Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για την Ενεργειακή Απόδοση των Κτηρίων




Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο εναρμονίζεται στην εθνική νομοθεσία η ευρωπαϊκή οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. 
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη «είναι αδιανόητο ένα κτίριο στην Ελλάδα, με τόσο ήλιο, να απαιτεί τρεις φορές περισσότερη ενέργεια για θέρμανση από ένα κτίριο σε βόρειες και ψυχρές χώρες». 
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, από το 2021 και μετά, όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να είναι κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr/

ΠΩΣ XΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΊΤΗ


UFOs over Chelyabinsk meteorite was destroyed by a UFO Нло Метеоритът над Челябинск бил поразен от Нло - Video Dailymotion

ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Έτοιμο και το δεύτερο τουρκικό πλοίο ερευνών




Έτοιμο  και το δεύτερο τουρκικό πλοίο ερευνών « TUBITAK Marmara»το οποίο έχει την δυνατότητα να  πραγματοποιήσει υποθαλλάσιες σεισμικές έρευνες , έρευνα για πετρέλαιο, χαρτογράφηση  του πυθμένα, έρευνα θαλάσσιας ρύπανσης και να εξετάσει την υποβρύχια ζωή σύμφωνα με την ιστοσελίδα worldbulletin.net.
Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας κ. Nihat Ergun, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή  καθέλκυσης στις 18 Φεβ 2013 δήλωσε ότι το πλοίο έχει την δυνατότητα να διεξάγει θαλάσσια έρευνα σε βάθος 3 χιλιάδων μέτρων κάτω από τη θάλασσα.
Το πρώτο ερευνητικό σκάφος κατασκευάστηκε στην Τουρκία το « TUBITAK Marmara» κατασκευάσθηκε με κύριο σκοπό την  ωκεανογραφική θαλάσσια έρευνα.
Το πλοίο, το οποίο κόστισε 13.800.000  (δεκατρία εκατομμύρια οχτακόσιες χιλιάδες τουρκικές λίρες), είναι 45 μέτρα μήκος και 9 μέτρα πλάτος. Με την προσθήκη του σχετικού εξοπλισμού, θα είναι σε θέση να συμμετάσχει σε έρευνες για την ανεύρεση πετρελαίου αλλά και να διεξάγει  και σεισμική έρευνα. Με 11 επιστήμονες και 12 μέλη του πληρώματος, το πλοίο αυτό θα πραγματοποιεί αποστολές  εντός των  τουρκικών χωρικών υδάτων.
Εν τω μεταξύ, το τουρκικό πλοίο «Fatmagul Soultan», έχει φτάσει σε χωρικά ύδατα του Λιβάνου από το Σάββατο και θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στο Λίβανο για μια περίοδο τριών ετών.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr    

Και άλλα αντικείμενα εμφανίζονται να μπαίνουν μέσα στο Ηφαίστειο Popocatepi!!! (Video)


To περιστατικό έγινε για μια φορά ακόμα, αντικείμενο συζήτησης στα Μεξικάνικα Μ.Μ.Ε...Δείτε το βίντεο: 
ΠΗΓΗ:periergaa.blogspot.com

ΑΝΕΠΑΦΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΟΥΣ New York Times


Βυζ.Εκ.2

Μια Βυζαντινή εκκλησία στα παράλια της Μικράς Ασίας, είδε το “φως του ήλιου”,μετά από 700 χρόνια. Και δεν είναι τυχαίο ότι έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times!

Στην πόλη των Μύρων ανασκαφές που έχουν ξεκινήσει από το 2009,αποκάλυψαν την εκκλησία ,που ήταν “θαμμένη κάτω από 18 πόδια λάσπης”, όπως γράφουν οι New York Times, απ΄ όπου και οι φωτογραφίες.
Βυζ.Εκ.1
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η κατάσταση της εκκλησίας είναι εξαιρετική και αυτό τους κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί να βρουν και την υπόλοιπη αρχαία πόλη των Μύρων,σχεδόν ανέπαφη, “όπως η Πομπηϊα”, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής των ανασκαφών Νεβζάτ Τσεβίκ αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο Ακντενίζ. Μαζί του συμφωνεί και ο Μάρκ Τζάκσον , ένας βυζαντινός αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ της Αγγλίας, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτό το επίπεδο διατήρησης υποδηλώνει ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο αρχείο πληροφοριών .” Τα Μύρα ήταν μια από τις ισχυρότερες πόλεις της Λυκίας, με αυτόχθονα πολιτισμό που είχε τις ρίζες του στην εποχή του Χαλκού. Οι Πέρσες εισέβαλαν πρώτοι , μετά πέρασαν στα χέρια των Ελλήνων , και τελικά στους Ρωμαίους.

