Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Μειωμένη κατά 12% η τιμή του φυσικού αερίου τον Μάιο

Μειωμένη κατά 12% η τιμή του φυσικού αερίου τον Μάιο - Media
Μειωμένη κατά 12 % είναι η τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές το Μάιο έναντι του Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΑ Αττικής. Η τιμή του αερίου για τον τρέχοντα μήνα διαμορφώνεται στα 6,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα και σύμφωνα με την ΕΠΑ, είναι πιθανό η τιμή του φυσικού αερίου να μειωθεί περαιτέρω κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, επηρεάζοντας θετικά και την έναρξη της προσεχούς χειμερινής περιόδου.

Οι μειώσεις τιμών κατά την τελευταία περίοδο οφείλονται στην υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου που ανακλώνται με χρονική υστέρηση στις τιμές του φυσικού αερίου. Η ΕΠΑ αναφέρει επίσης ότι η ανταγωνιστικότητα και τα οφέλη του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τα κίνητρα σύνδεσης και μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης οδήγησαν σήμερα στον διπλασιασμό του αριθμού των νέων συμβολαίων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.


ΠΗΓΗ:topontiki.gr

ΕΛΠΕ: Προσλήψεις για τεχνίτες συντήρησης στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα, επιθυμεί να προσλάβει Τεχνίτες Συντήρησης προκειμένου να τους απασχολήσει σε εργασίες συντήρησης εξοπλισμού πεδίου στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

Ειδικότητα Τεχνιτών Συντήρησης: Μηχανοτεχνίτες (ΚΩΔ: ΤΣΒ2- ΜΧΤ)

Απαραίτητα Προσόντα / Προϋποθέσεις....

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Asprofos Engineering S.A., που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2015, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, ως εξής

Βρετανία: ποιος θα πληρώσει τις επενδύσεις στα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα διανομής για να μπουν νέα Φ/Β;


Στη Βρετανία υπάρχουν 14 επιμέρους δίκτυα διανομής, που ανήκουν σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν επίσης μικρότερα επιμέρους δίκτυα, που ανήκουν σε μικρότερες εταιρείες. 

Όπως συνέβη και με τα άλλα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα της Βρετανίας, οι όμιλοι προτίμησαν να παίρνουν μερίσματα παρά να κάνουν επενδύσεις, με αποτέλεσμα οι υποδομές να παρουσιάζουν χαρακτηριστική υστέρηση. Έτσι σήμερα, που η Βρετανία έχει εθνικό στόχο να παράγει το 15% της πρωτογενούς ενέργειας μέχρι το 2020 από ανανεώσιμες πηγές και βάζει σωρηδόν αιολικά & Φ/Β (ήλιος στη Βρετανία;) για να παράγει 30% του ηλεκτρισμού με ΑΠΕ, όπως ήταν φυσικό σκόνταψε στη ...

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Τζούρο, Elpedison: «Η Αυξημένη Ζήτηση Δεν Μπορεί να Καλυφθεί Από Εισαγωγές»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανδρέα Τζούρο,
Καθ’ υπόδειξη Κομισιόν, η Ελλάδα υποχρεώθηκε πέρυσι να προχωρήσει σε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το μηχανισμό αποζημίωσης ισχύος. Το αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο energia. gr ο πρόεδρος της Elpedison Ανδρέας Τζούρος. 
Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Τζούρος τάσσεται υπέρ ενός...

Το ΣτΕ για τη λαθρεμπορία καυσίμων


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1741/2015 απόφασή της έκρινε ότι δεν προσκρούει στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, αλλά ούτε στις αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η διπλή ποινή (χρηματικό πρόστιμο και ποινική καταδίκη) για τις περιπτώσεις της λαθρεμπορίας, αλλά ούτε αποτελεί...