Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ANAKOINΩΣΗ ΕΚΕΔΑ


Σήμερα, μετά από την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας αποφασίστηκε το 14Ο Μεταδικτατορικό – Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο των αντιπροσώπων του, να πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2014 στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΔΝΤ !...


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να είναι αμερικανικό «προϊόν», αλλά δεν είναι σαν την Coca-Cola που πάει με όλα. Τέσσερα χρόνια τώρα στην Ελλάδα το πολιτικό παιχνίδι παίζεται με το ΔΝΤ στον ρόλο μια του κακού και μια του καλού, ανάλογα με την περίπτωση.

Αυτοί «οι λύκοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» όπως τους αποκαλούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, η «φωλιά» των μονεταριστών και το κέντρο της πιο ακραίας καπιταλιστικής σκέψης, άρχισε τώρα ξαφνικά να αρέσει και στην Αριστερά.

Η εμμονή του Ταμείου για νέο «κούρεμα» του χρέους, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, θέλγει όλους και απλώνει περιέργως γέφυρες στην Ελλάδα και σε δυνάμεις που θεωρούσαν παλαιότερα ότι η παραμικρή συμφωνία, ακόμη και ένα νεύμα συναίνεσης μαζί του, θα ήταν ιεροσυλία. Το αφελές αυτό φλερτ με τις απόψεις των «λύκων του ΔΝΤ» πέρασε από πολλά κύματα.

Ηταν οι ίδιες δυνάμεις -και όχι μόνο- που στην αρχή των μνημονίων, είχαν κάνει σημαία ακριβώς το αντίθετο. Εβλεπαν συνωμοσίες και μυστικές συμφωνίες για παράδοση της χώρας στη μητρόπολη του καπιταλισμού και για χρησιμοποίηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ σε ρόλο πολιορκητικού κριού για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Ο μύθος διαλύθηκε από την ίδια την Αγκ. Μέρκελ, που δήλωσε αργότερα ότι η ίδια επέμενε στην εμπλοκή του Ταμείου, γιατί τα κοινοτικά όργανα δεν διέθεταν ούτε εμπειρία, ούτε μηχανισμούς διάσωσης χωρών από χρεοκοπία. Εκτοτε το είπαν πολλοί, ακόμη και οι Βρυξέλλες, το έγραψε ο διεθνής Τύπος, το ανέλυσαν αρκετοί, αλλά οι τωρινοί «συμπαθούντες» του ΔΝΤ επιμένουν σε εκείνη την εποχή που το Ταμείο γι' αυτούς ήταν ο «κακός λύκος» προφανώς γιατί τότε δεν είχε φορέσει ακόμη την προβιά.

Όμως αίφνης τώρα, όλες αυτές οι δυνάμεις μετατοπίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, γιατί για διαφορετικούς λόγους συμπίπτουν στην πρόταση για νέο «κούρεμα» του χρέους, που φυσικά όλοι οι Ελληνες επιθυμούν. Και για πρώτη φορά η Αριστερά στην Ελλάδα -όχι φυσικά το υποψιασμένο ΚΚΕ- υιοθετεί τις επικίνδυνες απόψεις και λογικές του Ταμείου. Λογικές που κατατείνουν στη συγκρότηση συμμαχίας με το ΔΝΤ, όπου η Ελλάδα θα ανοίξει μέτωπο με την Ε.Ε. στη γραμμή του Ταμείου, το οποίο παραδόξως εισηγείται «κούρεμα» του χρέους που βρίσκεται στα χέρια άλλων και ειδικότερα των κρατών-μελών, αλλά διαφυλάσσει στο ακέραιο το ελληνικό χρέος που κατέχει το ίδιο.

Αλλά κανείς νοήμων στην Αθήνα δεν θα ήθελε μια τέτοια συμμαχία που ο ένας θα κάνει τον καβαλάρη και ο άλλος το άλογο... Πρόκειται για μονομερείς ενέργειες, την επικινδυνότητα των οποίων δεν αντιλαμβάνονται όσοι δεν βλέπουν κάτω από την προβιά το τρίχωμα του λύκου.

