Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ : ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Ο

Ασπρόπυργος: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φυλάσσονται οι 98,040 τόνοι υδράργυρου


Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στις εγκαταστάσεις της αποθηκευτικής εταιρίας στον Ασπρόπυργο, φυλάσσεται υπό αυστηρότατες συνθήκες, ο υδράργυρος που εντοπίστηκε να έχει διακινηθεί παρανόμως από την γερμανική εταιρία διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων DELA GmbH RECYCLING SOLUTIONS.

Πρόκειται για 98,040 τόνους υδραργύρου που θα παραμείνουν υπό ειδικές συνθήκες αποθήκευσης στις εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου, έως ότου οι γερμανικές αρχές βρουν και αναθέσουν σε εξειδικευμένη εταιρία την επανεισαγωγή, όπως ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, του υδράργυρου, στην Γερμανία. Σε ότι αφορά την DELA GmbH RECYCLING SOLUTIONS (την εταιρία που έκανε την παράνομη διακίνηση υδράργυρου) αποτελεί πλέον παρελθόν, αφού οι γερμανικές αρχές της αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας και η διοίκησή της λογοδοτεί στην Γερμανική Δικαιοσύνη.

Έτσι, έως την απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου από την χώρα, ο υδράργυρος θα φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις, του Ασπρόπυργου. Προς τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ειδικές συνθήκες φύλαξης υπό την εποπτεία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και εξειδικευμένων επιστημόνων, που εκπόνησαν ειδικό σχέδιο, με βάση όσα προβλέπει η συνθήκηREACH, για την διαχείριση επικίνδυνων χημικών αποβλήτων. 

Ο υδράργυρος είναι συσκευασμένος σε 114 αεροστεγώς κλεισμένα δοχεία, βάρους 860 κιλών καθαρού υδραργύρου, έκαστο. Κάθε δοχείο έχει προστατευτικό εξωτερικό κάλυμμα, προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν κραδασμοί που μπορεί να επιφέρουν τριχοειδείς ρηγματώσεις στο τοίχωμά τους.

Τα δοχεία είναι τοποθετημένα σε 114 «παλέτες - κλωβούς» (ένα δοχείο ανά παλέτα) «δεμένους» με μεταλλικά «τσέρκια», σχηματίζοντας έναν άθραυστο κύβο, στις διαστάσεις του δοχείου με τον υδράργυρο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ακόμη και να πέσει η «παλέτα – κλωβός» δεν θα σπάσει ούτε θα μετακινηθεί το δοχείο με τον υδράργυρο. Και οι 114 «παλέτες - κλωβοί» φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου δεν υπάρχουν άλλα αποθηκευμένα είδη.

Λόγω, τέλος, της επικινδυνότητας του υδράργυρου και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρξε κάποια διαρροή, εξειδικευμένα συνεργεία διενήργησαν πολλαπλές μετρήσεις ανίχνευσης υδραργύρου όχι μόνον στις εγκαταστάσεις της αποθήκης και στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στους εργαζόμενους, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα. 


ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με τι συνέβη την πρώτη μέρα των μαθημάτων σε σχολείο της Αγγλίας!


Ο φετινός Αύγουστος ήταν ζεστός, αλλά ήδη μπήκαμε στο Σεπτέμβριο με δροσούλα και κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα αποδώσεις εύκολα στη ζέστη που χτυπάει κατακούτελα.

Προχθες ξεκίνησαν τα σχολεία στη Βρετανία και η πρώτη μέρα ήταν λιγάκι διαφορετική σ' ένα σχολείο της Κεντροδυτικής Αγγλίας. Πρόκειται για το σχολείο Coseley, κοντά στο Μπίρμινχαμ, που έχει 960 μαθητές ηλικίας 11-16 ετών. Το σχολείο στην τελευταία επιθεώρηση χαρακτηρίστηκε ότι "Requires Improvement - χρειάζεται βελτίωση" και η διευθύντρια βρήκε αμέσως τη λύση: "βελτίωσε" τη ...στολή των μαθητών, ζητώντας να μη φορούν αθλητικά παπούτσια, αγαπημένα απ' τους έφηβους σ' όλο τον πλανήτη, -τουλάχιστον εκεί που μπορούν να φορούν παπούτσια.
 Η διευθύντρια "ελπίζει ότι η βελτίωση της εμφάνισης θα φέρει ένα αίσθημα υπερηφάνειας στους μαθητές και θα αντανακλά το πολύ υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο του σχολείου".


