Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πετρέλαιο και αίμα στη Βενεζουέλα

Πετρέλαιο και αίμα στη Βενεζουέλα
Όταν πέφτει η νύχτα στη λίμνη Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας, ένοπλες συμμορίες, οι λεγόμενοι «πειρατές»… επιβιβάζονται σε σκάφη και κλέβουν εξοπλισμό από πετρελαιοπηγές. Στη χερσόνησο Παραγουάνα, οι κάτοικοι παραγκουπόλεων εισβάλλουν στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας και ληστεύουν μηχανήματα, εργαλεία και καλώδια για να τα να πουλήσουν ως παλιοσίδερα στη μαύρη αγορά. 

Την ίδια ώρα στην περιοχή Moνάγας, στην άλλη πλευρά της χώρας του ΟΠΕΚ, 26.000 βαρέλια πετρελαίου «χάθηκαν» πρόσφατα όταν οι υπάλληλοι και οι εργολάβοι της κρατικής εταιρίας πετρελαίου Petroleos de Venezuela (PDVSA) έκλεψαν καλώδια χαλκού και έκαναν μία δεξαμενή να υπερχειλίσει…

Αντιμέτωπη με μία κατακόρυφη πτώση στις τιμές του πετρελαίου, που προκάλεσε «έμφραγμα» στην οικονομία της, η Βενεζουέλα, η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα «μαύρου χρυσού» στον κόσμο, υποφέρει πλέον...

“ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΜΑΤΑ»

gsee
 Η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συμμετέχει σε κομματικά παιχνίδια και αγωνίζεται για την ενότητα των εργαζομένων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

            Η θέση και η στάση της Συνομοσπονδίας στο επικείμενο δημοψήφισμα διαμορφώθηκε αποκλειστικά και μόνο...

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΕΔΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Site Logo
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής πιστεύει πως η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

Στην χώρα μας, όμως, ένα τέτοιο δημοκρατικό δικαίωμα που κάποιοι αποφάσισαν να το χρησιμοποιήσουν για να θέσουν στον ελληνικό λαό « τεχνητά διλήμματα» μέσα από ασφυκτικές χρονικές διαδικασίες μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους.

Το κυριότερο, όμως, που μας ανησυχεί είναι ότι...

Πυρκαγιά σημειώθηκε σε γαλλικό πυρηνικό σταθμό


Πυρκαγιά σημειώθηκε χθες το βράδυ στον πυρηνικό σταθμό Παλουέλ της Νορμανδίας, όπως αναφέρει η Φιγκαρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, χρειάστηκαν πάνω από έξι ώρες για την κατάσβεσή της, ενώ δεν σημειώθηκε κίνδυνος διαρροής ραδιενέργειας.

Ο σταθμός τελεί υπό την διαχείριση της EDF και βρίσκεται 25 μίλια από την πόλη Ντιέπ.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανακοίνωση ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ για Δημοψήφισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Την Κυριακή καλούµαστε να εγκρίνουµε ή όχι την τελευταία χρονικά πρόταση των δανειστών ως αποτέλεσµα των διαπραγµατεύσεων µε την Ελληνική Κυβέρνηση.

Ακόµα και αν το ερώτηµα που τίθεται στο ψηφοδέλτιο είναι ξεκάθαρο στο τι ακριβώς αφορά, µια βαθύτερη µατιά µας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούµε την ευρύτερη εικόνα που διαφαίνεται.

       Το ακόµα κραταιό µιντιακό κατεστηµένο, ως γνήσιος εκφραστής της...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Ποτέ άλλοτε η σιωπή της ΕΛΚΕ δεν ήταν τόσο εκκωφαντική αλλά και ποτέ άλλοτε η σιωπή της ΕΛΚΕ δεν ήταν τόσο αναγκαία. Ως µία εκ των δύο παρατάξεων που απαρτίζουν το Προεδρείο του Σωµατείου µας, θεωρήσαµε υποχρέωσή µας, να επικεντρωθούµε στο ρόλο µας που είναι η εκπροσώπηση του κάθε απλού εργαζόµενου. Πόσο µάλλον σε µια περίοδο η οποία θεωρείται από όλους µας, η κρισιµότερη και η δυσκολότερη στην ιστορία µας ως εργαζόµενοι στα ΕΛΠΕ.

