Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Στην Τρίτη θεση στο κόσμο η Ελλάδα στην ανεργία πίσω από δυο αφρικάνικες χώρες!

B-KNHpqCYAAnFVM
Στην Τρίτη θεση στο κόσμο η Ελλάδα στην ανεργία πίσω από δυο αφρικάνικες χώρες. Ο Πίνακας του Guardian είναι κατάλληλος για να τον κολλήσετε στα μούτρα των μνημονιακών και φιλοευρωπαίων φίλων σας. 

Ποσοστά ανεργίας
 Mauritania 31% 
South Africa25.1%
 Greece 25%
 Spain 24
 France 10 
Turkey 9 
Canada 7 
US 6 
UK 6 
Russia 5
 China 5



ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net


Μετεωρολογικός δορυφόρος «συνέλαβε» μια μυστηριώδης γιγαντιαία «σπείρα» στον ουρανό της Μελβούρνης [Βίντεο]


Ένα μυστηριώδης «δαχτυλίδι» ή «σπείρα», εμφανίστηκε από τα δυτικά προς τα νότια-δυτικά πάνω από την πόλη της Μελβούρνης (Αυστραλία), στις 17 Φεβρουαρίου 2015.

Ένα από αυτά τα «δαχτυλίδια» είχε εμφανιστεί πριν από λίγα χρόνια ακριβώς στις 15 Ιανουαρίου, 2010, όπου είχε διάμετρο 200 έως 400 χιλιόμετρα και κινούταν προς τα ανατολικά, μεταξύ των πόλεων της Καλγκούρλι και Boulder.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν σύννεφα και ο καιρός δεν είχε διαταραχθεί, οι εμπειρογνώμονες έφεραν στο προσκήνιο την υπόθεση ότι μπορεί να είχε προκληθεί από τις αντανακλάσεις των σημάτων ραντάρ, αλλά παρ “όλα αυτά, αυτές οι υποθέσεις απορρίφθηκαν από ορισμένους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του καιρού.

Υπενθυμίζουμε ότι η «σπείρα» δεν κινούνταν και παρέμενε ακίνητη για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πάνω από την Μελβούρνη.

Strange-Weather-AllanHogan

Η βιντεοσκόπηση έγινε από τα ραντάρ του καιρού και ραντάρ Doppler. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν σχετικά τη φύση αυτών των μυστηριωδών κύκλων.

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι «σπείρες» μπορεί να είναι ανοίγματα του χωροχρόνου που συχνά εμφανίζονται στον πλανήτη μας.

Mysterious-rings

Ο επιστήμονας Randy Cerveny είπε ότι αυτές οι αφύσικες ανωμαλίες των εμφανίσεων των μυστηριωδών κύκλων, δεν συσχετίζεται με το HAARP ή με τις εκπομπές των κυμάτων ραντάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι η NASA, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, έχει εντολή από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα να ολοκληρώσει το έργο σε ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός διαστημικού σκάφους για να κυνηγάει κρυφές μαγνητικές πύλες, ωστόσο οι ερευνητές των UFO πιστεύουν ότι είναι γιγαντιαία ΑΤΙΑ που πετάνε αόρατα στους ουρανούς.



ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Εξωγήινη μεταλλική νανόσφαιρα συλλέχθηκε στην στρατόσφαιρα της Γης. Πιθανός στόχος η αποίκηση του πλανήτη μας!


Η εξέταση των ειδικών μπαλονιών που χρησιμοποιούνται στη στρατόσφαιρα της Γης για τη συλλογή δειγμάτων σκόνης και σωματιδίων έφερε στο φως μια ανακάλυψη που αναστάτωσε την επιστημονική κοινότητα, τέλη Ιανουαρίου του 2015. Ο Δρ. Μίλτον Γουέινραϊτ απ’ το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, που ανέλαβε να αποκρυπτογραφήσει τα σωματίδια που σταμάτησαν σε ύψος 27 χιλιομέτρων από το έδαφος της Γης, βρήκε ένα που ήταν τελείως διαφορετικό απ’ τα υπόλοιπα. Πρόκειται για μία μικροσκοπική μεταλλική νανόσφαιρα από την οποία στάζει μία κολλώδης βιολογική ουσία (φώτο). Η νανόσφαιρα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο, έχει το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας, αλλά παρά το πολύ μικρό μέγεθός της άφησε κρατήρα στη συσκευή υποδοχής. Σύμφωνα με τον Δρ. Γουέινραϊτ ο πιθανότερος λόγος για τον οποίο συνέβη αυτό είναι ότι ταξίδεψε με πολύ μεγάλη ταχύτητα από το διάστημα. Χρησιμοποιώντας την ανάλυση με ακτίνες Χ για την εξέταση της σφαίρας, κατέληξε επιπλέον στο συμπέρασμα ότι αυτό το παράξενο βιολογικό υλικό είναι πιθανό να αποτελεί μια αποικία από μικροσκοπικούς μικροοργανισμούς, που πιθανόν στάλθηκαν από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό για να αποικήσουν στη Γη. Ο Δρ. Γουέινραϊτ και οι συνεργάτες του δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο ηλεκτρονικό περιοδικό «journalofcosmology», ωστόσο αυτά δεν έχουν γίνει ακόμα αποδεκτά από την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Υπερμάχος της νέας αυτής αποκάλυψης τάχθηκε και ο καθηγητής Τσάντρα Γουικραμασάινε, διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπάκιγχαμ στην Αγγλία, ο οποίος δήλωσε ότι η παράξενη νανόσφαιρα τιτανίου είναι μια ακόμη απόδειξη της εξωγήινης ζωής.



