Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !...


Την ψήφο του μπορεί να τη δώσει ο καθένας όπου κρίνει σκόπιμο. Αυτό είναι και το μεγαλείο της Δημοκρατίας. Η ελευθερία του να επιλέγεις, δίχως υπαγόρευση και δίχως καταναγκασμό.

Όμως, όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται εν όψει του β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με αντικείμενο τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ευτελίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα υπερεθνικιστικό, ακροδεξιό μόρφωμα, το οποίο ελάχιστο σεβασμό τρέφει στους δημοκρατικούς θεσμούς. Είναι ένα κόμμα του οποίου η μισή ηγεσία είναι προφυλακισμένη και υπόδικη, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες από τον μισό ποινικό κώδικα. Έτσι, λοιπόν, όταν οποιοδήποτε κόμμα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, είτε, πρότινος, από τα υπόγεια του Μαξίμου, είτε, πλέον, από την Αριστερά, επιχειρεί να αλιεύσει τους ψηφοφόρους αυτού του ακραίου και βίαιου μορφώματος, ελάχιστη υπηρεσία προσφέρει στους δημοκρατικούς θεσμούς του τόπου. Το μόνο που καταφέρνει είναι να απενοχοποιεί την ψήφο που δόθηκε στη Χρυσή Αυγή κατά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ή σε οποιαδήποτε άλλη εκλογική αναμέτρηση.

Συνιστά επιχείρημα ότι όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι απαραίτητα νεοναζιστές, και ότι πλέον μπορούμε να τους ζητήσουμε να διοχετεύσουν τις λεγόμενες «αντιμνημονιακές» τους διαθέσεις ή απόψεις μέσω ενός επίσης αντιμνημονιακού, πλην αριστερού σχήματος ; Συνιστά λόγο ικανό και αρκετό για ένα κόμμα που λυσσαλέα αντιστέκεται σε όσα πρεσβεύει η ακροδεξιά να επιχειρεί τη νομιμοποίηση της προσπάθειας αλίευσης ψήφων μέσω του τρόπου αυτού ; Προφανώς όχι.

Συνιστά όμως άκρατο κυνισμό και ψηφοθηρία του αίσχιστου είδους. Τόσο απλά. Είναι πολύ απλά αδιανόητο μια παράταξη που έχει τόσο υποφέρει από δεκαετίες διώξεων, φυλακίσεων και εκτοπίσεων να προσβλέπει σήμερα, ή τουλάχιστον να εμφανίζεται ότι προσβλέπει, στην ακροδεξιά ψήφο…

Τι θα γίνει αυτή η ψήφος ; Ας κάνει ό,τι θέλει και ας γίνει ό,τι θέλει. Τούτο όφειλε να μην είναι καν θέμα για ένα αριστερό κόμμα ή για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα. Στη Δημοκρατία ο καθένας ρίχνει την ψήφο του και μετά αντιμετωπίζει τα επίχειρα των επιλογών του. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά με το συγκεκριμένο πολίτευμα και εκεί έγκειται η αξία του. Δεν υπάρχουν «παραπλανημένοι ψηφοφόροι». Ουδείς δικαιούται σήμερα να υποστηρίξει ότι «δεν γνώριζε» ή ότι «παραπλανήθηκε»…


Δεν αντιλαμβάνονται όσοι επιχειρούν να αλιεύσουν την ακροδεξιά ψήφο ότι έτσι επικροτούν και νομιμοποιούν πολιτικά τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών; Δεν αντιλαμβάνονται ότι δημιουργούν ένα κακό, ένα κάκιστο, προηγούμενο για τα πολιτικά πράγματα του τόπου ;

Ας μην γελιόμαστε. Όσο μένος ή μίσος κι αν τρέφει κανείς κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε σε αυτόν τον τόπο στη διάρκεια των ετών του μνημονίου, δεν δικαιολογείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο να ενισχύει την πορεία, τις μεθόδους και την ιδεολογία μορφωμάτων όπως η Χρυσή Αυγή.

Τις απόψεις αυτές τις έζησε ο τόπος μας και του κόστισαν ακριβά. Τις έζησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Κατοχή από τους ναζιστές και τις ξανάζησε στη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας των συνταγματαρχών. Στερήθηκε την ελευθερία του, την κυριαρχία του, την αξιοπρέπειά του και θρήνησε χιλιάδες θύματα.

