Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ασφαλίσεις Ζωής


Η παραγωγή του κλάδου έφτασε περίπου τα 870 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του οποίου, 592 εκατ. ευρώ ή 68,1% του συνόλου, να συγκεντρώνεται στον κλάδο Ζωής. Οι ασφαλίσεις ζωής οι οποίες είναι συνδεδεμένες με επενδύσεις έφτασαν περίπου τα 163 εκατ. ευρώ και μερίδιο επί του συνόλου 18,7% ενώ η διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων συγκέντρωσε 68 εκατ. ευρώ ή 7,8% της παραγωγής.

Συνολικά, διαπιστώνεται ότι αυξήθηκε η παραγωγή των πρωτασφαλίσεων Ζωής κατά 7,6%. Ανοδικά κινήθηκαν οι κλάδοι Ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις (+54,1%) και Υγείας (+27,0%) ενώ μείωση παραγωγής είχαν οι κλάδοι Ζωής (-0,9%) και Διαχείρισης ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων, ο οποίος μειώθηκε κατά 25,1%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ.capital.gr

Αυτός είναι ο παγκόσμιος χάρτης IQ - Σε τι θέση βρισκόμαστε;


Η ιστοσελίδα targetmap.com δημοσιεύει έναν παγκόσμιο χάρτη που δείχνει τον βαθμό νοημοσύνης των πολιτών χωρών όλου του κόσμου.

Οι πολίτες της Σιγκαπούρης με μέσο όρο 108, βρίσκονται πρώτοι στη σχετική λίστα, ενώ οι Έλληνες βρίσκονται στην 16η θέση, μαζί με Ιρλανδία και Μαλαισία, με μέσο όρο IQ, 92.

Δείτε όλο το χάρτη ΕΔΩ.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ


Τέλος από την Κομισιόν η έρευνα για την GAZPROM - Ο χειμώνας και τα ρωσικά αντίποινα φοβίζουν την ΕΕ


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνιστικότητας Χοακίν Αλμούνια επιβεβαίωσε -στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Φλωρεντία- την αναβολή της διαμάχης μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της Επιτροπής όσον αφορά στις μακροπρόθεσμες συμβάσεις παροχής αερίου στην ΕΕ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η έρευνα για τους όρους λειτουργίας της ρωσικής εταιρίας στην ΕΕ ενδέχεται να συνεχιστεί. Έτσι ήθελ να μην δείξει στα διεθνή ΜΜΕ ότι η ΕΕ υποχωρεί στη Ρωσία αλλά η αλήθεια είναι ότι πλησιάζει ο χειμώνας.

Όπως επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά του το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση των συνομιλιών.

Κατά την Europolitique η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βρεθεί σε «εξαιρετικά λεπτή θέση» γιατί αν προχωρήσει σε κοινοποίηση των αιτιάσεών της κατά της Gazprom, η Μόσχα θα ερμηνεύσει αμέσως την εξέλιξη αυτή ως επιβολή κυρώσεων και ως εκμετάλλευση της εν λόγω διαμάχης (περί δεσπόζουσας θέσης) μεταξύ Gazprom και Επιτροπής για πολιτικούς σκοπούς.

«Το πλαίσιο λοιπόν είναι εξαιρετικά ασταθές για να μπορέσουν να κινηθούν οι υπηρεσίες του κ. Almunia», εξηγεί στην Europolitique ειδικός που παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δεν έχει αναφερθεί ευθέως στη Gazprom στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά ρωσικών εταιρειών. Η Gazprom έχει μεν επηρεαστεί όσον αφορά τους τομείς του πετρελαίου και των τραπεζών, αλλά έχει ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επηρεαστεί το ευαίσθητο θέμα της κύριας δραστηριότητάς της, της παροχής φυσικού αερίου.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Αρνητικό ρεκόρ παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα το 2013


