Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο Συνηγόρος του Καταναλωτή κάνει συστάσεις αλλά οι Τράπεζες κωφεύουν


Οι τράπεζες κωφεύουν, η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αναγκάζεται να εκδώσει και νέα σύσταση προς τις Ενωνη Ελληνικών Τραπεζών για το ακατάσχετο των καταθέσεων.

Δύο βδομάδες μετά την πρώτη ανακοίνωση, προχώρησε σήμερα Δευτέρα 4/1//2-13 και σε νέα σύσταση, την οποία δημοσιοπόιησε πριν από λίγο με Δελτίο Τύπου.

Οταν η κυβέρνηση, που έχει μέσω του ΤΧΣ, το σύνολο σχεδόν τον μετοχών των τραπεζών, στην κατοχή της και δεν μπορεί να επιβάλει, στους τραπεζίτες, το αυτονόητο, την εφαρμογή του νόμου δηλαδή, έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Θύματα όπως πάντα οι πολίτες.

Η ανακοίνωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή είναι:

"Θέμα: Άρνηση Τραπεζών για αποδοχή δηλώσεων του άρθρου 20 του Ν.4161/2013 

Σε συνέχεια του από 22 Οκτωβρίου 2013 Δελτίου Τύπου-Ανακοίνωση προς το καταναλωτικό κοινό που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή ''Συνήγορος του Καταναλωτή'' με θέμα ''κατάσχεση ή συμψηφισμός καταθετικών λογαριασμών για χρέη δανειοληπτών προς τις Τράπεζες'' με το οποίο κάλεσε τους καταθέτες να προβούν άμεσα σε δήλωσή του προς εκείνη την Τράπεζα που τηρούν λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο του άρθρου 20 Ν.4161/2013, διαπιστώθηκε, μετά από καταγγελίες καταθετών, ότι πολλές Τράπεζες αρνούνται να παραλάβουν υπεύθυνες δηλώσεις των καταθετών-πελατών τους με τις οποίες καθορίζουν το λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο του άρθρου 20 Ν.4161/2013 για χρέη τους προς αυτές. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ.Ευάγγελος Ζερβέας, απευθύνει Σύσταση προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όπως παρέμβει άμεσα στα μέλη της, με την αυστηρή υπόδειξη να δέχονται αμελλητί τις σχετικές δηλώσεις και να τηρούν τις διατάξεις του άρθρου 20 Ν.4161/2013, προκειμένου οι καταθέτες-δανειολήπτες να τυγχάνουν της προστασίας του εν λόγω άρθρου του Ν.4161/2013.

Το παρόν κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο για διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή προστίμων, βάσει των αρμοδιοτήτων της." 

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Ποδοσφαιρικός αγώνας για αγορά πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία του Ορχομενού


Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Ορχομενού στις 16.00 θα διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παλαιμάχων του Ορχομενού και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της πόλης.
Σύμφωνα με το gazzetta, η γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ και σε συνέχεια του περσινού αγώνα των παλαιμάχων του Ορχομενού με τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά το μήνυμα για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια στις μέρες που ζούμε ακούγεται πιο δυνατά. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μπλόκο από το ΣτΕ στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Μπλόκο από το ΣτΕ στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ
Δυναμίτη στα θεμέλια της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, που προγραμματιζόταν εντός του 2014, και της ΕΥΑΘ, για την οποία έχουν ήδη επιλεγεί για την επόμενη φάση του διαγωνισμού δύο επενδυτικά σχήματα -η γαλλική Suez με τον όμιλο Ελλάκτωρ και ο όμιλος Αποστολόπουλου με την ισραηλινή Mekorot και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνοντας δεκτή την αίτηση ακυρώσεως που είχαν καταθέσει η ομοσπονδία εργαζομένων και φυσικά πρόσωπα των δύο κρατικών μονοπωλίων νερού. Οι εργαζόμενοι με ξεχωριστές προσφυγές είχαν στραφεί κατά της μεταφοράς των δύο εταιρειών στο ΤΑΙΠΕΔ και η υπόθεση είχε συνεκδικαστεί από την ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιούνιο μαζί με όλες εκείνες που είχαν υποβληθεί κατά της μεταβίβασης περιουσιακών στοιχειών του Δημοσίου στον «κουμπαρά» των δανειστών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Προσφορές στην Εθνική για εξαγορά επιχειρηματικών δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ με discount από 40 % έως 70 %

Προσφορές στην Εθνική για εξαγορά επιχειρηματικών δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ με discount από 40 % έως 70 %
Εντείνεται το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και για δάνεια που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα βγάζει προς πώληση επιχειρηματικά δάνεια ύψους 600 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχει πάρει σημαντικές προβλέψεις.

