Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Προσοχή αν λάβετε τέτοιο email – Θέλουν να σας κλέψουν τους κωδικούς

Προσοχή αν λάβετε τέτοιο email -Απατεώνες χτυπούν μέσω gmail
Με στόχο τους χρήστες του Gmail και σκοπό την υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών τους επιτήδειοι στέλνουν παραπλανητικά emails σχετικά με την πραγματοποίηση «εισόδου στο λογαριασμό τους από μη εξουσιοδοτημένη συσκευή».

Τα emails έχουν κακή σύνταξη και δεν προέρχονται καν από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Αντ ‘αυτού, φαίνεται να προέρχονται από την διεύθυνση noreply@colservers.com.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται στα ανυποψίαστα θύματα αναφέρει: «Κάποιος πρόσφατα συνδέθηκε στο λογαριασμό σας στο Google, χρησιμοποιώντας μια μη εξουσιοδοτημένη εφαρμογή (Brutus V1.2)».

Στην συνέχεια το μήνυμα παρέχει στον χρήστη κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και συνεχίζει ως εξής:

«Παρακαλούμε επανεξετάστε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Google [link] * Ποτέ μην εμπιστεύεστε τοποθεσίες που ζητούν τα στοιχεία σύνδεση σας. * Κρατήστε τον κωδικό σας πάντα ενημερωμένο. * Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον κωδικό σας Google σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.»

Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο σύνδεσμο [link] που περιέχει το email, οδηγούνται σε μια σε μια phishing ιστοσελίδα σύνδεσης στο Gmail, που μοιάζει να είναι σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα και στοχεύει στην συλλογή των στοιχείων πρόσβασης των λογαριασμών των θυμάτων. 
ΠΗΓΗ:4news.gr

Ψάχνω να βρω ποιός πλήρωσε…

20130618-164024.jpg
Χθες εληξαν τα 11,3δισ Ευρω, Tbills / EFSF τα οποια εξεδωθησαν Δεκ 2012, για να υλοποιηθει το PSI-PLUS.

Διαδικασια ( χωρις υπογεγραμμενη Συμβαση με Ελληνικο Δημοσιο ) :

Τα εξεdωσε ο EFSF ( SCREEN APLIROTA ) , καποιος/οι τα αγορασε, αυτος ο καποιος/οι, πληρωσαν κατι…στον ΕFSF……και αυτος πληρωσε τους συμμετεχοντες για να κουρεψουν τα Ελληνικα Ομολογα που ειχαν στην 
κατοχη τους.

Χθες εληξαν αυτα τα tbills. Δηλαδη, καποιος τα πηγε στο ταμειο EFSF και ζητησε την αξια τους = 11.3δισ. δλδ τα λεφτα του / δανεικα του στον EFSF…πισω ! = ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ. ( SCREEN-MATURED )

Α. Αυτα τα 11.3δισ Ευρω ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!! ΓΙΑΤΙ ??

Β. Δεν εχει συν-υπογραφει η δανειακη συμβαση EFSF/Ελλας για αυτα το χρεος. Ενω μας ειπαν οτι θα μας δανεισουν τα 11.3δισ για να πληρωσουμε οσους συμμετειχαν στο κουρεμα, τελικα

Β.1. ειτε μας τα δανεισαν ΝΥΧΤΑ / ΜΑΥΡΑ και πληρωσαμε ΕΜΕΙΣ ΧΘΕΣ τα 11.3δισ ή
Β.2. ειτε δεν μας τα δανεισαν ποτε, και τα πληρωσε χθες ο EFSF με τα λεφτα που εισεπραξε οταν τα πουλησε !

Τα ερωτηματα ειναι ΑΠΕΙΡΑ. Βαριεμαι και να τα θεσω.

Νυχτα με Μαυρα γινονται ολες οι Δανειακες δουλειες με EFSF. Δεν εχει υπογραφει ουτε το ΦΕΚ 240 / 12.12.12 !!

Κανουμε κουρεματα και Δανειζομαστε ( πανω απο 210δισ ως σημερα ! ) με Αγνωστο “Χρημα-Χρεος τους ” και Αγνωστο Τελικο Κοστος “Χρηματος-Χρεους τους”.. μιας και δεν εχουμε δει καμια Δανειακη Συμβαση Υπογεγραμμενη απο Δανειστη κ Δανειζομενο !

Στην περιπτωση μας τι εκαναν ακριβως ? ΑΠΟΡΩ !. Ο EFSF εξεδωσε, πουλησε, εισεπραξε, δεν δανεισε Ελλαδα, πληρωσε ο ιδιος σε 6μηνες, και η Ελλαδα θα πληρωσει ΤΟΚΟΥΣ και ΚΟΣΤΟΣ φακελλων και διαχειρησης ? Πλακα με κανετε ρε ??

ΓΙΑΤΙ μου πηδατε την Πατριδα ρε ? ΓΙΑΤΙ μας κανετε ενα Χαοτικο Μπουρδελο οπου ο καθε πονηριδης ερχεται και χρεωνει οτι ναναι σε οποιον ναναι οσο ναναι ??

Παλια ειχαμε Προμηθειες – Μιζες. Τωρα εχουμε Προμηθεια Χρηματος-Χρεους – Μιζες και Τοκους Χρηματος-Χρεους… κυριλε, με πολλα παρακαλια/αιτησεις δανεισμου απο μερια μας !!! και δυστροπους και αυστηρους Δανειστες…!!! γαμω το σπιτι σας.