Νέα δεδομένα από την οργάνωση Global Carbon Project δείχνουν πως οι ανθρωπογενείς εκπομπές άνθρακα για το 2013 έφτασαν τα 36 δισεκατομμύρια τόνους, αριθμό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
Το Global Carbon Project αποτελεί συνεταιρισμό τεσσάρων διαφορετικών ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών ερευνητικών προγραμμάτων. Ερευνητές από διάφορα ινστιτούτα συνεργάζονται, με σκοπό τη δημοσίευση αντικειμενικών δεδομένων σχετικά την κλίμακα των παγκοσμίων εκπομπών άνθρακα ετησίως.  
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κατά κεφαλήν ποσότητα εκπομπών άνθρακα, ενώ η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει και αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019. Η Κίνα παράγει πλέον 7,2 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά άτομο, ενώ τα μέλη της ΕΕ 6,8 τόνους. Την αρνητική πρωτιά κατέχουν με διαφορά οι Ηνωμένες Πολιτείες με 16,5 τόνους, ποσότητα που είναι υπερτριπλάσια σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.
Όσον αφορά τις συνολικές εκπομπές, την πρωτιά κατέχει η Κίνα, η οποία παρήγαγε το 29 τοις εκατό της συνολικής ποσότητας, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 15 τοις εκατό, η ΕΕ με 10 τοις εκατό και η Ινδία με 7,1 τοις εκατό.
Η άνοδος των εκπομπών στην Κίνα προβλημάτισε τους επιστήμονες αλλά θα παίξει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις για τα μέτρα προστασίας του κλίματος, καθώς ένα από τα κύρια επιχειρήματα της Κίνας αυτά τα χρόνια για να αποφύγει την επιβολή επιπρόσθετων μέτρων ήταν οι σχετικά χαμηλές κατά κεφαλήν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα.
Οι ετήσιοι αριθμοί αυξάνονται με γοργό ρυθμό και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως είναι πλέον πιθανό να ξεπεραστούν τα κρίσιμα όρια για την πυροδότηση επικίνδυνης κλιματικής αλλαγής μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια.
Το 2014 αναμένεται να σημειωθεί νέα αύξηση στις εκπομπές άνθρακα οι οποίες εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν το όριο των 40 δισεκατομμυρίων τόνων. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1990 ο συγκεκριμένος αριθμός ήταν 65% χαμηλότερος, ενώ για να διατηρηθεί η παγκόσμια υπερθέρμανση κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου, οι συνολικές εκπομπές πρέπει να μειωθούν στα 3,2 δισεκατομμύρια τόνους.


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr

Στο τελικό στάδιο αδειοδότησης ο σταθμός υγροποιημένου φ.α. στην Αλεξανδρούπολη (vid)


Ένα πρωτοπόρο, σύγχρονο και καινοτόμο έργο για τα δεδομένα της Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας αποτελεί το ανεξάρτητο σύστημα φυσικού αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για έναν πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ο οποίος αναπτύσσεται από την ελληνική εταιρεία Gastrade με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ. Αποτελεί Ευρωπαϊκό Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI - Project of Common Interest – Κανονισμός Ε.Ε. 347/2013)  που σημαίνει ότι αποτελεί έργο προτεραιότητας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και είναι υποψήφιο για ένταξη στο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης, δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ.

Σχεδιάζεται στον θαλάσσιο χώρο 17,5χλμ ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, με αποθηκευτικούς χώρους 170.000 κυβικά μέτρα LNG και δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου στο ελληνικό σύστημα σχεδόν 17 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως. Η πλωτή μονάδα συνδέεται με το Εθνικό σύστημα φυσικού αερίου  με αγωγό μήκους 28 χλμ. και μέσω του αγωγού αυτού το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές τόσο της Ελλάδας, όσο και της ευρύτερης περιφέρειας, δημιουργώντας ουσιαστικά μία νέα πύλη εισόδου φυσικού αερίου στις Ευρωπαϊκές αγορές και ειδικότερα της Νοτιανατολικής Ευρώπης όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ουγγαρία και το FYROM.

Το έργο χωροθετείται σε κομβική θέση ώστε να προσελκύει πολλαπλές διεθνείς πηγές προμήθειας και να προσφέρει διαφοροποίηση των πηγών και των οδών προμήθειας φυσικού αερίου, διεύρυνση της ενεργειακής ασφάλειας και προώθηση του ανταγωνισμού.

Το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης -ειδικά σε περιόδους ενεργειακής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε στην Ανατολική Ουκρανία- μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, και μπορεί να εγγυηθεί και να εξασφαλίσει ότι τα νοικοκυριά και οι βιομηχανίες δεν θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις σε φυσικό αέριο.