Μέχρι το εκκλησάκι να έρθει στο φως, το μοναδικό απομεινάρι της βυζαντινής εποχής στα Μύρα ήταν η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η πόλη θεωρείται γενέτειρα του Αγίου Νικολάου. Οι εισβολές που δέχτηκε η πόλη πολλές. Άραβες επιτέθηκαν τον έβδομο και ένατο αιώνα. Τον 11ο, Σελτζούκοι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη και προχώρησαν σε άγριες σφαγές. Μέχρι το 13ο αιώνα, τα Μύρα είχαν σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί. Ωστόσο, κάποιος έχτισε το εκκλησάκι χρησιμοποιώντας πέτρες από κατεστραμμένα κτίρια και τάφους.
Βυζ.Εκ,2 
ΠΗΓΗ:eoellas.org

Λ-sat


Στιγμιότυπο 2013-02-04, 8.41.57 μ.μ.
Μέσα στα δεινά της κρίσης και των επιπτώσεων της νοοτροπίας μας ειδήσεις όπως αυτή μας θυμίζουν ποιοι πραγματικά ήμαστε και το τι είμαστε ικανοί να πραγματοποιήσουμε όταν δεν μας καταβάλει η μιζέρια και η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μία νέα ομάδα Ελλήνων νέων επιστημόνων μέχρι 25 ετών ειδικευμένων στη ρομποτική ,ηλεκτρονικών, software ,επικοινωνία και ειδικών ηλεκτρικών συστημάτων ανέλαβε την ανάπτυξη και εκτόξευση του πρώτου εξολοκλήρου ελληνικού δορυφόρου. Η ομάδα υπό την επίβλεψη του καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας υπευθύνου του project Περικλή Παπαδόπουλο. «Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά στην Ελλάδα να συνεχίσουν να ονειρεύονται, μας λέει ο Έλληνας επιστήμων και συμπληρώνει.

«Είχα υλοποιήσει πέρυσι με τους φοιτητές μου την πρώτη παγκοσμίως εκτόξευση δορυφόρου μέσα από διαστημικό σταθμό», εξηγεί ο διακεκριμένος καθηγητής. Η NASA εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συνέχιση του project, καθώς εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. «Το κόστος για να βγει ένας δορυφόρος στο Διάστημα κυμαίνεται στα 300 με 400 εκατ. δολάρια», σημειώνει ο δρ. Παπαδόπουλος, «ενώ η διαδικασία της εκτόξευσης είναι χρονοβόρα λόγω μεγάλης αναμονής». O Έλληνας καθηγητής πρότεινε την κατασκευή ενός δορυφόρου που κοστίζει 100.000 δολάρια, υπό την προϋπόθεση αυτός να αποτελέσει το πρώτο ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα. «Επεσήμανα την αναγκαιότητα ενθάρρυνσης της νέας γενιάς στην Ελλάδα», περιγράφει. «Συναίνεσαν χωρίς ενδοιασμούς». Όμως και η χρηματοδότηση του προγράμματος έχει ελληνική σφραγίδα, αφού προήλθε από ομογενείς. Ο δορυφόρος, ονόματι Λ-sat, θα έχει δύο στόχους κατά την παραμονή του στο Διάστημα για περίπου 300 μέρες το 2014. Αρχικά, θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες των ελληνικών εμπορικών πλοίων, προσφέροντάς τους σχετική πληροφόρηση για το ενδεχόμενο πειρατείας, ενώ θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον καπετάνιο. Ο δεύτερος σκοπός του δορυφόρου είναι ακαδημαϊκός και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια: θα ελεγχθεί η αντίδραση του υλικού grapheme, από το οποίο αποτελούνται το τρανζίστορ του μέλλοντος, στην (ηλιακή) ακτινοβολία του Διαστήματος. «Αλλοι με προσέγγισαν από μόνοι τους και άλλους τους επέλεξα εγώ», προσθέτει ο δρ Παπαδόπουλος. «Συνομιλήσαμε αρχικά μέσω skype και με κέρδισαν τόσο με τις γνώσεις τους όσο και με το ήθος τους». Μολονότι ο κλάδος «ανδροκρατείται», στην ομάδα υπάρχουν και δύο κοπέλες, ενώ αναμένονται άλλα δύο άτομα από Ελλάδα. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία έκδοσης της σχετικής άδειας για να μπορούν να εργάζονται μέσα στις εγκαταστάσεις της NASA». 
ΠΗΓΗ:eoellas.org

