Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Financial Times: Το φιάσκο στην Ανταρκτική αντίστοιχo του Climategate για τους κλιματολάγνους ακτιβιστές

http://www.thegwpf.org/ft-antarctic-debacle-biggest-setback-campaigners-climategate/

Η παρ' ολίγον τραγωδία στο παγιδευμένο σκάφος δεν αποτελεί ένδειξη για το εάν υφίσταται ή όχι κάτι διαφορετικό, και ανθρωπογενές, με το κλίμα. Αλλά επειδή ο πολύς κόσμος δεν πολυκαταλαβαίνει τα επιστημονικά και παρασύρεται μάλλον από δημόσιες σχέσεις και την εικόνα που δίνουν τα ΜΜΕ, η εικόνα αποκλεισμένων οικοτουριστών, αποκλεισμένων παγοθραυστικών, παγωμένων ελικοπτέρων κλπ, θα έχει αντίκτυπο αντίστοιχο αυτού του Climategate στα μάτι πολύ κόσμου... Με το Climategate ξεκίνησε το ξήλωμα του Ανθρωπογενούς Θερμοκηπίου, όταν έγιναν τσακωτοί ένα σωρό επιστήμονες να συνωμοτούν για συγκάλυψη στοιχείων και παραποίηση συμπερασμάτων, προκειμένου να αποδείξουν αυτό που τους είχε ζητηθεί, και όχι την πραγματικότητα. Το ότι έγιναν τσακωτοί να μαγειρεύουν, δεν αποδεικνύει κάτι, είτε προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση... Το ότι παγιδεύτηκαν σε πάγους μαθητευόμενοι θερμοτουρίστες, επίσης δεν αποδεικνύει κάτι... Αλλά, ...λέμε τώρα...

Δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με το εάν το κλίμα αλλάζει ή όχι (αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια).  Ούτε χρειάζεται να ασχολούμαι με το εάν και κατά πόσον είναι ανθρωπογενής η όποια κλιματική αλλαγή (υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα που επηρεάζουν περισσότερο το κλίμα). Μου αρκεί το ότι οι ΑΠΕ που μάς επιβάλλουν δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την "κλιματική αλλαγή" ούτε θα κάνουν κάτι για αυτήν (για δύο πολύ απλούς λόγους: (α) οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ασήμαντες σαν παγκόσμια (χαμηλά μονοψήφια) ποσοστά της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης και (β) και στα ασήμαντα αυτά ποσοστά τους η εξοικονόμηση συμβατικών καυσίμων είναι από μηδενική έως αμφιλεγόμενη (και ποτέ δεν έχει καταμετρηθεί και πιστοποιηθεί, πραγματικά -- με εξαίρεση ίσως την Ιρλανδία).


Ασχολούμαι ωστόσο με το κλίμα, επειδή οι ίδιες ομάδες, πάντα με ψευτοεπιστημονικά στοιχεία και παραθρησκευτικό μένος προωθούν τόσο τα περί καταστροφικών ανθρωπογενών θερμοκηπίων (η ψυχροκηπίων), όσο και για την επιτακτική ανάγκη σωτηρίας από ΑΠΕ (ή πυρηνικά).

Η σωτηρία από ανθρωπογενείς καταστροφές είναι περίπου όσο παλιά όσο το ...προπατορικό αμάρτημα... Που δεν ξέρω τελικά τι ήταν... Το ότι χούφτωσε ο Αδάμ την Εύα; Το ότι του έδωσε αυτή το ...μήλο;  Το ότι τους μπήκε η ιδέα περί καλού και κακού; Δεν έχει σημασία...  Τώρα είναι η κλιματική αλλαγή.
  
ΠΗΓΗ:archaeopteryxgr.blogspot.gr/

Οι 13 ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις: Εως και 45% οι μειώσεις


Σημαντικές αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων φέρνει ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που ήδη βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Με βάση το νέο Κανονισμό, που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ενοποιούνται όροι και προϋποθέσεις των παροχών που καταβάλλουν καταστατικά σήμερα τα επικουρικά ταμεία που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΕΑ και καταργούνται τα καταστατικά τους.


