Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αύξηση της ανεργίας το 2016 κατά 4%

Αποτέλεσμα εικόνας για Αύξηση της ανεργίας το 2016 κατά 4%
Κατά τέσσερις σχεδόν ποσοστιαίες μονάδες βλέπουν μεγαλύτερη την ανεργία το 2016 σε σχέση με την προηγούμενη επίσημη πρόβλεψη τους οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, αντί για 23,2% που αναφέρεται στην τελευταία, εαρινή οικονομική έκθεση της Κομισιόν (Μάιος 2015), η ΕΚΤ βλέπει πλέον το ποσοστό της ανεργίας το 2016 στο 27,1%, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του Capital.gr από αναλυτές ελληνικών τραπεζών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τη Φρανκφούρτη. Nα σημειωθεί πως σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το Μάιο του 2015 το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 25%.

Αιτία είναι, φυσικά, η προς...

Αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 0,2% επιπλέον εάν οι τιμές του αργού παραμείνουν ως έχουν

Αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά 0,2% επιπλέον εάν οι τιμές του αργού παραμείνουν ως έχουν
Η τιμή του πετρελαίου έχει δεχθεί συνολική μείωση 58% φέτος, φτάνοντας σε χαμηλά εξαετίας αυτή την εβδομάδα. Ακόμη κι αν παραμείνουν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα, φαίνεται πως δεν θα διαταράξουν τα σχέδια της Fed για την αύξηση των επιτοκίων.

Το 70% των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg News αναφέρουν πως εάν το αργό πετρέλαιο παραμείνει στα $40/βαρέλι τους τρεις επόμενους μήνες δεν θα επηρεάσει την Federal Reserve. Aπό το 30% των υπολοίπων που πιστεύουν πως θα επηρεαστεί η κεντρική τράπεζα, οι μισοί ανέφεραν πως θα καθυστερήσει ή θα επιβραδύνει την αύξηση αυτή.

Τα επιτόκια βρίσκονται ....

"Δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τον ορυκτό μας πλούτο"

Δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τον ορυκτό μας πλούτο
Στο θέμα της εξόρυξης του ορυκτού πλούτου της χώρας αλλά και στην «αδυναμία» του κράτους να προχωρήσει η επεξεργασία των προτάσων και οι διαγωνισμοί για τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αβραάμ Ζεληλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου στον Realfm 97,8.

Εκτός από τις...

Η παγκόσμια θριαμβευτική "είδηση" για "σχεδόν 100% ΑΠΕ" και η θλιβερή Γερμανική πραγματικότητα.


Με θριαμβευτικό ύφος ο "ειδικός" ηλεκτρονικός τύπος των ΑΠΕ δημοσίευσε την "είδηση", που εντέχνως διοχετεύτηκε -προφανώς- από τη Γερμανία, με τον εντελώς παραπλανητικό τίτλο "Οι ΑΠΕ φθάνουν κοντά στο να καλύψουν το 100% της Γερμανικής ζήτησης". Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Πραγματικά τεράστια επιτυχία για ένα μεγάλο βιομηχανικό κράτος να φθάνει να καλύψει "σχεδόν" το 100% των αναγκών του με ΑΠΕ, ακόμα κι αν έχει εκτοξεύσει τα τιμολόγια του ηλεκτρισμού για τους πολίτες του στα ύψη.

Διαβάζοντας την "είδηση" βλέπει κανείς πως "Περίπου το 80% της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια στη Γερμανία, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, καλύφθηκε από ΑΠΕ, καθώς υπήρχε πολύς ήλιος και άνεμος". Τα φωτοβολταϊκά έδωσαν πάνω από 24GW και τα αιολικά πάνω από 18GW. Λόγω Κυριακής η ζήτηση ήταν περιορισμένη, (στα 59GW κι όχι 55 που λανθασμένα δίνει το δημοσίευμα), οπότε τα ...

Σε δεύτερη μοίρα οι υδρογονάνθρακες....δεν ανοίχτηκαν ακόμα οι προσφορές

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Το θέμα των υδρογονανθράκων, όπως εξελίσσεται, αποτελεί άλλο ένα παζλ για την ελληνική πολιτική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης αν και βρέθηκε στον υπουργικό θώκο από τις 20 Ιουλίου δεν άνοιξε τις προσφορές που είχαν κατατεθεί έξι ημέρες νωρίτερα, στις 14 Ιουλίου, επί υπουργίας, δηλαδή, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως αναφέρει ...