Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των εκπαιδευτικών



  Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης που αποφάσισε αυταρχικά η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων καθηγητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκφράζει τη συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα τους.
             Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες επιλέγει και πάλι την επιστράτευση ολόκληρου του κλάδου των καθηγητών –πριν καν κηρυχθεί η απεργία -και την ποινικοποίηση των απεργιών καταστρατηγώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων. 
             Με την «προληπτική επιστράτευση» προσπαθεί ανεπιτυχώς να εκφράσει τη δήθεν ευαισθησία της απέναντι στους μαθητές, την ώρα που οι πολιτικές της και οι αποφάσεις της έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και στην απαξίωση του μαθητή, του καθηγητή και του ίδιου του γονέα.
             Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση, την αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα των καθηγητών και να σταματήσει τις συκοφαντικές και υπονομευτικές επιθέσεις εναντίον τους, πρακτικές που είναι καταδικασμένες από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
 ΠΗΓΗ:.ekth.gr

Σε 24ωρη απεργία προχωρά αύριο η ΑΔΕΔΥ



Την απόφαση για προκήρυξη 24ωρης απεργίας αύριο έλαβε η ΑΔΕΔΥ που συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να καθορίσει τη στάση της έναντι της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. 

Αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Με αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, δεν θα επιτρέψουμε να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Για την Πέμπτη προγραμματίζεται η κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από τη ΓΣΕΕ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο Βενιζέλος και η επιστράτευση...



Ευάγγελος Βενιζέλος, Πολιτική επιστράτευση και απεργία, Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, 1986, σελ. 726-734: 
Η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών δεν συνδέεται με τον έλεγχο νομιμότητας μιας απεργίας. Οι λόγοι αυτοί δεν είναι από τους προβλεπόμενους στο άρθρο 22 παρ. 3 Συντάγματος και η επίκλησή τους θα καθιστούσε την επίταξη προφανώς παράνομη. Μπορεί η απεργία ως factum να συνιστά λόγο εφαρμογής του άρθρου 22 παρ. 3 εδ. β΄να συγκροτεί την αντικειμενική υπόσταση των λόγων για τους οποίους είναι κατά το Σύνταγμα δυνατή η επίταξη υπηρεσιών; Εδώ δεν μπορεί να γίνει λόγος ούτε για πόλεμο, ούτε για επιστράτευση, ούτε για θεομηνία. Η απεργιακή κινητοποίηση αυτή καθαυτή ως γεγονός δεν συνιστά...
καμιά από τις περιπτώσεις αυτές. Η επίταξη είναι μέσο προσανατολισμένο σε τελείως διαφορετικό σκοπό. Το άρθρο 22 παρ. 3 εδ. β΄ δεν έρχεται να πολλαπλασιάσει και να εντείνει τους περιορισμούς του απεργιακού δικαιώματος, αλλά να εξυπηρετήσει μία διαφορετική τελεολογία - ακόμα και όταν διασταυρώνεται με απεργιακές κινητοποιήσεις. [Στο ίδιο τεύχος υπάρχουν και άρθρα για την αντισυνταγματικότητα της πολιτικής επιστράτευσης των Β. Βασιλείου, Θ. Θεοδώρου, Α. Καρακατσάνη, Λ. Ντάσιου]

 Από τον νομικό Μπάμπη Κουρουνδή 

 ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

OPEC: Η ζήτηση για πετρέλαιο αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου το α' τρίμηνο



Αμετάβλητες διατήρησε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση και προσφορά πετρελαίου ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (OPEC) στην τελευταία του ανάλυση πριν τη Σύνοδο της Βιέννης στα τέλη του μήνα, ωστόσο προειδοποίησε για πιθανές "αναταραχές" από Κίνα και Ευρωζώνη.
Στη μηνιαία του έκθεση για την αγορά πετρελαίου, ο OPEC αναφέρει πως η ζήτηση αυξήθηκε λιγότερο του αναμενόμενου στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο δεν άλλαξε τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της κατανάλωσης στο δεύτερο μισό του 2013.
Ειδικότερα, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τον OPEC, ο οποίος όμως προειδοποίησε πως οι οικονομικές αναποδιές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθοδική αναθεώρηση της εκτίμησης.
Ο OPEC έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους από την επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρωζώνη, όμως στην τελευταία του έκθεση καταγράφεται και ένας πιο απαισιόδοξος τόνος για τις προοπτικές της Κίνας. Μια επιβράδυνση στην Κίνα θα ήταν μείζονος σημασίας αφού η χώρα αναμένεται να είναι οδηγός για την ανάπτυξη της ζήτησης.
Αναλυτικά στη μηνιαία του έκθεση, ο OPEC προβλέπει ότι η ζήτηση για το πετρέλαιό του θα διαμορφωθεί στα 29,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, χαμηλότερα από το επίπεδο παραγωγής του προηγούμενου μήνα των 30,46 εκατ. βαρελιών την ημέρα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Επιστολή ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ σε Ζερβό για τα επιδόματα