Τι το διαφορετικό λοιπόν είχε η πρώτη μέρα των μαθημάτων στο Coseley; Σε 100 παιδιά δεν επιτράπηκε η είσοδος, επειδή φορούσαν μαύρα αθλητικά παπούτσια, ακόμα και δερμάτινα, αλλά δεν φορούσαν "μαύρα δερμάτινα παπούτσια", όπως έλεγε το sms που έστειλε το σχολείο στους γονείς των παιδιών!

Η βελτίωση λοιπόν που ζήτησε η Επιθεώρηση στο "πολύ υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο του σχολείου" ξεκίνησε με τους "καλύτερους οιωνούς" για μια αποδοτική σχολική χρονιά. 

Ήδη ο Βρετανικός τύπος βουίζει και το σχολείο έγινε παγκοσμίως διάσημο, αλλά όχι για το "πολύ υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο". Κάνοντας μια αναζήτηση για "Coseley school shoes" θα δείτε καταιγισμό δημοσιευμάτων και με σχόλια όχι ιδιαίτερα κολακευτικά για τη διευθύντρια, μαζί με πολλές φωτογραφίες των παιδιών να κρατούν τα παπούτσια, που το σχολείο τους τα έδωσε κυριολεκτικά "στο χέρι".

Το σχολείο έχει δικό του δικτυακό τόπο, όπου ωστόσο δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο περιστατικό. Ωστόσο υπήρχε και συνέχεια, αφού τη 2η μέρα δεν επιτράπηκε η είσοδος σε 50 μαθητές (οι υπόλοιποι προφανώς "συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις").


Το σχολείο ακόμα και σήμερα, στην περιγραφή της στολής που πρέπει να φέρουν οι μαθητές, αγόρια και κορίτσια, αναφέρει "Plain black shoes - απλά μαύρα παπούτσια" και ο όρος "plain - απλά" προφανώς, κατά το σχολείο, δεν καλύπτει τα αθλητικά, αλλά και πουθενά δεν αναφέρει το "δερμάτινα".

Όταν η διεύθυνση δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ότι το σχολείο "χρειάζεται βελτίωση" και διώχνει τα παιδιά για τα παπούτσια, μάλλον όλοι αντιλαμβάνονται ποιο είναι το αμέσως επόμενο πράγμα που θα "βελτιωθεί": η διεύθυνση, τι άλλο;

Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα, που ανοίγουν τα σχολεία στην Ελλάδα, δεν θα έχουμε παρόμοιους "υπερβάλλοντες ζήλους". Κάποιοι διαβάζοντας τα πιο πάνω ίσως αναπολήσουν την εποχή του μαθητικού πηλίκιου και της ποδιάς ή του κουρέματος με την "ψιλή", αλλά καλό είναι να κοιτούμε και το ημερολόγιο, είμαστε στον 21ο αιώνα, όχι στα μισά του 20ού, μας ενδιαφέρει η ουσία της μαθησιακής διαδικασίας κι όχι ο τύπος.


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Πώς τα "κόκκινα δάνεια" επιχειρήσεων έγιναν ...καταθέσεις πλούσιων επιχειρηματιών στο εξωτερικό!

Πώς τα "κόκκινα δάνεια" επιχειρήσεων έγιναν ...καταθέσεις πλούσιων επιχειρηματιών στο εξωτερικό!
Ισχυρές υπόνοιες ότι τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων έγιναν καταθέσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς  επιχειρηματιών στο εξωτερικό έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών καθώς πληθαίνει το παράδοξο φαινόμενο πλούσιοι επιχειρηματίες να ηγούνται υπερχρεωμένων επιχειρήσεων...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" οι τράπεζες προσπαθούν να εντοπίσουν τέτοιες περιπτώσεις συγκεντρώνοντας και ανταλλάσσοντας στοιχεία προκειμένου να καταφέρουν να ανακτήσουν έστω μέρος των οφειλών. 

