Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΗΠΑ: Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων στα αποθέματα αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα έως τις 9 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,6 εκατ. βαρέλια στα 468,6 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν αύξηση κατά 2,6 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια στα 221,3 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια στα 147,6 εκατ. βαρέλια, 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων μειώθηκε κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες στο 86%.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Βρέθηκε εξωγήινη υπερκατασκευή σε άστρο κοντά στον Γαλαξία μας; (Φωτο, Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Βρέθηκε εξωγήινη υπερκατασκευή σε άστρο κοντά στον Γαλαξία μας; (Φωτο, Βίντεο)
«Ένα μεγάλο σύμπλεγμα αντικειμένων στο διάστημα μοιάζουν με κάτι που θα μπορούσε να είναι κατασκευασμένο από εξωγήινο πολιτισμό», τόνισαν οι αστρονόμοι του Κέπλερ, ενώ ο Τζέισον Ράιτ, του Penn State University έδωσε στη δημοσιότητα μία αναφορά για ένα «περίεργο», όπως το χαρακτήρισε, αστρικό σύστημα, το οποίο μοιάζει να περιέχει ένα σμήνος από υπερκατασκευές.

«Είμαι εκστασιασμένος από το πόσο τρελό μπορεί να φαίνεται όλο αυτό», δήλωσε ο Ράιτ και πρόσθεσε «σίγουρα οι εξωγήινοι θα πρέπει να είναι η τελευταία υπόθεση που μπορούμε να εξετάσουμε, αλλά μοιάζει με κάτι που μόνο εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να κατασκευάσουν». Η ανακάλυψη αυτή πήρε την κωδική ονομασία KIC 8462852, ενώ το αστρικό αυτό σύστημα βρίσκεται κοντά στον Γαλαξία μας, ανάμεσα στους αστερισμούς «Κύκνος» και «Λύρα».

Η πρώτη φορά που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αστρονόμων ήταν το 2009, όταν ...

ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ !...

Υδρογονοκίνητα ηλεκτρικά ποδήλατα μεγάλης εμβέλειας χωρίς μπαταρίες


Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που τροφοδοτείται από μία κυψέλη καυσίμου υδρογόνου παρουσιάστηκε από τον όμιλο τεχνολογίας Linde.
Τα παραδοσιακά ηλεκτρικά ποδήλατα χρησιμοποιούν μία μπαταρία για την τροφοδότηση ενός κινητήρα, ο οποίος βοηθά τον αναβάτη σε ορεινές περιοχές ή υπό αντίξοες συνθήκες.
Το ποδήλατο υδρογόνου χρησιμοποιεί αντ’ αυτού μία μικρή κυψέλη καυσίμου που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από υδρογόνο, μαζί με το οξυγόνο που λαμβάνει από τον περιβάλλοντα αέρα.
Το ποδήλατο έχει προδιαγραφές υψηλής απόδοσης, με ένα σύστημα ...

ΕΛΠΕ: Οι Γ. Ψυχογυιός και Δ. Κοντοφάκας νέα μέλη στο ΔΣ


Tα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν προς το επενδυτικό κοινό ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την υπ' αριθ. πρωτ. 7140 από 13 Οκτωβρίου 2015 επιστολή των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γνωστοποίησε, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Καταστατικού της Εταιρείας, το διορισμό των παρακάτω προσώπων ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της:

1. Ιωάννη Ψυχογυιό του Γεωργίου
2. Δημήτριο Κοντοφάκα του Νικολάου

Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους Ανδρέα Σιάμισιη του Νικολάου και Σωτήρη Κοντονάσιο του Παναγιώτη, οι οποίοι είχαν διοριστεί από το Ελληνικό Δημόσιο δυνάμει της υπ' αριθ. πρωτ. 2765 από 4.5.2015 επιστολής του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του υπ' αριθ. 1248 της 15.10.2015, αποφάσισε τη συγκρότησή του σε Σώμα ως εξής...

ΙΟΒΕ: Ύφεση 1,5% έως 2% για το 2015 - Ανοδικά η ανεργία

ΙΟΒΕ: Ύφεση 1,5% έως 2% για το 2015 - Ανοδικά η ανεργία
Μικρή άνοδο της ανεργίας στο τρίτο τρίμηνο του 2015 «βλέπει» το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το οποίο εκτιμά ότι θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί στο τελευταίο τρίμηνό του.