Μπορεί ένα τμήμα της Αριστεράς να προσδοκά σήμερα την αναρρίχησή του στην εξουσία, όμως είναι αδιανόητο στην προσπάθειά του αυτή να ποδοπατήσει ιερά και όσια. Έλεος πια, κι ας κάνουν, όσοι ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή, ό,τι τους φωτίσει η κούτρα τους…

Ν. Γ. Δρόσος

ΠΗΓΗ: http://logoplokies.blogspot.gr/

Βελτίωση για τo Q1 των ΕΛΠΕ και Motor Oil προβλέπει η IBG


Βελτιωμένες εκτιμά ότι θα είναι οι οικονομικές επιδόσεις του α’ τριμήνου 2014 των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil, η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας (IBG), σημειώνοντας ωστόσο πως θα παραμείνουν αδύναμες.
Ειδικότερα, για τα ΕΛΠΕ προβλέπει ότι οι ζημιές θα περιοριστούν στα 36,1 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο έναντι 78 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2013 (τα «clean» καθαρά έσοδα εκτιμώνται στα -31,1 εκατ. ευρώ από -21 εκατ. ευρώ), με τα EBITDA να διαμορφώνονται σε 46,9 εκατ. ευρώ από -12 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Όπως επισημαίνει η IBG, παρά το αδύναμο ξεκίνημα, αναμένει η εταιρεία να δείξει βελτιωμένες επιδόσεις στο υπόλοιπο του έτους. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενοι περιορισμοί στην προμήθεια στην περιοχή, η αργή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι αυξανόμενες αμερικανικές εξαγωγές, υποδηλώνουν πως υπάρχει ουσιαστικό πτωτικό ρίσκο στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της IBG.
Η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 8,10 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση «hold» για τα ΕΛΠΕ.
Σε ξεχωριστή της έκθεση, η IBG προβλέπει πως η Motor Oil θα εμφανίσει καθαρές ζημιές 4,6 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,1 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (τα "clean" καθαρά έσοδα θα υποχωρήσουν στα 0,5 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ), ενώ τα EBITDA προβλέπεται ότι θα είναι μειωμένα κατά 22% στα 35,8 εκατ. ευρώ.
Όπως σχολιάζει η Επενδυτική Τράπεζα, αν και αναμένει βελτιωμένες επιδόσεις στο υπόλοιπο του 2014, ωστόσο «βλέπει» πτωτικό ρίσκο στις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις της λόγω των μέτριων προοπτικών για τα middle distillate cracks και των καθυστερήσεων στον περιορισμό των εμποδίων στις προμήθειες από Λιβύη, Ιράκ και Ιράν.
Σημειώνεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα των ΕΛΠΕ θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, στις 27 Μαΐου και της Motor Oil στις 28 Μαΐου.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κώστας Ηλιάκης Κάρπαθος 23-05-06 by kelly

Κύπρος: Στον αέρα η ασφάλεια της ΑΟΖ - Πρόβλημα με την απόκτηση 5 ταχύπλοων περιπολικών ακάτων