Μέχρι στιγμής η τράπεζα έχει δεχθεί δύο προσφορές για την εξαγορά του συγκεκριμένου πακέτου δανείων από funds σε τιμές που κυμαίνονται από 30 έως 60 σεντς ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι προσφορές είναι από 180 εκατ. ευρώ έως 360 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες του Newmoney.gr αναφέρουν πως σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δεχθεί και τρίτη προσφορά από fund. Εάν ολοκληρωθεί η συναλλαγή τότε θα είναι η πρώτη φορά που συστημική τράπεζα μεταβιβάζει σε ξένο fund πακέτο δανείων.

Τραπεζικές πηγές έλεγαν στο Newmoney.gr ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Νοεμβρίου. Πάντως η πώληση των επιχειρηματικών δανείων από την Εθνική Τράπεζα χρειάζεται την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι προβλέψεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Εθνική Τράπεζα γι αυτά τα δάνεια είναι από 40 έως 50 σεντς στο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι εάν η συναλλαγή πραγματοποιηθεί από 51 σεντς και πάνω τότε η Εθνική θα έχει κεφαλαιακό κέρδος απ' τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Citibank στην Ελλάδα πούλησε στεγαστικά δάνεια ύψους 300 - 350 εκατ. ευρώ σε ξένους θεσμικούς επενδυτές σε τιμή 25 - 30 σεντς του ευρώ. Δηλαδή κάπου 80 εκατ. ευρώ. 

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΓΣΕΕ: Προσανατολίζεται σε νέα 24ωρη απεργία μετά τη γενική απεργία της Τετάρτης


Έτοιμη να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη και νέας 24ωρης απεργίας μετά την ολοκλήρωση της γενικής απεργίας της Τετάρτης εμφανίζεται η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της για τη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ «μετά την 24ωρη Γενική Απεργία θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να γίνει η αποτίμηση της κινητοποίησης, ενώ θα καθοριστεί άμεσα και η ημερομηνία σύγκλισης του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστεί η πορεία και το πλαίσιο των επόμενων δράσεων και κινητοποιήσεων».

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο η Κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση, όσο οι καταστροφικές τροïκανές που υιοθετεί πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα» καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΕΠΔΧΒ ΓΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 6 Νοεμβρίου 2013

.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Η συμμορία των τροικανών και των οσφυοκαμπτών κυβερνώντων χρειάστηκε σχεδόν 4 χρόνια για να διαλύσει τον ιστό της χώρας και να καταπατήσει κάθε ιερό και όσιο του Ελληνικού λαού.
Το success story του «Ευρωπαίου» Πρωθυπουργού και της μνημονιακής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ  -  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  (και λίγο πριν ΔΗΜΑΡ)  είναι  σχεδόν  πραγματικότητα  μόνο για το κεφάλαιο .
Η Ανάπτυξη στους αριθμούς και όχι στην πραγματική οικονομία κάνει τη χώρα μας να ψυχορραγεί ακόμη περισσότερο σε όλους τους τομείς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Εργασία, στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Πρόνοια .

