Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Το δεύτερο ακούρευτο ομόλογο των τοκογλύφων λήγει σήμερα… θα το πληρώσετε κύριε Στουρνάρα;

omologo 2 ligei 5 luly 2013 chf
Δείτε τι κερδίζουν στο τέλος του άρθρου. “Κέρδη” πληρωμένα 100% από τον Έλληνα φορολογούμενο.

ΟΜΟΛΟΓΟ 2: ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ” ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Η χώρα λοιπόν θα επανέλθει στις αγορές, θα ανακτήσει την αξιοπιστία της κλπ, όταν η διεθνής κοινή γνώμη βεβαιωθεί ότι μεσολάβησε Γουδή.

Ειδ’ άλλως, όσο Στουρνάρες και Παπακωνσταντίνηδες συνεχίζουν να υπάρχουν, ουδείς τίμιος επενδυτής δεν πρόκειται να επενδύσει στην χώρα.

Οι εγκληματίες πολιτικοί, κατέστρεψαν τους τίμιους μικροομολογιούχους αποταμιευτές ενώ την ίδια στιγμή χάρισαν δισεκατομμύρια στους άθλιους τοκογλύφους με την εσωτερική πληροφόρηση

Η πολιτική εξουσία της Ελλάδας έχει δώσει ένα καταστροφικό μήνυμα:” Όποιος επενδύει στην Ελλάδα πτωχεύει, όποιος θέλει να κλέψει, να ξεριζώσει κομμάτι από την Ελλάδα με το μπαχτσίσι για εμάς, θησαυρίζει”

ΥΓ, Στην Αίγυπτο ο Μόρσι πήγε απλώς να χαρίσει το Σουέζ στον Σόρος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Η εικόνα από τον Πόρτα – Πόρτα

Η απόδοση του Ομολόγου στην εικόνα που ακολουθεί: 
 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Βάζουν φόρο και στο επίδομα ανεργίας –Ποιοι άνεργοι θα χάσουν τουλάχιστον 1000 ευρώ

Βάζουν φόρο και στο επίδομα ανεργίας –Ποιοι άνεργοι θα χάσουν τουλάχιστον 1000 ευρώ
Μια (ακόμη) δυσάρεστη έκπληξη κρύβει για τους ανέργους που εξακολουθούν και εισπράττουν επίδομα ανεργίας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Όσοι άνεργοι συλλαμβάνονται να ζουν με κάτι περισσότερο από το επίδομα φτώχειας των 360 ευρώ, κινδυνεύουν να φορολογηθούν με συντελεστή…22% επί του συνολικού ποσού του επιδόματος ανεργίας.


Δεν φτάνει λοιπόν που γκρέμισαν το επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ, δεν φτάνει που έκαναν αυστηρότατες τις προϋποθέσεις χορήγησής του (σ.σ πρακτικά απαγορεύεται πλέον να είσαι επιδοτούμενος άνεργος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών κατά τη διάρκεια μιας τετραετίας), δεν φτάνει που επέβαλαν εισφορά αλληλεγγύης στο επίδομα, τώρα έρχονται να μας φορτώσουν και τον φόρο εισοδήματος.
Τι είναι αυτό που αλλάζει; Μέχρι σήμερα το επίδομα ανεργίας, ήταν αφορολόγητο υπό μια προϋπόθεση. Ότι ο άνεργος δεν θα είχε εισοδήματα από άλλη πηγή (π.χ από ενοίκια, από μερίσματα κλπ) άνω των 30.000 ευρώ τον χρόνο. Με το νέο νομοσχέδιο, το όριο κατεβαίνει στις 10.000 ευρώ. Άρα, κάποιος που εισπράττει ένα ενοίκιο των 800 ευρώ τον μήνα, (το οποίο μπορεί και να μην εισπράττει καν δεδομένου ότι με βάση τη φορολογία εισοδήματος είναι υποχρεωμένος να το δηλώσει είτε το εισπράττει είτε όχι) θα πληρώσει φόρο και για το επίδομα ανεργίας. Πόσος θα είναι αυτός ο φόρος; Υπολογίζεται με βάση την κλίμακα. Ο πρώτος συντελεστής της κλίμακας είναι 22%. Άρα, αν υποτεθεί ότι το επίδομα ανεργίας φτάνει στα 4.860 ευρώ τον χρόνο, ο φόρος μπορεί να ανέλθει κάλλιστα στα 1069,2 ευρώ. Εννοείται ότι επί του επιδόματος ανεργίας επιβάλλεται και εισφορά αλληλεγγύης η οποία στην περίπτωση που το άθροισμα όλων των εισοδημάτων είναι από 12.000 έως 20.000 ευρώ, υπολογίζεται με συντελεστή 1% 
ΠΗΓΗ;fpress.gr

