Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ...


Φτηνό πετρέλαιο μέχρι το 2025 "βλέπει" ο ΟΠΕΚ

Φτηνό πετρέλαιο μέχρι το 2025  βλέπει  ο ΟΠΕΚ
Ο ΟΠΕΚ δεν βλέπει την τιμή του πετρελαίου να ξεπερνάνε το φράγμα των 100 δολαρίων την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεση του καρτέλ που έχει στην κατοχή της η WSJ.
Η έκθεση προβλέπει ότι η τιμή του πετρελαίου θα είναι περίπου στα 76 δολάρια το βαρέλι το 2025, με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο. Περιλαμβάνει ωστόσο και εκτιμήσεις για 40 δολάρια το βαρέλι τα 2015.
«Τα 100 δολάρια δεν περιλαμβάνονται σε κανένα από τα σενάρια» ανέφερε εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα στην Βιέννη.
Αξιωματούχος του ΟΠΕΚ αρνήθηκε να σχολιάσει.
Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του αργού πετρελαίου κατέρρευσε μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην μειώσει την παραγωγή. Η κατάρρευση της τιμής έχει προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις στις χώρες μέλη του καρτέλ, που έχουν ανάγκη τα έσοδα από το πετρέλαιο για να εξισορροπήσουν τα δημοσιονομικά τους. Μόνο δύο μέλη του ΟΠΕΚ, το Κατάρ και το Κουβέιτ, μπορούν να καλύψουν τις κυβερνητικές δαπάνες με 76 δολάρια το βαρέλι, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ.
Τα περισσότερα μέλη χρειάζονται να αυξηθεί η τιμή πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν καταγράφονται τα εργατικά ατυχήματα - Θέμα πολιτικής απόφασης


Το εργατικό ατύχημα στα ΕΛΠΕ έφερε και πάλι στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Το koutipandoras.gr μίλησε με τον Γιάννη Αδαμάκη τεχνικό ασφάλειας και εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ στην συμβουλευτική επιτροπή για θέματα υγείας και ασφάλειας στην ΕΕ.
Όπως μας είπε, από το 2012 και μετά δεν ...

Τι συνδέει τη Greenpeace στην Ανατολική Γερμανία με την καλλιέργεια του ανανά στην Αλάσκα;


Η Ανατολική Γερμανία έχει λιγνίτη, πολύ λιγνίτη. Μόνο η Lusatia (Lausitz), μια περιοχή στα ομόσπονδα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας στα σύνορα με την Πολωνία και την Τσεχία, έχει αποθέματα 12 δισεκατ. τόνους κι ο λιγνίτης αποτελεί εκεί αντικείμενο εξόρυξης απ' το 19ο αιώνα. Στην περιοχή δεν αναπτύχθηκε μόνο η βιομηχανία του λιγνίτη, αναπτύχθηκε και η τεχνολογία εξόρυξης και καύσης, τόσο απ' τις αρχές του 20ού αιώνα όσο και ιδίως μετά τις πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του 1970. Τεχνολογία που έχουμε χρησιμοποιήσει και στην Ελλάδα.

Μετά την πτώση του κομμουνισμού και την ενοποίηση της Γερμανίας ένα κύμα ..

Αυτό το περισσευούμενο ρεύμα ποιος θα το πάρει; Άλλος για το καλό πράγμα; Σας πληρώνουμε όσο-όσο!!!


Το μεγάλο success story της Γερμανικής Energiewende, της μετάβασης σε ηλεκτροπαραγωγή βασισμένη σε αιολικά & Φ/Β, γνωρίζει διαρκώς νέες δόξες, καθώς οι πολιτικοί δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ο ηλεκτρισμός υπακούει στους νόμους της φυσικής κι όχι του Ράιχσταγκ. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν..

Να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση για τις τιμές διυλιστηρίου ζητούν οι βενζινοπώλες

Υπόμνημα υπόψη του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας κατέθεσε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), όπου να επανέλθει η καθημερινή ενημέρωση για τις τιμές διυλιστηρίου.

Η ΟΒΕ επισημαίνει ότι οι...

Καθαρά κέρδη 41,5 εκατ. στο α’ τρίμηνο «βλέπει» για τα ΕΛΠΕ η IBG


Στα 41,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ. στο α' τρίμηνο του έτους, εξαιρουμένης της επίπτωσης από τις συναλλαγματικές μεταβολές στα αποθέματα, σύμφωνα με έκθεση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. 

Η χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί σύσταση "αγοράς" και τιμή-στόχο στα 6 ευρώ για την εισηγμένη, προβλέπει ότι τα EBITDA θα ανέλθουν στα 137,5 εκατ. ευρώ. Τα "καθαρά" ΕBITDA εκτιμώνται στα 187,5 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, αναμένονται ζημιές από τα αποθέματα πετρελαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ, λόγω της πτώσης στην πετρελαϊκή τιμή κατά τη διάρκεια του εξετάζομενου διαστήματος.

Να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν αποτελέσματα την Πέμπτη 14 Μαϊου, μετά το κλείσιμο της χρηματιστηριακής αγοράς.


ΠΗΓΗ:energypress.gr