Αντώνης Δαλίπης

ΠΗΓΗ
:logoplokies.blogspot.gr/

Χάρης Σαχίνης: Αποχωρεί από τη ΔΕΠΑ και πηγαίνει στην Global Finance

Χάρης Σαχίνης: Αποχωρεί από τη ΔΕΠΑ και πηγαίνει στην Global Finance
Την αποχώρησή του από τη ΔΕΠΑ ανακοινώνει με επιστολή του ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Χάρης Σαχίνης ο οποίος αποφάσισε να αποδεχθεί προσφορά της Global Finance και να γίνει partner της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή επισημαίνονται τα εξής:

Θέλω να σας ενημερώσω ότι, τώρα που τελειώνει η διαπραγμάτευση με την Gazprom για μείωση των τιμών, αποφάσισα να αποδεχθώ προσφορά της εταιρίας Global Finance για να γίνω partner της εταιρίας.

H Global Finance είναι ένα από τα μεγαλύτερα private equity funds στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πιστεύω ότι θα συμβάλω στο να ελκύσει και να διαχειριστεί νέα κεφάλαια προς όφελος της ευρύτερης Ελληνικής οικονομίας. Η Global Finance έχει κατορθώσει να καθιερώσει στην Ελλάδα την αγορά των Private Equity Funds, ενώ αξιοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία της και το δίκτυο σχέσεων στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, εξειδικεύεται στην ανάδειξη εταιρειών με τοπική δραστηριότητα σε σημαντικούς «παίκτες» της περιοχής. Χαρακτηριστικό της επιτυχημένης πορείας της Global Finance είναι το γεγονός, ότι από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, οι εταιρίες επιχειρηματικών συμμετοχών που συμβουλεύει έχουν αντλήσει συνολικά κεφάλαια ύψους άνω των ?850 εκατομμυρίων και έχουν πραγματοποιήσει 80 επενδύσεις σε 10 χώρες.

Χαίρομαι επίσης γιατί, με την συνεχή και έντονη προσπάθεια του προσωπικού της, η ΔΕΠΑ κατέχει ηγετική θέση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά αερίου την οποία και προώθησε, πρωτοστατεί στις εξελίξεις και διασυνδέσεις στην ευρύτερη περιοχή που θα συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου, ενίσχυσε  την ευελιξία του χαρτοφυλακίου της, διασφάλισε τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της αγοράς με φυσικό αέριο, αλλά και εκπλήρωσε αδιάλειπτα τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους ξένους προμηθευτές της σε συνθήκες πρωτοφανούς έλλειψης ρευστότητας στην ενεργειακή αγορά. Η ΔΕΠΑ, παρά την οικονομική κρίση, είναι σήμερα μια υγιής και δυναμική επιχείρηση και είμαι σίγουρος για την ανοδική της πορεία τα επόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Τραυματίες από έκρηξη αγωγού αερίου στο Essex

Τραυματίες από έκρηξη αγωγού αερίου στο Essex
Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, έπειτα από έκρηξη αγωγού αερίου που σημειώθηκε στην περιοχή Clacton στο Essex της Μ. Βρετανίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10.30 ώρα Ελλάδος και αμέσως ξέσπασε φωτιά, καταστρέφοντας τρεις τουλάχιστον οικίες. Τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται από τις τοπικές αρχές.



