Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Θέλουμε  να  ευχαριστήσουμε το σύνολο των εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας.
          Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όσους από εσάς, μας εμπιστευθήκατε, μας στηρίξατε και αντισταθήκατε στις κάθε είδους πιέσεις, που στόχο είχαν την παράταξη της ΔΑΚΕ.
          Δεσμευόμαστε προς όλους τους συναδέλφους μας,  ότι θα παραμείνουμε  πιστοί και αμετακίνητοι τόσο στις θέσεις μας, όσο και στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
          Είναι ζήτημα τιμής και συνδικαλιστικού ήθους για την παράταξή μας και τα  μέλη μας, εκλεγμένα ή μη, να έχουμε σταθερές θέσεις , τις οποίες και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, αφήνοντας στο παρελθόν συμπεριφορές προσώπων που υπονόμευσαν την παράταξη με περίεργες συναλλαγές με μοναδικό στόχο την διάλυση της ΔΑΚΕ, έναντι προσωπικών στόχων και επιλογών.
                      ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
           Θυμίζουμε λοιπόν πως προεκλογικά μιλήσαμε για αντιπροσωπευτικό - αναλογικό σωματείο, το οποίο θα ήταν εξουσιοδοτημένο από το σύνολο των εργαζομένων να αγωνιστεί για το κοινό καλό.
           Ένα σωματείο , του οποίου το ΔΣ, θα αντικατοπτρίζει την επιλογή όλων των εργαζομένων και όχι μιας μικρής ή μεγάλης μερίδας αυτών.
           Παραδόξως χρειάστηκε αρκετά μεγάλο διάστημα η ΚΕΦΕΠ, να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των εκλογών. Μήπως και αυτή έπεσε θύμα της μάχης του σταυρού;
           Όσον αφορά τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου η πλειοψηφία του αποφάσισε να ακολουθήσει την γνωστή τακτική των αποκλεισμών παρατάξεων από το προεδρείο, επιλέγοντας την τακτική της παρεούλας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ενιαίας και ΕΛΚΕ.
            Αλήθεια, τι συμβαίνει ; Συνάδελφοι που ζήτησαν και έλαβαν την ψήφο των εργαζομένων, σήμερα αποχωρούν οικιοθελώς παίρνοντας το πακέτο που τους δίνει η εταιρεία.
             Πραγματικά επέδειξαν πρωτοφανή αγωνιστικότητα αμέσως μετά την εκλογή τους.
           Υποστηρίζαμε και εμμένουμε στην άποψη που είχαμε προεκλογικά, στην οποία συμφωνούσε και η παράταξη της ΕΛΚΕ, (ενώ στην αντίπερα όχθη βρισκόταν η παράταξη της Ενιαίας), ότι προτεραιότητα του νέου ΔΣ επιβάλλεται να είναι η διασφάλιση της σύμβασής μας και να καλέσει την εταιρία σε συζήτηση το συντομότερο!
           Ας ξεκαθαρίσουν οι συνάδελφοι της ΕΛΚΕ έστω και τώρα , μετεκλογικά, ποιά είναι τελικά η θέση που τους αντιπροσωπεύει ως παράταξη;
           Να πιστέψουμε τις προεκλογικές τοποθετήσεις σας που μέμφονταν τον πρόεδρο του σωματείου και τη θέση του στο συγκεκριμένο θέμα;
           Θέση μας, όπως γνωρίζετε είναι το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο. Ειδικά σήμερα και στον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας, ήταν αναγκαία η συμμετοχή όλων των παρατάξεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
           Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία και ο πρόεδρος του Σωματείου κινήθηκαν σε λογική ποδοσφαίρου επικαλούμενος «ομάδα που κερδίζει δεν μπορεί ν’ αλλάξει».
           Όχι συνάδελφοι, ούτε ομάδα που κερδίζει είστε αλλά ούτε συναίσθηση της πραγματικότητας έχετε! Παρεούλα είστε, με προσωπικούς στόχους ο καθένας και όχι συλλογικούς, συναδελφικούς όπως θα έπρεπε.
           Επιπλέον όμως πρόβλημα για τους εργαζόμενους είναι, ότι είστε και δέσμιοι της Διοίκησης της εταιρείας. Η συμπόρευσή σας με αυτήν, είναι φανερή και επιβεβαιώνεται καθημερινά.
           Αλήθεια, πότε πήρατε θέση για τους λάθος χειρισμούς της Διοίκησης, για τα δραματικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, για τις αποτυχημένες επενδύσεις, για τις άσκοπες σπατάλες, για τις διώξεις επιτυχημένων στελεχών ;
           Αλήθεια, από πού παίρνει τη δύναμη και το θράσος ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών να πιέζει εργαζόμενους να δεχθούν να φύγουν με « δήθεν » οικιοθελή αποχώρηση ;
           Άποψη μας είναι ότι οι δύο παρατάξεις που αποτελούν το προεδρείο του Σωματείου, είναι ουσιαστικά μία και οι οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις που παρουσιάζονται είναι σκόπιμες και παραπλανητικές για τους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          Όσο αφορά την ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ , η δέσμευση μας προς όλους σας ήταν και παραμένει η ίδια:
                             ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ - ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

