Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.Ε: Πενταετής παράταση στα μέτρα αντιντάμπινγκ κατά του αμερικανικού βιοντίζελ


Παράταση πέντε ετών στους κανονισμούς αντιντάμπινγκ και αντεπιδοτήσεων για τις εισαγωγές βιοντίζελ από τις ΗΠΑ δίνουν οι κανονισμοί 2015/1518 και 2015/1519 που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την Ε.Ε., μετά από το πέρας δωδεκάμηνης έρευνας της Κομισιόν.

Την απόφαση αυτή χαιρετίζει το EBB, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι παραγωγοί βιοντίζελ στην ΕΕ έχουν καταβάλει μια αξιόλογη προσπάθεια να δημιουργήσουν μια αξιόλογη παραγωγή παγκόσμιας κλάσης και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν σημαντικά κέρδη λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις ΗΠΑ.  

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη των ...

Βρετανία και Φινλανδία κλείνουν τις πόρτες στο "δωρεάν άνεμο". Μα δεν θέλουν "επενδύσεις";


Όταν ο Κάμερον πέρυσι εκστόμιζε το περίφημο "Get Rid of the Green Crap" για τα αιολικά, λίγοι ίσως περίμεναν πως θα το έκανε κιόλας πράξη, καθώς ο Τόνι Μπλερ το 2007 είχε συμφωνήσει σ' ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα ανάπτυξης των ΑΠΕ, εντελώς εκτός πραγματικότητας, αλλά που δέσμευσε τη χώρα. Ωστόσο λίγο η άνοδος των τιμών του ηλεκτρικού, λίγο η ασυδοσία των εταιρειών που συσσώρευσαν υπερκέρδη χωρίς να μεταφέρουν μειώσεις στους καταναλωτές, λίγο η δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων πριν τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, λίγο η αυτοδυναμία των Συντηρητικών χωρίς την ανάγκη στήριξης στους ΑΠΕτζήδες Φιλελεύθερους Δημοκράτες και να που αρχίζουν να εμφανίζονται απορριπτικές αποφάσεις για νέα αιολικά πάρκα.

Την παγκόσμια προσοχή τράβηξε αυτή την εβδομάδα η απόφαση στις 11/9 ν' απορριφθεί η επένδυση 3,5 δισ. στερλινών (~4,8 δισ. ευρώ) στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο ...

Πετρελαϊκές έρευνες: Τριάντα πέντε χρόνια «φαγούρα» στη Δ. Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινώσει ο νέος υπουργός που θα αναλάβει το ΥΠΑΠΕΝ μετά τις εκλογές.

Την περασμένη Τρίτη οι ενδιαφερόμενες εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ  και Energean Oil and Gas κατέθεσαν στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου τις βελτιωμένες προσφορές τους για τις περιοχές Άρτα-Πρέβεζα (προσφορές από ΕΛ.ΠΕ και Energean), ΒΔ Πελοπόννησο (ΕΛΠΕ) και Αιτωλοακαρνανία (Energean).

Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια, μετά το 1997, αξιοποίησης του πιθανολογούμενου δυναμικού της Δυτικής Ελλάδας, γεωγραφικού χώρου ο οποίος παρουσιάζει σημαντικές γεωλογικές αναλογίες με περιοχές όπου έχουν διαπιστωμένα κοιτάσματα ή και παραγωγή πετρελαίου, όπως η Αλβανία και η Αδριατική.

Το άλλο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι έχει πίσω της περίπου τριάντα πέντε χρόνια ερευνών, που όμως για λόγους αντικειμενικούς και υποκειμενικούς κατέληξαν χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα....

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ;

Αποτέλεσμα εικόνας για προγραμμα εργασιας με βαρδιες
 Στην ανακοίνωση που ΠΣΕΕΠ διαβάσαμε ότι :Απαιτούµε να προχωρήσουν άµεσα όλες οι απαραίτητες αλλαγές σε Οργανογράµµατα, Προγράµµατα Εργασίας και Εκπαίδευσης....

Πότε οι εργαζόμενοι κύριοι συνδικαλιστές συμφώνησαν σε αλλαγή του προγράμματος εργασίας τους; 




SOCAR: Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το 66% του ΔΕΣΦΑ τον προσεχή Δεκέμβρη


Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του ΔΕΣΦΑ, τον προσεχή Δεκέμβριο, αναμένει η Socar, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της στο Reuters.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα και θα εξετάσουμε το θέμα με τη νέα ελληνική κυβέρνηση τον Δεκέμβριο», είπε ο Rovnag Abdullayev σε δημοσιογράφους.

