Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Νέα μαζική «σφαγή» δημοσίων υπαλλήλων ξεκινά τον Αύγουστο


Χιλιάδες απολύσεις-διαθεσιμότητες με ΠΔ που θα καταργούν οργανικές θέσεις, ειδικότητες και υπηρεσίες

Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, χιλιάδες  δημόσιοι υπάλληλοι θα βρούν τις οργανικές θέσεις τους – ή και ολόκληρες τις υπηρεσίες όπου εργάζονται – να έχουν καταργηθεί και τα ονόματα τους να περιλαμβάνονται σε λίτες απολυομένων. Νέο κύμα μαζικών απολύσεων-διαθεσιμοτήτων-μετατάξεων θα ξεκινήσει τον Αύγουστο με διαδικασίες-εξπρές και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, πριν από την έλευση της τρόικας για τον επόμενο τακτικό έλεγχο. Για να αποφύγει προσκόμματα και καθυστερήσεις, η κυβέρνηση κατέθεσε ειδική τροπολογία, που της δίνει τη δυνατότητα να αλλάζει  με Προεδρικά Διατάγματα (και χωρίς έγκριση της Βουλής) τα οργανογράμματα υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και ΝΠΔΔ.

Ετσι, με ένα ΠΔ θα μπορεί να καταργεί εκατοντάδες ή και χιλιάδες θέσεις και ειδικότητες, υπηρεσιακές μονάδες, οργανισμούς κλπ, θέτοντας αυτομάτως εκτός Δημοσίου το προσωπικό τους – το οποίο θα απολύεται ή θα μπαίνει σε διαθεσιμότητα.

Με τα ΠΔ παρακάμπτεται η Βουλή. Θα απαιτείται μόνον γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας  ως προς τη συνταγματικότητα του περιεχομένου τους.

Εχοντας πάρει σαφές μήνυμα-προειδοποίηση από την ΕΕ (που ανέβαλε την έγκριση εκταμίευσης της δόσης επειδή είχαν απολυθεί 80 δημόσιοι υπάλληλοι λιγότεροι απ’ ό,τι συμφωνήθηκε), η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρώσει την υλοποίηση των υπεσχημένων στην τρόικα πριν διεξαχθεί ο επόμενος έλεγχος για την εκταμίευση της δόσης. Θα ξεκινήσει λοιπόν το νέο “εγχείρημα” μέσα στον Αύγουστο, σε περίοδο διακοπών, ώστε να αποφύγει δυναμικές αντιδράσεις και μαζικές κινητοποιήσεις.  Οι κατευθύνσεις δόθηκαν από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά σε σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και τους γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Στην προκρούστεια κλίνη της «κινητικότητας» θα μπουν οι υπάλληλοι όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών. Το σχέδιο προβλέπει ότι θα γίνει «αξιολόγηση των δομών» των υπουργείων, για να εξακριβωθεί πού και πόσοι πλεονάζουν.   Με τις εκθέσεις «αξιολόγησης» θα τηρούνται τα προσχήματα, ώστε να ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, που θα τροποποιούν τους Οργανισμούς (οργανογράμματα), καταργώντας οργανικές θέσεις και υπηρεσιακές μονάδες.

Στην κατατεθείσα τροπολογία  προβλέπεται επίσης ότι με τα Προεδρικά Διατάγματα μπορεί να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Ενώ υπέγραφε εν κρυπτώ αυξήσεις στα ναύλα ο Βαρβιτσιώτης, ταυτόχρονα στο ράδιο το απέκρυπτε, μιλώντας για μη μείωση, σαν εκπρόσωπος εφοπλιστών.

20130727-150125.jpg
Ενώ ο Βαρβιτσιώτης υπέγραφε εν κρυπτώ αυξήσεις στα ναύλα των ακτοπλόων, έδινε συνέντευξη χωρίς να πει κουβέντα, υπερασπιζόμενος την γραμμή εφοπλιστών για μη μείωση των τιμών!

Τα διαπιστευτήρια του στο εφοπλιστικό κεφάλαιο δίνει και ο Βαρβιτσιώτης, καθώς η πρώτη του απόφαση, παράλληλα με τον τραγέλαφο της 
«φορολόγησης» των εφοπλιστών είναι η δεύτερη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε 10 μήνες και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Αφού τακτοποίησε τους εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας με 50 εκ ευρώ τον χρόνο εθελοντικά, την στιγμή που οι αγρότες θα συνεισφέρουν 152 εκ ευρω στον προυπολογισμό, οι ναυτικοί 230 εκ. και τα μικρομεσαία νοικοκυριά περίπου 400 εκ. , σειρά πήραν οι ακτοπλόοι.

Η απόφαση Βαρβιτσιώτη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 1772/23-7-2013, ενώ μερικούς μήνες πρίν, τον Οκτώβριο του 2012, ο τότε υπουργός Μουσουρούλης είχε αυξήσει τα ναύλα στις ίδιες γραμμές κατά 2,4%.

Δηλαδή Μουσουρούλης και Βαρβιτσιώτης μέσα σε 10 μήνες ακρίβηναν τα ναύλα κατά 3,2%!