Ο πλωτός σταθμός υποστηρίζει την τοπική κοινωνία ενισχύοντας την απασχόληση, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας και εστιάζοντας στην εκπαίδευση του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της περιοχής.

Σχεδιάστηκε με τους αυστηρότερους κανόνες και τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Δεν επηρεάζει καθόλου το ευαίσθητο οικοσύστημα του Δέλτα του Έβρου, ενώ βρίσκεται μακριά από όλες τις περιοχές του δικτύου Natura 2000.

Το έργο του LNG Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης της αδειοδοτικής του διαδικασίας, καθώς έχει  λάβει έγκριση των μελετών Ασφαλείας (SEVESO II) και Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων ενώ πρόσφατα υπογράφηκε και η Πράξη Εγκατάστασής του.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΓΣΕΕ: "Δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού" η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού


Συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΓΣΕΕ και του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη μεταφορά κονδυλίων ύψους 680 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ για την εκπαίδευση των εργαζομένων. «Δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού» η διαμόρφωση του κατώτατου μισθού σχολίασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Παναγόπουλος, τάσσεται υπέρ της ελεύθερης διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, ε[ισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα. Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι «δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού η διαμόρφωση του ύψους του κατώτατου μισθού. Η ύπαρξη σχετικού νομοθετήματος θα έστελνε μεν ένα πολιτικό μήνυμα ωστόσο στην πράξη δεν μπορούν να διαμορφωθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις οι μισθοί. Υπάρχουν σήμερα καταγγελίες πως ο κατώτατος μισθός για τους νέους έως 25 ετών δεν καταβάλλεται. Ακόμη και χίλια ευρώ να πούμε ότι θα παίρνουν οι εργαζόμενοι, στην πράξη δεν θα τα πάρουν».


ΠΗΓΗ.capital.gr

H εταιρία που δίνει δωρεάν ηλεκτρικές συσκευές στους εργαζόμενους της

H εταιρία που δίνει δωρεάν ηλεκτρικές συσκευές στους εργαζόμενους της
Καμμία μείωση στους μισθούς αλλά και δωρεάν ηλεκτρικές συσκευές προβλέπει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε η διοίκηση της εταιρία BSH Oικιακές Συσκευές (Bosch - Siemens) με τους εργαζόμενους τους.
Ειδικότερα οι μισθοί για την διετία 2014 -2015 θα παραμείνουν σταθεροί, ενώ όσοι εργαζόμενοι αποχωρούν λόγω συνταξιοδοτήσεως θα τους χορηγούνται δωρεάν συσκευές αξίας μέχρι 700 ευρώ (το ΦΠΑ πληρώνεται από την εταιρία). 
Δωρεάν ηλεκτρικές συσκευές θα δίνονται και στα παιδιά των εργαζομένων που πετυχαίνουν σε Ανώτατες σχολές και ΤΕΙ, αξίας 450 ευρώ. 
Επίσης και σε περίπτωση γάμου θα δίνονται συσκευές αξίας 500 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι θα παίρνουν και κουπόνια σίτισης, τα οποία θα δίνονται συγκεντρωτικά ως εξής:
-κουπόνια σίτισης αξίας 250 ευρώ, πριν από τις αργίες του Πάσχα
-κουπόνια σίτισης αξίας 200 ευρώ τον Σεπτέμβριο
-κουπόνια αξίας 500 ευρώ πριν από το τέλος του έτους.
Στην περίπτωση που η εταιρία πετύχει τζίρο ίσο με το 100% του στόους θα δίνονται πριν από το τέλος του έτους επιπλέον κουπόνια 50 ευρώ.
Η έκπτωση που παρέχεται στο προσωπικό για αγορά προϊόντων είναι 29% για τις ελεύθερες, 33% για τα εντοιχιζόμενα και 40% στις μικροσυσκευές. 
Τέλος οι εορτάζοντες Ιωβηλαίο (25ετία) θα δικαιούνται για το έτος που γιορτάζουν επιπλέον 2 μέρες αδείας και για κάθε επόμενο έτος από 1 ημέρα. 
Να σημειωθεί ότι η BSH Oικιακές Συσκευές ΑΒΕ έχει την έδρα της στην Κηφισιά, όπου και στεγάζονται ο εμπορικός τομέας και ο τομέας μάρκετινγκ, υποκατάστημα πωλήσεων στην Θεσσαλονίκη, παραγωγική μονάδα οικιακών συσκευών στον Αγ. Ι. Ρέντη και αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο Αττικής. Διαθέτει επίσης ένα ολοκληρωμένο δίκτυο service οικιακών συσκευών σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικές μονάδες στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης και συμβεβλημένα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα. 
Το 1977, η BSH και η Siemens εξαγόρασαν το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΙΤΣΟΣ AE, μίας ελληνικής εταιρείας οικιακών συσκευών η οποία είχε ιδρυθεί το 1865 και έχει μακρά παράδοση στην εγχώρια αγορά. Από το 1996, η Bosch, η Siemens και η Pitsos δραστηριοποιούνταν από κοινού με την επωνυμία BSP. Το 1998 η μάρκα Gaggenau και το 2002 η μάρκα Neff, ενσωματώθηκαν στην BSP. Πρόσφατα, η εταιρεία μετονομάστηκε σε BSH Οικιακές Συσκευές ABE. Κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με μερίδιο πάνω από 40% όσον αφορά τις λευκές οικιακές συσκευές, ενώ η εξαγωγική της δραστηριότητα αυξάνεται συνεχώς και εκτείνεται στις ευρωπαικές χώρες και στην Κύπρο. Ο τζίρος της για το 2012 ανέρχεται στα 175 εκατομ. ευρώ, εκ των οποίων τα 63 εκατομ. ευρώ αντιστοιχούν στις εξαγωγές. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 680 άτομα.