ΠΗΓΗ:anekshghtakaiapokryfa.blogspot.gr

Alan Greenspan (Fed): Ο OPEC έχασε τον πόλεμο τιμών στο πετρέλαιο


H παραδοσιακή διπλωματία δεν θα μπορούσε να επιτύχει τις γεωπολιτικές εξελίξεις που προκάλεσε το περασμένο έτος η έκρηξη του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, υποστηρίζει σε άρθρο του στους Financial Times, ο πρώην επικεφαλής της Fed, Alan Greenspan.
Όπως επισημαίνει ο κ. Greenspan, οι τιμές έχουν υποχωρήσει πάνω από 50%, κάτι που σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ρουβλιού έχει ακινητοποιήσει την ρωσική οικονομία. Το φθηνό πετρέλαιο αποδυνάμωσε την οικονομία του Ιράν, αυξάνοντας τις πιθανότητες μιας ρεαλιστικής συμφωνίας για τα πυρηνικά. Εν τω μεταξύ, η Βενεζουέλα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό και γεωπολιτικό τοπίο, από το οποίο ο μεγαλύτερος κερδισμένος είναι οι ΗΠΑ.
Ο κ. Greenspan υποστηρίζει πως η εξέλιξη στις ΗΠΑ νέων τεχνικών για εξόρυξη πετρελαίου, κυρίως από σχιστόλιθο, ήταν αυτή οδήγησε στην κατάρρευση των τιμών. Η πτώση στην παραγωγή των ΗΠΑ αντιστράφηκε, με 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα να προστίθενται από το 2012. Το αποτέλεσμα ήταν να διευρυνθεί το χάσμα ανάμεσα στην παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωσης, οδηγώντας σε αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και σε πτώση των τιμών.
Η Σαουδική Αραβία, αντιμέτωπη με μια υπερπροσφορά πετρελαίου αλλά απρόθυμη να χάσει μερίδιο αγοράς εγκατέλειψε τον ηγετικό της ρόλο και αρνήθηκε να μειώσει την παραγωγή για να στηρίξει τις τιμές.
Μετά το εμπάργκο την δεκαετία του 1970, ο OPEC πήρε από τις ΗΠΑ την δύναμη να καθορίζει τις τιμές. Αλλά σύμφωνα με τον κ. Greenspan η τεχνολογία εξόρυξης από σχιστόλιθο αναμένεται να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός ρυθμιστής στις τιμές του πετρελαίου από το καρτέλ του OPEC.
«Ο OPEC παραχωρεί την δύναμη του να καθορίζει τις τιμές. Μπορεί να μην την ανακτήσει ποτέ» τονίζει ο κ. Greenspan.



ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο εχθρός εντός των τειχών..


  Δεν μπήκε.
    Ήταν μέσα! Εδώ ήταν τα τελυταία 25 χρόνια.
     Εδώ θέριεψε και έγινε ακλόνητος με την δική μας ανοχή και απροσεξία.

     Όχι, ο εχθρός δεν είναι έξω. Δεν είναι τελικά η τάχα Ενωμένη Ευρώπη, ούτε τα πρώην κυβερνητικά της φερέφωνα.
     Όλοι αυτοί μαζί δεν είναι παρά τα όργανα, τα εργαλεία του πραγματικού εχθρού που είναι εσωτερικός, έχει ονόματα και επώνυμα ελληνικά, ζει και κινείται εδώ.

     Πρόκειται για τους τρείς-τέσσερεις, με το ζόρι πέντε επιχειρηματίες, άλλος εφοπλιστής, άλλος πετρελαιάς, άλλος εργολάβος, και άλλος ''λάτρης'' των τεχνών και του αθλητισμού (!),
     ..που όλοι όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: διαθέτουν εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια, και άλλα μέσα ηλεκτρονικής ''ενημέρωσης''.
     Όλα γίνονται για το όφελος και τον παρά φύση πλουτισμό της περίφημης ''διαπλοκής'', 
     ..καθόλου αφηρημένη έννοια, παρά υπαρκτή 100%, με ονοματεπώνυμα και οικογενειακές φωτογραφίες!

     Αυτοί ήταν και οι μόνοι ωφελημένοι, από τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων που συνέρρευσαν στην χώρα μας είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως προγράμματα βοήθειας, είτε ως δανεικά από την Ε.Ε., ειδικά από το 1990 και μετά.
     Αυτοί τα φάγανε! Αυτοί τα κλέψανε! Αυτοί ληστέψανε κάθε ικμάδα και μέλλον της χώρας, με συνεργάτες όλες τις κυβερνήσεις και κυβερνητικούς πολιτικούς, φροντίζοντας να τους πετάνε κι από ένα κομμάτι εξουσίας και μερικά ''ξεροκόμματα'' εκατομμύρια κάθε τόσο.
     Και είναι αυτοί που αντιδρούνε με απίστευτη λύσσα σε κάθε προσπάθεια σπασίματος του φαύλου κύκλου εξουσίας-ΜΜΕ-προμηθειών-και εργολαβιών.

     Οι ξένοι, οι ευρωπαίοι, ξέρουν τώρα πιά πολύ καλά τί έχει συμβεί.
     Θέλουν όμως τα λεφτά τους (όσα αυτοί νομίζουν πως δικαιούνται), που επίσης γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να τα πάρουν πίσω απ' αυτούς που πραγματικά τα καταχράστηκαν.
     Γι αυτό και πιέζουν προς άλλες κατευθύνσεις. Γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη σε καμία κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να τα κάνει πλακάκια με την διαπλοκή, αφήνοντάς την ξανά και ξανά στο απυρόβλητο.

     Θα ήταν λοιπόν το καλύτερο διαπραγματευτικό ατού για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται, μία επίδειξη πυγμής και βούλησης εναντίον της διαπλοκής.
     Ας κλείσουν ένα κανάλι για χρέη (εδώ ο άλλος αλήτης έκλεισε την ΕΡΤ με το έτσι θέλω, γιατί έτυχε να είναι ο μόνος κρατικός οργανισμός που ο αριθμός των εργαζομένων του συνέπιπτε με τις 2.500 απολύσεις που είχε τάξει στην τρόϊκα ότι θα κάνει άμεσα!)
     Ας συλλάβουν έναν από τα βαρύγδουπα ονόματα της ιδιότυπης αυτής καμόρας. Χίλιοι λόγοι πρέπει να υπάρχουν. Τί διάολο; Με τον σταυρό στο χέρι δεν ''κλέβονται'' τόσα δισεκατομμύρια!