Κόβεται το επίδομα γάμου


Κόβεται το επίδομα γάμου

Ως το τέλος Μαρτίου θα οριστικοποιηθεί ο νέος τρόπος καθορισμού του κατώτερου μισθού, ενώ από την 1η Απριλίου παύει να ισχύει το επίδομα γάμου για όσους αμείβονται σύμφωνα με την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Ο κατώτερος μισθός καθοριζόταν κατόπιν διαπραγματεύσεων της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ με το νέο καθεστώς καθοριστικό ρόλο στον προσδιορισμό του θα έχει η κυβέρνηση
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ 
ΠΗΓΗ:enikos.gr


Μην νομίζεις ότι είσαι βολεμένος...


 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Φρένο για ΔΕΠΑ και ΑΟΖ από ΗΠΑ



Σε άτυπη ενεργειακή ομηρία με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις οδηγείται η Ελλάδα εφόσον πωληθεί η ΔΕΠΑ στη Gazprom διαμήνυσε η Ουάσιγκτον μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του Στέητ Ντιπάρτμεντ που επισκέφθηκε ατύπως την Αθήνα. 

Η επίσκεψη και οι επαφές του υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικανικής διπλωματίας με την κυβέρνηση κρατήθηκαν επιμελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά, σε αντίθεση με το Βερολίνο, δε θα έβλεπε με καλό μάτι την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας από το ρωσικό γίγαντα του αερίου, δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα το υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ανέλυσε μια σειρά από λόγους ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, που καθιστούν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη. Οι αμερικανοί θεωρούν ότι στην πώληση της ΔΕΠΑ η Μόσχα "τα παίζει όλα για όλα" για να διατηρήσει συνθήκες μονοπωλίου στην αγορά αερίου της ευρύτερης περιοχής. 
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν ότι πιθανή κατάληξη της ΔΕΠΑ στα χέρια της Μόσχας θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την κατασκευή του αγωγού TAP καθώς ο εν λόγω αγωγός «σπάει» το ρωσικό μονοπώλιο στο αέριο των αγωγών στην ευρύτερη περιοχή. Αντίθετα το Βερολίνο διαφοροποιείται «κλείνοντας το μάτι» στους Ρώσους. 
Στη μέση των διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί και να μεγιστοποιήσει τα εθνικά οφέλη. Ταυτόχρονα για την ΑΟΖ οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς κινήσεις που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο το εύθραυστο κλίμα στην ευρύτερη περιοχή.
ΠΗΓΗ:.capital.gr

Τι μπορείς να πάθεις αν σε σταματήσει το περιπολικό…



Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα …συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ενώ πολύ σύντομα θα αναζητούν αν έχουμε πληρώσει και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxisκάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την Δευτέρα το πρωί.
Οι αστυνομικοί έχουν από φέτος αρμοδιότητα να ελέγχουν και αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας. Καλό είναι λοιπόν να έχετε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το ένα από τα δύο αντίγραφα πληρωμής που σας έδωσε η τράπεζα για να μην ταλαιπωρηθείτε σε περίπτωση που σας σταματήσει κάποιος. Αν δεν έχετε πληρώσει, κινδυνεύετε με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων ενώ τα έγγραφα θα σας επιστραφούν μόνο αν πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο που είναι το ισόποσο των τελών.
Σε λίγες ημέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα (500 ευρώ για τα ΙΧ). Ο νόμος θα προβλέπει ότι και ο αστυνομικός θα έχει τη δυνατότητα να καταλογίσει την παράβαση η οποία επισείει αφαίρεση διπλώματος για τουλάχιστον 10 ημέρες. Μάλιστα, όταν ο οδηγός θα πάει να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του προκειμένου να πάρει πίσω και το δίπλωμα, θα πρέπει να πληρώσει και το παράβολο, το ύψος του οποίο διαμορφώνεται στα 250 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:fpress.gr

To Αναπτυξιακό μοντέλο ΜΕΡΚΕΛ-ΦΟΥΧΤΕΛ-ΣΑΜΑΡΑ για την ΕΛΛΑΔΑ.....

