Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Στο ''σφυρί'' βγαίνει ελληνικό νησί μέσω δημοπρασίας!


Το νησί Σπαλαθρονήσι που βρίσκεται απέναντι από τον Νέο Μαρμαρά στη Χαλκιδική πωλείται. Μέσω δημοπρασίας.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, στις 11 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό αλλά και οι υποψήφιοι αγοραστές για την πώληση.

Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί από τον οίκο Myrό Antiques House, που έχει αναλάβει την δημοπράτηση ελληνικών νησιών.
 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Ο σουλτάνος φωνάζει αύριο το βεζίρη και τον υπασπιστή του βεζίρη για να καταστρώσουν το τελικό σχέδιο για το πριγκιπάτο του για τους επόμενους μήνες. 
Δεν είναι τυχαίο ότι δε φωνάζει και τους στρατηγούς, διότι αυτούς τους φοβάται περισσότερο από όλους! Οι σκέψεις του για το μέλλον των υπηκόων του στο πριγκιπάτο δε θέλει να αποκαλυφθούν, όπως την προηγούμενη φορά. Οι λίρες, που θα δώσει για να επευφημήσουν τον βεζίρη του θα παίξουν το ρόλο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βεζίρης διαδίδει σε όλο το πριγκιπάτο ότι έρχεται με σακιά λίρες από τη συνάντηση . Τα σχέδια του σουλτάνου  θα δρομολογηθούν μετά από τις δήθεν δημοκρατικές εκλογές στο πριγκιπάτο του, που θα ανακηρύξει ο βεζίρης του. 
Όλο το σχέδιο του  βασίζεται στη στήριξη του βεζίρη του, που του κάνει όλα τα χατίρια!

ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ-ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ

Ελλάδα, Κύπρος και Συρία μπήκαν σε κρίση για να κλαπεί το φυσικό αέριο

oil
Ελλάδα, Κύπρος, Συρία. Τρεις ξεχωριστές κρίσεις σύμφωνα με τις επίσημες εκδοχές: το δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον ανεκτό από την αυστηρή Ευρώπη, η ευαισθησία του τραπεζικού συστήματος του μεσογειακού νησιού, η ένοπλη εξέγερση ενάντια στο καθεστώς Άσαντ. Κρίμα που κανείς δεν βλέπει τι βρίσκεται από κάτω: ακριβώς στον βυθό, εκεί χαμηλά, της θάλασσας του Αιγαίου.

Τεχνικώς: ένα απέραντο κοίτασμα αερίου. Ένας ανεκτίμητο θησαυρός στον οποίο θα έχουν πρόσβαση -βάσει του διεθνούς δικαίου- τόσο οι Έλληνες οι αποδεκατισμένοι από την κρίση, όσο και οι Κύπριοι οι τσακισμένοι από τις Βρυξέλλες, αλλά και οι Σύριοι οι πολιορκημένοι από στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ μεταμφιεσμένους σε επαναστάτες.

Αυτόν τον θησαυρό τον θέλουν εξολοκλήρου και σε εξευτελιστικές τιμές οι Επτά Αδελφές. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο προσπαθούν να καταπατήσουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Συρίας.

Δεν πρόκειται για μια θεωρία, αλλά για γεγονότα τα οποία γνωρίζει ο κόσμος της διπλωματίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Είσαι 30άρης; Δες πώς θα εξασφαλίσεις έκπτωση στα πάντα για όλο το χρόνο

Είσαι 30άρης; Δες πώς θα εξασφαλίσεις έκπτωση στα πάντα για όλο το χρόνο
Έκπτωση 10% στο καφέ και στο ποτό. Μείωση 20-25% στο ξενοδοχείο. Φθηνότερο εισιτήριο για το τρένο και το πλοίο. Οικονομικότερα βιβλία, ελληνικά και ξενόγλωσσα. Κι όλα αυτά για ολόκληρο τον χρόνο και όχι μόνο για την περίοδο των εκπτώσεων. Δείτε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ηλικία σας για να επιτύχετε χαμηλότερες τιμές σε όλα.


