσεγγίσει τον Αμερικανό πρόεδρο, μετά από αρκετά χρόνια παγωμένων σχέσεων, λόγω της πρόθεσης του τελευταίου να στηρίξει τις ΑΠΕ και να περιορίσει σε ένα βαθμό τις δραστηριότητες των εταιρειών πετρελαίου αναφέρει το ΑΠΕ.
Στα πλαίσια αυτά, ο Τζακ Τζέραρντ, επικεφαλής του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου, το οποίο εκπροσωπεί 500 επιχειρήσεις του κλάδου, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις σχετικά με τη στήριξη των παραγωγών υδρογονανθράκων.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρώτη δοκιμασία των σχέσεων των δύο πλευρών θα αποτελέσει η υλοποίηση ή απόρριψη του νέου αγωγού Keystone XL που έχει στόχο να μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ. Επίσης, σημαντική αξιολογείται από τις πετρελαϊκές και η ελευθερία χρήσης των δημοσίων εκτάσεων για γεωτρήσεις στο εξής, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το άφθονο σχιστολιθικό αέριο που έχει ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια.
Τέλος, αγκάθι για τις διμερείς σχέσεις αποτελεί διαχρονικά η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, η οποία επιχειρεί να θέσει όρια στις εκπομπές ρύπων των μεγάλων ρυπαντών, στους οποίους συγκαταλέγονται και οι πετρελαϊκές.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΟΛΘ: «Χρυσή τομή» για τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών




Σε συμβιβαστική λύση σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές λειτουργίας των πλοίων ρυμούλκησης στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης κατέληξαν τα ΕΛ.ΠΕ. μετά τις σοβαρές ενστάσεις που διατύπωσε Πανελλήνια Ενωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών για την αρχική πρόταση τροποποίησης του υφιστάμενου κανονισμού.
Βρέθηκε μέση λύση για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ. στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα ΕΛ.ΠΕ. θα έδιναν προτεραιότητα για την επιλογή των συνεργαζόμενων εταιρειών σε αυτές με τα πιο σύγχρονα πλοία από την 1η Ιανουαρίου 2013, δίνεται παράταση συμμόρφωσης ενός έτους αναφορικά με την πρόσδεση - απόδεση, αλλά ορίζεται ως προϋπόθεση ότι τα σκάφη επιφυλακής θα πρέπει να είναι καινούργια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο των ΕΛ.ΠΕ. που έχει στη διάθεση της η «Ν», από 15/1/2013 όλα τα ρυμουλκά που θα χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις των ελληνικών πετρελαίων σαν ρυμουλκά επιφυλακής θα είναι παλαιότητας μικρότερης των 20 ετών και τύπου Asd/Tractors (με ελικοπηδάλια) ή Twin Screw (διπλοέλικα).
Για τις εργασίες πρόσδεσης/απόδεσης μέχρι τις 31/12/2013 θα χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις των ελληνικών πετρελαίων όλοι οι τύποι ρυμουλκών που επιτρέπονται από τους υφιστάμενους κανονισμούς λιμένος.
Επίσης από 1/1/2014 όλα τα ρυμουλκά που θα χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις των ελληνικών πετρελαίων σε όλες τις εργασίες πρόσδεσης/απόδεσης και επιφυλακής θα είναι παλαιότητας μικρότερης των 20 ετών και τύπου Asd/Tractors (με ελικοπηδάλια) ή Twin Screw (διπλοέλικα).
Πηγές από τα ΕΛ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης τόνισαν στη «Ν» ότι η συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας είναι μονόδρομος, αλλά, λόγω των γενικότερων αρνητικών οικονομικών συνθηκών, προκρίθηκε μια «μέση λύση» για να αποφευχθεί αναστάτωση και ενδεχόμενα λουκέτα στις εμπλεκόμενες εταιρείες.
Ωστόσο, τα ίδια στελέχη τόνισαν ότι «τα ΕΛ.ΠΕ. δεν πρόκειται να υποχωρήσουν για τα σκάφη επιφυλακής, καθώς η επέμβασή τους απαιτείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Χρειάζονται, λοιπόν, σκάφη τελευταίας τεχνολογίας, διότι για την εταιρεία μας η ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».
Σε ερώτηση εάν ο νέος κανονισμός θα ισχύσει και στις λιμενικές εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. στην Αττική, σημείωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, καθώς οι συνθήκες εκεί είναι «πιο ήπιες», προσθέτοντας ότι εν προκειμένω τις αποφάσεις για το πότε θα αλλάξουν οι προδιαγραφές ασφαλείας θα τις λάβουν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΙΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ; O Πλούταρχος και οι Βυζαντινοί γνώριζαν την Αμερική!