Χωρίς επιτήρηση με σύγχρονα θαλάσσια σκάφη μένει η κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με αναφορές του "Φιλελεύθερου", αφού όλα δείχνουν πως ύστερα από την ακύρωση του διαγωνισμού για κατασκευή και προμήθεια 4 ταχύπλοων περιπολικών σκαφών της Αστυνομίας, τον ίδιο δρόμο φαίνεται να ακολουθεί και η προσφορά για την προμήθεια 5 ταχύπλοων περιπολικών ακάτων.
Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή των 5 σκαφών εκτιμήθηκε στα €12,5 εκατ. και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων από τα ταμεία της ΕΕ. Ήδη, κατόπιν προσφυγής προσφοροδότη, η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών αποφάσισε τη λήψη προσωρινών μέτρων για αναστολή της διαδικασίας.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη για τις ακάτους, ενώ η τελεσίδικη απόφαση της Αρχής για τα τέσσερα ταχύπλοα ελήφθη κατά πλειοψηφία. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η συνήθης πρακτική είναι να εγκρίνονται οι αιτήσεις για έκδοση προσωρινών μέτρων μέχρι να εκδοθεί τελική απόφαση.
Με βάση τους όρους των προσφορών, για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς έπρεπε να έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών σε συναφείς συμβάσεις, για τα τρία τελευταία οικονομικά έτη, τουλάχιστον ίσο με €5 εκατ. Παράλληλα, τα τελευταία τρία χρόνια πρέπει να ήταν δρώσα και οικονομικά εύρωστη επιχειρηματική μονάδα, σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και τις εκθέσεις των ελεγκτών που τις συνοδεύουν. Πρέπει επίσης να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς κατά τα τελευταία τρία έτη, τουλάχιστον δύο σκάφη παρομοίου τύπου και μεγέθους ή και μεγαλύτερα και με ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 50%.
Σημειώνεται, ότι στην ακύρωση της απόφασης για τα τέσσερα ταχύπλοα, η πλειοψηφία της Αναθεωρητικής Αρχής υπέδειξε, ότι τα μεταλλικά σκάφη 14 - 34 μέτρων (που κατασκεύαζε η εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά) δεν είναι παρόμοιου τύπου με τα ζητούμενα ημιφουσκωτά 9 μέτρων.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΤΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τελειώνει το πανηγύρι της τηλεοπτικής αηδίας με τις «διακαναλικές» ομιλίες και συνεντεύξεις των «σωτήρων» της χώρας αλλά και της Ευρώπης.

Κυριακή κοντή γιορτή που λέει και ο λαός.

Μπουχτίσαμε πια να βλέπουμε στα κανάλια εκτός από τα τούρκικα σήριαλ, και ένα σωρό «αρχηγούς» που ούτε η μάνα τους τους ξέρει.

Κόμματα και «αποκόμματα» ένα σωρό, και χορός εκατομμυρίων σε τηλεοπτικούς χρόνους και σε χαρτουρα, διαφημιστικά και ψηφοδέλτια, σε εποχές που το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πεινά.

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι σε αυτή τη χώρα είναι περισσότερα και από τους ψηφοφόρους.


Είδαμε όλο αυτό το διάστημα, πολλούς και διαφόρους να φιγουράρουν στις τηλεοράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ακούσαμε, και διαβάσαμε, ένα σωρό ΜΠΟΥΡΔΕΣ για το πώς θα μας σώσουν ΟΛΟΙ αυτοί, έτσι και τους εκλέξουμε, στέλνοντας τους σε Δήμους, Περιφέρειες, και Ευρωβουλή.

«Όψιμοι» σωτήρες, που μυρίστηκαν ψητό από το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα, αυτό του πολιτικού.

Ανοίγαμε την τηλεόραση να δούμε καμιά «επανάληψη» να περάσει λίγο η ώρα, και πέφταμε πάνω σε πολιτικούς.

Ρε παιδια, έχετε συνειδητοποιήσει ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΣΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ, κατεβαίνουν στις εκλογές;

Τι γίνεται μωρέ σε αυτή τη χώρα;

Έχουμε τόσους πολλούς «άξιους» πολιτικούς, και βρισκόμαστε σε αυτό το χάλι;

Και δεν μιλώ για ορισμένους που ξέχασαν να πεθάνουν, και συνεχίζουν να ασχολούνται με την πολιτική.

Δε μιλώ για τη χαρά του «αλσχαιμερ», κάτι εβδομηντάρηδες «προοδευτικούς», που κάνουν «προτάσεις» το 2014 με τα μυαλά και τα δεδομένα του 1950!

Δεν είναι να καταπιαστεί κανείς με τα «γερόντια» που οι πισινοί τους είναι «βιδωμένοι με στριφονια» στα έδρανα και τις καρέκλες της βουλής και των κομμάτων.

Μιλώ για ΟΛΟΥΣ εκείνους, που ήρθαν από το πουθενά, και διεκδικούν την ψήφο μας.

Μπουχτίσαμε πια από σωτήρες σ αυτή τη χώρα, βαρεθήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε «προγράμματα», μα πάνω απ’ όλα, βαρεθήκαμε να μας βάζει ο κάθε πολιτικός σε διλλήματα.

Βαρεθήκαμε να μας εκβιάζουν άμεσα και έμμεσα ΟΛΟΙ εκείνοι που ευθύνονται για την καταστροφή μας, για το ξεπούλημα της χώρας, για τις 6000 και πλέον αυτοκτονίες των συμπατριωτών μας.

