Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κάτω από τα 60 δολάρια έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάτω από τα 60 δολάρια έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο
Ήπιες απώλειες σημείωσε σήμερα το πετρέλαιο μπροστά σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Δύσης που μπορεί να άρει τις κυρώσεις κατά του Ιράν με αποτέλεσμα την διοχέτευση μεγαλύτερης ποσότητας πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 7 σεντς ή 0,1% τερματίζοντας στα 59,63 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο έχασε 0,6% συνολικά στην εβδομάδα.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Με μεσολάβηση ΥΠΑΠΕΝ, «προξενιό» των ΕΛΠΕ με την PDVSA της Βενεζουέλας


 Προβληματισμός για την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού όσον αφορά τον τρέχοντα διαγωνισμό για τους υδρογονάνθρακες στα 20 θαλάσσια οικόπεδα της Νότιας Ελλάδας και της περιοχής Νότια της Κρήτης έχει ήδη δημιουργηθεί στην αγορά, μετά την πρωινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με την οποία, σε συνάντηση που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον πρέσβη της Βενεζουέλας Farid Fernandez, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΠΕ Γ. Στεργιούλη «συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας των ΕΛΠΕ με την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA».

Οι ενστάσεις που διατυπώνονται αφορούν το γεγονός ότι το ΥΠΑΠΕΝ που έχει την ευθύνη για το διαγωνισμό, εμφανίζεται να μεσολαβεί για τον «αρραβώνα» δύο εταιρειών που πιθανόν θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, παρεμβαίνοντας σε μια διαδικασία που είναι καθαρά επιχειρηματική. «Το υπουργείο έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προσπαθήσει να προσελκύσει εταιρείες από όλον τον κόσμο και να ανοίξει το....

Απρόθυμη για προσλήψεις η βιομηχανία υδρογονανθράκων, σύμφωνα με έρευνα


Ταλαιπωρημένο από την αβεβαιότητα της αγοράς, το 51% των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου προχώρησε σε κάθετη μείωση των προσλήψεων προσωπικού το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Rigzone.

Επιπροσθέτως, ένα ποσοστό επιχειρήσεων της τάξης του 13% «πάγωσε» πλήρως τα σχέδιά τους για προσλήψεις εργαζομένων.

Από τότε που η τιμή του πετρελαίου έπιασε...

Το δυστύχημα που «στοιχειώνει» τον Όμιλο των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Το δυστύχημα που «στοιχειώνει» τον Όμιλο των ΕΛΠΕ
Αν κρίνει κανείς από το κλίμα και την περιρέουσα ατμόσφαιρα στη χθεσινή Συνέλευση των ΕΛΠΕ, είναι φανερό ότι η υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος  στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου, «στοιχειώνει» την εταιρεία. Δεν αναφέρομαι στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το ξενοδοχείο οι ακτιβιστές της «Εργατικής Ομοσπονδίας Βάσης», αλλά στη συγγνώμη που ζήτησε ο Γρηγόρης Στεργιούλης εκ μέρους της εταιρείας και εν γένει στον τρόπο που μίλησαν ο πρόεδρος και ο Διευθύνων, που εμένα μου φάνηκαν ειλικρινείς. Όπως αναγνώρισε η διοίκηση, το εύκολο είναι να δώσει ο Όμιλος την στήριξη, σε πρακτικό επίπεδο, στις οικογένειες, πράγμα που φαίνεται ότι έχει ήδη δρομολογηθεί. Τα δύσκολα είναι άλλα

ΠΗΓΗ:energypress.gr/blogs