Επιστολή προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, σχετικά με τα σχετικά επιδόματα των εργαζομένων απέστειλε το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε
Στο κεφάλαιο Γ’ ¨Γενικές Ρυθμίσεις¨ της ΕΣΣΕ, που υπογράφτηκε στις 7 Ιουνίου 2012 μεταξύ ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ, υπάρχουν δεσμεύσεις αμφότερων των πλευρών για θέματα που λόγω πίεσης χρόνου -εκείνη τη συγκεκριμένη  χρονική στιγμή- δεν συζητήθηκαν. Ένα από αυτά αφορά την συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων –εντός χρονικού ορίζοντα τεσσάρων μηνών- με σκοπό τον εξορθολογισμό και την αναμόρφωση των ειδικών επιδομάτων («τα μέρη δεσμεύονται αυστηρώς όπως εντός τεσσάρων μηνών αναμορφώσουν τις προϋποθέσεις χορήγησης αυτών σε κάθε κατηγορία/ειδικότητα και θέση εργασίας και κυρίως τα ειδικά επιδόματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, τη φύση εργασίας και την επικινδυνότητα, χωρίς τη μεταβολή της συνολικής δαπάνης αυτών»).
Σας θυμίζουμε ότι λόγω καθυστέρησης συγκρότησης της εν λόγω επιτροπής, αναγκαστήκαμε να σας κοινοποιήσουμε σχετική Επιστολή (με Αριθ. Πρωτ. 4574/11/7/2012) ζητώντας να ορισθεί άμεσα η επιτροπή για την αναμόρφωση και τον εξορθολογισμό των ειδικών επιδομάτων.
Τελικά μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όρισε τους εκπροσώπους της στις 31 Ιουλίου 2012, η Επιτροπή συγκροτήθηκε και πραγματοποίησε την πρώτη της συνεδρίαση στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Παρόλα αυτά η επιτροπή, μετά  από έξι συνεδριάσεις (και πιο συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου 2013) κατέληξε σε ένα πόρισμα, που σημειωτέον είναι και το μοναδικό από ιδρύσεως ΓΕΝΟΠ. Διευκρινίζουμε πως αυτή η αναφορά γίνεται καθότι και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε να γίνει κάτι αντίστοιχο –έτσι όπως οριζόταν από τη ΕΣΣΕ  του 2008- οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν και το δυσμενές επακόλουθο για τους εργαζόμενους ήταν η απώλεια 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Προφανώς  η ολοκλήρωση του σημερινού πορίσματος οφείλεται στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα τόσο των  υπηρεσιακών στελεχών όσο και των εκπροσώπων των εργαζομένων που συγκρότησαν την επιτροπή.
Κύριε Πρόεδρε
Το εν λόγω πόρισμα παρουσιάστηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2013 από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ και στα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενώ στις 27 του ίδιου μήνα διαβιβάστηκε και επισήμως από τη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σήμερα, τρεις μήνες από τότε και σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο από την υπογραφή της ΕΣΣΕ, εξακολουθεί να εκκρεμεί η υλοποίηση των παραγράφων 1,2,3 και 4 του Κεφαλαίου Γ’ Γενικές Ρυθμίσεις της ΕΣΕΕ 2012, ήτοι:
1. Τρόπος υλοποίησης της υπ. αριθμ. 134 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. για την μείωση της μισθοδοσίας.
2. Εξορθολογισμός των ειδικών επιδομάτων.
3. Διαδικασία μεταθέσεων και αποσπάσεων.
4. Αναμόρφωση του Κανονισμού περί πειθαρχικού ελέγχου.
Κύριε Πρόεδρε
Επειδή στο παρελθόν πολλάκις έχει αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε. όσο και της Ομοσπονδίας, το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για ύστατη φορά, σας καλεί να προχωρήσετε άμεσα στην υπογραφή συμπληρωματικής ΕΣΣΕ -στη βάση και των πορισμάτων των αντίστοιχων επιτροπών- με τη συμμετοχή των πρωτοβάθμιων συλλόγων της ΔΕΗ Α.Ε.» 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ “ΚΡΥΦΑ” ΟΜΟΛΟΓΑ!


pdma greek bond
ΔΕΚ 2012 ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ 11.289.795.930 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ !! ( ΠΟΣΟΝ ΓΙΑ 2η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ )

2.      17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΛΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΙΠΕΔ. ΔHΛAΔH ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡEΥΤΗΚΕ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛHΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ EFSF OI DEUTSCHE BANK AG & MORGAN STANLEY &CO 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ANAKOIΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ




Το Σ.Κ.Ε.Ε.Π χαρακτηρίζει  πρόκληση  για την κοινωνία και το εργατικό κίνημα την επιστράτευση   των καθηγητών.
Στηρίζει το δικαίωμα της απεργίας των λειτουργών μέσης εκπαίδευσης που με τις χειρότερες προϋποθέσεις  προσπαθούν  να βγάλουν σε πέρας το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης .
Καταδικάζουμε τον Κυβερνητικό Αυταρχισμό  που φέρνει τους καθηγητές  προ τετελεσμένων  γεγονότων με νομοσχέδια που υποβαθμίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα  των νέων και καταργεί τα εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών. Με αυτήν την αντιλαϊκή  πολιτική στην εκπαίδευση προσπαθεί να εκβιάσει τους καθηγητές  χρησιμοποιώντας  ως μοχλό πίεσης και μη αντίδρασης τις εξετάσεις των μαθητών.
Συμπαραστεκόμαστε στους καθηγητές και στο δικαίωμα τους να ασκήσουν το ύστατο όπλο του εργαζομένου που είναι η απεργία.

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ



Προσκλητήριο προς τους δημόσιους υπαλλήλους και το δημοκρατικό λαό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να δώσει δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που έχει ανακοινώσει για σήμερα το απόγευμα (19:00) η ΟΛΜΕ, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει: «Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους και το δημοκρατικό λαό να πάρει μέρος στο Συλλαλητήριο που οργανώνει σήμερα, 13/05/2013, στις 7.00 το απόγευμα, η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην πλατεία Συντάγματος. Το ίδιο κάλεσμα απευθύνει για τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, ενάντια στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και η απάντηση στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιχειρεί όχι μόνο την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μέσω της αντισυνταγματικής επιστράτευσης, αλλά και της κατάργησης των Συνδικάτων θα πάρει άμεση απάντηση»  
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Επιστολή-κόλαφος από ένα αριστούχο μαθητή


Το κείμενο ενός 16χρονου αριστούχου μαθητή της πρώτης Λυκείου, του Κωνσταντίνου Μανίκα από τη Δραπετσώνα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχοντας προκαλέσει ήδη πλήθος συζητήσεων... 

Το παραθέτουμε αυτούσιο: 

«Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας...

Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.

Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου, μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.

Τι λέτε;;;;;  Τι μέλλον έχω , -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;

Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.

- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;

- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;

- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;

- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;

- Ποιος τον συκοφάντησε ,τον απείλησε με επιστράτευση , απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;

- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;

- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;

- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;

- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;

- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;

- Ποιος οδήγησε 4.000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;

- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;

Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;

Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου , με την απεργία , θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα –όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-;

Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης;

Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;

Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου, σ όλη τη χώρα.

Δάσκαλοι μου, έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.

Όποια υποχώρηση και να κάνετε, όποια νίκη της κυβέρνησης, θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω , να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Στους γονείς, τους συμμαθητές μου και σ όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:

Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;

Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;

Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;

Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα;

Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;

Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού , αξιοπρέπειας μαχητικότητας η παράδειγμα υποδούλωσης;;;

Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι ;

Από αύριο κιόλας, καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ’ ένα τραγούδι, ένα σύνθημα: «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»

Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία .

Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας,το γέλιο των παιδιών σας.

ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα» , παραθέτω τους βαθμούς μου...» 



 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ντοκουμέντα-φωτιά για τα γερμανικά χρέη



Συγκλονιστικά ντοκουμέντα περιέχει η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή της υπόθεσης του κατοχικού δανείου που συνέταξε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Παπανικολάου και έφθασε στα χέρια των πολιτικών αρχηγών τον Οκτώβριο του 2012, την ίδια ώρα που στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συγκεντρώνονταν χιλιάδες σχετικά έγγραφα.

Η πολυσέλιδη έκθεση με τίτλο «Οι νόμιμες αξιώσεις της Ελλάδος κατά της Γερμανίας από τη σύμβαση του κατοχικού δανείου» περιλαμβάνει το ιστορικό των συμβάσεων, το ύψος των ελληνικών αξιώσεων, τις ενέργειες της χώρας μας προς τη Γερμανία για την επιστροφή του δανείου, τις ενστάσεις και τα επιχειρήματα της Γερμανίας, καθώς και τις δυνατότητες της Ελλάδος για την επίλυση της διαφοράς.