                             ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΜΑΖΙ θα σχεδιάζουμε, ΜΑΖΙ θα διεκδικούμε, ΜΑΖΙ θα παλεύουμε κάθε είδους αυθαιρεσία που θα προσβάλει τη δουλειά μας και την υπόστασή μας.


ΔΑΚΕ ΕΛ.ΠΕ

Βελτίωση προσφοράς, αλλά και σκεπτικισμός για το κοίτασμα Κατακόλου


Βελτιωμένη προσφορά για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Κατάκολο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τις δύο συμπράττουσες κοινοπραξίες  που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού open door για τη συγκεκριμένη περιοχή. Το αίτημα του υπουργείου υποβλήθηκε την Πέμπτη σε συνάντηση που είχαν οι επιτελείς του υπουργείου και του φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με τα στελέχη των δύο κοινοπραξιών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βελτιωμένη προσφορά υποβλήθηκε πράγματι την Παρασκευή το βράδυ, ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός στο υπουργείο για τη σταθερότητα του σχήματος, εξαιτίας δύο γεγονότων: Πρώτον επειδή στη συνάντηση δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της Viking Oil& Gas, δηλαδή του βασικού  μετόχου της Grekoil, της μιας εκ των δύο κοινοπραξιών. Δεύτερον επειδή εν τω μεταξύ προέκυψε η «αποβολή» της Viking Oil& Gas από την εκμετάλλευση θαλασσίου κοιτάσματος στην Τυνησία, λόγω του ότι δεν κατέβαλλε τα χρήματα που είχε συμφωνήσει με τη Sonde Resources για την εξαγορά του 66,67% της κοινοπραξίας Oil Block. Ο προβληματισμός δηλαδή του υπουργείου αφορά το αν και κατά πόσον είναι φερέγγυα η Viking Oil& Gas, βασική εταιρεία που συμμετέχει στην Grekoil. Το τι θα γίνει θα φανεί τις επόμενες ημέρες, με βάση και το τι θα απαντήσει επισήμως η Viking Oil& Gas στην απαίτηση του υπουργείου να δώσει πλήρη στοιχεία για την μετοχική της σύνθεση και την χρηματοοικονομική επάρκειά της.
Το υπουργείο πάντως φαίνεται ότι πέτυχε τον πρώτο του στόχο, δηλαδή να βελτιώσει τα οφέλη για το ελληνικό δημόσιο από την ανάθεση του κοιτάσματος του Κατακόλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η βελτιωμένη προσφορά αφορά τρία «κεφάλαια»: Πρώτον εμπλουτίστηκε το επενδυτικό πρόγραμμα με την ένταξη σε αυτό και άλλων δισδιάστατων ερευνών. Δεύτερον, αυξήθηκαν οι πρόσοδοι που θα έχει το δημόσιο από την εκμετάλλευση του κοιτάσματαος, με βάση και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις έρευνες. Τρίτον, αυξήθηκαν τα χρήματα που θα δοθούν στο δημόσιο ως μπόνους υπογραφής των συμβολαίων.
 Στην περίπτωση που τελικά η Viking Oil& Gas δεν εμφανιστεί να διεκδικεί τη συμμετοχή της ή κριθεί ότι δεν δίνει τις απαραίτητες διασφαλίσεις, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αναλάβει μόνη της, δεσμευόμενη όμως από τη νέα βελτιωμένη προσφορά, η έτερη κοινοπραξία του σχήματος, η  Energean Oil & Gas με την Trajan Oil and Gas Limited.
Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κοινοπραξίες (αφενός η Energean Oil & Gas με την Trajan Oil and Gas Limited και αφετέρου η Grekoil Energy Ventures Limited με βασικό μέτοχο την Viking Oil& Gas) είχαν υποβάλλει ανταγωνιστικές προτάσεις προς το ΥΠΕΚΑ για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Κατακόλου. Στη συνέχεια όμως, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ για κατάθεση από κοινού πρότασης, προχώρησαν σε συμφωνία και σε από κοινού πρόταση. Βελτιωμένη εκδοχή της πρότασης αυτής είναι εκείνη που υποβλήθηκε την Παρασκευή το βράδυ.
Η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε μεταξύ άλλων, ότι η υλοποίηση του έργου θα γίνει βάσει του προγράμματος ανάπτυξης της Energean, η οποία εκτός από operator του έργου θα ήταν και πλειοψηφών μέτοχος.  
Η νέα κοινοπραξία θα αποτελείτο από :
·         Energean Oil & Gas S.A.                42,5 %
·         Trajan Oil & Gas Ltd.                     15,0 %
·         Grekoil Energy Ventures Ltd.          42,5 % 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Πώς η εφορία κατάσχει και από αυτούς που δεν χρωστάνε

