Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ


Πληροφορίες μας λένε ότι κλείδωσαν οι εκλογές του ΠΣΕΕΠ. Οι πιθανές ημερομηνίες είναι το τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.  Θα περιμένουμε την ανακοίνωση του Σωματείου μας για να μάθουμε περισσότερα.  Έφτασε η ώρα οι εργαζόμενοι να τιμωρήσουν ή να επιβραβεύσουν όσους αυτοί την τριετία διαχειρίστηκαν τα προβλήματά τους.  Εμείς από την πλευρά μας λέμε, να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας να ακούσουμε όλους, να εμπιστευτούμε αυτούς που μας δείχνουν με έγγραφα ότι λένε ώστε να μπορούμε να τα συγκρίνουμε και έτσι να βάζουμε ερωτήματα στους άλλους ς επόμενους.

Μιχελάκης: Ενιαίο ψηφοδέλτιο και στην εκλογή συνδικαλιστικών οργάνων


Μετά την πρόταση για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη του συνάντηση με τους περιφερειάρχες, θέλει αλλαγές και στις εκλογές για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων.
Συγκεκριμένα, πρότεινε να ισχύσει το ενιαίο ψηφοδέλτιο με υποψηφίους απ’ όλες τις παρατάξεις, προκειμένου, όπως είπε, να σταματήσει ο κομματισμός.
«Πιστεύω ότι με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας.  Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες.  Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό;  Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και  των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Πάντως, ο κ. Μιχελάκης δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την πρότασή τους για τις εκλογές για την ανάδειξη συνδικαλιστικών οργάνων.
Πηγή: ahttp://news247.gr 

 ΠΗΓΗ:ftodioikisi.gr

Μιχάλης Χαραλαμπίδης :”3η Σεπτέμβρη ΠΩΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ;”

1233505_417364108368290_1162386006_n
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΠΩΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ;

Με αφορμή την 3η Σεπτεμβρίου (Μιλώντας σε Ρ/Σ)

1233505_417364108368290_1162386006_nΤο κείμενο της Διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου δεν διακρίνονταν για την διανοητική, μορφωτική, αναλυτική επεξεργασία του. Ήμουν 23 ετών όταν το γράψαμε στο Μόναχο. Ήταν όμως ως κείμενο πολύ καλύτερο από τα διακηρυκτικά κείμενα των τότε Κομμάτων. Να μου επιτραπεί μια παρένθεση. Τα σημερινά Κόμματα μη Κόμματα, συμπολιτευτικά και αντιπολιτευτικά είναι ανίκανα να διατυπώσουν μια σχετική έστω διακήρυξη. Παρ’ όλη την δημόσια χρηματοδότηση τους.

Το πώς από το ιδεατό έγινε το πέρασμα στο υπαρκτό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην τερατογονία, στο τέρας, στο ΚΚΚΑΣΟΡ το αναλύω στο βιβλίο μου.

Η δική μου διαδρομή ήταν σύγκρουση με το τέρας του ΚΚΚΑΣΟΡ αλλά και το μεταπολιτευτικό «ΔεξιοΑριστερό» τέρας. Γράφω στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία – Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη» για αυτό.

Η δημόσια ενιαία επανεμφάνιση του τέρατος στο καθεστωτικό ψευτο συμπόσιο θέτει δύο ζητήματα. Μια άλλη παρένθεση. Πολιτικά και μορφωτικά ανεπαρκείς και αναλφάβητοι δεν μπορούν να οργανώσουν πολιτικά – θεωρητικά συμπόσια.

Το ένα λοιπόν ζήτημα είναι πως τολμούν μετά το κακό που προκάλεσαν να εμφανίζονται δημόσια με τόσο καθεστωτικό θράσος. Το δεύτερο είναι γιατί και εάν η κοινωνία τους το επιτρέπει, έστω και ως συρρικνωμένο, εκφυλισμένο, υπόδικο καθεστωτικό κατάλοιπο.

Στο «Ελληνική Πολιτική Παιδεία» χρησιμοποιώ τον Διόδωρο Σικελιώτη που απάντησε χρόνια πριν σε αυτά τα δυο ζητήματα. Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση. Ένα άλλο ερώτημα. Πού είναι οι Θεσμοί; Γιατί δεν παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη, οι Εισαγγελείς;

Είναι για αυτούς μια ευκαιρία όταν έχουν συγκεντρωμένο αυτόν τον συμφερτό των ενόχων καριεριστών που προκάλεσαν τόσο κακό.