     Ας το τολμήσει η νέα κυβέρνηση. Κέρδος θα τόχει.
     Αν δεν το τολμήσει όμως,
     ..σε λίγο,
     ..δεν θα της έχει μείνει τίποτα (κυριολεκτικά) για να χάσει!..



ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

Γι' αυτό «κυνηγάνε» την Ελλάδα! Ποιο είναι το πιο ακριβό μέταλλο στον κόσμο που το έχουμε μόνο εμείς;


Το ιρίδιο... 
το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.

Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες. Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.

Υπόθεση – μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα.

Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.

Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη χώρα αυτή.

Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο).

Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ενωση.

Η διάλυση της τέως Σοβιετικής Ενωσης, πέρα από τα όσα προβλήματα δημιούργησε στον πλανήτη, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή ώς πανικό στις χώρες της Δύσης για την αδυναμία στη φύλαξη των πυρηνικών οπλοστασίων και των μονάδων παραγωγής πυρηνικών.

Ετσι, οι πολλές βάσεις των πυρηνικών (περίπου 28 τον αριθμό) φαίνεται να είναι σήμερα εκτός ελέγχου, κάτι που παραδέχθηκε και ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Ροντιόνοφ το 2010.

Το πλουτώνιο βγήκε στο σφυρί και μάλιστα φαίνεται να εμπλέκονται και πυρηνικοί φυσικοί – επιστήμονες που το πωλούν όσο – όσο.

Πολλοί από αυτούς, όταν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, κατέφυγαν σε χώρες της Δύσης, κατά κυριότητα στις ΗΠΑ, και πήραν μαζί τους και «λίγο» πλουτώνιο ή ουράνιο εμπλουτισμένο, για «να βγάλουν τα έξοδά τους» ή καλύτερα «να κάνουν την καλή» στη νέα πατρίδα τους.

Ως και ρώσος υπουργός κατηγορήθηκε ότι ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλο πλουτωνίου.

Η κλοπή των ραδιενεργών υλικών, που προσλαμβάνει γιγαντιαίες διαστάσεις, είναι η πιο μεγάλη και εγκληματική απειλή όμοια της οποίας δεν υπάρχει άλλη. Δεν μπορείς να ξέρεις σε τι χέρια είναι δυνατόν να πέσουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα χέρια αυτά να είναι τρομοκρατών. Και

τότε…

Όσμιο υπάρχει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Και εδώ αρχίζουν και μπαίνουν σε εφαρμογή τα μεγάλα σχέδια των «αγαπημένων συμμάχων» μας που προσπαθούν να μας διαλύσουν και να μας κάνουν κρατίδια- κρατίδια για να το πάρουν.

Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να το διαλαλούν δημόσια σε έντυπα και τηλεοράσεις …;..

Όταν ρώτησα…διαπίστωσα ότι η τιμή του ήταν 60 χιλιάδες δολάρια για ένα γραμμάριο. Δηλαδή, το ένα κιλό κοστίζει 60 εκατομμύρια δολάρια…

Απόσπασμα από τη συνέντευξη με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του στρατηγού ε.α. Γιώργου Αϋφαντή.

«Ο κ. Αϋφαντής υποστηρίζει ότι, το επεισόδιο στα ΄Ιμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο. Δηλαδή ένα κιλό όσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος αγοράζεται με 2 τόνους χρυσό.

Γι” αυτό, προσθετει, τα ΄Ιμια ειναι στις γκρίζες ζωνες…»

…Το 1995 είχε εντοπιστεί όσμιο από τις αρχές των Σκοπίων σε περιοχή κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Κι” εμείς τώρα…

Κοιμόμαστε ήσυχοι…

Μεγαλώνουμε παιδιά…

Κάνουμε όνειρα για το μέλλον…

Τα αρχαιότερα πετρώματα της Ελλάδας μέχρι στιγμής , συνεχίζει ο κ.Κωστόπουλος, έχουν εντοπισθεί στις περιοχές Φωτεινού Τρικάλων, Δεσκάτης Γρεβενών και λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας. Πρόκειται για γρανίτες ηλικίας 700 εκατομμυρίων ετών.

Η χρονολόγησή τους έγινε σε ορυκτά ζιρκόνια με τη μέθοδο ουρανίου-μολύβδου.

Οι πλέον επιβλητικοί μαγματικοί θάλαμοι ωκεάνιας λιθόσφαιρας βρίσκονται στην Πίνδο, μεταξύ Περιβολίου και Αβδέλας Γρεβενών και κατά μήκος του Ασπροπόταμου στη δασική οδό Περιβολίου – Μικρολίβαδου, καθώς επίσης και στον οφιόλιθο του Βούρινου στην περιοχή της Κράπας και του Ασπρόκαμπου.

Ιδιαίτερα στον οφιόλιθο της Πίνδου, οι παραπάνω μαγματικοί θάλαμοι συνοδεύονται και από θεαματικές εμφανίσεις λάβας με σφαιρικές μορφές που είναι τυπικές των υποθαλάσσιων εκχύσεων.

Επίσης, λόγος γίνεται και για τον μανδύα της γης, που διατηρείται, σήμερα, επάνω στις κορυφές των βουνών, στη Βάλια Κάλντα και το Βούρινο, λόγω των τεράστιων τεκτονικών δυνάμεων που χώρισαν μία φορά την Ελλάδα και μετά την ξαναένωσαν. Μέσα στα πετρώματα του μανδύα, φιλοξενούνται τα τεράστια κοιτάσματα χρωμίου που διαθέτει η Ελλάδα, όπως παραδείγματος χάριν αυτό στο Ξερολίβαδο Κοζάνης.