Μάλιστα, οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα κυμανθούν από 165 έως και 45%, ενώ το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση δημογραφικά δεδομένα που στηρίζονται σε πίνακες θνησιμότητας και τον συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο Ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Ποιες είναι αναλυτικά οι 13 ανατροπές


Πλασματικοί χρόνοι: Καμία αναγνώριση πλασματικών χρόνων (στρατός, τέκνα, ανεργία κ.λπ.), εκτός των περιπτώσεων που εκκρεμούν ή έχουν ήδη αναγνωριστεί.

Σύνταξη αναπηρίας: Μπαίνει όριο στα 1.500 ένσημα καθώς και τα 600 την τελευταία πενταετία. Με αυτό τον τρόπο καταργείται η δυνατότητα λήψης αναπηρικής σύνταξης με λιγότερες ημέρες ασφάλισης.
Σύνταξη λόγω θανάτου: Προϋπόθεση τα 600 ένσημα την τελευταία πενταετία αντί 500 που ισχύει σήμερα και το 62ο έτος για τους επιζώντες συζύγους, ενώ καταργεί κάθε μικρότερο όριο.
Καταργείται η σύνταξη στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτος.

Μεταβιβάζεται η σύνταξη, μόνον όμως εφόσον έχει δηλωθεί.

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού προς τα κάτω. Ο νέος τρόπος υπολογισμού για ασφαλισμένους έως 31.12.2000 καταργεί το νόμο 4052/12, που όριζε έως 31.12.2014 υπολογισμό με βάση τα καταστατικά. Για όσους συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2014 η σύνταξη θα υπολογιστεί με το νόμο 2084/92, που προβλέπεται για τους νέους ασφαλισμένους και για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1ης.1.2015 η σύνταξη θα είναι άθροισμα: α. Με υπολογισμό έως 2014 ως νέοι ασφαλισμένοι και β. Με τα «εμπόδια» του νέου υπολογισμού του άρθρου 20 του νέου Κανονισμού.

Σύνταξη θανάτου: Θα αποτελεί το 50% από το 70% που ισχύει σήμερα.

Σύνταξη αναπηρίας: Θα γίνεται επανυπολογισμός σε κάθε παράταση με βάση το ποσό της σύνταξης που ελάμβανε ένας ασφαλισμένος. Ουσιαστικά εξαφανίζει τις αναπηρικές συντάξεις. Όσοι καθίστανται ανάπηροι από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική νόσο και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους άτοκες ως εφάπαξ και τελείωσαν, τους βγάζουν εκτός ασφάλισης;
Σύνταξη ορφανών: Διαφοροποίηση της επικουρικής σύνταξης ορφανών ανάλογα με την ηλικία τους.

Μεταβίβαση σύνταξης θανόντος συνταξιούχου: Για το /τη σύζυγο το 40% της καταβαλλόμενης σύνταξης και για τα τέκνα το 15% έως το 30% ανώτερο αν υπάρχουν περισσότερα.

Βιωσιμότητα: Αναπροσαρμόζονται όλες οι καταβαλλόμενες συντάξεις με συντελεστές βιωσιμότητας.

Αναστολή επικουρικής: Αναστέλλεται η σύνταξη σε όποιον ουσιαστικά ξαναεργαστεί ως ασφαλιστέο πρόσωπο και γίνεται επανυπολογισμός στη νέα αίτηση με βάση τη σύνταξη που έπαιρνε η οποία θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Ατομικές μερίδες: Εισάγονται «ατομικές μερίδες» ώστε κάθε ασφαλισμένος να έχει διαφορετική επικουρική που θα βασίζεται στις εισφορές που έχει πληρώσει και στα έτη που έχει διανύσει στο σύστημα ώς το 2000, καθώς μετά αλλάζει ο συντελεστής υπολογισμού.
Αναλυτικά ο νέος Κανονισμός Παροχών, όπως τον παρουσιάζει η «Ελευθεροτυπία»
  
