Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

H Wall Street Journal αποκαλύπτει τους Ελληνόφωνους που θησαύρισαν με τα Ελληνικά ομόλογα την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε.

”πρώτα μείωσαν τις θέσεις τους σε κρατικά ομόλογα ένα μήνα πριν από τις πρώτες γενικές εκλογές στην Ελλάδα, το Μάιο του 2012, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Αντίθετα, αγόρασαν ελληνικά τραπεζικά ομόλογα, ενώ αυτά διαπραγματευόταν χαμηλότερα της αρχικής τιμής, “προβλέποντας” ωστόσο ότι οι επενδυτές θα πληρωνόταν στο ακέραιο όταν θα έληγαν τα ομόλογα!!“

Τι γράφαμε από το 2011; Που πόνταρε η χρηματιστηριακή του Λάτση και κέρδισε τόσα λεφτά;

Κάποια στιγμή θα “ανακαλύψουν” τα funds της Κλίντον και του Σόρος που 5πλασίασαν τα χρήματα τους, “μαντεύοντας” ακριβώς τι θα γινόταν με το PSI. Ούτε στους Δελφούς τέτοια κέρδη…


 Τα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου πληρώνουν πολλά στους διαχειριστές κεφαλαίων.
Τρία Funds είχαν επιστροφές πάνω από 100% κατά το προηγούμενο έτος.
 
Οι διαχειριστές των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων με τις καλύτερες αποδόσεις στον κόσμο αυτό το έτος δεν είναι στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή την Καλιφόρνια. Έχουν έδρα την Αθήνα
Ο Πάνος Σίμος της Asset Management της Εθνικής και οι Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίγκας της Eurobank Asset Management διαχειρίζονται τρία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια τα οποία έχουν επιστροφές άνω του 100% το τελευταίο έτος. Κανένα άλλο ομολογιακό από αυτά που παρακολουθεί η Morningstar σε παγκοσμίως δεν έχει αποφέρει τέτοιες αποδόσεις.

Και οι τρεις κέρδισαν πολλά, αγοράζοντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, ενώ άλλοι επενδυτές τα απέφευγαν.
Κάνοντας αποδόσεις άνω του 100% κατά το προηγούμενο έτος, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αποδόσεις μερικών από τα κορυφαία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια στις αναδυόμενες αγορές, τα οποία έκαναν περίπου 35% , και έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από μια εντελώς τυπική ευρωπαϊκή αγορά ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, η οποία επιστρέφει περίπου στο 3,5%.


Οι αποδόσεις των funds δεν οφείλονται ωστόσο μοναχά στην τύχη και οφείλουν κάτι στην υπομονή και σε κάποια πονηρά στοιχήματα.
Οι Παπαγεωργακόπουλος και Γκίκας, πρώτα μείωσαν τις θέσεις τους σε κρατικά ομόλογα ένα μήνα πριν από τις πρώτες γενικές εκλογές στην Ελλάδα, το Μάιο του 2012, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Αντίθετα, αγόρασαν ελληνικά τραπεζικά ομόλογα, ενώ αυτά διαπραγματευόταν χαμηλότερα της αρχικής τιμής, προβλέποντας ωστόσο ότι οι επενδυτές θα πληρωνόταν στο ακέραιο όταν θα έληγαν τα ομόλογα.
Στη συνέχεια επικεντρώθηκαν εντελώς στα κρατικά ομόλογα, κατανέμοντας όλο το fund τους σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετά από το δεύτερο γύρο των εκλογών του Ιουνίου του ίδιου έτους.

 ”Μετά από το δεύτερο γύρο των εκλογών, κατορθώσαμε να έχουμε μια κυβέρνηση πρόθυμη να συνεργαστεί με τους διεθνείς πιστωτές και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις”, δηλώνει ο κ. Παπαγεωργακόπουλος.
Της Eurobank Asset Management
Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

Αυτά ακριβώς που γράφαμε όταν έπρεπε, όχι κατόπιν εορτής. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η περιβόητη δόση, δεν πληρώνει μισθούς και συντάξεις αλλά τα κοράκια του ΔΝΤ! ΑΚΟΥΡΕΥΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! 