«Δεν αναμένουμε αλλαγές αναφορικά με την πρόθεσή μας να αγοράσουμε μερίδιο 66% στον ΔΕΣΦΑ», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για την συμφωνία αναφορικά με θέματα ανταγωνισμού και εξετάζει το θέμα, ενώ το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είπε τον Αύγουστο ότι αναμένει ολοκλήρωση της συμφωνίας έως τα τέλη του έτους.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΠΑΣΚΕ – ΓΣΕΕ: Παρέμβαση «ΣΕΙΣΜΟΣ» στο Debate των Πολιτικών Αρχηγών με αποκωδικοποίηση των όρων του 3ου Μνημονίου

paske
Η συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ προκαλεί «ΣΕΙΣΜΟ» στο πολιτικό σκηνικό, παρεμβαίνοντας στο debate των πολιτικών αρχηγών με την αποκωδικοποίηση του 3ου Μνημονίου, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με συνοπτικό τρόπο για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στις ζωές τους. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δεν θα μπορέσουν εύκολα οι πολιτικοί αρχηγοί να παρακάμψουν στο σημερινό Debate αφού για πρώτη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας αναλυτική αποκωδικοποίηση του 3ου Μνημονίου, σημείο στο σημείο.

Και μπορεί οι εκπρόσωποί μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να μην διάβασαν τις 900 σελίδες του μνημονίου πριν τις ψηφίσουν, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα πριν προσέλθουν στην κάλπη, να γνωρίζουν προεκλογικά, μέσα από ένα κείμενο 39 σελίδων, όλα τα «καλά» που θα εφαρμοστούν σε βάρος τους από την εφαρμογή του.

Παρακάτω ακολουθεί η παρέμβαση – ενημέρωση της ΠΑΣΚΕ, που αναμένεται να προκαλέσει σεισμούς στην κεντρική πολιτική σκηνή αυτή την εβδομάδα.

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ

ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, η υπεύθυνη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει αναλυτικά τους εργαζόμενους και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις του 3ου Μνημονίου, παρουσιάζει την αποκωδικοποίηση των μέτρων και τις επιπτώσεις για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Η Παρέμβαση – Ενημέρωση της παράταξής μας στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας γίνεται διότι διαπιστώνουμε ότι μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ουδείς εκ των πολιτικών αρχηγών και των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο του κόσμου της μισθωτής εργασίας, δεν τοποθετούνται επί της ουσίας για τις επιπτώσεις του 3ου Μνημονίου και όταν το κάνουν είτε γενικολογούν, είτε παραπλανούν…

Τα Γερμανικά Stiftung πρωτοπόρα "στο μετερίζι του αγώνα", καθώς πλησιάζει η Σύνοδος του Παρισιού για το Κλίμα.


Όσο πλησιάζουμε προς τη Σύνοδο του Παρισιού για το Κλίμα, αυτή που θα προσπαθήσει να πετύχει εκεί που απέτυχαν τόσες και τόσες προηγούμενες, θα βλέπουμε όλο και περισσότερα δημοσιεύματα του κλιματολάγνου λόμπυ. Πρώτο ρόλο στο κλιματικό λόμπυ παίζει φυσικά η Γερμανία, καθώς οι "πράσινες" θέσεις εργασίας που δημιούργησε στη βιομηχανία της έχουν ανάγκη συντήρησης, "μαδώντας" τους "εταίρους" και συσσωρεύοντας τεράστια εμπορικά πλεονάσματα.

Ετοιμαστείτε λοιπόν να υποδεχθείτε το επόμενο δίμηνο μια καταιγίδα δημοσιευμάτων για τη "βιώσιμη ανάπτυξη", την "αειφορία" και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να εξασφαλίσει πελατεία για τις Γερμανικές ανεμογεννήτριες και Φ/Β, τώρα που το πάρτυ των επιδοτήσεων ολοκληρώνεται απ' τη μια άκρη της Ευρώπης μέχρι την άλλη.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις μέρες μετά τις δικές μας εκλογές και ενώ εδώ είτε θα έχουμε κυβέρνηση είτε θα "τρέχουν" διερευνητικές εντολές, οι ηγέτες όλων των κρατών-μελών του ΟΗΕ θα συγκεντρωθούν στη Νέα Υόρκη, όπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης θα συζητήσουν για "παγκόσμιους στόχους" διακυβέρνησης για τα επόμενα 15 χρόνια. Την έναρξη της ειδικής συνόδου θα κηρύξει μάλιστα ο Πάπας. Στην περίοδο 2000-2015 ο ΟΗΕ είχε θέσει τους στόχους της Χιλιετίας (UN Millennium Development Goals), που επικεντρώνονταν σε 8 πεδία: (1) εξάλειψη της ακραίας ..

Αγώνας δρόμου για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγώνας δρόμου για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας
Η πάταξη της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας αναμένεται να αποτελέσει μία από τις πλέον ισχυρές άμυνες της νέας κυβέρνησης, με στόχο την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει ξεκάθαρα την ανάγκη αναδιάρθρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών, κυρίως του ΣΕΠΕ το οποίο υπολειτουργεί, ενώ παρ' ότι τα πρόστιμα έχουν αυξηθεί, οι έλεγχοι έχουν ατονήσει, καθώς μειώνεται συνεχώς λόγω συνταξιοδοτήσεων το προσωπικό, ενώ πολλοί εργαζόμενοι - ελεγκτές έχουν αποσπαστεί στις διαχειριστικές αρχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, πολλές είναι οι καταγγελίες για έλλειψη βενζίνης, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα των ελεγκτών να παραμένουν ακινητοποιημένα και οι έλεγχοι να μην πραγματοποιούνται...

Η αδήλωτη και...