Ένας Έλληνας Ντί Πιέτρο θα είχε μεγάλο πεδίο δράσης. Στην Ιταλία έστειλε στην φυλακή περίπου 3.500χιλ.. Εδώ τα εγκλήματα είναι μεγαλύτερα και περισσότερα.
Όπως ένα νέος Σαρτζετάκης ή ένας νέος Γιάννης Ντεγιάννης που δίκασε την Στρατιωτική χούντα.

Η καταστροφή που προκάλεσαν είναι ακόμη ορφανή ενώ έχει πολλούς πατέρες. Δημοκρατία και ατιμωρησία είναι έννοιες ασύμβατες.

Πρέπει όμως να επαναλάβω ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια ανακύκλωσης και συνέχειας της Πολιτικής ως Απάτη, μνημονιακοί, χρεοφόροι και χρεοβόροι ήταν όλοι τους. «Δεξιοί» και «Αριστεροί», Φιλελεύθεροι και Κρατιστές.

Αυτή η εκτίμηση είναι μια καλή αφετηρία ειλικρινούς, έντιμου και απελευθερωτικού διαλόγου για την Πολιτική Αναγέννηση της Χώρας. Είναι η απάντηση στην Πολιτική ως Απάτη και στην συνέχεια της παρακμής.

Η αντιεκπαίδευση των Ελλήνων θα πεταχθεί στα σκουπίδια της ιστορίας.

netakias.com 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Απίστευτο σκάνδαλο: Ρισκάρουν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελλόριζο προς Κύπρο!

Ελληνική ΑΟΖ: Η εθνικά κρίσιμη ανάγκη καθορισμού της
Πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την Εθνική μας κυριαρχία! Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος.

Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.

Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.

Σας επισυνάπτω την απόφαση για τη μετατροπή της χρήσης της νήσου Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Έθνος προχτές! Κρατείστε τη για να τη θυμάστε 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νομοθετική παρέμβαση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

 Νομοθετική παρέμβαση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ
Νομοθετική παρέμβαση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

Νομοθετική παρέμβαση για την προστασία των περίπου 100.000 δανειοληπτών του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας.
Οι δανειολήπτες του ΟΕΚ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εργαζόμενοι με χαμηλό εισόδημα ή έχουν μείνει άνεργοι, διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες. Οι δύο πρώτες αφορούν τους οι δανειολήπτες που έλαβαν δάνειο από κεφάλαια του Οργανισμού και εκείνους που έλαβαν το δάνειο υπό τη διαχείριση τράπεζας.


Για τις κατηγορίες αυτές είχαν προβλεφθεί ευεργετικές διατάξεις από τον νόμο 2011 (Ν. 4019), η ισχύς όμως του οποίου έχει λήξει. Ο νόμος προέβλεπε ότι, σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο δανειολήπτης έχει το δικαίωμα είτε να καταβάλει εφάπαξ την οφειλή με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων επιβαρύνσεων, είτε σε έως 24 δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών.
Με τη νέα ρύθμιση θα επιδιωχθεί η επαναφορά αυτών των διατάξεων, καθώς και η ανακούφιση της τρίτης κατηγορίας δανειοληπτών που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Πρόκειται για δάνεια 15ετους διάρκειας αποπληρωμής, που δόθηκαν από τις τράπεζες με επιδότηση του επιτοκίου από το Δημόσιο για εννέα έτη, σε ποσοστό από 50% έως και 100%, ανάλογα με την οικογενειακή και την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου.

Σήμερα, οι τράπεζες, επικαλούμενες κενό νόμου, αρνούνται να προχωρήσουν σε ρύθμιση των δανείων αυτών, εκτός και αν ο δανειολήπτης παραιτηθεί από την επιδότηση του επιτοκίου. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, αναζητείται τρόπος διαχωρισμού της επιδότησης από το δάνειο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, χωρίς να χάνεται η επιδότηση του επιτοκίου. Το κόστος της επιδότησης των δανείων αυτών εκτιμάται στα 380 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ επαρκούν για την κάλυψή του.


Η ρύθμιση αναμένεται να νομοθετηθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση που διεξάγεται, υπό την εποπτεία των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης, ανάμεσα στη διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
ΠΗΓΗ:.enikos.gr

ΙΟΒΕ: Περισσότερα φορολογικά έσοδα αν... καταργηθούν τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης


Κατακόρυφη αύξηση στα φορολογικά έσοδα, δίνοντας παράλληλα ανάσα σε εκατομμύρια νοικοκυριά καθώς και στο περιβάλλον, θα φέρει η διεύρυνση ή και η κατάργηση των κριτηρίων που υπάρχουν σήμερα για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ΙΟΒΕ που έγινε για λογαριασμό του συνδέσμου εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών, σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση στο καυτό θέμα του πετρελαίου θέρμανσης.
Τι εισηγείται η μελέτη; Επίδομα θέρμανσης με γενναία διεύρυνση ή και κατάργηση των κριτηρίων που υπάρχουν σήμερα και διατήρηση μόνο όσων αφορούν την πρώτη κατοικία και την επιφάνειά της.
Στο φλέγον ερώτημα, για τις επιπτώσεις που θα έχει ενδεχόμενη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, η απάντηση δίνει «πόντους» στις θέσεις του υπ. Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Διότι όπως επισημαίνει το ΙΟΒΕ, αν μειωθεί ο ΕΦΚ θα δοθεί χώρος για επανεμφάνιση του λαθρεμπορίου. Αν αντίθετα διευρυνθούν ή καταργηθούν τα περισσότερα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, τότε θα ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα, θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών και θα περιοριστούν οι αρνητικές επιδράσεις στο περιβάλλον.
Γι’ αυτό και το ΙΟΒΕ καταλήγει ότι η διεύρυνση των κριτηρίων αποτελεί ισοδύναμη λύση με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.
Τα τέσσερα σενάρια
Στη μελέτη εξετάζονται τέσσερα διαφορετικά σενάρια: Να διατηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση (σενάριο καταστροφικό, όπως επισημαίνεται), να διευρυνθούν κατά 60% τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, να διευρυνθούν κατά 90% τα κριτήρια, και να μειωθεί ο συντελεστής ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Κάλυψη του 60% των νοικοκυριών
Στο 2ο σενάριο τα κριτήρια διευρύνονται ώστε να καλύπτουν το 60% των καταναλωτών αντί για μόλις το 33% που καλύφθηκαν πέρυσι, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου. Αυτό σημαίνει ότι το μέσο επίδομα θα ανέλθει το 2014 σε 168 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, έναντι μόλις 91,7 ευρώ πέρυσι. Σαν αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης για πετρέλαιο, τα φορολογικά έσοδα θα φτάσουν τα 240 εκατ. ευρώ, αφαιρώντας ωστόσο τα 146 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το επίδομα, απομένουν καθαρά έσοδα 94 εκατ. ευρώ. Πάντως πέρυσι, τα φορολογικά έσοδα ήταν μειωμένα κατά… 335 εκατ. ευρώ από το στόχο του προϋπολογισμού.
Κάλυψη του 90% των νοικοκυριών
Στο 3ο σενάριο καλύπτεται το 90% των καταναλωτών με το μέσο επίδομα να αυξάνεται στα 252 ευρώ το χιλιόλιτρο. Σαν αποτέλεσμα το σύνολο των εσόδων θα φτάσει τα 336 εκατ. ευρώ, αλλά το επίδομα θα κοστίσει 307 εκατ. ευρώ. Άρα, τα καθαρά έσοδα θα περιοριστούν σε 31 εκατ. ευρώ.
Αρνητικά τα φορολογικά έσοδα
Τέλος, στο 4ο σενάριο μειώνεται ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, και διατηρείται στα σημερινά επίπεδα ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης. Αν και αυξάνεται η ζήτηση για πετρέλαιο, τα έσοδα από ΕΦΚ είναι οριακά υψηλότερα έναντι των περυσινών, καθώς ο συντελεστής είναι κατά 30% χαμηλότερος.
Φυσικά βελτιώνονται τα έσοδα από ΦΠΑ. Όμως, η ζήτηση για πετρέλαιο κίνησης είναι κατά 80.000 χιλιόλιτρα χαμηλότερη από πέρυσι, καθώς η διαφορά των δύο φορολογικών συντελεστών μεταφράζεται σε επανεμφάνιση του λαθρεμπορίου. Συνολικά τα φορολογικά έσοδα θα φτάσουν τα 31 εκατ. ευρώ, αφαιρώντας όμως τα 41 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το επίδομα, το ισοζύγιο θα είναι αρνητικό (-10 εκατ. ευρώ). 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Άλλη μια θητεία του Σωματείου μας φτάνει στο τέλος της.  Μια θητεία, που το Σωματείο μας διαχειρίστηκε τις τύχες των εργαζομένων σε μια πρωτοφανή και δύσκολη πολιτική κατάσταση εν μέσω μνημονίων και αδιέξοδων αντιεργατικών πολιτικών.  Σε τέτοιες πρωτόγνωρες καταστάσεις χρειάζεται στροφή στις αξίες ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ, συστατικά απαραίτητα ώστε να σχεδιάζεις τη στρατηγική που απαιτείται για να οχυρώσεις τις θέσεις και τους αγώνες των εργαζομένων που εκπροσωπείς.  Δυστυχώς σε αυτές τις αξίες, η ετερόκλητη πλειοψηφία που διοικούσε το Σωματείο μας με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο αλλά και τον Γενικό Γραμματέα δεν έδωσε καμμία σημασία.
Ο Πρόεδρος φρόντισε από το πρώτο κιόλας Γενικό συμβούλιο της θητείας του να μας προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθούσε.  Μας ενημέρωσε με την γνωστή υπεροψία του ότι  “θα χυθεί αίμα”.  Λίγοι τότε κατάλαβαν σε ποιανού το αίμα αναφερόταν.  Με τους χειρισμούς του κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της ΕΣΣΕ, φτάσαμε πολύ κοντά στο να κάνουμε το όνειρο της Διοίκησης πραγματικότητα.  Ότι όμως δεν κατάφερε εκεί, φρόντισε στη συνέχεια να το αποκαταστήσει.
Η εν κρυπτώ συμφωνία για την Τροποποίηση του Συμβολαίου της Groupama, της οποίας τα οφέλη για την Εταιρεία τα είδαμε, για τους εργαζομένους δεν τα καταλάβαμε ποτέ.
Η συμφωνία για τα Οργανογράμματα που έχει οδηγήσει όλες τις εγκαταστάσεις να εργάζονται με πρωτοφανείς ελλείψεις σε όλα τα Τμήματα.
Η έλλειψη σεβασμού των χρημάτων των εργαζομένων με τις αστειότητες των 25.000 Euro για ένα πάρτι ώστε να αναδειχθεί η “αγωνιστικότητα” μας.
Η φασιστική μεθόδευση της ψήφισης του Καταστατικού μας και η εξαπάτηση των εργαζομένων στο Καταστατικό και στη λειτουργία του ΤΑΑΤ.
Η μυστική και επιλεκτική εφαρμογή του Technical Ladder αδιάσειστο παράδειγμα της πλάτης του Προέδρου στην Εταιρεία.
Η εγκληματική σιωπή στη μη υλοποίηση της ΕΣΣΕ (προκαταβολές, εκδρομή).
Η συμμετοχή μας στο Ινστιτούτο του Δικτύου απροσδιόριστης χρησιμότητας για τους εργαζόμενους εγκλωβίζοντας και οικονομικά το Σωματείο μας για χάρη κάποιων ταξιδιών και βολέματος κάποιων συνταξιούχων πρώην και νυν συνοδοιπόρων.  Φυσικά και του αξίζουν τα συγχαρητήρια που του αποδόθηκαν από την Διοίκηση για την προσφορά του στη μείωση του λειτουργικού κόστους, άλλωστε μετά και την αποκάλυψη του ιδίου για τα περί στημένου παιχνιδιού Συνδικάτου και Εταιρείας στη Σύμβαση της ΕΚΟ δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι έχει διαλέξει στρατόπεδο.  Κι αυτό δεν είναι των εργαζομένων...