«Διαβατήριο» για την εξασφάλιση των χαμηλότερων τιμών, είναι η έκδοση της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων». Κοστίζει 10 ευρώ  και ισχύει για έναν ολόκληρο χρόνο. Ισχύει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Βέβαια, σε τέτοια περίοδο, δεν σας ενδιαφέρει να κάνε shoppingστη Ρώμη και στο Παρίσι. Σίγουρα όμως, τα 10 ευρώ μπορείτε να τα «κερδίσετε» από τις εκπτώσεις που εξασφαλίζει η συγκεκριμένη κάρτα. Για παράδειγμα, πρόσφατα προστέθηκε γνωστή αλυσίδα κινηματογράφων στον κατάλογο των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν εκπτώσεις. Με την κάρτα, ο νέος μπορεί να εξασφαλίσει έκπτωση 1 ευρώ στο εισιτήριο. Δέκα έργα να δει σε ολόκληρο το χρόνο, θα πάρει πίσω τα 10 ευρώ της κάρτας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της κάρτας είναι ο νέος να μην έχει συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του. Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην ιστοσελίδα που έχει κατασκευάσει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το  Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις τρόποι υποβολής της αίτησης:
Διαδικασία απόκτησης της κάρτας
3 τρόποι:
•   Υποβολή της online αίτησης.
•    Αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία ταχυδρομικά στην παρακάτω διεύθυνση:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ:
ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ 417,  11143 ΑΘΗΝΑ
Για τους δύο παραπάνω τρόπους ο αιτών λαμβάνει, σε περίπου 15 ημέρες, ειδοποίηση από το ταχυδρομείο και εντός του χρονικού ορίου που αναφέρεται σε αυτήν, παραλαμβάνει την κάρτα πληρώνοντας 10 ευρώ. Σε περίπτωση που η κάρτα δεν παραληφθεί ο φορέας μας δεν θα προχωρά σε επαναποστολή της κάρτας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.
•    Επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και επί τόπου απόκτηση της κάρτας.
Έως και τις 26/7/2013 όσοι επιθυμούν να προσέλθουν στα γραφεία για να εκδώσουν την κάρτα και όχι να υποβάλλουν την αίτηση online, η πληρωμή της συνδρομής θα πραγματοποιείται σε υποκατάστημα τραπέζης Πειραιώς, πλησίον των γραφείων μας Δευτέρα έως Πέμπτη ώρες 9:00 έως 14:15 και Παρασκευή 9:00 έως 13:45.
Το «εργαλείο» με το οποίο μπορείτε να βρείτε όλες τις επιχειρήσεις που κάνουν εκπτώσεις στους νέους, μπορείτε να το βρείτε εδώ.
 ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Ατμοί από τον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα


Ατμοί έγιναν ορατοί σήμερα από το κτήριο όπου στεγάζεται ο αντιδραστήρας Νο 3 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία εξακολουθεί αρκετές ώρες μετά να μην γνωρίζει τα αίτια του νέου αυτού συμβάντος. «Αναδύεται ατμός, δεν έχει σχηματιστεί σύννεφο», εξήγησε ο εκπρόσωπος. Ο ατμός αυτός που έγινε ορατός σήμερα στις 08.20 τοπική ώρα (02.20 ώρα Ελλάδος) προέρχεται κατά τα φαινόμενα από μια πισίνα αποθήκευσης υλικού στο πέμπτο και τελευταίο επίπεδο του κτηρίου όπου βρίσκεται ο αντιδραστήρας Νο 3, διευκρίνισε η εταιρία Tepco σε σύντομη ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες.

Την διαφυγή του ατμού εντόπισε από κάμερα το προσωπικό μιας τρίτης εταιρείας. Τα όργανα μέτρησης της ραδιενέργειας γύρω από το κτήριο δεν έδειξαν σημαντική αλλαγή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Ούτε η θερμοκρασία του αντιδραστήρα, ούτε οι μετρήσεις των συστημάτων ελέγχου της ραδιενέργειας ήταν υψηλές. Δεν θεωρούμε ότι είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνεχίζουμε όμως να διερευνούμε τα αίτια», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. «Σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μετρήσεις ραδιενέργειας πάνω από το κτίριο στο οποίο βρίσκεται ο αντιδραστήρας και δειγμάτων σκόνης που θα ληφθούν από την γύρω περιοχή», πρόσθεσε η Tepco σε δεύτερη ανακοίνωσή της.

Η ψύξη του αντιδραστήρα και της παρακείμενης πισίνας απενεργοποίησης του χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου συνεχίζεται κανονικά, διαβεβαίωσε παράλληλα η εταιρία.