Η ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής πρέπει να ξαναγραφτεί (ούτως η άλλως) αν ισχύει η παρακάτω είδηση: Μέσα στο δάσος Cockaponset στα νότια της πολιτείας Connnectikut των Η.Π.Α βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιτόπιες επιγραφές αποδυκνείουν την ύπαρξη της εδώ και 1500 χρόνια από σήμερα, κατασκευασμένη από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς του Βυζαντίου!
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά ελληνικά κύπελλα (σε σχήμα μικρής κούπας) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα η μονογράμματα του Χριστού, με βαπτιστήρια, κηροπήγια. Υπάρχουν επίσης ένας δεσποτικός θρόνος (ή επισκοπική καθέδρα) και ένα Ιερό Βήμα. Παρόμοια κομψοτεχνήματα βρέθηκαν σε μια όαση του Μαρόκο, στη βόρεια Αφρική.
Ο ερευνητής Frederick J.Pohl μελετώντας τις επιγραφές τοποθέτησε την άφιξη των μοναχών στη βόρεια Αμερική γύρω στα 480μ.Χ. σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στη βόρεια Αφρική. Μέχρι το 430μ.Χ. πολλοί επίσκοποι λειτουργούσαν στη βόρεια Αφρική (κυρίως Τυνησία και Καρχηδόνα), όπου μέχρι σήμερα διασώζονται ερείπια ναών. Εκείνη την εποχή ξεκίνησαν οι διωγμοί των Χριστιανών από τους Αρειανιστές. Επίσης οι μοναχοί σε εκείνες τις περιοχές είχαν έρθει σε ευθεία σύγκρουση με τους μονάρχες που κυβερνούσαν τη βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν, κυρίως, στην έρημο και στα βουνά της Ανατολικής Λιβύης. Από εκεί διέφυγαν με πλοία στην σημερινή βόρεια Αμερική. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

NASA "Ο Ήλιος θα "βραχυκυκλώσει" τη Γη το 2013"




Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Λίαμ Φοξ, επικαλούμενος στοιχεία της NASA, μέσα στο 2013 αναμένεται μία ηλιακή καταιγίδα τόσο ισχυρή ώστε θα «παραλύσει» τον πλανήτη Γη.
Τα τελευταία χρόνια η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση, όμως με το νέο έτος θα ξεκινήσει ένας καινούριος κύκλος δραστηριότητας που θα πριλαμβάνει έντονες ηλιακές εκρήξεις, εκτοξεύοντας στο Διάστημα γιγαντιαίες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Αυτές οι επονομαζόμενες «ηλιακές καταιγίδες» θα χτυπήσουν με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Γη σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα είναι η πλέον σφοδρή ηλιακή καταιγίδα που έχει βιώσει ο πλανήτης μας τα τελευταία 145 χρόνια.
Το αποτέλεσμα θα είναι να τεθούν εκτός λειτουργίας όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και να «πέσουν» τα παγκόσμια ηλεκτρικά δίκτυα.
Με απλά λόγια ο πλανήτης θα υποστεί ένα τηλεπικοινωνιακό και ενεργειακό μπλακάουτ για πολλές ώρες, ενώ οι συνέπειές του θα είναι ορατές για πολλές ημέρες ή ακόμη και μήνες μετά το συμβάν. Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν επίσης στις αερομεταφορές, στα νοσοκομεία αλλά και στα τραπεζικά συστήματα.
Όπως εξηγεί η NASA, μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έχει ισχύ ανάλογη με 100 βόμβες υδρογόνου και απελευθερώνει ενέργεια 1 εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από έναν σεισμό 9-10 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Στο 15% με 20% οι μειώσεις προσωπικού στις τράπεζες




Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκτεταμένα προγράμματα εθελουσίων εξόδων αναμένεται να ανακοινωθούν στις τράπεζες, το προσεχές χρονικό διάστημα και κυρίως στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τη μερική (αφού θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια – ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank) υλοποίηση των πρόσφατων συγχωνεύσεων των τραπεζών.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αλλά και τις ενδείξεις, υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο, θα μειωθεί κατά περίπου 20 με 25%. Πάντως, όπως είχαμε αναφέρει και σε ένα προηγούμενο σχόλιο, θεωρείται ότι δύσκολα οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις. Ειδικότερα, όπως μας έλεγαν και πάλι τις τελευταίες ημέρες υψηλόβαθμα στελέχη του τραπεζικού κλάδου, ο μεγάλος αριθμός τραπεζικών υπαλλήλων που είναι περίπου στην ηλικία των 50 ετών και άνω, καθιστά δυνατή τη μείωση του προσωπικού  των τραπεζών, με προγράμματα εθελουσίων εξόδου και όχι μαζικές απολύσεις, οι οποίες, ανάμεσα σε άλλα θα προκαλούσαν και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.   
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Φορολογητέο εισόδημα η έκπτωση ρεύματος σε εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ…



Ως εισόδημα θα φορολογείται η έκπτωση στις δωρεάν κιλοβατόρες κατά 80% που έχουν ως προνόμιο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ.
Τη σχετική γνωμοδότηση θα εφαρμόσει για τα εισοδήματα του 2012 το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους.
Η έκπτωση κοστίζει 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, θεωρεί ότι αυτή δόθηκε ως εισόδημα που ορίστηκε από τη συλλογική σύμβαση εργασίας το 1991.
 skai.gr 
ΠΗΓΗolympia.gr/

Λαός υποταγμένος, μονίμως ηττημένος!