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ για όλο αυτό το εκλογικό πανηγύρι;

Γιατί τα εκατομμύρια που πέφτουν κάθε φορά στις εκλογές, ΔΕΝ βγαίνουν από τα ταμεία των κομμάτων, αλλά από τις τσέπες τις δικες μας.

Τα ταμεία των κομμάτων είναι καταχρεωμένα.

Εμπρός να τελειώνουμε.

Πάμε να ψηφίσουμε, να «καθαρίσει η μπουγάδα».

ΟΛΟΙ θα πάμε να ψηφίσουμε, και να βγάλουμε την ΟΡΓΗ μας στην κάλπη.

Δε πρέπει να λείψει ΚΑΝΕΙΣ.

Η «αποχή», εκλέγει δεινά για τον τόπο, και όσο κι αν μας έχουν σπάσει τα νεύρα, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε.

Να στείλουμε στα τσακιδια, στο γέρο διάολο τους καταστροφείς μας, τους «αγωνιστές της καρέκλας και της πάρτης», τους ψεύτες και όλα γενικά τα λαμόγια.

Όλο αυτό το διάστημα μας σπάσατε τα νεύρα με το να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και να επιχειρείτε να μας κάνετε πλύση εγκεφάλου.

ΗΡΘΕ η ώρα να σας τιμωρήσουμε.

Βασίλης Τσούγκαρης


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Προσοχή να μη σκοντάψετε στη μύτη του Σαμαρά και πέσετε πάνω στην Ανάπτυξη!


Ο Σαμαράς παρουσίασε στις 20/5 το "Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο - Ελλάδα 2021" και, όπως έλεγε η Φρειδερίκη το 1955, "η χώρα αισθάνθηκε σα να ήπιε σαμπάνια". Πρώτη φορά που ο Σαμαράς ήταν τόσο γαλαντόμος και οι θέσεις εργασίας έτρεχαν απ' τα μπατζάκια του. Πάρτε 550.000 θέσεις εργασίας σε 5 χρόνια! Τι, δεν σας φτάνουν; Πάρτε 770.000 θέσεις εργασίας σε επτά χρόνια! Τζάμπα είναι! Εκλογές έχουμε, "άρτον" δεν μπορούμε να σας εξασφαλίσουμε, τα "θεάματα" θα σας τα δώσουμε στις 12 Ιουνίου με το Μουντιάλ, τι μένει; Ένας καταιγισμός υποσχέσεων! Ο κόσμος θέλει ν' ακούει ευχάριστα πράγματα, δεν θέλει δυσάρεστα μαντάτα κι ο Σαμαράς "έδωσε ρέστα"!

Τι "κοσμογονικές αλλαγές" έβλεπε μπροστά του ο Σαμαράς, τι "πρώτη η Ελλάδα το 2012, το 2013, το 2014", όχι σε ανταγωνιστικότητα βέβαια, αλλά σε "μεταρρυθμίσεις" που ΘΑ φέρουν ανταγωνιστικότητα. Κι όλα αυτά "χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία" είπε, αλλά, μετά μάλλον είδε στον καθρέφτη τη μύτη του να μεγαλώνει, θυμήθηκε ότι ...
οι διεθνείς οίκοι είχαν κατατάξει τη χώρα σε καθεστώς χρεοκοπίας κι άλλαξε τροπάριο: θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές! Όπως είχε κάνει κι ο Μητσοτάκης με τον Παλαιοκρασσά και το Μάνο το 1990-93 κι οδήγησαν τη χώρα στην παρ' ολίγον χρεοκοπία! Ιδεοληψίες κι ασκήσεις επί χάρτου με τα δικά μας τα λεφτά!.

Τώρα λοιπόν "έρχεται η Ανάπτυξη"! Ποιος ακριβώς θα την κάνει την ανάπτυξη, όταν οι τράπεζες -με τις συνεχείς ανακεφαλαιοποιήσεις- μαζεύουν απ' την αγορά την όποια ρευστότητα υπάρχει, όταν τα εισοδήματα και οι καταθέσεις μειώνονται, όταν η αγορά αγωνιά κάθε πρωί για το πώς κοιμήθηκε το βράδυ ο Θεοχάρης, όταν οι νέοι μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, αυτό φυσικά δεν μας το είπε ο Σαμαράς. Ούτε και μας είπε ότι κι ο Παπακωνσταντίνου, το 2011, μας έδειχνε τα διαγράμματα της ανάπτυξης, που ερχόταν παντού στην Ευρώπη και με μια μικρή μόνο "χρονική μετατόπιση" και στην Ελλάδα.