 
Από τον Στέφανο
 ΠΗΓΗ:pak-elta.g

ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ" ΦΟΡΟΥΣ Η μεγάλη απάτη της παγκόσμιας υπερθέρμανσης (Vid)



Πολλές φορές έχουμε θίξει το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη ως μια προσπάθεια δημιουργίας ενός Παγκόσμιου Κράτους το οποίο απλά θα συλλέγει από όλους πράσινους φόρους.
Μέσω αυτών των "πράσινων" φόρων θα απαλλοτριώσουν την ιδιοκτησία σε όλον τον πλανήτη αφού θα μας βάζουν φόρους ακόμα και στο περπάτημα. Θα σου λένε το σπίτι σου προκαλεί χ ρύπους, πλήρωνε.
Η θέρμανση που θα χρησιμοποιείτε θα φορολογείται, το ηλ. ρεύμα ακόμα περισσοτερο γιατί συμβάλλει στην δημιουργία του "θερμοκηπίου".
Το νερό που καταναλώνετε γιατί επιβαρύνεται τον κακομοιρη τον πλανήτη. Η ύπαρξή σας γιατι απαιτεί επιπλέον πορους του πλανήτη που δεν υπάρχουν.
Μέσω της δήθεν υπερθέρμανσης θα  μας επιβάλουν να μην κάνουμε παιδιά για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλον μέσω της κατανάλωσης, και της αναπνοής.
Πριν χρόνια αυτά ακουγόντουσαν "γραφικά". Η σοβαρότητα μιας κατάστασης κρίνεται από την δικαίωση των "γραφικών".
Το παρακάτω βίντεο αποτελεί μια επιστημονική προσέγγιση για το τι ακριβώς συμβαίνει με το κλίμα αλλά και για την χρησιμότητα του "κυνηγημένου" διοξειδείου του άνθρακα.
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr


Οι Έλληνες εργαζόμενοι κοιμούνται όλο και λιγότερο




To 32% των Ελλήνων εργαζομένων θυσιάζουν τον ύπνο τους προς όφελος της εργασίας και των προσωπικών υποχρεώσεων τους, ενώ ένας στους δέκα αισθάνεται ότι πρέπει να εργαστεί περισσότερο, ώστε να υπερκαλύψει τον χρόνο που αφιερώνει σε προσωπικά ζητήματα.
Παγκοσμίως, το 29% των εργαζομένων κοιμούνται λιγότερο απ’ ό,τι επιθυμούν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε όλες τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα ευρήματα παγκόσμιας έρευνας της εταιρείας Regus, που πραγματοποιήθηκε σε 90 χώρες, σε 24.000 επιχειρηματικά στελέχη.
Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν επίσης ότι ο συντομότερος χρόνος μετακίνησης (30%) και η μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την τοποθεσία της εργασίας (23%) θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο, ώστε να τον αφιερώσουν στην οικογένειά τους ή σε περισσότερες ώρες ύπνου. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την αυξημένη ευελιξία, καθώς θεωρείται ότι αυξάνει την παραγωγικότητα (63%) και συμβάλλει στη διατήρηση του προσωπικού (64%).
«Η έλλειψη ύπνου είναι σαφώς επιζήμια για την υγεία και την καλή διάθεση των εργαζομένων, ενώ σε συνδυασμό με τις αυξημένες ώρες εργασίας συνδέεται στενά με τις καρδιακές παθήσεις» δήλωσε η Κατερίνα Μάνου, εκπρόσωπος της εταιρείας Regus στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με την έρευνα, η δυνατότητα των εργαζομένων να εργάζονται πιο κοντά στην κατοικία τους σε επαγγελματικά και πλήρως αποδοτικά περιβάλλοντα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην οικογενειακή ζωή, ενώ προσφέρει στους εργαζομένους λίγο περισσότερο χρόνο ύπνου κάθε πρωί.
Ωστόσο, παρά τα εμφανή πλεονεκτήματα που μπορούν να επιφέρουν οι ευέλικτες πρακτικές εργασίας, τόσο στους εργαζομένους όσο και στις εταιρείες, «υπάρχουν προφανώς αρκετά περιθώρια βελτίωσης, καθώς σχεδόν το 50% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν αναγνωρίζουν και δεν επιβραβεύουν τους διευθυντές για την ενθάρρυνση προς τους υπαλλήλους να εφαρμόζουν ευέλικτες πρακτικές εργασίας» καταλήγει η κ. Μάνου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δείξε με την ψήφο σου πως δεν μπορούν να σε θεωρούν πρόβατο πια.

 
 Κάποιοι θεωρούν τους εργαζομένους πρόβατα γιατί δεν εξηγείται αλλιώς να κατεβαίνουν ψηφοδέλτια για τους εκπροσώπους των εργαζομένων με 15-20 άτομα με σκοπό να στηριχτεί  ο ένας ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ .Έφτασε η ώρα αυτά που καταδικάζουμε για τους πολιτικούς να το κάνουμε πράξη πια και εμείς . Δείξε με την ψήφο σου πως δεν μπορούν να σε θεωρούν πρόβατο πια.