ΕΛΙΑΜΕΠ: Εξειδικευμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τη Γεωπολιτική της Ενέργειας και το Ρόλο της Ελλάδας, 25-27 Σεπτεμβρίου 2013


Το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνουν στην Αθήνα την περίοδο 25-27 Σεπτεμβρίου 2013, εξειδικευμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο αναφορικά με την προοπτική ανάδειξης της Ελλάδος σε δυνητικό εξαγωγό υδρογονανθράκων και διαμετακομιστικό κέντρο πετρελαίου & φυσικού αερίου από την περιοχή της Κασπίας και της Ανατολικής Μεσογείου. 
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής με τη δυνητική συμμετοχή και των δύο Υπουργών ή Υφυπουργών. Οι ομιλητές αλλά και συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα είναι κυρίως επιχειρηματίες του χώρου της ενέργειας, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Ε.Ε. και την υπό εξέταση περιοχή.
Στους προσκεκλημένους ομιλητές περιλαμβάνονται οι:
Ιωάννης Μανιάτης,  Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Δημήτρης Κούρκουλας,  Υφυπουργός Εξωτερικών
Νίκη Τζαβέλα,  Ευρωβουλευτής, Επιτροπή Εμπορίου, Τεχνολογίας & Ενέργειας
Γεώργιος Παπαρσένος,  Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΣΦΑ Α.Ε.
Χαράλαμπος Έλληνας,  Πρόεδρος, ΚΡΕΤΥΚ-Κυπριακή Εταιρία Υδρογονανθράκων
Μαθιός Ρήγας,  Διευθύνων Σύμβουλος, Εnergean Oil & Gas
Rikard Skoufias,  Country Manager, Trans Adriatic Pipeline
Παναγιώτης Κανελλόπουλος,  Διευθύνων Σύμβουλος, M &M Gas S .A .
Χάρις Σαχίνης , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΕΠΑ Α.Ε.
Αλεξανδρός Γιαννής ,  Energy Diplomacy Coordinator, European External Action Service
Angus Miller,  Energy Advisor , Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών
Sir Michael Leigh,  Senior Advisor, German Marshall Fund of the United States
Sinan Ulgen,  President of EDAM, Center for Economics & Foreign Policy Studies
Sami Andoura,  Senior Research Fellow, Notre Europe –Jacques Delors Institute
Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι τα Ελληνικά με δυνατότητα αυτόματης αγγλικής μετάφρασης. Λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης υπογεγραμμένο και από τα δύο ακαδημαϊκά/ερευνητικά ινστιτούτα, καθώς και επιπρόσθετη βιβλιογραφία.
Το τελικό κόστος, συμπεριλαμβανομένων του δείπνου και των γευμάτων:
€150 για Φοιτητές/Σπουδαστές
€175 για Δημοσίους Λειτουργούς
€225 για Επαγγελματίες
Για κρατήσεις παρακαλώ στείλτε τη σχετική αίτηση στο energy.programme@eliamep.gr
Η κράτηση καθίσταται ενεργή μετά την κατάθεση του σχετικού ποσού στο ακόλουθο λογαριασμό της τράπεζας : ALPHA BANK : IBAN : GR 44 0140 1150 1110 0200 2001 334
Για οποιαδήποτε άλλο ερώτημα επικοινωνήστε στο tsakiris@eliamep.gr 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΝΕΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ Ένα δισ.$ επενδύει η Ρωσία για τον Νorthern Sea Route