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

"Στήσιμο" των δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου του Αμβούργου από την Άγκυρα


Πληροφόρίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Α.Σαμαρά μεθοδέυει την παραπομπή του θέματος της ΑΟΖ της Μεγίστης (Καστελοριζο) στην διαιτησία του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαίου της Θάλασσας στο Αμβούργο, μέσα στο 2014 θεωρώντας ότι θα δικαιωθεί, αλλά ήδη οι Τούρκοι έχουν δικτυωθεί μέσα στον οργανισμό με αποτέλεσμα να προδιαγράφεται μια παταγώδης αποτυχία.

Επειδή αυτό το παραμμύθι αρέσκεται να το πουλάει η ελληνική κυβέρνηση προς εσωτερική κατανάλωση, προσδοκώντας ότι θα βάζει την ελληνική κοινωνία "για ύπνο", υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δεν δεσμεύεται με κανενός είδους συμφωνία με την σχετική Συνθήκη την οποια ποτέ δεν υπέγραψε.

Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι όχι μόνο η ελληνοτουρκική διαφορά θα καταλήξει σε ad hoc διαιτητικό δικαστήριο που θα συσταθεί στην έδρα του Δικαστηρίου της Θάλασσας, στο γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου, αλλά και φαίνεται να γνωρίζει εκ προοιμίου την απόφαση του Δικαστηρίου, πιστεύοντας συγκεκριμένα, ότι το Αμβούργο θα δώσει ένα 70% στην Ελλάδα και ένα 30% στη Τουρκία μαζί με μια μικρή περιοχή για συνεκμετάλλευση (το εχουν παρει απόφαση ότι κάτι θα δώσουν δηλαδή). Τέτοιες υποθέσεις δεν πρέπει να γίνονται διότι δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Επειδή όμως οι Τούρκοι δεν "κοιμούνται όρθιοι" και φροντίζουν από την αρχή, για το τι θα συναντήσουν σε 10 χρόνια, ήδη έχουν πατήσει πόδι στο Δικαστήριο, και ξεκίνησαν τις δημόσιες σχέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν προσκλησεις δικαστών στηνΤουρκία, μιλούν για τουρκικές δωρεές στον Οργανισμό, και για συνεργασία κάποιων από τους δικαστές με το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η πραγματικότητα είναι ότι μετά την προσπάθεια να «χώσουμε» δικαστή (Ρούκουνα ή Χαλκιόπουλο) στο ITLOS
λίγο μετά την θέσπιση του με τη Συνθήκη του Montego Bay για το δίκαιο της θάλασσας to 1982, το ΥΠΕΞ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το Δικαστήριο, με το Γενικό Προξενείο Αμβούργου απλώς να παρακολουθεί τα εθιμοτυπικά, αλλά χωρίς εντολή «να κάνει παιχνίδι».

Προσκλήσεις δικαστών σε επισκέψεις στη Τουρκία για διαλέξεις, παρασημοφορίες σωρηδόν, δωρεές στον οργανισμό, εκδρομές, ενημερωτικές επισκέψεις κ.ο.κ.
Αλλά και βέβαια, κάποιοι από τους δικαστές έχουν δώσει πριν εκλεγούν ως καθηγητές γνωμοδοτήσεις στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και περιμένουν μετά στο Μαξίμου να έχουν αντιμετώπιση 70%-30%! Ξεκίνησαν με την προοπτική να παραδώσουν "κάτι" για να πάρουν πολλά. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν αναποδα, να πα΄ρουν πολλά, και να μας αφήσουν "κάτι", και δουλέυουν συστηματικά για αυτό.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Επιμήκυνση 30 ετών και μείωση επιτοκίων ή haircut 50% στα δάνεια των 245 δισ.; - Μια προσέγγιση για να μην μας θεωρούν κορόιδα