Ωστόσο τραπεζικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα τονίζουν πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά σύνθετο καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι επιχειρηματίες έχουν κινηθεί με τρόπο ώστε να μην αφήνουν ευδιάκριτα ίχνη.

Στελέχη τραπεζών επισημαίνουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύμπτωση: ότι τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται είναι αντίστοιχα της μείωσης των καταθέσεων. Τον Δεκέμβριο του 2013 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είχαν διαμορφωθεί στα περίπου 70 δισ. ευρώ ενώ οι καταθέσεις από τα επίπεδα των 230 δισ. ευρώ το 2009 συρρικνώθηκαν στο επίπεδο των 160 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013, δηλαδή είναι μειωμένες κατά 70 δισ. ευρώ! Οπως τονίζουν, αυτό δεν σημαίνει ότι τα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται έχουν μετατραπεί σε καταθέσεις, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι εμφανίζονται ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει συσχέτιση, ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια, μεταξύ των δανείων που δεν εξυπηρετούνται και καταθέσεων που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Οπως εκτιμούν στελέχη τραπεζών, περίπου 20 δισ. ευρώ από τη μείωση των καταθέσεων αφορά χρήματα που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, στο τέλος του 2013 τα επιχειρηματικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνταν έφταναν τα 30 δισ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό ποσό κοντά στα 10 δισ. ευρώ να αφορά «αρπακτική στρατηγική», δηλαδή επιχειρηματίες που υπερχρέωσαν τις επιχειρήσεις τους και μετέφεραν μεγάλο μέρος των δανείων που έλαβαν σε προσωπικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για ανθρώπους που το 2011 - 2012, διαβλέποντας ότι υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, επέλεξαν στρατηγικά να σταματήσουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους και να μεταφέρουν όλη τη ρευστότητά τους σε ξένες τράπεζες σε προσωπικούς λογαριασμούς. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πλούσιοι ιδιοκτήτες εταιρειών περιμένουν από το κράτος να λύσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που οι ίδιοι δημιούργησαν ελπίζοντας σε κάποιου είδους «κούρεμα» υποχρεώσεων. Παράλληλα, αρνούνται να κάνουν αυξήσεις κεφαλαίου στις εταιρείες τους και επιθυμούν να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αναντιστοιχία μεταξύ πλούσιων κυρίων μετόχων και χρεοκοπημένων εταιρειών αποτελεί την καρδιά του προβλήματος, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τράπεζες εξακολουθούν να κάνουν ρυθμίσεις και να διευκολύνουν επιχειρηματίες που έχουν επιλέξει ως στρατηγική να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Διπλασιάζει τον κατώτατο μισθό απόφαση της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) - Στα 1.010 ευρώ από 586 για τους τεχνικούς ραδιοφώνου

Διπλασιάζει τον κατώτατο μισθό απόφαση της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) - Στα 1.010 ευρώ από 586 για τους τεχνικούς ραδιοφώνου
Απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) με την οποία ορίζεται σε κλαδική σύμβαση που έληξε εισαγωγικός μισθός 1.010 ευρώ αντί των 586 ευρώ που είχε επιβληθεί φέρνει ολική ανατροπή στους μισθούς του Μνημονίου. Η απόφαση που αφορά στην κλαδική σύμβαση των Τεχνικών Ραδιοφώνου ανατρέπει για πρώτη φορά τον νομοθετημένο μισθό.

Οι τεχνικοί ραδιοφωνίας ήταν από τις πρώτες ομάδες που προσέφυγαν στην διαιτησία, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης  μετά την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ  που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ, τον Ιούνιο. 

