Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Πιστοποίηση χρωματογράφων ανάλυσης φυσικού αερίου με την εγκυρότητα του ΔΕΣΦΑ

Πιστοποίηση χρωματογράφων ανάλυσης φυσικού αερίου με την εγκυρότητα του ΔΕΣΦΑ
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες διαπίστευσης των εργαστηρίων του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, αναφορικά με την δυνατότητα ελέγχου (διακρίβωση) της επίδοσης των αέριων χρωματογράφων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17023:2012, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του ΔΕΣΦΑ.

Η πιστοποίηση αφορά σε...

Κωδικοποίηση Εργατικής Νομοθεσίας

ENHMEROSH OKTOBRIOS-DECEMBRIOS 2014_ EKSOFYLLO
Στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σε αυτό το τεύχος, εστιάζει στις αλλαγές που επήλθαν στην εργατική νοµοθεσία µε αφορµή την εφαρµογή του µηχανισµού στήριξης της ελληνικής οικονοµίας τον Μάιο του 2010 και του δεύτερου µνηµονίου τον Φεβρουάριο του 2012. Ορισµένοι κανόνες δικαίου, ιδίως ο νόµος 3833/2010, υιοθετήθηκαν πριν την σύναψη της δανειακής σύµβασης και την τυπική ψήφιση του «Μνηµονίου» (Νόµος 3845/2010). Όμως, εντάσσονται στην λογική της περικοπής αποδοχών και επιδομάτων µε σκοπό την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και των πιστωτών της χώρας. Αυτές οι αλλαγές κωδικοποιούνται και παρουσιάζονται στο παρόν τεύχος.

ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης… έδωσε στεγνά τους φίλους και συγγενείς που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ (Ολόκληρη η Λίστα)

Ο Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης για διορισμούς ΣΥΡΙΖΑ
Στο πλαίσιο της συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης»….

Στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αγαπημένο παιδί του συστήματος και της Τρόικα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως σε ενενήντα μέρες η κυβέρνηση έχει κάνει όργιο τοποθετήσεων και διορισμών συγγενών και φίλων…

Αναλυτικά όλοι οι διορισμοί....

Κομισιόν για Ελλάδα: Στο 180,2% το χρέος - Στο 25,6% φέτος η ανεργία

Αποτέλεσμα εικόνας για Κομισιόν για Ελλάδα: Στο 180,2% το χρέος - Στο 25,6% φέτος η ανεργία
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα κινηθεί με ρυθμούς 0,5% έναντι πρόβλεψης 2,5% τον περασμένο Φεβρουάριο. Για το 2016, ωστόσο, αναμένει ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,9%.

Παράλληλα, η Κομισιόν προβλέπει ότι...

Πόσες εκπομπές CO2 θα έχουν οι ΗΠΑ το 2040 απ' τον τομέα ενέργειας; Με ή χωρίς το δικό τους κάρβουνο;


Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο έδωσε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ. Έχει τίτλο "Annual Energy Outlook 2015 With Projections to 2040" κι έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία, καθώς εκτείνεται σε 27 σελίδες, αλλά με πολλούς πίνακες κι επεξηγήσεις το συνολικό υλιό φθάνει τις 154 σελίδες. Σήμερα θα δούμε τις εκπομπές CO2 απ' την ηλεκτροπαραγωγή που προβλέπει η αρμόδια κρατική υπηρεσία ότι θα έχουν οι ΗΠΑ το 2040

Το Δ.Σ. των ΕΛΠΕ - Νέο μέλος ο Γ. Αλεξόπουλος


Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν σήμερα προς το επενδυτικό κοινό τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου:

(α) το Ελληνικό Δημόσιο με την υπ' αριθ. Πρωτ. 2765 από 4 Μαΐου 2015 επιστολή των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της εταιρίας, τον διορισμό, εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, των παρακάτω προσώπων ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της:

1. Ευστάθιο Τσοτσορότου Νικολάου
2. Γρηγόριο Στεργιούλη του Σωτηρίου
3. Ανδρέα Σιάμισιη του Νικολάου
4. Γεώργιο Γρηγορίου του Κωνσταντίνου
5. Στρατή Ζαφείρη του Χαραλάμπους
6. Σωτήρη Κοντονάσιο του Παναγιώτη
7. Γεώργιο Μαλόγλου του Νικολάου

Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους συμβούλους που είχαν διοριστεί από το Ελληνικό Δημόσιο δυνάμει της υπ' αριθ. Πρωτ. 2779 από 26.6.2013 επιστολής του.