Επιμήκυνση 30 ετών και μείωση επιτοκίων ή haircut 50% στα δάνεια των 245 δισ.; - Μια προσέγγιση για να μην μας θεωρούν κορόιδα
Το πραγματικό χρέος που προέρχεται από τα δάνεια είναι ύψους 235 δισεκ καθώς 10,6 δισεκ. αφορούν το capital buffer του ΤΧΣ
Στο διάστημα τέλη Μαρτίου με αρχές Μαΐου του 2014 θα ανοίξει χωρίς καμία αμφιβολία το σημαντικότερο θέμα για την διάσωση της Ελλάδος και της οικονομίας της, η αναδιάρθρωση του χρέους και πως αυτό θα καταστεί βιώσιμο. 
Η γενική εκτίμηση είναι ότι η Γερμανία και γενικώς η Τρόικα θα δεχθούν ένα πλαίσιο αναδιάρθρωσης με 30ετή επιμήκυνση των δανείων και μείωση των επιτοκίων στο 1,5% ή περίπου σε αυτά τα επίπεδα. 
Επίσης είναι γεγονός ότι η λύση του haircut που θα απομείωνε δραστικά το χρέος δεν συζητείται ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει επίσημα η Γερμανία, ότι δεν εξετάζει και ρητά αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει haircut. 
Όμως με βάση τις δύο λύσεις επιμήκυνση ή haircut του χρέους ποια είναι η καλύτερη;
Έχουν αναφερθεί πολλές πτυχές όπως π.χ. ότι με την επιμήκυνση του χρέους στα 30 χρόνια και την μείωση των επιτοκίων στο 1,5% το όφελος της Ελλάδος σε παρούσες αξίες θα είναι 70-75 δισεκ. ευρώ. 
Το όφελος σε παρούσες αξίες είναι λογιστικό όφελος και όχι πραγματικό. 
Το χρέος που έχει διαμορφωθεί στα 321 δισεκ. και τα δάνεια που έχουν συναφθεί στα 245 δισεκ. δεν θα αλλάξουν. 
Απλά η επιμήκυνση σε συνδυασμό με την μείωση των επιτοκίων θα μειώσει δραστικά τους τόκους εξυπηρέτησης του χρέους από 6, δισεκ. κοντά στα 2 δισεκ. ευρώ. 
Άρα το όφελος δεν θα είναι πρακτικά 75 δισεκ. αλλά 4 δισεκ. ευρώ. 