Τα κοιτάσματα χρωμίου δημιουργούνται από βασαλτικά μάγματα, πλούσια σε χρώμιο, που γεννώνται από την τήξη του περιδοτίτη (δηλ. του μανδύα) και τα οποία, λόγω άνωσης, διαπερνούν τη μανδυακή μήτρα που τα γέννησε και οδεύουν προς τα επάνω μέσα στην ωκεάνια λιθόσφαιρα να τροφοδοτήσουν τους θαλάμους μάγματος και αυτοί με τη σειρά τους τις υποθαλάσσιες εκχύσεις λάβας.

Το πρώτο ορυκτό που κρυσταλλώνεται από τα μάγματα αυτά λέγεται σπινέλιος και είναι ένα οξείδιο του χρωμίου, αργιλίου, μαγνησίου και σιδήρου. Η κρυστάλλωση μεγάλων ποσοτήτων σπινέλιου και η μετέπειτα μηχανική συγκέντρωση του ορυκτού σε μεγάλες ποσότητες λόγω τεκτονικών δράσεων οδηγεί στο σχηματισμό κοιτασμάτων χρωμίου. Επειδή ο σπινέλιος αποτελεί την κύρια πηγή χρωμίου στη γη, κοινά λέγεται χρωμίτης.

Αν η περιεκτικότητα σε αργίλιο είναι μεγάλη, τότε ο χρωμίτης λέγεται πυρίμαχου τύπου, ενώ αν υπερισχύει η περιεκτικότητα σε χρώμιο λέγεται μεταλλουργικού τύπου.

Τα κοιτάσματα χρωμίτη του Βούρινου είναι μεταλλουργικού τύπου και από τα πλουσιότερα του είδους τους στη γη. Ένα σημαντικότατο παραπροϊόν κατά τη μεταλλουργική επεξεργασία του χρωμίτη είναι τα πλατινοειδή (όσμιο, ιρίδιο, ρουθήνιο, ρόδιο, πλατίνα και παλλάδιο).

Θέλετε και άλλα στοιχεία;

Το περιοδικό NEMECIS επίσης σε άρθρο του, επισημαίνει την σπουδαιότητα για το μέταλλο όσμιο και μας δίνει πληροφορίες για την στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου.

Γνωρίζετε τι είναι το όσμιο;

Είναι ένα μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2. Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση. Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄ όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.

Τα μεγαλύτερα αποθέματα οσμίου στο κόσμο βρίσκονται στην Τουρκία. Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα οσμίου είναι 127.000 τόνοι. Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχει αποθέματα είναι η Βουλγαρία με 2.500 τόνους.

Η αξία του οσμίου που υπάρχει στην Τουρκία ανέρχεται στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εάν αναλογιστείτε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 220 δισεκατομμύρια δολάρια, η αξία του οσμίου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό χρέος.

Οι φιλοδυτικοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να λένε ότι :

Η Τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους (Τζουνέιτ Ουλσεβερ).

Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Μεμχέτ Αλί Μπιράντ σε ένα σεμινάριο στη Βιέννη : «Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες για να γνωρίζουν την αλήθεια.»

Ο στρατηγός Γ.Αϋφαντής υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκης, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αιγαίο.

Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αιγαίου.

Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα. Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!

Για να αντιληφθούμε την αξία του οσμίου πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριό του στοιχίζει 60.000 δολάρια!!! Ένα κιλό οσμίου αντιστοιχεί με πέντε τόνους χρυσού!

Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!

Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της <<ωραίας Ελένης>> αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα, περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.

Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό. Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους. Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου



ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Κάθετο Διάδρομο προς ΒΔ Ευρώπη Μέσω Ιταλίας κι Όχι Από την Ελλάδα Προτιμά Εταιρεία-Μέτοχος του ΤΑΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Δεν επιθυμεί η βελγική Fluxys την κατασκευή ενός κάθετου αγωγού διασύνδεσης μέσω Ελλάδος για τη διοχέτευση φυσικού αερίου μέσω του ΤΑΡ προς την ΒΔ Ευρώπη. Αντίθετα, η εταιρεία που κατέχει το 19% των μετοχών της εταιρείας του αγωγού φαίνεται να προτιμά την κατασκευή ενός τέτοιου έργου στην Ιταλία, ενώ κάνει λόγο και για μελλοντικό διάδρομο με αντίστροφη ροή αερίου από τη Δύση προς ΝΑ Ευρώπη.
Ειδικότερα, ο Walter Peeraer,CEO της Fluxys, σε συνέντευξή του στο Natural Gas Europe, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι μέσω του ΤΑΡ επιπλέον ποσότητες αερίου θα φτάσουν στην Ιταλία, το ιταλικό δίκτυο ενισχύεται για να αντεπεξέλθει σε ανάγκες για ροή προς Βορράν και ειδικότερα προς την Ελβετία και τη Γερμανία. Από τα βόρεια της Ιταλίας, προσθέτει ο Peeraer, θα μπορεί το αέριο να διοχετευθεί και προς την Αυστρία. 