ΘΕΛΩ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΟΔΔΗΧ την ΤτΕ το ΓΕΝ ΛΟΓ. και το ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΜΕ ΤΑ 11,3ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ PSI-PLUS.

Ξερω… δε θα παει κανεις… ολοι εχουνε πολυ σοβαρες δουλειες και ανυπερβλητα προβληματα να επιλυσουν στα ΓΙΔΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Σας περιμενω ολους στη γωνια…ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !!

ΠΠ

PORTA PORTA
 20130618-164112.jpg 
20130618-164118.jpg 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Στα 400 εκατ. ευρώ η προσφορά των Αζέρων για τον ΔΕΣΦΑ - 70 εκατ. ευρώ πάνω από την αξία


Στα 400 εκατομμύρια ευρώ φτάνει η τελική προσφορά των Αζέρων από την εταιρεία Socar για να αποκτήσει το 66% της ΔΕΣΦΑ.
Βελτιωμένη προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ εμφανίζεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να υπέβαλε στο ΤΑΙΠΕΔ η αζέρικη εταιρεία Socar για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Και τούτο ενώ ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ είχε κοστολογηθεί από την εταιρεία η οποία διεξήγαγε την αποτίμηση του υπό εκποίηση φορέα, το ποσόν των 330 εκατ.ευρώ. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η εξέλιξη θεωρείται καταλυτική για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, γεγονός το οποίο θεωρείται πρόκριμα για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ από τη χώρα μας. 

Η προσφορά της αζέρικης εταιρίας για τον ΔΕΣΦΑ εκτός από οικονομική έχει και ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία καθώς επίκειται η απόφαση για την επιλογή του αγωγού του λεγόμενου νοτίου διαδρόμου, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαιτζάν στην Ευρώπη.

Τα εναλλακτικά σχέδια είναι ο αγωγός ΤΑΡ που ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και καταλήγει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας και ο Ναμπούκο που διέρχεται εκτός Ελλάδος. Η απόφαση για το σχέδιο που θα προωθηθεί αναμένεται ως το τέλος Ιουνίου από την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαιτζάν στην οποία συμμετέχει και η SOCAR.

Υπενθυμίζεται ότι επίσκεψη στο Αζερμπαιτζάν πραγματοποίησε στα μέσα Μαίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης του αγωγού ΤΑΡ. 

Ο ΔΕΣΦΑ είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου που περιλαμβάνει τον κεντρικό αγωγό από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ως την Αττική, τους κλάδους υψηλής πίεσης καθώς και τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας όπου αποθηκεύεται και αεριοποιείται υγροποιημένο φυσικό αέριο. Είναι 100 % θυγατρική της ΔΕΠΑ, η οποία ελέγχεται κατά 65 % από το Δημόσιο και 35 % από τα ΕΛΠΕ. Το ΤΑΙΠΕΔ διαθετει προς πώληση το 66 % των μετοχών του ΔΕΣΦΑ. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο την Τετάρτη


Με κορύφωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις «βάρβαρες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές», προειδοποιεί η ΓΣΕΕ, η οποία αποφάσισε τη διενέργεια συλλαλητηρίου την Τετάρτη, στις 18:00, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, που συνεδρίασε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών «δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», για την οποία η Συνομοσπονδία ζητά να ανακληθεί.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Επιστολές από ΔΕΗ και ΔΕΠΑ στους οφειλέτες


Επιστολές για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου στέλνουν η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ σε επιχειρηματικούς πελάτες, κυρίως βιομηχανίες, σε ακόμα μία προσπάθεια να βελτιώσουν τις εισπράξεις τους.
Σύμφωνα με την Ημερησία, η ΔΕΗ έχει ήδη στείλει γύρω στις 300 επιστολές σε ισάριθμες βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται στην «απελευθερωμένη» υψηλή και μέση τάση. Ωστόσο, αρκετές επιχειρήσεις αμφισβητούν τα ποσά που χρεώνει η ΔΕΗ, καθώς δεν έχουν προηγηθεί οι διμερείς διαπραγματεύσεις, όπως ζήτησε η ΡΑΕ, όταν απελευθερώθηκαν τα τιμολόγια.
Η ΛΑΡΚΟ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, που την απείλησε με διακοπή παροχής ρεύματος αν δεν εξοφλήσει τους λογαριασμούς. Η ΛΑΡΚΟ έχει αμφισβητήσει νομικά την τιμή που χρεώνει το ρεύμα η ΔΕΗ.
Επιστολές στέλνει και η ΔΕΠΑ στους βιομηχανικούς της πελάτες και τους ηλεκτροπαραγωγούς, κάτω και από την πίεση των τελευταίων εξελίξεων. Ως γνωστόν, η Gazprom επικαλέστηκε τα χρέη τρίτων προς τη ΔΕΠΑ για τη μη κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ ''Η Κύπρος θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα''


«H Κυπριακή Δημοκρατία, ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, προχωρά στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης. Δικαιώματα που κατοχυρώνονται απόλυτα από το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και αναγνωρίζονται από το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας, με μοναδική εξαίρεση την Τουρκία», αναφέρει ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή την έναρξη του δευτέρου γύρου επιβεβαιωτικών γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει: «Δυστυχώς, η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή την έναρξη του δευτέρου γύρου επιβεβαιωτικών γεωτρήσεων στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι απειλές περί λύσης δύο κρατών γεννούν σοβαρές αμφιβολίες ως προς τις προθέσεις της Τουρκίας να συμβάλει σε συνολική και αμοιβαία συμπεφωνημένη λύση του Κυπριακού, στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο Οδυσσέας Ντριβαλάς νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ


Ο Οδυσσέας Ντριβαλάς αναλαμβάνει το τιμόνι της ΑΔΕΔΥ στη θέση του Κώστα Τσικρικά, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του λόγω συνταξιοδότησης.