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ιδρύθηκε Σύνδεσμος Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών


Στην ίδρυση του Συνδέσμου Ελληνικών Μεταφορικών Επιχειρήσεων Προϊόντων Πετρελαιοειδών (ΣΕΜΕΠΠΕ) προχώρησαν μεταφορικές επιχειρήσεις και αυτοκινητιστές από το χώρο των καυσίμων.
Ειδικότερα, πάνω από 130 μεταφορικές επιχειρήσεις και αυτοκινητιστές του χώρου των καυσίμων, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Άγγελου Φαλάρη, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας, συγκεντρώθηκαν στις 26 Ιανουαρίου και παμψηφεί προχώρησαν στην ίδρυση του Συνδέσμου.
Στόχος του Συνδέσμου είναι να οργανωθεί η εκπροσώπηση των μεταφορέων σε νέες βάσεις για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και να δημιουργήσουν  τις προοπτικές στο νέο περιβάλλον, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών και με την οικονομική κρίση.
Ο Άγγελος Φαλάρης παρουσίασε τους λόγους δημιουργίας του Συνδέσμου, τους στόχους του και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στα μέλη του. Επισήμανε την πρόθεση του Συνδέσμου να οργανώσει εποικοδομητικές συνεργασίες με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας πετρελαιοειδών, τις Ενώσεις Βενζινοπωλών και τα υπουργεία και Φορείς, ώστε να προάγουν την μεταφορά και την αγορά πετρελαιοειδών.
Την προσπάθεια αυτή επικροτούν οι κ. Τσάμος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας βυτιοφόρων υγρών καυσίμων και ο κ. Μασσαλής, πρόεδρος του Ένωσης βενζινοπωλών και εμπόρων θέρμανσης Αττικής.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Επιδότηση για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν

Επιδότηση για εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν
Ευρωπαϊκό ταμείο για ανέργους

Οικονομική ανάσα με ενισχύσεις που μπορεί να φτάσουν έως και τις 15.000 ευρώ για εργαζόμενους που απολύθηκαν και άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν είτε να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, είτε ακόμη και να πάρουν στα χέρια τους τη λειτουργία μιας επιχείρησης που έβαλε λουκέτο, έρχεται να δώσει ο νέος κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, που μπήκε σε εφαρμογή την 1/1/2014.

Μέσα από το Ταμείο αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν, αφού υποβάλλουν και εγκριθούν τα σχετικά αιτήματα, να απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους με στόχο να λειτουργήσουν ως... οικονομικό παυσίπονο για ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από την κρίση.

Μέτρο έκπληξη που περιλαμβάνει ο νέος κανονισμός είναι ότι οι απολυμένοι μιας επιχείρησης θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν ως και 15.000 ευρώ έκαστος για να πάρουν την επιχείρηση στα χέρια τους. Τέτοιο αίτημα, ωστόσο, δεν έχει επεξεργαστεί επί του παρόντος το υπουργείο Εργασίας, καθώς μπορεί το δέλεαρ να είναι 15.000 ευρώ ανά εργαζόμενο που θα αναλάβει μια επιχείρηση, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις θα αναλάβουν και τα χρέη.

Από το Ταμείο μπορούν να επωφεληθούν οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν λόγω πλεονασμού και αυτοαπασχολούμενοι των οποίων η δραστηριότητα έχει παύσει ως αποτέλεσμα της κρίσης.

Στα κριτήρια παρέμβασης και χρηματοδότησης το Ταμείο θα εξετάζει αν οι απολύσεις οφείλονται στην οικονομική κρίση και αν ο αριθμός τους υπερβαίνει τους 500 εργαζόμενους. Σε μικρές αγορές εργασίας θα εξετάζονται και προγράμματα ακόμη και λιγότερες απολύσεις.