"Η ανάπτυξη απαιτεί σχεδιασμό", είπε κι έφερε τρία παραδείγματα:
1. "Η ανταγωνιστικότητα εξασφαλίζεται, μεταξύ άλλων και από το κόστος ενέργειας. Αλλά επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας κάνουν χρόνια για να αποδώσουν. Για να έχεις, λοιπόν, ανταγωνιστική ενέργεια, μετά από δέκα, είκοσι χρόνια, πρέπει να δούμε μπροστά από τώρα και να κάνουμε μεγάλες επιλογές από σήμερα!" Πάνω εκεί ένας γδούπος ακούστηκε στη αίθουσα: ήταν ο Μανιάτης, που λιποθύμησε συγκινημένος, αφού ο πρωθυπουργός αναγνώριζε επιτέλους το μεγάλο έργο του, να γεμίσει τη χώρα αιολικά και να την αφήσει χωρίς ρεύμα, να κάνει το ρεύμα πανάκριβο για τη βιομηχανία και να βάλει τους πολίτες να καίνε καυσόξυλα για να ζεσταθούν.

2. "Ένα άλλο παράδειγμα είναι το νερό: Η Ελλάδα συνολικά πολύ καλής ποιότητας και άφθονο νερό: Όμως σε άλλες περιοχές το σπαταλάμε και πάει χαμένο. Άλλες περιοχές δεν έχουν επάρκεια νερού, κι αυτό αποτελεί τροχοπέδη για την Ανάπτυξή τους. Και άλλες περιοχές προχωρούν σε υπέρ-άντληση νερού, από πηγάδια εκατοντάδων μέτρων πια σε βάθος, που δημιουργούν και πολύ σοβαρά οικολογικά προβλήματα. Για να γίνει η σωστή διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων, χρειάζονται υποδομές, κανάλια, αρδευτικά έργα, βιολογικοί καθαρισμοί και έντονος ρυθμιστικός ρόλος του κράτους. Με ορίζοντα δεκαετιών μπροστά. Διαφορετικά η χώρα θα χάνει έδαφος συνεχώς." Εδώ ήταν που πετάχτηκε ο Μιχελάκης και, διακόπτοντας το Σαμαρά, είπε "ε, μα γι' αυτό κι εμείς δεν αφήσαμε να γίνει το δημοψήφισμα για το νερό στη Θεσσαλονίκη. Αν δεν πάρει η GDF με τον Ελλάκτορα το νερό στη Θεσσαλονίκη, πώς θα γίνει η ανάπτυξη; Η GDF θα είναι το νέο κράτος εν κράτει μας".

3. "Τα δίκτυα μεταφορών είναι ένα άλλο παράδειγμα – οδικά και σιδηροδρομικά. Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει πολύ σημαντικά και ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα..." Γι' αυτό κι ο Σαμαράς περνάει κάθε γωνιά της Ελλάδας στο ΤΑΙΠΕΔ και θα βλέπουμε τις παραλίες με τα κιάλια...

Και ρώτησε ακόμα ο Σαμαράς :
"Γιατί η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να έχει μια ΝΟΚΙΑ, όπως η Φινλανδία;
Γιατί η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να έχει την πρωτοπορία στις Ανανεώσιμες πηγές που έχει η Δανία; Γιατί δεν θα μπορούσε, να έχει την κτηνοτροφική παραγωγή της Δανίας ή και ακόμα της Ολλανδίας; Και τη μεταποίησή της…
Γιατί η Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να έχει κι αυτή ορισμένους βιομηχανικούς κλάδους που έχει η Σουηδία και η Ολλανδία;
Δεν θα μπορούσε να έχει τις υπηρεσίες της Ιρλανδίας, ή τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων του Ισραήλ ή και την αμυντική ακόμα βιομηχανία που έχει σήμερα το Ισραήλ;"

Ε, λοιπόν, Σαμαρά, σου έχουμε νέα: ΔΕΝ είσαι Παρθενογεννημένος, ούτε εσύ ούτε το κόμμα σου! 