«Με άλλα λόγια, στο μέλλον θα δούμε έναν διάδρομο από τον Νότο προς τον Βορρά αλλά επίσης και από τη Δύση προς την Ανατολή, που θα παρέχει αντίστροφη ροή προς την ΝΑ Ευρώπη», τονίζει ο Peeraer. Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το αν θα προτιμούσε έναν κάθετο αγωγό διασύνδεσης από την Ελλάδα προς την Βορειοδυτική Ευρώπη, ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δίκτυα αερίου του Βελγίου, απαντά αρνητικά και διατυπώνει την προτίμησή του για ένα «νότιο πρότζεκτ προς την Ιταλία που στη συνέχεια θα πηγαίνει προς τα πάνω».
Αναφορικά με τον ΤΑΡ, μιλώντας σε συνέδριο στη Σόφια, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, για την ευρωπαϊκή ενεργειακή νομοθεσία και πολιτική, ο Peeraer τόνισε ότι η Ελλάδα και η Αλβανία αποτελούν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την αδειοδοτική διαδικασία, αναφέροντας ειδικότερα ότι δεν είναι εύκολη η έκδοση αδειών στις δύο αυτές χώρες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη συνέντευξή του στο Natural Gas Europe, που ελήφθη στο περιθώριο του παραπάνω συνεδρίου, ο CEO της Fluxys τονίζει ότι η Κομισιόν δεν μπορεί να κάνει κάτι για το θέμα, καθώς πρόκειται για τοπικό θέμα που η διοίκηση του ΤΑΡ πρέπει να επιλύσει με τις τοπικές κυβερνήσεις. 
«Τα ζητήματα αδειοδότησης είναι κοινό εμπόδιο στον τομέα των αγωγών και, συνεπώς, κάτι στο οποίο είμαστε συνηθισμένοι. Στο Βέλγιο, τη Γερμανία ή τη Γαλλία δεν είναι πολύ δύσκολο να μάθουμε ποιες είναι οι διαδικασίες και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης μιας έκτασης γης. Αλλά στην Αλβανία, για παράδειγμα, δεν υπάρχει κτηματολόγιο και απαιτείται άλλη προσέγγιση από την συνηθισμένη», δηλώνει ο Walter Peeraer.
Παράλληλα, τονίζει ότι σήμερα υπάρχουν διαφορετικές λύσεις υπό εξέταση σχετικά με την διαφοροποίηση πηγών στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και τη σύνδεσή τους με την υπόλοιπη Ευρώπη. «Υπάρχει το πρότζεκτ του Eastring στη Σλοβακία, υπάρχουν πρότζεκτ για να έρθει αέριο από βαλκανικές χώρες στο Μπάουμγκάρτεν [Αυστρία] και υπάρχουν, επίσης, σχέδια στην Πολωνία και τη Ρουμανία», αναφέρει ο Peeraer, ενώ τονίζει ότι, αν και όλα έχουν δικαιολογητική βάση, είναι τουλάχιστον εν μέρει ανταγωνιστικά το ένα με το άλλο. «Αυτό συνέβη και με τον Νότιο Διάδρομο», με τους αγωγούς ΤΑΡ και Nabucco, θυμίζει ο Peeraer. «Στην περίπτωση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, νομίζω ότι ένα ή δύο από τα προτεινόμενα έργα θα μπορούσαν να επιλεγούν, αλλά, ελλείψει μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας που θα τα υποστηρίζουν, τα έργα αυτά χρειάζονται κάποια μορφή στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να είναι βιώσιμα», καταλήγει ο CEO της Fluxys.


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν θα πιστέψετε ποτέ τι έγινε αυτή την εβδομάδα στη Ρουμανία!


Στο Πλοέστι της Ρουμανίας χειροπέδες πέρασε στις 17/2 η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Διαφθοράς στον εργολάβο Iulian Hertanu, κουνιάδο ...
του Πρωθυπουργού Victor Ponta, μαζί με τοπικούς αξιωματούχους της περιοχής Prahova, για υπόθεση διαφθοράς και απάτης με κοινοτικά κονδύλια.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου οι κατηγορίες αφορούν φοροδιαφυγή 2,5 εκατ. λέι (~560 χιλ. ευρώ) και κατάχρηση 7,8 εκατ. λέι (~1,75 εκατ. ευρώ) στα έργα κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος της πόλης Comarnic. Ο Ponta αρκέστηκε σε μια λακωνική δήλωση, μέσω twitter, πως "Δεν γνωρίζω για την εισαγγελική έρευνα στον κουνιάδο μου και θα ήταν λάθος να το σχολιάσω. Όλοι πρέπει να είναι ίσοι έναντι του νόμου".

Δεν αποκλείεται φυσικά η υπόθεση να εντάσσεται σε κάποια πολιτική διαμάχη, καθώς το πολιτικό σύστημα της Ρουμανίας στη μετά Τσαουσέσκου εποχή έχει να επιδείξει διάφορα "ωραία". Ωστόσο και μόνο το γεγονός πως κάποιοι δεν δίστασαν να προχωρήσουν στη σύλληψη προσώπου του πρωθυπουργικού οικογενειακού περιβάλλοντος δείχνει πως υπάρχουν θεσμοί που λειτουργούν.  Θα γινόταν ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα; Να γιατί θα μας προσπεράσει (και) η Ρουμανία ... Μάλλον έχουμε δρόμο ακόμα, εκτός κι αν έχουμε σύντομα εκπλήξεις από το Νικολούδη. Λέτε π.χ. να μάθουμε τι έγινε μ' εκείνα τα CDS το 2009, όταν ο Παπακωνσταντίνου ξαναθυμόταν τον Τιτανικό; Ή με τα δισ. ευρώ της Ολυμπιάδας 2004; Ή με το σκάνδαλο της Proton Bank; Ή μ' εκείνα τα υποβρύχια που ξαφνικά σταμάτησαν να γέρνουν; Ή και με τις άδειες για τις ανεμογεννήτριες και τα "σιδερένια φυτά" της "πράσινης ανάπτυξης";

Δεν είναι ωστόσο μόνο αυτά τα νέα απ' τη Ρουμανία: το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που παρουσίασαν στις 18/2 έχει ευχάριστες εκπλήξεις, που πολύ θα θέλαμε να βλέπαμε και στην ταλαιπωρημένη απ' τα μνημόνια Ελλάδα:

Ο υψηλός γενικός συντελεστής ΦΠΑ 24% μειώνεται από 1.1.2016 σε 20% γενικά για αγαθά και υπηρεσίες και σε 9% για το κρέας, τα λαχανικά, τα ψάρια και τα φρούτα.

Η φορολογία στα κέρδη των επιχειρήσεων μειώνεται από την 1.1.2019 από 16% σε 14%, ενώ από 1.1.2016 παύει να ισχύει η φορολόγηση με 16% των μερισμάτων που διανέμουν οι επιχειρήσεις και η φορολόγηση 1% σε ειδικές κατασκευές. Μειώνεται επίσης από 1.1.2016 η φορολόγηση στα ποτά, τα καύσιμα και άλλα προϊόντα.

