Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΕΛΠΕ: Αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 6,50 ευρώ από την IBG

ΕΛΠΕ: Αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 6,50 ευρώ από την IBG
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για την μετοχή των ΕΛΠΕ προχωρά η IBG, τοποθετώντας την πλέον στο επίπεδο των 6,50 ευρώ από έξι ευρώ που ήταν πριν, διατηρώντας τη σύσταση «αγορά».

Όπως αναφέρει ο ελληνικός επενδυτικός οίκος σε report του για τα ΕΛΠΕ, προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου καθώς θεωρεί ότι η εταιρεία μπορεί να επιτύχει καλύτερα οικονομικά μεγέθη, βοηθούμενη από το τρέχον περιβάλλον που υπάρχει στη διύλιση, την άνοδο του δολαρίου αλλά και τη βελτίωση της παραγωγής στην Ελευσίνα.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Οργισμένοι οι χρήστες του Facebook για τον νέο ιό

Οργισμένοι οι χρήστες του Facebook για τον νέο ιό
Ολοένα και περισσότεροι χρήστες του Facebook εκφράζουν την οργή τους με αναρτήσεις τους για τον νέο ιό που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες είναι εξοργισμένοι γιατί βλέπουν να αναρτώνται στις σελίδες τους βίντεο ερωτικού περιεχόμενου, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι.

Για να αποφύγουν τυχόν παρεξηγήσεις...

ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΑΤ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΣΤΟ ILO Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

PHOTO ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΚΑΙ ΡΑΙΝΤΕΡ
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της ΓΣΕΕ, για την επαναθεμελίωση του εργατικού δικαίου στη χώρα μας, η Συνομοσπονδία συνεχίζει τις παρεμβάσεις της στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε σήμερα συνάντηση στη Γενεύη με τον επικεφαλής του ILO Γκάι Ράιντερ τον οποίο ενημέρωσε εκτενέστατα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ζητώντας για ακόμα μία φορά τη στήριξη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας το οποίο από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό της Συνομοσπονδίας και των Ελλήνων εργαζομένων.

Αναφορικά με το κείμενο συμπερασμάτων που εξέδωσε το ILO ...

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου στην Ουκρανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

Π.Ο.Ε.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Στις 2 και 3 Ιουνίου η Ομοσπονδία ξεκίνησε έναν νέο κύκλο ενημερωτικών επαφών και συζητήσεων με την Διοίκηση των ΕΛΠΕ, της MOTOR OIL και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξόπουλο.
Στόχος μας μέσω της συνέχισης των συζητήσεων και σε συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου, είναι η επίλυση προβλημάτων, ιδιαίτερα αυτών που χρονίζουν με επιχειρήματα , θέσεις αλλά και αγώνες .

Τα θέματα που τέθηκαν..

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Ε.Ε. – ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΑΣΦΑΛΗΣ

EU-break-up
Γιατί η ΕΕ υποχρεώνει τις ευρωπαϊκές χώρες να θεσπίσουν νομοθεσία «Bail-In» μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Περιμένουν να συμβεί κάτι;

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει ότι κάθε χώρα εντός της ΕΕ που δεν θα θεσπίσει «bail-in» νομοθεσία μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες.

Οι χώρες που απειλούνται με αυτόν τον τρόπο περιλαμβάνουν την...

Προκαλούν μπλακ άουτ οι ιδιωτικοποιήσεις στον ηλεκτρισμό;


Στις 31 Μαρτίου ένα γενικό μπλακ άουτ έπληξε τις 80 απ' τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, αφήνοντας περίπου 76 εκατομμύρια καταναλωτές χωρίς ηλεκτρισμό επί 9 ώρες. Μόνοι τυχεροί οι κάτοικοι της επαρχίας Βαν στην Ανατολική Τουρκία, που τους "έσωσε" η διασύνδεση του δικτύου με το Ιράν. Πρόκειται για το χειρότερο μπλακ άουτ στη Τουρκία απ' το 1999, όταν ο μεγάλος σεισμός στη θάλασσα του Μαρμαρά έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο.

Όπως παρουσιάζει το συμβάν η Hurriyet Daily News, μια αλυσίδα διακοπής εργοστασίων εφοδιασμού δημιούργησε αστάθεια και φαινόμενο....

Κίεβο: Νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κίεβο: Νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου
Στις φλόγες τυλίχθηκαν αργά χθες το βράδυ εγκαταστάσεις αποθήκευσης δεξαμενών πετρελαίου στο Κίεβο της Ουκρανίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων πυροσβεστών και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.