Ο Γενικός Γραμματέας φρόντισε από την πλευρά του να εξασφαλίσει μια θητεία χτισμένη στον εύκολο δρόμο του “ναι σε όλα”.  Περίμενε στωικά να ολοκληρώσει ο Πρόεδρος, για να επαναλάβει με στόμφο ακριβώς τα ίδια. Χρησιμοποιώντας αυτή την “έξυπνη” τακτική κατάφερε να επιτύχει όλους τους στόχους του αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των εργαζομένων.  Εύκολη πρακτική γι΄ αυτόν.  Έτσι κι αλλιώς, είναι στη παρέα των συνταξιούχων πια.
Σε όλη τη θητεία, η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ προσπάθησε να σταθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε όλα τα παραπάνω. Είμαστε σίγουροι ότι η στάση μας, ακόμα και με τα όποια λάθη έγιναν έχει θετικό πρόσημο.  Όλες τις θέσεις μας, τις παρεμβάσεις μας και τις κινήσεις μας, σας τις γνωστοποιούμε στο Intranet ηλεκτρονικά και θα τις παρέχουμε εντύπως στις επισκέψεις μας. Θα δωθούν έτσι απαντήσεις σε αυτούς που λάσπωναν και διαστρέβλωναν τις θέσεις μας στους εργαζόμενους. ΄Οποιος λοιπόν εργαζόμενος θέλει πραγματικά να μάθει τα αληθινά γεγονότα και πως αντιμετωπίστηκαν από την μεριά μας δεν έχει παρά να ανατρέξει στα στοιχεία που παραθέτουμε στη διάθεσή σας.  Γνωρίζουμε ότι πιθανόν να μην συμφωνείτε κάποιοι στο σύνολο των θέσεών μας, αλλά στόχος μας είναι να δείτε τι κάναμε και όχι ότι σας μετέφεραν ότι κάναμε.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις των εργαζομένων για ενωμένη συνδικαλιστική, ακομάτιστη έκφραση και με όραμα κάποια στιγμή οι εργαζόμενοι να μπορούν να επιλέγουν τους εκπροσώπους τους συνδικαλιστές μέσα από ενιαία λίστα - ψηφοδέλτιο, θα στηρίξει στις εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ καλώντας και τις άλλες Παρατάξεις να πάρουν τη γενναία απόφαση να πράξουν το ίδιο, ώστε μέσα από αυτή την κίνηση να γίνει πραγματικότητα αυτό που θέλουν όλοι οι εργαζόμενοι και απαιτούν πια οι καιροί.
Αν οι αγκυλώσεις και η αλλαζονεία δεν το επιτρέπουν στις υπάρχουσες Παρατάξεις, ας το πράξουν οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους ή τη στήριξή τους σε αυτό το εγχείρημα.


ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ  ΤΟ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΣΤΗ  ΘΕΣΗ  ΠΟΥ  ΤΟΥ  ΑΡΜΟΖΕΙ





ΠΑΣΚΕ  ΕΛΠΕ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τα εφιαλτικά για τους εργαζόµενους της χώρας µέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας βρίσκονται σε πλήρη εφαρµογή και ο αντιλαϊκός κατήφορος χωρίς τελειωµό. 
Τα κυβερνητικά επιτελεία µε τους συµµάχους τους, µαζί µε τα οικονοµικά συµφέροντα, φοβούµενα την ολοκληρωτική σύγκρουση του λαού µε την πολιτική τους, έχουν συγκροτήσει από τα δηµόσια και ιδιωτικά µέσα µαζικής προπαγάνδας (µετά και το µαύρο της ΕΡΤ), µια οργανωµένη επιχείρηση ενοχοποίησης και στροφής του ενός κλάδου εργαζοµένων ενάντια στον άλλο, όπως τον ιδιωτικό
τοµέα ενάντια στον δηµόσιο, ανέργους ενάντια σε εργαζόµενους, τον ένα επαγγελµατικό κλάδο ενάντια στον άλλο κ.α. 
Πρέπει να συγκροτήσουµε και εµείς το δικό µας µέτωπο, το µέτωπο των δυνάµεων της εργασίας ενάντια σε όλους αυτούς που µας οδηγούν στην καταστροφή. 
Με το συλλαλητήριο της 07/09/13 στη Θεσσαλονίκη όλοι, εργαζόµενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, δηµόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, επαγγελµατίες, βιοτέχνες, καταστηµατάρχες, δίνουµε τη δική µας απάντηση στην πολιτική τους. 
Να τους ανατρέψουµε. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Καλούµε κάθε συνάδελφο που µπορεί, να δώσει το δικό του παρόν. Το
Σωµατείο µας σας καλεί στη συγκέντρωση απέναντι από το άγαλµα του Βενιζέλου
το Σάββατο 07/09/13 στις 6 το απόγευµα. 
Για να γίνει η οργή µας ποτάµι που θα τους παρασύρει και θα ανατρέψει
Μνηµόνια, Τρόικα και ∆ΝΤ.