Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973ΜΕΡΟΣ 1

Και τα περί του μεγέθους του Δημοσίου είναι μυθος

Το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα
Το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα

Οι κυβερνήσεις εμπνέουν εμπιστοσύνη μόλις στο 13% των Ελλήνων πολιτών, έναντι του 38% μία πενταετία πριν.

Χαμηλότερη τιμή στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση καταγράφεται μόνο στην Ιρλανδία. Πτώση εμπιστοσύνης καταγράφεται συνολικά και στις χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά πολύ πιο ήπια, στο 40% από 45%.
Στις σημειώσεις της έκθεσης για την Ελλάδα, τονίζονται δύο ακόμη ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

η δημοσιονομική προσαρμογή-ρεκόρ για τον περιορισμό του ελλείμματος (από 15,6% το 2009 σε 9,6% το 2012)
το πολύ μικρό ποσοστό (7,9%) του εργατικού δυναμικού που απασχολείται από την κεντρική κυβέρνηση
Οι Ελληνες εμπιστεύονται περισσότερο την κατά τόπους Αστυνομία και τις Αρχές, όπως λέει το 63%, με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ στο 72%. Ακολουθεί η εμπιστοσύνη στους Ελληνες δασκάλους και καθηγητές, όπως συμφωνεί το 46% των πολιτών (ΟΟΣΑ: 66%), η Δικαιοσύνη με 38% (ΟΟΣΑ: 51%) και το σύστημα Υγείας με 29% (ΟΟΣΑ: 71%).

Οι μεταρρυθμίσεις στην φορολογία πάντως μείωσαν τις ανισότητες στην Ελλάδα. Έτσι, ο δείκτης Gini (πρόκειται για ένα δείκτη που μετρά τις ανισότητες στην κατανομή εισοδήματος ή τις δαπάνες νοικοκυριών/ατόμων) υποχώρησε στο 0,34, πολύ κοντά στο μέσο όρο του 0,31 του ΟΟΣΑ. To 2007 η αντίστοιχη τιμή του δείκτη ήταν στο 0,52, όταν ο μέσος όρος τότε ήταν 0,47%.

Ως προς την απασχόληση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η Ελλάδα εμφανίζεται το 2011 να απασχολεί σε αυτόν το 7,9% του συνολικού δυναμικού, όταν στις χώρες του ΟΟΣΑ το ποσοστό είναι σχεδόν διπλάσιο, στο 15,5%.

Η Ελλάδα παράλληλα παρουσιάζει σημαντικό έλλειμμα στην παρουσία των γυναικών τόσο σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα όσο και της κυβέρνησης. Ετσι, Ελληνίδες αποτελούν το 36,% των δημόσιων υπαλλήλων, έναντι 56,8% στον ΟΟΣΑ, ενώ γυναίκες υπουργοί το 5,6% έναντι 24,9%.

Δείτε το αναλυτικό κομμάτι για τα ελληνικά στοιχεία κάνοντας κλικ εδώ.


 πληροφορίες απο Ημερησία  
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73

40 χρόνια μετά, το μήνυμα του πολυτεχνείου φαντάζει περισσότερο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.
Σε μια χώρα που η κοινωνία χειμάζεται, τα εργασιακά δικαιώματα ισοπεδώνονται και αποδομείται πλήρως ο κοινωνικός ιστός ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών μιας συμβιβασμένης κυβέρνησης, το φωτεινό παράδειγμα των φοιτητών του 73 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει οδηγό για αγώνες,  ρήξεις και ανατροπές.
Η συνειδητοποίηση και η ανατροπή του κόσμου της εργασίας στους κοινωνικούς αγώνες ως ανάχωμα στις βίαιες νομοθετικές κατευθύνσεις των ντόπιων και ξένων συνεργατών τους είναι και οφείλει να είναι η απάντηση των συνδικάτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό παρόν στις εκδηλώσεις που αποτίνουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους φωτισμένους αγωνιστές του πολυτεχνείου και να υψώσουμε ένα τείχος αντίστασης στα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται και οδηγούν την κοινωνία και τους εργαζόμενους στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση.

ΕΔΩ   ΞΑΝΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ !!!

“Εδώ ΕΡΤ, εδώ Πολυτεχνείο”: Πρόγραμμα της ΕΡΑ από το Πολυτεχνείο

Πρόγραμμα μέσα από το Πολυτεχνείο εκπέμπουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 


Με μία ώρα πρόγραμμα την Παρασκευή, μεταξύ 20:00 με 21:00 και εννιά ώρες το Σάββατο, 12:00 με 21:00, η φωνή της ΕΡΤ είναι ξανά μαζί μας, παρά τις απειλές της κυβέρνησης για επέμβαση της αστυνομίας. Το πρόγραμμα της ΕΡΑ αναμεταδίδεται διαδικτυακά αλλά και από τους περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και πραγματοποιείται με τη βοήθεια των φοιτητικών συλλόγων και των απεργών διοικητικών υπαλλήλων.

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ - ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΡΩΡΑΚΗΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Έκτη εβδομάδα απωλειών για το αργό


Μικρά κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή το αργό, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει το αρνητικό πρόσημο στην εβδομάδα συμπληρώνοντας έξι διαδοχικές πτωτικές εβδομάδες.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 8 cents ή 0,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 93,84 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Στην εβδομάδα ωστόσο το αργό υποχώρησε 0,8%/ Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet τελευταία φορά που το αργό είχε καταγράψει έξι συνεχείς πτωτικές εβδομάδες ήταν το 1998.


ΠΗΓΗ.capital.gr