Πώς η εφορία κατάσχει και από αυτούς που δεν χρωστάνε
Η ιστορία ξεκίνησε από τον πατέρα, αγρότη στο επάγγελμα, ο οποίος παραπονέθηκε στον γιό του για το γεγονός ότι η εφορία του κατάσχεσε την επιδότηση από τα πορτοκάλια -170 ευρώ όλα κι όλα- παρά το γεγονός ότι δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ. Το έψαξε ο γιός, έστειλε και ένα τουίτ στον Θεοχάρη και τι έμαθε;


Διαπίστωσε ότι με νόμο του 2011, η εφορία έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε δεσμεύσει ποσών, αμοιβών κλπ όχι μόνο για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες αλλά και για τις οφειλές οι οποίες απλώς έχουν βεβαιωθεί (δηλαδή έχουν …φορτωθεί στον ΑΦΜ του οφειλέτη) αλλά δεν έχει παρέλθει ακόμη η ημερομηνία λήξης. Ο αγρότης λοιπόν, όφειλε να πληρώσει την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος στις 31/12/2013. Η εφορία… υπέθεσε ότι ο αγρότης δεν θα πληρώσει και του δέσμευσε την επιδότηση επί τόπου. Τώρα το ότι ο χριστιανός έμεινε με άδεια τσέπη, ότι θα μπορούσε να καλύψει μια άλλη άμεση υποχρέωση και να κερδίσει χρόνο μέχρι να έρθει η ημερομηνία να πληρώσει και το φόρο εισοδήματος, ελάχιστα ενδιαφέρει τον κρατικό μηχανισμό.
Αν η υπόθεση που αναδείχτηκε μέσω twitter, ήταν η μοναδική, θα ήταν μικρό το κακό. Το ζήτημα είναι ότι πλέον έχει γίνει …σύστημα. Πελάτης μεγάλου λογιστικού γραφείου, διαμαρτυρήθηκε εντόνως στο λογιστή του επειδή του δέσμευσαν ποσό από επιστροφή ΦΠΑ. Και αυτός δεν χρωστούσε στην εφορία αλλά τον ενημέρωσαν ότι το ποσό που δικαιούνταν δεσμεύτηκε για να συμψηφιστεί με οφειλή από φόρο υπεραξίας ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να πληρωθεί έξι μήνες αργότερα.
Για τους τεχνοκράτες, αναγνώστες, δημοσιεύουμε και τον νόμο που δίνει στην εφορία αυτές τις δυνατότητες. Τον γνωστοποίησε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας Εσόδων για να δικαιολογήσει τις πράξεις των εφοριακών. Ολόκληρος ο απολαυστικός διάλογος:
Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso 12h
Ενημερώνω το φιλοθεάμον κοινό ότι η μπανανία θα κατασχέσει με το έτσι θέλω, 170€ από τον πατέρα μου
 Γιάννης @arkoudos ‏@arkoudos 12h
τι λέει ο @giopso βρε @htheoharis; Γιατί βάζετε χέρι στα χρήματα του κόσμου νωρίτερα από την ημερομηνία πληρωμής;
Harry Theoharis ‏@htheoharis 4h@arkoudos @giopso δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι μετά από αλλαγή στον νόμο το 2010 αν θυμάμαι καλά.