Αρχικά, γίνεται αναφορά στη συμφωνία που επέβαλαν στη χώρα μας την άνοιξη του 1942 οι πληρεξούσιοι της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γκίτζι και Αλτενμπουργκ, για τη σύναψη του δανείου, καθώς και στις τροποποιήσεις και τις αναπροσαρμογές που συμφωνήθηκαν στη συνέχεια, όπως η επιστροφή του ποσού προς την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως, ενώ στην αρχική συμφωνία της 14ης Μαρτίου 1942 το ποσό προσδιοριζόταν σε 1,5 δισ. δραχμές μηνιαίως, στις 2 Δεκεμβρίου 1942 υπεγράφη νέα συμφωνία που αύξησε το ποσό σε 8 δισ. δραχμές μηνιαίως. Στη συνέχεια, στις 18 Μαΐου 1943, καταργήθηκε το ανώτατο όριο των 8 δισ. δρχ. τον μήνα, βυθίζοντας στην πείνα τον ελληνικό λαό. 

Να σημειωθεί ότι, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η Real news, δημοσιεύοντας και τα σχετικά έγγραφα, οι κατοχικές γερμανικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να αποπληρώνουν το δάνειο. Ειδικότερα, είχαν καταβάλει 19 δόσεις, όπως άλλωστε όριζε η δανειακή σύμβαση της 2ας Δεκεμβρίου 1942. 
«Αυτές που αρνήθηκαν και αρνούνται ακόμη να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς την Ελλάδα είναι οι μεταπολεμικές γερμανικές κυβερνήσεις, παρόλο που ο Γερμανός καγκελάριος Ερχαρτ, με δήλωσή του το έτος 1964, δεσμεύτηκε για την επιστροφή του υπόλοιπου ποσού του δανείου μετά την επανένωση της Γερμανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. 

Αποκαλύψεις

Οπως σημειώνει στην καταγραφή του ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ι. Παπανικολάου, «το συνολικό ύψος του δανείου αναγράφεται στην έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, έτους 1947, επί των ισολογισμών των ετών 1941, 1944, 1945 και 1946, όπου φέρεται ότι ανήλθε στο ποσό των 1.530.033.302.528.819 δραχμών, το οποίο αντιστοιχεί προς USD 215.662.040,54 του τέλους του 1944, κατά τον πλέον πρόσφατο υπολογισμό της ΤτΕ».

Μάλιστα, σημειώνεται πως «ο Αλτενμπουργκ τον Ιούλιο του 1964, με έγγραφο του στο γερμανικό ΥΠΕΞ, υπολογίζει τη δανειακή οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε 200 εκατομμύρια χρυσά μάρκα, δηλαδή 400 εκατ. σταθερά μεταπολεμικά μάρκα».

Στην έκθεση του ανώτατου δικαστικού επισημαίνεται πως «η Γερμανία είναι υποχρεωμένη στην καταβολή τόκων για όσο χρονικό διάστημα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της», ενώ τονίζεται πως «εγεννήθη νομικά βάσιμη απαίτηση υπέρ του ελληνικού Δημοσίου σε βάρος του γερμανικού Ράιχ, του οποίου διάδοχος είναι ήδη η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας». 

Ντοκουμέντα-φωτιά για τα γερμανικά χρέη Α Μέρος
Ντοκουμέντα-φωτιά για τα γερμανικά χρέη Β Μέρος

 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Πρωτοφανής επίθεση Καρχιμάκη σε Προβόπουλο!



Κάνεις φροντιστήριο στα στελέχη σου για το τι θα καταθέσουν όταν πάμε κατηγορούμενοι!
Δεν δίνεις την έκθεση της Blackrock στην δημοσιότητα!
Σε καλύπτει η δικαιοσύνη!!!

Δείτε ακριβώς τι γραφει:
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ
ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΊΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ;
ΤΙ ΑΠΑΝΤΆΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΈΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΠΑΡΆΛΕΙΨΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΘΟΎΝ ΟΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΈΣ κ.λ.π ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΏΝ ;

ΤΙ ΘΈΛΑΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΎΓΕΤΕ ;

Κύριοι της κεντρικης τράπεζας ……επανερχομαι για άλλη μια φορά .

