Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ! Απώλειες 237 εκατ. από την εξίσωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο!

Έσοδα άνω των 230 εκατ. ευρώ χάθηκαν από τον προϋπολογισμό λόγω της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ενέκρινε προ ημερών δαπάνη ποσού 22,7 εκατ. ευρώ για την παροχή επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές πετρελαίου εσωτερικής καύσης.

Η εν λόγω δαπάνη αναφέρεται σε καταβολές για αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο. Συνολικά στο διάστημα Δεκεμβρίου 2012 - Ιουλίου 2013 η Κυβέρνηση χορήγησε για επίδομα θέρμανσης 82 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η καθαρή αύξηση των κρατικών εσόδων από την εξίσωση μεταξύ των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ήταν μόλις 102 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά τη φετινή σεζόν από τα 1.833.800.000 λίτρα το περυσινό πεντάμηνο σε μόλις 567.634.000 λίτρα φέτος (-68,7%).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από ΦΠΑ να μειωθούν κατά 175,51 εκατ. ευρώ, έναντι 432,9 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό. Πρόκειται για μείωση 257,39 εκατ. ευρώ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα 82 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν ως επίδομα θέρμανσης.

Αθροιστικά δημιουργήθηκε μια τρύπα ύψους 340 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία, αφαιρώντας τα 102 εκατ. ευρώ της αύξησης στα έσοδα λόγω ΕΦΚ, προκύπτει ότι τα συνολικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν κατά 237 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr
   

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΔΕΣΦΑ: Εν αναμονή εγγυητικής επιστολής Socar


Tην εγγυητική επιστολή ύψους 40 εκατ. ευρώ που πρέπει να στείλουν οι Αζέροι περιμένει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου να «κλείσει» και τυπικά η εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ από τη Socar.

Εφόσον το ΤΑΙΠΕΔ παραλάβει μέσα στις επόμενες ώρες την εγγυητική επιστολή των Αζέρων, τότε το θέμα του ΔΕΣΦΑ θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου την Τετάρτη. Διαφορετικά, θα παραπεμφθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ANAKOINΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


       Οι μάσκες έπεσαν.  Η χθεσινή χαρακτηρίζεται ως αποφράδα ημέρα για το Συνδικαλισμό στα ΕΛΠΕ.   Τα μηνύματα είχαν ξεκινήσει από  καιρό να έρχονται : διάλυση Τμημάτων, Εργολαβοποίηση στις Μονάδες Παραγωγής, ελλειπή συμφωνημένα Οργανογράμματα, Groupama, Αλλαγή Καταστατικού,   φτάνοντας στην άρνηση της συμμετοχής στην Απεργία της Ομοσπονδίας για απολύσεις συναδέλφων στον Όμιλο.  Η άρνηση του Εργοδοτικού Προεδρείου για Συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα τη συμμετοχή στην Απεργία της Ομοσπονδίας κατέδειξε τη λογική του «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν».

       Το ίδιο το Προεδρείο έβγαλε μια ανακοίνωση θησαυρό, γεμάτη αοριστίες, μεγάλα ψέματα όπως ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος δεν αναφέρθηκε σε απολύσεις.  Αλήθεια συνάδελφοι την ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ στις 9.07.13 που ήταν με εντολή του Δ.Σ. αυτοί δεν την υπέγραψαν; Μήπως να την ξαναδιάβαζαν;  Μας ανακοίνωσε λοιπόν έτσι ξερά ότι η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί.  Δηλαδή η Σύμβαση θα παραβιαστεί για ακόμη μία φορά  δίνοντας το δικαίωμα στην Εργοδοσία να τη παραβιάζει κατά το δοκούν.  Άλλωστε ήταν σαφέστατη η Εταιρεία στην ανακοίνωσή της ότι το Bonus αφορά το ξεκίνημα της Ελευσίνας, δηλαδή αντάλλαξαν ένα budget που η εταιρεία θα έδινε ούτως ή άλλως με όποιο τρόπο αυτή θα έκρινε, με την συμβατική υποχρέωση των εκδρομών χωρίς καν να το διασφαλίσουν με Πρακτικό Συμφωνίας ως όφειλαν.  Τελικά έχει πάτο η χρεοκοπία που ανέλαβαν να υλοποιήσουν για το Συνδικάτο μας;

       Όσον αφορά τις Προσλήψεις και το Εργοστάσιο του ΚΣ/Χ αρκούνται σε γενικότητες και οι εργαζόμενοι θα αντιληφθούν τις πιο προωθημένες και πιο συμφωνημένες λύσεις, αμέσως μετά τις εκλογές του Συνδικάτου.  Δε μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαία η ημερομηνία που επέλεξε η Εταιρεία να μοιράσει το Bonus.  Εκτιμώντας τη στάση του Προεδρείου του χάρισε άλλο ένα προεκλογικό δωράκι.  Τόσο εκτιμήθηκαν οι ευχαριστίες του Διευθύνοντος Συμβούλου προς το Προεδρείο για τη συμβολή του στη μείωση του προσωπικού τη τελευταία διετία «βάζοντας πλάτη».