Όπως επισημαίνει, όμως, λόγω της σημαντικής υποχώρησης της ανεργίας στο εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου φέτος, αυτή θα διαμορφωθεί φέτος ελαφρώς χαμηλότερα από πέρυσι, στο 26% από 26,5%.

Στην τριμηνιαία έκθεσή του για την οικονομία, το ΙΟΒΕ εκτιμά επίσης ότι παρά την εκδήλωση παραγόντων οι οποίοι ασκούν αυξητικές επιδράσεις στις τιμές, όπως οι υψηλότεροι έμμεσοι φόροι, η αποκλιμάκωση της ζήτησης φαίνεται ότι θα τις αντισταθμίσει σε σημαντικό βαθμό.

Έτσι, η υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή έναντι της αντίστοιχης περιόδου θα συνεχιστεί, με τον αποπληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 1,8% φέτος.

Παράλλήλα, το ΙΟΒΕ παρατηρεί νέα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Π.Ο.Ε.
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και εισάγεται προς ψήφιση την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 , αποκάλυψε ότι το 2016 φέρνει ένα... βουνό από μέτρα εν μέσω ύφεσης. Ο λογαριασμός φτάνει για το 2016 στα 4,346 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αν προστεθούν και αυτά του 2015, τότε ο λογαριασμός για τους πρώτους 16-17 μήνες του μνημονίου εκτινάσσεται στ6,379 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν ληφθεί υπόψη ότι το ΑΕΠ για το 2015 θα διαμορφωθεί γύρω στα 173 δισεκατομμύρια ευρώ, τότε
υπολογίζεται ότι τα μέτρα αντιστοιχούν στο 3,6% του ΑΕΠ με το... καλημέρα του τρίτου μνημονίου. Και πόσα είναι όλα τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μέχρι να τελειώσει και το τρίτο μνημόνιο;

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση χρειάζεται μέτρα τα....

«Δεν θα επιβάλουμε μεγαλύτερο φόρο στα οχήματα ντίζελ»

«Δεν θα επιβάλουμε μεγαλύτερο φόρο στα οχήματα ντίζελ»
Η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι στην πολιτική ατζέντα η επιβολή υψηλότερων φόρων στα οχήματα ντίζελ, λίγες ώρες αφού άφησε να εννοηθεί ότι το Βερολίνο θα έπρεπε να σκεφθεί το ενδεχόμενο να καταργήσει τις φορολοελαφρύνσεις στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και να προωθήσει τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Για εμένα, οι υψηλότεροι φόροι στα οχήματα ντίζελ δεν είναι στην πολιτική ατζέντα» ανέφερε η υπουργός σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι η «δαιμονοποίηση της τεχνολογίας ντίζελ» θα ήταν μια λανθασμένη αντίδραση στο σκάνδαλο με τις παραποιημένες εκπομπές ρύπων στα αυτοκίνητα της Volkswagen.

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της η Χέντρικς είχε προτείνει ότι το...

ΕΛΠΕ: Αναδιάρθρωση των διευθύνσεων και μείωση αμοιβών αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

ΕΛΠΕ: Αναδιάρθρωση των διευθύνσεων και μείωση αμοιβών αποφάσισε η Γενική Συνέλευση
Σε αναδιάρθρωση των διευθύνσεων του ομίλου, μείωση αμοιβών και τον καθορισμό στόχων και πλάνου για την περίοδο 2016-2020 προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ, στη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν και 2 νέα μέλη που διόρισε το Ελληνικό Δημόσιο.

Αναλυτικά το ΔΣ ενέκρινε...

Δεν βλέπει σχιστολιθική «επανάσταση» στην Ευρώπη η BP


Στις εισαγωγές φυσικού αερίου θα στραφεί η Ευρώπη, καθώς η δική της παραγωγή σύντομα θα αρχίσει να απομειώνεται.

Μάλιστα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της BP, Vladimir Drebentsov, εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει καμία «επανάσταση» σχιστολιθικού αερίου στην Ευρώπη, όπως ανέφεραν εμπειρογνώμονες του κλάδου πριν από μερικά χρόνια.

