Τρίτη 21 Απριλίου 2015

«Χάκερς» της ΓΓΔΕ εντοπίζουν κυκλώματα φοροδιαφυγής

Αποτέλεσμα εικόνας για «Χάκερς»
Με την χρήση της νέας τεχνολογίας οι ελληνικές φορολογικές αρχές κατάφεραν πλέον να εντοπίζουν κυκλώματα φοροδιαφυγής, που χρησιμοποιούν εταιρίες – «βιτρίνες» σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου  οι επιτήδειοι να ζητούν επιστροφές ΦΠΑ από το δημόσιο, για εικονικές συναλλαγές και τιμολογήσεις με τις εταιρίες «ζόμπι» τις οποίες ανοίγουν και, στη συνέχεια, τις κλείνουν, μόνον και μόνον για να φορτώνουν σε αυτές τα χρέη από ΦΠΑ που δεν θα πληρώσουν ποτέ στη χώρα μας.

Μόνο στο τελευταίο...

Έκλεβε ρεύμα το Mega; Αν ηταν κανένας περιπτεράς θα τον είχατε ξεσκίσει!

Αποτέλεσμα εικόνας για ρευμα
Προς τους κ.κ Υπουργούς:
Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Επικρατείας
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ: «Υφίσταται οριστική καταδίκη για την περίπτωση ρευματοκλοπής στον μετρητή, που φέρεται να ανήκει στην εταιρεία τηλέτυπος ΑΕ; »

Στις 4/7/2014 κατατέθηκε η με αριθμ. πρωτ. 812/81 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στο κείμενο, της οποίας, αναφέρεται <<Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 έλαβα στο πολιτικό μου γραφείο φάκελο με στοιχεία που παρουσιάζουν πιθανή ρευματοκλοπή στον ΔΠ: 1252127 της εταιρίας Τηλέτυπος-MEGA. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με διοικητικό έγγραφο του τομέα τεχνικών εργασιών δικτύου, της Διεύθυνσης Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ με ημερομηνία 17/12/2012 και θέμα «Έκτακτος έλεγχος στον ΔΠ: 1252127/ΤΥΕΤΥΠΟΣ/MEGA» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι με κατανάλωση 58KW ο μετρητής κατέγραψε 12KW.
Το τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το υπ. Αριθ. Δ5/ΗΛ/Α/Φ6/81/12455/23-7-2014, μου διαβίβασε τα ΓρΔ/7151/11-7-2014 και Γρ.Δ/2166/17-7-2014 έγγραφα του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και της ΔΕΗ ΑΕ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τα όσα...

Πόσο θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας – Τι προβλέπεται για τις τριετίες

Πόσο θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας – Τι προβλέπεται για τις τριετίες
Στην αύξηση του επιδόματος ανεργίας θα προχωρήσει από την 1η Οκτωβρίου ο ΟΑΕΔ, καθώς το επίδομα υπολογίζεται με βάση τον κατώτατο μισθό ο οποίος θα αυξηθεί στα 650 ευρώ τον Οκτώβριο και στα 751 τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με το νομοσχέδιο Σκουρλέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ....

Ο αυτοκαταστροφικός δρόμος που ακολουθούν οι Γερμανοί πολιτικοί στον ηλεκτρισμό δεν έχει προηγούμενο.


Είδαμε πριν λίγες μέρες πως οι εκπομπές CO2 της Γερμανίας δεν λένε με τίποτα να μειωθούν, μειώνονται μόνο αν είναι ήπιος ο χειμώνας και μειωθεί η ζήτηση ενέργειας. Είδαμε πως ο λιγνίτης παρέμεινε ακλόνητος το 2014, παρουσιάζοντας μικρή μόνο μείωση ηλεκτροπαραγωγής ως προς το 2013, κι αυτή μόνο λόγω της γενικότερης μείωσης της ζήτησης ενέργειας εξαιτίας του ήπιου χειμώνα.

Είδαμε επίσης πριν από λίγες μέρες πως το μέγα success story της Energiewende, της ενεργειακής μετάβασης σε ...

Τι είχε πράξει παλαιότερα η Ελλάδα για να εξοφλήσει υπέργκα χρέη

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι είχε πράξει παλαιότερα η Ελλάδα για να εξοφλήσει υπέργκα χρέη
Για μία σύγκριση με το πραττόμενο και το πρακτέο:

Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου, που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε....

Σε δοκιμαστική λειτουργία τις επόμενες ημέρες η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε δοκιμαστική λειτουργία τις επόμενες ημέρες η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη
Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η νέα μονάδα παραγωγής ρεύματος, συνδυασμένου κύκλου, στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Η πέμπτη μονάδα επρόκειτο να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία χθες Δευτέρα, όμως «λόγω παιδικών ασθενειών» δεν μπήκε σε λειτουργία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Μελετών Θερμικών Σταθμών της ΔΕΗ, Φώτιος Καραγιάννης.

Προγραμματίζονται ορισμένα πράγματα, αλλά για...

ΕΛΠΕ: Χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος "S-[cool]-life"


Στις 19 Απριλίου, στην κατάμεστη Αίθουσα Χρ. Λαμπράκη του ΜΜΑ, παρουσιάστηκε το έργο μαθητών Γυμνασίων της Αττικής, που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «S-[cool]-life», για το σχολικό έτος 2014-2015. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα «S-[cool]-life» χορηγήθηκε αποκλειστικά ...

Πέντε πετρελαϊκές συνεργάζονται για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Θάλασσα Μπάρεντς


Πέντε πετρελαϊκές πρόκειται να συνεργαστούν για την επίλυση τεχνικών θεμάτων σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Θάλασσα Μπάρεντς, όπως ανακοίνωσε η νορβηγική Statoil.

Η ομάδα αποτελείται από την ίδια και τις Eni, Lundin, OMV και GDF Suez.

Στόχος είναι η εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων στα νοτιοανατολικά της θαλάσσιας περιοχής, μέσω της ανάπτυξης βιώσιμων οικονομικά μεθόδων μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα.

Σημειώνεται ότι η Statoil διαθέτει παρουσία στην περιοχή από το 1980 και ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε γεώτρηση. Έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 72 πετρελαϊκά σχέδια.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΓΣΕΕ:ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

koubaras
ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟΝ
ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές.
Επειδή υπάρχει κακό προηγούμενο.
Επειδή εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά των Ο.Τ.Α.
Επειδή πολλά ακούγονται για το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) που θεσμοθετήθηκε μετά από πρόταση της ΓΣΕΕ το 2008 και έχει αποθεματικό άνω των 3,5δις€ (ασφαλιστικό «μαξιλάρι» για τους νέους ασφαλισμένους με πόρους από Φ.Π.Α., κέρδη, φόρους εταιρειών εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ποσοστό από οφέλη αποκρατικοποιήσεων κλπ.).
Επειδή αναζητούνται νέοι – υγιείς και διατηρήσιμοι πόροι για την κοινωνική ασφάλιση (όπως λένε και οι Κυβερνώντες…).

ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ «ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ» ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Αν οτιδήποτε σχεδιάζεται να εγκαταλειφθεί πάραυτα. Αν επιχειρηθεί προφανώς η απάντηση δεν θα μείνει μόνο στη γνωστή παροιμία «Δάσκαλε που δίδασκες…».


ΠΗΓΗ:gsee.gr