Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεταλλωρύχους συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
Την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στα μεταλλεία, να ανασταλεί «εδώ και τώρα» από την υπηρεσιακή κυβέρνηση η απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ της απελθούσας κυβέρνησης και επίσης η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές «να βρει μια δίκαιη και μόνιμη λύση για τη δουλειά των εργαζομένων», επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Ολυμπιάδα και τη συνάντησή του με εργαζόμενους των μεταλλείων Κασσάνδρας.

«Εδώ, δεν πρέπει να...

Ευρώπη ξεβράστηκες..


Στα παράλια της Μικράς Ασίας ξεβράστηκε το πτώμα του διαφωτισμού, 
     ..του πολιτισμού, 
     ..της δημοκρατίας της Ευρώπης.

     Ευρώπη ντροπή!
     Πέθανες...

Βελτιωμένες προσφορές ζητάει το ΥΠΑΠΕΝ από Energean και ΕΛΠΕ στο διαγωνισμό για τα χερσαία οικόπεδα


Ολοκληρώθηκε, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, η διαδικασία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα, αφενός μεν στην ΕΔΕΥ και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ, αφετέρου δε στις δύο εταιρείες που έχουν κατέβει στο διαγωνισμό έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στα τρία χερσαία οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει πλέον ζητήσει από τους δύο «μνηστήρες» να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές, σε τεχνικό και οικονομικό (μπόνους υπογραφής, μίσθωμα του δημοσίου κ.λπ.) επίπεδο, μέχρι την επόμενη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Για την επίσπευση της διαδικασίας είχε ...

ΕΥΤΥΧΕΣΜΕΝΟΣ




ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

Διαδυκτιακή έρευνα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας για την κατάσταση του κλάδου των μηχανικών


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας προχωρά σε μια σημαντική πρωτοβουλία αναλυτικής καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης στην κοινωνία των Μηχανικών αλλά και των τάσεων για το μεσοπρόθεσμο μέλλον, μέσω της δημιουργίας σχετικού ερωτηματολογίου το οποίο απευθύνεται σε όλα τα μέλη του.

Η δημιουργία του ερωτηματολογίου στοχεύει:

Στην αναλυτική καταγραφή της εργασιακής κατάστασης των Μηχανικών (επάγγελμα, ασφάλιση, συνθήκες εργασίας) στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
Στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ιεράρχηση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
Στη χάραξη Στρατηγικού Σχεδιασμού από πλευράς ΤΕΕ/ΤΔΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του αλλά και για το επιστημονικό του έργο
Στην κατάθεση αξιόπιστων προτάσεων από πλευράς ΤΕΕ/ΤΔΕ για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας και της Χώρας
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας από όλα τα μέλη του να συμπληρώσουν το Ερωτηματολόγιο, ώστε να είναι εφικτή η, όσο το δυνατό πιο αξιόπιστη, εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η πύλη του Ερωτηματολογίου θα είναι ανοικτή μέχρι τις 14/09/2015.

Η συμπλήρωση γίνεται εύκολα, ανώνυμα και εντός ολίγων λεπτών.

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στη σελίδα της έρευνας.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Η τεχνολογία θα δώσει λύσεις (και) στην ενέργεια, αλλά προς το παρόν βρίσκεται στην αναζήτηση.


Η βιομηχανική επανάσταση, καρπός της οποίας είναι όλα τα τεχνολογικά "καλούδια" που βλέπουμε γύρω μας και που συνέβαλε τα μέγιστα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και στο προσδόκιμο επιβίωσης, βασίστηκε στην αξιοποίηση των ορυκτών καυσίμων, όπως πολύ χαρακτηριστικά είδαμε στη χθεσινή ανάρτηση, για την εξέλιξη της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών των ΗΠΑ απ' το 1776, χρονιά της κήρυξης της ανεξαρτησίας τους απ' τη Βρετανική αυτοκρατορία.

Ο πλανήτης μας ωστόσο δέχεται τεράστιες ποσότητες ενέργειας με τη μορφή ακτινοβολίας και το όνειρο των επιστημόνων ήταν, κι εξακολουθεί να είναι, η οικονομική δέσμευση αυτής της ενέργειας, προκειμένου να λυθεί οριστικά το ενεργειακό ζήτημα, που θέτει η πιθανότητα εξάντλησης κάποια στιγμή των ορυκτών καυσίμων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς δέσμευσης της ακτινοβολίας για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών αποτελούν ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2015

Π.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από το 2010 που η χώρα μπήκε στην περιπέτεια των δανειακών συμβάσεων, των μνημονίων και της σκληρής εποπτείας,η κρίση δεν περιορίζεται στο οικονομικό επίπεδο, αλλά διαπερνά και το κοινωνικοπολιτικό.
Το 2010 αυτή η επισήμανση ακουγόταν υπερβολική. Σήμερα έπειτα από πέντε χρόνια σκληρών απογοητεύσεων, είναι κάτι παραπάνω από φανερή η διάλυση της κοινωνίας. Για την οικονομική καταστροφή που έχει συντελεστεί αρκεί μια ματιά στους δείκτες του χρηματιστηρίου, της παραγωγικής δραστηριότητας, της αποεπένδυσης, των ληξιπρόθεσμων,των χρεοκοπιών.

Σε αυτούς τους δείκτες, για να αποτυπωθεί με ακόμη πιο έντονο τρόπο η πραγματικότητα, θα πρέπει να προσθέσει κανείς τους....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι

∆ιανύουµε ήδη το 6ο έτος εφαρµογής των µνηµονιακών πολιτικών που έχουν επιβάλλει τα ιερατεία των τοκογλύφων των Βρυξελλών, επιµένοντας στην καταστροφή,στη βαρβαρότητα και στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της πατρίδας µας.Οι ντιρεκτίβες αυτές συνεχίζουν να υποβοηθούνται φυσικά από τα ΜΜΕ, οδηγώντας στην απαιτούµενη για αυτούς απονεύρωση της αντίστασης του λαού και στην απαραίτητη παραπληροφόρηση της κοινής γνώµης.

Για 6ο συνεχές έτος, οι δυνάµεις της...

ΙΟΒΕ: Μειωμένος κατά 2,2% ο τζίρος των εταιρειών πετρελαιοειδών το 2014


Μικρότερες ζημιές κατέγραψαν οι εταιρείες πετρελαιοειδών το 2014, έναντι του 2013, με τον συνολικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 10,697 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 2,2%, σύμφωνα με τη νέα μελέτη του ΙΟΒΕ.

Όπως τονίζεται στα συγκεντρωτικά στοιχεία και τους αριθμοδείκτες 12 εταιρειών του κλάδου, που επεξεργάστηκε η ερευνητική συνεργάτιδα του ΙΟΒΕ Ευγγελία Βαλαβανιώτη, η μείωση του τζίρου αποδίδεται κυρίως στη πτώση των τιμών πωλήσεων των πετρελαιοειδών.

Όσον αφορά στον όγκο πωλήσεων, σημείωσε αύξηση κατά 7% έναντι του 2013, διακόπτοντας τη συνεχή πορεία υποχώρησής του από το 2009.

Τα μικτά κέρδη του 2014 αυξήθηκαν οριακά φτάνοντας στα 385 εκατ., έναντι 373 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, σε αντίθεση με το συνολικό κόστος πωληθέντων που μειώθηκε κατά 2,4%.

Αναφορικά με τα επιμέρους μεγέθη του συνολικού κόστους πωληθέντων, παρατηρείται ...