ΠΗΓΗ:olympia.gr/

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ξεκινούν σεισμογραφικές έρευνες στο "οικόπεδο 9"


Και δεύτερο σεισμογραφικό σκάφος, υπό νορβηγική σημαία  ξεκινά από σήμερα, Τρίτη, τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ και συγκεκριμένα στο «οικόπεδο 9».

Σύμφωνα με τη κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» πρόκειται για το «PRINSESS» της GCC Veritas, το οποίο προγραμματίζεται ότι για τους επόμενους τρεις μήνες (μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου), θα διεξάγει λεπτομερείς τρισδιάστατες σεισμογραφικές έρευνες στο τεμάχιο «9», που έχει παραχωρηθεί στη κοινοπραξία Ιταλών και Κορεατών ΕΝΙ- KOGAS.

Αυτό δείχνει ότι το πρόγραμμα της ΕΝΙ προχωρά ταχύτατα και οι προγραμματιζόμενες έξι γεωτρήσεις στα επόμενα δύο χρόνια προχωρούν για υλοποίηση, γεγονός που μπορεί να προσθέσει σημαντικά στον ρόλο της Κύπρου σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες, να συμβάλει σε θετικές οικονομικές εξελίξεις και κυρίως να  ενισχύσει και το μέγεθος και τον ρόλο του τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό.

Το γεγονός ότι το ειδικό σκάφος έρχεται με σκοπό να δώσει λεπτομερείς σεισμογραφικές πληροφορίες σε σχέση με το «9», δείχνει επίσης ότι η προσοχή και της ΕΝΙ στρέφεται στην περιοχή όπου αναμένεται να βρεθεί το μεγαλύτερο κοίτασμα της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις και επιστημονικά δεδομένα. Οι έρευνες του «Princess» θα καταδείξει τα σημεία που θα επιλέξει η ENI για τις πρώτες δοκιμαστικές γεωτρήσεις αλλά ενδεχομένως και άλλους «στόχους».

Ταυτόχρονα συνεχίζει τις δικές του τρισδιάστατες έρευνες το άλλο υπερσύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος, το επίσης νορβηγικό «RAMFORM SOVEREIGN» της PGS, το οποίο πραγματοποιεί επίσης τρισδιάστατες έρευνες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ τον τελευταίο μήνα οι έρευνές του επικεντρώνονται μεθοδικά στα τεμάχια «2» και «3» τα δικαιώματα των οποίων ανήκουν επίσης στην κοινοπραξία ENI-KOGAS.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Υποκαθιστούν το ΣΔΟΕ Ποιοι είναι οι 100 πλούσιοι Έλληνες που καρφώνει η τρόικα στην εφορία

Ποιοι είναι οι 100 πλούσιοι Έλληνες που καρφώνει η τρόικα στην εφορία
Ηδη οι Γάλλοι ετοίμασαν λίστα με τους πρώτους 100 πολίτες που θεωρούν ότι έχουν «φορολογικό ενδιαφέρον» και την προώθησαν στη Διεύθυνση Μεγάλου Πλούτου. Οι Γάλλοι ειδικοί έχουν πιάσει δουλειά εδώ και αρκετούς μήνες και εκπαιδεύουν τους Ελληνες εφοριακούς στη σύλληψη της φοροδιαφυγής. Εχουν εφαρμόσει μαθηματικούς τύπους, μάλιστα, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να υπολογιστεί η περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων βήμα-βήμα. Οι ειδικοί μαθηματικοί τύποι έχουν ως στόχο:

α) τον προσδιορισμό εισοδήματος με βάση το ύψος της περιουσίας και 

β) τον τρόπο διαβίωσης του φορολογούμενου, όπως αυτός προκύπτει από τις δαπάνες που πραγματοποιεί.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ Το μεγαλύτερο κέντρο υποκλοπών των ΗΠΑ στο κόσμο βρίσκεται στην ... Αθήνα!


Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ήταν και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Το έγγραφο επιβεβαιώνει  τον ρόλο που έπαιξε η πρεσβεία στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της κυβέρνησης Καραμανλή μέχρι και το ... 2009! Χωρίς να σταματήσει μετά το ... θεάρεστο έργο τους.

Στην Αθήνα δεν υπάρχει μόνο μονάδα καταγραφής, αλλά και εξοπλισμός που λειτουργεί εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται η παρουσία προσωπικού και παρακολουθούνται αυτόματα όλα τα τηλέφωνα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κλπ.

Ο εξοπλισμός τοποθετείται στους υψηλότερους ορόφους ή και στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτεται με πάνελ ή κατασκευές για προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στο ίδιο έγγραφο, τονίζεται πως οι εν λόγω πράκτορες εργάζονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σε καθεστώς διπλωματικής ασυλίας σε δωμάτια πρεσβειών με ειδική θωράκιση, αναφέρει το Spiegel.

Μια τέτοια κατασκευή από λευκά δομικά υλικά διακρίνεται και στην οροφή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στο παλαιό κτίριο προς την πλευρά της οδού Πέτρου Κόκκαλη που καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τέτοιες μονάδες παρακολούθησης υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, τη Μόσχα και τη Βιέννη, όσον αφορά την Ευρώπη.

Αναλογικά με τον πληθυσμό και τον αριθμό των στόχων, είναι το μεγαλύτερο κέντρο παρακολουθήσεων των ΗΠΑ στον κόσμο!

Το έγγραφο περιλαμβάνεται στα στοιχεία που διέρρευσαν από τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν.



Σύμφωνα με το Spiegel, οι ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών ονομάζονται Special Collection Service υπάρχουν σε 80 χώρες, οι 19 εκ των οποίων στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, η οποία όμως κατέχει ξεχωριστή θέση στο δίκτυο παρακολουθήσεων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η τελευταία ευκαιρία των ανέργων για εκπαίδευση επί πληρωμή

Η τελευταία ευκαιρία των ανέργων για εκπαίδευση επί πληρωμή
Η προθεσμία τελειώνει. Έχετε μια τελευταία ευκαιρία να ενταχθείτε στο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε ανέργους νέους να μπουν στο πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής άσκησης και να εισπράξουν έως 2700 ευρώ. Σπεύσατε γιατί έμειναν λίγα 24ώρα. 
Το πρόγραμμα συνδυάζει θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση για διάστημα 5 μηνών, σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματικές ειδικότητες της επιλογής τους.
•Το εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση είναι 400€.
• Το επίδομα πρακτικής άσκησης είναι 2.300€ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 2.000€ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, προβλέπεται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση που θα μετατρέψει την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιες πιθανότητες η θέση κατάρτισης να μετατραπεί σε θέση εργασίας.
Η ιστορία σας αφορά, εφόσον έχετε ήδη υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και σας έχουν επιλέξει. Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλεγεί;
Δείτε εδώ για να επιβεβαιώσετε ότι έχετε επιλεχθεί ήδη για το πρόγραμμα και είστε δικαιούχος της «επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών»
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ: Αν είστε ήδη ένας από τους κατόχους της επιταγής εισόδου, πρέπει να ενεργοποιήσετε το voucher μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2013. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης πραγματοποιείται όταν υπογραφεί η τριμερής σύμβαση μεταξύ άνεργου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης, αφού προηγουμένως ο άνεργος έχει επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης. Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίησή του είναι να επιλέξετε πάροχο κάταρτισης, να επικοινωνήσετε μαζί του και στη συνέχεια να τον επισκεφτείτε για να υπογράψετε την τριμερή σύμβαση. Τα στοιχεία επικοινωνίας των παρόχων κατάρτισης ανά γεωγραφική περιοχή βρίσκονται:
Δείτε εδώ για αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ ή
Δείτε εδώ για αποφοίτους δευτεροβάθμιας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρέχονται από την τηλεφωνική γραμμή 800 11 44444, η οποία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00, χωρίς κόστος για τον καλούντα.

 ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Στον γρίφο του Καΐρου η λύση για την ελληνική ΑΟΖ


Προσπάθεια για μερική οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών σε διμερές επίπεδο με τους γείτονές μας (εκτός Τουρκίας) έχει ξεκινήσει η Αθήνα, με στόχο όχι μόνο την αποσαφήνιση των περιοχών που η χώρα μας μπορεί να ασκήσει κυριαρχικά και διοικητικά δικαιώματα, αλλά κυρίως για να διαμορφωθεί μια κρίσιμη διπλωματική μάζα στην οποία θα κυριαρχεί ο σεβασμός και η αποδοχή «επί χάρτου» των διατάξεων της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.
Μια εξέλιξη που θα είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα δημιουργεί διαπραγματευτικό κεκτημένο στην Ανατολική Μεσόγειο και θέτει πρακτικά και εθιμικά συγκεκριμένο πλαίσιο για τις συνομιλίες, εάν και όποτε ξεκινήσουν με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να εφαρμοσθούν οι κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας.
Τις προσεχείς εβδομάδες αναμένονται οι πρώτες προκαταρκτικές επαφές και συνομιλίες με την Αλβανία και την Αίγυπτο, που είναι κρίσιμες για την όλη διαδικασία, καθώς και με τις δυο χώρες έχουν προκύψει εμπόδια πίσω από τα οποία βρίσκεται η Τουρκία.
Ιδιαίτερα περίπλοκη και ακανθώδης έχει αποδειχθεί η συζήτηση με τους Αιγύπτιους για το θέμα των θαλασσίων ζωνών. Μια διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει πριν από σχεδόν επτά χρόνια και έχει περάσει από μεγάλα σκαμπανεβάσματα.
Ενστάσεις για το Καστελόριζο
Η προσπάθεια της Αθήνας τώρα έγκειται κυρίως στην επανάληψη της προσήλωσης των δύο χωρών στις αρχές του Δικαίου της Θάλασσας και η απόσυρση εκ μέρους του Καΐρου θέσεων που υιοθέτησαν οι δυο προηγούμενες κυβερνήσεις και αντανακλούσαν απολύτως τις τουρκικές θέσεις, τόσο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών όσο και την ακύρωση της επήρειας του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες πέραν των χωρικών υδάτων του.
Το Κάιρο στη διάρκεια των συνομιλιών ήδη από το 2007, αν και είχε αποδεχθεί την αρχή της μέσης γραμμής, εξέφρασε προς την ελληνική αντιπροσωπεία την εκτίμηση ότι η χάραξη της μέσης γραμμής μπορεί να μην οδηγεί σε δίκαιο αποτέλεσμα όπως επιτάσσει το Δίκαιο της Θάλασσας και έθεσε το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν ένα νησί μικρό όσο το Καστελόριζο να έχει πλήρη επήρεια».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ήδη από τη συνάντηση του Φεβρουαρίου του 2007 η ελληνική πλευρά επέδωσε χάρτη στον πρέσβη της Αιγύπτου, που καθόριζε την προς οριοθέτηση περιοχή, μεταξύ του τριεθνούς ορίου με τη Λιβύη από Δυτικά μέχρι του τριεθνούς ορίου με την Κύπρο προς Ανατολάς, ώστε να περιλαμβάνεται και όλη η ζώνη επήρειας του Καστελόριζου.
Στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων (22 Ιουνίου 2009) η ελληνική πλευρά βρέθηκε προ δυσάρεστης εκπλήξεως όταν η αιγυπτιακή πλευρά απάντησε με άλλη πρόταση, η οποία υιοθετούσε τις τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή. Στις αλλαγές που παρουσίασε επί του ελληνικού χάρτη η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία περιόριζε την προς οριοθέτηση ζώνη κατά το 1/3, επιδιώκοντας «την εξαίρεση από την οριοθέτηση περιοχών για τις οποίες προβάλλει δικαιώματα η Τουρκία».
Η αιγυπτιακή αυτή θέση απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την Αθήνα και ουσιαστικά από τότε πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις.
Στη συνάντηση εμπειρογνωμόνων που έγινε τον Μάρτιο του 2012, απλώς συμφωνήθηκε να υπάρχει στο πλαίσιο μιας Συμφωνίας Κυρίων ο σεβασμός της μέσης γραμμής ως προσωρινού θαλάσσιου ορίου μεταξύ των δύο χωρών.