Ειδικότερα, σε σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Τσικρικά και προχώρησε στην εκλογή -στη θέση του προέδρου- του κ. Ντριβαλά, ο οποίος προέρχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Ο κ. Ντριβαλάς, στέλεχος με πλούσια συνδικαλιστική δράση, συμμετέχει στη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ από το 2006 και έχει προσφέρει από διάφορες θέσεις. Από τον Ιανουάριο του 2010 –μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ που προέκυψε από το 34ο Συνέδριο- κατείχε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα, ενώ από τον Οκτώβριο  του 2011 κατείχε και τη θέση του ενός εκ των τριών Αντιπροέδρων της ΑΔΕΔΥ.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ προχώρησε παράλληλα στην ανασυγκρότησή της από την οποία προέκυψε το εξής σχήμα:

Πρόεδρος: Οδυσσέας Ντριβαλάς

Αντιπρόεδρος: Δέσποινα Σπανού

Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνάκος

Γενικός Γραμματέας: Ηλίας Ηλιόπουλος

Οργανωτική Γραμματέας: Τάνια Καραγιάννη

Ταμίας: Κώστας Μπόικος.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Κίτσιος

Μέλη: Αλέκος Αρβανιτίδης, Ερμής Κασσές, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Κώστας Μπέσης, Δημήτρης Μπράτης, Βέτα Πανουτσάκου, Σπύρος Παπασπύρος, Βασίλης Πολυμερόπουλος,  Κώστας Τσικρικάς και Γιώργος Χαρίσης.

Η θέση του τρίτου αντιπροέδρου θα καλυφθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Ε., στην επόμενη συνεδρίασή της.

Σε ξεχωριστή ψηφοφορία, αποφασίστηκε ότι η αντιπρόεδρος, Δέσποινα Σπανού, αναπληρώνει τον πρόεδρο κωλυόμενο ή απόντα.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκαν τέλος οι παρεμβάσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος το επόμενο διάστημα και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με δεδομένες τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση Οργανισμών του Δημοσίου και απολύσεις εργαζομένων σε υλοποίηση των ήδη ειλημμένων δεσμεύσεών της προς την τρόικα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ !!!!!!

 
ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr/

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΕΡΤ ...ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ !...


Η ΕΡΤ δεν έκλεισε, αλλά -μέσα από το «πειρατικό» της πρόγραμμα- άνοιξε τις πόρτες της σε όλη την κοινωνία και, φυσικά, στον πολιτισμό όσο ποτέ άλλοτε. Η απόφαση του πρωθυπουργού να την κλείσει για να την «εξυγιάνει» έφερε, ως ήταν φυσικό, το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Διότι «εξυγίανση» δεν συντελείται με κλειστή δημόσια ραδιοτηλεόραση - παγκόσια πρωτοτυπία και αυτό. Και διότι η ΕΡΤ δεν είναι οποιαδήποτε ΔΕΚΟ.

  Η ΕΡΤ δεν πρέπει να είναι μαγαζί καμιάς κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Ελληνες. Η ΕΡΤ είναι η «Λιλιπούπολη», είναι η «Φρουτοπία», είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, είναι ο «Κήπος με τα αγάλματα», είναι το «Μονόγραμμα», είναι το ψηφιακό της αρχείο. Είναι η ραδιοτηλεοπτική ιστορία της χώρας. Αυτή την ιστορία υπερασπίζονται οι πολίτες που αντιδρούν στο, με συνοπτικές διαδικασίες, κλείσιμό της.

Η ΕΡΤ -και όχι μόνο το εξαιρετικό ψηφιακό της αρχείο- είναι η κληρονομιά μας. Το σήμα της, ο «Τσοπανάκος», είναι στοιχείο της λαϊκής μας παράδοσης.

Η ΕΡΤ είναι όμως και όλος ο ελληνισμός. Ας μην ξεχνάμε ότι διαθέτει τρία τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και ένα παγκόσμιο δορυφορικό, έξι ραδιοφωνικούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων το Τρίτο Πρόγραμμα και η Φωνή της Ελλάδας, που συνδέει τη χώρα με τους Ελληνες του εξωτερικού μέσω των βραχέων κυμάτων, δεκάδες περιφερειακούς σταθμούς, αλλά και πομπούς και αναμεταδότες, όπου δεν φτάνει το σήμα κανενός άλλου καναλιού ή ραδιοφωνικού σταθμού.