George Bourdaras ‏@InsiderGR 3h
@htheoharis Το "δυστυχώς" εμπεριέχει αναγνώριση λάθους στο νόμο. Δεν είναι δύσκολο να...διορθωθεί. Ανοιχτή είναι η Βουλή.
 Εκλογοκαπότα ‏@Antidrasex 2h@InsiderGR @htheoharis ωραία, μαφία με το νόμο!
 Γιάννης @arkoudos ‏@arkoudos 2hσωστά @Antidrasex, αλλά δεν φταίει ο @htheoharis - δεν ασκεί αυτός κοινοβουλευτικό έλεγχο. Και μόνο έτσι θα αλλάξει
 Maria A ‏@makimed 2h@arkoudos @Antidrasex @htheoharis @InsiderGR Συγνώμην αλλά είναι σοβαρό. Να μας πει το νόμο που το στηρίζει. Είναι νόμος η "ερμηνεία" νόμου?
HarryTheoharis@htheoharis@arkoudos @makimed @Antidrasex @InsiderGR άρ.11 ν3943/31-3-11 αλλάζει τ αρ.83 ΚΕΔΕ : “συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη” όχι ληξιπρόθεσμα

 ΠΗΓΗ:fpress.gr

Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων

Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων
Αδρανεί το υπουργείο Οικονομικών, καταγγέλλει η ΠΟΠΕΚ

Ανενεργά παραμένουν τα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων που έχουν εγκατασταθεί στα πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων δεν διαθέτει το απαιτούμενο υποσύστημα υποδοχής των δεδομένων. Παράλληλα οι πρατηριούχοι δεν έχουν εισπράξει την επιδότηση της δαπάνης για την εγκατάσταση των συστημάτων, που προβλέπει η νομοθεσία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτό κατήγγειλε σήμερα η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων- Εμπόρων Καυσίμων, κάνοντας λόγο παράλληλα για ανικανότητα, διαπλοκή συμφερόντων, προχειρότητα, έλλειψη συντονισμού και πολιτικής βούλησης.

Όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ύψος του λαθρεμπορίου καυσίμων κυμαίνεται στα 600 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ έχουν γίνει αναφορές που το ανεβάζουν και στα 5 δισ. ετησίως. 

Η ΠΟΠΕΚ εντοπίζει το λαθρεμπόριο καυσίμων στο ναυτιλιακό πετρέλαιο και τις ποσότητες καυσίμων που προορίζονται για εξαγωγή, όπως έχει τεκμηριωθεί από μελέτη του καθηγητή Δ. Μάρδα που είχε παρουσιαστεί παλαιότερα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ Γ. Ασμάτογλου επισήμανε ότι η νομοθεσία προέβλεψε την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών μόνο στη λιανική (πρατήρια και μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης) και όχι στα προηγούμενα στάδια. 