Ο οικονομολόγος της διεθνούς πετρελαϊκής, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις και τα στατιστικά της BP για το κλάδο της ενέργειας ως το 2035, τόνισε ότι μοναδικό φωτεινό παράδειγμα παραγωγής σχιστολιθικού αερίου στην Γηραιά Ήπειρο θα αποτελέσει το Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο αυτό δεν θα επηρεάσει τη συνολική εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς.

Επίσης, επεσήμανε ότι ...

Κυπριακές εταιρείες πετρελαιοειδών: Οι πολίτες φορτώνονται το κόστος στα καύσιμα


"Είναι η εύκολη λύση να φορτώνονται οι τιμές των καυσίμων όταν το κράτος δεν εισπράττει φόρους”, δήλωσε στο capital.com.cy ανώτατη πηγή του περιβάλλοντος των εταιρειών πετρελαιοειδών της Κύπρου.

Πρόταση νόμου για μετακύλιση των τελών κυκλοφορίας στις τιμές των καυσίμων

Σύμφωνα με την πρόταση, η είσπραξη των τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα, θα γίνεται βασισμένο σε νέο σύστημα, βάση με το οποίο θα προστίθενται 9 λεπτά στο κάθε λίτρο βενζίνης συν ΦΠΑ.

Το capital.com.cy επικοινώνησε με μία από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών της Κύπρου για την επικείμενη πρόταση νόμου που επιδιώκει το ΔΗΚΟ και ο βουλευτής του, Αντώνης Αντωνίου.

"Όταν το κράτος αυξάνει τους φόρους που έχουν σχέση με τα πετρελαιοειδή, τότε οι καταναλωτές επωμίζονται την αύξηση αυτή, αλλά με την σειρά τους οι καταναλωτές πάντα κατηγορούν τις εταιρείες πετρελαιοειδών για αισχροκέρδεια”, δήλωσε η ανώτατη πηγή στο capital.com.cy

Όπως μας ενημέρωσε....

Ποιοί ανησυχούν και γιατί εντός των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Ανησυχία μαθαίνω ότι επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σε αρκετούς εντός των ΕΛΠΕ, και όχι άδικα. Αιτία, οι αλλαγές που έχει δρομολογήσει η διοίκηση σε πρόσωπα και πράγματα, τόσο δηλαδή στο οργανόγραμμα της εταιρείας όσο και στο επίπεδο της ανώτερης ιεραρχίας. Αυτοί που ανησυχούν είναι πρόσωπα σε διευθυντικές θέσεις, καθώς μιλάμε για μεγάλης έκτασης αναδιάρθρωση στην εταιρεία. 
Το σχέδιο καλείται μάλιστα να εγκρίνει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ, και απ’ ότι προβλέπει συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις διευθύνσεων, καθώς και πολλά άλλα. Στην ουσία, αποτελεί συνέχεια των αλλαγών που έγιναν προ μηνός στον τομέα της ασφάλειας μετά το τραγικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο. Σας δίνω μια ιδέα για να μη σας αφήσω παραπονεμένους: Πρώτες ύλες και διύλιση τίθενται κάτω από μια ενιαία ομπρέλα, δηλαδή αυτοί που θα παραγγέλνουν, αυτοί και θα το επεξεργάζονται.
 Πρόκειται για μια...

Αυτοκινητιστές: Σύστημα GPS και στα Ξένα Βυτιοφόρα για την Αντιμετώπιση του Λαθρεμπορίου Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για Αυτοκινητιστές: Σύστημα GPS και στα Ξένα Βυτιοφόρα για την Αντιμετώπιση του Λαθρεμπορίου Καυσίμων
Αν δεν υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη για GPS και συστήματα ηλεκτρονικής σφράγισης στα βυτιοφόρα αυτοκίνητα μεταφοράς υγρών καυσίμων από Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία που φορτώνουν και μεταφέρουν καύσιμα από τη χώρα μας, «τα κυκλώματα λαθρεμπόρων καυσίμων θα συνεχίσουν το έργο τους ανενόχλητα», τόνισαν οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων Μακεδονίας - Θράκης, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά και της οργάνωσης μεταφορών καυσίμων, των κομίστρων και των συνθηκών εργασίας των οδηγών.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου «Ο Φίλιππος» έδωσαν έμφασηστο θέμα της διακίνησης των αλλοδαπών βυτιοφόρων εντός της ελληνικής επικράτειας, ζητώντας να επιβληθεί ηλεκτρονική σφράγιση και σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης (GPS).

