Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Όλο και περισσότερο εγχώριο κάρβουνο για την ηλεκτροδότηση της Αυστραλίας μέχρι και το 2050!


Πολύ χάρηκαν κάποιοι εχθροί του λιγνίτη από μια είδηση πριν λίγες μέρες πως "η Αυστραλιανή AGL θα κλείσει όλα τα ανθρακικά της εργοστάσια μέχρι το 2050". Το ιστολόγιο σας έχει συνηθίσει να δίνει τις ειδήσεις με ανάλυση και τεκμηρίωση, όχι "πετώντας ρουκέτες" ή διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, οπότε σήμερα θα δούμε τι πραγματικά έγινε στην Αυστραλία.

Η AGL ανακοίνωσε πράγματι στις 17/4 μια νέα "πολιτική για τα αέρια του θερμοκηπίου", στην οποία λέει χονδρικά τα εξής (οι επισημάνσεις δικές μας):
Η Αυστραλιανή ηλεκτροπαραγωγή στηρίζεται σήμερα στα ορυκτά καύσιμα κατά 88% και εταιρείες σαν την AGL πρέπει να υποστηρίξουν την Κυβέρνηση της Κοινοπολιτείας στη ...

40 ευρωπαϊκά διϋλιστήρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας


Ο ευρωπαϊκός κλάδος της διΰλισης είναι αντιμέτωπος με προβλήματα τα οποία έχουν μακροπρόθεσμο χαρακτήρα ως αποτέλεσμα του ενεργειακού κόστους και των πολλών ρυθμίσεων. Κατ' επέκταση, ενδέχεται να κλείσουν έως και 40 διϋλιστήρια μεσοπρόθεσμα, τόνισε ο πρόεδρος του βρετανικού συνδέσμου πετρελαίου, Κρις Χαντ.

Όπως πρόσθεσε, από τα 82 συνολικά διϋλιστήρια της Ευρώπης, τα 40 αντιμετωπίζουν σοβαρά...

Ιράν: Τα ελληνικά και κορεατικά διϋλιστήρια μας οφείλουν δισεκατομμύρια


Τα ελληνικά και κορεατικα διϋλιστήρια συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους οφειλέτες του Ιράν, όπως δήλωσε στο Mehr News ο διευθυντής διεθνών σχέσεων της κρατικής ιρανικής πετρελαϊκής, NIOC, Σεγιέντ Καμσαρί.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συνολικές οφειλές των ξένων πελατών για πετροχημικά και για αργό πετρέλαιο αγγίζουν τα 18 δις. δολάρια, με τα διϋλιστήρια της Ελλάδας και της Κορέας να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, ενώ περιλαμβάνονται επίσης οι μονάδες της ΒΡ, της Shell, καθώς και της Ινδίας.

Ο Καμσαρί τονίζει ότι συγκεκριμένα οι οφειλές ...

Δείτε με τι κερδίζει η Ρωσία τις ΗΠΑ στην "μάχη" της χρυσοφόρας Αρκτικής

Δείτε με τι κερδίζει η Ρωσία τις ΗΠΑ στην "μάχη" της χρυσοφόρας Αρκτικής
Η Ρωσία κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην Αρκτική, έναντι των ΗΠΑ, το οποίο συνεχίζει να μεγαλώνει.

Το 2017, η Μόσχα αναμένεται να αποκτήσει άλλα δύο πυρηνικά παγοθραυστικά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε έξι, ενώ διαθέτει και δεκάδες ντιζελοκίνητα.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ έχουν μόλις δύο ντιζελοκίνητα παγοθραυστικά.

Τα παγοθραυστικά δεν είναι....