Τίποτα δεν άλλαξε. Επί της ουσίας εννοώ. Παράδειγμα η φοροδιαφυγή. Απροσμέτρητη και ασύλληπτη όπως πριν. Παράδειγμα οι λίστες. Ακόμα τις ψάχνουν. Ακόμα τις μελετούν. Ακόμα τις ερευνούν. Ακόμα τις λοξοκοιτούν. Παράδειγμα η αξιοκρατία.
Όπως με τα αφεντικά των ΔΟΥ. Όπου αντί οι κυβερνώντες να ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και να τοποθετήσουν τους καλύτερους, έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Όπως στο παρελθόν. Μοίρασαν τα ιμάτια ανάλογα με το εκλογικά ποσοστά των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Η μερίδα του λέοντος στη ΝΔ, ο Βενιζέλος τα υπόλοιπα και ο κυρ Φώτης τα υπόλοιπα από τα υπόλοιπα. Περίφημα.
Παράδειγμα η πολυνομία. Παράδειγμα η ατελείωτη γραφειοκρατία. Παράδειγμα το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Μερικά ημίκλειστα, τα περισσότερα θεόκλειστα. Η αλλαγή με την γνωστή συνταγή. Ξαφρίζω τα πορτοφόλια των σκληρά εργαζόμενων πολιτών. Αυξάνω άμεσους και έμμεσους φόρους και πυροβολώ την χαριστική βολή στις συντάξεις. Αυτά έγιναν. Όλα τ άλλα, τα μεταρρυθμιστικά και ευρωπαϊκά μια άλλη φορά!
Τότε; Από που προκύπτει η αισιοδοξία του Σόιμπλε; Από τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι ο Σαμαράς. Ο ζωντανός ορισμός του Yes man. Πετάει ο γάιδαρος; ρωτάει η Άνγκελα. Πετάει απαντάει ο Αντώνης. Ο δεύτερος λόγος είναι ο Τσίπρας. Μ αυτόν; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου. Χίλιες φορές η τριτοκομματική ακινησία παρά το ρίσκο προς την χρεοκοπία. Ο τρίτος και πιο ουσιαστικός λόγος είναι η πιθανή ελληνική πανωλεθρία. Ο Σόιμπλε το έχει διατυπώσει δημοσίως χωρίς περιστροφές. Η επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή μπορεί να γκρεμίσει ολόκληρη την ευρωζώνη την καλή.
Ως εκ τούτου μπροστά στα μάτια μας διαδραματίζεται ένα θέατρο εντυπώσεων. Όπου εκείνοι παριστάνουν ότι ο σκουπιδοτενεκές της Γερμανίας πορεύεται σε σωστή κατεύθυνση. Κι εμείς παριστάνουμε ότι ακολουθούμε πιστά και πειθαρχημένα την μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή συνταγή. Θεατρική παράσταση δηλαδή με την Μέρκελ σε ρόλο αποκλειστικού και μοναδικού πρωταγωνιστή.
Και με τον έλληνα πρωθυπουργό σε ρόλο κομπάρσου. Όπως ο αείμνηστος Αλέξης Μινωτής στο «Notorious» του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Όπου από τη μια άνοιγε και έκλεινε πόρτες. Και από την άλλη, την μοναδική φορά που άνοιξε το στόμα του, πληροφορούσε τον αφέντη του «κύριε όπου να ναι τελειώνουν οι σαμπάνιες».
Με απλά λόγια και οι δύο πλευρές αγοράζουν χρόνο. Οι γερμανοί προκειμένου ν αποφύγουν την δική τους χρεοκοπία και έτσι πληρώνουν μέχρι να σωθούν ώστε στην συνέχεια να μας εγκαταλείψουν την μοίρα μας. Ο Σαμαράς προκειμένου να ανακάμψει δημοσκοπικά και έτσι στην συνέχεια να προσφύγει στις κάλπες και να κερδίσει μια δεύτερη τετραετία. Στο βωμό του επικοινωνιακού παιχνιδιού μας γδέρνουν, μας ψήνουν, μας καταβροχθίζουν και στο τέλος αφού μετατρέψουν τα κοκαλάκια του φτωχού σε οδοντογλυφίδα να καθαρίσουν τα δόντια τους και να μας φτύνουν!
Κι εμείς; Α εμείς. Άλλοι τρομοκρατημένοι με τον εφιάλτη της Δραχμής. Άλλοι αισθάνονται συνένοχοι για την κατάντια και την ντροπή. Άλλοι βουρλίζονται από το αδιέξοδο της πολιτικής. Άλλοι με κάμποσα που έβγαλαν από την φοροδιαφυγή. Όλοι σχεδόν πορευόμαστε όπως τα αμνοερίφια της Κρήτης πριν από την σφαγή. Να το πούμε, να το αφομοιώσουμε μπας και κάποτε το ξεπεράσουμε. Λαός υποταγμένος μονίμως ηττημένος!
[Του Δημήτρη Δανίκα από Το Βήμα]
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Παρεμβάση από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, σχετικά με το ρόλο του συνδικαλιστικου κινήματος σήμερα και την προοπτική του για το αύριο




Η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης. Η κρίση αυτή έχει τεράστιες επιπτώσεις στον κόσµο της μισθωτής εργασίας. Και το συνδικαλιστικό κίνηµα είναι υποχρεωµένο και ν' αγωνιστεί και να δώσει απαντήσεις.
Τον τελευταίο καιρό γίναµε μάρτυρες πολιτικών οι οποίες είχαν δυσµενέστατες επιπτώσεις στο εισόδηµα, στην απασχόληση, στις εργασιακές σχέσεις, στα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώµατα των ανθρώπων του µόχθου, στη µισθωτή εργασία. Κι είναι αλήθεια ότι το συνδικαλιστικό κίνηµα παρά τους µεγάλους αγώνες, τους πολύ σκληρούς αγώνες που έδωσε, δεν κατόρθωσε να δώσει µια οριστική, µια µόνιµη απάντηση και να προστατεύσει αποτελεσµατικά αυτό τον κόσµο από τις επιπτώσεις µέτρων, που ήταν µέτρα άδικα, µέτρα άνισα και µέτρα αναποτελεσµατικά για την αντιµετώπιση της κρίσης.
Απεδείχθη λοιπόν ότι αυτό που χρόνια τώρα συζητούµε, δηλαδή ότι πρέπει στο συνδικαλιστικό κίνηµα να δούµε τις εποχές που αλλάζουν, τις προτεραιότητες και τα διακυβεύµατα ούτως ώστε να οργανωθούµε µε τρόπο τέτοιο που θα δίνουµε απαντήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα έχουµε και τη δυνατότητα να κάνουµε αποτελεσµατικούς αγώνες, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε.
Η κρίση αυτή προφανώς δεν αφορά µόνο την Ελλάδα. Όµως, στην Ελλάδα παρουσιάζεται µε ιδιαίτερη οξύτητα γιατί βρισκόµαστε εν µέσω των δίδυµων ελλειµµάτων, του χρέους αφενός και των δηµοσιονοµικών αφετέρου. Αντιµετωπίζει ανάλογα προβλήµατα και η Ευρώπη, και βλέπουµε ότι κι εκεί το συνδικαλιστικό κίνηµα προσπαθεί να αναδιοργανωθεί, να αναστοχαστεί όλη του την πορεία και να προσπαθήσει να δώσει σύγχρονες απαντήσεις. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΕΔΙΟ 27/12/2012.