>>>Διαβάστε τη συνέχεια...
Η ΕΡΤ της σπατάλης και των πελατειακών σχέσεων, για τα οποία ευθύνονται ασφαλώς οι κατά καιρούς κυβερνώντες και όχι οι εργαζόμενοι, σαφώς και πρέπει να αλλάξει. Οχι όμως με κλείσιμο, αλλά με διάλογο. Οχι με πολιτικές παρεμβάσεις που όλοι υποψιαζόμαστε πού μπορεί να καταλήξουν. Και φυσικά όχι με αυτές τις απολύσεις. Διότι δεν μπορεί μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά, επειδή η κυβέρνηση θέλει να υποδυθεί το καλό παιδί στην τρόικας. Επιτέλους, ας δείξει το καλό παιδί πρώτα στους Ελληνες πολίτες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να «κλείσει» την ΕΡΤ ένωσε τους Ελληνες και χάρισε στους τηλεθεατές εξαιρετικές εκπομπές, πολιτικές αλλά και πολιτιστικές. Οι συναυλίες αυτών των ημερών στο Ραδιομέγαρο αλλά και σε τοπικές ΕΡΑ, όπως στην ΕΡΑ Χανίων και στην ΕΡΑ Ηρακλείου, με το πλήθος κόσμου που τις παρακολούθησε, έστειλαν το μήνυμα ότι η ΕΡΤ είναι δική μας - δεν θα κλείσει.

Ωστόσο η αλληλεγγύη στην ΕΡΤ και στο αίτημα να μην κλείσει δεν μπορεί να περιλαμβάνει κλειστές εφημερίδες. Ετσι κι αλλιώς, ο αναγνώστης κρίνει και επιλέγει...

Γιάννης Λυβιάκης
 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Επιστολή 17άχρονου στον Αντώνη Σαμαρά


«Αν δεν είστε ικανός να λαμβάνετε αποφάσεις, να παραιτηθείτε», λέει ο αγανακτισμένος μαθητής

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο 17χρονος μαθητής από την Χαλανδρίτσα Αχαΐας, Άγγελος Αποστολόπουλος, για το θέμα του λουκέτου στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση....

Στην επιστολή του ο 17χρονος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι Η ΕΡΤ δεν είναι αθηναϊκή ραδιοτηλεόραση, αλλά ανήκει σε όλους τους Έλληνες, ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, από την οποία όπως αναφέρει δεν βγήκε κάποιο απόλυτο και προφανές συμπέρασμα.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 Χαλανδρίτσα Αχαΐας

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών για τον "θάνατο" της ΕΡΤ Α.Ε. Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή. Ονομάζομαι Αποστολόπουλος Άγγελος, είμαι 17 ετών, από την Χαλανδρίτσα Αχαΐας και είμαι ερασιτέχνης δημοσιογράφος. Γνωρίζουμε πως η Ελλάδα η μάνα της Δημοκρατίας, πλέον βρίσκεται κάτω από ένα πραξικόπημα. Άποψη όλων των Ελλήνων πολιτών είναι πως η κίνηση στην οποία προβήκατε για το κλείσιμο αυτού του πολύτιμου δημόσιου αγαθού για τον Έλληνα πολίτη ήταν παράνομη και αντισυνταγματική.

Αρχικά, όμως, θα ήθελα να σχολιάσω τις δηλώσεις του κυβερνητικού σας εκπροσώπου κ. Σίμου Κεσίκογλου για το "τέλος" της ΕΡΤ μέσα από τις κάμερες της ΕΡΤ ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και γέννημα θρέμμα της ΕΡΤ.

Ας κάνουμε πρώτα μια αναδρομή όταν πριν δύο χρόνια ο κ. Κεδίκογλου είχε μιλήσει μπροστά στις κάμερες για ολική υπεράσπιση της ΕΡΤ, υποτίμηση της αξίας της από την εκάστοτε κυβέρνηση, ότι η προσφορά της είναι ανεκτίμητη, πως έχει μοναδικά προνόμια και τέλος τόνιζε ότι η ΕΡΤ δεν θα έκλεινε ποτέ γιατί θα αγωνιζόταν και αυτός. Σίγουρα θα πρέπει να αποτελεί ντροπή για εσάς αυτό το γεγονός και την υπόλοιπη κυβέρνηση. Ο ίδιος αναφέρεται στην ΕΡΤ για "ιερές αγελάδες" , για ένα σκάνδαλο αδιαφάνειας και σπατάλης καθώς και πάρτι των εργαζομένων της. Όμως για ποιο πάρτι και ποια αδιαφάνεια μιλάμε όταν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δεχθεί μείωση στον μισθό τους έως και 55%; Σε ποιες σπατάλες αναφέρεται; Μήπως θέλει να περάσει κάποιο άλλο μήνυμα; Η δήλωση την οποία έκανε ο κ. Κεδίκογλου ήταν αντιπολιτική, αντιεπαγγελματική ημιτελής και ακραίως ασαφής!