       Ένα συνδικάτο που όλα τα χρόνια αγωνίζονταν για την ενότητα και το όφελος του συνόλου των εργαζομένων, με στήριξη στις ενοποιήσεις των διυλιστηρίων και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ένωση των Συνδικάτων, έφτανε να έρθει μία «παρέα» δήθεν συνδικαλιστών που με σημαία την καρέκλα και το προσωπικό συμφέρον να διαλύσει τα πάντα, να γκρεμίσει την ενότητα διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους σε Διοικητικές Υποστηρικτές Υπηρεσίες, σε πρωινούς και βάρδια, σε Βορρά – Νότο.  Ο διαχωρισμός των «πατρικίων» και «πληβείων» κατάφερε να ενισχύσει τα χρόνια σχέδια της Εταιρείας και να υλοποιήσει το στόχο – όνειρο (προτάσεις Χριστοδούλου) για τη Σύμβαση.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΜΟΝΟ  ΠΟΥ  ΣΤΟ  ΠΣΕΕΠ  ΤΗΝ  ΓΡΑΦΟΥΝ  ΜΕ  ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΣΤΟΝ  ΕΠΙΛΟΓΟ  ΤΟΥ

Πτώση 1,1% για το αργό


Υποχώρησε το αργό τη Δευτέρα κλείνοντας κάτω από το επίπεδο των 107 δολαρίων το βαρέλι σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας λόγω και της λήξης του συμβολαίου Αυγούστου. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 1,14 δολ. ή 1,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 106,91 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Αρχίζει η αναδιάρθρωση σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ - Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι


Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των εταιρειών ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, μέσω συμβούλων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια εξειδικευμένων ανεξάρτητων συμβούλων για να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση των επί σειρά ετών ζημιογόνων κρατικών εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ». 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «με τη βοήθεια των συμβούλων και σε συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους των εταιρειών θα διερευνηθούν υλοποιήσιμα σχέδια αναδιάρθρωσης». 

Όπως τονίζεται, «τα σχέδια αυτά θα περιλαμβάνουν την αναγκαία αναδιάρθρωση και προσαρμογή των εταιρειών προκειμένου να καταστούν βιώσιμες με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους εντός του 2014 ή/και να διευκολύνουν την πώληση επιμέρους στοιχείων του ενεργητικού τους. Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να ελαχιστοποιούν το κόστος των εταιρειών αυτών για τον Έλληνα φορολογούμενο και να είναι συμβατά με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων». 

Τα αποτελέσματα του πορίσματος των συμβούλων, καταλήγει η ανακοίνωση, « θα οδηγήσουν σε οριστικές αποφάσεις της Κυβέρνησης έως το τέλος Αυγούστου και την υλοποίησή τους έως το τέλος του τρέχοντος έτους». 
ΠΗΓΗ:.newsit.gr

Παραιτήθηκε ο Φωτόπουλος από Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ


Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  ανακοίνωσε απόψε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιώντας παράλληλα για κίνδυνο διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. «Η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή.
Ο κ. Φωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του δ.σ. της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Αναφορικά με τα προβλήματα της Ομοσπονδίας ο κ. Φωτόπουλος επιρρίπτει τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι ενώ εξέλεξαν μέλη στο δ.σ. της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν τη συνδρομή τους.
Μάλιστα επισημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.
Ο κ. Φωτόπουλος καταλογίζει επίσης έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης». 

ΠΗΓΗ:energia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

           Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/07/13 και συνεχίστηκε σήμερα   Δευτέρα 22/07/13, συνάντηση μεταξύ Σωματείου και Εταρείας, όπου παρευρέθηκαν ο   Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του ΠΣΕΕΠ, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαριστούν όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση του Σωματείου με την Εταιρεία τη Δευτέρα 08/07/13 και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους και Εταιρεία.
            Η συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα όπου, αφού συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα, υπήρξε συμφωνία στα παρακάτω:
            Ο Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε ότι ουδέποτε αναφέρθηκε σε απολύσεις, παρά μόνο σε αναδιοργανώσεις υποστηρικτικών υπηρεσιών για αύξηση ανταγωνιστικότητας αγοράς.
            Για το θέμα του εργοστασίου ΚΣ/Χλωρίου των ΒΕΘ, συμφωνήθηκε από κοινού, Εταιρεία και εργαζόμενοι να εντείνουμε τις προσπάθειες με στόχο να συμβάλλουμε  στην βέλτιστη λειτουργία του.
            Για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των οργανογραμμάτων, που έθεσε το Σωματείο, θα προχωρήσουν άμεσα συζητήσεις μεταξύ του Σωματείου και της Διοίκησης της Εταιρείας για να εξειδικευτούν οι ανάγκες για προσλήψεις.
            Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθεί για το έτος 2013 το Πρόγραμμα Διακοπών που προβλέπεται στην ΕΣΣΕ.  Παράλληλα η Διοίκηση συμφώνησε να δοθεί «μπόνους ξεκινήματος» για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι οι εργαζόμενοι για το επιτυχές ξεκίνημα των Μονάδων σε Νότο και Βορρά, μετά από την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας.  Με ανακοίνωση της Εταιρείας θα ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες.
            Επίσης συμφωνήθηκε να υπάρχει συχνή επικοινωνία και ενημέρωση μεταξύ μας ούτως ώστε στο μέλλον να αποφεύγονται εντάσεις.
Συναδέλφισσες, -οι
             Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, έχουμε υποχρέωση όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα, να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε λύσεις  στα προβλήματα που από κοινού αντιμετωπίζουμε και αφορούν την πορεία της Εταιρείας και τις εργασιακές μας σχέσεις.
             Το Σωματείο με ρεαλισμό και υπευθυνότητα αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολες και με γνώμονα πάντα τα συμφέροντά μας.