ΔΕΠΑ: Προσφυγές από μεγάλους καταναλωτές




Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού προσφεύγουν οι βιομηχανικοί καταναλωτές φυσικού αερίου, εγκαλώντας τη ΔΕΠΑ για καταχρηστική συμπεριφορά. 
Σύμφωνα με πηγές της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, η προσφυγή για τις εταιρείες του κλάδου αποτελεί πλέον μονόδρομο, αφού ο προμηθευτής, κατά την άποψή τους, προβαίνει σε υπερβάλλουσες χρεώσεις έναντι δέσμευσης δυναμικότητας στο δίκτυο. 
Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΒΙΚΕΝ έχει απευθυνθεί και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ζητώντας να ισχύσει από το τρέχον έτος ο κανονισμός τιμολόγησης που θα ισχύει το 2013 για τις χρεώσεις χρήσης δικτύου. Το πρόβλημα της υπερχρέωσης προκύπτει από το γεγονός ότι το 2012 άλλαξαν άρδην οι συνθήκες στην απασχόληση του παραγωγικού δυναμικού, λόγω της κρίσης, με αποτέλεσμα οι δεσμεύσεις χωρητικότητας που είχαν δηλώσει το Σεπτέμβριο του 2011 να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα και να μην επιτευχθούν ποτέ. 
Με δεδομένο δε ότι το τίμημα αυτό καταβάλλεται στη ΔΕΠΑ, αντί για το Διαχειριστή του Συστήματος που είναι ο ΔΕΣΦΑ, αλλά η ΔΕΠΑ δεν το αποδίδει στο σύνολό του στο Διαχειριστή, οι μεγάλοι καταναλωτές ζητούν να τους επιστραφεί ένα μέρος του με τον υπολογισμό των πραγματικών καταναλώσεων και όχι αυτών που είχαν δηλωθεί προκαταβολικά. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Εμπλοκή ΤΑΙΠΕΔ στην Εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του energia. gr ευρίσκεται σε εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για την υπαγωγή του τομέα των υδρογονανθράκων στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ. Απώτερος στόχος η διαμεσολάβηση του Ταμείου μεταξύ ΥΠΕΚΑ και εταιρειών ώστε τ’ αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταλήγουν απευθείας στο ΤΑΙΠΕΔ. 
Και επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να εισηγηθεί αλλαγή των κανόνων, μέσω πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αμέσως μετά τις εορτές, έτσι ώστε αυτό και όχι το ΥΠΕΚΑ ή ο υπό ίδρυση φορέας υδρογονανθράκων, αναλάβει την διαχείριση των κατά τόπους κοιτασμάτων. Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει όπως αυτό είναι τελικά ο αντισυμβαλλόμενος κρατικός φορέας με τις εταιρείες, που θα επιλεγούν να οργανώσουν τις έρευνες, επενδύοντας σημαντικά ποσά με σκοπό την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Προκειμένου να θέσει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο του και για να δοκιμάσει ίσως τα αντανακλαστικά του εν υπνώσει κρατικού μηχανισμού, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, εζήτησε και επέτυχε να καθυστερήσει η υπογραφή της τροποποιητικής σύμβασης για την παραχώρηση του Πρίνου, η οποία και έχει ήδη εγκριθεί, όπως προβλέπει ο Ν. 4001/ 2011, από την κυβερνητική επιτροπή και επρόκειτο να σταλεί για επικύρωση στην Βουλή πριν τα Χριστούγεννα. Τελικά το κείμενο της σύμβασης αντί να κατατεθεί στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής βρέθηκε ως δια μαγείας στο γραφείο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κου. Τάκη Αθανασόπουλου.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιστολή απόγνωσης από την Κίνα σε συσκευασία παιχνιδιού