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Που είναι τα έργα που έταξε η siemens για να "ξεπλύνει" τις μίζες και τη διαφθορά;

Που είναι τα έργα που έταξε η siemens για να "ξεπλύνει" τις μίζες και τη διαφθορά;
Έχουν περάσει σχεδόν 18 μήνες από τότε που η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα τι από όλα αυτά που έχουν συμφωνηθεί υλοποιήθηκε.
Μάλιστα η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει επερωτήσεις στη βουλή από τον Μάρτιο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση με αποτέλεσμα να επενέρχεται σήμερα με νέ Επερώτηση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Siemens στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας όφειλε να παρέχει υποτροφίες μέσω του ΙΚΥ, ενώ από διάσπαρτα στοιχεία που δημοσιεύονται στη διαύγεια έχει διαγράψει απαιτήσεις από φορείς του δημοσίου στους οποίους είχε στο παρελθόν πουλήσει προϊόντα ή υπηρεσίες. Ωστόσο δεν μπορεί να διακριβωθεί το ύψος των διαγραφών και το ΥΠΟΙΚ δεν έχει δώσει συγκεντρωτικά στοιχεία. Σημειωτέον ότι η συμφωνία προβλέπει διαγραφή απαιτήσεων του Γερμανικού Ομίλου ύψους 80 εκ Ευρώ και επιπλέον 90 εκ Ευρώ στα οποία πέραν των υποτροφιών περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση
- Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.
- Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.
- Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία..
Πέραν αυτών η εταιρία μέσω της συμφωνία δεσμεύεται για επένδυση 100 εκ Ευρώ με ισόποση οικονομική στήριξη της θυγατρικής της στην Ελλάδα που απασχολούσε το 2012 περισσότερους από 600 εργαζομένους. Σήμερα όμως στην εταιρία με βάση και καταγγελίες του σωματείου λιγότερα από 300 άτομα ενώ η χρηματοδοτική στήριξη της εταιρίας από τη μητρική είναι άγνωστο αν δόθηκε το 2012 όπως προβλέπει η συμφωνία και είχε ανακοινώσει τότε το ΥΠΟΙΚ.
Επίσης η Siemens με βάση σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ θα έφτιαχνε νέο εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα επενδύοντας ποσό άνω των 60.000.000 ευρώ, και θα δημιουργούσε 700 θέσεις εργασίας. Βέβαια στη συμφωνία αυτή που έχει κυρωθεί από τη Βουλή και στην οποία κατέληξε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και την υπέγραψε ο κ. Στουρνάρας δεν είναι ξεκάθαρο ότι προκύπτει ακριβώς αυτή η υποχρέωση για τους γερμανούς.
Την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Siemens συνεχίζει να δημιουργεί ερωτήματα για τις πρακτικές της ειδικά μετά το κρούσμα στο νοσοκομείο Τρικάλων όπου η Siemens κέρδισε την προμήθεια ψηφιακού στεφανιογράφου έναντι 513.000 ευρώ αλλά ο διοικητής του νοσοκομείου πληροφορήθηκε ότι η Siemens έδωσε τον ψηφιακό στεφανιογράφο στο νοσοκομείο Βέροιας έναντι 367.000 ευρώ και στο νοσοκομείο Ρόδου έναντι 359.000 ευρώ! Ο διοικητής δεν πήρε εξήγηση από τη Siemens με αποτέλεσμα να παγώσει το διαγωνισμό χωρίς μάλιστα να υπάρχει ενημέρωση αν κινήθηκαν νομικές διαδικασίες. Σημειωτέον ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων απομακρύνθηκε από τη θέση του με τις τελευταίες αλλαγές που έγιναν στις διοικήσεις νοσοκομείων.
Ταυτόχρονα προ ολίγων μηνών ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε «συλλάβει» υπάλληλο του ΥΠΑΝ ο οποίος συνέτασσε μελέτες για έργα δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης των Δήμων που αφορούσαν τον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και διαχειριζόταν την τελευταία δεκαετία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ. Μάλιστα τότε είχε γίνει γνωστό πως ο Γενικός Επιθεωρητής διερευνούσε και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος και με εταιρείες που προμήθευαν τα συγκεκριμένα συστήματα, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ανταγωνιστριών ότι αποκλείονταν από τους διαγωνισμούς με έντεχνο τρόπο. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι την πλειοψηφία αυτών των έργων αναλάμβαναν εταιρίες που συνεργάζονταν σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού με τη Siemens και ο εξοπλισμός της Siemens ήταν συμβατός απόλυτα με τις προδιαγραφές υλοποίησης των έργων.
Βέβαια η Siemens στη συμφωνία που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο για να αποφύγει αγωγές έχει δεχτεί να τοποθετηθεί από πλευράς δημοσίου επίτροπος εταιρικής συμμόρφωσης για τρία χρόνια. Ωστόσο από τα μέχρι στιγμής στοιχεία το δημόσιο δεν έχει ανακοινώσει Επίτροπο εταιρικής συμμόρφωσης και είναι απορίας άξιον αν όντως τοποθετήθηκε ποτέ αλλά και ποιος είναι αυτός. Το μόνο γνωστό που έχει γίνει για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι ότι έχει συσταθεί Επιτροπή που θα παρακολουθεί την υλοποίησή της στην οποία μετέχουν ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Επερώτηση της ΔΗΜΑΡ

ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΠΑΣΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ , Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Την 21-01-2014 συναντήθηκε το Σωματείο μας με τον Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο και τον Αντιπρόεδρο της  εταιρίας .
Μας μίλησαν για εξορθολογισμό του κόστους , τη στιγμή που σχεδιάζουν να αγοράσουν ακριβότερο μετάλλευμα και ακατάλληλο λόγω αρσενικού από την Τουρκία.
Μας είπαν θα συνεχίσουν το «νοικοκύρεμα» , ( ενώ αυξάνουν το κόστος ανά τόνο και τις απώλειες της παραγωγής, από 18.500 το έτος 2012 , στους 16.700 τόνους νικελίου το 2013, καθώς και τις ζημιές που ξεπερνούν σε σχέση με το 2012 τα 40.000.000$ .
Οι ζημιές το 2012 ήταν 35.000.000$ , ενώ το 2013 έφτασαν τα 80.000.000$ ) .


Επίσης μας είπαν θα δουν το μισθολογικό κόστος (περικοπές) και θα δώσουν (από πότε άραγε) έμφαση στην υγιεινή και την ασφάλεια .
Προσδοκούν όπως μας είπαν να λύσουν το πρόβλημα του υψηλού κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και να βρουν έναν σοβαρό επενδυτή να επενδύσει στην εταιρία , να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και η ΛΑΡΚΟ να αποκρατικοποιηθεί ενιαία .
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
Είναι πλέον κατανοητό από όλους ότι η Διοίκηση δίνει ψεύτικες ελπίδες , δίνει παροχές (προαγωγές χωρίς αυξήσεις) , για να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση και να διασπάσουν τους εργαζόμενους.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη Διοίκηση που επιχειρεί να περικόψει το εργατικό κόστος.
Να ξεπουλήσει τη ΛΑΡΚΟ μέσω ΥΠΕΚΑ διαχωρίζοντας την σε καλή και κακή.
Στην κακή ΛΑΡΚΟ εντάσσουν και τους εργαζόμενους μαζί με τα χρέη.
Δηλαδή είναι έτοιμοι να πουλήσουν εγκαταστάσεις και υποδομές και ο νέος «επενδυτής» να επαναπροσλάβει όποιους θέλει και αν θέλει , με βασικό μισθό των 586€ , όσο είναι ο βασικός μισθός του ανειδίκευτου εργάτη .
Όσο για τις αποζημιώσεις , αυτό ας το ξεχάσουμε .
Αν υπάρχει τίμημα από τον αγοραστή  , ότι περισσέψει από τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία , θα τα μοιραστούν . Δηλαδή αντί για αποζημιώσεις θα πάρουμε ελεημοσύνη.
Και μέχρι να ολοκληρωθεί το έγκλημα της αποκρατικοποίησης , να τρομάζουμε στην ιδέα ενός ακόμα θανατηφόρου ατυχήματος.
Για μας πρώτη προτεραιότητα είναι η υγιεινή και η ασφάλειά μας . Τα παιδιά μας , μας περιμένουν να γυρίσουμε από τη δουλειά στο σπίτι.
Η υγεία είναι ανθρώπινη αξία και δεν είναι ανταλλάξιμη αξία , δεν είναι ανανεώσιμη πηγή.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ , ΜΕ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ – ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ –ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. Λόγω της ιδιαιτερότητας της ΛΑΡΚΟ, ζητάμε να γίνει συνάντηση του Σωματείου με τον Υπουργό Υγείας .