Η προθεσμία εγκατάστασης των συστημάτων στα πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης έληξε τον Αύγουστο ενώ ως τον Φεβρουάριο θα πρέπει να εγκατασταθούν σε Λάρισα, Αχαΐα, Ηράκλειο, Μαγνησία και Ιωάννινα. 

Ωστόσο, και ενώ ο νόμος για την εγκατάσταση των συστημάτων έχει ψηφισθεί από το 2009, το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ προχώρησε μόλις πρόσφατα, την 1η Νοεμβρίου, στην προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια του συστήματος υποδοχής των στοιχείων στη ΓΓΠΣ. 

Επιπλέον οι πρατηριούχοι που δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα απειλούνται με πρόστιμα και ανάκληση των αδειών λειτουργίας παρά το γεγονός ότι αυτά δεν λειτουργούν.

Αίτημα της ΠΟΠΕΚ είναι να εγκατασταθούν τα συστήματα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς καυσίμων, να εκταμιευθούν οι επιδοτήσεις για τα πρατήρια και να ανασταλούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στα πρατήρια μέχρις ότου επιλυθούν τα προβλήματα λειτουργίας των συστημάτων.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην αγορά, επισημάνθηκε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν βάλει λουκέτο 2.200 πρατήρια και τον επόμενο χρόνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν άλλα 1.500. 

Αιτία των λουκέτων σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ είναι η μείωση των πωλήσεων, λόγω αύξησης των τιμών και μείωσης των εισοδημάτων. Οι πωλήσεις καυσίμων στο διάστημα 2008- 2012 μειώθηκαν σωρευτικά κατά 35% και το 2013 προβλέπεται να μειωθούν περαιτέρω κατά 8%.

Η Ομοσπονδία ζήτησε μείωση των φόρων στις βενζίνες και επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα της περιόδου 2011-2012, δηλαδή στα 6 λεπτά το λίτρο αντί για 33 που ισχύει τώρα. Αναφορικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης τονίστηκε τέλος ότι στις πολυκατοικίες με συστήματα αυτονομίας εισπράττουν το επίδομα και τα νοικοκυριά που δεν χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση, ζήτημα που έχει τεθεί και στο υπουργείο Οικονομικών 

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ Ανατροπές-σοκ μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων


Κυριολεκτικά μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας αναγκάζονται να αποδεχτούν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Η εξαήμερη απασχόληση, τα ελαστικά ωράρια είτε συλλογικά είτε με ατομική συμφωνία, η εργασία με «βάρδιες» τριών ή τεσσάρων ημερών σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση, η «εξαφάνιση» επιδομάτων και έξτρα παροχών τις οποίες προέβλεπαν οι κλαδικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών έως τα επίπεδα του εκάστοτε νομοθετημένου μισθού ή ημερομισθίου, κυριαρχούσαν μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη, στις περισσότερες από τις 368 επιχειρησιακές συμβάσεις που συνολικά έχουν υπογραφεί και κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας από τις αρχές του 2013.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει η Ημερησία, στις 3 Νοεμβρίου υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση σε εταιρεία security, η οποία νομιμοποιεί την καθυστέρηση μέχρι 3 μήνες στην καταβολή των μισθών των εργαζόμενων. «Η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού θα λαμβάνει χώρα εντός 90 ημερών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων είτε μετρητοίς είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει πως τουλάχιστον 700.000 εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες με αποτέλεσμα αρκετοί να καταφεύγουν στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας προκειμένου να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους.

