Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Η Μότορ Οϊλ Υπεύθυνος Εταιρικός Πολίτης Κόντρα στην Αβεβαιότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Το 2014 το καθεστώς αβεβαιότητας, που «καλά κρατεί» στη χώρα μας, κατέστησε ιδιαιτέρως αντίξοες τις συνθήκες για τον κλάδο διύλισης στην περιοχή της Μεσόγειου. Κι όμως, σε αυτό το παρατεταμένα δύσκολο περιβάλλον ο όμιλος Μότορ Οϊλ λειτούργησε σταθερά, πέτυχε υψηλού βαθμού απασχόληση του διυλιστηρίου, αύξησε τις εξαγωγές, όπως και το μερίδιο στην εσωτερική αγορά. Η αξιέπαινη και αισιόδοξη αυτή αντίθεση που παρουσίασε, έχει τεκμηριωθεί μέσα από τα δεδομένα της Εκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2014 –η δέκατη τρίτη κατά σειρά έκδοση– που στηρίζεται στις αρχές και στις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI G4 - Οικουμενικού Σύμφωνου του ΟΗΕ– η οποία καταγράφει τα αποτελέσματα από τις δράσεις που επιβεβαιώνουν διαχρονική προσήλωση στη βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία και ανάπτυξη.

Το κοινωνικό προϊόν για το 2014 ήταν 435,9 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η Μότορ Οϊλ ως υπεύθυνος εργοδότης των 1.800 εργαζομένων της –το 95,4% έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου– εστίασε στην υγιεινή και στην ασφάλειά τους, όπως και στην ανάπτυξή τους μέσα από εκτεταμένα εκπαιδευτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 18.900 ωρών. Στην πενταετία 2010-2014 διατέθηκαν ...

Νέος "αιολικός θρίαμβος": σε ποια χώρα και γιατί προέκυψε "Notification of Inadequate System Margin";


Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο το σημερινό ερώτημα, την απάντηση την έχουμε δώσει ήδη απ' τα τέλη Μαΐου, ως μέρος της τριλογίας "Η ασφάλεια ηλεκτροδότησης και πώς να τη χάσετε". Όταν λοιπόν χάνει μια χώρα την ασφάλεια ηλεκτροδότησης, έρχεται η ώρα που αναγκάζεται να εκδώσει "Notification of Inadequate System Margin" (Γνωστοποίηση ανεπαρκών περιθωρίων συστήματος).

Απ' το ιστολόγιο αυτό μαθαίνετε τακτικά νέα της Βρετανικής αγοράς ηλεκτρισμού κι ίσως έχετε  ήδη δει τόσο τις περυσινές όσο και τις φετινές αναρτήσεις για τα μικρά περιθώρια ασφαλείας του συστήματος ηλεκτροδότησης. Αν δεν τις έχετε δει, διαβάστε πρώτα αυτές πριν προχωρήσετε πιο κάτω: θα σας βοηθήσουν πολύ να καταλάβετε γιατί βούιξε χθες ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος στη Βρετανία, για το γεγονός πως ο διαχειριστής του ηλεκτρικού συστήματος, το National Grid, έκανε  χρήση ενός μέτρου έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να διασφαλίσει προληπτικά την ευστάθεια του δικτύου και ν' αποφύγει εκτεταμένες διακοπές ρευματοδότησης. Για πρώτη φορά από το 2012, κι αφού εν τω μεταξύ έχει προηγηθεί η αθρόα εγκατάσταση αιολικών και Φ/Β,  το National Grid αναγκάστηκε ...

ΠΕΡΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΩΝ !...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΕΔΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ (12/11/15)

Site Logo
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για μία ακόμη φορά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει) και όλος ο λαός να ζουν τις επιπτώσεις μίας ίδιας και απαράλλακτης πολιτικής που εφαρμόζεται σταθερά τα τελευταία 6 χρόνια στην πατρίδα μας.

Αποδείχτηκε πλέον πως μόνος στόχος των εκάστοτε κυβερνώντων είναι η εξουσία και μόνο, και συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται ποιος εφαρμόζει καλύτερα τα μνημόνια.

Μάχες  και προσπάθεια να βαφτίσουν όλοι το ψάρι κρέας ώστε να χρυσώσουν το χάπι, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν ότι η συνταγή είναι λάθος, και όχι το ποιος είναι ο καλύτερος θεράπων γιατρός.

Κλασικό παράδειγμα η νέα...

Το Ιράν επιστρέφει στις αγορές πετρελαίου

Το Ιράν επιστρέφει στις αγορές πετρελαίου
Η μοίρα της αγοράς πετρελαίου το 2016 βασίζεται σε μεγάλο της μέρος σε μία σειρά από πηγές πετρελαίου με ονόματα όπως Ahwaz, Gachsaran, Bibi Hakimeh, Darkhovin. Όλα τους εξορύσσουν αργό πετρέλαιο εκατοντάδες μέτρα κάτω από τους λόφους της οροσειράς Zagros στο δυτικό Ιράν. Από το 2012 κι έπειτα, οι πηγές αυτές παρήγαγαν πολύ παρακάτω από όσο μπορούσαν λόγω των διεθνών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, οι οποίες έθεταν όριο στην εξαγωγή πετρελαίου της χώρας. Τώρα πια που η Τεχεράνη έχει έρθει σε συμφωνία με τις δυτικές δυνάμεις για την επίλυση της αντιπαράθεσης για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι μηχανικοί δουλεύουν έτσι ώστε όλες αυτές οι πηγές να επιστρέψουν στην ολική ικανότητα παραγωγής τους....

Η Κροατία στρέφεται στο μοντέλο της Energean στον Πρίνο για το άνοιγμα της Αδριατικής


Το επιτυχημένο μοντέλο παραγωγής υδρογονανθράκων του Πρίνου, με το οποίο συνυπάρχουν αρμονικά επί δεκαετίες η πετρελαϊκή δραστηριότητα με το φυσικό περιβάλλον και την τουριστική δραστηριότητα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κροατίας, η οποία προγραμματίζει νέο γύρο παραχώρησης offshore περιοχών στην Αδριατική.

Συγκεκριμένα, η κα. Barbara Doric, Πρόεδρος του Οργανισμού Υδρογονανθράκων της Κροατίας, επισκέφθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου τις εγκαταστάσεις παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων της Energean Oil & Gas στον Πρίνο. Η κα. Doric ξεναγήθηκε από αρμόδια στελέχη της Energean στο ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το «Energean Force», το οποίο εκτελεί την πρώτη γεώτρηση του νέου επενδυτικού προγράμματος από την εξέδρα Alpha.

Επίσης η κα. Doric και οι συνεργάτες της είχαν την ...