Μετά από σύντομη διαβούλευση των Τεχνικών Ραδιοφώνου μελών της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Ε.Τ.Ε.Ρ.), που εργάζονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (Ρ/Σ)  και  τα μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.) , ο διαιτητής κ. Χατζής  εξέδωσε απόφαση που υποχρεώνει τους εργοδότες να υπογράψουν κλαδική συλλογική σύμβαση η οποία προβλέπει α) μείωση του μισθού που ίσχυε το 2009 κατά 12% σε όλα τα κλιμάκια εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών καθώς και β) αύξηση των ωρών απασχόλησης στις 8 από 7 που ίσχυε με την προηγούμενη σύμβαση. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα διώκονται ποινικά.

Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγωγικός μισθός των τεχνικών στο εξής θα αναπροσαρμοστεί στα 1010 ευρώ. Δηλαδή ουσιαστικά θα διπλασιαστεί καθώς οι τεχνικοί  βρίσκονταν από το 2009 « στον αέρα» χωρίς σύμβαση ,με αποτέλεσμα να αμείβονται με τον κατώτερο μισθό των 510 και 586 ευρώ .

Μετά την πρώτη θετική απόφαση , στον ΟΜΕΔ αναμένεται να προσφύγουν επίσης  οι ομοσπονδίες επισιτισμού και ζαχαροπλαστών που δε δέχτηκαν το 2012 μείωση 15% στους μισθούς την οποία πρότειναν οι εργοδότες. Άλλα και μικρότερες ομοσπονδίες  είναι σίγουρο ότι θα επαναλάβουν τις  προσπάθειες υπογραφής συμβάσεων που είχαν παγώσει με το μνημόνιο ΙΙ το οποίο προέβλεπε ότι η προσφυγή στη διαιτησία γίνεται αποκλειστικά με κοινή συμφωνία των μερών δηλαδή του εργοδότη και του σωματείου. 

Η διαδικασία ουσιαστικά ακυρώθηκε αφού όπως είναι εύλογο εδώ και δυόμισι χρόνια που ισχύει ο νόμος δεν έχει καταγραφεί ούτε μία κοινή προσφυγή.
Eτσι δεν ανανεώθηκαν μετά τη λήξη τους 54 από τις 90 συλλογικές συμβάσεις  βασικών κλάδων της οικονομίας.

H κατάργηση της δυνατότητας μονομερούς προσφυγής οδήγησε σε ένα μπαράζ επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων οι οποίες κατά κανόνα έφεραν μισθούς πολύ κάτω από εκείνους που προέβλεπαν οι προηγούμενες κλαδικές .

Με το προηγούμενο καθεστώς  στη διαιτησία (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) μπορούσε  να προσφύγει είτε η πλευρά των εργαζομένων (συνδικαλιστικές οργανώσεις) είτε η πλευρά των εργοδοτών, όταν αποτύγχαναν  οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας που αφορούσαν  αποδοχές  , επιδόματα, άδειες, αργίες κλπ. .

Ο ΣΕΒ, η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ,ο σύνδεσμος ανωνύμων εταιριών και οι άλλες μικρότερες εργοδοτικές οργανώσεις ανιχνεύουν το νέο τοπίο που προβάλει αιφνιδιαστικά και προκαλεί  την πρώτη ανατροπή  μετά τη μνημονιακή  εκθεμελίωση  των εργατικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα ,από τη στιγμή που επανέρχεται  ο θεσμός της διαιτησίας με τους ευνοϊκούς όρους του παρελθόντος, δεκάδες σωματεία θα προσφύγουν μονομερώς στον ΟΜΕΔ ο οποίος θα υποχρεώσει τους εργοδότες να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις για να μην έχουν ποινικές κυρώσεις.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ομοσπονδίες που έχουν υπογράψει συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών για να διασωθούν από τη λαίλαπα των ατομικών συμβάσεων έχουν δικαίωμα μετά την πάροδο ενός έτους να καταγγείλουν τη σύμβαση ,αξιώνοντας την υπογραφή νέας με αυξήσεις.

Έτσι, η απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας με την οποία ορίζεται σε κλαδική σύμβαση που έληξε εισαγωγικός μισθός 1.010 ευρώ αντί των 586 ευρώ που είχε επιβληθεί φέρνει ολική ανατροπή στους μισθούς του Μνημονίου.