Πάντως ο Μ. Βαρβιτσιώτης, τις ίδιες ημέρες, μιλώντας στο Alpha Radio στην εκπομπή της Ελένης Σπυρίδη και του Γιώργου Τσακίρη και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στην παρούσα φάση, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια.

Πατήστε ΕΔΩ να ακούσετε την συνέντευξη.

Μάλιστα αναμάσησε όλα τα επιχειρήματα των εφοπλιστών.

Μείωση των φόρων για την ακτοπλοϊα, κόστος διατήρησης γραμμών και η τιμή του ναυτιλιακού πετρελαίου. Το ναυτιλιακό πετρέλαιο, το οποίο πριν λίγους μήνες κόστιζε 0,40-0,45 ευρώ το λίτρο.

Και ενώ τον ρωτούσαν εναγωνίως για μειώσεις των εισιτηρίων, αυτός δεν είπε κουβέντα για την απόφαση του για αύξηση τελικά των ναύλων!

http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/07/blog-post_26.html?m=1
 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Έχουν δεσμευθεί με υπογραφές…για την πώληση του “νερού”..


Το “The Second Economic Adjustment Programme for Greece
Second Review – May 2013″, είναι η προηγούμενη, και σε κάθε περίπτωση σε ισχύ, αναθεώρηση της τρόικα για το πρόγραμμα της Ελλάδας.

Η έκθεση συντάχθηκε από το Directorate General Economic and Financial Affairs, υπό την κατεύθυνση του Matthias Mors (Δντή και επικεφαλή της αποστολής στην Ελλάδα).

Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για την ιδιωτικοποίηση των Εταιρειών Ύδρευσης…

Ας δούμε τι προβλέπει λοιπόν αυτή η αναφορά για τα “Νερά”… 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαμαρτυρία εργαζομένων για την υπερωριακή εργασία στην Petrobras

Πετρελαιοπηγή

Σε 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους βρέθηκαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις υπεράκτιες εξέδρες γεώτρησης πετρελαίου, καθώς η Ομοσπονδία που τους εκπροσωπεί εν στη Βραζιλία αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία.

Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρέλαια, στην κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι σε 33 από τις συνολικά 39 υπεράκτιες πλατφόρμες γεώτρησης που διαθέτει η Βραζιλία.

Οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν κανονικά στα εργασιακά τους καθήκοντα το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε η Ομοσπονδία. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον υπολογισμό και την καταβολή των υπερωριών τους.

Η 24ωρη αποχή της Πέμπτης ήταν προειδοποιητικού χαρακτήρα για την Petrobras, την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας, δήλωσε η Ομοσπονδία.

Από την πλευρά της η Petrobras δήλωσε ότι «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των εργασιών και η αποφυγή της διακοπής εφοδιασμού καυσίμων».

Όσο για το θέμα της αμοιβής της υπερωριακής εργασίας, η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Νέο μνημόνιο: Με τα λιμάνια θα καλυφθεί το κενό από τη ΔΕΠΑ


Με την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης των λιμανιών θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καλύψει τις καθυστερήσεις που υπάρχουν ήδη στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και κυρίως την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ.
«Για να αντισταθμίσουμε κάποιες από τις καθυστερήσεις θα αυξήσουμε τα μερίδια των λιμανιών που θα πουληθούν και θα επιταχύνουμε τους διαγωνισμούς», δεσμεύεται η κυβέρνηση με το νέο Μνημόνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. 
Σύμφωνα με τους συνοδευτικούς πίνακες, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις μειώνονται φέτος στα 1,6 δισ. ευρώ. Το 2014 προβλέπεται να εισπραχθούν 2,7 δισ., το 2015 άλλα 3 δισ. ευρώ και το 2016 2,1 δισ. ευρώ. «Ο στόχος μας για το 2013 παραμένει η πώληση του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων, όπως και η πώληση άλλων μικρότερων επιχειρήσεων και πολλών ακινήτων», αναφέρεται. Επίσης, η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ το ταχύτερο δυνατό και θα ακολουθήσουν τα ΕΛΠΕ. Για τα Κρατικά Λαχεία εκτιμά ότι η κοινοπραξία θα έχει δημιουργηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου και ότι η πώληση του ΟΠΑΠ θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία άλλων αποκρατικοποιήσεων, με τη διαμόρφωση του κατάλληλου ρυθμιστικού πλαισίου, την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων σε σχέση με τις κρατικές εγγυήσεις. Επίσης, συνεχίζεται η μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) 250 ακινήτων ανά τρίμηνο. Στο Μνημόνιο αναφέρεται ότι προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης είναι:
1. Η επίσημη ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης ή εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ, των ΕΑΣ και της ΛΑΡΚΟ, που θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013.
2. Η υιοθέτηση νομοθεσίας που θα επιτρέπει την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοσίων φορέων προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ μέσω του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Σημειώνεται μάλιστα ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΕΥΔΑΠ θα εκδοθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2013. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αποκρατικοποίηση των δύο εταιρειών ύδρευσης, θα προσδιοριστεί, έως το τέλος Αυγούστου, το ποσό των οφειλόμενων και θα έχει εξοφληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Τότε θα επαναξιολογηθεί συνολικά η πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αναφέρεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr