Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πώς να προφυλαχθείτε από το νέο ιό του facebook


Από την Κυριακή το βράδυ, σχεδόν όλοι οι χρήστες του Facebook δέχονται απανωτά μηνύματα στο inbox τους τα οποία έχουν τη μορφή ενός βίντεο με τη φωτογραφία του προφίλ τους.

Μόνο που δεν είναι ένα… αθώο βίντεο, αλλά ένα κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει τον υπολογιστή, αν κάποιος προσπαθήσει να το ανοίξει.

Ο συγκεκριμένος ιός είναι φτιαγμένος για να αποφέρει κέρδη από διαφημίσεις στον προγραμματιστή του. Εξαπλώνεται διαμέσου της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων του κοινωνικού δικτύου και προτρέπει τους παραλήπτες να δουν ένα βίντεο.

Το θέμα είναι να μην ανοίξει κανένας το λινκ. Αν πάντως το κάνει, υπάρχει τρόπος για να γίνει απεγκατάσταση.

Καταρχάς, αυτό που έρχεται στο inbox δεν είναι στην πραγματικότητα βίντεο, αλλά μια ψεύτικη σελίδα του facebook. Αν κάποιος κάνει click για «να δει το βίντεο» θα οδηγηθεί σε μια ιστοσελίδα, κλώνο του Facebook. Οι διευθύνσεις που παραδίδονται από τους κακόβουλους χρήστες είναι κάθε φορά και διαφορετικές, αλλά οδηγούν στην ίδια ψεύτικη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα έχει αρκετές διαφορές από την αυθεντική σελίδα του κοινωνικού δικτύου, αλλά η σημαντικότερη και η πιο εμφανής είναι η διεύθυνση URL.

Το μοναδικό URL που λειτουργεί στη κακόβουλη ιστοσελίδα, είναι το DOWNLOAD.

Αν παρόλα αυτά κάποιος κατεβάσει το κακόβουλο πρόγραμμα και αρχίσει να βλέπει διαφημιστικά pop-ups από την lp.ilivid.com θα πρέπει άμεσα να απεγκαταστήσει τα κακόβουλα προγράμματα που έχουν εγκατασταθεί στον υπολογιστή του. Συνήθως έχουν τα παρακάτω ονόματα:

flash-Enhancer, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3,BetterSurf,Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull,Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare, Lightspark, Surftastic, Software Version Updater, Media Viewer 1.1

Αμέσως μετά θα πρέπει να απεγκαταστήσετε τα pop-up ads από τον Internet Explorer, Firefox και Google Chrome.

Στον Internet Explorer, αυτό γίνεται από το Internet Options ή από το Επιλογές Internet. Από το Internet Options click στο Advanced tab, και μετά click στο Reset. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε click στο Delete personal settings, και click στο Reset.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Firefox πηγαίνετε από το Help και ειλέξτε Troubleshooting Information. Click στο Reset Firefox button και ο Firefox θα επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Για να αφαιρέσετε τα pop-up ads του lp.ilivid.com από τον Chrome θα πρέπει να πάτε στο μενού του Chrome, επιλέξτε Tools και μετά Extensions. Στο Extensions tab, αφαιρέστε το RightSaver, SafeSaver, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Media Player 1.1, PassShow, LyricsBuddy-1, YutubeAdBlock 1.2, Media Player 1.1, Savings Bull, Feven Pro 1.1, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, QuickShare ή οποιαδήποτε extensions δεν γνωρίζετε.


ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Ευρωπαϊκή σχιζοφρένεια και ιδιωτικοποιήσεις


Όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα από τα πρώτα πράγματα που μετ’ επιτάσεως μας επέβαλαν οι τροϊκανοί, σχεδόν άμα τη αφίξει τους στην Αθήνα, ήταν να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ώστε σταδιακά να μειώνεται το χρέος. Κάποιοι μάλιστα ονόμασαν τις αποκρατικοποιήσεις «μεταρρυθμίσεις», ενώ η αντιπολίτευση, «ξεπούλημα των ασημικών». Οι προσπάθειες της κυβέρνησης, παρότι «φιλότιμες» με τη δημιουργία ακόμα και ειδικού οργανισμού, του ΤΑΙΠΕΔ, σαφώς και υπολείπονται των στόχων καθώς πολλά projects κυριολεκτικά σέρνονται και μόνο λίγες περιπτώσεις προχώρησαν.

Και εδώ έρχεται ο κυριολεκτικός παραλογισμός της Commission και των Ευρωπαίων γραφειοκρατών, που μπορεί να βγάλει από τα ρούχα του κάθε νουνεχή άνθρωπο.

Ολες οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις σαπίζουν στα συρτάρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού εδώ και χρόνια και ουσιαστικά παραμένουν στον αέρα γιατί κάποιοι στην Ευρώπη κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς και, φαντάζομαι, όχι εντελώς αθώα. Και είναι οξύμωρο οι πολιτικοί προϊστάμενοι της Ε.Ε. να πιέζουν για επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ δίπλα τους ακριβώς οι χαρτογιακάδες φρενάρουν κάθε προσπάθεια.

Το τελευταίο επεισόδιο με την ευρωπαϊκή σχιζοφρένεια αφορά τη γνωστή υπόθεση του ΔΕΣΦΑ. Εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο και ύστερα από μεγάλες προσπάθειες βρέθηκε ένας και μόνο επενδυτής, η αζέρικη Socar, κι έτσι ο διαγωνισμός είχε επιτυχή κατάληξη και μάλιστα με βελτιωμένο τίμημα από την αρχική προσφορά.

Κι όμως, η πώληση δεν ολοκληρώνεται γιατί πρώτα πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το αν ο διαγωνισμός ήταν διαφανής και αν προκύπτει μονοπωλιακός χαρακτήρας στην εσωτερική μας αγορά! Δηλαδή τόσα χρόνια που λειτουργεί η ΔΕΣΦΑ στην ελληνική αγορά δεν ήταν μονοπώλιο και θα γίνει τώρα επειδή θα υπάρξει νέος ιδιοκτήτης!

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι μήπως δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η πώληση γιατί ο αγοραστής είναι έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση;

Αλλά και εν τοιαύτη περιπτώσει, αν υπήρχε κάποια ευρωπαϊκή εταιρεία που ενδιαφερόταν, γιατί δεν προσήλθε στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό να κάνει τη δική της προσφορά;

Είπαμε όμως ο παραλογισμός δεν έχει όρια. Και τώρα μας λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι θα εξετάσει το θέμα και θα εκδώσει την απόφασή της -αλήθεια, τι σύμπτωση- περί το τέλος Μαρτίου του 2015. Όταν δηλαδή θα έχει ξεκαθαρίσει και το πολιτικό πρόβλημα της χώρας με την εκλογή Προέδρου ή και νέας κυβέρνησης!

Ομως, αν συνεχίσουμε την αναφορά και σε άλλες αποκρατικοποιήσεις, θα διαπιστώσουμε ότι ακόμα και η πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς, το 2006, δεν πήρε το τελικό OK από την Επιτροπή Ανταγωνισμού! Ούτε φυσικά η επένδυση της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά!

Και βέβαια, ο αίσχιστος εμπαιγμός με την περίφημη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, που, ενώ είχε βρεθεί ως αγοραστής ένας παγκόσμιος κολοσσός, η ρωσική Gazprom, η Commission παρενέβη εκ των προτέρων και τίναξε τον διαγωνισμό στον αέρα, επειδή η εν λόγω εταιρεία είναι ρωσική και δεν ταιριάζει στα ευρωπαϊκά γεωπολιτικά παιχνίδια!

Λες και είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλές άλλες προσφορές!

Έτσι, σήμερα καθόμαστε και κοιτάμε τη ΔΕΠΑ, αλλά και αρκετές άλλες υπό κρατικοποίηση επιχειρήσεις και τα ακούμε από πάνω, γιατί δεν προχωράει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με βάση τον προγραμματισμό!

Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει η διπλωματική γλώσσα να δώσει τη θέση της στην αγοραία και να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους. Θέλετε ιδιωτικοποιήσεις; Ορίστε, εμείς αυτά έχουμε προς πώληση, θέλουμε τόσα, βρείτε εσείς αγοραστή. Διαφορετικά κόψτε το καλαμπούρι γιατί παρατράβηξε


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Κανόνες εμπλοκής" έδωσε ο Α. Νταβούτογλου στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό


Με στρατιωτική φρασεολογία και δια στόματος στρατιωτικών αναφέρεται πλέον η Άγκυρα στο θέμα των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους σχετικά με τις ναυτικές ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα», ο Μποστάνογλου ρωτήθηκε αν οι ασκήσεις σχετίζονται με την ένταση στην περιοχή και είπε πως αυτές πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια και ότι αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ικανότητας συνεργασίας με τους συμμάχους».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συναντηθούν στη Μεσόγειο με πλοία της Ελλάδας ή του Ισραήλ ο Τούρκος ναύαρχος είπε «θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο ναυτικού. 

Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης». 

Ο Μποστάνογλου είπε επίσης ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά.

Παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η Ελληνοκυπριακή διοίκηση Νότιας Κύπρου. 

Οι εντολές που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 900 χιλιομέτρων. Και γι αυτό το λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση». 

Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου 2012 ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει ότι «έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων». 

Κι αυτό με αφορμή της ένταση με τη Συρία. Ο Ερντογάν είχε πει ότι «κάθε στρατιωτικό στοιχείο που θα προσεγγίζει τα σύνορα της Τουρκίας με τρόπο που θα συνιστά κίνδυνο ασφάλειας, θα αξιολογείται ως απειλή και θα αντιμετωπίζεται ως στρατιωτικός στόχος».

Οι λεγόμενοι «κανόνες εμπλοκής» είναι κανόνες σχετικά με την έκταση των στρατιωτικών μέτρων που λαμβάνει ένα κράτος απέναντι σε εξωτερικές απειλές».

Το ερώτημα που τίθεται είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεται η Άγκυρα να κάνει λόγο για «κανόνες εμπλοκής». Ερώτημα το οποίο παραπέμπει στην έννοια «σύνορα» την έχει υπόψη της σχετικά με την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τα κατεχόμενα.

Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται στις 6-14 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή και νατοϊκών στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. 

Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Ακσάζ» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠHΓΗ.capital.gr

Έρχεται η κάρτα ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ - Στέλνεται ο κρυφός κωδικός

Έρχεται η κάρτα ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ - Στέλνεται ο κρυφός κωδικός
Η «κάρτα» ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ, που θα αποτελεί το διαβατήριο του ασθενούς για την είσοδό του στο δίκτυο υπηρεσιών υγείας του Οργανισμού, τίθεται σε λειτουργεία το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο κάθε ασφαλισμένος θα λάβει έναν «κρυφό κωδικό» τον οποίο και θα χρησιμοποιεί κατά την προσέλευσή του στις δομές υγείας και πριν απ’ οποιαδήποτε συναλλαγή.

Την Δευτέρα -εκτός απροόπτου- ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης θα παρουσιάσει τον ηλεκτρονικό ασφαλιστικό φάκελο υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτικά όλες τις παροχές υγείας που έλαβε ο ασφαλισμένος και τις οποίες αποζημίωσε ο ΕΟΠΥΥ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Οι ΗΠΑ «έχασαν» εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Αφγανιστάν – μπάχαλο ή τζιχαδοποιήθηκαν;

Οι ΗΠΑ «έχασαν» εξοπλισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Αφγανιστάν – μπάχαλο ή τζιχαδοποιήθηκαν;
Σε μία Αναφορά «Μόνο Για Επίσημη Χρήση – FOUO» (που αν δεν είχε διαρρεύσει θα μπορούσε η αμερικανική κυβέρνηση να αρνηθεί να την δώσει σε αίτημα Ελευθερίας Πληροφοριών FOIA), ο Γενικός Επιθεωρητής του αμερικανικού Πενταγώνου αναφέρει ότι εξοπλισμός και προμήθειες που αξίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια … απλώς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται. Είτε οι ΗΠΑ είναι ένα απίστευτο μπάχαλο είτε σκόπιμα αυτός ο εξοπλισμός «χάθηκε» για να δωθεί σε τζιχαντιστές και άλλα τσιράκια των δυτικών ολιγαρχών και συμφερόντων που λειτουργούν μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Πιθανόν οι ΗΠΑ να τροφοδότησαν τρομοκρατικές ομάδες και ακραίους ισλαμιστές και νεοναζί (της Ουκρανίας) με αυτό τον τρόπο, δηλαδή «στήνοντας» απώλεια οπλικών και άλλων συστημάτων στο Αφγανιστάν. Φυσικά, Αμερικανοί αξιωματικοί και στρατιώτες μπορεί κάποια από αυτά να τα «απαλλοτρίωσαν» για να τα «απελευθερώσουν» στη μαύρη αγορά … με το αζημίωτο βέβαια.

Ο Γενικός Επιθεωρητής, μεταξύ άλλων, γράφει «Από το 2010 έκλεισαν 309 προκεχωρημένες βάσεις στο Αφγανιστάν και μόνο ένα τμήμα των απολεσθέντων έχει εντοπιστεί. Για παράδειγμα, μεταξύ 2006 και 2010 υπήρχαν 174.247 αντικείμενα καταγεγραμμένα ως απολεσθέντα με αξία $429,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι τον Μάιο του 2014 μόνο τα 40.690 (23%) αξίας $191,1 εκατομμυρίων δολαρίων (44%) εντοπίστηκαν».
Ένα σημαντικό σημείο αναφέρεται σε «Αυξημένο Κίνδυνο να μην Ανακτηθεί Ευαίσθητος Εξοπλισμός». Ειδικότερα, ο Γενικός Επιθεωρητής υπογραμμίζει ότι χιλιάδες αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων συσκευών κρυπτογράφησης, ασυρμάτους και οπλικά συστήματα βρίσκονταν σε χώρους των ομάδων αναδιανομής RPAT (Redistribution Property Assistance Team). Αξιωματικοί ασφαλείας φέρονται να ανέφεραν ότι κάθε μέρα που περνάει μειώνει σημαντικά την πιθανότητα να βρεθεί χαμένος εξοπλισμός.

Αναφέρεται επίσης ότι κανένας δεν βρέθηκε υπεύθυνος για την απώλεια των περιουσιακών στοιχείων και για την μη έγκαιρη αναφορά των απωλειών!
Φαντάζεστε ένα ίχνος αυτών να είχε συμβεί στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Τι θα είχε γραφεί και ακουστεί για την «ελληνική ανοργανωσιά»; Αλλά πώς είναι δυνατόν να γίνεται τέτοιο «μπάχαλο» για τόσο χρόνο και σε τέτοια έκταση με τόση αξία εξοπλισμού, κανένας να μην το αναφέρει και κανένας να μην βρεθεί υπεύθυνος για τίποτα;

Μετά είσαι συνομωσιολόγος αν πεις ότι αυτά είναι πολύ βολικά για την αμερικανική κυβέρνηση για να εξοπλίσει με τα «χαμένα» όπλα όλα τα «χαμένα κορμιά» των ισλαμοφασιστών, ουκρανοφασιστών, κοσοβοφασιστών κλπ.


ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Με θράσος απαντά η Τουρκία στο κοινό ανακοινωθέν - "Σταματήστε τις έρευνες υδρογονανθράκων και θα φύγει το Barbaros"

Ελληνική ΑΟΖ
Με περίσσειο θράσος η Άγκυρα απαντά στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν δηλώνντας ότι το Barbaros θα μείνει παρανόμως στην κυπριακή ΑΟΖ διεξάγοντας έρευνες μέχρι να φύγει η ENI/KOGAS και σταματήσουν οι δραστηριότητες. Ζήτησε μορατόριουμ στις έρευνες υδρογονανθράκων ακριβώς όπως είχε γίνει μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας μετά την κρίση του 1987!

Για άλλη μια φορά η Άγκυρα εφαρμόζει τη γνωστή τακτική της "κάνω δύο βήματα μπροστά και γυρίζω πίσω ένα" καθίσταται φανερό ότι οι κινήσεις της γίνονται υπό το πρίσμα ενός συμψηφισμού, δηλαδή σταματήστε την διαδικασία εξόρυξης και εμείς αποσύρουμε από την πλευρά μας το Barbaros!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" η Τουρκία διαμέσω των Ηνωμένων Εθνών έχει θέσει πρόταση ενώπιον της Λευκωσίας, με την οποία προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση ζητά να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες ανεύρεσης και εξόρυξης υδρογονανθράκων εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε αντάλλαγμα της αποχώρησης του "Μπαρμπαρός" από την ΑΟΖ.

Μάλιστα, η Τουρκία φέρεται να αποδέχεται την ολοκλήρωση των τωρινών εργασιών της ENI/KOGAS, αλλά μετά το πέρας τους η Κύπρος να μην προχωρήσει σε νέο κύκλο αδειοδότησης. 

Το αντάλλαγμα ουσιαστικά είναι η παγοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του "Barbaros" στα νότια παράλια της Κύπρου, έρευνες τις οποίες υποτίθεται πως διεξάγει για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων! 

Ωστόσο, καθίσταται πασιφανές ότι η Τουρκία έχει προκρίνει την δοκιμασμένη συνταγή τύπου "Αιγαίου", όπου έχει υπάρξει ένα μορατόριουμ από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα μετά από την ελληνοτουρκική κρίση του 1987 σταμάτησαν οι ερευνητικές προσπάθειες και εργασίες εξόρυξης με ευθύνη του αείμνηστου Α.Παπανδρέου. Τότε είχε δηλώσει το γνωστό "Mea Culpa" κάτι το οποίο πληρώνουμε ακόμα 27 χρόνια αργότερα.

Για να γίνει κατανοητό πως οι αλλοπρόσαλες αποφάσεις των Ελλήνων πολιτικών καταδυναστέυουν τις ζωές μας και των παιδιών, και των εγγονών μας.

Αυτή η πρόταση η οποία αποσκοπεί στην μελλοντική συνδιαχείριση του φυσικού πλούτου και μάλιστα απευθείας με την ίδια την Τουρκία, έχει ήδη απορριφθεί από την Λευκωσία.

Παράλληλα, οι προτάσεις που κόμισε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. για το Κυπριακό Έσπεν Μπάρθ Άιντα δεν έτυχαν ευνοϊκής υποδοχής ούτε από την ε/κ πλευρά ούτε και από πλευράς Τ/κ. Η ε/κ πλευρά απέρριπτε κατηγορηματικά την πρόταση που αφορούσε στην εκ του πλαγίου ενσωμάτωση του ζητήματος των υδρογονανθράκων στην διαπραγματευτική διαδικασία μέσω της συγκρότησης κοινής επιτροπής Ε/κ και Τ/κ για τους υδρογονάνθρακες.

Η Τουρκία αυτή την στιγμή βρίσκεται διπλωματικά απομονωμένη στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ και Συρία διάκεινται εχθρικά προς την Άγκυρα και τις μεγάλες ιδέες της περί ανασύστασης της "Οθωμανικής Αυτοκρατορίας".

Στο χθεσινό κοινό ανακοινωθέν Κύπρου, Ελλάδος και Αιγύπτου συναποφασίστηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, και ο καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ των τριών χωρών.

Αίγυπτος και Κύπρος ήδη το έχουν πράξει.Η Κύπρος από τον καιρό του αείμνηστου μεγάλου Έλληνα ηγέτη Τ.Παπαδόπουλου. Η Αίγυποτς λόγω προέδρου Σίσι είναι έτοιμη να πράξει το αυτονόητο αναγνωρίζοντας το Καστελόριζο. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει το σθένος επίτέλους να ανακηρύξει την ελληνική ΑΟΖ; 

Άλλωστε η απόφαση της Αιγύπτου δείχνει και την αποφασιστικότητα της να επιβάλλει αν χρειαστεί με "σκληρό" τρόπο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, σε περιπτωση που η Τουρκία θελήσει να συνεχίσει τους "πειρατικούς" της τρόπους προς εκφοβισμό της Ελλάδας. Δεν είναι διαθέσιμη να προχωρήσει σε πόλεμο με όλους, δεν έχει την δύναμη να το κάνει και το γνωρίζει. Σε αυτό που "ποντάρουν" είναι ο φόβος των Ελλήνων πολιτικών.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΙΟΒΕ:Ο Κλάδος Διύλισης Πετρελαίου στην Ελλάδα. Συμβολή στην Οικονομία και Προοπτικές


Ο Κλάδος Διύλισης Πετρελαίου στην Ελλάδα. Συμβολή στην Οικονομία και Προοπτικές



ΠΗΓΗ:iobe.gr

Έρχεται το τέλος των συντάξεων με την δημιουργία μόνιμου μηχανισμού μείωσης


Τα ψέμματα τελειώνουν και ο πραγματικός σκοπός της κυβέρνησης που είναι η "εξαέρωση" των συντάξεων βρίσκεται προ των πυλών, το νέο Μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο) που θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή θα προβλέπει την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων.

Πρόκειται για τη χαριστική βολή που στην ουσία αποτελούσε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο στόχο των δανειστών και της μνημονιακής κυβέρνησης, αλλά που πάντα απέφευγαν αμφότερες οι δυο πλευρές να τη ρίξουν στους ασφαλισμένους, φοβούμενες την κοινωνική έκρηξη, όμως τώρα η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στον  πάτο, και την θεωρούν πλέον ανίσχυρη και αδύναμη να αντιδράσει, αφού την έχουν συνηθίσει να "τρώει" "σφαλιάρες" πέντε ολόκληρα χρόνια.

Το σατανικό πλην προαναγγελθέν από καιρό σχέδιο αποκαλύπτει η κυριακάτικη έκδοση της Αυγής, και όλοι περιμένουν να δουν πως θα το διαψεύσει η κυβέρνηση, πέραν των γνωστών επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

Το σχέδιο προβλέπει την οριστική διάλυση του ασφαλιστικού, την απώλεια κεκτημένων για παλαιούς και νέους ασφαλισμένος, την κατάργηση δια της συγχώνευσης στο ΙΚΑ, επικουρικών ταμείων και εφάπαξ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη να διασφαλίσει πόρους για την «επιβίωση» του δημοσίου και του εικονικού πλεονάσματος από άλλους τομείς.

Δεν έχει παρά μερικές μέρες που είδε το φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη ότι η ΕΛΣΤΑΤ είχε υπολογίσει λιγότερη ύφεση για το 2013, οπότε γίνεται κατανοητό με τι αλχημικές μεθόδους προκύπτει και το λεγόμενο "πλεόνασμα".

Το σχέδιο που φέρνει στο φως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», θα περιλαμβάνεται στο νέο Μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015 στις 7 Δεκεμβρίο και θα περιλαμβάνει:

- Μόνιμο μηχανισμό μείωσης των κύριων συντάξεων.
- Ενσωμάτωση και σταδιακή "εξαέρωση" των επικουρικών και των εφάπαξ παροχών διαμορφώνεται με το νέο (τελικό) σχέδιο για το Ασφαλιστικό.
- Συμφωνία και για τα εργασιακά όπου περιλαμβάνονται δομικές αλλαγές στον "συνδικαλιστικό νόμο" και αφορούν στην κατάργηση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αλλά και στην επαναφορά του εργοδοτικού "λοκ άουτ" μέσω δικαστικών αποφάσεων.

Αν νομίζεται ότι αυτή τη στιγμή διαθέτεται εργασιακά δικαιώματα κωπηλάη "γαλέρας" γελιέστε.

Κάθετη συγχώνευση ταμείων και... όλοι στο ΙΚΑ

Η Αυγή αποκαλύπτει το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόϊκα και το σχέδιο για το Ασφαλιστικό υπό τον τίτλο, "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης" το οποίο στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει την διοικητική (κάθετη) συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ.

Έτσι στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό Ταμείο Κύριας Ασφάλισης θα ενταχθούν τα Επικουρικά και τα Ταμεία Εφάπαξ παροχών όπως: ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου έχουν ενταχθεί ταμεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα) το ΤΑΠΙΤ (Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα) ΤΑΥΤΕΚΟ (Ταμείο Ασφάλισης εργαζομένων στις Τράπεζες και τις ΔΕΚΟ) και ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

Οπως αποκαλύπτει η Αυγή: «Στο σχέδιο διευκρινίζεται ότι παρά την ένταξη στο ΙΚΑ διατηρείται η "οικονομική αυτονομία για τους λογαριασμούς της επικουρικής ασφάλισης". Ωστόσο αμέσως μετά προστίθεται πως "από την 1.7.2015 όλα τα απομείναντα ταμεία (κύρια και επικουρικά) θα ενσωματωθούν σε ΙΚΑ και ΕΤΕΑ (σ.σ.που θα συγχωνευθεί στο ΙΚΑ) υπό τον όρο ότι δεν θα έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ μέχρι 30.6.2015. Σημειώνονται χαρακτηριστικά τα ταμεία ΕΤΑΑ (Ανεξάρτητο Ταμείο Αυτοαπασχολουμένων - Επιστημόνων), ΟΑΕΕ ΕΤΑΠ ΜΜΕ, ΚΕΑΝ (Επικουρικό Ναυτικών) και διευκρινίζεται ότι "η συμπερίληψη των προαναφερθέντων ταμείων θα οδηγήσει στην κατάργηση της οικονομικής αυτονομίας των ξεχωριστών λογαριασμών για εισφορές και παροχές των ταμείων αυτών».

Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι από όλα τα προαναφερόμενα, προκύπτει το ύπουλο σχέδιο κυβέρνησης και δανειστών να προχωρήσουν στην ενιοποίηση εισφορών και παροχών που θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση μείωση των (κύριων) συντάξεων (μέχρι και 30%) για μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ενώ οι επικουρικές συντάξεις και οι εφάπαξ παροχές θα συρρικνωθούν δραματικά τα επόμενα χρόνια μέχρι σημείου εξαφάνισης.

Τι άλλο περιλαμβάνεται στο σχέδιο κυβέρνησης - τρόικας;

- Θεσμοθέτηση ενός Συνθετικού Μηχανισμού Είσπραξης που θα διαμορφωθεί σε δύο φάσεις: Η πρώτη θα αφορά την συνένωση διαδικασιών μέσω της πλήρους ανάπτυξης του ΚΕΑΟ (Ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Εισφορών)και τον συμψηφισμό των καθυστερούμενων οφειλών (προς τα Ταμεία) με τις πληρωμές από το δημόσιο, και, η δεύτερη θα αντιμετωπίζει την ενοποίηση με Φορολογική Διοίκηση που αναμένεται να συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017.

- Ιδρυση Εθνικού Κέντρου Συντάξεων και Παροχών (ΕΚΑΣΠ) που θα έχει την ευθύνη για την εγκυρότητα έκδοσης των συντάξεων.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει στην κυβέρνηση έιναι πως θα "βαφτιστούν" οι επικείμενες αλλαγές-"εκτελέσεις". Για άλλη μια φορά θα στηριχθούν στο φτωχό λεξιλόγιο του κόσμου, και στην έλλειψη κατανόησης βαρύγδουπων ενοιών από τους πολίτες για να τις περάσουν όσο το δυνατόν αθόρυβα. Όταν τις καταλάβουν οι Έλληνες θα είναι πλεόν αργά και απλώς θα "ζουν"-φυτοζωούν με αυτές. Η ειρωνία είναι ότι αυτή η συγκυβέρνηση, διοικεί τη χώρα υφαρπάζοντας ψήφους από την τρίτη ηλικία,που στοχεύει να "εξαφανίσει".


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Νο comments...


Μεγάλη φωτιά στο υπόγειο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας - 7 άτομα στο νοσοκομείο [εικόνες, βίντεο]


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το υπόγειο της 4ης μονάδας, όπως ανφέρει το kozan.gr, όπου βρίσκονται διάφορα καλώδια, στην καύση των οποίων οφείλεται ο έντονος καπνός. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στην εκκένωση του κτηρίου 7. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά άτομα έχουν μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Λόγω της φωτιάς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στην Πτολεμαΐδα. 


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Το Facebook αλλάζει ξανά το NewsFeed

Το Facebook αλλάζει ξανά το NewsFeed
Το Facebook προχωρά σε μία σημαντική κίνηση και αλλάζει τον τρόπο που εμφανίζονται τα posts από φίλους, σελίδες και groups στο News Feed των μελών του.

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει να εμφανίζεται σε περισσότερους χρήστες η επιλογή να φιλτράρουν τα posts που θα βλέπουν στην αρχική σελίδα τους, ώστε να εμφανίζονται στο timeline τους αυτά που βρίσκουν ενδιαφέρον, από φίλους και σελίδες.

Στη δημοσίευση κάθε φίλου/σελίδας/group, θα υπάρχει η επιλογή στον χρήστη να βλέπει λιγότερα posts ή να μη βλέπει κανένα στο News Feed του και να κάνει unfollow.
Πηγή : e-pcmag.gr


ΠΗΓΗ:larissanet.gr

Στην Ελευσίνα μια φορά... υπήρχαν φουγάρα


ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΗ ΦΛΟΥΔΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΓΑΝΗ

Τα εγκαίνια που έγιναν πρόσφατα στο διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων στην Ελευσίνα, πέραν του ότι σηματοδοτούν τη λειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανικής επένδυσης στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, έχουν και άλλη μία ιδιαιτερότητα. Έπειτα από χρόνια αλλεπάλληλων λουκέτων σε εμβληματικές παραγωγικές μονάδες στην πάλαι ποτέ βιομηχανική καρδιά της χώρας, δημιουργήθηκαν 165 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Ελευσίνας, ενώ διατηρήθηκαν ταυτόχρονα 400 υφιστάμενες. 

Όμως, στην πραγματικότητα, οι νέες αυτές δουλειές αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό της αποβιομηχάνισης της περιοχής, που μετρά τις πληγές της από τις απώλειες μερικών από τα πιο γνωστά ονόματα της εναπομείνασας βιομηχανίας της χώρας. Σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, όπου πλέον έπαψαν να λειτουργούν ή υπολειτουργούν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της ελληνικής παραγωγής, τα οποία ταυτίστηκαν με τη βιομηχανική ανάπτυξη των περασμένων δεκαετιών: Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδας, Τιτάνας, Κρόνος, χημικές βιομηχανίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια έδιναν οικονομική πνοή όχι μόνο στην περιοχή, αλλά συνολικά στην οικονομία της χώρας, σήμερα αποτελούν βιομηχανικά κουφάρια. 

Ποια μεγάλα εργοστάσια έχουν μείνει; Εκτός από τα διυλιστήρια, υπάρχει ακόμη η βιομηχανία τσιγάρων του Παπαστράτου (Philip Morris), που πρόσφατα επίσης ολοκλήρωσε μια μεγάλη επένδυση, το εργοστάσιο τσιμέντου της Χάλυψ, που δίνει μάχη απέναντι στην πρωτοφανή ύφεση της εγχώριας αγοράς τσιμέντου, αλλά και τα ναυπηγεία της Ελευσίνας με τα γνωστά προβλήματα. 

Πηγές της βιομηχανίας τονίζουν ότι οι αιτίες πίσω από την αποβιομηχάνιση της Ελευσίνας είναι οι ίδιες που έχουν οδηγήσει συνολικά τη χώρα σε τροχιά απώλειας του παραγωγικού της ιστού: αντιεπιχειρηματικό περιβάλλον, υψηλή φορολογία, υψηλό μη μισθολογικό κόστος, υπερφουσκωμένες τιμές ενέργειας, δαιδαλώδης γραφειοκρατεία στο σκέλος της αδειοδότησης και όχι μόνο συνθέτουν το σκηνικό ενός προδιαγεγραμμένου τέλους, που ήρθε όταν η εγχώρια ζήτησης καταρρακώθηκε υπό το βάρος της κρίσης. 


Το χρονικό 

Από το 1875, οπότε και ιδρύθηκε η πρώτη βιομηχανία της περιοχής, το Σαπωνοποιείο Χαριλάου, η περιοχή στη βιομηχανική ακμή της έφτασε να φιλοξενεί τα δύο μεγαλύτερα χαλυβουργεία της χώρας, δύο μεγάλα διυλιστήρια, δύο εργοστάσια τσιμέντου, ναυπηγεία, την Πυρκάλ, υαλουργίες και άλλες μικρότερες μονάδες. 

Μεταξύ άλλων, στην περιοχή το 1929 λειτουργούσαν τα εργοστάσια του Τιτάνα, της οινοποιητικής εταιρείας Κρόνος, ένα υαλουργείο, επτά εργοστάσια κατεργασίας ρητίνης, που απασχολούν 1.500 εργάτες, ενώ τη δεκαετία του 1930 προστίθενται και 3 κεραμοποιεία. 

Το 1951 μεταφέρονται οι δραστηριότητες και το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα και της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο. Τη δεκαετία του ΄60 στην περιοχή αναπτύσσονται μικρές και μεγάλες μονάδες, από την ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ και τα ναυπηγεία Σάββα, μέχρι τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, την Πετρογκάζ, τη τσιμεντοβιομηχανία Χάλυψ και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το 1973 προστίθεται η Πετρόλα, η υαλουργία OWENS και άλλες. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το ένα τρίτο της έκτασης του Δήμου της Ελευσίνας ανήκει σε ενεργές ή ανενεργές βιομηχανίες. Ωστόσο, από τη δεκαετία του ΄80 ξεκινά το πρώτο κύμα αποβιομηχάνισης, που κορυφώθηκε τους τελευταίους μήνες με τα λουκέτα στις εμβληματικές βιομηχανικές μονάδες της Χαλυβουργίας Ελλάδος και της Χαλυβουργικής, ενώ από πέρυσι δεν λειτουργεί και το εργοστάσιο παραγωγής λευκού τσιμέντου του Τιτάνα. Εν τω μεταξύ είχαν κλείσει πολλά μικρότερα εργοστάσια, όπως το 2006 συνέβη με την υαλουργία Κρόνος (επιτραπέζια είδη), που είχε περάσει στον έλεγχο της εταιρείας Γιούλα. 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 1ης Νοεμβρίου



ΠΗΓΗ.capital.gr