Επανέρχομαι όμως και πάλι στο θέμα της αντισυνταγματικής και πραξικοπιματικής σας κίνησης. Το γεγονός πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αυτό το ύψιστο αγαθό του ελληνικού λαού εξαφανίζεται σε 5 ώρες μετά την ψυχρή αναγγελία του κ. Κεδίκογλου φέρνει στην μνήμη μας άλλες χουντικές εποχές, "κλόνοι" του δικού σας πραξικοπήματος, Όλοι ξέρουμε πως η ημερομηνία Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 έχει γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας μας. Ήδη βιώσαμε την κατάλυση του θεμελιώδους δικαιώματος του Έλληνα για ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ας μην ξεχάσουμε όμως να αναφέρουμε πως ο κ. Κεδίκογλου είπε πως έφταιγε και η ακροαματικότητα. Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΑΓΑΘΟ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ! Αν και αυτό περί χαμηλής ακροαματικότητας ήταν ψευδές, καθώς η ραδοφωνία της ΕΡΤ κατέχει ίσως τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά και η τηλεόραση της ΕΡΤ έχει τα ποσοστά ενός μέσου τηλεοπτικού σταθμού. Επίσης, ας μην ξεχάσουμε για τις σπατάλες στις οποίες αναφέρεται ο κ. Κεδίκογλου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Από πότε η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτούσε την ΕΡΤ; Κάθε άλλο η ΕΡΤ όχι μόνο δεν έφερε ποτέ χρέος προς το Δημόσιο αλλά μόνο επικερδές ήταν προς το ελληνικό κράτος. Ο έλληνας πολίτης χρηματοδοτούσε την ΕΡΤ καθώς πλήρωνε το ετήσιο πάγιο των 51 ευρώ, το οποίο είναι από το χαμηλότερο πάγιο πολίτη για την δημόσια ραδιοτηλεόραση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Όμως πως τολμά ο κ. Κεδίκογλου να μετονομάζει το πάγιο σε χαράτσι, καθώς ο Έλληνας πληρώνει φθηνά για ένα δημόσιο αγαθό, την δημόσια ενημέρωση, ενώ το χαράτσι που πληρώνει για το σπίτι του είναι ακριβό και δεν έχει κάποιο προνόμιο;
Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ξέρουμε ότι θέλετε να καλύψετε την μνημονιακή σας υποχρέωση για την απόλυση χιλιάδων με εντολή της Τρόικα και επιλέξατε τους 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Πώς υφίσταται το κλείσιμο της ΕΡΤ όταν υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση και αποφασίζετε μόνος σας ενώ οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν με την παράνομη αυτή νομοθετική πράξη. Το θέμα αυτό ποτέ δεν τέθηκε επί τάπητος για πλήρη συζήτηση και ψήφιση αυτής της απόφασης από την Βουλή.

Κλείσιμο της ΕΡΤ σημαίνει ότι υπάρχει αποκοπή από ένα τεράστιο κομμάτι του δημόσιου τομέα. Από την Τρίτη 11 Ιουνίου είναι επίσημο πως άλλοι 2.656 εργαζόμενοι μπαίνουν στην περίφημη αγορά "ανεργίας"...

Όσον αφορά την ΝΕΡΙΤ, αναφέρετε για ένα νέο φορέα, μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα είναι υγιής. Είστε σίγουροι ότι αυτή η νέα ραδιοτηλεόραση με αυτό το σχέδιο δομής 3 μηνών, με λιγότερο από το 1/3 του δυναμικού της ΕΡΤ με λιγότερα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και με πολύ μικρότερο μπάτζετ θα έχει την επιτυχία της ΕΡΤ; Όχι βέβαια... Μήπως αυτή η ΝΕΡΙΤ αποτελεί απόγονο της άλλοτε ΥΕΝΕΔ που θα διευκολύνει τα εγκλήματα της σημερινής κυβέρνησης; Ή μήπως πέρα από την επιδίωξη απόλυσης περίπου 3.000 εργαζομένων θέλατε να περάσετε κάποιον άλλο κρυφό νόμο; Για να γίνω όσο πιο σαφής μπορώ, εννοώ ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ θα στρεφόταν το βλέμμα όλων των Ελλήνων προς αυτό το γεγονός για να ψηφίσετε "κρυφά" ένα πιο αποτρόπαιο νόμο;

Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση πλέον αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ως αναλώσιμο είδος μερικών χρήσεων. Η ΕΡΤ είναι ίσως η μοναδική που παρέχει ενημέρωση χωρίς εντυποσιωθηρία και λαϊκισμό. Η ΕΡΤ ήταν εκείνη που αναβίωσε τον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης στην νέα Ελλάδα με πλήθος δικών της πρωτότυπων και επιτυχημένων πρωτοβουλιών. Η ΕΡΤ είναι αυτή που έχει στην κατοχή της πλήθος ιστορικών αρχείων και εκθεμάτων για την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Με την δημιουργία αυτού του νέου φορέα το έργο και η ιστορία της ΕΡΤ θα παραλείπεται... Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όλη την Ευρώπη.

Η ΕΡΤ δεν είναι αθηναϊκή ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Έλληνες. Δεν έχετε σκεφθεί καθόλου τις ακριτικές περιοχές οι οποίες εκπέμπουν μόνο το σήμα της ΕΡΤ και των γειτονικών χωρών. Πλέον, χωρίς την ΕΡΤ ήδη εδώ και μία εβδομάδα οι ακρίτες μας βλέπουν μόνο τα προγράμματα των Τούρκων, των Αλβανών, των Σκοπιανών και των Βουλγάρων. Επίσης, οι ομογενείς μας ενημερώνονταν μέχρι πρότινος από την δορυφορική ERT World αλλά πλέον δεν έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται για την πατρίδα μας.

Να ξέρετε πως ο ελληνικός λαός δεν θα το αφήσει έτσι. Ήδη από την Τρίτη το βράδυ υπάρχει τεράστια συγκέντρωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλα τα στούντιο της σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι φανερό ότι θέλετε να καταργήσετε το δικαίωμα του δημοσιογράφου για υπεράσπιση της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας. Αυτή η πεποίθηση δημιουργήθηκε ιδιαίτερα την περασμένη Τρίτη όταν με χουντικό τρόπο στείλατε τα ΜΑΤ για διακοπή του σήματος της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση βέβαια, μπορεί να αναδιοργανώσει και να ανασυγκροτήσει την ΕΡΤ αλλά ποτέ δεν έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε: Να κλείσει τις κάμερες και τα μικρόφωνα και να αφήσει "παγωμένα στο μαύρο" τις οθόνες και τα ραδιόφωνα.

Παρ’ όλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν βγήκε κάποιο απόλυτο και προφανές συμπέρασμα. Ας "βγείτε" εσείς ο ίδιος μέσα από τις κάμερες της ΕΡΤ και τις συχνότητες της για να βγάλετε επίσημα αυτή την απόφαση.

Να ξέρετε πως τα όρια του ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί καθώς θέλουμε το δικαίωμα για δημόσια αντικειμενική ενημέρωση, θέλουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Αν δεν είστε ικανός για να λαμβάνετε τέτοιες αποφάσεις χωρίς κάποιο σχέδιο η καλύτερη λύση είναι να παραιτηθείτε!

ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Με αγανάκτηση,

Αποστολόπουλος Άγγελος». 
ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

UBS: Στα 6,5 ευρώ η τιμή - στόχος για ΕΛΠΕ


Στα 6,5 ευρώ από 8 πριν τοποθετεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΕΛΠΕ η UBS, μεταδίδει το Reuters.
O διεθνής οίκος θέτει σύσταση neutral για τη μετοχή της εταιρίας 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Καταρρέει (και πάλι) το Ασφαλιστικό

getaz12File
Σε αχαρτογράφητη περιοχή «πλέει» εδώ και χρόνια το ασφαλιστικό σύστημα, με τους αριθμούς να διαψεύδουν πανηγυρικά τη στηριζόμενη στις αρχές της μαύρης προπαγάνδας αισιοδοξία του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, η οποία εκφράστηκε και στο Κοινοβούλιο.

«Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις» απάντησε ο Γ. Βρούτσης στην πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσπαθώντας να περάσει την εντύπωση ότι δήθεν η Ελλάδα μπαίνει σε νέα τροχιά και ότι δήθεν δημιουργούνται προοπτικές για το μέλλον.

Οι αριθμοί όμως διαψεύδουν οικτρά τον πολλάκις καταφεύγοντα σε ανακρίβειες υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ηδη η απόκλιση από τα έσοδα στο σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος ξεπέρασε το πρώτο τετράμηνο του έτους το 15%, που σημαίνει ότι ο… αισιόδοξος προϋπολογισμός για το 2013, ο οποίος προέβλεπε για το ασφαλιστικό σύστημα πλεόνασμα 193.944.470 ευρώ, με προβλεπόμενα έσοδα 36.988.368.965 και έξοδα 36.794.424.495 ευρώ, έχει πάει περίπατο.

Αν συνεχιστεί η υστέρηση αυτή, το σύστημα θα απολέσει (σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα) περί τα 5 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πλεονασματικός ο κοινωνικός προϋπολογισμός κατά 19,3 εκατ. ευρώ, αλλά ελλειμματικός κατά 5 δισ. ευρώ!

Βέβαια σε όλη αυτή τη μαύρη κατάσταση, η οποία απέχει κατά πολύ τής κατά τον κ. Βρούτση «νέας τροχιάς στην οποία μπαίνει η Ελλάδα», θα πρέπει να προστεθούν και οι υπόλοιποι παράγοντες που σπρώχνουν στην κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία (ανεργία, μείωση μισθών που φέρνει και μείωση εσόδων μαζί με την παρατεταμένη κρίση που οδηγεί επιχειρηματίες σε παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών).

Για τους γνωρίζοντες τι έχουν ψηφίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όλα αυτά σημαίνουν πρόσθετα μέτρα εις βάρος των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων που θα πρέπει να αναμένουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αφού ο λογαριασμός στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν βγαίνει…

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία της κοινωνικής ασφάλισης από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και αναλύοντας τα δεδομένα των συντάξεων σε κλίμακες με κριτήριο το ποσό της σύνταξης, προκύπτει ότι η πλειονότητα των κυρίων και επικουρικών συντάξεων βρίσκεται στο εύρος 0-500 ευρώ και 500-1000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περίπου 33% των συνταξιούχων καλούνται να ζήσουν με ένα ποσό που δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ άλλο ένα 37% λαμβάνει ως κύρια σύνταξη ένα ποσό που κυμαίνεται από 500 έως 1.000 ευρώ. Βέβαια το 29% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξιμο μισθό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Στις κυβερνητικές προθέσεις, λοιπόν, προκειμένου να «σωθεί» το ασφαλιστικό, περιλαμβάνεται νέο «κούρεμα» στις συντάξεις που το πιθανότερο είναι να ψηφιστεί το φθινόπωρο προκειμένου να ισχύσει από τις αρχές του νέου έτους.

 ΠΗΓΗ:efsyn.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΕΕ απείλησε την Ελλάδα λίγο πριν το κλείσιμο της ΕΡΤ για το Euronews!

euronews
Είχαν δοθεί και χρήματα από την Κομισιόν για μια συμφωνία που δεν προχώρησε καν!

Λίγες μέρες πριν το Μαξίμου πάρει την απόφαση να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ υπήρξε ένα τεράστιο παρασκήνιο με την ΕΕ για το Euronews, σύμφωνα με δημοσίευμα του Public Service Europe.

Η Κομισιόν μπορεί να μην παραδέχθηκε παρεμβάσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωστόσο έτρεχε ένα άλλο παρασκήνιο το οποίο έχει ως εξής:

Η Ελλάδα είχε υπογράψει συμφωνία για μετάδοση του δικτύου Euronews στα ελληνικά. Ωστόσο, το Δεκέμβριο του 2012, (για άγνωστους λόγους) είχε διακοπεί η μετάδοση του καναλιού στη χώρα μας από τους ψηφιακούς δέκτες!