Οι δυσκολίες που είχαµε να αντιµετωπίσουµε στη διαχείριση µιας τόσο τραγικής κατάστασης, πέρα από συνδικαλιστικές και διαδικαστικές, είχαν προσωπικό χαρακτήρα και τεράστια συναισθηµατική φόρτιση.
Επιλέξαµε συνειδητά να περάσουν αρκετές µέρες έτσι ώστε να διαθέτουµε την απαιτούµενη νηφαλιότητα για να αρχίσουµε µέσα από ανακοινώσεις να εκφράζουµε, να αναλύουµε και να καταγγέλλουµε λογικές, πρακτικές και αιτίες, που οδήγησαν στην απώλεια τεσσάρων συναδέλφων και φίλων.
    Η 8η Μαΐου αποτελεί για εµάς πλέον σαν ανθρώπους, σαν εργαζόµενους και σαν συνδικαλιστές το σηµείο ΜΗ∆ΕΝ.
         Η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας, ήταν, είναι και θα παραµείνει ύψιστή µας προτεραιότητα. Θέλουµε µέσα από αυτή την πρώτη µας ανακοίνωση, από το σηµείο µηδέν και έπειτα, να αποχαιρετήσουµε τους φίλους και συναδέλφους που χάσαµε και να καταστήσουµε σαφές προς τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας αλλά και προς όλους, την αδιαπραγµάτευτη στάση µας σε ότι έχει να κάνει µε τις ζωές µας. Η ευηµερία των αριθµών και το χτίσιµο καριέρων πάνω στις στάχτες µας πρέπει να τελειώσει, και ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. 


ΠΗΓΗ:pseep.gr

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για το Δημοψήφισμα


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Λίγες µόνο µέρες αποµένουν µέχρι την επόµενη Κυριακή, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε, εν µέσω των διαπραγµατεύσεων µε τους θεσµούς, τη διενέργεια δηµοψηφίσµατος για το αν ο Ελληνικός λαός εγκρίνει ή όχι την τελευταία χρονικά πρόταση των δανειστών.
Το αποτέλεσµα του δηµοψηφίσµατος θα κρίνει δηλαδή το µέλλον της πατρίδας µας, το µέλλον των παιδιών µας. Πέρα όµως από αυτή ...

ΠΟΠΕΚ: Απαράδεκτη η υποχρέωση των πωλήσεων καυσίμων μέσω πιστωτικών καρτών

ΠΟΠΕΚ: Απαράδεκτη η υποχρέωση των πωλήσεων καυσίμων μέσω πιστωτικών καρτών
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), διαμαρτύρεται εντόνως, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου "Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας" (ΦΕΚ 66/Α/2015), και την ερμηνευτική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία υποχρεώνονται ελεύθεροι επαγγελματίες σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας, όπως οι Πρατηριούχοι Υγρών Καυσίμων και Υγραερίων, ακόμη και με την απειλή διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης και εφαρμογής των άρθρων 288 και 452 του Ποινικού Κώδικα, να πωλούν καύσιμα με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση "οι συντάκτες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έλαβαν υπόψη τους την...

Στοκάρουν καύσιμα οι επιχειρήσεις "δια παν ενδεχόμενο"

Αποτέλεσμα εικόνας για καύσιμα
Μετά το πρώτο σοκ του Σαββατοκύριακου που κατέλαβε εξ απήνης την αγορά καυσίμων αλλά και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από όλους τους αρμόδιους φορείς, τα διυλιστήρια και τις εταιρείες ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας, οι συναλλαγές στην αγορά πλέον έχουν ομαλοποιηθεί. Βεβαίως όλες οι συναλλαγές γίνονται απολύτως τοις μετρητοίς, χωρίς καμία πίστωση σε κανένα από τα τμήματα της αλυσίδας, τόσο στη διακίνηση όσο και στην πώληση. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρατήρια κινούνται είτε με ...

5 Ιουλίου 2015 στείλτε το σωστό μήνυμά και βάλτε τέλος στο διχασμό!



Στην μέχρι τώρα ενήλικη ζωή μου θεωρούσα υποχρέωση και καθήκον μου να συμμετέχω σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για να έχω το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας για τις εκάστοτε επιλογές μας ως προς τους πολιτικούς και τις πολιτικές.
Στο προηγούμενο δημοψήφισμα που έγινε στην χώρα μας δηλ. σε αυτό του 1974 για το θέμα του πολιτεύματος δεν συμμετείχα λόγω ηλικίας οπότε όπως και στους περισσότερους από εσάς είναι …
η πρώτη φορά που καλούμε να συμμετέχω σε αυτή την διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή.
Δεν σας κρύβω ότι τα ...

Λαφαζάνης «καρφώνει» Βαρουφάκη για Τσοτσορό

lafazanis
Έξαλλος έγινε χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όταν έμαθε ότι ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Στάθης Τσοτσορός -που είναι «εκλεκτός» του- επιχείρησε να αυξήσει κατά... 110.000 την αμοιβή του. Με συνοπτικές διαδικασίες, η απόφαση ακυρώθηκε και ο Τσοτσορός υποβαθμίστηκε.

Ωστόσο, όπως έλεγαν στους δημοσιογράφους συνεργάτες του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης και, συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών. Μ' άλλα λόγια, πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στον Γιάννη Βαρουφάκη, αφού ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου του δεν ενημέρωσε για την απόπειρα Τσοτσορού να πάρει... κάτι παραπάνω.


ΠΗΓΗ:matrix24.gr