Η «ιστορία επιτυχίας» τους
ü  Είναι η εξαθλίωσή μας και η κατάργηση του κράτους δικαίου .
ü  Είναι η κατάργηση του εργατικού δικαίου και όλων των εργασιακών μας κεκτημένων σε βαθμό που καταπατούνται ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα , το Σύνταγμα και η Δημοκρατία.
ü  Είναι η κατάργηση ή ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας .
ü  Είναι η αύξηση της ανεργίας (με σημερινά στοιχεία σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ το ποσοστό ανεργίας για τους νέους είναι 59% και  44,4 % για τις μεγαλύτερες ηλικίες).
ü  Είναι οι μισθοί πείνας , οι μαζικές απολύσεις , οι πενιχρές πλέον συντάξεις που  δεν ανταποκρίνονται στην ανταποδοτικότητα .
ü  Είναι  η δυσβάσταχτη φορολόγηση του κόσμου της εργασίας , των συνταξιούχων , των νέων ακόμη και των ανέργων .
ü  Είναι η υφαρπαγή της Ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του λαού από τους κυβερνώντες .
ü  Είναι η  εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και οργανισμών στρατηγικής  σημασίας ΕΑΣ , ΕΛΒΟ, ΕΑΒ ,ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ , ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ.
ü  Είναι το μαύρο στην ΕΡΤ.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι Εκπρόσωποι των σωματείων μελών μας ,
Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα .
Οι συμβάσεις που δεν υπογράφονται , οι απολύσεις, οι εθελούσιες χωρίς αναπλήρωση θέσεων εργασίας , η εργολαβοποίηση, οι ατομικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών  είναι κομμάτια μιας γενικότερης εικόνας .
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια .
Πρέπει να προετοιμαστούμε και να οργανωθούμε από τη βάση σε μια γροθιά μαζί με όλους τους κλάδους ενάντια σε ότι έχει γίνει για εμάς χωρίς εμάς .
Εμμένοντας  στη  θέση  μας  για  γενική  πολιτική  απεργία  διαρκείας  με  καλή  προετοιμασία, ζητούμε ως πρώτο βήμα από εσάς να ενημερώσετε μέχρι και  τον  τελευταίο εργαζόμενο και να οργανώσουμε τη μαζική συμμετοχή του κλάδου μας στην απεργία της 6ης Νοέμβρη .
Εργαζόμενη , Εργαζόμενε ,
Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2013 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις
Στην Αθήνα Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί ,
στη Θεσσαλονίκη στο ΕΚΘ στις 10.30 το πρωί ,
και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των εργατικών Κέντρων .

Η Προσυγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου μας θα γίνει στις 10.30 Μάρνη και Πατησίων .

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ !
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ !

Νηπιαγωγείο Θερμαίνεται με Ντίζελ από Τηγανόλαδο στη Νεάπολη


Τα 30 νήπια του 14ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης και οι παιδαγωγοί τους είναι οι φετινοί τυχεροί που θα ζεσταθούν το χειμώνα με βιοντίζελ, το οποίο έχει παραχθεί από υπολείμματα τηγανόλαδου, μετά την ενεργειακή αξιοποίησή τους.
Προχθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης 450 λίτρων βιοντίζελ, παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και των αντιδημάρχων Διοικητικού-Οικονομικού-Παιδείας Κατερίνας Τσουκαλά και Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνου Ζωγόγιαννη, τους οποίους υποδέχθηκαν οι μικροί φίλοι με χαρά. Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος, τόσο για τη ζεστή φιλοξενία, όσο και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα άλλης μιας καινοτομίας της δημοτικής αρχής υπέρ του περιβάλλοντος και της οικονομίας.
«Καλύτερη ενεργειακή απόδοση χωρίς κόστος. Προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα δεν κάνουμε έξοδα. Η όλη προσπάθειά μας έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού έχουν μειωθεί σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, ενημερώνοντας εν συντομία τους παριστάμενους γονείς και εκπαιδευτικούς για τα χαρακτηριστικά, τους στόχους και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της συγκεκριμένης δράσης ανακύκλωσης. «Βοηθάμε τον τόπο μας κι αυτό έρχεται ως ωφέλεια τόσο για το δήμο μας, όσο και για κάθε σπίτι, αφού παράλληλα καταφέρνουμε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας του τομέα της καθαριότητας και επομένως να κρατάμε σταθερά ή και να μειώνουμε τα δημοτικά τέλη, όπως είναι και ο μόνιμος στόχος μας», επισήμανε, και συμπλήρωσε: «Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η παροχέτευση των υπολειμμάτων των τηγανόλαδων στο δίκτυο της αποχέτευσης προκαλεί σοβαρά προβλήματα και επιβαρύνει το κόστος του βιολογικού καθαρισμού με πάνω από 35% επιπλέον έξοδα. Φανταστείτε αν 100.000 οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν σε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και συγκέντρωναν σε τακτική βάση τα υπολείμματα του μαγειρικού λαδιού, πόσο μεγάλα θα ήταν τα οφέλη». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ;energia.gr

Παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου από την ΕΚΟ


Παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, πέτυχαν τρεις ελληνικές εταιρείες - η ΕΚΟ η Κοsmocar Volkswagen και η Driving Academy - διασχίζοντας 9 ηπειρωτικά διαμερίσματα της Ελλάδας και πάνω από 1.577 χλμ εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.
Τα Guinness World Record χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου για αυτοκίνητα Diesel (2,96 lt / 100 km) και για αυτοκίνητα βενζίνης (3,42 lt / 100 km) απονεμήθηκαν από τον απεσταλμένο κριτή του Guinness World Records, Mark McKinley.
Στις 16-18 Οκτωβρίου 2013 η Kosmocar Volkswagen διέθεσε στους εξειδικευμένους εκπαιδευτές στην οικονομική οδήγηση της Driving Academy, 2 αυτοκίνητα ένα Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion και ένα Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS με Ενεργό Σύστημα Διαχείρισης Κυλίνδρων (ACT), τα οποία ανεφοδίασε αντίστοιχα η ΕΚΟ με τα εξελιγμένα καύσιμά της ΕΚΟ Diesel Ekonomy και ΕΚΟ 95 Εkonomy. Τα ρεκόρ;
Η πρώτη ομάδα είχε το Volkswagen Polo 1.2 TDI BlueMotion με οδηγούς τους εκπαιδευτές της Driving Academy, Δημήτρη Χατζητόλιο και Νικόλα Παπαπάσχο, εφοδιασμένο με ΕΚΟ Diesel Ekonomy και κάλυψε την απόσταση των 1.577 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση diesel 46,75lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 2,96 lt/100 km.
Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν εξίσου η νέα τεχνολογία TDI και BlueMotion της Volkswagen, οι πλέον σύγχρονες τεχνικές οικονομικής οδήγησης της Driving Academy, που διδάσκει σε πάνω από 1000 οδηγούς κάθε χρόνο και βέβαια τα εξελιγμένα καύσιμα τελευταίας τεχνολογίας Ekonomy, που έφεραν την επανάσταση στα ελληνικά δεδομένα επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις. Η αφετηρία ήταν η πόλη της Αλεξανδρούπολης με τερματισμό την Κόρινθο και έκταση σε όλο το εθνικό και επαρχιακό εθνικό δίκτυο.
Η δεύτερη ομάδα οδήγησε το Volkswagen Golf 1.4 TSI 140PS – ACT, με οδηγούς τους εκπαιδευτές Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Τσιγκρή, εφοδιασμένο με EKO 95 Ekonomy, και κάλυψε την απόσταση των 1.592 χιλιομέτρων με συνολική κατανάλωση βενζίνης 54,52lt, που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 3,42 lt/100 km.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν η τεχνολογία TSI και Ενεργού Συστήματος Διαχείρισης Κυλίνδρων της VW, η εξαιρετική εφαρμογή των πρακτικών οικονομικής οδήγησης της Driving Academy και το εξελιγμένο καύσιμο ΕΚΟ 95 Ekonomy, ένα καύσιμο που με τη βελτιωμένη σύνθεσή του, μειώνει αποτελεσματικά την συνολική κατανάλωση.
Τα δύο πληρώματα επιτηρούνταν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής από εξειδικευμένους συνεργάτες του Οργανισμού Guinness World Records, του ΚΑΠΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων δημόσιων φορέων. Στο τέλος της διαδρομής πιστοποιήθηκαν οι μετρήσεις ανεφοδιασμού των αυτοκινήτων, η χιλιομετρική απόσταση που κάλυψε κάθε αυτοκίνητο αλλά και η ακρίβεια των στοιχείων μέσα από τις αυστηρές προδιαγραφές και οδηγίες του οργανισμού Guinness World Records. Ο οργανισμός, αφού αξιολόγησε όλα τα δεδομένα, τις μετρήσεις του εγχειρήματος, τις μαρτυρίες των επίσημων φορέων, το ολοκληρωμένο βίντεο της διαδρομής και τα δεδομένα των GPS, πιστοποίησε την επίτευξη και των δύο ρεκόρ.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κόβουν το επίδομα πετρελαίου, λόγω έλλειψης... εκκαθαριστικών !

Κόβουν το επίδομα πετρελαίου, λόγω έλλειψης... εκκαθαριστικών !
Δεν έφτανε η ταλαιπωρία, που υφίστανται εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τη βασική τους ανάγκη για θέρμανση, λόγω της γραφειοκρατίας, που πρέπει να υπερνικήσουν, για να υποβάλουν την αίτηση για το επίδομα πετρελαίου...

Δεν έφτανε το γεγονός ότι η σχετική διαδικτυακή εφαρμογή άνοιξε από το ΚΕΠΥΟ δέκα ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου διανομής πετρελαίου θέρμανσης...

