Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΕΕ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για μετατροπή της Μεσογείου σε μία σημαντική αγορά φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΕ: Σε εφαρμογή το σχέδιο για μετατροπή της Μεσογείου σε μία σημαντική αγορά φυσικού αερίου
Σε εφαρμογή θέτει ο επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε το σχέδιό του για τη μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε μία «σημαντική αγορά φυσικού αερίου» στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν οι Βρυξέλλες ώστε να περιορίσουν την ενεργειακή εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από τη Ρωσία.

Η πλατφόρμα για το φυσικό αέριο είναι η πρώτη μιας σειράς που θα ακολουθήσει τα ταξίδια που πραγματοποίησε ο Κανιέτε στο Μαρόκο και την Αλγερία τον Μάιο. Οι δύο άλλες θα καλύπτουν την ηλεκτρική και την πράσινη ενέργεια.

Η Κομισιόν προσπαθεί να...

Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου διϋλιστηρίου του Ιράν


Το Ιράν ξεκίνησε τη Δευτέρα την κατασκευή του μεγαλύτερου διϋλιστηρίου του, χωρητικότητας 500.000 βαρελιών ανά ημέρα, με στόχο την εξαγωγή προϊόντων στην Ασία.

Πρόκειται για το διϋλιστήριο Σιράφ, μια ιδιωτική επένδυση ύψους 2,8 δις. δολαρίων. Για τους επόμενους οκτώ μήνες, θα γίνουν οι προκαταρκτικές εργασίες και θα ακολουθήσει η κατασκευή του ίδιου του διϋλιστηρίου, το οποίο θα αποτελείται από οκτώ επιμέρους μονάδες, 60.000 βαρελιών έκαστη.

Η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τα 270.000 βαρέλια νάφθας, 140.000 βαρέλια gasoil και 40.000 βαρέλια κηροζίνης. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μερικά σκίτσα "επιστρέφουν" σκανδαλωδώς...




ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ | ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

gsee
Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής απέστειλε η ΓΣΕΕ, επειδή εκπνέει η νομοθετική παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2014 και δεν έχει αποκατασταθεί ο νόμος για τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Η Συνομοσπονδία τονίζει την επιτακτική ανάγκη

ANAKOINΩΣΗ ΠΣΕΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου της ΕΚ, που πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 10/06/2015 στην εγκατάσταση του Ασπροπύργου, συζητήθηκε και αξιολογήθηκε, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία αναρτήθηκε στις 09/06/2015.

Δεν θα σταθούμε στα υπόλοιπα θέματα, που αφορούν όλο τον κλάδο, αυτή την αξιολόγηση την κάνει το κάθε Σωματείο μόνο του, άλλωστε. Όσον αφορά, όμως την ΕΚ και ιδιαίτερα τη σύμβασή της, θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι.


Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας πάντα θα...

Αυξήθηκε στο 26,6% η ανεργία το Γ΄ τρίμηνο - 1,27 εκατ. χωρίς δουλειά

Αυξήθηκε στο 26,6% η ανεργία το Γ΄ τρίμηνο - 1,27 εκατ. χωρίς δουλειά
Χάθηκαν πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία Ιανουαρίου - Μαρτίου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Αυξήθηκε στο 26,6% η ανεργία το Γ΄ τρίμηνο - 1,27 εκατ. χωρίς δουλειά
Συγκεκριμένα, το Α ́ τρίμηνο φέτος ο αριθμός των απασχολούμενων..

Μελέτη ερευνητών Πρίνστον και ΜΙΤ ανατρέπει τα μοντέλα του IPCC του ΟΗΕ, λίγους μήνες πριν τη Σύνοδο στο Παρίσι.


Οι επικεφαλής 7 μεγάλων βιομηχανικών χωρών (G7) συναντήθηκαν στη Γερμανία στις 7-8/6 στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι τον επόμενο Δεκέμβριο κι έδωσαν στη δημοσιότητα μια πολυσέλιδη ανακοίνωση, που ξεκινά με τα λόγια ..

Ιδού ποια εταιρία πουλά το φθηνότερο ρεύμα. (Πίνακες)

Ιδού ποια εταιρία πουλά το φθηνότερο ρεύμα. (Πίνακες)
Αυξάνονται και πληθύνονται το τελευταίο διάστημα οι εταιρίες πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να είναι αρκετές πλέον οι επιλογές, αλλά και  διαφορετικές οι τιμολογήσεις.
Γιαυτόν ακριβώς το λόγο, ι η ΡΑΕ δίνει την δυνατότητα εξακρίβωσης του χαμηλότερου τιμολογίου ρεύματος στους καταναλωτές, μέσω της δημοσίευσης σχετικού συγκριτικού πίνακα με εκτίμηση του τετραμηνιαίου λογαριασμού Οικιακών Πελατών, βάσει των δημοσιευμένων τιμολογίων των επτά (7) από τις οκτώ (8) ενεργών εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που δραστηριοποιούνται σήμερα στην αγορά.
Οι τιμοκατάλογοι είναι των εταιριών ΔΕΗ, Elpedison, Green, Ήρων Θερμοηλεκτρική, Protergia, NRG και Watt&Volt.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στους επισυναπτόμενους πίνακες είναι ακριβή, σύμφωνα με τα ισχύοντα σήμερα τιμολόγια. Μέσα από τους πίνακες που ακολουθούν οι καταναλωτές ανάλογα με την...

Σε υψηλό για το 2015 το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Στο υψηλότερο επίπεδο φέτος τερμάτισε τις συναλλαγές της τετάρτης το πετρέλαιο μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και έδειξαν πτώση για 6η διαδοχική εβδομάδα των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η τιμή του μαύρου χρυσού δεν κατάφερε...

Και η αγορά βλέπει ναυάγιο του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Εξαιρούμε την πώληση του ΔΕΣΦΑ από τις νέες εκτιμήσεις μας λόγω αβεβαιότητας στη διαδικασία, αναφέρει το τελευταίο report της IBG για τον όμιλο των ΕΛΠΕ, καταγράφοντας το κλίμα που επικρατεί γύρω από το deal που θεωρητικά θα φέρει στο ταμείο της εταιρείας 212 εκατ. ευρώ. Η αβεβαιότητα αφορά τόσο στην ολοκλήρωση της πώλησης, λόγω των εκκρεμοτήτων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού και την απροθυμία της πλευράς των Αζέρων να απαντήσουν στα ερωτήματα της ΕΕ όσο και στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνηση που εφόσον επαναπροκηρύξει και αλλάξει τους όρους της πώλησης τότε το ποσό που θα προκύψει για τα ΕΛΠΕ θα είναι σαφώς μικρότερο. 
Υπενθυμίζεται ότι...