(β) Η Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A, με την από 4 Μαΐου 2015 επιστολή της διορίζει τον κ. Γεώργιο Αλεξόπουλο του Δημητρίου ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Θεόδωρος Βάρδας, επίσης διορισθείς από την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικά Πετρέλαια.

Εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα γίνει η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα και αναμένεται να εκλέξει τον κ. Ευστάθιο Τσοτσορό ως Πρόεδρο του Δ.Σ., τον κ. Γρηγόρη Στεργιούλη ως Διευθύνοντα Σύμβουλο και τον κ. Ανδρέα Σιάμισιη ως Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ξεπέρασε τα 66 δολάρια το μπρεντ- Η κρίση στη Λιβύη ανεβάζει την τιμή

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεπέρασε τα 66 δολάρια το μπρεντ- Η κρίση στη Λιβύη ανεβάζει την τιμή
Πάνω από τα 66 δολάρια το βαρέλι παράμενε το πετρέλαιο μπρεντ, πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους, μετά τον αποκλεισμό του λιμανιού της Ζουεϊτίνα στην ανατολική Λιβύη από διαδηλωτές, μια εξέλιξη που δυσχεραίνει τις εξαγωγές.

Η Ζουεϊτίνα ήταν ένα από τα λίγα λιβυκά λιμάνια που συνέχιζαν να εξάγουν πετρέλαιο καθώς πολλά άλλα έκλεισαν λόγω των συγκρούσεων στη χώρα ή των αναταραχών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η χώρα παράγει πλέον λιγότερα από 500.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους, περίπου το ένα τρίτο συγκριτικά με την παραγωγή που είχε πριν από το 2010.

Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχυόταν 10 σεντς στα 66,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατέγραφε άνοδο 5 σεντς στα 58,98 δολάρια το βαρέλι.

«Το πετρέλαιο παίρνει μια ανάσα μετά το πρόσφατο ράλι» σχολίασε ο Κάρστεν Φριτς, αναλυτής στην Commerzbank στη Φρανκφούρτη.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ....


ΕΛΠΕ: Το Παρασκήνιο της Αλλαγής Διοίκησης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
«Βελούδινη» μεταβίβαση του μάνατζμεντ της ΕΛ.ΠΕ. από το μέτοχο της πλειοψηφίας, τον όμιλο Λάτση (42,6%), στο μέτοχο της μειοψηφίας, το ελληνικό δημόσιο (35,5%), συνιστά η αλλαγή της διοίκησης της εταιρίας, που ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΑΠΕΝ. Έπειτα από μια 8ετή περίοδο, κατά την οποία ο όμιλος Λάτση είχε αναλάβει, σε συμφωνία με το δημόσιο, το μάνατζμεντ της ΕΛ.ΠΕ. μια νέα περίοδος ανατέλλει, με το ΥΠΑΠΕΝ να έχει διακηρύξει εξαρχής την πρόθεση του ο όμιλος της ΕΛ.ΠΕ. να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική και το στόχο για τη μείωση της τιμής των καυσίμων.
Σύμφωνα με άριστες πληροφορίε...

Ποιός έχει πλέον το μάνατζμεντ στα ΕΛΠΕ;


Μπορεί κάποιες πληροφορίες να επέμεναν χθες ότι οι διοικητικές αλλαγές στα ΕΛΠΕ έχουν και τη συγκατάθεση της πλευράς Λάτση (ελέγχει το 42,6%), κάποιες άλλες ωστόσο αντέτειναν ότι το “στάτους κβο” στον όμιλο δεν είναι πλέον το ίδιο, και ότι το Δημόσιο (ελέγχει το 35,5%) έχει πάρει πλέον το πάνω χέρι.

Σύμφωνα με αυτές ...

ΓΣΕΕ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Diakopes_h_633_451
Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε ΕΔΩ



Η συμφωνία για άνοιγμα της αγοράς αερίου και η σιωπή Λαφαζάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΕΡΙΟ
Μεταξύ των θεμάτων στα οποία τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις του Brussells Group περιλαμβάνεται το λεγόμενο άνοιγμα της αγοράς φυσικού αέριου. Μια μεταρρύθμιση θεωρητικά «αναίμακτη» για την κυβέρνηση, αφού οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό και να βοηθήσουν ώστε μεσοπρόθεσμα να μειωθούν οι τιμές προς όφελος του καταναλωτή. 

Τα συγκεκριμένα μέτρα που είχαν....

Νέο σήμα της ομάδας ΒΑΝ


Στις 24 Δεκεμβρίου 2014, ο καθηγητής Φυσικής Παναγιώτης Βαρώτσος και η ομάδα κατέγραψαν από τον σταθμό της Κερατέας προσεισμικά σήματα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου για την Κεντρική Ελλάδα. 

Συνεχίζοντας η ερευνητική ομάδα τα πειράματά της που αφορούν στην πρόγνωση των σεισμών, δημοσίευσε τα αποτελέσματα και τα δεδομένα από τον σταθμό ΒΑΝ.

Η επιστημονική μελέτη του καθηγητή κ. Βαρώτσου εστάλη προς δημοσίευση στο ....

Τα ΚΕΔΑΚ βγαίνουν από το … υπόγειο parking


Ένα από τα προβλήματα που θέτει το υγιές κομμάτι της αγοράς καυσίμων προς την εκάστοτε κυβέρνηση, αφορά στους ελλιπείς ελέγχους που πραγματοποιούνται από το υπουργείο και τις περίφημες κινητές μονάδες των ΚΕΔΑΚ (Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων), που διαθέτει τόσο το αρμόδιο υπουργείο όσο και το ΣΔΟΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ...

Κατάρ: Περιβαλλοντικό πρόγραμμα εξοικονόμησης φυσικού αερίου αξίας 1 δισ. δολ.


Το Κατάρ παρουσίασε επίσημα την Τρίτη το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στον κόσμο, με αντικείμενο την ανάκτηση απολεσθέντος φυσικού αερίου, και κόστος ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Το έργο θα προσλαμβάνει αρκετό αέριο για να τροφοδοτήσει 175.000 αυτοκίνητα ή 300.000 σπίτια ετησίως, σύμφωνα με αξιωματούχους του Κατάρ, που εκτιμούν πως θα εξοικονομείται το ισοδύναμο 1,6 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.
Το πρόγραμμα επιτρέπει επίσης....

ΠΟΙΑ "ΚΟΚΚΙΝΗ" ΓΡΑΜΜΗ, ΡΕ ΑΓΥΡΤΕΣ ?...


Ακόμα και σήμερα, οι άσχετοι σκιτζήδες, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό και άρπαξαν την ψήφο του, μιλάνε για "κόκκινες" γραμμές και επαίρονται, πως "...δεν θα κάνουν καμιά μείωση στους μισθούς...".

Όπως είναι γνωστό και καρατσεκαρισμένο, ανέκαθεν οι κυβερνήσεις παρέμβαιναν στα εισοδήματα των πολιτών, είτε μέσω των, κατ΄ ευθείαν, μειώσεων των μισθών-αποδοχών, είτε μέσω της αύξησης της φορολογίας, είτε χρησιμοποιώντας και τα δύο εργαλεία.


Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που μέτραγε ήταν το διαθέσιμο εισόδημα, το οποίο και περιστέλλονταν...