Θαλάσσιους διαδρόμους που θα μειώνουν τον χρόνο εκτέλεσης ενός δρομολογίου από την Δυτική προς την Ανατολική πλευρά της υφηλίου και παράλληλα θα απαιτούνται λιγότερα καύσιμα αλλά και θα διασφαλίζεται η καλύτερη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αναζητά η διεθνής ναυτιλιακή βιομηχανία.

Όχι τυχαία η προσπάθεια να αξιοποιηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το Northern Sea Route (Βόρειο πέρασμα-NSR) στην Αρκτική το οποίο συντομεύει κατά 30 ημέρες σχεδόν το ταξίδι από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής στα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπη. Ήδη η Ρωσία σχεδιάζει εντός των επόμενων τριών ετών να διαθέσει ένα δις δολάρια για την ανάπτυξη ενός δικτύου υποστήριξης των πλόων μέσω του NSR με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των λιμένων της κατά μήκος του Βορείου Περάσματος.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει , στα όρια της ρωσικής Αρκτικής, να ιδρύσει νέες βάσεις εξειδικευμένης αεροδιάσωσης στα λιμάνια, Ντίξον, Τίξι, Πέβεκ,και Προβιντένιε. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τρία από τα ανωτέρω λιμάνια θα ενταχθούν σε ένα κεντρικό σύστημα λιμένων με αεροπορικά και διασωστικά μέσα τα οποία θα επιτρέπουν την εργασία σε πλωτά μέσα κάτω από το νερό στις ακραίες καιρικές συνθήκες της Αρκτικής. Επίσης θα δημιουργηθούν επτά ενδιάμεσοι σταθμοί διάσωσης οι οποίοι θα μπορούν να καλύπτουν όλη την έκταση της Αρκτικής σε πραγματικό χρόνο από αέρος και θαλάσσης. Προσφάτως, (Μάρτιος 2013), η Ρωσία αποφάσισε να ιδρύσει Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ( Διοίκηση Βόρειου Θαλάσσιου Δρόμου) με βασικό στόχο την οργάνωση πλεύσης των πλοίων στο πλαίσιο του NSR καθώς και την εξασφάλιση της ακίνδυνης πλεύσης όπως και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πιθανή ρύπανση.

Το 2012 διέπλευσαν το NSR, 46 πλοία έναντι 34 το 2011 και μόλις 6 το 2010. Μεταξύ αυτών των πλοίων και δύο ελληνικά το < OB RINER>, της εταιρείας Dynagas, με φορτίο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG Carrier) το οποίο πέρασε δυο φορές από το NSR και το <Skyfrost Reefer>, της εταιρείας Laskaridis Shipping, με φορτίο κατεψυγμένα ψάρια, το οποίο διέπλευσε μία φορά το πέρασμα. Η Laskaridis Shipping ήταν πάντως η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που χρησιμοποίησε το NSR, το 2011 με το πλοίο <Rainfrost>. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ Eυρωβουλευτές KKE "σώζουν" golden boys


Οι fund managers της Ευρώπης θα πρέπει σε τελική ανάλυση να ευχαριστήσουν τους δυο «σταλινικούς» 'Ελληνες ευρωβουλευτές για το γεγονός ότι «γλίτωσαν» από την επιβολή πλαφόν στην παροχή μπόνους, υποστηρίζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Οι δύο κομμουνιστές ευρωβουλευτές, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης, θα συνέτριβαν τον καπιταλισμό και τις όποιες διατάξεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν τους επενδυτές, σχολιάζει με ειρωνική διάθεση η βρετανική εφημερίδα.