Μια επιστολή-καταγγελία των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας στα κινέζικα εργοστάσια βρήκε μια Αμερικανίδα ανοίγοντας τη συσκευασία ενός παιχνιδιού made in China.
Η επιστολή, προς άγνωστο παραλήπτη, ξεκινάει με την παράκληση όποιος το βρει να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει ο ανώνυμος εργαζόμενος-η οι συνθήκες εργασίας είναι δυσβάστακτες, 15 ώρες καθημερινής εργασίας χωρίς αργία το Σάββατο ή την Κυριακή ή διακοπή λόγω εορτών με ελάχιστη αμοιβή.
«Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», αναφέρει.
Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Sophie Richardson, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας.» 
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Δανός Υπ.Εξ.: Είμαστε σοφοί που δεν μπήκαμε ποτέ στο ευρώ!


Δανός Υπ.Εξ.: Είμαστε σοφοί που δεν μπήκαμε ποτέ στο ευρώ!

«Νομίζω ότι ο καθένας θα (το) παραδεχθεί μετά την κρίση που βιώσαμε, η απόφαση της Δανίας ήταν σοφή», δήλωσε ο Σόντελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten.
«Μας δίνει μια δυνατότητα να οικοδομούμε γέφυρες σε μια ευέλικτη Ευρώπη. Η θέση μας είναι ότι θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια πρακτική συνεργασία», πρόσθεσε ο Δανός ΥΠΕΞ. Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη αποκάλυψε τα ρήγματα μεταξύ των 17 κρατών-μελών της, με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συχνά να επικρίνεται σε χώρες με υψηλά χρέη, όπως η Ισπανία και προηγουμένως η Ελλάδα, για την σκληρή και άκαμπτη στάση της.
Η Δανία είναι μέλος της ΕΕ από το 1973, αλλά οι ψηφοφόροι στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχουν απορρίψει δύο φορές σε δημοψηφίσματα το ενδεχόμενο να αντικατασταθεί η κορώνα με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Η χώρα εξασφάλισε κατόπιν την παραμονή της εκτός ευρώ με την εγγραφή σχετικής διάταξης στη ευρωπαϊκή συνθήκη. Ο Σόντελ, μέλος του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να μεταβληθεί η στάση της Δανίας.
Το κόμμα του είναι το πιο ευρωσκεπτικιστικό στην κεντροαριστερή κυβερνητική συμμαχία υπό την πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ, την επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών. Όμως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ούφε Έλεμαν-Γένσεν, ο οποίος διαπραγματεύθηκε με την ΕΕ την παραμονή της Δανίας εκτός ευρώ, καθώς και την διαφοροποίησή της από τις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές για την άμυνα, την δικαιοσύνη και την εσωτερική πολιτική πριν από 20 και πλέον χρόνια, αμφισβήτησε την άποψη του Σόντελ. «Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί ο Βίλι Σόντελ με την δήλωση ότι μπορούμε να οικοδομούμε γέφυρες. Δεν μπορείς, αλλά ταυτοχρόνως θέλεις και δεν θέλεις να συμμετέχεις», είπε ο Έλεμαν-Γένσεν στην Jyllands-Posten.
 ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Οι μέτοχοι της θα πληρώσουν την εξυγίανση της Bankia