Συγκεκριμένα:

* Με 0 έως 2 έτη υπηρεσίας μισθός 1.010 ευρώ
* Με 2 έως 4 έτη μισθός 1.080 ευρώ
* Με 4 έως 6 έτη μισθός 1.150 ευρώ
* Με 6 έως 8 έτη μισθός 1.230 ευρώ
* Με 8 έως 10 έτη μισθός 1.300 ευρώ
* Με 10 έως 12 έτη μισθός 1.380 ευρώ
* Με 12 έως 14 έτη μισθός 1.415 ευρώ
* Με 14 έως 16 έτη ο βασικός μισθό ορίζεται στα 1.495 ευρώ
* Με 16 έως 18 έτη ο βασικός στα 1.590 ευρώ
* Με 18 έως 20 έτη μισθός 1.630 ευρώ
* Με 20 έως 22 έτη μισθός 1.675 ευρώ
* Με 22 έως 24 έτη μισθός 1.740 ευρώ
* Με 24 έως 26 έτη μισθός 1.800 ευρώ
* Με 26 έως 28 έτη μισθός 1.900 ευρώ
* Με 28 έως 30 έτη μισθός 2.015 ευρώ
* Με 30 έως 32 έτη μισθός 2.085 ευρώ
* Με 32 έως 34 έτη μισθός 2.180 ευρώ
* Με 34 έως 36 έτη μισθός 2.270 ευρώ
* Με 36 έως 38 έτη μισθός 2.360 ευρώ
* Με 38 έως 40 έτη προϋπηρεσίας ο βασικός μισθός ορίζεται στα 2.480 ευρώ και
* Με 41 και άνω έτη ο μισθός καθορίζεται στα 2.585 ευρώ

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΕΕ: Φρένο στην άντληση ευρωπαϊκών κεφαλαίων για τις κρατικά ελεγχόμενες πετρελαϊκές


Φρένο στην άντληση κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές για τις ρωσικές επιχειρήσεις επιχειρεί να βάλει η ΕΕ γεγονός που, σύμφωνα με τους Financial Times, θα πλήξει και τον κλάδο της ενέργειας.
Το έγγραφο, που έχει ήδη διενεμήθη στα κράτη-μέλη της Ένωσης, αναμένεται να εγκριθεί από τους πρέσβεις των χωρών στις Βρυξέλλες σήμερα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η απαγόρευση θα αφορά μόνο τις ελεγχόμενες από το κράτος πετρελαϊκές με ενεργητικό πάνω από 1 τρισ. ρούβλια (27 δις δολ.) και των οποίων πάνω από τα μισά τα έσοδα προέρχονται από «την πώληση ή μεταφορά αργού ή πετρελαϊκών προϊόντων».
Στα κριτήρια αυτά εμπίπτει η Rosneft και η πετρελαϊκή θυγατρική της Gazprom, Gazprom Neft. Επίσης, το έγγραφο αφήνει να εννοηθεί ότι τα μέτρα αφορούν και την Transneft, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αγωγών πετρελαίου.
Ωστόσο, οι ιδιωτικές εταιρείες πετρελαίου της Ρωσίας, όπως η Lukoil και η Surgutneftegas, φαίνεται ότι θα αποφύγουν τα νέα μέτρα της ΕΕ, καθώς αυτά αφορούν μόνο «ελεγχόμενες από το Δημόσιο» εταιρείες είτε πλήρως είτε κατά ποσοστό άνω του 50%.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εκτός FTSE MPF All World τα ΕΛΠΕ


Εκτός του δείκτη FTSE MPF All Word θα τεθεί η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, σύμφωνα με το πρωινό report της Euroxx.
Ειδικότερα, ο οίκος FTSE ανακοίνωσε τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους δείκτες FTSE MPF όπου διαγράφεται η μετοχών των ΕΛΠΕ και εισάγεται η μετοχή του ΟΠΑΠ στο δείκτη FTSE MPF All World.
Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 22 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ:energypress.gr