Αντ' αυτού, αποτελούν τις μισές ψήφους μιας πολιτικής νίκης που αποτελεί ορόσημο για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, διαλύοντας ένα σχέδιο για την επέκταση των περιορισμών στις αμοιβές πέραν του τραπεζικού κλάδου.

«Αυτοί οι Σταλινικοί, ήταν το μισό πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sven Giegold, μέλος των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο των οποίων η πρόταση για καταστολή των μπόνους και των προμηθειών απόδοσης, καταψηφίστηκε.

Η Sharon Bowles, η οποία προεδρεύει της Επιτροπής Οικονομικών και καταψήφισε την πρόταση για την επιβολή πλαφόν, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εφησυχασμού. «Η χρηματοπιστωτική βιομηχανία θα έπρεπε να γνωρίζει ότι υπάρχουν συνέπειες όταν αγνοείται το ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί αυτή τη φορά να γλίτωσαν από την επιβολή του πλαφόν, ωστόσο αν η πρόταση επανέλθει, κανείς δεν θα σταθεί στο πλευρό τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12.30 Μ.Μ. ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα
Παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε για τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συλλαλητήριο τη Δευτέρα στις 12:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα υπουργεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες».

«Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις», συνεχίζει.
Και καταλήγει: «Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φθάσει στο 30% και των νέων στο 60%, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά σταδιακά καταργούνται, προωθούνται νέα μέτρα για μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας!!!». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΣΕΕΚ


 ΘΕΜΑ: ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΣΕΕΚ

Εχθές στις 04/07/2013 στα Κεντρικά Γραφεία στη Χειμάρας 8α Μαρούσι συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Π.Σ.Ε.Ε.Κ. με θέμα: Τελική Ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Μετά τις αποχωρήσεις των μελών: Αναπληρωτή Γραμματέα Γεωργαντή Παναγιώτη, του Προέδρου Αθανάσιου Χαραλάμπους και του Αντιπροέδρου Λευτέρη Βαλσαμή, διεξήχθη ψηφοφορία για νέα ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποτελέσματα ψηφοφορίας:

Πρόεδρος: ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Ομόφωνα
Γενική Γραμματέας: ΧΗΡΑ ΜΑΡΙΑ  Ομόφωνα
Αντιπρόεδρος: ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  Ομόφωνα
Ταμίας: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   Ομόφωνα
Αναπληρωτής Γραμματέας: ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  Ομόφωνα

ΜΕΛΗ:

·         ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
·         ΣΠΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
·         ΤΖΙΡΑΣ ΧΑΡΙΣΙΟΣ
·         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Συνταγματικό και νόμιμο το διάταγμα για τις συναθροίσεις

Συνταγματικό και νόμιμο το διάταγμα για τις συναθροίσεις
Συνταγματικό και νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, με το οποίο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι δημόσιες συναθροίσεις και οι συγκεντρώσεις.

Ειδικότερα, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι οι συναθροίσεις θα διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται, παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου, η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης. Σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από εκατό χιλιάδες κατοίκους δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές, «σε σχέση με τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την εξυπηρέτηση της οδικής κυκλοφορίας και της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης», συναθροίσεις.

Η εκτίμηση για το ιδιαίτερα μικρό μέγεθος των συναθροίσεων και η δυνατότητα περιορισμού τους σε τμήμα του οδοστρώματος ανήκει στον αρμόδιο Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει σχετική απόφαση την οποία θα γνωστοποιεί άμεσα στους ενδιαφερομένους. Η απόφαση αυτή του Αστυνομικού Διευθυντή μπορεί να είναι κατ' αρχάς προφορική και εν συνεχεία έγγραφη, ενώ θα επιδίδεται εντός 24 ωρών στους ενδιαφερόμενους. Ο Αστυνομικός Διευθυντής για να εκδώσει τη σχετική απόφασή του πρέπει υποχρεωτικά να λαμβάνει υπόψη του, ιδίως, τον αριθμό των συμμετεχόντων στη συνάθροιση και τη σημασία της συγκεκριμένης οδού για την κυκλοφορία των οχημάτων δημόσιας συγκοινωνίας, την τουριστική κίνηση της περιοχής, την ομαλή πρόσβαση σε αρχαιολογικούς ή ιστορικούς χώρους και γενικά την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.