Γιατί δεν δώσατε στην βουλη ,όταν σας ζητήθηκε τον Φλεβάρη του 2012 απο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την έκθεση της μπλακ ροκ;
Της εταιρείας που έκανε τον έλεγχο υγείας των χαρτοφυλακίων των τραπεζών προκειμένου να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποιηση τους;

Δηλαδή η κάλυψη του κενού ανάμεσα στις καταθέσεις και τις χορηγήσεις και με την δέσμευση ότι τα χρήματα που λαμβάνουν οι τραπεΖες να διοχετευθουν στην αγορά ;

Γιατί δεν κάνατε έλεγχο στις θυγατρικές κ.λ.π των τραπεζών;

Τι θέλατε να αποφύγετε ;

Είστε σε θέση να απολογηθειτε δημόσια που πήγαν τα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ των ελλήνων φορολογουμένων ,καταθετών;

Μην προσπαθείτε, να κρατηθειτε, με διαφορες συμμαχίες που θέλουν να συγκαλύψουν τις ύποπτες συμπεριφορές σας.

Αν δε, οι εισαγγελείς κάνουν σωστά την δουλειά τους δεν σας σώζουν ούτε τα φροντιστήρια που διοργανωνετε σε ειδική αίθουσα στην τράπεζα ελλαδος για το τι θα λένε οι μάρτυρες ,που θα κληθούν να καταθέσουν ,να λένε δηλαδή όλοι τα ίδια,μη γίνει καμμιά στραβη,και βρεθείτε προ απροόπτου.

Άλλωστε αν τα είχατε κάνει όλα σωστά τι λόγος υπήρχε να προετοιμαζετε τους ενδεχομενους κληθεντες να καταθέσουν για τις ύποπτες συμπεριφορές και πραχτικες, για τα λεφτά των ελληνων φορολογουμενων που χάθηκαν….προς λευκές και προς μαύρες τρύπες….;

Κύριοι εισαγγελείς,κύριε Ν. Παντελή προισταμενε του οικονομικού εγκλήματος οι υποθέσεις αυτές ας μη έχουν την τύχη που είχαν και οι υποθέσεις της φαυλότητας ,των ΔΟΜΗΜΈΝΩΝ ΟΜΟΛΌΓΩΝ που καθυστερούν στην ανάκριση περίπου επτά ΧΡΌΝΙΑ και δυστυχώς ξεχάστηκαν απο όλους σχεδόν παρα το ότι συνέβαλαν στην κατάρευση των ασφαλιστικών ταμείων ,και ήταν σε βάρος των ελλήνων ασφαλισμένων και συνταξιούχων ……..

Κυριοι εισαγγελείς , οι έλληνες πολίτες απαιτούν ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης ,……και κυρίως αυτοί που εξ ανάγκης πλήρωσαν περισσότερο την περίοδο της κρίσης …….

Μιχάλης Καρχιμάκης 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Κούρεμα ελληνικών καταθέσεων μετά τις γερμανικές εκλογές


Κούρεμα ελληνικών καταθέσεων μετά τις γερμανικές εκλογές
Καλά πληροφορημένη θεσμική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφέρει πως η περίοδος από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 αποτελεί την  πλέον κατάλληλη για το βήμα αυτό.

Το ύψος του κουρέματος θα κυμανθεί μεταξύ 30% και του 40% του συνολικού χρέους της Ελλάδας μόνο προς τις χώρες της Ευρωζώνης από το πρώτο μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Το ουσιώδες ερώτημα ωστόσο αφορά στο ύψος της συμμετοχής των καταθέσεων των πλουσίων, ενώ να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή κινείται στο πλαίσιο της πρότασης του Σόιμπλε κατά την τελευταία σύνοδο του Eurogroup.

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν το ποσοστό συμμετοχής των χωρών της Ευρωζώνης θα κυμανθεί μεταξύ 60% και 70% του πρώτου δανείου που χορηγήθηκε από την τρόικα, κατά συνέπεια το ποσοστό του κουρέματος των καταθέσεων θα φθάσει το 30% με 40% στα πρότυπα δηλαδή της Κύπρου.

Να υπενθυμιστεί πως το πρώτο δάνειο δόθηκε στην Ελλάδα τον Μάιο του 2010 και ανήλθε στα 110 δίς. Ευρώ.

Από το κούρεμα του δανείου αυτού η Ελλάδα αναμένεται να μειώσει το χρέος της από 24 μέχρι και 30 δις ευρώ και αυτό διότι θα κουρευτούν μόνο τα 80 δις ευρώ που προήλθαν από τις χώρες της Ευρωζώνης καθώς το ΔΝΤ δεν επιτρέπει κούρεμα δανείων από τις δανειοδοτούμενες χώρες.

Αυτό το οποίο αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε είναι εάν οι Έλληνες πλούσιοι μεγαλοκαταθέτες θα λάβουν όπως οι Κύπριοι όμοιοι τους, μετοχές τραπεζών.

 ΠΗΓΗ:newsbomb.gr