Οι πυροσβέστες δίνουν από τη νύχτα μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά είναι εκτός έλεγχου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 17 εκρήξεις.



ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δημιουργήθηκαν αεροπορικά βιοκαύσιμα από ζαχαρoκάλαμα

 Δημιουργήθηκαν αεροπορικά βιοκαύσιμα από ζαχαρoκάλαμα
Έναν νέο τρόπο να παράγουν αεροπορικά βιοκαύσιμα από βιομάζα ζαχαροκάλαμων ανακάλυψαν ερευνητές στις ΗΠΑ. 

Τα «γλυκά» αυτά καύσιμα, εφόσον χρησιμοποιηθούν μαζικά στο μέλλον από τα αεροσκάφη, μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Αλέξις Μπελ του Τμήματος Χημικής και Βιομοριακής Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στα «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι ...

Ποιοι Έλληνες θα είναι στη συνάντηση της λέσχης Bildeberg


Χωρίς Ελληνική συμμετοχή δεν γίνεται.

Βέβαια, φέτος, θα είναι λιγότεροι στον αριθμό, αλλά όπως αποδεικνύεται από τη λίστα των καλεσμένων, στην Αυστρία θα ταξιδέψει ένας τέως πρωθυπουργός και δύο επιχειρηματίες.


Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11-14 Ιουνίου στο Telfs-Buchen της Αυστρίας.


Οι Έλληνες που θα συμμετάσχουν είναι..

Ζημιές για τη Socar Ελλάς περιμένοντας το ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζημιές για τη Socar Ελλάς περιμένοντας το ΔΕΣΦΑ
Μόλις σε ένα χρόνο η εταιρεία που δημιουργήθηκε από την εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, η Socar Ενέργεια Ελλάδας Α.Ε. και "κατάφερε" να γράψει καθαρές ζημιές ύψους 952 χιλιάδων ευρώ. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού η εταιρεία που είχε συσταθεί μετά το αίσιο για τους Αζέρους αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, παραμένει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εταιρικής χρήσης, τυπικά και ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο. Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό που δημοσιεύτηκε οι...

Να «βάλει πλάτη» ζητά από το ILO ο Σκουρλέτης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Χείρα βοηθείας από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) αναζητεί η ελληνική κυβέρνηση στα δύο καυτά θέματα που φαίνεται πως "μπλοκάρουν" τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Σήμερα, στη Γενεύη, την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ξεκινά η 104η ετήσια Γενική Διάσκεψη του διεθνούς οργανισμού και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει ήδη μεταβεί εκεί, προκειμένου να πραγματοποιήσει κύκλο επαφών, με τον Γενικό Διευθυντή του ILO Γκάι Ράιντερ, αλλά και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού, με αντιπροσωπείες διαφόρων κρατών-μελών της Οργάνωσης και με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων.

Να σημειωθεί ότι...

Υδρογονάνθρακες: Μέσα Ιουλίου η απόφαση για τις τρείς χερσαίες περιοχές


Στη διαδικασία αξιολόγησης του τεχνικού τμήματος των προσφορών που έχουν καταθέσει οι ελληνικοί όμιλοι ΕΛΠΕ και Energean Oil στο διαγωνισμό για τις τρείς χερσαίες περιοχές Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Βορειοδυτική Πελοπόννησο, βρίσκεται το ΥΠΑΠΕΝ. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, είναι προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης που έχει συστήσει το υπουργείο, υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Απόστολο Αλεξόπουλο.

Στη φάση αυτή δεν εξετάζονται...

Δείτε που βρέθηκε πυρηνικός αντιδραστήρας και...πότε δημιουργήθηκε! - Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή της ανθρωπότητας


Δεν είναι μόνο το γεγονός αυτό καθ'αυτό, δεν είναι μόνο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φτιάχτηκε και λειτούργησε, αυτός ο αρχαίος πυρηνικός αντιδραστήρας, είναι επιπλέον και ποιοί τον έφτιαξαν και τον δημιούργησαν πριν από 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια...!! Καλά διαβάσατε.

Το 1972, ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών καυσίμων παρατήρησε κάτι ύποπτο σε αναλύσεις ρουτίνας ουρανίου που πήραν από μια κανονική πηγή από την Αφρική.

Το υπό μελέτη υλικό περιείχε ...