Διαβάστε ολόκληρη την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας ΕΔΩ


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Chevron: Ανέθεσε στην Deutsche Bank την εύρεση αγοραστή για διυλιστήριο στη Χαβάη


Στη Deutsche Bank ανέθεσε η Chevron τον εντοπισμό δυνητικού αγοραστή για διυλιστήριο 54.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, στη Χονολουλού της Χαβάης.
«Η Chevron μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να αναθέσει σε επενδυτική τραπεζική επιχείρηση τον εντοπισμό δυνητικών επενδυτών για την αγορά περιουσιακών της στοιχείων στη Χαβάη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Chevron Braden Reddall την περασμένη Παρασκευή.
Σημειωτέον, το εν λόγω διυλιστήριο είναι μεταξύ των μικρότερων διυλιστηρίων της εταιρείας.
Όπως επισημαίνει το Reuters, η πετρελαϊκή σχεδιάζει να πουλήσει την προσεχή 3ετία περιουσιακά στοιχεία αξία περίπου 10 δισ. δολ.
Το κλείσιμο του εν λόγω εργοστασίου θα αφήσει τη Χαβάη με ένα μόνο διυλιστήριο 93.500 βαρελιών την ημέρα, το οποίο ανήκει στην Par Petroleum Corp.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Nέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους - Δείτε ποιες κατηγορίες περιλαμβάνει

Nέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους - Δείτε ποιες κατηγορίες περιλαμβάνει
Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης 21.620 ανέργων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ξεκινά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τα οποία θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και εθνικής χρηματοδότησης που διασφαλίζουν τη συμμετοχή ανέργων από περιφέρειες που αποκλείονταν σε προηγούμενα προγράμματα, όπως η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο.

Το πρώτο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ,  αφορά 16.620 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, με στόχο την ενίσχυσή τους μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής  άσκησης, πιστοποίησης  και απασχόλησης.

Το δεύτερο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ,  αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει ότι τα νέα προγράμματα θα σχεδιαστούν  βάσει του μόνιμου μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας που θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» ώστε να αναταποκρίνονται στη ζήτηση και τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και της οικονομίας, εξασφαλίζοντας έτσι τη διατηρησιμότητα των νέων θέσεων εργασίας.

«Η «Εργάνη» εξελίσσεται- τονίζει ο κ Βρούτσης – και υπάρχει η δυνατότητα  να παρακολουθείται ηλεκτρονικά η πορεία κάθε ανέργου από τη στιγμή που θα μπει σε ένα πρόγραμμα μέχρι και να βρει σταθερή θέση εργασίας.

Εξάλλου, αυτή τη φορά στόχος είναι όχι μόνο η μέγιστη δυνατή απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, αλλά να «πιάσει τόπο» και το τελευταίο ευρώ του νέου ΕΣΠΑ για την ουσιαστική στήριξη των ανέργων».