Σύμφωνα με το άρθρο, είχαν δοθεί χρήματα για αυτό το εγχείρημα! «Τα χρήματα ήταν σε κίνδυνο» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη παραδώσει €1, 35 εκατ. για την πρόσληψη προσωπικού για το γραφείο του Euronews στην Αθήνα, (ελληνική υπηρεσία) που θα εξέπεμπε επίσης και στην Κύπρο. Το συνολικό κόστος ανέρχονταν στα €3,3 εκατ., ενώ οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι επρόκειτο να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό ύψους €1,7 εκατ., για τη χρηματοδότηση προγράμματος παραγωγής κατά το πρώτο εξάμηνο.

Ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά εδώ. 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αυτά είναι τα πέντε νοσοκομεία στα οποία θα μπει λουκέτο εντός του Ιουλίου


Λουκέτο σε πέντε νοσοκομεία, τέσσερα των Αθηνών και ένα της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να μπει έως τα μέσα του καλοκαιριού, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα. Η συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας...


Το υπουργείο Υγείας έχοντας καθυστερήσει την τις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κλείσιμο-εξπρές πέντε νοσοκομείων τις επόμενες εβδομάδες.

Τα νοσοκομεία τα αποία αποφασίστηκε να κλείσουν επιλέχθηκαν βάσει της χαμηλής πληρότητάς τους αλλά και βάσει το εάν βρίσκονται κοντά σε άλλα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Τα νοσοκομεία των Αθηνών στα οποία αναμένεται να μπει λουκέτο είναι τα εξής:

Το Αγία Βαρβάρα
Η Πολυκλινική της Ομόνοιας.
Το Νοσοκομείο Πατησίων
Το Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη»
Το νοσοκομείο «Παναγία» της Θεσσαλονίκης
 ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.gr

Κατασχέσεις ακόμα και μετά τη ρύθμιση χρεών!

Κατασχέσεις ακόμα και μετά τη ρύθμιση χρεών!
Η Εφορία προχωρά σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων ή τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων, ακόμα και στην περίπτωση που αυτοί έχουν υπαχθεί στην τελευταία ρύθμιση χρεών.

Η αποκάλυψη αυτή γίνεται μετά τη διαπίστωση ότι τον τελευταίο μήνα οι ΔΟΥ έχουν αρχίσει να στέλνουν χιλιάδες σημειώματα σε λογιστήρια εταιρειών για υπαλλήλους τους που είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά έχουν υπαχθεί στις δύο τελευταίες ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα στον φορολογούμενο να πληρώσει τα χρέη του έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις.
Και αυτό γίνεται παρά το γεγονός ότι για να υπαχθεί κάποιος στην τελευταία ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για τα χρέη είναι υποχρεωμένος να συνδέσει την αποπληρωμή των δόσεών του με τραπεζικό λογαριασμό και να δηλώσει στην Εφορία όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», το υπουργείο Οικονομικών υπό την πίεση της μεγάλης υστέρησης των εσόδων έχει στείλει σε δεκάδες εταιρείες κατασχετήρια σημειώματα φορολογουμένων που έχουν υπαχθεί σε πρόσφατες ρυθμίσεις.

Ετσι, για παράδειγμα, πριν από λίγες ημέρες σε μεγάλη κατασκευαστική επιχείρηση έφτασαν τουλάχιστον 10 ειδοποιητήρια από την Εφορία που ζητά κατάσχεση αποδοχών πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων συνεργαζόμενων με αυτή. Η πραγματικότητα δυστυχώς δεν είναι διαφορετική παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών. Οπως προκύπτει από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, η υπαγωγή στην τελευταία ρύθμιση (αλλά και στις προηγούμενες), εφόσον πρόκειται για χρέος ληξιπρόθεσμο, δεν προφυλάσσει τον φορολογούμενο από την κατάσχεση μισθού ή σύνταξης. Και τούτο διότι η υπαγωγή προφυλάσσει τον φορολογούμενο μόνον όσον αφορά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Οι ίδιοι φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι και στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αναφέρεται ότι «παράλληλα όμως με τα ευεργετήματα για τον οφειλέτη, το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε ενέργειες και μέτρα που διασφαλίζουν τα συμφέροντά του». Επίσης στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται ότι «αναστέλλεται η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων με την προϋπόθεση ότι η εκτέλεση αφορά μόνο οφειλές που ρυθμίζονται με τις διατάξεις αυτής της υποπαραγράφου. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν πιστώνονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί».

Εμπειρος φοροτεχνικός εξηγούσε στο «ΘΕΜΑ» ότι πράγματι ο φορολογούμενος ακόμα και εάν έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, εφόσον το χρέος του πριν από την υπαγωγή είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο, η Εφορία έχει κάθε δικαίωμα να κινηθεί εναντίον του και να ζητήσει από το λογιστήριο της εταιρείας όπου εργάζεται κατάσχεση μισθού. Το μόνο δικαίωμα που δεν έχει το Ελληνικό Δημόσιο είναι να κινηθεί δικαστικά εναντίον του.

Η κατάσχεση μισθού γίνεται εντός 10 ημερών από την ημέρα που θα φτάσει το σχετικό ειδοποιητήριο στο λογιστήριο της εταιρείας.