Η δομή των δανείων από την Τρόικα ύψους 245 δισεκ. ευρώ 

Η Ελλάδα με την πρώτη δανειακή σύμβασης με την Τρόικα τον Μάιο του 2010 άντλησε 80 δισ υπό τη μορφή διακρατικών δανείων με αναλογική συμμετοχή των 16 κρατών – μελών.
Το ΔΝΤ, κατέβαλλε 30 δισεκ., ανεβάζοντας έτσι το ύψος του πρώτου δανείου στα 110 δισεκ. ευρώ. 
Το Φεβρουάριο του 2012, υπογράφτηκαν τέσσερις συμβάσεις με το EFSF, που σχετίζονταν με τη διαδικασία του PSI:
1) Η πρώτη σύμβαση ύψους 30 δισ αφορούσε τη χρηματοδότηση της ανταλλαγής ελληνικών κρατικών ομολόγων βάσει του PSI όπου εκταμιεύθηκαν τα 29,7 δισ.
2) Η δεύτερη σύμβαση ύψους 5,5 δισ, αφορούσε τη χρηματοδότηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων τόκων ελληνικών κρατικών ομολόγων πριν την ανταλλαγή του PSI και εκταμιεύθηκαν τα 4,8 δισ.
3) Η τρίτη σύμβαση ύψους 35 δισ, είχε με σκοπό να παρασχεθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την ενδεχόμενη επαναγορά τίτλων της που έχουν παρασχεθεί ως ενέχυρο στην ΕΚΤ. 
4) Την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με ποσό 23 δισ.
Τον Μάρτιο του 2012, υπογράφτηκε και η δεύτερη δανειακή σύμβαση συνολικού ύψους 109,1 δισ.
Α) Τα  61,1 δις διατέθηκαν για τη χρηματοδότηση του δεύτερου μνημονικού προγράμματος
Β) Τα 49,75 δισεκ. διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι η  πραγματική συνολική δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ μπορεί να φτάσει τα 48 δισ έως και το 
Μάρτιο του 2014.
Το πρώτο δάνειο των 110 δισεκ. ευρώ είχε περίοδο 3 ετών ως προς την αποπληρωμή του κεφαλαίου και συνολική διάρκεια αποπληρωμής 5 ετών (3+2 έτη).
Το επιτόκιο ήταν κυμαινόμενο επιτόκιο ίσο με το Euribor τριών μηνών πλέον περιθωρίου 3% για τα επόμενα χρόνια. 
Όσον αφορά το ΔΝΤ είχε περίοδο χάριτος περίπου 3 ¼ ετών ως προς την αποπληρωμή του κεφαλαίου και συνολική διάρκεια αποπληρωμής 5 ετών (3¼+2 έτη).
Το επιτόκιο ήταν κυμαινόμενο  ίσο με το επιτόκιο των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR), πλέον περιθωρίου 2% για το εκταμιευθέν ποσό δανεισμού που υπερβαίνει το 300% της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΔΝΤ φτάνει το €1.3 δις, συνεπώς όλες οι εκταμιεύσεις του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, πλην ενός τμήματος της πρώτης δόσης, φέρουν επιτόκιο SDR+2%.
Το δεύτερο δάνειο και ειδικά τα ομόλογα του EFSE έφεραν επιτόκιο κοντά στο 3%. 
Άρα η Ελλάδα έχει δανεισθεί 245 δισεκ και έχει αξιοποιήσει τα 235 δισεκ. ευρώ. 
Άρα το ερώτημα είναι τι συμφέρει περισσότερο; 
Με την 30ετή επιμήκυνση και την μείωση των επιτοκίων στο 1,5% περίπου το ελληνικό κράτος θα μειώσει τις δόσεις του από 6,1 δισεκ. και προηγουμένως 12 δισεκ. πριν το PSI+ στα 2 δισεκ ή σε ένα εύρος μεταξύ 1,5 με 2 δισεκ. ευρώ. 
Το κεφάλαιο δηλαδή τα 245 δισεκ. το ελληνικό κράτος θα συνεχίσει να τα χρωστάει. 
Βέβαια αν το πρωτογενές πλεόνασμα κάθε χρόνο υπερβαίνει τα 2,5 δισεκ. και αυτά καταλήγουν στην αποπληρωμή του χρέους σε 94 χρόνια θα έχουμε εξοφλήσει χωρίς να συνυπολογίζονται οι τόκοι. 
Άρα το κεφάλαιο δεν θα μειωθεί απλά θα μειωθούν αισθητά οι τόκοι εξυπηρέτησης των δανείων. 
Με το haircut π.χ. 50% το ελληνικό κράτος αυτομάτως θα έβλεπε τα 235 από τα 245 δισεκ. να μειώνονταν στα 117 δισεκ. ευρώ. 
Το χρέος από 321 δισεκ. θα μειωνόταν στα 204 δισεκ. περιορίζοντας την σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 111% από 178% που είναι την τρέχουσα περίοδο. 
Πρακτικά η λύση του haircut δεν είναι μόνο η καλύτερη αλλά είναι η μόνη που μειώνει πρακτικά και όχι λογιστικά το ελληνικό χρέος. 
Προφανώς και την ζημία των 117 δισεκ. θα την επιβαρύνονταν οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ (που ωστόσο δεν μπορεί να κουρευτεί) αλλά θα δινόταν μια αντικειμενικά βιώσιμη λύση στο ελληνικό χρέος και ξαφνικά η Ευρώπη θα είχε λύσει όλα της τα προβλήματα ή σχεδόν όλα. 
Η Ελλάδα με το haircut, δεν θα επαναπαυόταν, τα μνημόνια θα συνέχισαν να ισχύουν αλλά σίγουρα ένα τεράστιο βάρος από την κοινωνία θα απομακρυνόταν.
Άρα η αξία του haircut είναι 100% κέρδος για την Ελλάδα και η αξία της επιμήκυνσης είναι 1,6% ετησίως κέρδος. 