• Όσο για το ΠΟΡΙΣΜΑ του ατυχήματος , καλό θα είναι να σταματήσουν οι ανακοινώσεις και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.
• Ο συνάδελφος από την παράταξή μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΣ που μετείχε στην Επιτροπή δεν υπέγραψε κανένα πόρισμα της εταιρίας και κατέθεσε το δικό του.
• ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

Όσο για τις προαγωγές που πήραν οι συνδικαλιστές ενόψει κρίσεως και ενόψει της αποκρατικοποίησης , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ – ΜΠΡΑΒΟ!
Μόνο στη ΛΑΡΚΟ γίνονται αυτά!!
– Οι εργαζόμενοι βγάλτε τα συμπεράσματά σας……

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της Διοίκησης ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

Κύριοι της Διοίκησης και της Διεύθυνσης :
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ , Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ



ΠΑΣΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ (Σ.Ε.Λ.)


ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr/

Άλμα 10% για το φυσικό αέριο, ανέκαμψε το αργό


Ανοδικά κινήθηκε την Τρίτη το αργό, ενώ το φυσικό αέριο σημείωσε άλμα σχεδόν 10% εν μέσω εκτιμήσεων ότι οι σφοδρές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά της Αμερικής θα οδηγήσουν σε περαιτέρω υποχώρηση των αποθεμάτων.

Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 47 cents ή 9,6% τερματίζοντας στα 5,375 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Η εκτίναξη της τιμής ακολουθεί τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις.

Η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες πλήττοντας τις μεσοδυτικές και βορειοανατολικές πολιτείες αυτή την εβδομάδα. Οι ακραίες θερμοκρασίες του Ιανουαρίου οδήγησαν τη ζήτηση φυσικού αερίου σε ιστορικά υψηλά.

Στο μεταξύ το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 76 cents ή 0,8% σκαρφαλώνοντας στα 97,19 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Έκθεση - κόλαφος: Πώς η τρόικα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα


Την άποψη πως η τρόικα παραβιάζει στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διατυπώνει στην έκθεσή του που συνέταξε με εντολή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου (αυστριακό Εργατικό Κέντρο) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και η οποία δημοσιεύθηκε στη Βιέννη, ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστημίου της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού "Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ", Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο.
Ορισμένοι όροι που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στην Ελλάδα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθώς η Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, παραβιάζουν και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη γνωμοδότηση.
Ο Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, σημειώνοντας πως οι δύο κοινοτικοί θεσμοί (ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) που εκπροσωπούνται στην τρόικα δεσμεύονται από την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, κατακρίνει έντονα την τρόικα για τα μέτρα λιτότητας που διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η τρόικα έχει απαιτήσει δυσανάλογες παρεμβάσεις στο εργατικό δίκαιο και στο κοινωνικό σύστημα της Ελλάδας.
Η τρόικα, αναφέρει, με την επιβολή μειώσεων στους μισθούς παραβίασε το θεμελιώδες δικαίωμα ελεύθερης διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ενώ με την επιβολή διαφόρων άλλων δεσμεύσεων στην Ελλάδα παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα για εργασία, στέγη, κοινωνική ασφάλεια και ιδιοκτησία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μείωση κατώτατων μισθών, η μετάθεση των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, οι περικοπές στο σύστημα υγείας ή ο περιορισμός της επιδότησης στην κατασκευή στέγης, ως παρεμβάσεις δεν καλύπτονται από το Δίκαιο της ΕΕ και εκτός τούτου δεν υπήρξε επαρκής εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο καθηγητής Φίσερ-Λεσκάνο εκτιμά πως θα μπορούσαν να είχαν επιτυχία προσφυγές που θα γίνονταν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τόσο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και για παραβίαση αρμοδιοτήτων συλλογικών οργάνων, ιδιαίτερα μάλιστα εάν οι καταγγελίες γίνονταν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επίσης, αναφέρει πως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσαν να γίνουν προσφυγές και «κατά ενεργειών κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας». Το Διεθνές Δικαστήριο, τονίζει, θα μπορούσε να ασχοληθεί με τα ζητήματα ως προς τη συμβατότητα με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν προσφυγές κατά μεμονωμένων κρατών στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