Αναλυτικά οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις:

Μείωση έως και 20% στους μισθούς και άμεση σύνδεση των αμοιβών των εργαζομένων με τα εκάστοτε νομοθετημένα κατώτατα όρια. Σε αρκετές συμβάσεις προβλέπεται ακόμη και ο συμψηφισμός με τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα των διαφορών σε σχέση με όσα καταβάλλονται πριν από τις μειώσεις (απώλειες έως και 40%). 

Εξαήμερη απασχόληση 40 ώρες την εβδομάδα για όσους ίσχυε το πενθήμερο και το δικαίωμα των επιχειρήσεων να καταρτίζουν ατομικές συμφωνίες με κάθε εργαζόμενο χωριστά για εργασία επί 5 ημέρες την εβδομάδα, με πλήρη ή μερική απασχόληση ή και με διακεκομμένο ωράριο. 

Ελαστικά ωράρια εργασίας τα οποία καθορίζονται από την εταιρεία, ανάλογα με τις συνθήκες και το φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα να προβλέπεται σε χρονικό διάστημα 6 μηνών η 10ήμερη ημερήσια εργασία και στη συνέχεια θα χορηγηθούν οι ημέρες ανάπαυσης οι οποίες θα αντιστοιχούν στις πρόσθετες ώρες που έχουν εργαστεί.

Εργασία εκ περιτροπής για 4 ημέρες την εβδομάδα με αντίστοιχη περικοπή μισθού ως μέτρο για την αποτροπή απολύσεων.

Διατήρηση μόνο των επιδομάτων που προβλέπουν η γενική νομοθεσία και η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

 ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Alpha Finance: Αύξηση τιμής-στόχου για ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ

Alpha Finance: Αύξηση τιμής-στόχου για ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ
Σε δυο ξεχωριστές εκθέσεις η Alpha Finance άλλαξε την αξιολόγηση για τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ.

Η χρηματιστηριακή αναβάθμισε την τιμή-στόχο για την ΕΥΔΑΠ στα 10,50 ευρώ, από 6,00 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη τη σύσταση outperform.

Όσον αφορά για τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Alpha Finance αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 8,60 ευρώ από 8,50 ευρώ προηγουμένως, υποβαθμίζοντας ωστόσο τη σύσταση σε neutral από outperform για τον τίτλο της εισηγμένης. Στην έκθεση επισημαίνει ότι η υποβάθμιση αντανακλά το ρίσκο ισχνών μεγεθών σε ότι αφορά την διύλιση το 2014.

 ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΣΥ ΒΕΘ


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι ,
Στην συνεδρίαση της 18/11/2013 το νέο ΠΕ.ΣΥ Β.Ε.Θ, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

     Πρόεδρος  :    Παπακωνσταντίνου  Γιώργος
                           Γραμματέας :   Τσορμπατζόγλου Αντώνιος
      Γραμματέας Οικονομικού :   Ευσταθιάδης Παναγιώτης
                                      Μέλη :   Αναγνωστόπουλος  Νίκος              
                                                    Γεωργίνη Μάρθα
                                                                Ελευθερίου Απόστολος
                                                                Καρυοφύλλης Μάριος
                                                                Ματζαράκης Ηλίας
                                                                Οφθαλμίδης Παναγιώτης
                                                                Παπαδόπουλος Νίκος
                                                                Περιβολάρης Αδαμάντιος
                                                                Σεϊτάνης Νίκος
                                                                Σκοπελίτης Γιώργος
                                                       
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι ,

Οι απαιτήσεις των ημερών, επιβάλουν σε όλους μας συσπειρωμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τη δουλειά μας, τη ζωή μας. Αυτά που μπαίνουν στο στόχαστρο, από λαθεμένες έως εγκληματικές επιλογές της Διοίκησης των ΕΛΠΕ, κυρίως όμως στοχοποιούνται από τις πολιτικές της κυβέρνησης και των εντολέων της (Τρόικα, ΔΝΤ), που διαλύουν όλη την Ελληνική κοινωνία.
Σας καλούμε όλους δίπλα στο Σωματείο, να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί και να την κερδίσουμε για όλους τους εργαζόμενους.