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να έχει μια ΝΟΚΙΑ σαν τη Φινλανδία, επειδή οι διάφορες ΝΟΚΙΑ σε όλο τον πλανήτη χρειάζονται επιστήμονες κι εσύ, με το κόμμα σου, διώχνεις χρόνια τώρα τους επιστήμονες απ' την Ελλάδα. Οι Έλληνες επιστήμονες ξενιτεύονται και διαπρέπουν παντού επειδή εκεί βρίσκουν χώρο να δουλέψουν και δεν τους ρωτάει κανείς τι ψηφίζουν ή σε ποια κλίκα ανήκουν. Τα κόμματα, που κυβερνήσατε την Ελλάδα στη μεταπολίτευση, έχετε πια καταντήσει η φωλιά της κάθε μετριότητας, η ηθική χρεοκοπία προηγήθηκε της οικονομικής και το βόλεμα των δικών σας παιδιών έχει γίνει η υπέρτατη αξία σας.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ η "Δανία του Νότου" επειδή η γεωγραφική της θέση είναι διαφορετική και οι υποδομές της είναι διαφορετικές. Τα είπαμε άλλωστε αναλυτικά. Και κυρίως επειδή η Ελλάδα είναι σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ τη Δανία στην κλίμακα της διαφθοράς των πολιτικών.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ τους βιομηχανικούς κλάδους της Σουηδίας και της Ολλανδίας, επειδή δεν έχει τη φθηνή ενέργεια που έχουν αυτές οι χώρες, επειδή δεν ασκήσατε ποτέ βιομηχανική πολιτική, επειδή ακόμα και τις βιομηχανίες που υπήρχαν κάποτε τις φορτώσατε ατελείωτες ρουσφετολογικές προσλήψεις και βάλατε να τις διοικούν τα δικά σας παιδιά, μέχρι να τις κλείσετε στο τέλος.

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να έχει ποτέ την αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ -και πολλών άλλων χωρών- επειδή, τότε, το πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε τη χώρα, δεν θα μπορούσατε να βάζετε "το χέρι στο μέλι" των συμβολαίων.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πάει ποτέ μπροστά όσο την κυβερνούν αυτοί που, ακόμα και μετά τη χρεοκοπία της χώρας, δεν μιλούν καν για τη μόνη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος, την απαλλαγή του δημόσιου τομέα απ' την κομματοκρατία και τη θέσπιση της αξιοκρατίας. Ένα ΑΣΕΠ πήγε να γίνει κάποια στιγμή και τρέξατε να βάλετε και συνέντευξη, μη τυχόν και δεν φροντίσετε τα δικά σας παιδιά.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πάει ποτέ μπροστά όσο την κυβερνούν αυτοί που τρέχουν να ξεπουλήσουν τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ, αλλά, την ίδια ώρα, κρατούν εσκεμμένα κλειστό 14 χρόνια το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, που ήταν 70 χρόνια ιδιωτικό, προτιμούν να εισάγουν λιγνίτη και να βυθίζουν το λαό της Φλώρινας στην ανεργία.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πάει ποτέ μπροστά όσο την κυβερνούν αυτοί που κοροϊδεύουν ασύστολα, τάζοντας "λαγούς με πετραχήλια", την ίδια ώρα που έδεσαν τη χώρα όμηρο στα χέρια των δανειστών, μετατρέποντας τα ομόλογα απ' το Ελληνικό στο Αγγλικό Δίκαιο. Τα νέα μέτρα έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές και θα κρατήσουν άλλα 70 χρόνια. Και φυσικά μέσα στο κατακαλόκαιρο, στα θερινά τμήματα της Βουλής, θα μας λέτε ότι μετά την απομάκρυνση απ' την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται ... 

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ελλάδα κι όχι για την Ευρώπη, ψηφίζουμε για την τσέπη μας, ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Συμμετέχουμε στις εκλογές και δεν ρίχνουμε άκυρο ή λευκό, ρίχνουμε έγκυρο ψηφοδέλτιο, που μειώνει τα ποσοστά των χρεοκοπημένων κομμάτων. 

Να τελειώνουμε επιτέλους με το παλιό και βαθιά σάπιο πολιτικό σύστημα, που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης. 

Να χτίσουμε μια Νέα Ελλάδα.


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr