Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τι Κρύβεται Πίσω από την Επίθεση της Κομισιόν στην Gazprom

Αποτέλεσμα εικόνας για Gazprom
Πάνω από μία δεκαετία έχει περάσει από τότε που ξεκίνησε η έρευνα στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Η έρευνα ανάγκασε τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες κοινής ωφέλειας του κλάδου να «ανοίξουν» την αγορά και στους ανταγωνιστές τους. Τώρα, επιτέλους, η Κομισιόν στρέφεται στην Gazprom.
Λίγο μετά την .

PQUA: Νέα τεχνολογία καθαρίζει λύματα και θαλασσινό νερό μέσα σε 2,5 λεπτά


Μια νέα τεχνολογία, που στοχεύει στην ανάκτηση και τον καθαρισμό θαλασσινού νερού ή λυμάτων από νοικοκυριά, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και άλλες εμπορικές ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις, μέσα σε 2,5 λεπτά, ανεξάρτητα από το βαθμό της μόλυνσης, δημιουργήσε ομάδα Μεξικανών μηχανικών.

Το καινοτόμο σύστημα, με την ονομασία PQUA, λειτουργεί με ένα...

Εξώδικη διαμαρτυρία μεταλλωρύχων προς την Ελληνικός Χρυσός

Αποτέλεσμα εικόνας για Εξώδικη διαμαρτυρία μεταλλωρύχων προς την Ελληνικός Χρυσός
Διευκρινίσεις προς την Ελληνικός Χρυσός, με πολυσέλιδο αίτημα διευκρινίσεων ζητούν οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Ειδικότερα, ζητούν να ενημερωθούν για το εάν υπάρχουν ελλείψεις και παραβιάσεις στον φάκελο της νομιμότητας των αδειών που έχει ανακαλέσει το υπουργείο Περιβαλλοντικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν...

ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Picture

Το εργατικό ατύχημα αποτελεί έναν κλάδο εξειδίκευσης του γραφείου μας, καθόσον έχουμε χειριστεί τέτοιες περιπτώσεις επανειλημμένως στα αστικά και ποινικά δικαστήρια υπερασπιζόμενοι κατά περίπτωση και τις δύο πλευρές.

Το δίκαιο του εργατικού ατυχήματος αποτελεί έναν εξειδικευμένο κλάδου του εργατικού αλλά και αστικού δικαίου. Συνδυάζει εφαρμογή διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας και του Αστικού και Ποινικού Κώδικα. Για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων  έχει θεσπιστεί ένα πλέγμα διατάξεων, γενικών και ειδικών που προβλέπουν τις προδιαγραφές ασφαλείας  των εργαζομένων κατά την παροχή της εργασίας τους. 
Παρακάτω επιχειρείται συνοπτικά μία σύντομη επισκόπηση της δικαστηριακής αντιμετώπισης των περιπτώσεων εργατικού ατυχήματος....

Περιμένει .....



Περιμένει να τον απολύσουν για να αποζημιωθεί  ο πρώην υπουργός οικονομικών; 

Ο "εθνικός στόχος" των αιολικών, η "εγκατεστημένη ισχύς" και "άλλε ωρέε ιστορίε"


Ένα άρθρο του κ.Καλλιτσάντση, Πρoέδρου Δ.Σ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., για την ετήσια έκδοση GREEK ENERGY 2015 θα δούμε σήμερα. Διαβάζουμε λοιπόν στο άρθρο πως "Στα τέλη του 2014, τo σύνολο της εγκαταστημένης ισχύος από αιολικές μονάδες άγγιξε τα 1.980 MW, αυξημένη κατά 115 ΜW από το 2013 (1.865 MW), σημειώνοντας ωστόσο απόκλιση της τάξεως του 50% από τους επιδιωκόμενους ενδιάμεσους εθνικούς στόχους του 2014 για την εγκαταστημένη ισχύ στα αιολικά. Σύμφωνα με το ελληνικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης (ΕΣΔ) που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010, σε συνέχεια της κοινοτικής οδηγίας (2009/28/ΕΚ) για τις ΑΠΕ στο πλαίσιο των πολιτικών για το κλίμα και την ενέργεια (επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων «20-20-20»),η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών πάρκων το 2014 θα ανερχόταν στα 4.000 MW, και στα 7.500 MW το 2020."

Ο "εθνικός στόχος" για τα αιολικά είναι ασφαλώς η Υπουργική Απόφαση της Μπιρμπίλη τον Οκτώβριο 2010. Ένας "εθνικός στόχος" που έσβηνε τον εγχώριο λιγνίτη και με πρόσχημα τις ΑΠΕ παρέδιδε την ηλεκτροπαραγωγή της χώρας στο ..

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΠΛΑΣΜΑ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!




Ιδιαίτερη αίσθηση, αλλά και απόκοσμες συζητήσεις έχει προκαλέσει ένα video που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστή ένα μυστηριώδες πλάσμα...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΝΕ ΓΣΕΕ

oikonomiki-krisi-03
Η ΓΣΕΕ και το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, συνεχίζοντας με επιμονή την προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια σε επίπεδο τεκμηρίωσης και προτάσεων, δίνουμε στη δημοσιότητα τη δική μας «Πρόταση διεξόδου από την κρίση στην απασχόληση και από την ύφεση».

Το Κείμενο Πολιτικής του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος προτείνει ένα πρόγραμμα εγγυημένης απασχόλησης με το κράτος να λειτουργεί ως εργοδότης ύστατης καταφυγής και ως όχημα εξόδου από την κρίση.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα μπορούσε...

Ισραήλ: Κλείσιμο πέντε εργοστασίων υπό τον φόβο υψηλής συχνότητας εμφάνισης καρκίνου


Ο δήμαρχος της Χάιφα, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Ισραήλ, διέταξε την Κυριακή το κλείσιμο πέντε πετροχημικών εργοστασίων και διυλιστηρίων, μετά από προειδοποίηση του υπουργείου Υγείας που συνδέει υψηλά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Γιόνα Γιαχάβ, δήμαρχο της Χάιφα, φορτηγά του δήμου έκλεισαν τις εισόδους στα διυλιστήρια και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον κόλπο της πόλης, και απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα τάνκερ.
Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε αφού ένας...

Υποκατάστατο ασφάλτου από βιολογικά υλικά


Γάλλοι ερευνητές χρησιμοποίησαν απόβλητα μικροφυκών για τη δημιουργία ασφάλτου, αντικαθιστώντας στην πορεία τις ουσίες με βάση το πετρέλαιο.

Η ερευνητική ομάδα, με βάση τη Ναντ και την Ορλεάνη, απέδειξε τη βιωσιμότητα της βιοασφάλτου επιδεικνύοντας τη μεγάλη ομοιότητά της με τη συμβατική άσφαλτο που χρησιμοποιείται σήμερα στους δρόμους.

Για να δημιουργήσουν τη βιοάσφαλτο οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν...

Ερωτήματα για την πιθανή αξιοποίηση των ταμείων ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ


Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, στον τηλεοπτικό σταθμό Star, το υπουργείο οικονομικών προκειμένου να καλυφθεί το άνοιγμα των 400 εκ. Ευρώ που υπάρχει για τον Απρίλιο, βρίσκεται σε επικοινωνία για την άντληση ρευστότητας από τα ταμεία κρατικών μη εισηγμένων εταιρειών. 

Όπως είπε έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις διοικήσεις μη εισηγμένων εταιρειών από τις...