ενώ μέσα στα κτίρια παιδιά πεινούν και κρυώνουν.. έδωσαν 15εκ.για”πράσινες ταράτσες”σε σχολεία !!!

Untitled-1

 ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Κόντρα ελληνικών υπουργείων και Τρόικας για τα δίκτυα φυσικού αερίου

Κόντρα ελληνικών υπουργείων και Τρόικας για τα δίκτυα φυσικού αερίου
Αρχίζουν πάλι διαπραγματεύσεις μεταξύ Τρόικας και κυβέρνησης με τα ενεργειακά θέματα της ατζέντας (που πρώτο έχει αποκαλύψει το www.newmoney.gr)  να βρίσκονται επί τάπητος.

Βασική «κόντρα» μεταξύ ΥΠΕΚΑ-ΥΠΟΙΚ από τη μια πλευρά και δανειστών από την άλλη,  τα θέματα της αγοράς λιανικής στο φυσικό αέριο.

Η Τρόικα, χρησιμοποιώντας πληροφόρηση ενδιαφερομένων πελατών αλλά και ξένων οίκων που άντλησαν πληροφορίες πρόσφατα για το θέμα,  επιθυμεί  αλλαγή του μοντέλου με κατάργηση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος λιανικής πώλησης σε έναν προμηθευτή, δηλαδή των Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) ενώ το υπουργείο αντιτάσσει σοβαρά επιχειρήματα όπως η  ειδική άδεια (απόφαση εξαίρεσης που έχει εγκρίνει η ίδια η ΕΕ από το 2001) με την οποία λειτουργεί σήμερα το λιανεμπόριο αερίου.

Παρεμβάσεις έχουν κάνει ήδη και  οι εταιρείες που έχουν επενδύσει στις τρεις Εταιρείες Παροχής (ΕΠΑ) Αττικής-Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας, δηλαδή η Shell και η ιταλική ΕΝΙ.
Το «αφεντικό» της ΕΝΙ ο κ. Paolo Scaroni μάλιστα, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα σεβαστεί τις συμβάσεις που υπέγραψε με τις ξένες εταιρείες πριν από περίπου 10-12 χρόνια για την παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος προμήθειας φυσικού αερίου για μία περίοδο 30 χρόνων.

Όπως είχε αναφέρει το www.newmoney.gr, ο Πρωθυπουργός τόνισε στον ιταλό μάνατζερ ότι «σεβόμαστε τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει και υποστηρίζουμε τους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  περίπτωση αλλαγής του καθεστώτος για τις τρεις λειτουργούσες εταιρείες παροχής αερίου   δεν υπάρχει, καθώς κάτι τέτοιο θα έθιγε ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλόμενου, αλλά θα προκαλούσε και την καταβολή αποζημιώσεων στους ξένους επενδυτές που φθάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ!

«Ποιος θα τα βάλει αυτά τα χρήματα και μάλιστα τη στιγμή που η ζήτηση φυσικού   αερίου μειώνεται διεθνώς; Η Τρόικα ή οι…πληροφοριοδότες της;» αναρωτιόταν κορυφαίος παράγων του ΥΠΕΚΑ και προσέθετε ότι σε περίπτωση που  δεν καμφθούν οι αντιρρήσεις των τεχνοκρατικών στελεχών της τρόικας, τότε το θέμα θα τεθεί σε επίπεδο Πρωθυπουργών.
  
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Νέα ημέρα απωλειών για το αργό


Στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 31 Μαΐου υποχώρησε τη Δευτέρα το αργό, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,9%. 

Η αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve όσον αφορά την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής επιβάρυνε και σήμερα τις τιμές.

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρές εξαγωγές πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία αλλά και οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων γύρω από το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ενέτειναν τις πιέσεις στο πετρέλαιο. 

Το συμβόλαιο αργού παραδόσεων Δεκεμβρίου υποχώρησε 81 cents ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στα 93,03 δολ. το βαρέλι.


ΠHΓΗ:capital.gr