Η ισπανική τράπεζα Bankia θα εξανεμίσει τις επενδύσεις 350.000 μετόχων της, πολλοί εκ των οποίων είναι μικροκαταθέτες και συνταξιούχοι, μετά την διαπίστωση πως οι απώλειες από τα «κακά» (μη εξυπηρετούμενα κατασκευαστικά και στεγαστικά) δάνεια στο υπό χρεωκοπία ίδρυμα είναι πολύ χειρότερα απ’ όσο είχαν προϋπολογισθεί.
Τα μέτρα εξυγίανσης θα πλήξουν τους μικροεπενδυτές, οι οποίοι παρασύρθηκαν από την επιθετική πολιτική που ακολούθησε η Bankia μετά τη δημιουργία της από τη συγχώνευση πολλών περιφερειακών ταμιευτηρίων. Ωστόσο, τα μέτρα αυτά χαρακτηρίζονται από τους υπευθύνους ως απολύτως αναγκαία προκειμένου να επιστρέψει η κερδοφορία στον όμιλο, που τον Μάιο εθνικοποιήθηκε, και να μπορέσει να μεταπωληθεί σε ικανοποιητικό τίμημα.
Η Bankia θα δεχθεί αύριο μία μετάγγιση 18 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ και μέσα στον Ιανουάριο θα προκηρύξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όταν οι σημερινοί μέτοχοί της θα έχουν χάσει πρακτικά το σύνολο της επένδυσής τους, εκμυστηρεύθηκε στέλεχος προσκείμενο στην Τράπεζα της Ισπανίας.
«Επιδιώκουμε να αφήσουμε τους μετόχους με κάτι; Ναι. Αλλά πόσο; Αυτό είναι νωρίς να το γνωρίζουμε. Θα είναι ψίχουλα; Αυτό είναι βέβαιο», δήλωσε το ίδιο στέλεχος της κεντρικής τράπεζας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
«Όμως αυτό (που θα διατηρήσουν) θα είναι μόνον συμβολικό. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα χάσουν και τα παντελόνια τους», δήλωσε εμφατικά.
Με βάση το σχέδιο της ΕΕ για την διάσωση του ισπανικού τραπεζικού τομέα, ο οποίος έπαθε καθίζηση μετά το σπάσιμο της «φούσκας των ακινήτων», οι μέτοχοι των τραπεζών είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν το ακριβό τίμημα, κάτι που συνέβη και με την Ιρλανδία, πρώτο θύμα της τραπεζικής κρίσης, όταν οι μέτοχοι της Anglo Irish Bank έμειναν με άδεια χέρια. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ξεκίνησαν οι έρευνες για πετρέλαιο - Το Nordic Explorer στην Κρήτη


Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι έρευνες για πετρέλαιο - Το Nordic Explorer στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκεται από χτες το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της εταιρίας PGS, στο πλαίσιο των σεισμογραφικών ερευνών... για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Δυτική και Νότια Ελλάδα. Σύμφωνα με το marinetraffic.com το πλοίο βρίσκεται στα νερά Νότια του Νομού Ηρακλείου από τις 02:49 τα ξημερώματα της Πέμπτης ή τουλάχιστο τότε άνοιξε το σύστημα AIS, αφού δεν υπάρχει αρχείο της πορείας του για τις προηγούμενες ημέρες. Tουλάχιστο για 15-20 ημέρες είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του, όπου τότε ερευνούσε την περιοχή του Ιονίου Πελάγους. Το πλοίο αυτήν την ώρα, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, βρίσκεται 22 ναυτικά μίλια Νότια του χωρίου Σιδωνία του Νομού Ηρακλείου, κινείται με ταχύτητα 4 κόμβων περίπου, ενώ σύμφωνα πάντα με το ιχνος του από το marinetraffic.com, έχει καλύψει από τα ξημερώματα μία απόσταση 44 μιλίων έρευνας, ξεκινώντας από ένα σημείο 45 ναυτικά μίλια περίπου ανοιχτά από τους Καλούς Λιμένες. Ουσιαστικά δηλαδή η έρευνα ξεκινάει ανοιχτά του Νομού Ηρακλείου και θα κρατήσει πιθανότατα και όλο τον Γενάρη... 
ΠΗΓΗ:newsnow.gr

Οριακές απώλειες για το αργό




Έχασε έδαφος το αργό την Πέμπτη εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία καθώς Λευκός  Οίκος και Κογκρέσο φαίνεται ότι δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους ώστε να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός. 
Το αργό παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 11 cents για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 90,87 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 
Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή. 
Τα αποθέματα βενζίνης εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 400.000 βαρέλια, ενώ τα στοιχεία για τα διυλισμένα αποθέματα αναμένεται να δείξουν πτώση κατά 300.000 βαρέλια.
ΠΗΓΗ:capital.gr