Πηγή: ΑΠΕ
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ASPROFOS» Συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις


Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ASPROFOS» (μελετητική, θυγατρική του ομίλου ΕΛΠΕ), αντιδρώντας στις 6 απολύσεις που έκανε η εργοδοσία την προηγούμενη βδομάδα. Χτες έγινε μαζική συνέλευση των εργαζομένων στην «ASPROFOS», όπου φάνηκε η διάθεση για κλιμάκωση του αγώνα. Απ' την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρίσκεται το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, ενώ στη χτεσινή συνέλευση, παραβρέθηκε και χαιρέτησε εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Χτες, η Ομοσπονδία Πετρελαιοειδών προκήρυξε απεργία, με αφορμή τις εξελίξεις στην «ASPROFOS», στο σύνολο του ομίλου των ΕΛΠΕ. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ την υπονόμευσαν. Το μεγαλύτερο σωματείο των ΕΛΠΕ (Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ) δεν πήρε καμιά απόφαση για απεργία και δούλεψαν κανονικά. Απ' την άλλη, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΚΟ (επίσης θυγατρική του ομίλου) αποφάσισε μόνο 3ωρη στάση εργασίας. Στην πράξη απήργησαν μόνο οι εργαζόμενοι της «ASPROFOS».
Τη στάση αυτή των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι παρατάξεις Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και Συνδικαλιστική Συνεργασία στην ΕΚΟ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ταυτόχρονα «καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. 

ΠΗΓΗ:2.rizospastis.gr 

ΣΧΟΛΙΟ:
Ότι η αγωνία, που έχει ο Ριζοσπάστης, να εκθέτει παρατάξεις, που δεν είναι στο τιμόνι του ΠΣΕΕΠ δεν είναι καθόλου τυχαία. Καλύτερο θα ήταν να ασχοληθεί με την 3ωρη στάση σωματείου του ομίλου, που ο Γραμματέας του ανήκει στις πολιτικές θέσεις, που εκφράζει ο Ριζοσπάστης.
Εμείς θα θέλαμε να μάθουμε γιατί όλοι οι συνάδελφοι, που ανήκουν στις πολιτικές θέσεις του Ριζοσπάστη δε παραβρέθηκαν στις πύλες των εργοστασίων στην απεργία της ΓΣΕΕ;;
Όσο για τη στάση του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ, όλοι πια οι εργαζόμενοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους...

Από σήμερα οι αιτήσεις για το σύστημα εισροών - εκροών στα πρατήρια


Εγκαινιάσθηκε το πρόγραμμα για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Τα σύστημα εισροών-εκροών θα συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών (ΓΓΠΣ) και θα καταγράφει τις πραγματικές ποσότητες και τις τιμές πώλησης. Στόχος είναι η διασφάλιση της ορθής μέτρησης του εισερχόμενου και εξερχόμενου καυσίμου, για να μην εξαπατώνται οι καταναλωτές.
Από σήμερα, Πέμπτη, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στις περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης που ενδιαφέρονται να επιδοτηθούν για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων» της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».
Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή (όχι ενώσεις επιχειρήσεων), που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, στο τομέα των πρατηρίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 29,4 εκατ. ευρώ για όλη τη χώρα. Το ύψος της ενίσχυσης αντιστοιχεί στον αριθμό των αδειοδοτημένων δεξαμενών ανά πρατήριο.
Η επιδότηση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.150 ευρώ ανά πρατήριο και είναι διαρθρωμένη με συγκεκριμένα ποσά για κάθε ξεχωριστή κατηγορία δαπάνης ανά είδος εξοπλισμού π.χ. 1. 500 ευρώ για την αγορά του υπολογιστή και του απαραίτητου λογισμικού εισροών-εκροών, 1.250 ευρώ για το υποσύστημα αντλιών, 500 ευρώ για το υποσύστημα δεξαμενών, 400 ευρώ για τις βυθομετρικές ηλεκτρονικές ράβδους, 300 ευρώ για την αυτόματη έκδοση φορολογικών αποδείξεων και 200 ευρώ για τον θερμικό εκτυπωτή αποδείξεων.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

UBS: Σταθερά "neutral" για ΕΛΠΕ - Motor Oil


Σε μείωση της τιμής στόχου για την μετοχή της Motor Oil στα 7,25 ευρώ ανά μετοχή από 8 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η UBS.
Παράλληλα, μείωσε στα 6 ευρώ ανά μετοχή, από 6,5 ευρώ προηγουμένως, την τιμή στόχο για τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Η σύσταση και για τις δυο μετοχές παραμένει "neutral". 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δημιουργική απασχόληση το καλοκαίρι για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ελευσίνα.


Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ - Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, με τη χορηγική υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας, διοργανώνει ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και νέους, που φοιτούν στα τρία ειδικά σχολεία της πόλης. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 15  έως και 26 Ιουλίου.

Φέτος, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα ζήσουν ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην Ελευσίνα, γνωρίζοντας ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς, μαθαίνοντας μέσα από το παιχνίδι την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης, και θα αποκτήσουν εμπειρίες μοναδικές και ανεκτίμητες. Ομάδες εθελοντών της ΕΛΙΞ, από όλο τον Κόσμο, θα βρεθούν κοντά στα παιδιά των τριών ειδικών σχολείων του Δήμου Ελευσίνας, στο χώρο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ελευσίνας, και θα τους προσφέρουν, μαζί με έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές, δημιουργική απασχόληση.

Θεατρικό παιχνίδι, Εικαστικά, Ομαδικά παιχνίδια, 
Περιβαλλοντική και διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Στόχος του προγράμματος είναι να βρεθούν τα παιδιά σε ένα περιβάλλον καλοκαιρινών διακοπών  που θα αναζωογονήσει την ψυχολογία τους, θα αναπτερώσει το ηθικό τους  και θα αναπτύξει τις δεξιότητές τους.  Οι γονείς επίσης θα διευκολυνθούν και θα ανακουφιστούν στο διάστημα αυτό που δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Τέλος, η Τοπική Κοινωνία θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού, αλλά και τα οφέλη από τις συνέργειες των Κοινωνικών Εταίρων (ΕΛΙΞ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Δήμος Ελευσίνας). 
Περιμένουμε τους φίλους μας για να περάσουμε δημιουργικά και ευχάριστα το φετινό καλοκαίρι στην πόλη της Ελευσίνας!
 
Επισκεφτείτε μας για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.elix.org.gr, 
τηλ. 210 3825506. 
ΠΗΓΗ:hellenic-petroleum.gr

Σε 1 τρισ. κ.μ. ανέρχονται τα αποθέματα αερίου στη Μεσόγειο


Τα διαθέσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Μεσογείου υπερβαίνουν τις προβλέψεις με τις εταιρείες που διεξάγουν τις σχετικές έρευνες να κάνουν λόγο για αποθέματα περίπου 1 τρισ. κυβικών μέτρων, αναφέρει το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe.
«Το Ισραήλ, το οποίο εκμεταλλεύεται ήδη το φυσικό αέριο εντός των χωρικών υδάτων του, έχει καταστεί πλέον εξαγωγέας φυσικού αερίου, ενώ εταιρείες (Total, Noble Energy, ENI, Kogas) συμμετέχουν στην εξόρυξη. Οι οικονομικές, αλλά και πολιτικές συνέπειες της ανακάλυψης (κοιτασμάτων) φυσικού αερίου στην περιοχή είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικές για την Κύπρο και αναμένεται να αποδειχθούν σημαντικές για την ΕΕ στο σύνολό της».
Το θέμα έχει σημασία λόγω των οικονομικών ή ακόμα και ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από τη Ρωσία, την Αλγερία και τη Λιβύη για τον ανεφοδιασμό της σε φυσικό αέριο και το φυσικό αέριο της Κύπρου θα ενισχύσει την ενεργειακή ανεξαρτησία της. Επιπλέον, το σημαντικότερο είναι ότι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών - ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ευρωπαϊκή βιομηχανία (ιδίως ενόψει του ανταγωνισμού από την αμερικανική), η οποία θα ωφεληθεί ιδιαίτερα από μια συνεχή πτώση του κόστους της ενέργειας, χάρη και στο φυσικό αέριο σχιστόλιθου.
Στο πλαίσιο αυτό, η Λιθουανία έχει ήδη ζητήσει από τη Ρωσία να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου που παραδίδει στις τρεις χώρες της Βαλτικής, δηλώνοντας ότι η ρωσική τιμή είναι υπερβολική και μη βιώσιμη». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr