Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΘΑΥΜΑ: Περισσότεροι οι Έλληνες ψηφοφόροι από το σύνολο των Ελλήνων!!!


Τελικά είμαστε λαός ανάδελφος. Δεν πρέπει να υπάρχει ανάλογο σε όλο τον πλανήτη, ακόμα και βαθιά στα αφρικάνικα δάση. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σ’ αυτόν τον τόπο με ευθύνη φυσικά του αναποτελεσματικού κράτους στην κορυφή του οποίου είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα. Αν περιμένουμε λοιπόν με αυτό το πολιτικό σύστημα και με αυτόν τον κρατικό μηχανισμό να βγούμε από την κρίση, είμαστε απλά μακριά νυχτωμένοι.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό των ανωτέρω. Από τα στοιχεία που έδωσε...
στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ (εδώ) και (εδώ) για την τελευταία απογραφή του 2011, προκύπτει πως το σύνολο των νομίμων Ελλήνων υπηκόων (ενηλίκων και ανηλίκων) είναι 9.903.268. Ειδικότερα από το σύνολο του πληθυσμού που απογράφηκε (10.815.197), οι έχοντες την ελληνική υπηκοότητα είναι μόνο 9.903.268 . Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (εδώ), στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου 2012, ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 9.947.876 ενήλικοι Έλληνες πολίτες. Δηλαδή, όπως μας βεβαιώνει το ίδιο το κράτος, το σύνολο των απογραφέντων Ελλήνων υπηκόων (ενηλίκων και ανηλίκων) είναι μικρότερο κατά 44.608 από το σύνολο μόνο των ψηφοφόρων (ενηλίκων). 

Αυτό τρία πράγματα μπορεί να σημαίνει. Είτε ότι η απογραφή ήταν εντελώς λάθος, είτε ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό (στους οποίους δεν επιτρέπεται να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους), είτε ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός ψηφοφόρων φαντάσματα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε απλά για κλάματα. Φανταστείτε να είχαμε και κάποιο πληθυσμό αντίστοιχο με αυτόν της Τουρκίας κ.λ.π. Αφού δεν μπορούμε να τακτοποιήσουμε τόσο απλά πράγματα, τι γυρεύουμε άραγε;;; 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Πατριωτική τάση στον ΣΥΡΙΖΑ από Κουρουπλή, Μητρόπουλο, Μιχελογιαννάκη

ΣΥΡΙΖΑ
Τάση που θα εκφράζει τον πατριωτικό σοσιαλισμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν τέσσερα στελέχη του κόμματος που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να εκφράσουν πολιτικά και ιδεολογικά τους πολίτες που αναζητούν ένα σύγχρονο, ακέραιο και δυναμικό φορέα έκφρασης στην Κεντροαριστερά.
Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αλέξης Μητρόπουλος, οι οποίοι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας παρουσιάζοντας τους αντικειμενικούς σκοπούς αυτής της τάσης.
Το εγχείρημα υποστηρίζουν στελέχη με πολυετή πορεία στο χώρο του σοσιαλισμού και δράση στους αγώνες της Κεντροαριστεράς. Πρόκειται για τους κ.κ. Τάσο Βουτσά, Χρήστο Κλαδευτήρα, Αντώνης Κοτσακάς, Έφη Κοτσάκη, Στάθη Πανταζή, Μαρία Πετράκη, Αδάμ Στάμο, Ράνια Σταυροπούλου, Δημήτρη Τσουκαλά, Κώστα Τσουκαλά και Κώστα Χρυσόγονο.
Σύμφωνα με τους βουλευτές, η ιδέα για τη δημιουργία και την παρουσίαση αυτής της τάσης βρήκε σύμφωνο από την πρώτη στιγμή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. «Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπει την ανάπτυξη τάσεων, οι οποίες προωθούν, επιτρέπουν και προάγουν την πολυφωνία σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς που έρχεται να απαντήσει ουσιαστικά στα διλήμματα και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία», δήλωσε στο “Newsbomb.gr” ο κ. Κουρουπλής.
Πολλά από τα στελέχη που συμμετέχουν στην τάση προέρχονται στο ΠΑΣΟΚ, από το οποίο αποχώρησαν καταγγέλλοντας το σημερινό πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για «αλλοίωση του ανοικτού και πολυφωνικού χαρακτήρα του σοσιαλιστικού Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».
Το Κίνημα τεμαχίστηκε σε βιλαέτια
Κάποιοι μάλιστα δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για την ανοχή αλλά και την εμπλοκή που είχαν τόσο ο κ. Κώστας Σημίτης, όσο και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε φαινόμενα μετατροπής του ΠΑΣΟΚ από σοσιαλιστικό Κίνημα σε κόμμα παραγόντων που το απαξίωσαν στην προσπάθειά τους να το αλλοιώσουν σε βιλαέτια διαχείρισης της εξουσίας. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πάντως, ότι η δημιουργία αυτής της τάσης στο ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει νέες αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ενώ δεν αποκλείουν και εισδοχή μελών της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» που αναζητούν δυναμική πολιτική στέγη σήμερα.
Άλλωστε η δέσμευση των βουλευτών που συμμετέχουν στην τάση για σύγχρονη πατριωτική σοσιαλιστική έκφραση, αλλά και η παρουσία προσώπων -όπως ο κ. Κοτσακάς- με αγωνιστικό παρελθόν εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσει δυνάμεις που απείχαν συνειδητά από τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. 
ΠΗΓΗ:.newsbomb.gr

Εσχάτη προδοσία..έτσι παρέδωσαν στους Γερμανούς το ΤΑΙΠΕΔ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αν δουν ότι δεν πουλιέται ή δεν αξιοποιείται κάποιο περιουσιακό στοιχείο, τότε το διαλύουν, το «χρεοκοπούν»….

Θα πουλάμε εκεί ακριβώς που μας λέει η τρόικα σε όποια τιμή μας προτείνει η τρόικα. Π.χ τα λιμάνια μας μπορεί να εισηγηθεί να πουληθούν στους Τούρκους, το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Το ΤΑΙΠΕΔ..αποφασίζει μόνο του να εκδίδει ομόλογα (να δανείζεται) με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου! 

Δεν θα μας δανείζουν μόνον με τοκογλυφικά επιτόκια και υποθήκες δικές μας, αλλά θα δανείζονται και οι ίδιοι με εγγύηση δική μας!!! να γελάσει κανείς ή να κλάψει!  

Αυτά που ακολουθούν τα γράφαμε ΕΔΩ στις28 Ιουνίου 2011,  τρείς μέρες πριν ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο 2012-2015…


Στον εφαρμοστικό και στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, δημιουργειται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.»
Διαβάστε και φρίξτε..

Επιλέξαμε ορισμένα μόνο σημεία από τον προς ψήφιση εφαρμοστικό νόμο. Αυτά που είδαμε και διαβάσαμε δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν, ότι είναι αλήθεια…

Δείτε τώρα πως θα διοικείται αυτό το ταμείο, πως ορίζονται τα μέλη και πως θα παίρνονται οι αποφάσεις… 



Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου παρίστανται ως παρατηρητές, χωρίς δικαίωμα ψήφου, δύο (2) εκπρόσωποι που προτείνονται από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι εκπρόσωποι ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως, από το Διοικητικό Συμβούλιο, περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Ταμείου.

Ενώ λοιπόν οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, θα  υποδεικνύουν Τρία (3) από τα επτά (7) μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων.




Τι κάνουν αυτοί, δείτε: 

 ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Αλλάζουν τα πάντα στον υπολογισμό των συντάξεων


Αλλαγές στον υπολογισμό όλων των συντάξεων, με μεγάλους χαμένους όσους αποχωρήσουν από τον εργασιακό στίβο τους επόμενους μήνες, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής", εντός του Σεπτεμβρίου ο υπουργός θα ορίσει την ειδική επιτροπή που αναλάβει τη "σταδιακή προσαρμογή" των σημερινών διατάξεων σε αυτές που θα μπουν σε ισχύ από την 1/1/2015 και που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την εγγύηση του κράτους μόνο για το τμήμα σύνταξης έως τα 360 ευρώ ενώ το υπόλοιπο τμήμα θα είναι ανάλογο των εισφορών που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι.
"Δεν θα θιγούν οι υφιστάμενες παροχές και τα όρια ηλικίας"
"Οι προσαρμογές θα γίνουν χωρίς να θιγούν οι υφιστάμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ούτε τα όρια ηλικίας. Πρέπει όμως να θεσμοθετήσουμε κανόνες ενοποίησης του συστήματος, ώστε να τελειώνουμε με τον κατακερματισμό των 90 και πλέον ειδικών λογαριασμών" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
Στην ουσία, ωστόσο, θεωρείται ότι θα επηρεαστούν οι νέες συντάξεις, με δεκάδες ταμεία, που έχουν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού της κύριας σύνταξης, της επικουρικής και του μερίσματος, να μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Με τον τρόπο αυτό ένας ασφαλισμένος που έχει τα ίδια χρόνια ασφάλισης με κάποιον άλλο μπορεί να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη ακόμη και αν έχουν πληρώσει τις ίδιες εισφορές.
Το διακύβευμα των αλλαγών είναι να μπορούν τα ταμεία να πληρώνουν συντάξεις και μετά το 2015, που πλέον η κρατική χρηματοδότηση να μειωθεί δραστικά.  
ΠΗΓΗ:news247.gr