Τα κυριότερα στοιχεία των νέων προγραμμάτων έχουν ως εξής:

Στο πλαίσιο του προγράμματος (16.620 άνεργοι 29-64) θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:
· Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών.

· Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300  ωρών.

Σύνολο ωρών 400.

· Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης

· Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

· Εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το (25%) των εκπαιδευθέντων για το χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές είκοσι πέντε (25) ημερομίσθια ανά μήνα καθώς  και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.

Το δεύτερο πρόγραμμα απευθύνεται σε 5000 ανέργους 25-66 ετών και το κόστος υλοποίησης του θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις.

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. 

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή και ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας

Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από την αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2) που είναι εγγεγραμμένοι, στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση, σύμφωνα με τις ζητούμενες ειδικότητες από τις επιχειρήσεις, καθώς και από τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατομικά Σχέδια Δράσης κατά τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους.

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Στο ντίζελ ποντάρουν τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια για να επιβιώσουν


Επενδύσεις σε νέες μονάδες πραγματοποιούν αρκετά ευρωπαϊκά διϋλιστήρια, προκειμένου να αναβαθμίσουν την παραγωγή τους και να επιβιώσουν σε μια περίοδο χαμηλών περιθωρίων κέρδους.
Καθώς η ζήτηση διεθνώς για fuel oil μειώνεται διαρκώς, τα διϋλιστήρια αντιδρούν «ποντάροντας» σε υψηλότερης αξίας προϊόντα στη μέση διΰλιση. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το διϋλιστήριο της ExxonMobil στο Άντβερπ του Βελγίου, χωρητικότητας 320.000 βαρελιών, όπου θα επενδυθεί 1 δις. δολάρια ώστε να είναι σε θέση να επεξεργάζεται βαρύ αργό με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θείο και να παράγει gasoil και ντίζελ.
Την ίδια στιγμή, το διϋλιστήριο της Total στο Άντβερπ πραγματοποιεί αντίστοιχη αναβάθμιση με στόχο την παραγωγή ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης χαμηλού θείου από το 2016.
Σύμφωνα με το Platts, οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι προοπτικές είναι αρνητικές στο εξής για το fuel oil και θετικές για το ντίζελ, καθώς η ευρωπαϊκή αγορά κυριαρχείται από μεγάλες ποσότητες fuel oil από την Ρωσία.
Συγκεκριμένα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, η τουρκική Tupras ολοκληρώνει την εγκατάσταση μονάδας coker και hydrocracker στο διϋλιστήριο της Σμύρνης, ώστε να επεξεργάζεται βαρέα κατάλοιπα πετρελαίου από άλλα διϋλιστήρια.
Η Lukoil έχει σχεδόν ολοκληρώσει νέα μονάδα hydrocracker στο διϋλιστήριο του Μπουργκάς στην Βουλγαρία και η OMV Petrom υλοποίησε πλέον πρόγραμμα αναβάθμισης στο διϋλιστήριο Petrobrazi της Ρουμανίας, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής ντίζελ από τους 900.000 τόνους το 2009 σε 1,5 εκατ. τόνους.


ΠΗΓΗ:.energypress.gr

ΠΕΠΕΚΟ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ GROUPAMA

Συνάδελφοι

Ασκώντας δικαίωμα που της παρεχόταν από τη σχετική σύμβαση με την ΕΚΟ ΑΒΕΕ, η εταιρεία GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ, προχώρησε στην καταγγελία του Ομαδικού  Ασφαλιστήριου  Συμβολαίου  (489-01).  Ως  ημερομηνία καταγγελίας νοείται η 31/12/2014.

Σημειώνουμε ότι η ίδια εταιρεία προχώρησε και στην καταγγελία του παρόμοιου συμβολαίου που αφορά στα ΕΛΠΕ.

Το «Ομαδικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα» περιέχεται στην ισχύουσα Ε.Σ. Σύμβαση Εργασίας (Κεφ. Ζ, αρ.10).

Βάσει μιας πρώτης ενημέρωσης, φαίνεται ότι για την αντικατάσταση της ασφαλιστικής εταιρείας και του συμβολαίου, η εταιρεία θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία.

Για την όποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, θα σας ενημερώσουμε με νεώτερη ανακοίνωση.