Δεν έφτανε η άρνηση του κυβέρνησης να προκαταβάλει ολόκληρο το επίδομα, αλλά μόνο το 25%...

Δεν έφτανε η άρνηση της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί για τη μείωση του ειδικού φόρου – όπως έκανε και με το Φ.Π.Α. στην εστίαση -...

...οι πολίτες έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και την ανεπάρκεια των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και την τυφλή – και κατά περίπτωση - εφαρμογή του νόμου από τις υπηρεσίες του.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι φορολογούμενοι, που είναι δικαιούχοι του επιδόματος και υπέβαλαν άμεσα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, λαμβάνουν από την αρμόδια υπηρεσία αρνητική απάντηση, όχι επειδή δεν ικανοποιούν κάποια από τις προϋποθέσεις, ούτε επειδή ξέχασαν να προσκομίσουν κάποιο χαρτί...

...αλλά επειδή το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) δεν έχει ακόμα εκκαθαρίσει τη δήλωσή τους !

Ναι, καλά διαβάσατε !

Η ίδια υπηρεσία, που ταλαιπώρησε όλο το καλοκαίρι τους πολίτες με τα προβλήματα στο TAXISNET και τις καθυστερήσεις στην έκδοση εκκαθαριστικών, η ίδια είναι αυτή, που εξακολουθεί να τους ταλαιπωρεί – με αποτέλεσμα να χάνουν ή να καθυστερούν να λάβουν το επίδομα -, επειδή η ίδια δεν έχει ακόμα προχωρήσει στο να εκδώσει και να αποστείλει το σχετικό γνωστό σημείωμα !

Στο έγγραφο, που παρουσιάζει σήμερα το news.gr, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων – η οποία εποπτεύει το ΚΕΠΥΟ -, τους ενημερώνει ότι η αίτησή τους δεν έγινε αποδεκτή, επειδή "δεν έχει εκκαθαριστεί δήλωση Φ.Ε.Φ.Π. (φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων" ! Και, μάλιστα, πρόκειται για αίτηση, η οποία – όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο – υποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου !

Οι πολίτες αυτοί, δηλαδή, κάποιοι εκ των οποίων μπορεί να μένουν στη Βόρεια Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες είναι ήδη χειμωνιάτικες και συνεπώς χρειάζονται άμεσα το βοήθημα, είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσής τους – άγνωστο πότε – για να μπουν πάλι στη διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών !

Στο μεταξύ, ως είθισται, η εφορία τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό και τους απειλεί με κατασχέσεις ή/και δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, σε περίπτωση που έχουν την οποιαδήποτε οφειλή απέναντι στο Δημόσιο και αδυνατούν να την τακτοποιήσουν. 

ΠΗΓΗ:news.gr

Μέχρι αρχές Φεβρουαρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα

Μέχρι αρχές Φεβρουαρίου επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα
Αντιμέτωπο με αυξημένες πληρωμές τόκων και χρεολυσίων θα βρεθεί το επόμενο τρίμηνο το Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που σημαίνει ότι εάν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν τελεσφορήσουν εντός του Δεκεμβρίου 2013 τότε θα υπάρξει θέμα με τα ταμειακά διαθέσιμα.
Σημειώνεται πως στο δίμηνο  Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να αποπληρώσει τοκοχρεολύσια ύψους 1,05 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ το μεγάλο πρόβλημα θα ανακύψει στις 11 Ιανουαρίου 2014 όταν και θα πρέπει να αποπληρωθούν ελληνικά ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, αλλά «ακούρευτα» ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες ύψους 197 εκατ. ευρώ.

Οι λήξεις αυτές καθιστούν σχεδόν αδύνατο το σενάριο η Ελλάδα να τα βγάλει πέρα με ίδια μέσα έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2014. Πρέπει να σημειωθεί πως με διάφορες μεθόδους το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  θα μπορούσε να διαχειρισθεί  τις δανειακές υποχρεώσεις και τις εσωτερικές ανάγκες έως τον Φεβρουάριο, αλλά η κατάσταση θα ήταν οριακή.

Για τον λόγο αυτό κρίνεται σημαντικό οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα να τελεσφορήσουν έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να παρασχεθούν οι εγκρίσεις του ΔΝΤ και του Eurogroup για τα υπόλοιπα των δόσεων  του 2013.
ΠΗΓΗ:.news.gr/