Συνεχίζοντας τις έγγραφες καταγγελίες τους, επισήμαναν ότι...

ΑΛΛΑΓΕΣ...



Αλλαγές στις διευθυντικές  θέσεις της εταιρείας σήμερα. 

Δείτε γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατάκλυζαν τους δρόμους το 1900 - Τι έγινε και επικράτησε η βενζίνη

Δείτε γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατάκλυζαν τους δρόμους το 1900 - Τι έγινε και επικράτησε η βενζίνη
Όταν η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν μία αναπτυσσόμενη βιομηχανία, στις αρχές του 20ου αιώνα, οι Αμερικανοί αγόραζαν περισσότερα ηλεκτρικά από ότι βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Μάλιστα σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 38% των αυτοκινήτων το 1900 ήταν ηλεκτρικά, το 40% ατμοκίνητα και μόλις το 22% βενζινοκίνητα.

Η ατμοκίνηση ήταν η πιο παλιά και πλέον κατανοητή μορφή κινητήρα στις αρχές του 20ου αιώνα, όμως ο ηλεκτρισμός ήταν μία καινούργια και ιδιαίτερα "καυτή" τεχνολογία.

Τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα ο ηλεκτρισμός έκανε τα αδιανόητα... δυνατά, περιλαμβανομένων του τηλεφώνου, του λαμπτήρα, των ταινιών και του ραδιοφώνου. Κάποιοι από τους πρωτοπόρους εφευρέτες της εποχής, όπως οι Edison και Tesla, άνοιξαν τον δρόμο για επενδύσεις σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον Tim Urban...

Νέο «Ελντοράντο» λαθρεμπορίου δημιουργείται στο υγραέριο κίνησης


Μετά τα υγρά καύσιμα, όπου συνεχίζει να οργιάζει το λαθρεμπόριο όπως παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση επιχειρώντας να φέρει νέο θεσμικό πλαίσιο καταπολέμησης, ένα νέο πεδίο λαθραίας διακίνησης φαίνεται ότι δημιουργείται με το υγραέριο κίνησης.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν παράγοντες του χώρου, όσο αυξάνει η χρήση υγραερίου για την κίνηση αυτοκινήτων, τάση που έχει εμφανίσει μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια, τόσο αυξάνει το κίνητρο για μαζική φοροαποφυγή, μέσα από τη χρήση βιομηχανικού υγραερίου στη θέση του υγραερίου κίνησης.

Ο λόγος είναι....

"Bόμβα" στο ασφαλιστικό: Στα 360 ευρώ και μόνο για τους πένητες η βασική σύνταξη

Αποτέλεσμα εικόνας για στο ασφαλιστικό:
Βασική σύνταξη 360 ευρώ  μόνο για πένητες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης αλλά και επανυπολογισμό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ  για τους νυν συνταξιούχους με στόχο δραματικές περικοπές, προβλέπει το πόρισμα της 12μελούς επιτροπής σοφών το οποίο θα παραδοθεί σήμερα στον υπουργό εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και στους κοινωνικούς φορείς.

Το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα που προτείνει η επιτροπή σε κείμενο 28 σελίδων βασίζεται στις εισφορές του ασφαλισμένου (αναλογική ) τακτοποιημένες σε ατομικές μερίδες με βάση κανόνες νοητής κεφαλαιοποίησης + τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ που θα χορηγείται στα 67. Ωστόσο αυτή  τη σύνταξη δε θα τη δικαιούνται όλοι αλλά μόνο όσοι διαβιούν στα όρια της φτώχειας αφού θα χορηγείται με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα αλλά και εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις. Όσοι δηλώνουν κάτι επιπλέον θα παίρνουν μέρος της σύνταξης ενώ οι «έχοντες» δε θα δικαιούνται καθόλου σύνταξη από το κράτος παρά μόνο το ποσό που συγκέντρωσαν στον ατομικό τους κουμπαρά από τις εισφορές. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικών  παροχών  από επαγγελματικά ταμεία και την  ιδιωτική ασφάλιση.  

Πως θα λειτουργεί πρακτικά το σύστημα; Οι εργαζόμενοι θα...