Η... πρόταση για τριμερή. Ωστόσο, η αρνητική στάση της Αιγύπτου έναντι της Ελλάδας συνεχίστηκε και το νέο μεγάλο σοκ ήταν στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της προηγούμενης αιγυπτιακής κυβέρνησης Καμελ Αμρ τον Ιούνιο (2013) στην Αθήνα, όταν στη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής του με τον Δ. Αβραμόπουλο, πρότεινε να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Αιγύπτου και? Τουρκίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, θέση που ασπάζεται πλήρως τις τουρκικές διεκδικήσεις. Η πρόταση φυσικά απορρίφθηκε με έντονο τρόπο.
Η ανατροπή της κυβέρνησης Μόρσι και η χείρα βοηθείας που έτεινε η Αθήνα και η Λευκωσία στη μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου δημιούργησε αισιοδοξία για διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος από το Κάιρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας όμως, έχει προκύψει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, με την Αίγυπτο να εποφθαλμιά μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Κρήτης, το οποίο... συμπτωματικά είναι το μοναδικό μέρος ολόκληρης της περιοχής που έχουν πραγματοποιηθεί δισδιάστατες σεισμικές έρευνες από την εταιρεία TGS (Σεπτέμβριος του 2001 - Απρίλιος του 2002) με το σκάφος TGS NOPEC. Και ήδη στην περιοχή αυτή η Αίγυπτος από το 2012 έχει προκηρύξει διαγωνισμό παραχώρησης αδειών για πετρελαϊκές έρευνες.
Η Αθήνα. σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των πολιτικών διαβουλεύσεων που αναμένεται να γίνουν τις προσεχείς ημέρες, περιμένει τώρα την ανταπόκριση του Καΐρου στο αίτημα για σύγκληση τεχνικών επιτροπών εμπειρογνωμόνων ώστε να λυθεί και το ζήτημα που έχει προκύψει με την επικάλυψη που επιχειρήθηκε από την Αίγυπτο επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
Πίσω από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του κρύβεται ο Εντι Ράμα
Και με την Αλβανία η υπόθεση είναι αρκετά περίπλοκη καθώς ο νυν πρωθυπουργός Εντι Ράμα είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την παραπομπή της Συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας (που είχαν υπογράψει μάλιστα οι δύο κυβερνήσεις) στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας που οδήγησε τελικά στην ακύρωση της Συμφωνίας.
Τώρα ο κ. Ράμα εμφανίζεται (τουλάχιστον όπως ανεπισήμως ανέφερε στον κ. Βενιζέλο) έτοιμος να συζητήσει το θέμα της Συμφωνίας με την Ελλάδα, με την επισήμανση όμως ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας.
Οι εκτιμήσεις της Αθήνας, όταν υπήρξε η καταγγελία της Συμφωνίας, ήταν ότι δεν είναι άσχετη με τις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει και ο ίδιος ο κ. Ράμα με την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία ήθελε να αποτρέψει την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με οποιαδήποτε γειτονική χώρα της που θα δεχόταν ως βάση τις αρχές του Δικαίου της Θάλασσας.
Τώρα μένει να αποδειχθούν οι «αγαθές» προθέσεις του κ. Ράμα και αυτό θα πρέπει να γίνει σύντομα, μια και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι θα υπάρξει συνάντηση τεχνικών επιτροπών πριν από την επίσκεψη Παπούλια στα Τίρανα, τον Νοέμβριο. Διπλωματικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν ρυθμίσεις επί τους εδάφους (με μικρές μετακινήσεις της οριογραμμής σε σχέση με την επήρεια βραχονησίδων αλλά και το κλείσιμο κόλπων, όπως αυτός της Κέρκυρας) αλλά το σημαντικό θα είναι η καταγραφή και αποτύπωση στο κείμενο της Συμφωνίας των αρχών του Δικαίου της Θάλασσας.
(του Νίκου Μελέτη, ΕΘΝΟΣ, 26/10/2013)