Αντίθετα, οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για συναθροίσεις και πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις ή για συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Energean για τα Ιωάννινα και ΕΛΠΕ για τον Πατραϊκό Επέλεξε η Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ στο Open Door

Πετρελαιοπηγή
Με επιτυχία ολοκλήρωσε το έργο της η Επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών για την Έρευνα και Εκμετάλλευση υδρογονανθράκων για τις περιοχές της Δ. Ελλάδας (Ιωάννινα και Δ. Πατραϊκός), στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων με την διαδικασία της «Ανοικτής Πρόσκλησης» ( Open Door), που είχε προκηρύξει το ΥΠΕΚΑ στις 2 Ιανουαρίου 2012.
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ενημέρωσε για τις σημαντικές εξελίξεις τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ πρόταση της Επιτροπής προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ, η οποία αποτυπώνεται σε αντίστοιχα σχέδια σύμβασης μίσθωσης, για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων προτείνεται ως ανάδοχος η κοινοπραξία ENERGEAN OIL AND GAS / PETRA και για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού η κοινοπραξία ΕΛΠΕ / EDISON/ PETROCELTIC.
Η Επιτροπή, μετά από την αξιολόγηση των αρχικών προσφορών, προέβη σε διαπραγμάτευση με τους υποψήφιους παραχωρησιούχους, (μεμονωμένες εταιρείες, ή κοινοπραξίες εταιρειών). Βασική επιδίωξη ήταν η βελτίωση του αρχικά προτεινόμενου προγράμματος εργασιών, με στόχο την ολοκληρωμένη έρευνα της περιοχής, την πρόσκτηση νέων αναβαθμισμένων δεδομένων, τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση όλων των δυνατών στόχων ενδιαφέροντος, καθώς και τη βελτίωση όλων των οικονομικών μεγεθών (μίσθωμα ελληνικού δημοσίου, ανταλλάγματα υπογραφής σύμβασης και παραγωγής, ετήσιο καταβαλλόμενο ποσό για εκπαίδευση προσωπικού), πέραν της φορολογίας, που συντελούν στην αύξηση του Δημόσιου οφέλους. Η διαπραγμάτευση κατέληξε σε σημαντικά βελτιωμένες προτάσεις εκ μέρους τους.
Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν εκ νέου στη βάση των όρων ανταγωνισμού, όπως προέβλεπε η προκήρυξη, αλλά και των ουσιαστικών εμπορικών και νομικών όρων της σύμβασης μίσθωσης. Επιλέχθηκαν οι πλέον ευνοϊκές προσφορές για κάθε περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις τεχνικές ερευνητικές δυνατότητες, όσο και τα αναμενόμενα για το δημόσιο οικονομικά αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση, οι προσφορές που επελέγησαν στηρίζονται σε ισχυρό επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο και διασφαλίζουν, ανάλογα πάντα με την επιτυχή κατάληξη των ερευνών, σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα, αντίστοιχα με τα διεθνώς ισχύοντα σε συναφείς ως προς την ερευνητική επικινδυνότητα περιοχές.
Οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν δομηθεί σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αλλά έχει ληφθεί σημαντικά υπόψη και η διεθνής πρακτική έρευνας και παραγωγής, ώστε να εξασφαλισθεί η "καλή πρακτική" σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει αποδοθεί στο θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας, για την οποία οι υποψήφιοι ανάδοχοι έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία όρων και των αυστηρότερων προδιαγραφών της βιομηχανίας πετρελαίου, όπως αυτές έχουν διεθνώς καθιερωθεί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