Από 1.1.2017 μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, σε μια προσπάθεια να εντάξουν στην οικονομία το 1,1 εκατ. παράνομων εργαζομένων επί συνόλου 5,2 εκατ. νόμιμων. Οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν στο 13,5%, απ' το 15,8% που είχαν μειωθεί μόλις τον Οκτώβριο 2014, καθώς προηγουμένως ήταν στο 20,8%. Οι εισφορές των εργαζομένων θα μειωθούν από 10,5% σε 7,5%.

Υπάρχουν βεβαίως και αυξήσεις άλλων φόρων, κυρίως φόρων ιδιοκτησίας που καταβάλλονται στις τοπικές αρχές, αλλά η γενική εικόνα είναι πως θα υπάρχει σημαντική ελάφρυνση και η κυβέρνηση  χαρακτήρισε το νέο νομοσχέδιο ως "φορολογικό πυρηνικό όπλο" για την ενδυνάμωση της οικονομίας. Δεν το παίρνουμε "τοις μετρητοίς", ωστόσο η Ρουμανία ολοκληρώνει σύντομα την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει απ' το ΔΝΤ το 2009 κι απ' όπου φεύγει το ΔΝΤ αφήνει χώρο ν' ανασάνει η τοπική οικονομία. Με το καλό και στα δικά μας!

Και μην ξεχνάμε ποτέ πως, όπως από πέρυσι έχουμε πει, η Ρουμανία είναι "χιλιετίες" μπροστά στο γρήγορο ίντερνετ, καθώς από πέρυσι οι Ρουμάνοι μπορούν να επιλέξουν σύνδεση στα 1000Mbps με μόλις 55 λέι (12,3 ευρώ)/μήνα, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (μόνο ίντερνετ, χωρίς τηλεφωνία). Εντάξει, στο Βουκουρέστι και τις μεγάλες πόλεις, όχι παντού, αλλά εδώ έχουμε ακόμα μέσα στην Αθήνα δίκτυα με φερέσυχνα, που δεν "σηκώνουν" ίντερνετ! Και πάει σύννεφο η κοροϊδία με τις ατελείωτες διαφημίσεις-πλύσεις εγκεφάλου του ΟΤΕ για το "απελευθερωμένο" wifi και τις "ασύλληπτες" ταχύτητες του VDSL των 30Mbps, που ξεκινά από "μόνο" 39,9 ευρώ/μήνα (μαζί με σταθερή τηλεφωνία). Και προσφέρει ακόμα τη "συγκλονιστική" ταχύτητα των 4Mbps στα πακέτα double play από "μόνο" 24,9 ευρώ/μήνα (μαζί με σταθερή τηλεφωνία). Με τόσες διαφημίσεις που πληρώνουμε, πώς να μειωθούν οι τιμές; Κι από πάνω να έχουμε ΝΔ-Πασοκ-Ποτάμι να μας λένε πόσο καλό μας έκανε η "απελευθέρωση" των τηλεπικοινωνιών και να ιδιωτικοποιήσουμε και τον ηλεκτρισμό και το νερό; Πόση κοροϊδία ν' αντέξει κανείς;



ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Άνοδος «αστραπή» στην τιμή της βενζίνης


Μέση αύξηση της τάξης των 7,3 σεντς το λίτρο καταγράφεται στη λιανική τιμή της βενζίνης από τα μέσα Ιανουαρίου όταν και καταγράφηκαν οι χαμηλότερες λιανικές μέσες τιμές της βενζίνης. Ήταν η χρονική στιγμή που διεθνώς η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών και έκτοτε άρχισε να κινείται ανοδικά.
Σύμφωνα με τα επίσημα δημόσια στοιχεία την περασμένη εβδομάδα η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώθηκε στο 1,444 ευρώ, με το diesel κίνησης να κινείται στο 1,166 και το πετρέλαιο θέρμανσης στο 0,922 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται βεβαίως για τους πανελλαδικούς μέσους όρους που ανακοινώνει το υπουργείο, αφού καταγράφονται επιμέρους διακυμάνσεις κατά τόπους, με την τιμή της βενζίνης να φτάνει έως και το 1,54 ευρώ το λίτρο σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές). Για τις τιμές αυτές, η τιμή διυλιστηρίου ήταν στα 0,4122 ευρώ το λίτρο.
Αλλά και σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών στην Αττική σε 618 πρατήρια οι τιμές ξεκινούν από το 1,37 ευρώ και φτάνουν έως το  1,51 ευρώ (απλή αμόλυβδη). Πρόκειται για τα νούμερα που αποδίδουν την αίσθηση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στους καταναλωτές ότι η τιμή της βενζίνης έχει «τσιμπήσει».
Πράγματι τα στοιχεία από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου (που δεν έχουν άμεση σχέση με τη διαμόρφωση των τιμών) αλλά και τις τιμές Platts, (βάσει των οποίων διαμορφώνεται η τιμή της βενζίνης) δείχνουν ότι υπάρχει άμεση ανταπόκριση των λιανικών τιμών στις διεθνείς διακυμάνσεις: Η τιμή η Platts (HCIF MED) και ήταν λίγο κάτω από τα 40 σεντς, με το brent  στα 62 δολάρια το βαρέλι.
Αντίστοιχα στα μέσα Ιανουαρίου όταν και είχαμε τη χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου στα επίπεδα των 50 δολαρίων, η τιμή Platts ήταν λίγο πάνω από τα 30 σεντς, η τιμή διυλιστηρίου στο 0,3429 και η τιμή της βενζίνης στο 1,371 ευρώ το λίτρο.
Εάν πάμε ακόμη πιο μακριά, δηλαδή στην αρχή της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, στα τέλη του Ιουνίου του 2014, έχουμε πχ στις 27 Ιουνίου, το brent στα 110 δολάρια, την τιμή Platts κοντά στο 0,6 ευρώ το λίτρο, την τιμή διυλιστηρίου στα 0,6266 ευρώ και την τιμή της βενζίνης στα 1,711 ευρώ το λίτρο.
Με απλά λόγια τι δείχνουν τα στοιχεία στο βαθμό που είναι αντιπροσωπευτικά; (αφού πρέπει να συνυπολογιστούν και δύο άλλες παράμετροι ισοτιμία ευρώ δολαρίου αλλά και το γεγονός ότι η τιμή του προϊόντος αντιπροσωπεύει το 35% της τελικής τιμής αφού το 65% είναι φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις) Ότι σε γενικές γραμμές οι τιμές που φτάνουν στον καταναλωτή καθορίζονται και διαμορφώνονται με βάση τις διακυμάνσεις των διεθνών τιμών. Τώρα εάν υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις,  στο πόσο γρήγορα ή αργά φτάνει η αύξηση ή η πτώση της τιμής, αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, ωστόσο γεγονός είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν πως η αγορά λειτουργεί σχετικά ομαλά.
(Χ. Φλουδόπουλος, capital.gr, 20/2/2015)