Επιπλέον η Εφορία έχει το δικαίωμα να ζητήσει ακριβώς για τον ίδιο λόγο κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, σύνταξης ή ενοικίου.

Τα κατασχετήρια μισθών και τραπεζικών λογαριασμών καταρρίπτουν πλήρως τη λογική της τελευταίας ρύθμισης που τόσο διαφημίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών και θεωρήθηκε ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς προβλέπει την καταβολή 48 δόσεων. Ακόμα χειρότερο είναι ότι εν όψει της ανακοίνωσης αυτής της ρύθμισης, ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο επί 2-3 μήνες χιλιάδες φορολογούμενοι δεν πλήρωναν τα χρέη του 2012, με αποτέλεσμα αυτά να καταστούν ληξιπρόθεσμα.

Επιπρόσθετα, για να μπει κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να δηλώσει το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), όπως το ετήσιο εισόδημά του, επενδύσεις-συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (iBan), οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους, εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο εισόδημά του.
 ΠΗΓΗ:newmoney.gr



“Πού πήγαν τα λεφτά των δανείων προς την Ελλάδα;”

lagarde acropolis
«Πέρασαν αλλά δεν άγγιξαν τους ανθρώπους». Οι επικριτές της παγκοσμιοποίησης από την μη κυβερνητική οργάνωση Attac εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της Angela Merkel και των ομολόγων της, αφού, σύμφωνα με έρευνά τους, ελάχιστο ήταν το τμήμα των δανείων προς την Ελλάδα, το οποίο κατέληξε τελικά στους ανθρώπους της.

«Η καρδιά μου ματώνει» δήλωσε πέρσι η Καγκελάριος με αφορμή τις θυσίες των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που εξέπληξε τη γερμανική κοινή γνώμη, που ουδόλως είχε συνηθίσει σε συναισθηματικές εξάρσεις τέτοιου βεληνεκούς.

Όπως, όμως, λέει η Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη έκθεση της Attac, όλα αυτά ήταν θέατρο.

Από τα 207 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα ως δάνειο από την τρόικα, τα 160 ούτε που «αγγίχθηκαν» από τους Έλληνες πολίτες.

«Ο στόχος των πολιτικών ελίτ δεν είναι η σωτηρία του ελληνικού πληθυσμού, αλλά του χρηματοπιστωτικού τομέα», λέει η Lisa Mettendrein της Attac. Πού βασίζει αυτή την άποψη;

58 από τα 207 δισ. των δανείων διοχετεύθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, 55 για την αποπληρωμή κρατικών ομολόγων που έληγαν και 11 για την επαναγορά ομολόγων. Ακόμα, 35 δισ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν ώστε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους να καταστεί πιο θελκτικό στις μεγάλες τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα επενδυτικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με την Attac, το 77% των δανείων κατέληξαν άμεσα ή έμμεσα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ακτιβίστρια βροντοφωνάζει:

«Τα λεφτά μας σώζουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τους πλούσιους!».

Από τα 47 δισ. ευρώ που όντως κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, τα 35 έκαναν αμέσως φτερά, αφού τόκοι παλαιών δανείων έπρεπε να πληρωθούν. 10 δισ. επιπλέον ξοδεύθηκαν το 2010 και 2011 για πολεμικό υλικό, μιας και η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση άσκησαν πίεση για την εκτέλεση των σχετικών παραγγελιών.

Η υπεράσπιση των Βρυξελλών ότι, σε περίπτωση που δε γίνονταν όλα αυτά, η καταστροφή για την Ελλάδα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, δεν βρίσκει, λοιπόν, σύμφωνη την Attac, η οποία θεωρεί ότι η Ευρώπη απλά καλύπτει τον εαυτό της και εστιάζει αντίθετα στην έλλειψη ορατού οφέλους για τον Έλληνα πολίτη.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις αποκτούν πρόσθετη αξία, τη στιγμή που ενισχύουν την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη, για το ενδεχόμενο να “τιναχθεί στον αέρα” το πρόγραμμα στην Ελλάδα, λόγω πρόωρων εκλογών. 
ΠΗΓΗ:ysterografa.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΩΝ ΕΛΠΕ


Σήμερα στις 09.30 στα πλαίσια των ενημερωτικών προγραμμάτων των νέων μελών του Δ.Σ θα πραγματοποιηθουν επισκέψεις στις ΒΕΑ και στις ΒΕΕ από 09.30-13.30 και στην Χειμαρας  απο 15.30-17.30 .Τα μέλη του Δ.Σ ειναι  ΝΙΚΟΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  - ΡΑΖΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΣΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ

Οριακές απώλειες για το αργό


Με οριακές απώλειες έκλεισε το αργό τη Δευτέρα, χάνοντας τα κέρδη που κατέγραφε για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για το αδιέξοδο στη Συρία.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου έχασε 8 cents ή λιγότερο από 0,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 97,77 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό είχε σκαρφαλώσει μέχρι τα 98,74 δολ. το βαρέλι, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Ωστόσο έχασε τα κέρδη του μετά από δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με τους FT, ο επικεφαλής της Federal Reserve, Ben Bernanke είναι πιθανό να αφήσει να εννοηθεί μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα είναι κοντά στη μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων που φτάνει σήμερα τα 85 δισ. δολ. τον κάθε μήνα.


ΠΗΓΗ:.capital.gr