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κέρδη 0,9% για το αργό


Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη Δευτέρα το αργό συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις που θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα καθώς και τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 83 cents ή 0,9% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 98,68 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήρια Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνονται σημαντικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας η οποία θα καθορίσει και τα επίπεδα της ζήτησης τους επόμενους μήνες. Την Τρίτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ενώ ακολουθούν την Τετάρτη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις θέσεις εργασίας. Την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται η συνάντηση των μελών της Fed για τη νομισματική πολιτική, με τους αναλυτές να περιμένουν η κεντρική τράπεζα να κρατήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγορών ομολόγων στο υφιστάμενο επίπεδο των 85 δισ. δολ. τον μήνα.


ΠΗΓΗ:.capital.gr

Κόβεται το απεριόριστο ίντερνετ στην Ελλάδα;




Αυτή τη στιγμή, όσοι έχουν σύνδεση DSL (στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς) δικαιούνται συνήθως απεριόριστη χρήση της γραμμής τους για να κατεβάζουν ή να ανεβάζουν δεδομένα (πχ σερφάρισμα, κατέβασμα αρχείων, κτλ)….

Δηλαδή ένας χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ 24 ώρες το 24ωρο, και να κατεβάζει/ανεβάζει όσα δεδομένα θέλει. Αυτό σιγά-σιγά τελειώνει, με τις εταιρίες και τους πολιτικούς υπεύθυνους στην Αμερική να επεξεργάζονται ήδη σχέδια για να περιορίσουν τους χρήστες:

Το σκεπτικό τους είναι ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν πιο συχνά (ή πιο πολύ) το ίντερνετ, καταναλώνουν περισσότερο bandwidth και απασχολούν περισσότερο τις γραμμές, επιβαρύνοντας το δίκτυο του παρόχου τους.

Άρα, πρέπει να χρεωθούν και παραπάνω, διότι δεν είναι σωστό να πληρώνουν το ίδιο όσοι μπαίνουν “μια φορά στο τόσο” με όσους μπαίνουν συνεχώς και κατεβάζουν όλη την ώρα Ως εκ τούτου, οι εταιρίες ήδη ετοιμάζουν σχέδια για να βάλουν όρια στο πόσο downloading μπορούν να κάνουν οι χρήστες (άντε να το μάθουν αυτό όσοι κατεβάζουν με τις ώρες ταινίες και τηλεοπτικά σίριαλ – θα χάσουν τ’ αυγά και τα πασχάλια).

Επίσης, υπάρχουν σχέδια προκειμένου να αναγκάζουν τα sites να πληρώνουν λεφτά στους παρόχους, αλλιώς οι πάροχοι θα προσφέρουν αργή πρόσβαση σε αυτά τα sites. Αυτό προφανώς θα ευνοήσει τα μεγάλα sites, που θα πληρώνουν, ενώ τα μικρά sites που δε θα μπορούν να πληρώνουν, θα γίνουν πολύ αργά στο φόρτωμα, και ο κόσμος δε θα τα προτιμά      
ΠΗΓΗ:4news.gr