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Με ανενεργό το σύστημα εισροών-εκροών η μάχη για το λαθρεμπόριο


Ανενεργό παραμένει το περιβόητο σύστημα εισροών - εκροών, αφού μόλις... τρία στα δέκα πρατήρια πανελλαδικά αποστέλλουν σε αδιάλειπτη βάση στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών για τις αγοραπωλησίες που κάνουν σε καύσιμα, επιτείνοντας έτσι τον τραγέλαφο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.
Κι αυτό καθώς επί ενός συνόλου 5.500 πρατηρίων που λειτουργούν πλέον πανελλαδικά, μόλις τα... 1.908 στέλνουν σε τακτική βάση στοιχεία με τις ποσότητες που αγοράζουν και πωλούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), προκειμένου να αποφανθεί ποιος παρανομεί και ποιος όχι.
Τρία χρόνια μετά τη ψήφιση του συγκεκριμένου μέτρου (ν.4072/2012) που υποτίθεται ότι θα διασφάλιζε την πάταξη του λαθρεμπορίου, και τα "ενεργά" πρατήρια, αυτά δηλαδή που υποτίθεται ότι αποστέλλουν στοιχεία στο υπ. Οικονομικών δεν ξεπερνούν τα... 2.952 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μπορεί κανείς να βρει αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
Σκεφτείτε ότι τα εγγεγραμμένα πρατήρια στο σχετικό Μητρώο που έχει δημιουργήσει η ΓΓΠΣ, δηλαδή αυτά που έχουν εγκαταστήσει συστήματα εισροών εκροών δεν ξεπερνούν τα 4.671, όταν ο συνολικός στόλος των εν λειτουργία βενζινάδικών πανελλαδικά υπολογίζεται σε 5.500. Με άλλα λόγια, κοντά στα 1.000 πρατήρια δεν αγόρασαν ποτέ τα σχετικά συστήματα, και παρ' όλα αυτά δεν έκλεισαν.
Άκρως απογοητευτικά όμως είναι και τα υπόλοιπα στοιχεία που βρίσκει κανείς στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ. Διότι από τα 2.952 που είναι τα υποτιθέμενα "ενεργά" πρατήρια, στην πραγματικότητα, στοιχεία με αγορές και πωλήσεις καυσίμων αποστέλλουν σε αδιάλειπτη βάση μόνο τα 1.908. Δηλαδή μόλις το... 35% σε σύνολο 5.000 λειτουργούντων. Κι αυτό καθώς όπως διαβάζουμε, τα υπόλοιπα 1.044 υστερούν στην αποστολή στοιχείων για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, είτε επειδή κάποια έχουν αλλάξει ιδιοκτήτη αλλά οι υπόχρεοι δεν ενημέρωσαν ηλεκτρονικά τη ΓΓΠΣ, είτε επειδή έχουν ενσκήψει σοβαρά τεχνικά προβλήματα στην αποστολή, είτε εξαιτίας μεταβολών μητρώου, κ.ο.κ.
Υπάρχουν όμως κι εκείνα τα πρατήρια που "σνομπάρουν" εντελώς τη ΓΓΠΣ και δεν της αποστέλλουν στοιχεία παρ' ότι διαθέτουν συστήματα εισροών εκροών. Εδώ ανήκουν 1.698 πρατήρια, εκ των οποίων τα 1.222 δεν αποστέλλουν στοιχεία επειδή δεν διαθέτουν πιστοποιημένους ογκομετρητές, 471 λόγω μη διασύνδεσης με ευθύνη του εγκαταστάτη, 5 λόγω προβλημάτων στη μεταβίβαση, κ.οκ.
Θα ανέμενε κανείς ότι σε όλα τα παραπάνω πρατήρια θα είχαν επιβληθεί ποινές (πρόστιμα, αφαίρεση άδειας, κλπ), αφού οι καταληκτικές και δεσμευτικές ημερομηνίες για την πλήρη εγκατάσταση συστήματος εισροών - εκροών έχουν λήξει από τον περασμένο Αύγουστο. Ελάχιστα ωστόσο πρόστιμα έχουν επιβληθεί, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.
Είναι προφανές ότι πριν αλλά και μετά τις εκλογές, το σύστημα "ξεχαρβαλώθηκε", οι έλεγχοι χαλάρωσαν, αποτελεσματική εποπτεία δεν υπάρχει, και ο μηχανισμός εισροών-εκροών υπολειτουργεί. Αλλά το σύστημα, μαζί και με τα άλλα μέτρα όπως τα GPS σε βυτιοφόρα και πλοιάρια, είναι απαραίτητα προκειμένου η κυβέρνηση να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο, κάτι για το οποίο διατείνεται ότι αποτελεί από τους πρωταρχικούς της στόχους. Επιπλέον, τυχόν προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, χωρίς προηγουμένως να έχει θωρακιστεί η λειτουργία του συστήματος εισροών - εκροών, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ανοίξει και πάλι διάπλατα την πόρτα στο λαθρεμπόριο, που για την ώρα έχει περιοριστεί στα ναυτιλιακά καύσιμα.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Εργασία χωρίς έξτρα αμοιβή την Καθαρά Δευτέρα

Εργασία χωρίς έξτρα αμοιβή την Καθαρά Δευτέρα
H Καθαρά Δευτέρα, που φέτος γιορτάζεται στις 23 Φεβρουαρίου, είναι για τους μισθωτούς εργάσιμη ημέρα, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες αργίες.

wwΟι ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά και η απασχόληση των μισθωτών κατά την ημέρα αυτή είναι νόμιμη και δεν δημιουργεί αξίωση για πρόσθετη αμοιβή.

Ειδικότερα:
- στους ημερομίσθιους μισθωτούς που θα απασχοληθούν την Καθαρά Δευτέρα οφείλεται το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς άλλη προσαύξηση (δηλαδή δεν θα λάβουν την προσαύξηση 75%),
- στους μισθωτούς που αμείβονται με μηνιαίο μισθό δεν οφείλεται καμία άλλη αμοιβή πλέον του κανονικού μηνιαίου μισθού, αφού η Καθαρά Δευτέρα συμπεριλαμβάνεται στις εργάσιμες ημέρες του μήνα, στις οποίες αντιστοιχούν οι αποδοχές τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, εάν την ημέρα αυτή, που χαρακτηρίζεται σαν εργάσιμη εορτή, ο μισθωτός απουσιάσει αυθαίρετα από την εργασία του, όχι μόνο δεν δικαιούται να λάβει το ημερομίσθιό του, αλλά η απουσία του χαρακτηρίζεται αδικαιολόγητη.

ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
1. Αν η εορτή της Καθαράς Δευτέρας έχει χαρακτηρισθεί σαν ημέρα αργίας με συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή συνήθεια, εσωτερικό κανονισμό, με ατομική σύμβαση εργασίας ή τέλος με έθιμο, οι μισθωτοί δεν προσέρχονται για εργασία μεν, αλλά δικαιούνται κανονικά το ημερομίσθιο ή το μισθό τους αντίστοιχα χωρίς καμιά πρόσθετη αμοιβή.
2. Αν περιλαμβάνεται σε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή σε Διαιτητική Απόφαση όρος καταβολής προσαύξησης 75% για την εργασία κατά την Καθαρά Δευτέρα, οι μισθωτοί που υπάγονται σε αυτήν δικαιούνται να λάβουν την παραπάνω αύξηση.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν θα μπλοκάρει τη μισθοδοσία επιχειρήσεων η Εφορία

Αποτέλεσμα εικόνας για λεφτα ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ

Πότε και ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών των παραβατών από την Εφορία
Να βγάλει τη «θηλιά από το λαιμό» χιλιάδων εργαζομένων που, εν μέσω βαθιάς κρίσης, ζουν με την αγωνία αν η Εφορία θα μπλοκάρει ή θα αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας της εταιρίας στην οποία εργάζονται, ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι, επιχειρεί να βγάλει με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Αικατερίνη Σαββαΐδου.

Η απόφαση της ΓΓΔΕ έρχεται να δώσει προτεραιότητα στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης που έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, διασφαλίζοντας τους μισθούς τους έναντι της προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση Σαββαΐδου προβλέπει ότι εξαιρείται από την εφαρμογή του μέτρου της δέσμευσης από την Εφορία (για διασφάλιση του Δημοσίου) του 50% των τραπεζικών λογαριασμών των παραβατών, εφόσον σε αυτούς κατατίθεται ή διακινείται η μισθοδοσία εργαζομένων αλλά και οι αποζημιώσεις απολύσεων.

Επίσης εξαιρούνται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων καταβάλλονται από Οργανισμούς, Ασφαλιστικά Ιδρύματα ή άλλους φορείς του Δημοσίου συντάξεις, κοινωνικό μέρισμα και οποιαδήποτε άλλα επιδόματα και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.

Μέχρι σήμερα, η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι εφόσον η Εφορία διαπιστώνει μεγάλες παραβάσεις που αφορούν στη μη καταβολή ποσών ΦΠΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και άλλων παρακρατούμενων φόρων συνολικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ ή στην έκδοση ή στη λήψη πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ μπορεί να δεσμεύει προληπτικά το 50% των καταθέσεων του παραβάτη.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κράτησε τελικά τα 50 δολάρια το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πτώση κατέγραψε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου, διατηρώντας ωστόσο απόσταση από τα χαμηλά της συνεδρίασης.

Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφορίας Ενέργειας ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα που ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο. Παρ΄ολ΄αυτά ήταν μεγαλύτερη των εκτιμήσεων της αγοράς.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 98 σεντς ή 1,9% στα 51,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

ΗΠΑ: Νέα μεγάλη αύξηση των αποθεμάτων αργού σε επίπεδο-ρεκόρ 

Μεγάλη αύξηση σημείωσαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Energy Information Administration των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,7 εκατ. βαρέλια στα 425,6 εκατ. βαρέλια, υπερδιπλάσια σε σχέση με τις μέσες εκτιμήσεις για αύξηση των αποθεμάτων κατά 3,7 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα. Σημειώνεται ότι τα αποθέματα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή καταγραφής των στοιχείων της EIA τον Αύγουστο του 1982. 

Τα αποθέματα πετρελαίου στο κέντρο διανομής Κούσινγκ στην Οκλαχόμα, αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια στα 46,3 εκατ. βαρέλια, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα ενάμισι έτους. 

Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 485.000 στα 243,1 εκατ. βαρέλια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου του 1990, αναφέρει η EIA στην εβδομαδιαία έκθεσή της. 

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει ότι τα αποθέματα θα αυξηθούν κατά 0,5 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ.capital.gr