Ανατροπές στο μέτρο των αποδείξεων

Ανατροπές στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων - Το σχέδιο για φορολογικά κίνητρα
Επί τάπητος πρόκειται να τεθεί την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα των αποδείξεων, και συγκεκριμένα το νέο σύστημα που θα ισχύσει από το 2014, όπως έχει προαναγγείλει εδώ και αρκετό καιρό από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με το θέμα, θα παρουσιάσουν το πλαίσιο του νέου μέτρου συλλογής αποδείξεων.

Με βάση τις ίδιες πηγές, προτείνονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον σύστημα, με βασικότερη τη θέσπιση φορολογικών κινήτρων για όσους μαζεύουν αποδείξεις από συγκεκριμένους κλάδους όπου παρατηρείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, θα καταργηθεί η ποινή που επιβάλλεται σήμερα (22%) επί της αξίας των αποδείξεων που δεν έχει συγκεντρώσει ο φορολογούμενος, σύμφωνα με τον νόμο (το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις).

Επίσης, οι φορολογούμενοι δεν θα συλλέγουν αποδείξεις από όλες τις συναλλαγές τους, όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή δεν θα είναι αναγκασμένοι να μαζεύουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τα οποία έτσι κι αλλιώς εκδίδουν αποδείξεις.

Θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κέντρα διασκέδασης κ.ά.).

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν με την τρόικα και οι τελικές αποφάσεις θα ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο για τα φορολογικά κίνητρα γενικότερα που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Στο μικροσκόπιο 500.000 επικουρικές συντάξεις - Αγνοούνται οι εισφορές των ασφαλισμένων

Στο μικροσκόπιο 500.000 επικουρικές συντάξεις - Αγνοούνται οι εισφορές των ασφαλ
Αγνοούνται οι εισφορές 500.000 ασφαλισμένων, αφήνοντας τις επικουρικές τους συντάξεις κυριολεκτικά στον αέρα, όπως προέκυψε από τον έκτακτο οικονομικό έλεγχο 35 ταμείων, από ορκωτούς ελεγκτές που διέταξε το υπουργείο Εργασίας με απόφαση της διοίκησης του ΕΤΕΑ

Εν όψει των αλλαγών για την εφαρμογή των ατομικών λογαριασμών με τις εισφορές των εργαζομένων, οι ορκωτοί ελεγκτές ζητούν όλα τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών και όπως προκύπτει, πολλά από τα Ταμεία αυτά δεν έχουν υποβάλλει ισολογισμούς εδώ και μία δεκαετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σε έρευνα που έκανε το ΕΤΕΑ, το μεγάλο επικουρικό ταμείο των μισθωτών, αποκαλύφθηκε ότι ο χρόνος ασφάλισης που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δεν αντιστοιχεί στις πραγματικά καταβληθείσες εισφορές τους και οι εργαζόμενοι ενώ είχαν κάθε μήνα κρατήσεις για επικουρική ασφάλιση από το μισθό τους, αυτές οι εισφορές για έναν αριθμό 500.000 εργαζομένων είτε δεν αποδίδονταν, είτε αποδίδονταν μισές στο Ταμείο τους.

Ετσι προκύπτει ότι 500.000 ασφαλισμένοι δεν θα πάρουν σύνταξη με βάση το χρόνο ασφάλισης αλλά με το πόσες εισφορές έχουν πραγματικά πληρώσει, γεγονός που θα επιφέρει μεγάλη μείωση στις επικουρικές τους συντάξεις.
 ΠΗΓΗ:iefimerida.gr