ΠΗΓΗ:news247.gr/

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Ιστοσελίδα: www.ase-ote.gr   E Mail: aseote@yahoo.gr

Στείλτε προκατασκευασμένα σπίτια
στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.


   Κύριοι Διευθύνοντες του ΟΤΕ και της Deutsche Telekom.

   Ο δημόσιος ΟΤΕ σε όλες της φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πλημύρες, πυρκαγιές, που δοκιμάζεται το κοινωνικό σύνολο, πρωτοστατούσε όχι μόνο στην αποκατάσταση των δικτύων του αλλά και στην ουσιαστική κοινωνική βοήθεια προς τους πληγέντες.
   Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις πρώτα εμφανιζόταν ο ΟΤΕ και μετά οι άλλες κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.
   Αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται τουλάχιστον μέχρι σήμερα με τον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ στην περίπτωση της Κεφαλονιάς.
   Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που μοχθούμε καθημερινά και παράγουμε τεράστια κέρδη για την Deutsche Telekom απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική βοήθεια για τους δοκιμαζόμενους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
   Το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΤΕ δεν αναδεικνύεται με χορηγίες σε εκδηλώσεις Life Style και σε σαπουνόπερες, ούτε με τις αθρόες διαφημίσεις που προβάλλονται επί των ημερών σας από την διαχρονική Διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας του ΟΤΕ αλλά με την έμπρακτη βοήθεια όπως στην προαναφερόμενη περίπτωση.
   Σας θυμίζουμε ότι στους σεισμούς της Καλαμάτας π.χ  η συνεισφορά του ΟΤΕ ήταν σημαντική, όπως και των εργαζομένων, που έστειλαν 100 προκατασκευασμένα σπίτια και στέγασαν 100 οικογένειες.
   Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να διεκδικήσει ένα μέρος από τα λεφτά των εργαζομένων που χάρισε στη διοίκηση με την επαίσχυντη ΣΣΕ του 2011 για να συμβάλουμε με παρόμοιο τρόπο και στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς.
   Περιμένουμε άμεσες και έμπρακτες ενέργειες τόσο προς τους πολίτες όσο και προς τους συναδέλφους της Κεφαλονιάς που έχουν πληγεί από τον εγκέλαδο.
   Άλλωστε λεφτά υπάρχουν!
   Τα κέρδη του ΟΤΕ για μόνο το τελευταίο 9μηνο, όπως ανακοινώσατε, είναι 476 εκ. ευρώ!
   Πολλά εκατομμύρια σπαταλούνται σε διαφημίσεις και χορηγίες όπως προαναφέραμε στηρίζοντας τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
   Να περικοπούν όπως και τα τεράστια μπόνους και τα επιδόματα θέσης προς τα διευθυντικά στελέχη και να δοθούν στους πληγέντες.
   Αυτή είναι η καλύτερη διαφήμιση και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο που επιμένει να εμπιστεύεται και να στηρίζει τον ΟΤΕ.
Αθήνα: 04-02-2014

ΑΣΕ