ΠΗΓΗ:.bankingnews.gr

Ηφαιστειογενές νησί στην Ιαπωνία συνεχίζει να επεκτείνεται


Ακούγεται σχήμα οξύμωρο, όμως είναι η πραγματικότητα. Η Νιτζίμα, το ηφαιστειογενές νησί που αναδύθηκε στον Ειρηνικό ωκεανό έχει ενωθεί με το ακατοίκητο νησί Νισίνο Σίμα και συνεχίζει να επεκτείνεται.

Το νέο ηφαιστειογενές νησί βρίσκεται 970 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο στην Ιαπωνική θάλασσα και πλέον, γεωγραφικά αποτελεί κομμάτι των νησιών Μπονίν, στη νησιωτική ακτογραμμή Ογκασαβάρα.

Η ένωση του νησιού Νιτζίμα με το Νισίνο Σίμα έγινε στις 20 Νοεμβρίου και ήταν θέμα χρόνου, σύμφωνα με το National Geographic, μιας και οι σχετικές γεωλογικές μελέτες δείχνουν ότι μεγαλώνει συνεχώς και για την ακρίβεια, στο τέλος του 2013 ήταν οκτώ φορές μεγαλύτερο σε μέγεθος από τη στιγμή που πρωτοαναδύθηκε στον υδάτινο ορίζοντα της Ιαπωνίας.

Αυτό που επίσης επεκτείνεται είναι η ένωση μεταξύ των δύο νησιών, η οποία γίνεται όλο και πιο "στενόμακρη" και μάλιστα, οριοθετείται με τη μορφή μιας φυσικής λίμνης που σχηματίστηκε και γύρω της υπάρχει κόκκινο θαλασσινό νερό εξαιτίας του μάγματος από την ανάδυση του ηφαιστειογενούς Νιτζίμα.

Το σημείο, για πολλούς από τους παρατηρητές, όπως συσσωρεύονται οι μάζες των δύο νησιών, μοιάζει με τον χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων, τον σκύλο Σνούπι!

Οι ιαπωνικές Αρχές προβληματίζονται για την ονομασία του νέου νησιού που σχηματίζεται!



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΤΟ ΤΡΙΏΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ


Πέρασαν τα Χριστούγεννα,  ήρθε η καινούργια χρονιά και ακόμα περιμένουμε τις ευχές της Ομοσπονδία  προς τους εργαζομένους που την στηρίζουν και οικονομικά κιόλας.
Καταλαβαίνουμε ότι ο συνταξιούχος Πρόεδρος της, συνταξιούχος είναι και ίσως κάνει διακοπές, αλλά δεν υπάρχει κανένας άλλος από ολόκληρη Ομοσπονδία να γράψει  δυο ευχές  η τις θεώρησαν περιττές για τους εργαζόμενους.
Φαίνεται ότι  μετά από την απαξίωση της από το ΠΣΕΕΠ στην προσπάθειά της  να κάνει απεργία για την απόλυση των συναδέλφων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ επέλεξε την απόλυτη σιωπή. Το μήνυμα, δεν μιλάμε  και δεν διαφωνούμε ήταν γιατί κάποιοι γνώριζαν τι θα ακολουθήσει.
Έτσι εξηγείται η στάση της που δεν πρωτοστάτησε όπως όφειλε στις εγκλίσεις των συνδικάτων για τις πιέσεις που δέχονταν οι εργαζόμενοι να αποχωρίσουν με την ''εθελούσια'' στις Διοικητικές και Υποστηρικτικές Υπηρεσίες του ομίλου.
Ξέχασαν να μας πούνε τις θέσεις τους για το κλείσιμο του εργοστασίου Χλωρίου/Καυστικής σόδας αλλά και γενικότερα για την πολύμηνη διακοπή λειτουργίας του Διυλιστηρίου των ΒΕΘ και τι πρέπει να κάνουμε ώστε να πιέσουμε για να έχει αύριο και αυτό το διυλιστήριο.
Με την ανυπαρξία της και όχι μόνο αυτής, η εταιρεία βρήκε ευκαιρία και προχώρησε στο άνοιγμα των εσωτερικών κανονισμών σε όλο το όμιλο (καταγγέλθηκε και στα ΕΛΠΕ )
Τελικά το μόνο που τους απασχολεί φαίνεται είναι το Συνέδριο που θα γίνει στο τέλος του μηνός και ο δυσεπίλυτος γρίφος για το ποίος θα πάρει την καρέκλα του Γραμματέα μιας και την έχουν ''τάξει'' σε πολλούς μνηστήρες.  
Ευτυχώς το Πάσχα είναι αργά , δεν θα ψήσουμε αρνιά και θα γλιτώσουμε από την χοληστερίνη αλλά το τριώδιο είναι κοντά και θα δούμε πολλούς μασκαράδες .Φέτος  βλέπετε η διαπραγματευση είναι τρίμηνη 

Μόλις 280.000 ευρώ .. την μέρα θα πληρώνουμε κατά το διάστημα των έξι μηνών που θα έχει η χώρα μας την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Τζάμπα πράμα… Μόλις 280.000 ευρώ .. την μέρα θα πληρώνει ο σκληρά φορολογούμενος λαός κατά το διάστημα των έξι μηνών που θα έχει η χώρα μας την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εντάξει, μωρέ. Μην είμαστε μεμψίμοιροι. Δεν πρέπει να δείξουμε τι σημαίνει «ελληνική φιλοξενία» στους διπλωμάτες και ξένους δημοσιογράφους που θα ρθούν στην χώρα μας; Ας μην γινόμαστε λαϊκιστές. Ούτε καν 2.500 ευρώ την μέρα δεν θα μας στοιχίζει καθένας απ’ τους 120  ξένους «επισήμους» που θα φιλοξενήσουμε. Ξενοδοχεία, ποτά, γεύματα….

Αλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ήταν γαλαντόμο το ελληνικό κράτος. Εξάλλου τι είναι δυόμισι χιλιάρικα την μέρα, προκειμένου οι «καλεσμένοι» μας να εξασφαλίσουν μια «υποφερτή» διαβίωση στην χώρα μας; 

 ΠΗΓΗ tsak-giorgis.blogspot.gr/

Αμερικανική βοήθεια στους εγκλωβισμένους στην Ανταρκτική


Παγοθραυστικό των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται καθ΄οδόν για να συνδράμει ρωσικά και κινεζικά πλοία που εγκλωβίστηκαν στον πάγο της Ανταρκτικής, ανέφερε σήμερα η αμερικανική ακτοφυλακή.
Αμερικανική βοήθεια στους εγκλωβισμένους στην Ανταρκτική
Το Polar Star θα συντομεύσει τη διαμονή του στο Σίδνεϊ προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις διάσωσης του ρωσικού Akademik Shokalskiy και του κινεζικού Snow Dragon μετά τη βοήθεια που προσέφερε το κινεζικό πλοίο στην εκκένωση 52 επιβατών από το ρωσικό σκάφος, το οποίο όμως στη συνέχεια εγκλωβίστηκε και το ίδιο στον πάγο.

"Χαιρόμαστε που μαθαίνουμε ότι οι επιβάτες του Akademik Shokalskiy απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το πλοίο", δήλωσε ο αντιναύαρχος της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Πολ Ζούκουνφτ. "Είμαστε πάντοτε έτοιμοι και δεσμευμένοι από το καθήκον να προσφέρουμε βοήθεια σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και σκληρά περιβάλλοντα στην επιφάνεια της γης".

Το αμερικανικό πλοίο βρισκόταν στην περιοχή για να ανεφοδιάσει τους ερευνητές των ΗΠΑ στην Ανταρκτική.

 ΠΗΓΗ:ethnos.gr